4 yaşında ceviz ağacı / Osman Kaplan (@osmankaplanhaysever) • Фото и видео в Instagram

4 Yaşında Ceviz Ağacı

4 yaşında ceviz ağacı

Sitenizde meyve ağaçları yetiştirmek, hastalıkları ve zararlı böceklerle bulaşma riskleriyle her zaman ilişkilidir ve ceviz istisna değildir. Bu ürünle ilgili problemler diğerlerine göre daha az görülmekle birlikte, herhangi bir bahçıvan bir hastalığın veya parazitin nasıl tanımlandığını, neden ortaya çıktığını ve durumdan en az zararla nasıl çıkacağını bilmelidir.

Yaprak hastalığı

Uygunsuz bakım veya dış çevresel faktörlerin etkisinin bir sonucu olarak, söz konusu kültür etkilenebilir:

  • beyaz lekelenme;
  • kahverengi lekelenme;
  • Bakteriyel yanık

Zamanla sorunu tanımlamak için sık sık ağacın yapraklarını incelemelisiniz. Çoğu zaman, hastalığın ilk semptomları yaprakların deformasyonu veya renk bozulması ile kendini gösterir. Hastalığın ne kadar erken tespit edildiğini ve bununla mücadelenin başladığını anlamak, bitkiyi korumak ve sorunu tamamen çözmek için daha fazla şansın olduğunu anlamak önemlidir.

Beyaz lekelenme

Beyaz lekelenmenin ortaya çıkmasının ana nedeni, sıcaklıktaki düşüş ile birlikte artan nemdir. Microstroma cinsinin bir paraziti olan hastalığa neden olur. Yoğun dikimdeki bitkiler, tekli örneklerden daha hastalığa duyarlıdır.

Beyaz bir nokta ortaya çıktığında, yaprak plakalarının iç kısmında açık yeşil bir tonun lekeleri belirmeye başlar. Biraz sonra bu yerlerde beyaz bir kaplama oluşur - bunlar mantar sporlarıdır. Rüzgar ya da yağmur yağarken, komşu bitkilere yayılırlar ve aynı zamanda toprağa düşerler ve üst tabakaya yerleşirler ve toprağın bakımı (gübreleme, dezenfeksiyon, öğütme) için çalışma yapılmazsa uzun süre çalışabilirler.

Hastalığın ilk semptomlarını keşfettikten sonra, budama derhal yapılmalıdır. Bunu yapmak için, budayıcı veya demir testeresi kullanın; aleti alkol içinde önceden dezenfekte edin. Kesim, sağlıklı alanları yakalayan lezyondan 5 cm daha ileride yapılır. Bundan hemen sonra, bölümler odun külü ile tozlanır ve bahçe var. Daha sonra bitkiler, yaprak üzerinde işlenir ve Bordeaux sıvısı ile köklenir. % 1 konsantre hazırlamak gerekli olacaktır - 10 litre suya 100 g madde.

Önemli!Gövde dairesi, tepe çıkıntısının çapına eşittir.

Sıvı, bir sprey ile bir tanka yerleştirilir ve onun yardımı ile işlem yapılır. Ayrıca, gövde çemberinin işlenmesi de yapılmalıdır. Toprağın ağacın altına püskürtülmesinden sonra, gevşetmek ve malçlamak için 5 saat sonra gereklidir. Ağacın altındaki toprak çok ıslaksa, üst 5 cm'yi çıkartmanız ve bunları turba ve kum karışımı (1: 1 oranı) ile değiştirmeniz gerekir. İşleme levhası ve fıçı Bordo sıvısı 3 kez gerçekleştirilir. Püskürtmeler arasındaki süre 10 gündür.

Relapsları önlemek için, gelecekte böbreklere çiçek açmadan önce, % 3 Bordeaux sıvı konsantresi ile tedavi edilmelidir. Yaz aylarında, sıcaklıkta ve uzun yağmurlu dönemlerde bir düşüş varsa, % 1 oranında bir Bordeaux sıvısı çözeltisi püskürtülür. Odun külü kullanabilirsiniz: doğrudan ıslak yapraklar ve toprak üzerinde kuru püskürtülür.

Sezon sonunda, tüm yapraklar temizlenir, düşen meyveler toplanır. Bundan sonra, tüm dalları incelemeniz ve hastalıklar, zararlı böcekler veya mekanik olarak zarar görmüş olanları çıkarmanız gerekir. Sonra bölümleri işlemden geçirin ve% 3 konsantrasyonda bakır sülfatla püskürtün.

Bir ceviz nasıl elde edileceği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Kahverengi lekelenme

Söz konusu hastalık ayrıca mantar enfeksiyonları için de geçerlidir. Sıcaklıktaki artış ile birlikte artan nem ile birlikte ilerler.

Yayılmanın ana nedenleri:

  • Yaz başında uzun bir yağışlı dönem;
  • uygunsuz bakım - aşırı doldurma, toprak bakımını ihmal etme (gevşeme, malçlama), sezon sonunda kaliteli bitki hasatı eksikliği vb.

Hastalık genç yaprakları etkiler, sürgünleri ve meyvelerini yükseltir. Hemen harekete geçmezseniz, mahsulün% 50'sini kaybedebilirsiniz. Hastalığın ilk belirtileri Mayıs ayında not edildi. Yaprakların arkasında ve dışında, kahverengi bir tonu olan yuvarlak küçük lekeler oluşur. Yavaş yavaş, odaklar büyümeye başlar. Sonuçta, birleşirler, yapraklar hücre içi basıncı kaybeder, kurur ve düşer.

Önemli!Bakır esaslı ürünleri kullanırken eldiven ve solunum cihazı kullanın.Cildinize sıvı bulaşırsa, kimyasal yanıkları önlemek için derhal bol su ile yıkayın.

Sürgünlerde kahverengi sürgünler de görülür. Tedavinin yokluğunda, mantar meyvelere yayılmaya başlar - kırmızı-kahverengi depresif alanlar üzerinde görünür. Zamanla, büyürler, birleşirler, çekirdek kararır ve çürür. Enfekte olan meyveler kötü gelişmiştir, çoğu enfeksiyonun erken evresinde parçalanır.

Tedavi, % 1 oranında Bordo sıvısı veya başka herhangi bir bakır bazlı fungisit çözeltisi ile üç kat bir muamele içerir. Püskürtmeler arasındaki süre 10-15 gündür. İlk olarak, bitkinin enfekte olan tüm kısımlarını çıkarmak, düşen yapraklar ve meyveler toplamak gerekir. Bütün bunlar site dışına yakılarak bertaraf edilmelidir.

Toprak nemi izlemek için de gereklidir. İlk belirtiler tespit edilirse derhal gevşetilmelidir. Gerekirse, üst lekeyi beyaz lekelenmenin giderilmesinde olduğu gibi turba ve kum karışımı ile değiştirebilirsiniz.

Bir profilaksi olarak, eğer hastalığın tezahürleri mevcutsa, tomurcuklanmadan önce ve hasattan sonra% 3'lük bir bakır içeren müstahzar çözeltisi ile işlem yapılması gerekir. Tüm bitki artıklarını mevsim sonunda sahadan çıkardığınızdan emin olun. Yaz ortasında, mantar ilaçları 10-15 gün arayla 3 kez bakırla tedavi edilebilir.

Ayrıca, Rusya'nın merkezindeki ceviz yetiştiriciliği hakkında da bilgi edinin.

Bakteriyel yanık

Bu hastalık bakteriyel arasındadır. Bu tür bir hastalık tam olarak anlaşılmamıştır, bu nedenle görünümün gerçek nedenlerini adlandırmak zordur. Zayıflamış bağışıklığı olan bitkilerin, risk altında olduğu gibi, gövde üzerinde zamanında düzgün bir şekilde işlem görmeyen yara yüzeyleri bulunan bitkilerin daha fazla risk altında olduğu bilinmektedir.

Hastalığın etken maddesi bakteri Xanthomonas juglandis Pierce'dir. Mevcut mevsimdeki yaprakları, meyveleri, sürgünleri, çiçekleri ve tomurcukları etkiler. İlk belirtiler, yapraklar açıldığında ilkbaharda ortaya çıkmaya başlar: marjinal kısım boyunca ve damarlar arasındaki merkezde kırmızı-kahverengi renkte küçük yuvarlak lekeler belirir. Hastalığın ilerlemesi ile, sürgünlerde tezahürler görülür - bunlar üzerinde koyu renkli lekeler oluşur.

Çoğu zaman, lezyon halkasının odakları vurur, bunun sonucu olarak çok kırılgan hale gelirler, büyümede durur ve düşer. Çiçek tomurcukları koyu kahverengi veya siyah lekeli ve ardından ölür ve ufalanır. Meyvelerin perikarp üzerindeki yenilgisi ile çeşitli boyut ve şekillerde koyu lekeler oluşur.

Eski ağaçlarda bir hastalık tespit edilirse, derhal virüslü bölgeleri derhal temizleyin. Böbreklere virüs bulaşmışsa, dal 10 cm sağlıklı doku alacak şekilde kesilir. Sürgünlerde tezahürler belirtilirse, "sıfır" altında silinmeleri gerekir. Her bir dalın kesilmesinden sonra alet alkolle dezenfekte edilmelidir. Bu manipülasyonları yaptıktan sonra, yara yüzeyleri tedavi edilmelidir.

Ayrıca banliyölerde büyüyen ceviz hakkında bilgi edinin.

Bunu yapmanın birkaç yolu vardır:

  • bahçe karbolini ile yağ;
  • % 1 konsantrasyonda bakır sülfat ile nemlendirin ve bahçe var.

Ağaçtaki eski yaralar, yaklaşık 5 cm sağlıklı doku alınacak şekilde önceden temizlenmelidir. Daha sonra, yukarıdaki yöntemlerden biri kullanılarak dezenfeksiyon prosedürleri gerçekleştirilir. Bu tür manipülasyonlar hastalığı durdurmaz, çünkü enfeksiyon odun derin katmanlarında bulunur, ancak tezahürlerini önemli ölçüde azaltır. Yara temizleme ve düzeltme işlemine ek olarak, sezon boyunca bakır içeren müstahzarlar da tedavi edilmelidir. Çiçeklenmeden önce ve hasattan sonra, % 3'lük bir konsantre yapılır, mevsim ortasında% 1'lik bir çözelti kullanılır.

Genç örnekler için (15 yaşın altındaki), tahtada az miktarda olduğu zaman, sadece yaraların başında temizlik yaralarıyla yapılan manipülasyonları yapmak mantıklıdır. Pek çok yara yüzeyi varsa ve derinse, odağın derin katmanlara ulaştığını kanıtlamak, ağaçları sökmek daha iyidir. Aksi halde, büyümede önemli oranda geride kalacaklardır ve ahşapta sürekli yeni yaralar oluşacaktır. Bu kaçınılmaz olarak bitkilerin kurumasına yol açacaktır. Ek olarak, çiçeklenme sırasında enfekte olmuş örneklerden böcekler polen yaymaya başlayacak ve bu da sahada mevcut olan diğer bitkilerin enfeksiyonuna katkıda bulunacaktır.

Biliyor musunAslında, bir ceviz kendi başına bir bitkinin meyvesi değil, tohumudur.Bununla birlikte, böyle bir meyvenin özü yoktur: olgunlaştığında kalın yeşil kabuğudur, patlar ve ayrışır, somunu açar.

haşarat

Zararlılardan, söz konusu kültür etkileyebilir:

  • beyaz kelebek;
  • yavru güvesi;
  • bir siğil kene;
  • böcekler ve böcekler;
  • yaprak bitleri;
  • mol;
  • solucanlar.

Zararlıları mümkün olduğunca erken başlatılmalıdır. Parazitler, bitkilerin bağışıklıklarını büyük ölçüde azaltır ve bu da mantar ve bakteriyel hastalıklarla enfeksiyon riskini arttırır. Tedbirler zamanında alınmazsa genç bitkiler ölebilir.

Ceviz beslemenin en iyi yolu ve nasıl olduğu hakkında daha fazla bilgi edinin.

Beyaz kelebek

Bu haşere, yurt dışından ithal edilen meyvelerle birlikte ithal edilmektedir. Anavatanı Kuzey Amerika. Son yıllarda, bu böceğin meyve bahçelerine saldırıları oldukça sık görülmüştür. Çoğu zaman ceviz, dut, akçaağaç, elma ağacı, armut, erik gibi yaşar. Üreme için elverişli bir ortam, yüksek neme sahip sıcak bir iklimdir.

Nem göstergesi% 50'ye düşerse veya ortam sıcaklığı + 12 ° C'ye düşerse, böcek ölür. Bu göz önüne alındığında, parazit hasarının en büyük riskleri güney, güneydoğu bölgelerinde ve merkez bölgededir.

Kelebeğin boyutu büyük değil.Kanat açıklığı 30-40 mm'ye ulaşır. Böceğin tüm vücudu beyaz kıllarla kaplıdır. Renk sadece beyaz, sadece bacak ve antenler siyah renkle boyanmış. Kanatlarda, nadir noktalar şeklinde bir desen mümkündür; siyah veya kahverengi olabilirler.

Fotoğraftaki güzel görünümlü bir parazit bahçeler için çok büyük bir tehlike, çünkü sezon boyunca 2-3 yavru üretir. Bunlardan ilki haziran ayında, ikincisi ağustos ayında, üçüncüsü eylül-ekim döneminde görülür. Yumurtadaki embriyolar hava sıcaklığına bağlı olarak 5 ila 15 gün arasında gelişir. Tam anlamıyla yumurtadan çıktıktan 2 saat sonra, tırtıllar aktif olarak ağacın yapraklarını yemeye ve yaşam için bir yuva donatmaya başlarlar.

Cevizin yararları ve tehlikeleri hakkında bilgi sahibi olmanız yararlı olacaktır.

Ciddi haşere hasarı ile, tırtılların yuvaları 1, 5 m çapında olabilir. Bu aşamada, gelecekteki kelebekler 37 ila 57 gün arasında olabilir. Puption'dan önce, parazit ılık ve kuru bir yer arar - toprağın üst katmanlarına, düşen yapraklara, ağacın kabuğunun altına düşer. Pupa evresi 20 gün veya bir yıl olabilir.

İmago (yetişkin) aşamasına geldiğinde, zararlıların artık yiyeceğe ihtiyacı yok. Ağız aparatı yok ve tırtıl aşamasında yenen şey onu besliyor. 11 gün - Bir erkek imago yaşam döngüsü 4 gün sürer ve dişiler. Bu süre zarfında çiftleşmeyi başarırlar. 2.500 yumurta - Birinci nesil dişiler, 1.500 yumurta, ikincisi kadar bırakır.

Bu tür bir haşere tespit edilmişse, derhal böcek ilacı tedavisine devam etmek gerekir . Bu durumda, tüm bitkilerin 100 m yarıçapında dezenfekte edilmesi gerekir Zolon preparasyonu bir kelebek ile başa çıkmaya yardımcı olacaktır. Çalışma konsantrasyonu 5 litre su için 2 ml'dir, bu miktar 10 m²'lik bir alanı püskürtmek için yeterlidir. Toplamda 30 gün arayla 2 tedavi yapmanız gerekir. Asıl mesele, son ilaçlamanın meyvelerin hasat edilmesinden en geç 45 gün önce yapılması gerektiğidir.

Ayrıca ağaçlarda, gövdeden çıkan kabuğu çıkarmak zorunludur. Bundan sonraki alanlar temizlenmeli ve bahçe verniği veya başka herhangi bir dezenfektan ile örtülmelidir. Tüm yapraklar, yuvalar, düşen meyveler alınmalı ve yakılmalıdır. Toprağın ekilmesi gerekir.

Cevizin kadınlar için yararları ve tehlikeleri hakkında bilgi edinmenizi öneririz.

bir elma türü

Bu tür haşere fındık taneleri yiyor.Mevsim boyunca, güve iklim koşullarına bağlı olarak 1-2 kuşak üretir. İlk tırtıllar haziran başında görünür. Pupilleşmiş kelebekler hemen hemen çiftleşmeye ve 3 gün boyunca yumurtalarını bırakmaya başlar. Yetişkin 20 mm uzunluğa kadardır. Kanatları alacalı, gri ve kahverengi tonları hakimdir.

Vücut kalın, villuslarla kaplıdır. Yumurtadan çıktıktan sonra tırtıllar siyah başlı beyaz, gözbebeği fazına yaklaştığında kahverengi başlı açık pembe renk alırlar. İkinci nesil Ağustos'ta yumurtadan çıkar. Yiyecek aramak için tırtıllar meyvenin içine tırmanır ve çekirdeklerine zarar verir, bunun sonucunda fındıklar ağaçtan düşer. Sezon boyunca, parazitler mahsulün% 80'ini tahrip edebilir.

Bu haşere sitede göründüğünde, hemen böcek ilacı kullanmak daha iyidir. Beyaz bir kelebeğin olduğu gibi işleme, enfekte olmuş bitkiden 100 m yarıçapını yakalayan bir alanda yapılmalıdır. İşleme için, " Zolon " (beyaz bir kelebeğin tahribatıyla aynı oranda) veya " Bitobaxicillin " (ilacın 80 g'ı 10 litre suya konulur, 30 gün ara ile 2 kez işleme tabi tutulur ) kullanabilirsiniz.

Ceviz bölümlerinden gelen tentürlerin yararları hakkında daha fazla bilgi edinmenizi tavsiye ederiz.

Siğil kene (yaprakların şişmesi)

Bitkinin devasa hasarına ceviz siğil kene neden olabilir. Bu zararlı böcekleri ifade eder. Geç tespitini belirleyen mikroskobik boyutlarda (1 mm'ye kadar) farklılık gösterir.

Bir haşere tespit edilebilir ana işareti kırmızı-kahverengi siğiller şeklinde küçük büyüme olacaktır. Çoğu zaman, bu akarlar genç ve orta yaştaki ağaçlarda parazitlenir. Uyku tomurcukları ve üst topraklarda kış uykusuna yatarlar. Kenelerden kurtulmak için "Nero" ilacını meyve ağaçlarının talimatlarına göre kullanın.

Biliyor musun100 g ceviz taneleri 700 g patatesle besin değeri karşılaştırılabilir.

Tahtakuruları ve böcekleri

Bir somun üzerinde, haçlı bir böcek de sıklıkla parazitiktir. Bu siyah bıyıklı küçük bir böcek. Kabuğu kırmızı-siyah renklidir. Söz konusu parazit, yapraklarından meyve suyu aldığı için bir hortum atar.

Sabun solüsyonu ile böceği kurtulun. Hazırlanması için, 10 g suda 300 g çamaşır sabunu seyreltilmelidir. Solüsyonla tedavi, parazitler tamamen yok olana kadar 2 haftada bir yapılır. Püskürtme gece yapılır ve sabahın erken saatlerinde, yapraklar üzerinde güneş yanığı oluşmasını önlemek için çözelti temiz suyla yıkanmalıdır.

Bir somun için böcek, bir sap destroyer tehlikeli olabilir. Böceklerin sırasına aittir. Bir yetişkinin uzunluğu 3, 5 ila 5, 5 mm'dir. Sırt siyah, parlak, kanatlar kırmızı. İklime bağlı olarak, mevsimde 1-2 kuşak üretir. Bu parazit zarar gördüğünde, ağaç “ağlamaya” başlar, yani kabuk farklı yerlerden meyve suyu akar. Ana kontrol önlemi, enfekte olmuş bitkilerin zamanında kesilmesidir.

Bir cevizin kaç yıl meyve verdiğini de görün.

Yaprak bitleri

Düşünülen parazit çeşitleri, üzerinde yaprak izleri bırakarak yeşillik suyu yiyor. İlk önce, yaprak kıvrılmaya, sararmaya başlar ve sonunda düşer. Zararlıları tanımak oldukça basittir: Yaprağın iç kısmına yerleşir, siyah veya yeşil renkte olabilir. Zararlıları yok etmek için odun külü kullanabilirsiniz - her 10 günde bir yaprak ve toprak üzerine püskürtülür. Alternatif olarak, tütün tozu kullanılabilir.

Fetüste güve

Güve gri-kahverengi kanatlı küçük bir kelebekdür. Ceviz ağacında neredeyse farkedilmez. Sezon boyunca 3 jenerasyon parazit atılır; İkinci ve üçüncü kuşaklar en tehlikeli olarak kabul edilir. Birinci yaprak suyunu yerse, ikinci ve üçüncü zaten yumurtalarını perikarpta bırakır. Yumurtadan çıktıktan sonra larva, hayati ürünlerini meyvenin üzerinde bırakarak aktif olarak kabuğunu yemeye başlar. Sonuç olarak, fındıklar kararır, hoş olmayan bir koku ve tat alırlar.

Sorunu gidermek için, bir somun yanında solucan ağacı veya bitkisel sarımsak, lavanta, sardunya bazlı kaynatma kullanın. 10 litre kaynar su kaynatma sıvısı hazırlamak için 1 kg çim koyun. Sıvı 10 dakika kaynatılır, daha sonra soğutulur ve bir tabaka, odun ve toprak üzerine püskürtülür.

Fetüste solucanlar

Meyvede solucan bulunmasının nedeni Drosophila veya meyve sineğidir . Parazit normal bir sineğin yaklaşık olarak aynı görünüyor, ancak daha küçük bir boyuta ve parlak bir renge sahiptir. Gövde genellikle çizgili bir desene sahiptir. Parazitler, toprağın üst katmanlarına, yaprakların üzerine ve perikarpın yaprak sapı ile birleştiği yerde yumurta bırakır. Yumurtadan çıktıktan sonra, kurtlar, yiyecek arayışı içinde, cenin kendisinin yumuşak dokularını soymaya ve soymaya başlar.

Biliyor musunBir yetişkin ceviz ağacı yılda 300 kg meyve üretebilir.

En etkili kontrol yöntemi kaliteli toprak işleme yapılmasını içerir. Olabildiğince derinlemesine gevşetilmesi gerekiyor - bu parazitlerin ana habitatını yok etmeye yardımcı olacak. Ayrıca, toprak odun külü veya tütün tozu ile tozlanmalıdır. Tabaka ve kortekse göre, muamelenin bakır içeren bir preparasyonla% 1 konsantrasyonda yapılması mümkündür.

önleme

Mantar ve zararlıların yayılmasını önlemek için, mahsulün bakımı ile ilgili çalışmaları uygun şekilde organize etmek gerekir.

Узнайте подробнее, как цветёт грецкий орех.

Заключается это в выполнении следующих агротехнических мероприятий:

  • полив 3 раза в сезон по 30–40 л на каждое растение — до распускания почек, в момент формирования плодов, после сбора урожая;
  • рыхление почвы после каждого дождя и полива на глубину 5 см;
  • мульчирование грунта после рыхлений;
  • тщательная уборка всех растительных остатков по окончании сезона;
  • gübre uygulaması;
  • önleyici püskürtme.

Более подробно стоит остановиться на двух последних пунктах.

püskürtme

Для профилактики развития болезней и размножения вредителей, необходимо использовать медьсодержащие препараты и средства на биологической основе. До набухания почек лучше провести обработку бордоской жидкостью или медным купоросом; на этом этапе используется 3% концентрат.

На протяжении сезона каждые 15–20 дней можно проводить опудривание древесной золой и опрыскивание настоем луковой шелухи. Для приготовления настоя, на 10 л кипятка добавляют 1 кг луковых очисток. Жидкость проваривают 10 минут, а затем остужают и процеживают. Опрыскивают по листу.

В конце сезона, после сбора урожая и полной уборки участка от растительных остатков, лучше всего провести обработку препаратом «ЭМОЧКА» . Это безвредное средство на биологической основе. Разводят вещество в пропорции 1:100 с водой. Для обработки 1 м² требуется 1 л готового раствора. Этот же препарат можно использовать согласно инструкции на любых фазах вегетации растения, а также для приготовления компоста.

Toprak gübre

Рассматриваемое растение имеет большие габариты, поэтому нуждается в достаточном количестве питания для полноценного роста, развития и обеспечения защитных функций. Деревья очень быстро истощают почву. Удобрения следует вносить до распускания почек и после сбора урожая. В первый раз используются подкормки, содержащие азот. В этом качестве можно использовать мочевину, селитру или навоз. Лучшие результаты даёт ежегодное чередование минеральных и органических удобрений.

Önemli!Все удобрения вносятся во влажную почву, или же разбавляются в воде для полива.

Навоза вносят по 2-3 ведра на каждое растение. Его раскладывают в приствольном кругу равномерным слоем, а затем перекапывают почву на глубину 10 см. Предварительно на каждые 10 кг навоза следует добавить по 1 ст. odun külü. Селитры на каждое растение требуется по 5 кг, мочевины — 7 кг. Удобрения, содержащие азот, не только питают почву и способствуют наращиванию зелёной массы, но и обеспечивают дополнительную защиту от болезней и вредителей.

Осенью вносят суперфосфат и калиевые соли. Первого вещества берут 5 кг, второго — 1, 5 кг. Опудривания по листу древесным пеплом и опрыскивания настоем луковой шелухи будут играть роль не только защиты, но и внекорневой подкормки. Дело в том, что растения поглощают питание не только из почвы, но и посредством впитывания через поры листьев.

Грецкий орех — достаточно устойчивая культура в отношении болезней и вредителей. Но каждому садоводу необходимо знать и уметь различать симптомы поражений на случай изменения климатических условий или отсутствия возможности осуществлять полноценный уход за растениями. Это поможет сохранить свои деревья и получать от них урожай долгие годы.

Zaman’da çığır açtık!!🙋‍♀️ Titizlikle yetiştirdiğimiz Chanler cinsi 4-5 yaş ve 7-8 yaş ceviz ağaçlarımızı ulaştırmak istediğiniz noktaya getirmek için istediğiniz zamanı biz sakladık.🤗 Ceviz yetiştiriciliğinde “başarınızı engelleyen”kaybettiğiniz zamanı kazanmak için teknik danışmanlığımız eşliğinde üstün verimli ceviz ağaçları dikin! To’liq ma’lumot va buyurtma berish uchun Muzaffar Dexkanov bilan +998 974020779 raqamiga bog’laning. http://kochat-chi.com/ Tel: 0539 654 89 45 Levent Erdem Tel: 0531 783 30 56 Özgü Erdem Akdeniz Bölge Sorumlusu Tel: 0542 547 51 80 Ayşegül Daylak #kochat #yong_oq #meva_ko_chatlari #chandler #manzaralı_ko_chatlar #landshaft #archalar #lımon #tomchılatıb_sug_orish #o_g_ıtlar #Uzum #Чандлер #Кучатлар #Мева_кучатлари #Арчалар #ландшафт #Лимон #Капельный_полив #огитлар #Магнолия Tel: 0539 654 89 45 Levent Erdem Tel: 0531 783 30 56 Özgü Erdem Akdeniz Bölge Sorumlusu Tel: 0542 547 51 80 Ayşegül Daylak #cevizağacı #cevizdikimi #cevizfidanı #cevizbahçesi# #cevizdehibe #cevizbudama #cevizağacı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir