zeki demirkubuz kiskanmak / kıskanmak (film) - ekşi sözlük

Zeki Demirkubuz Kiskanmak

zeki demirkubuz kiskanmak

IMDB Puanı

'larda Cumhuriyet Günü Balosu, Türkiye'nin kömür madenciliği kenti Zonguldak'ta devam ediyor. Davet edilen konuklar arasında bu küçük ve sıkıcı kasabaya yeni gelenler var: Halit, mühendis; muhteşem eşi Mükerrem, Halit'in kız kardeşi ve istenmeyen aile üyesi Seniha. Mükerrem’in talihi, güzelliğini kıskanan yengesi tarafından trajik bir yola sürüklenecektir. İnsan psikolojisinin derinlerinde yüzen yönetmen Zeki Demirkubuz, Kıskanmak filmiyle adından da anlaşılacağı gibi insan doğasının en tehlikeli hallerinden birini, “kıskanma” içgüdüsünü işliyor. Kıskanmak filmini p görüntü kalitesiyle kült filmler den izle yebilirsiniz.

Resimler 3

Etiketler: kıskanmak p izle, kıskanmak izle, kıskanmak filmi izle, kıskanmak filmi izle hd, kıskanmak filmi izle tek parça, kıskanmak izle youtube, kıskanmak izle zeki demirkubuz

Zeki Demirkubuz: Diş Ağrısından Alınan Gizli Hazzın Yönetmeni

Kıskanmak ()

kiskanmak - filmloverss

Yönetmenin bir sonraki filmi yapımı Kıskanmak Nahir Sırrı Örik’in aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Ayrıca bir dönem filmi olarak Zeki Demirkubuz Sineması’nda ayrıksı bir yere de sahiptir. Kısaca filmin konusundan bahsedecek olursak; ’lar Zonguldak’ı&#; Maden mühendisi Halit (Serhat Tutumluer), kendisinden 20 yaş küçük karısı Mükerrem (Berrak Tüzünataç) ve kız kardeşi Seniha (Nergis Öztürk) ile iki ay önce geldiği bu küçük ve sıkıcı Anadolu kentinde, hayatın rutin akışını bozacak nadir etkinliklerden biri olan 29 Ekim Cumhuriyet Balosu’nda ‘sosyalleşmektedir’. Bu davet sırasında, yörenin zengin ailelerinden birinin işsiz güçsüz ama son derece yakışıklı oğlu Nüzhet’in (Bora Cengiz) dikkati Mükerrem’in üzerindedir. Genç kadın, delikanlıya önceleri pek yüz vermese de, zamanla aralarında bir ilişki başlayacak ve bu ilişkinin sessiz tanığı konumundaki çirkin ve de kıskanç Seniha, yeri geldiğinde ‘tarihi’ rolünü oynayacaktır.

Bu kez kötülüğün filmini yapan Demirkubuz, bu kötülüğün nedenlerini vermez seyirciye. Nedensizlik bir sebep değildir çünkü onun için. Demirkubuz’a göre; ‘Nasıl bir mahlukat şu insan’ serisinin bir aşamasıdır aslında Seniha. Zaten Demirkubuz da “Nedenler kadar nedensizliğin de insanın varoluşunda önemli bir şey olduğunu düşündüğüm için yapıyorum bu filmleri’ demiştir. Seniha mahrum bırakılmışlığının tutsaklığında hem fiziksel hem de içsel anlamda arzularıyla baş edemediği ve onları dışarı çıkaramadığı için, içinde hiçbir değer kalmamıştır. Ve bu ahlaktan bağımsız akıl, dünyanın en tehlikeli şeylerinden biridir. Filmde Seniha ve Mükerrem arasında geçen diyaloglardan birinde Seniha’nın Mükerrem’e ‘Sizin gibi olmayan bir şeyi varmış gibi gösterecek kadar alçalmadım henüz.’ demesi, aslında Demirkubuz’un bazı entelektüellere, bir şeyi anlamaya çalışırken gerçekle yüzleşmek yerine onu olmayan şeylerle süsleyen; birtakım yapay ideolojilerle, başkalarına ait fikirlerle doldurmak suretiyle aktaranlara getirmiş olduğu bir eleştiridir.

Yeraltı ()

yeralti - filmloverss

Zeki Demirkubuz’un yapımı filmi Yeraltı ise Dostoyevski’nin Yeraltından Notlar kitabının serbest bir uyarlamasıdır. “Akıllı bir adam, kendine karşı acımasız değilse gururlu da olamaz.&#; ana fikrinden yola çıkan filmin hikayesi şöyledir: Muharrem (Engin Günaydın), nefret ettiği ve edildiği halde eski arkadaşlarının yemeğine kendisini zorla davet ettirir. Ankara’da memur hayatı yaşayan Muharrem, aksi, öfkeli, düzene ayak uyduramayan bir karakter olmakla beraber, sahtekar, ikiyüzlü, yalaka insanlara da tahammül edemeyen biridir. Bir gece, ‘Ankara Sıkıntısı’ adlı romanıyla ödül alan Cevat’ın (Serhat Tutumluer) ve eski solcu arkadaşlarının da içinde bulunduğu akşam yemeğine kendini zorla kabul ettirir ve o gece şimdiye kadar söylenemeyen, yapılamayan her şey Ankara’nın karanlıkta kalan ve fuhuş kokan sokaklarına kusulur. Muharrem, aşağılanmış, insanlara olan inancını yitirmiş bir karakterdir. Gururu incinen bir karakterden Demirkubuz, şu cümlelerle bahseder: “Akıllı bir adam kendine karşı acımasız değilse gururlu da olamaz. Bense sınırsız gururum yüzünden kendime hiç acımıyor, nefret edercesine küçümsüyor, herkesin de bana aynı gözle baktığını düşünüyordum”. Anlaşılacağı gibi bireyin bu uyumsuzluğunun tek çözümü Demirkubuz’a göre daha iyi yenilmek, uzlaşmamak ve kötüyü yüceltmekten geçiyor. Bu bağlamda da karakter üzerine düşen görevi yapıyor ve yaklaşık iki saat boyunca tabiri caizse kendisini harap ediyor.

Filmdeki ulumalar, hırlamalar, televizyondaki hayvan belgeselleri insanoğlunun hayvansılığına bir gönderme aslında. İnsanın esasında akıl dışı bir varlık olduğuna inandığımız anda filmin içerisinde alan bulabiliyoruz kendimize çünkü Dostoyevski’nin de belirttiği gibi ‘insan kendi çıkarlarına aykırı davranabilir’. Ki nitekim bu durum da bizi o fazlaca akılcılaşmış aklın akıl dışılığına götürüyor. Muharrem’in yaşadığı varoluşsal sıkıntılar ve bunlardan bir türlü kurtulamaması Sartre’ın ‘kötü niyet (mauvaise foi)’ kavramında tanımlanıyor, Muharrem kendini her seferinde ertelerken aslında kendi kendine ihanet ediyor, yani bu durumda aldatılan da aldatan da esasen kendisi oluyor. Buradan da anlaşılacağı üzere kötü niyet, katlanılması gereken bir durum değil bilincin uyuşukluğu sonucunda ortaya çıkan bir şey. İşte Muharrem’in uyanışı da tam olarak bu noktada başlıyor, insan(Muharrem) çevresindeki sahte değerlerin maskesini düşüren bir düşünce ve yaşantıya ulaşmadıkça, her şey kötü niyetten ibarettir. Filmde bu kez kapı imgesi yerine patates kullanılıyor. Şahsi fikrimce patatesin, filmin yapıldığı dönemlerde bakanlara fırlatılan yumurtalar gibi, fırlatıp atılmayı bekleyen vicdan olduğunu düşünüyorum, Muharrem’in kendi vicdanı ve hatta kendine duyduğu vicdan. Vicdan beladır çünkü başımıza ve hatta bütün o kötü niyetlerin de anasıdır bir yandan.

kıskanmak (film)

  • zeki demirkubuz'un yeni filmi. haydi hayırlısı.

  • zeki demirkubuz'un beyazperdeye uyarlayacağını duyduğum andan beri zevkten ve sabırsızlıktan müteşekkil sinüs dalgası kıvamına gelmeme sebep olan nahit sırrı örik'in güzel bir romanı.gölgede kalmış,uzunca bir zaman unutulmuş,anılmamış,dönemin edebiyat kanonuna göre çok çok sıradışı bir roman.sıradışılığı sadece o dönemde pek kullanılmayan bir "anti-kahraman" karakter oluşturulmasından değil, taşrayı yalnızca köy edebiyatı kıvamına indirgemeden ustaca bir dekor olarak kullanabilmesinden kaynaklanmaktadır bence.
    nahit sırrı ve eserleri hakkındabahriye çeri'nin bir cihan kaynanası nahid sırrı örik adlı çalışmasından daha ayrıntılı bilgi elde edilebilir.

  • zeki demirkubuz'un, çirkinlik teması üzerinden irdeleyeceği romanın filmi. (bkz: romanın filmi)

    seafoodplus.info&#x;26&videosearch=&newstype=0

    uzun lafın kısası: zeki demirkubuz "büyük sinemacılığa" oynuyor. bu iyi de olabilir, kötü de

  • zeki demirkubuz sinemasının kader ile başlayan popülist dirilişinin; güzel bütçeler ile birleşerek sağlam temellere oturtulması ve eski paslanmış bağımsız takipçilerinin ekseninden çıkarak kitlelere açılmasını sağlayacak olan yeni film

    bu farkediliş iyi mi olacak fena mı sonuçlanacak şimdiden kestirilemez lakin öyle sanıyorum ki; ne demirkubuz sinemasını bu günlere dek taşıyan yapımlar kadar hakikat sahibi ne de eski seyircilerini demirkubuz sinemasından soğutacak kadar yapay olacaktır.

    daha da net kalıplara sokmak gerekir ise;
    dostoyevski'nin budala' sını * çekmek için kolları sıvayıp, nahid sirri orik'in romanını çekmek zorunda kalmak ile sonuçlanan bir serüvenin meyvesini izleyeceğiz

  • bir zeki demirkubuz hastası olarak filminin çekileceğini öğrendiğim andan itibaren okumak için yanıp tutuştuğum kitaptır. ve nihayet bu sabah okuyup bitirmiş bulunmaktayım. nasıl iyi, nasıl önerilesi bir kitap, siz de alın okuyun isterim. demirkubuz bakalım nasıl bir film çıkaracak ortaya, şimdi de film için yanıp tutuşuyorum. sanırım ben hep yanıp tutuşuyorum
    psikolojik incelemelere çok müsait bir edebi metin. hele ki bundan altmış küsur yıl önce yayımlandığı da hesaba katılırsa öyle yıllarda böyle roman. bravo.

  • 6 kasımda vizyonda. fragmanı şurdan izleyebilirsiniz:

    seafoodplus.info

  • fragmanından anladığım kadarıyla:
    - roman seçimi de iyi olmuş, yönetmen de
    - seniha için "çirkinleştirebilecekleri" bir hanım bulmuşlar, olmuş.
    - halit için "güzel" bir odun gerekiyordu, olmuş.

    ama:
    - repliklerini kağıttan okuyan, mükerrem rolündeki berrak tüzünataç olmamış.
    - evli bir kadını yoldan çıkarabilecek kadar erkek bir çocuk olması gereken gençten delikanlı, hele o lepiska saçlarıyla hiç olmamış. ahmet rıfat şungar olsaymış, bak o süper olurmuş.

    filmi izleyince bu dediklerimi yutarım belki, kimbilir.

  • fragmanını izleyince "oha" dediğim bir film olmuş. "zeki'cim yapma, n'olur, dönem filmi falan olmasın" demiştim projeyi ilk duyduğumda, yedim hepsini. filmi izleyince, ettiğim küfürleri de yerim belki. ben yemeye hazırım, yeter ki şöyle esaslı filmlerimiz olsun

  • fragmanından görüldüğü üzere zeki demirkubuz un tarzından çok farklı bir film olmuş.bu zaten beklenilen bir şeydi fakat gene de fragmandaki sahneler ve atmosfer çok iyi müzik de gayet uygun. butun ön yargılarıma rağmen beni tatmin edecek bir film goruntusu veriyor. filmin en buyuk eksisi de sanırım berrak tüzünataç seafoodplus.infonda bile acayip sırıtmış resmen kağıttan okuyor gibi replikleri.

  • fragmanında adagio in g minor'ü duyduğum anda, zeki demirkubuz bu sefer hakkaten başka bişeyler yapmış diye düşündüm. adagio in g minor'ün kıskanmak temasına çok yakıştığını farkettirdi üstad banamüziğe on numara verdik şimdiden, filmi merakla beklemekteyiz

  • nest...

    batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir