Genç girişimci kredisi ne kadar

Genç Girişimci Kredisi Ne Kadar

genç girişimci kredisi ne kadar

Halkbank 300 bin TL’lik genç girişimci kredisi başvuru şartları 2022: Halkbank genç girişimci kredisi başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?

Giriş Tarihi: 29.10.2022 14:24 Güncelleme Tarihi: 29.10.2022 14:25

Halkbankesnaf kredi destek paketi başvuru şartları ve faiz oranları ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada esnaf ve sanatkarlara 100 bin TL'lik kredi desteği sağlanacağını bildirmişti. Halkbank aracılığıyla verilecek olan esnaf destek kredisi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu paket kapsamında genç girişimcilere verilecek olan destek miktarı, 300 bin TL oldu ve yaş sınırı da yükseltildi. Bu noktada faizsiz genç girişimci kredisinden yararlanmak isteyen vatandaşlar ''Halkbank genç girişimci kredisi başvurusu nasıl ve nereden yapılır, şartları nelerdir?'' sorusuna yanıt arıyor. Peki, Halkbank genç girişimci kredisi yaş sınırı kaç, kimlere verilecek? İşte tüm detaylar.

Halkbank 300 bin TL’lik genç girişimci kredisi başvuru şartları 2022: Halkbank genç girişimci kredisi başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?
Halkbank 300 bin TL’lik genç girişimci kredisi başvuru şartları 2022: Halkbank genç girişimci kredisi başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?
Halkbank 300 bin TL’lik genç girişimci kredisi başvuru şartları 2022: Halkbank genç girişimci kredisi başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?
Halkbank 300 bin TL’lik genç girişimci kredisi başvuru şartları 2022: Halkbank genç girişimci kredisi başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?
Halkbank 300 bin TL’lik genç girişimci kredisi başvuru şartları 2022: Halkbank genç girişimci kredisi başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?
SON DAKİKA

Kadın Girişimcilere Sıfır Faizli ESKKK Kredisi

Kredi özellikleri

  • KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 35 yaşını doldurmamış girişimciler için azami kredi limiti 300 bin TL’dir. 
  • En az 1 yıllık ustalık belgesine sahip ve ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde işletme kuran girişimciler için azami kredi limiti 500 bin TL’dir.
  • Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren ve Esnaf Vergi Muafiyet Belgesi sahibi girişimcilere azami kredi limiti 500 bin TL’dir. 

Kimler Faydalanabilir?

  • “3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu” kapsamında, kredi başvuru tarihi itibarıyla en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olanlar.
  • Ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda, son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkârlar.
  • Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni bitirenler.
  • KOSGEB tarafından onaylanan projelerini bankamıza sunan, kredi başvuru tarihi itibarıyla 35 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkârlar.

Genç girişimci desteği nedir? Nasıl alınır?

Kendi işini kurmak isteyen ve ilk defa çalışma hayatına atılacak olan 29 yaş altı kişilere sağlanan kolaylıklar, genç girişimci desteğinin kapsamındadır. Kendi işini kuracak olan genç girişimcileri gelir vergisi, Bağ-Kur primi ve stopaj gib ek masraflar bekler. Bu destek, kişilerin giderlerini önemli ölçüde azaltır. Konu hakkında bilgi sahibi olan bireyler, genç girişimci desteği nasıl alınır sorusunun cevabını araştırır.

İşletme sermayenizi desteklemek adına kobi kredilerinden yararlanabilir, HangiKredi kobi kredisi sayfasından bankaların kobi kredisi faiz oranlarını inceleyebilirsiniz.

KOBİ Kredilerini İnceleyin!

Genç girişimci desteği paketleri neleri içerir?

Genç girişimci teşvikleri, şahıs şirketi kuran 29 yaş altı bireylerin vergi muafiyetini kapsar. İlk defa gelir vergisi mükellefi olan bireyler, bu paket sayesinde 3 yıl süre ile yükümlü sayılmaz. Paketin kapsamında Bağ-Kur prim desteği de bulunur. Genç girişimci desteklerinden yararlanma şartlarını taşıyan bireylerin Bağ-Kur primleri 1 yıl boyunca hazine tarafından karşılanır. Bu, kendi işini kurmak isteyen kişilerin yükünü oldukça hafifletir.  

Genç girişimci desteği başvurusu nasıl yapılır?

Genç girişimci desteği başvurusu ilgili kamu kurumlarına ve kuruluşlarına yapılır. Günümüzde dijital platformların yaygın olarak kullanılmasıyla, İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden de başvuru yapılabilir. Gerekli şartlar taşındığında, vergi dairesine verilen dilekçenin ardından bir onay belgesi alınır. Bu belgeyi alan genç girişimciler, başvuru dilekçesi ve vergi levhası ile birlikte SGK'ye müracaat etmelidir. Tüm bu işlemlerin ardından kişiye Bağ-Kur ve gelir vergisi desteği sağlanır. 

Genç girişimci desteği başvuru şartları nelerdir?

Genç girişimci desteği şartları, ticari hayatının başında olan ve kendi işini kurmak isteyen bireyleri yük altına sokmaz. Bu nedenle ilgili koşulların sağlanması zor değildir. Genç girişimci desteğinin başvuru şartlarının ilki yaş ile alakalıdır. Genç girişimci desteği yaş sınırı 29’dur. Buna ek olarak bireyler, 18 yaşını tamamlamış olmalıdır. Öte yandan bu kişilerin işlerini yasa yürürlüğe girdikten sonra kurmuş olması gerekir. Genç girişimci desteği yalnızca ticari, mesleki ve zirai faaliyetleri kapsar. Bu nedenle kurulacak olan işin niteliği, başvurudan önce göz önünde bulundurulmalıdır.

Genç girişimci desteği başvuru süresi ne kadardır?

Genç girişimci desteği başvuru süresi belirli bir tarih aralığı ile sınırlı değildir. 30425 Sayılı Kanun yürürlükte olduğu sürece bireyler başvuru yapabilir. Fakat işe başlama bildiriminin 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunu’na göre yasal süre içinde yapılmış olması gerekir. İlgili süreç göz önünde bulundurularak işletmelerin gelirleri ve kişilerin sigorta prim başlangıç tarihleri hesaplanır. Bu destekten yararlanmak isteyen bireylerin mali yıl kavramı hakkında bilgi sahibi olması tavsiye edilir. 

Genç girişimci desteği teşvik tutarı ne kadardır?

Genç girişimci desteği teşvik tutarını gelir vergisi ve sigorta primi üzerinden ele almak gerekir. Bu desteğin temel avantajı, vergi ve prim muafiyeti olarak karşımıza çıkar. Genç girişimci desteği vergi muafiyeti geliri 75.000 Türk lirasından daha fazla olan kişiler için geçerli değildir. Şahıs şirketi açanlar, 3 yıl boyunca 75.000 TL’ye kadar olan gelirleri için vergi ödemez. Öte yandan Bağ-Kur desteği de ilgili yasa gereği primlerin alt sınırından verilir. Desteğe başvurulacak olan yılın alt prim tutarı 12 ile çarpılarak merak edilen miktar kolayca hesaplanabilir. Bu desteğin süresi ise 1 yıldır.

Genç girişimci desteği nasıl sorgulanır?

Genç girişimci desteği sorgulama işlemleri ilgili kamu kurumlarının web siteleri aracılığı ile gerçekleştirilebilir. Bu noktada bireyler yüz yüze bilgi almayı da tercih edebilir. Başvuru neticesinde verilecek olan belgeler temin edildikten sonra destek yürürlüğe girer. Bu avantajlardan faydalanan bireylerin desteğin iptal edilmesine ve yasal müeyyide uygulanmasına neden olacak hâllerden kaçınması gerekir. Bu desteğin verilmesindeki temel amaçlar; genç girişimcilere istihdam sağlamak, üretim faaliyetlerini hızlandırmak ve katma değer alanlarını genişletmektir. Dolayısıyla ilgili bireylerin bu bilinçle hareket etmesi gerekir. 

İşletmenizin gelir-gider dengesini korumak adına bilmeniz gereken detaylar için İşletmelerde Bütçe Yönetimi içeriğimize göz atabilirsiniz.

Genç girişimci desteğine başvururken nelere dikkat edilmelidir?

Genç girişimci desteği başvurusunda bulunmak isteyen bireylerin öncelikli olarak iligli şartları taşıması gerekir. Kanun maddesinin iyice okunması ve gereken evrakların bu doğrultuda düzenlenmesi önem arz eder. Bu destek şahıs şirketlerini kapsar. Dolayısıyla anonim şirket kurmuş olan ve bu desteğe başvurmayı düşünen bireyler, olumsuz bir yanıt alır. Destek alındıktan sonra dikkat edilmesi gereken hususlar da bulunur. Kişilerin ilgili kanun kapsamında düzenlenmiş faaliyet alanında çalışması ve işi bizzat yürütüyor olması gerekir.

Genç girişimci desteğinden kimler yararlanabilir?

Genç girişimci desteğinden kendi namına çalışan ve 29 yaşından daha küçük olan şahıs şirketi sahipleri yararlanabilir. Buna ek olarak şirketin faaliyet alanı, ilgili kanunun kapsamında olmalıdır.

Aşağıdaki liste üzerinden girişimci desteğinden yararlanabilecek olan kişilerin nitelikleri görülebilir. 

  • Yaşları 18 ile 29 arasında olan bireyler
  • Gelir Vergisi Kanunu’nun 20. maddesine göre genç girişimci gelir istisnasının kapsamına girenler
  • 01.06.2018 tarihinden itibaren ilk kez sigortalı olanlar
  • Adi ortaklık veya şahıs şirketi kuranlar

Tüm bu ayrıntılar dikkate alındığında ilgili desteğin iş hayatına yeni atılacak olan girişimcilere sağlandığı rahatlıkla anlaşılabilir. Öte yandan tam mükellef yabancı uyruklu gerçek kişiler de bu destek kapsamında sağlanan kolaylıklardan yararlanabilir. Bu noktada genç girişimci desteğinin yalnızca zirai, ticari ve mesleki faaliyetleri kapsadığını da unutmamak gerekir. 

İşletmenizi kurarken, işletme giderlerinizi karşılamak için ticari kredi kartlarından yararlanabilirsiniz.

Genç girişimci desteği almanın avantajları nelerdir?

Dünyanın neredeyse her noktasında genç girişimcileri ticari hayatlarında zorlayacak olan pek çok farklı unsur bulunur. Ülkemizde ise kira gideri, sermaye ihtiyacı, sigorta primleri, şirket kurma aşamasında ortaya çıkan harcamalar, stopaj ve gelir vergisi gibi kalemler genç girişimcilerin bütçesini sarsabilir. Bu nedenle ilgili kurumlar üretim faaliyetlerini hızlandırmak ve gençlerin çalışma hayatına atılmasını sağlamak için bazı kolaylıklar sağlamıştır. Genç girişimci destek paketinin sınırları da bu amaç doğrultusunda çizilmiştir. Bu destek sayesinde kişiler ticari faaliyetlerini yürütürken gelir vergisi yükümlülüklerinden bir süre boyunca muaf tutulur. 

Kadın girişimciler ise KOSGEB tarafından sunulan imkânlardan faydalanabilir. Bu konu hakkında fikir sahibi olmak için "KOSGEB Kadın Girişimci Kredisi" başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Bu destek kapsamında, sigorta primi de hazine tarafından karşılanır. Önemli gider kalemlerinin arasında yer alan bu unsur ortadan kalktığı zaman girişimciler daha kararlı ve güvenli adımlar atabilir. Hatta genç girişimci desteği kredisi ve benzeri imkânlar da ilgili kurumlar tarafından sunulmaktadır. Özellikle kadın girişimciler, yaptıkları başvuruların sonucunda pek çok avantaj elde edebilir.

Kadınların çalışma hayatına dâhil olmasını daha kolay hâle getiren kredi destekleri hakkında detaylı bilgi edinmek için "Kadın Girişimcilere Destek Kredileri ve Paketleri" başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. 

Yeni Girişimci Desteği

31.12.2018 saat 23:59 itibari ile Yeni Girişimci Desteğine yeni başvuru alınmamaktadır.”

 

DESTEK UNSURU

 

ÜST LÄ°MÄ°TÄ° (TL)

DESTEK ORANI (%)

(1.ve 2. Bölge)

DESTEK ORANI (%)

(3., 4., 5. ve 6. Bölge)

İşletme Kuruluş Desteği

Geri Ödemesiz

2.000

-

Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği

18.000

60

Kadın Girişimci, Gazi, Birinci derecede şehit yakını veya Engelli
Girişimciye
%80 uygulanır.

70

Kadın Girişimci, Gazi, Birinci derecede şehit yakını veya Engelli
Girişimciye
%90 uygulanır.

İşletme Giderleri Desteği

30.000

Geri Ödemesiz Destekler Toplamı

50.000

Sabit Yatırım Desteği

Geri Ödemeli

100.000


 (1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır. 

(2) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak üst limiti 18.000 (onsekiz bin) TL destek sağlanır.

(3) İşletme Giderleri Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işyeri kirası ve personel net ücretlerine yönelik olarak, aylık azami 5000 TL ve toplamda geri ödemesiz olarak 30.000 (otuz bin) TL destek sağlanır.

(4) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteği ile İşletme Giderleri Desteği üst limitleri; bu destek unsurları için belirlenen üst limitlerin toplamını aşmamak üzere ihtiyaç duyulması halinde Kurul Kararı ile  % 50 (elli)’ye kadar arttırılabilir. Bu durumda Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Yazılım ve Ofis Donanım Desteğinin üst limiti 27.000 (yirmiyedibin) TL, İşletme Giderleri Desteği üst limiti 45.000 (kırkbeş bin) TL ve her iki desteğin üst limitleri toplamı ise 48.000 (kırksekiz bin) TL’yi geçemez.  

(5) Sabit Yatırım Desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100.000  (yüz bin) TL destek sağlanır.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla KOSGEB ile paydaş kurum/kuruluşların işbirliği ile düzenlenir.

Yeni Girişimci Desteğine başvurunun ön şartlarından biri bu Eğitimi tamamlamış olmaktır.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

Güncel Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Duyuruları için lütfen tıklayınız.

İş Planı Ödülü

Yükseköğretim kurumlarınca örgün eğitim sistemi içinde girişimciliğin ayrı bir ders olarak verilmesi halinde, bu dersi alan öğrenciler arasında KOSGEB ve ilgili üniversite işbirliği ile düzenlenen ödüllü yarışmalar sonucunda, hazırladıkları iş planları ilk üç dereceye girmiş olan öğrencilerden işletmesini kurmuş olmaları kaydı ile en başarılı iş planı sahibine 25.000 (yirmi beşbin) TL, ikinciye 20.000 (yirmi bin) TL, üçüncüye 15.000 (on beşbin) TL ödül verilir.

Ayrıca; KOSGEB tarafından uygun bulunan, Yurtiçi veya yurtdışında faaliyet gösteren kurum/kuruluşlar tarafından düzenlenecek ödüllü/ödülsüz yarışmalar sonucunda sundukları iş fikirleri/iş modelleri/iş planları, ilk üç dereceye girmiş olan yarışmacılara, Türkiye’de kuracakları işletmeleri ve ya mevcut işletmeleri için, 100.000 (yüzbin) TL’ye kadar ödül verilebilir.

İş Planı Ödülü Almaya Hak Kazananlar Listesi için lütfen tıklayınız.

İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Desteği

Belediyeler, Yüksek Öğretim Kurumları, Özel Ä°dareler, Meslek Kuruluşları ve Ä°nkübatörlertarafından münferiden veya müştereken kurulacak bir İşletici Kuruluşvasıtası ile KOBÄ°’lere işletme geliştirme koçluğu, destek ağlarına ulaşım, finans kaynaklarına erişim imkânı, uygun koşullarda iş yeri mekânı, ortak ofis ekipmanı ve ofis hizmetleri sunmak amacıyla kurulacak bir İŞGEM’in, kuruluş ve işletme giderlerine destek sağlanmaktadır.

DESTEK UNSURU

ÜST LÄ°MÄ°TÄ° (TL)

DESTEK ORANI (%) 

(1.ve 2. Bölge)

DESTEK ORANI (%)

(3., 4., 5. ve 6. Bölge)

İŞGEM Kuruluş Desteği

Geri Ödemesiz

650.000

60

70

-Bina Tadilatı

500.000

-Mobilya Donanım

100.000

-Personel Gideri

50.000

İŞGEM İşletme Desteği

200.000

-Personel Gideri

Geri Ödemesiz

100.000

-Eğitim Danışmanlık

50.000

-Küçük Tadilat

20.000

İŞGEM tanıtım/organizasyon giderleri, işbirliği ağlarına erişim giderleri

30.000

1, 2, 3 ,4, 5 ve 6. Bölgeler hakkında bilgi almak için tıklayınız. (19/06/2012 tarihli ve 28328 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkındaki Bakanlar Kurulu Kararı)

Ziraat Bankası Genç Çiftçi Kredisi Nedir ?

Tarım alanında yatırımların ve genç çiftçi sayısının artırılmasına yönelik Ziraat Bankası genç çiftçilere 1.000.000 TL’ye kadar kredi desteği verecektir.

Tarım alanında yatırımların ve genç çiftçi sayısının artırılmasına yönelik Ziraat Bankası tarafından genç çiftçilere yönelik 1.000.000 TL’ye kadar  “%10 özkaynak katkısı” ile kredi desteği verilecektir.
(Özkaynak= 300.000 TL çıkan kredi için( %10 oranında) 30.000 TL nakit sermaye ortaya konulması)

Tarımsal üretimin artırılması ve üretimin içinde yer almak isteyen gençlerimiz için 10 yıla kadar vadeli ve 2 yıla kadar anapara ödemesiz geri ödeme yöntemleriyle hem gençlerimiz hem ülke ekonomimiz kazanıyor ! Geri ödeme detayları için lütfen Ziraat Bankası ile iletişime geçiniz.

Ziraat Bankası Genç Çiftçi Kredisinden Yararlanmak İçin Kaç Yaşında Olmak Gerekir ?

18-41 yaş aralığında olan, en az lise mezunu olan herkes Genç Çiftçi Kredisi ne başvuru yapabilir.

Ziraat Bankası Genç Çiftçi Kredisinden Yararlanmak İçin Ne Mezunu Olmak Gerekir ?

En az lise mezunu olan herkes Genç Çiftçi Kredisi ne başvuru yapabilir. Lise mezunu olanlar, Ziraat fakültesi, Veterinerlik fakültesi, tarımla ilgili yüksekokul mezunu olanlar başvuru yapabilmektedir.

Ziraat Bankası Genç Çiftçi Kredisi Faiz ve Komisyon Oranları Nedir ?

Kredi kullandırımlarında Ziraat Bankası cari faiz oranları uygulanacaktır.

Genç Çiftçi Kredisinden Kimler Faydalanabilir ?

-18/41 yaş aralığında olanlar,
-Lise mezunu olanlar, Ziraat fakültesi, Veterinerlik fakültesi, tarımla ilgili yüksekokul mezunu olanlar,
-Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından verilen xxxx Sertifika programına kayıt olanlar,
-SGK’ya kayıtlı ücretli çalışan olmayanlar,
-Kredi başvurusunu bizzat kendi adına yapacak olanlar,
-Kredi vadesi boyunca tarımsal faaliyetlerin yürütüleceği yerde ikamet edecek olanlar,
-Askerlik görevini yapmış veya muaf olanlar,

Genç Çiftçi Kredisi ile Üretim/Yatırım Yapılabilecek Alanlar Nelerdir ?

-Süt Sığırcılığı
-Büyükbaş Hayvan Besiciliği 
-Küçükbaş Hayvancılık
-Arıcılık
-Etlik Piliç Yetiştiriciliği (Broiler)
-Seracılık (Basit Sera)
-Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği

Alanlarında faaliyetler için Ziraat Bankası Genç Çiftçi Kredi desteğinden yararlanılabilir.

Krediye Konu Edilebilecek Harcamalar Nelerdir ?

Canlı hayvan alımı,
Sera yapımına yönelik inşai harcamalar,
Faaliyet konusuyla ilgili makine ekipman alımı (traktör hariç tutulmuştur),
Kiralık işletmeler için kira ücreti ödemesi,
Faaliyet konunuzla ilgili işletme giderlerine yönelik ilgili kredi ürününden faydalanabilirsiniz.

Eğitim dışında kalan, kredi ile ilgili tüm soru ve sorunlarınız için Ziraat Bankası ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Üniversite personelimiz tarafından sadece “Eğitim” alanı ile ilgili sorularınızı cevap verilecektir. Programla ilgili gelen yoğun talebi gereksiz olarak artırmamak ve çözüme ulaşabilmek için Ziraat Bankası ile iletişime geçebilirsiniz. https://www.ziraatbank.com.tr/tr/kurumsal/tarim/genc-ciftci-kredisihttps://www.ziraatbank.com.tr/tr/kurumsal/tarim/genc-ciftci-kredisi

Sertifikanız e-Devlet üzerinden altta gösterilen formatla iletilecektir.

Sertifikanızı sorgulamak için: https://www.turkiye.gov.tr/sub-sertifika-sorgulama

Görüntülü anlatım ile sertifika sorgulama işlemini izlemek için:

Kadın Çiftçi Kredisinden Kimler Faydalanabilir ?

18 yaşını doldurmuş kadın olmak,
Asgari 8 yıllık ilköğretim mezunu olmak,
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından verilen ilgili Sertifika programına kayıt olanlar,
SGK’ya kayıtlı ücretli çalışan olmayanlar,
Kredi başvurusunu bizzat kendi adına yapacak olanlar,
Kredi vadesi boyunca tarımsal faaliyetlerin yürütüleceği yerde ikamet edecek olanlar,

Genç Çiftçi Kredisinden Kimler Faydalanabilir ?

-18/41 yaş aralığında olanlar,
-Lise mezunu olanlar, Ziraat fakültesi, Veterinerlik fakültesi, tarımla ilgili yüksekokul mezunu olanlar,
-Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından verilen ilgili Sertifika programına kayıt olanlar,
-SGK’ya kayıtlı ücretli çalışan olmayanlar,
-Kredi başvurusunu bizzat kendi adına yapacak olanlar,
-Kredi vadesi boyunca tarımsal faaliyetlerin yürütüleceği yerde ikamet edecek olanlar,
-Askerlik görevini yapmış veya muaf olanlar.

Eğitim programları çiftçi kredisine başvuru yapılması için zorunludur. SAYEM, Ziraat Bankası tarafından sadece zorunlu eğitimleri vermekle yetkilendirilmiştir. Kredi süreçleri ile ilgili Ziraat Bankası ile iletişime geçiniz. (Sertifikanın alınması kredi başvurusunun kesin olarak onaylanacağını taahhüt etmez.)

Esnaf Girişimci Kredileri

Girişimci esnaf ve sanatkârlara, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle veya doğrudan kullandırım şeklinde Hazine ve Maliye Bakanlığı %100 faiz destekli (sıfır faizli) olarak sunulmaktadır.

  • KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış girişimci esnaflara, KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Bankamıza sunmaları durumunda 300.000 TL ve 5 yıla kadar vadeli Genç Girişimci Kredisi, imkânı sunulmaktadır.
  • 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamında, kredi başvuru tarihi itibarı ile en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olan ve ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda, son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen esnaf girişimcilere 500.000 TL ve 5 yıla kadar vadeli Usta Girişimci Kredisi,imkânı sunulmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı %100 faiz destekli (Sıfır Faizli) olarak sunulmaktadır.

Ayrıntılı bilgi için:

Genç Girişimci Kredisi

Usta Girişimci Kredisi

Kadın Girişimci Kredisi

Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları için “Önce Halk, Sonra Bankayız” anlayışıyla hareket eden Halkbank olarak Türkiye ekonomisine verdiğimiz desteğin kapsamını genişletiyoruz. İlk defa iş kuracak ya da işini kurmuş Kadın Girişimcilerimizin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması, cesaretlendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla “Kadın Girişimci Kredi” paketini hayata geçirdik. 

Kredi Özellikleri

  • Azami kredi limiti, işini kurmuş kadın girişimciler için 300.000 TL, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200 bin TL’dir.
  • Kredi vadesi; 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır.
  • Kredi, aylık eşit taksitli olarak kullandırılacaktır.
  • Ödemesiz dönem faizleri aylık ve 3 ayda bir tahsil edilecektir.
  • Kredi vadesi boyunca Kadın Girişimcilerden havale ve EFT işlemlerinden ücret alınmayacaktır.
  • Kadın Girişimcilere mevcut kredi limitleri haricinde asgari 10.000 TL KMH ve asgari 10.000 TL Paraf Üreten Kadın Kredi Kartı limiti tanımlanmalıdır.

Ürün Açıklaması

KGF, bir iş fikrine dayalı olarak faaliyet gösteren ve faaliyet süresi en fazla 2 yıl olan işletmelerin kullanacakları kredilere kefalet sağlamaktadır.

Kefalet İçin Kullanılan Kaynak

Hazine Müsteşarlığı Fonu

İlgili Finans Kuruluşları / Kurum

KGF A.Ş.’ye ortak olan Bankalar ile KGF’ye ortak olan bankaların hakim ortak olduğu finansal kiralama şirketleri veya KGF’ye ortak olan 6361 sayılı Kanun kapsamında yetkilendirilen finansal kiralama şirketleri ve finansman şirketleri.

Ürün Vadesi

İşletme kredilerinde vade azami 5 yıl olup, anapara ödemesiz dönem en fazla 1 yıldır.

Yatırım kredilerinde ise vade azami 10 yıl olup, anapara ödemesiz dönem azami 3 yıldır.

(Azami yılda bir defa faiz tahakkuk ve tahsil edilir).

Kefalet Limiti

Kefalet üst limiti azami 2.500.000 TL’dir.

Azami Kefalet Oranı

%90

Ücret ve Komisyonlar

Banka kefalet mektubu talebi sırasında, yararlanıcılardan her bir kefalet kullandırımı için bir defaya mahsus kefalet tutarı üzerinden %0,03 (onbinde üç) oranında peşin olarak kefalet komisyonu tahsil eder.

“18 Mart tarihinden önce alınmış olan kefaletlerle ilgili yararlanıcılardan izleyen yıl komisyonları tahsil edilmeye devam edilecektir.”

Başvuru Koşulları

Yararlanıcının KOBİ vasfını haiz gerçek veya tüzel kişi işletme olması,

Genç Girişimcinin 18 yaşını doldurmuş, 30 yaşını aşmamış gerçek kişi şahıs işletmesi veya hisseleri toplamının en az %50’si başvuru tarihi itibarıyla söz konusu yaş sınırı aralığındaki gençlere ait olan tüzel kişi işletme olması,

Yararlanıcının başvuru tarihi itibarıyla faaliyet süresinin kuruluş tarihine göre 2 yılın altında olması,

Yararlanıcının en az ilkokul mezunu olması.

Başvurular bankalar kanalıyla KOBİT (https://kefalet.kgf.com.tr) üzerinden web ortamında yapılmaktadır.

Genç girişimcilere faizsiz kredi desteği başvuru süresi uzatıldı

Kurumdan yapılan açıklamada, faizsiz kredi desteklerinden yararlanmak isteyen girişimcilerin başvurularını 10 Şubat Cuma günü saat 23.59'a kadar Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden yapabileceği bildirildi.

Son teslim tarihi değiştirildi

Ayrıca, program kapsamında taahhütname için son teslim tarihi 17 Şubat Cuma saat 17.00 olarak değiştirildi. Program ile üretim ve genç istihdamına katkı sağlamak amacıyla KOBİ’lere, 2 milyon liraya kadar faizsiz kredi desteği verilecek. Toplam bütçesi 50 milyon TL olan program ile işletmelere, 500 bin ve 2 milyon TL arasında, ilk 6 ayı geri ödemesiz 24 ay vadeli faizsiz kredi desteği sağlanacak.

Genç istihdamına destek

Adana’da hazır giyim ve mobilya sektöründe, Mersin’de gıda ve turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, genç istihdamına ve katma değer artışına katkı sağlayacak projeler desteklenecek. Programa başvuru şartları ise şöyle; ÇKA’ya en fazla bir proje için destek başvurusunda bulunulacak, değerlendirme sonucuna göre mali destek alınacak. Adana’da hazır giyim ve mobilya sektörlerinde imalat yapan ya da yapacak olan KOBİ’lerden, Mersin’de gıda ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren ya da gösterecek olan KOBİ’lerden uygun başvuru sahiplerine destek oranı yüzde 100 olacak, proje uygulama süresi 6 ay olacak.

ADANA

nest...

gelişim planı örnekleri 2022 doğum borçlanmasi ne kadar uzaktaki birini kendine aşık etme duası 2021 hac son dakika allahümme salli allahümme barik duası caycuma hava durumu elle kuyu açma burgusu dinimizde sünnet düğünü nasil olmali başak ikizler aşk uyumu yht öğrenci bilet fiyatları antalya inşaat mühendisliği puanları malta adası haritada nerede