kabız muhabbet kuşu tedavisi / Kabız muhabbet kuşu, hastalığı vs. | seafoodplus.info - Kuşlarınıza iyi geleceğiz

Kabız Muhabbet Kuşu Tedavisi

kabız muhabbet kuşu tedavisi

Kabız muhabbet kuşu, hastalığı vs.

Osman Kaya' Alıntı:

(peçetede 2 dışkı vardı biri düştü tek kaldı peçetede) Ayaklarının böyle sararması normal mi sizce :(bu arada videoyu yükleyemedim bir türlü site izin vermedi instagram adresim: osmnkya0 hocam bana ulaşırsanız videoyu atayım buradan atılmadı bir türlü, vitamin tarzı önerebileceğiniz bir şey var mı bu arada poposu çok yeşil, sarı değildi ben zeytinyağı sürdüğüm için öyle sarardı normal yoksa poposu şimdi kontrol ettim dışkı göremedim orada tüyler dökülmüş hafiften, bu arada yem yediremiyorum su içiremiyorum kendi de içmiyor yemiyor zaten parmağını ıslatıp ısırtıyorum öyle su içiyor hafiften nasıl yedirebilirim, ve de vitamin tavsiyesinde bulunur musunuz. HOCAM BENLE İLETİŞİME GEÇİN YA DA BEN YAZAYIM SİZE VİDEO ATAYIM DÜZENLİYORUM; HAFİFTEN HIRLIYOR MEFES ALIRKEN GÖĞSÜ FALAN ÇOK HAREKET EDİYOR POPO TÜYLERİ KALKTI LAMBUR GİBİ DURUYOR HAFİFTEN

Genişletmek için tıklayın


Dostum Doğanay hocamın dediği gibi kuşun durumu ciddi. Ama yapılabilecek şeylerde var elbette Allah&#;tan hiç bir zaman ümit kesilmez. Ben bir sürü ölmek üzere olan kuşun kurtulduğunu gördüm.

Öncelikle alman gereken bazı ilaçlar söyliyeceğim;
  • Piyeloseptyl kapsül
  • Fungostatin toz
  • Polivit vitamin şurubu
Bu ilaçları eczaneden alıcaksın. Bir tek piyeloseptyl reçeteli onuda eczane vermek istemez ise herhangi bir hastanenin aciline git doktordan rica et yazdır. En önemli ilaç piyeloseptyl çünkü onu mutlaka temin etmen lazım. Fungostatin ve polivit reçetesiz.

Tahmin ettiğim gibi kokssidiyoz muhtemelen. Tedavi için tam dolu suluğa piyeloseptyl kapsülün iç tozundan bir pirinç tanesi kadar ekle ve karıştırıp ver kuşa. İlaçlı su günde 2 defa tazelenicek ve bir hafta kullanılıcak. Hemen ardından aynı şekilde 3 gün fungostatin kullanılıcak. Vitaminide piyeloseptyl ile birlikte suluğa ekliyeceksin damla kadar. İkisi aynı anda kullanılıcak.

Ve mutlaka kuşun beslenmesi gerekiyor yoksa hastalığı atlatamaz. Kuşun yemini rondodan geçirip toz haline getir ve kabuklarını üfle. Daha sonra bir tane yumurta haşla ve sarısını ılık suyla sulandır ve toz yaptığın yemide içine ekle muhallebi kıvamına getir. Hatta bunun içine ekliyeceğin su hazırladığın ilaçlı su da olabilir daha iyi olur. İlk dozu bu şekilde vermiş olursun. Bu mamayı bir şırınga yardımıyla yada çay kaşığı ile kuşun ağzına damlat ne kadar yedirebilirsen kardır

Eğer veterinere gitme imkanın olursada veterinerden piyeloseptyl yerine sulphamezatinealıp kullanabilirsin. Aynı işi görücektir.

Benim elimden gelen bu kadar inşaallah şifa bulur. Geçmiş olsun

 

Muhabbet kuşları, yaklaşık 10 ila 12 yıl arasında yaşayabilecek, çok güzel hayvanlardır.

Ancak muhabbet kuşlarının yakalanabileceği çok fazla hastalık olduğu için bu hayvanların uzun bir ömür sürmelerini sağlamak çok kolay bir görev değildir.

Bazı hastalıklar kuşların yalnızca tüylerini ve gagasını etkiler ve bu nedenle de bu tip hastalıklarla başa çıkabilmek oldukça mümkündür. Ancak bazı hastalıklar ise bu fantastik kuşların hayatını tehdit altına alabilir. Yine, bazı hastalıkların tedavisi vardır ve bazıları insanlar için bulaşıcı bile olabilir.

Bu bilgiler ışığında, muhabbet kuşu hastalıkları ile ilgili temel bilgiler edinmek, bu kuşların sahipleri için çok önemlidir.

Bulaşıcı Hastalıklar
Tıpkı insanlar gibi, muhabbet kuşları da bulaşıcı hastalıklardan muzdarip olabilir. Bu hastalıklar mantar, virüs ve bakteri sebebiyle meydana gelebilir. Bunlardan en bilinenleri ise polyoma virüsü, kandidiaz (pamukçuk), salmonella ve kursak iltihabı olarak sıralanabilir.

Polyoma virüsü gibi yalnızca kuşlarda görülen bazı hastalıklar vardır. Bu tip enfeksiyonlardan korunmak için geniş ve iyi bir şekilde havalandırılan bir kafes en iyi çözüm olacaktır. Bu arada, ekmek mayası kuşlarda bağırsak iltihabı görülmesine sebep olabilir. Ancak mantar önleyici ilaçlar vardır ve bu ilaçlar oldukça etkili ilaçlardır.

Bu hayvanların geliştirebileceği en hassas hastalıklardan bir tanesi kursak iltihabıdır. Bu hastalık ise, marul gibi sebzeler çok iyi yıkanmadığı zaman ya da zirai ilaç kalıntıları hala olduğu zaman gerçekleşebilen bir hastalıktır. Belirtileri ise oldukça meşhurdur. Bu belirtileri pembe bir cilt, depresyon, iştah kaybı ve kirli gaga olarak sıralayabiliriz. Böyle bir durumda zavallı kuşun ölmesi normalde sadece üç, en fazla beş gün sürer.

Kafeslerindeki kuş yeminin ne durumda olduğunu kontrol etmek gibi, kuşunuzun temel ihtiyaçlarına dikkat etmeniz büyük önem taşır. Özellikle sebze ve tahıl söz konusu olduğunda bu daha da önemlidir. Kuşunuzun çok zayıf olduğunu, çok fazla su içtiğini ya da tüylerinin değiştiğini fark ederseniz, yapılacak en iyi şey doğrudan bir veterinere gitmek olacaktır.

Parazit Enfeksiyonu
Muhabbet kuşu hastalıklarına yol açabilecek pek çok parazit içeren organizma vardır. Örneğin knemidocoptes akarları hava yolu ile hareket eder ve muhabbet kuşunun bacaklarına ve gagasına bulaşır. Eğer kuşunuzda küçük küçük oyuklar ve pul pul dökülmeler varsa, bunun sebebi kuşunuzun bu hastalığa yakalanmış olmasıdır.

Ancak aynı zamanda evcil hayvanınızın vücudunda yaşayan iç parazitlerin de sebep olduğu bazı hastalıklar vardır. Çoğu zaman, bu tür enfeksiyonlar sağlık kaybı, halsizlik, ishal ve iştah kaybına neden olur.

Gördüğünüz gibi, birçok muhabbet kuşu hastalığı, sindirim sistemini etkilemez. Bu nedenle, sahiplerinin kuşlarının dışkısını, ruh halini ve yeme alışkanlıklarını kontrol etmeleri mantıklı bir eylem olacaktır.

Deri ve Tüy Hastalıkları
Bir muhabbet kuşunun dış görünüşü, belirli klinik durumlardan da etkilenebilir. Kanatlarda kabuklanma ve morarma ile kendini belli eden Ema sendromu bu durumlardan bir tanesidir. Enfekte olmuş bölgelerde kan izleri de bu hastalığa dair bir işaret olabilir.

Dahası, kırmızı akarlar dış parazitlerdir ve kuşunuzun kanatlarının iç tarafında yaşarlar. Bu hastalığa yakalanmış kuşlar kaşınırlar ve kaşıntıyı hafifletmek için kendi tüylerini yolma eğilimi gösterebilirler. Sonuç olarak, kuşunuzun temizliğine özen göstermeniz ve enfekte olmuş bölgeleri alkol ile temizlemeniz çok önemlidir. Bu tip hastalıkları önlemek için kafeslerini temiz tutmak da çok büyük önem taşır.

Muhabbet kuşları, tüy dökme sorunları da yaşayabilirler. Bu sorunlara polyoma virüsü gibi diğer virüslerin sonucu olarak yaşanabilecek Fransız tüy dökme ya da anormal tüy dökme de dahil edilebilir.

Bazı Hastalıklar İnsanlarda Görülen Hastalıklarla Aynıdır
Muhabbet kuşları, soğuk algınlığı, ishal, karaciğer yağlanması ve kabızlık gibi hepimizin bildiği ve daha önce yaşadığı hastalıklardan muzdarip olmaya da elverişli olabilirler. Dahası, aynı bizler gibi bacaklarını ya da kanatlarını kırabilirler.

Bunlara ek olarak, biz insanların yaşadığı solunum ile ilgili problemler onlarda da görülebilir. Bu kuşlar astım ve bronşit hastalığına yakalanabilir ya da bazı maddelere karşı alerjik reaksiyon gösterebilirler. Hatta bazıları epilepsi bile olabilir.

Muhabbet kuşları sadece bunlarla da kalmayıp, tümör ve kanser gibi hastalıklara da yakalanabilir. Uzman veterinerler bu hastalıkların iki yaş ile altı yaş arasındayken gerçekleşebileceğini iddia etmektedir. Muhabbet kuşları hasta oldukları zaman, bu hastalıktan etkilenen organlar neredeyse her zaman böbrekler, deri, sindirim sistemi ve üreme organları olur.

Diğer Muhabbet Kuşu Hastalıkları
Guatr hastalığı hemen hemen her kuşun yaşadığı bir hastalıktır; ancak muhabbet kuşları özellikle bu konuda tektirler. Bu hastalık tiroitlerde değişmeye neden olan iyot eksikliğinden kaynaklanır. Bunun sonucunda muhabbet kuşunuzun daha kalın bir sesi olur.

Papağan Ateşi ölümcüldür ve insanlar da bu hastalığa yakalanabilir. Bu hastalığa yakalanan kuşlar ile ilgili özellikle dikkat çeken şey, kuşun hasta olduğundan haberdar olması ve başkalarına bulaşmasını engellemek için kendisini sizden uzağa, kafesin bir köşesine doğru çekmesidir. Bu yüzden eğer kuşunuzda böyle bir davranış fark ederseniz, endişelenmeli ve çok dikkatli olmalısınız.

Son olarak, en ciddi muhabbet kuşu hastalıklarından birinin dışarıdan değil içerden bir sebeple ortaya çıktığını belirtmekte fayda vardır. Depresyon, bu kuş için ölümcüldür. Eğer muhabbet kuşunuz depresyona girdiyse, yemek yemeyi bırakacak ve daha stresli bir hale gelerek kendi tüylerini yolmaya başlayacaktır. Eğer modlarını yükseltemezseniz ve kendilerini iyi hissetmelerini sağlayamazsanız, ölürler.

Muhabbet kuşunda kabızlık sık görülen bir durumdur. Genel olarak stresten kaynaklanan bir sorundur. Bazı durumlarda ise kalitesiz yem yedikleri için kabızlık ortaya çıkar.

Kabız olan muhabbet kuşları günlük hayatlarında pek çok sıkıntı ile karşı karşıya gelir. Bu nedenle belirtiler fark edildiği an bir veterinere göstermek çok önemlidir.

Muhabbet kuşu kabız olduğunda genelde kuyruk kısmında büyük dışkı izleri biriktiği için hijyen ve temizliği de dikkat edilmelidir.

Muhabbet Kuşlarında Kabızlık Belirtileri Nelerdir?

Muhabbet kuşunda kabızlık belirtileri ilk olarak dışkı bırakmada gözle görülür bir azalma olmasıyla anlaşılır. Kabız olan kuşların hareket olanağı bir hayli düşer. Bu nedenle muhabbet kuşu çoğu zaman bitkin bir vaziyette görünür. Bu süre içinde genel olarak tüylerini kabartıp yere doğru çöker.

Kabızlığın muhabbet kuşu üzerinde gösterdiği diğer belirti iştah azalması yönündedir. Yemeye karşı isteksizlik gösteren muhabbet kuşu bir süre sonra kilo kaybına uğrar. Muhabbet kuşları kabızken dışkılamaları katı bir haldedir. Bu nedenle dışkıya bakılır.

Muhabbet Kuşlarında Kabızlık Nedenleri Nelerdir?

Muhabbet kuşunda kabızlık nedenleri iki ayrı şekilde ele alınabilir. Bunlar stres ve yeme ile ilgili durumlardır.

Stres altında hisseden muhabbet kuşunun vücudunda pek çok sorun ortaya çıkabilir. Bunlardan biri de kabızlıktır.

Kabızlığın en büyük nedeni ise yeme düzenidir. Bazı yem ve tohum türleri muhabbet kuşları için kabızlık anlamı taşır. Özellikle taze meyve ve bazı yeşillik türleri ile ek gıdası sağlanmayan muhabbet kuşlarında yemler kabızlığa yol açar. Eğer muhabbet kuşu kabız olma eğilimi gösterdiyse taze meyveler ile destek sağlanmalıdır.

Muhabbet Kuşlarında Kabızlık Tedavisi Nasıldır?

Muhabbet kuşunda kabızlık tedavisi doğal yöntemlerle sağlanabilir. En çok kullanılan yöntemlerden biri zeytinyağıdır. Muhabbet kuşunun gagasına 1 ya da 2 damla zeytinyağı damlatmak kabızlığı gidermeye yardımcı olur.

Bazı muhabbet kuşlarında bu yöntem işe yaramayabilir. Bu nedenle lavman tedavisine başvurulur.

Hintyağı ya da zeytinyağı kullanımı ile anüs yoluyla lavman işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem bir tüy parçası kullanılarak yapılır.

Kuşun günlük taze suyuna bir kaşık karbonat ekleyip karıştırmak kabızlığı kısa yolda çözebilir.

Muhabbet Kuşlarında Kabızlık Tedavisi İçin Hangi Kabız İlacı Kullanılır?

Muhabbet kuşunda kabızlık ilacı olarak kuş şurubu kullanılır.

Daha çok doğal yöntemlerle çözülmeye çalışılan kabızlık sorunu bazen ilaç müdahalesi gerektirebilir. Bu nedenle başvurulacak en etkili yol kuş şurubudur.

Eğer doğal yöntemler sonuç vermemişse muhabbet kuşu kabız olma sorunun aşmak adına bu ilaç gönül rahatlığıyla kullanılabilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir