stsdıs nedir / STS DİŞ | Diş Hekimliği Seviye Tespit Sınavı - Gıda Hattı

Stsdıs Nedir

stsdıs nedir

DUS ve STS diş hekimliği sınavının saatinde değişiklik oldu

Haberin Devamı

DUS Yılda Kaç Kez ve Nerede Yapılacak?

DUS sınavının aynen TUS sınavında olduğu gibi yılda iki defa yapılması öngörülüyor.

Güncelleme:

Sınav Ankara, İstanbul ve İzmir’de aynı anda yapılacak.

DUS Kim Tarafından Hazırlanacak?

DUS’u Sağlık Bakanlığı adına ÖSYM’nin belirlediği bir akademik kurul hazırlayacak. Sınavın yürütülmesini, okunmasını ve açıklanmasını ÖSYM yapacak.

DUS Kontenjanları Ne Kadar?

Kontenjanlar her yıl Sağlık Bakanlığının üniversiteler ile beraber belirleyeceği sayıya göre saptanacak. Yapılan tahminler bu sayının özellikle belli branşlar için fazla olmayacağı yönünde.

DUS Sınav Konuları Nelerdir ve Kaç Soru Sorulacak?

Bu konuda halihazırda net bir açıklama yok. ÖSYM tarafından ilk defa icr edilen sınavlarda yapıldığı örnek bir soru setinin kamuoyuna duyurulması bekleniyor ama bu gerçekleşmeyebilir. Sınavda Temel Bilimler de Klinik Bilimler olma üzere toplam soru sorulacak. Klinik bölümler konularının aynı zamanda diş hekimliğinde uzmanlık alanları olan 8 konudan çıkması beklenirken; Temel Bilimler sorularının anatomi, patoloji, farmakoloji, histoloji, mikrobiyoloji gibi temel tıp bilimlerinden çıkması muhtemel gözüküyor.

Güncelleme:

Sınavda ”Diş Hekimliği Temel Bilimler Testi” ve ”Diş Hekimliği Klinik Bilimler Testi” olmak üzere iki test bulunacak. Diş Hekimliği Temel Bilimler Testi 40, Diş Hekimliği Klinik Bilimler Testi ise 80 sorudan oluşacak. Yani adaylara tek oturumda toplam soru sorulacak.

Haberin Devamı

DUS için İngilizce (KPDS, ÜDS) Şartı Var Mıdır?

KPDS veya ÜDS şartı 50 olarak belirlenmiş seafoodplus.info'ta Puan Kesintisi Olacak Mı Uzmanlık eğitimine devam etmekte iken sınava girildiğinde, bir uzmanlık alanına yerleştirildiği halde eğitime başlamayanların takip eden ilk sınavda, uzmanlık eğitimine devam etmekte iken istifa edenlerin istifalarını takip eden ilk sınavda adayların puanları %2 oranında düşürülecektir.

DUS ve Askerlik

Erkek diş doktorları için en çok merak edilen konuların başında hiç şüphesiz askerlik geliyor. DUS yönetmeliğine göre DUS’a başvuracak adayların askerlikle bir ilişkisinin bulunmaması (tecil, muaf veya icra etmiş olmak) gerekiyor.

Diş Hekimliği Doktorası Yapmış Olanlar Uzman Olacak Mı?

Yasanın getirdiği en önemli gelişmelerden biri yasanın yürürlüğe girdiği tarihten önce doktoraya başlamış veya bitirmiş olanlara uzmanlık hakkı ve belgesinin verilmesidir.

Haberin Devamı

Duyuruda, ilgili kılavuzlar ve ÖSYM Sınav Takvimi'nin de bu doğrultuda güncellendiği kaydedildi.

DUS ve STS Diş Hekimliği başvuruları başladı

Zorunlu &#;erezler

Bu &#;erez, insanlarla botları ayırt etmek i&#;in kullanılır. Bu, web sitelerinin kullanımı hakkında ge&#;erli raporlar hazırlamak i&#;in kullanılmakta olup web sitesi i&#;in faydalıdır.


İşlevsel &#;erezler

Kullanıcının web sitesinin se&#;tiği dil s&#;r&#;m&#;n&#; hatırlar.


Performans/Analitik &#;erezler

Ziyaret&#;inin web sitesini nasıl kullandığına ilişkin istatistiksel veriler oluşturmak i&#;in kullanılan benzersiz bir kimliği kaydeder. Google Analytics tarafından talep oranını kısmak i&#;in kullanılır.


Reklam/Pazarlama &#;erezleri

Bu &#;erez, Alexa Analytics'e g&#;nderilen t&#;ketici davranışları hakkında bilgi toplamak i&#;in kullanılır. (Alexa Analytics bir Amazon şirketidir.)

STS Diş Hekimliği 1. Dönem Sınavı ne zaman

STS Diş Hekimliği 1. Dönem Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı 15 Nisan tarihinde uygulanacak. Sınav başvuruları 23 Şubat 2 Mart tarihleri arasında yapılacak. Geç başvuru tarihi ise 14 Mart 'tür.

STS DİŞ Hekimliği Denklik Sınavı sonuçları ise 11 Mayıs tarihinde açıklanacaktır.

STS DİŞ Hekimliği Denklik Sınavı ÖSYM tarafından; diş hekimliği alanında yurtdışından alınan diplomaların ülkemizde denkliğinin alınması için yapılan bir sınavdır. Açılımı Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’dır. STS Diş Hekimliği Denklik Sınavı yılda en az bir kez yapılmaktadır. Sınavda başarılı olabilmek ve denklik belgesinin alınabilmesi için adayların puan üzerinden en az 40 puan alması gerekmektedir. Baraj puanını geçen adaylar denklik almaya hak kazanır. STS DİŞ Hekimliği Denklik Sınavı sorudan oluşur ve çoktan seçmelidir. Sınav süresi ise dakikadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir