soğan hangi mevsimde olur / Evde Kuru Soğan Nasıl Yetiştirilir? Resimli 3 Adım - Nefis Yemek Tarifleri

Soğan Hangi Mevsimde Olur

soğan hangi mevsimde olur

Soğan hangi mevsimde yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. Soğan hangi mevsimde yetiştirilir?
  2. Taze soğan hangi mevsimde yetişir?
  3. Yeşil soğan ne zaman olur?
  4. Kuru soğan hangi mevsimde olur?
  5. Yeşil üzüm hangi mevsimde yetişir?
  6. Yeşil soğan tohumu ekimi nasıl yapılır?
  7. Kuru soğan kaç günde yetişir?
  8. Kışlık soğan hangi ayda sökülür?
  9. Kelle soğan ne zaman sökülür?
  10. Balkabağı hangi mevsimde olur?
  11. Taze fındık hangi mevsimde yetişir?
  12. Üzüm hangi mevsimin meyvesi?
  13. Yeşil soğan tohumu ne zaman ekilir?
  14. Taze Kuru soğan ne zaman çıkar?

Soğan hangi mevsimde yetiştirilir?

Ekim zamanı; çeşidin kısa gün, orta gün ya da uzun gün çeşidi olup olmadığına göre değişir. Kısa gün soğançeşitleri için en uygun tohum ekim zamanı; 10 Eylül Ekim tarihleridir. Orta gün ve uzun gün soğançeşitlerinde tohum ekim zamanı ise Ocak-Mart aylarıdır. Tohum ekiminde mibzer kullanılmalıdır.

Taze soğan hangi mevsimde yetişir?

Nisan ayında tüketmeniz gereken sebzeler taze sarımsak, kuşkonmaz, tazekekik, bakla, marul, barbunya, bezelye, semizotu, taze soğaniken meyve ise can eriği diyebiliriz.

Yeşil soğan ne zaman olur?

Yeşilsoğanlarınızı şiddetli güneş ışığı almayan ama güneş gören hemen her yerde tutabilirsiniz. Soğanlarınız gün içinde yeşillenmeye başlayacaktır. 1 hafta sonrasında ise soğanfilizleriniz iyice çıkacaktır, bu aşamadan sonra taptaze soğanlarınızı kullanabilirsiniz.

Kuru soğan hangi mevsimde olur?

10 Eylül- 10 Ekim tarihleri arasında kısa gün soğançeşitleri için en uygun ekim zamanıdır. Kuru soğan hangiayda sökülmektedir. Orta gün ve uzun gün soğançeşitlerinde tohum ekim zamanı ise Ocak-Mart ayları arasında gerçekleşmektedir.

Yeşil üzüm hangi mevsimde yetişir?

Üzümhem yaz hem de sonbahar meyvesidir. Pazarlarda, marketlerde Temmuz ayından itibaren satışı başlar, Ekim ayına kadar üzümtemin edilebilir. Yaz mevsiminin Temmuz ayında hasadı yapılan üzüm, Temmuz ve Ağustos aylarında satışa çıkarılır.

Yeşil soğan tohumu ekimi nasıl yapılır?

İşlenmiş toprağa soğantohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince toprakla cm kadar kapatınız. Daha sonra toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatın. Aralıklarla olarak toprağı nemlendiriniz. Tohumun çimlenme süresi tahmini gün içerisinde gerçekleşecektir.

Kuru soğan kaç günde yetişir?

KURUSOĞANDA HASAT: günsonra soğanların dış yaprakları tamamen kurur, soğanlarsökülüp çıkarılır. Toprak yüzünde güntutarak güneşte kurutulur. Soğanınsökümü elle çapa kullanılarak yapılır. Hasat edilen soğanların üst kurusapları kopartılır.

Kışlık soğan hangi ayda sökülür?

10 Eylül- 10 Ekim tarihleri arasında kısa gün soğançeşitleri için en uygun ekim zamanıdır. Kuru soğan hangi aydasökülmektedir. Orta gün ve uzun gün soğançeşitlerinde tohum ekim zamanı ise Ocak-Mart ayları arasında gerçekleşmektedir.

Kelle soğan ne zaman sökülür?

KURU SOĞANDA HASAT: Hasattan ,5 ay önce kuru maddenin artırılması için sulama kesilmelidir. Soğanlarbelli bir büyüklüğü alıp yaprakları sararmaya başladığı an üst kısmı kırılarak yatırılır. gün sonra soğanların dış yaprakları tamamen kurur, soğanlar sökülüpçıkarılır.

Balkabağı hangi mevsimde olur?

Balkabağıkış sebzesidir.Balkabağıgenelde tatlısı yapılan çok lezzetli bir besindir. Hem hafif bir tadı vardır hem de çok besleyici içeriğe sahiptir. Kış mevsimindeözellikle Kasım ve Aralık aylarında hasat edilen balkabaklarını pazar tezgahlarında ve marketlerin sebze reyonlarında görmek mümkündür.

Taze fındık hangi mevsimde yetişir?

Fındıkhasadı Ağustos ayının 10 ve 20' si arasında başlar. Bir ay kadar devam eder. Fındıkdökülme kıvamına gelince sallanır ve yerden toplanır.

Üzüm hangi mevsimin meyvesi?

Yaz mevsiminde yetişen meyveler: Özellikle yaz ayları geldiği zaman çok fazla su kaybederiz. Hem su ihtiyacımızı karşılamak hem de serinlemek ve sağlığımızı korumak için bu mevsimdemeyveler çok önemlidir. Kayısı, erik, kiraz, karpuz, kavun, dut, üzüm, şeftali ve incirgibi besin kaynakları bulunmaktadır.

Yeşil soğan tohumu ne zaman ekilir?

Soğan tohumu ekimigenelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Soğantohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.Soğan tohumuekim derinliği 0,5 -1cm , sıralar üzeri cm , sıra üzeri cm arasındadır.

Taze Kuru soğan ne zaman çıkar?

10 Eylül- 10 Ekim tarihleri arasında kısa gün soğançeşitleri için en uygun ekim zamanıdır. Kuru soğanhangi ayda sökülmektedir. Orta gün ve uzun gün soğançeşitlerinde tohum ekim zamanı ise Ocak-Mart ayları arasında gerçekleşmektedir.

Neden mevsimsel beslenmeliyiz; hangi ayda hangi meyve-sebze yetişir?

2. Doğa için daha iyidir: Mevsimsel beslenerek, yerel gıdayla beslenme şansınızı artırırsınız. Gıdanız uzak mesafelerden gelmiyorsa, karbon ayak izi de düşük olur.

3. Daha ekonomik: Mevsiminde ekilen ve üretilen meyve ve sebzeler, doğanın katkısıyla büyür, doğaya rağmen değil. Üretilmeleri daha az girdiyle sağlanabildiğinden, daha az maliyetlidir.

Hangi ayda hangi meyve-sebze yetişir?

Ocak

Sebzeler: Kereviz, lahana, brüksel lahanası, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, kara turp, kırmızı turp.

Meyveler: Elma, nar, portakal, armut, ayva, greyfurt.

Şubat

Sebzeler: Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, pazı, ıspanak, pırasa, pancar, defne yaprağı, havuç, turp.

Meyveler: Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva.

Mart

Sebzeler: Ispanak, havuç, pırasa, kırmızı turp, brokoli.

Meyveler: Elma, muz.

Nisan

Sebzeler: Taze soğan, taze sarımsak, kuşkonmaz, taze kekik, bakla, marul.

Meyveler: Yeşil erik, çağla.

Mayıs

Sebzeler: Enginar, bakla, madımak, semizotu, ebegümeci, domates, salatalık.

Meyveler: Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut.

Haziran

Sebzeler: Patates, fasulye, bakla, bezelye, kabak, patlıcan, sivri biber, domates, salatalık, kuzu ıspanak, semizotu, rezene, marul, üzüm yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber.

Meyveler: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayısı, şeftali, dut.

Temmuz

Sebzeler: Domates, salatalık, bezelye, dereotu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlıcan, semizotu, sivri biber, dolmalık biber, çalı fasulyesi.

Meyveler: Kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne.

Ağustos

Sebzeler: Kabak, bamya, domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, sivri biber, taze fasulye, mısır, kırmızı salçalık biber.

Meyveler: Kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm.

Eylül

Sebzeler: Mantar, patlıcan, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi,kabak, dolmalık biber, kırmızı biber.

Meyveler: Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm.

Ekim

Sebzeler: Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, havuç, yer elması, pırasa, lahana,kıvırcık salata, kırmızı turp, karnabahar.

Meyveler: Armut, ceviz, üzüm,elma, greyfurt, mandalina, muz.

Kasım

Sebzeler: Lahana, kereviz, pırasa, yer elması, havuç, ıspanak, karnabahar, pazı.

Meyveler: Ceviz, kestane, üzüm, elma, muz, mandalina, nar, armut, kivi, greyfurt.

Aralık

Sebzeler: Bal kabağı, lahana, yer elması, pırasa, Brüksel lahanası, karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara lahana.

Meyveler: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane, greyfurt, ayva.

Her mevsimde yetişenler

Dereotu, marul, maydanoz, nane, roka, tere, pazı, yeşil soğan gibi sebzeler dört mevsim boyunca yetişir. Ayrıca kuru sarımsak, kuru soğan ve taze olduğu mevsimler dışında eski limon da her zaman bulunabilir.

Güvenilir Gıdaya Ulaşabileceğiniz % Ekolojik Pazar Adresleri

*Bakırköy % Ekolojik Pazar
Cuma günleri, Airport Outlet Center’ın arka açık otoparkında,
– saatleri arasında

*Şişli % Ekolojik Pazar
Cumartesi günleri, Cumhuriyet Mah. Gökkuşağı Lala Şahin Sok. Feriköy-Şişli. Eski Tekel bira fabrikasının alt sokağında,
– saatleri arasında

*Beylikdüzü % Ekolojik Pazar
Cumartesi günleri, Adnan Kahveci Mahallesi, “Beylikdüzü Çarşamba Pazarı” Beylikdüzü – saatleri arasında

*Kartal % Ekolojik Pazar
Pazar günleri, Hükümet Konağı Caddesi, Kartal meydanı, Kartalbaba geçidi yanı, – saatleri arasında

*İzmit % Ekolojik Pazar
Cumartesi günleri, İzmit 41Burda AVM, Sanayi Mah. Ömer Türkçakal Bulvarı No:7 İzmit
– saatleri arasında

% Ekolojik Pazarlar hakkında daha detaylı bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

Paylaş

Etiketler:mevsimsel

Yeşil Soğan Hangi Ayda Ekilir?

Yeşil soğan hangi ayda ekilmesi gerektiğini alanında uzman kişiler; İlkbahar, Sonbahar ve Yaz Aylarında ekilmesinin daha verimli bir hasat olması için ideal zamanlar olduğunu belirtmiştir. Bu aylarda ekeceğiniz Yeşil Soğan tohumu sizlere bol ve verimli bir hasat imkanı sağlayacaktır. Farklı zaman aralığında ekilmesi taktirinde herhangi bir verimi olma ihtimali oldukça düşüktür.

Yeşil Soğan Nasıl Ekilir?

Yeşil soğan ekiminin nasıl gerçekleştiği oldukça önemlidir. Verimli bir hasat için hangi aralıklarda ekildiği ve periyodik zamanlar ile bakımının yapılması şarttır.  Öncelikle ekim için Yeşil Soğan tohumunu 1 gün su içerisinde bekletmeniz gerekir. Bu işlemi ekeceğiniz tüm tohumlar için kullanabilirsiniz. Tohum demlenmesi; verimli ve lezzetli bir hasat için önerilmektedir. Tohumlarınız demlenirken; tohumu ekeceğiniz kap ya da saksının içerisindeki toprağı biraz nemlendirerek ekime hazır hale getirmelisiniz. Sonrasında demlenmiş tohumunuzu, toprağın birkaç santim derinliğine bırakabilirsiniz. Tohum sayısı birkaç adet olması yeterlidir. Toprağa bıraktığınız tohumun üzerine toprak ekleyin ve fısfıs yardımıyla nemlendirin. Bu işlemlerin sonunda toprağın üstünü ve etrafını naylon bir poşet ile kapatmanız gerekir.

Yeşil soğan tohumu ortalama 6 ila 10 gün içerisinde çimlenecektir. Elbette kullandığınız tohum kalitesine göre bu süre farklılık gösterebilmektedir. Tohumlar çimlendikten sonra üzerindeki naylon poşeti kaldırıp, güneş ile olan temasını engellemeniz gerekmektedir. Bu işlemlerin sonrasında çimin, fide olmasını beklemeniz gerekir. Kısa bir süre içerisinde ortalama 5 – 7 santim arasında bir fide gün yüzüne çıkacaktır. Bu fideyi daha büyük bir saksı ya da bahçenize rahatlıkla ekebilir ve Yeşil Soğan hasat zamanını bekleyebilirsiniz.

Yeşil Soğan’ın Faydaları Nelerdir?

Yeşil Soğan lezzeti kadar faydalarıyla da bilinmektedir. Günümüzde oldukça sık tüketilen bu özel sebze; sağlık için olmazsa, olmazlardandır. Birçok rahatsızlık için bire bir mücadelede etkilidir Genel olarak Yeşil Soğan’ın faydaları şu şekilde listelenmektedir;

  • Kalp sağlığını korur.
  • Düzenli kullanımlar ile bağışıklığı güçlendirir.
  • Dengeli kullanımlarda sindirim sistemini rahatlatır.
  • Kan akışını dengeleyerek; tüketiciyi konforlu bir yaşam sunar.
  • Diyabet, kanser gibi rahatsızlıklar için önerilmektedir.

Etiketler:yeşil soğan faydalarıyeşil soğan hangi ayda ekiliryeşil soğan nasıl ekilir

Mevsim Sebzeleri Tablosu

 

Kış


Karnabahar


Lahana


Pırasa


Kereviz


Marul

Kış


Pazı


Turp


Ispanak


Brokoli


Kereviz


Marul

forHealthy - Ger&#;ek Sağlık Uygulaması

forHealthy - Ger&#;ek Sağlık Uygulaması

Tıklayın

İlkbahar


Bakla


Brokoli


Pancar


Turp


Kuşkonmaz


Marul

İlkbahar


Bezelye


Havuç


Kuşkonmaz


Marul


Yeşil Soğan


Yemlik


Yarpuz


Güveylik

forHealthy - Ger&#;ek Sağlık Uygulaması

forHealthy - Ger&#;ek Sağlık Uygulaması

Tıklayın

İlkbahar


Taze barbunya


Havuç


Marul


Bezelye


Yeşil soğan


Yemlik


Yarpuz


Güveylik

Yaz


Biber


Domates


Enginar


Bezelye


Börülce


Yemlik


Yarpuz


Güveylik


Asma yaprağı

forHealthy - Ger&#;ek Sağlık Uygulaması

forHealthy - Ger&#;ek Sağlık Uygulaması

Tıklayın

Yaz


Taze fasulye


Taze sarımsak


Biber


Domates


Enginar


Patlıcan


Nane


Maydonoz


Kabak


Asma yaprağı

Yaz


Bamya


Taze fasulye


Taze sarımsak


Biber


Domates


Salatalık


Enginar


Patlıcan


Kabak

forHealthy - Ger&#;ek Sağlık Uygulaması

forHealthy - Ger&#;ek Sağlık Uygulaması

Tıklayın

Sonbahar


Bamya


Biber


Domates


Enginar


Patlıcan


Taze fasulye


Roka


Kabak

Sonbahar


Karnabahar


Pırasa


Roka


Taze fasulye

forHealthy - Ger&#;ek Sağlık Uygulaması

forHealthy - Ger&#;ek Sağlık Uygulaması

Tıklayın

Sonbahar


Lahana


Roka


Nane


Maydonoz

Kış


Lahana


Pırasa


Kereviz


Maydonoz


Limon


Soğan


Sarımsak


Maydanoz


Nane


Bulgur


Kabuklu pirinç


Çörekotu


Hurma

Mevsim Meyveleri Tablosu

Mevsim Meyveleri Tablosu

Tıklayın

Mevsim Bakliyatları Tablosu

Mevsim Bakliyatları Tablosu

Tıklayın

Mevsime G&#;re Kuru Gıdalar Tablosu

Mevsime G&#;re Kuru Gıdalar Tablosu

Tıklayın

Kaynaklar

  • M&#;sl&#;man'ın Diyeti - Kemal &#;ZER

For

Gerçek

Açılışa özel

androidapple

İ&#;eriğimizi paylaşın.


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir