iptv uydu alıcısı nedir / İp TV nedir ve nasıl kullanılır » İp tv kurulum ve kullanımı » ile ilgili ayrıntılar

Iptv Uydu Alıcısı Nedir

iptv uydu alıcısı nedir

Daha önce ele aldığımız yazımızda genel olarak IP TV nedir? Sorusunu cevaplayarak detaylarından bahsetmiştik. Bugün ele alacağımız konu ise uydu alıcılarında için IP TV ne anlama geliyor ve nasıl çalışıyor konusu. Son yıllarda Türkiye’de kullanımı oldukça artan IP TV özelliğine sahip uydu alıcısı modelleri oldukça tercih edilmektedir.

Çanaksız uydu alıcısı olarak da bilinen IP TV özellikli cihazlar, adından da anlaşılacağı üzere herhangi bir anten ve uydu sinyali olmadan, televizyonların kablolu veya kablosuz bir ağ üzerinden yayın almasını sağlar. Eğer ki bir Smart TV’niz var ise herhangi bir uydu alıcısına ihtiyaç duymadan var olan uygulamalar üzerinden IP TV özelliğini kullanabilirsiniz. Fakat bu özellik yok ise IP TV özelliğine sahip bir uydu alıcısı almanız gerekmektedir.

ip tv

Ip Tv Uydu Alıcılarında Nasıl Çalışır?

IpTv İngilizce açılımı “Internet Protocol Television” kısaltmasından gelmektedir. Yani İnternet protokolleri üzerinden görüntü ve ses aktarımıdır. Öncelikle bu özelliği kullanabilmek için televizyonumuzda bir ağ bağlantısının olması gereklidir.  Bu bağlantıyı da antensiz uydu alıcısı dediğimiz ip tv özelliği bulunan cihazlar ile sağlıyoruz. Çanaksız uydu alıcılar sayesinde hem ip tv özelliği kullanıp hem de internet ortamında gezinmenize olanak sağlıyor.

IpTV özellikli bir cihaz aldıktan sonra internet üzerinden şifreli yayınları izleyebilmek için iptv server satın almak gerekiyor. İnternet üzerinde server hizmeti sunan birçok sağlayıcı mevcut. Dilediğiniz sağlayıcı üzerinden satın alarak, televizyonunuzun veya uydu alıcınızın Mac adresi üzerinden kurulum yaptırabilirsiniz. Bu sayede herhangi bir anten ve uydu bağlantısı olmadan ağ bağlantısı üzerinden yayınları seyredebiliyoruz. Akıcı bir şekilde yayın izlemek içinde internet bağlantınızın 10 ile 100 Mbps arasında olması gerekmektedir.

IPTV özelliğine sahip çanaksız uydu alıcısı modellerini incelemek ve hemen satın almak için aşağıdaki bağlantıya gidebilirsiniz.

https://www.merterelektronik.com/kategori/canaksiz-uydu-alicilar

Uydudan yeryüzüne gelen mikrodalga sinyallerin LNB yardımıyla uydu alıcısına ulaşması sağlandıktan sonra, ulaşan sinyallerin işlenmesi sonucu televizyon da görüntüye çevirme işlemini gerçekleştiren cihazlara uydu alıcısı denilmektedir.

Geliştirilen ilk nesil uydu alıcılarına Analog Uydu Alıcıları denilmektedir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte Analog Uydu alıcılarının yerini Dijital Uydu Alıcıları almıştır. Günümüzde ise gelişen yayıncılık teknolojileri sayesinde Dijital HD Uydu Alıcıları tüketicilerin beğenisine sunulmaktadır.

Yeni nesil uydu alıcılarını iki gruba ayırabiliriz:

SD Uydu Alıcısı;

SD (Standart Definition), standart yayın formatında olan yayınları almamızı sağlayan uydu alıcılarına SD uydu alıcısı denilmektedir.

HD Uydu Alıcısı;

HD (High Definition), yüksek çözünürlüklü yayın formatında olan yayınları almamızı sağlayan uydu alıcısına HD uydu alıcısı denilmektedir. Bu yayınları izleyebilmemiz için Televizyonu muzunda HD (High Definition) yüksek çözünürlükte ki yayınlara uygun olması gerekmektedir.

Bilgisayarların ve telefonların yaygınlaşması, televizyonların kullanım oranını biraz düşürdü. İnsanlar, günümüzde genellikle film ve dizi gibi içerikleri bir televizyon alarak izlemek yerine sahip oldukları bilgisayarlar veya telefonlar üzerinden izlemeyi tercih ediyorlar. Fakat televizyondan vazgeçemeyen kişiler de mevcut. Bu kişiler için uydu alıcısı tercihi oldukça önemli. Her ne kadar günümüzde çoğu televizyon, dahili bir uydu alıcısına sahip olsa da bazı kullanıcıların ayrıca uydu alıcısı almaları gerekiyor. Bundan dolayı televizyondan en iyi performansı almak isteyen kişiler, en iyi uydu alıcısı hangisi diye merak ediyorlar.

Uydu alıcıları, gelişen teknolojiden etkilenen cihazların başında geliyorlar. Günümüzde üretilen uydu alıcıları, sundukları özellikler ile kullanıcılarını oldukça memnun ediyorlar. Uydu alıcısı üreticileri, ürettikleri alıcılarda güçlü donanımlar kullanmaya başladılar. Bunun yanı sıra Android tabanlı uydu alıcısı modellerinin sayısı da artmaya başladı. Bundan dolayı kullanıcılar da hangi uydu alıcısını tercih edecekleri konusunda kararsızlık yaşıyorlar.

Bizler de bu yazımızda sizler için en iyi uydu alıcısı önerilerinde bulunacağız. Bu listemizde piyasada yer alan ve çeşitli bütçelere hitap eden uydu alıcılarını seçtik. İşte sizler için seçmiş olduğumuz en iyi uydu alıcısı modelleri:

Next Kanky HD

En iyi uydu alıcısı önerileri listemizin ilk sırasında Next Kanky HD yer alıyor. Next markası, uydu ve televizyon teknolojileri konusunda kendisini kanıtlamış markalardan birisi olarak ön plana çıkıyor. Marka, uzun yıllardır ürettiği cihazlar ile kullanıcılarını memnun ediyor. Bundan dolayı markanın uygun fiyatlı uydu alıcısı modeli olan Kanky HD, listemizde yer almayı başardı.

Alıcı, fiyatına göre sahip olduğu özellikler ile yeterli bir performans gösteriyor. Alıcıda 64 MB bellek yer alıyor. Bunun yanı sıra Next Kanky HD, kullanıcılarına 5000 kanallık kapasitesi ile hizmet veriyor. Alıcının görüntü kalitesi de kullanıcılarını memnun ediyor diyebiliriz. Çünkü alıcı, 1080p çözünürlüğünde performans gösteriyor. Ayrıca alıcının sunduğu FPS değeri 60 Hz olarak karşımıza çıkıyor.

Alıcıda dahili bir Wi-Fi alıcısı mevcut değil. Ancak ayrı bir aparat alarak alıcıda Wi-Fi özelliğini de kullanabiliyorsunuz. Wi-Fi özelliğini aktif ettikten sonra YouTube üzerinden video izlemeniz de mümkün hale geliyor. Bunun yanı sıra alıcıda basit birkaç oyun da mevcut. Bu sayede televizyonunuz üzerinden tetris gibi basit fakat eğlenceli birkaç oyunu da oynayabiliyorsunuz.

Next Kanky HD, Türkiye’de 280 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. Alıcının performansını fiyatına göre değerlendirdiğimizde alıcı, sizleri fazlasıyla memnun edecektir diyebiliriz.

Korax IP Plus HD V4

Listemize Korax marka bir uydu alıcısı ile devam ediyoruz. Korax IP Plus HD V4, Türkiye’de en çok tercih edilen uydu alıcılarından birisi olarak ön plana çıkıyor. Çünkü alıcı, fiyat/performans olarak kullanıcılarını oldukça memnun ediyor.

Alıcıda 2 GB bellek mevcut. Bu sayede kullanıcılar, alıcı üzerinde kanal değiştirme işlemini yaparken ya da diğer özelliklerden faydalanırlarken çok beklemek zorunda kalmıyorlar. Bunun yanı sıra alıcı, yeterli bellek kapasitesinin yanı sıra akıcı bir arayüze sahip. Bu durum da alıcının hızlı bir şekilde çalışmasını etkiliyor. Görüntü kalitesine baktığımızda alıcı, 1080p çözünürlüğünde çalışıyor.

Alıcıda kullanılan bağlantı noktaları oldukça çeşitli. Kullanıcılar, 1.3 DiSEqC standardı sayesinde uydu sistemi ve alıcı arasında bağlantı kurabiliyorlar. Bunun yanı sıra alıcıda 3 adet USB girişi ve 1 adet HDMI 1.3 girişi mevcut. Alıcının en çok öne çıkan özelliği ise ethernet girişine sahip olması oluyor.

Bunun yanı sıra alıcıda eksik olarak söyleyebileceğimiz özellik ise dahili Wi-Fi alıcısı olmaması oluyor. Alıcıda YouTube hatta IPTV desteği mevcut. Fakat bu özelliklerden faydalanabilmeniz için ayrıca Wi-Fi alıcısı almanız gerekiyor.

Çok gelişmiş özelliklere sahip olmayan fakat hız olarak da sizi memnun edecek bir alıcı arıyorsanız Korax IP Plus HD V4, beklentilerinizi tam anlamıyla karşılayacaktır. Alıcı, Türkiye’de 600 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

DreamStar Master IPTV

DreamStar, Türkiye’de en çok tercih edilen uydu teknolojisi üreticilerinden birisi olarak biliniyor. Marka, uydu alıcılarının yanı sıra ürettiği televizyon modelleriyle de ön plana çıkıyor. Bundan dolayı DreamStar, uydu teknolojisi konusunda insanların tercih eden markalardan birisi diyebiliriz. Bizler de bu listemizde DreamStar Master IPTV uydu alıcısı modeline yer verdik.

Alıcıda 2 GB bellek mevcut. Bu bellek, kullanıcıların alıcıyı akıcı bir şekilde kullanmalarını sağlıyor. Bunun yanı sıra DreamStar, alıcının performansını yükseltebilmek adına işletim sistemi olarak Linux kullanmayı tercih etti. Ayrıca alıcıda yer alan Hisilicon işlemci, alıcının performansını daha da güçlendiriyor.

DreamStar, alıcının tasarımında USB girişine yer verdi. Bu sayede kullanıcılar, USB bellek yardımıyla alıcıyı güncelleyebiliyorlar. Ayrıca alıcıda HDMI girişi de mevcut. Bunlardan ziyade alıcıyı ön plana çıkartan özellik, alıcıda yer alan dahili Wi-Fi özelliği oluyor.

Dahili Wi-Fi sayesinde kullanıcılar, herhangi bir aparat almadan alıcı üzerinden YouTube gibi platformlara girebiliyorlar. Ayrıca alıcıda IPTV desteği de mevcut. Bu sayede kullanıcılar, Wi-Fi desteği ile IPTV özelliğinden de faydalanabiliyorlar.

Alıcının tek olumsuz noktası ise görüntü kalitesi oluyor. DreamStar, kullanıcılarına 1080p çözünürlüğünde bir görüntü kalitesi sunuyor. Full HD görüntü kalitesi, genel olarak yeterli bir performans veriyor. Fakat alıcının fiyatı göz önüne alındığında alıcıda 4K desteği bulunsaydı alıcı kullanıcılarını daha çok memnun edebilirdi diyebiliriz.

Sahip olduğu donanım ve özelliklerle kullanıcılarını memnun eden DreamStar Master IPTV, Türkiye’de 850 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Redline Redroid S100 Plus

Listemize Redline marka bir uydu alıcısı ile devam ediyoruz. Türkiye’de 20 yıldan fazla süredir hizmet veren Redline, çeşitli kategorilerde teknolojik cihaz üretiyor. Bundan dolayı marka, ürettiği uydu alıcısı modelleriyle kullanıcılarına güven veriyor. Bizler de en iyi uydu alıcısı önerileri listemizde Redline tarafından üretilen Redroid S100 Plus modeline yer verdik.

Alıcıda 2 GB DDR3 bellek mevcut. Bunun yanı sıra Redline, alıcıda ARM Cortex A53 işlemci kullanmayı tercih etti. Ayrıca alıcıda bulunan Mali 450 grafik işlemcisi, alıcıyı donanım anlamında oldukça güçlü bir hale getiriyor. Redroid S100 Plus, sahip olduğu 8 GB depolama alanıyla kullanıcılarına geniş bir kanal ve uygulama kapasitesi sunuyor.

Alıcıda 1.3 DiSEqC girişi mevcut. Bunun yanı sıra Redline, alıcıda 2 adet USB girişi ve 1 adet HDMI girişi kullanmayı tercih etti. Alıcının en iyi yanlarından birisi, dahili Wi-Fi özelliğinin ve ethernet girişinin olması oluyor. Bu sayede kullanıcılar, herhangi bir aracı cihaza ihtiyaç duymadan direkt alıcı üzerinden internete bağlanabiliyorlar.

Kullanıcıların alıcı üzerinden internete bağlanmaları oldukça önemli. Çünkü alıcı, Android tabanlı bir işletim sistemiyle çalışıyor. Bundan dolayı internet bağlantısına sahip olan kullanıcılar, alıcı ile YouTube, Netflix gibi platformlara erişebiliyorlar. Ayrıca alıcının Android tabanlı olması, alıcının kullanıcılara uygulama yükleme özelliği sunmasını da sağlıyor.

Yazılım ve donanım anlamında kullanıcılarını etkilemeyi başaran Redline Redroid S100 Plus, görüntü kalitesi konusunda da kullanıcıları memnun etmeyi başarıyor. Çünkü alıcı, 2160p çözünürlük desteği ile kullanıcılarına 4K görüntü kalitesi sunuyor. Ayrıca alıcının FPS değeri 60 Hz olarak karşımıza çıkıyor. Bu değerler de alıcının, kullanıcılarına oldukça net bir görüntü kalitesi sunmasını sağlıyor.

Redline Redroid S100 Plus, özellikleri bakımından orta-üst düzey uydu alıcı modellerinden birisi diyebiliriz. Bundan dolayı alıcının fiyatı, bazı kullanıcılar için yüksek gelecektir. Redline Redroid S100 Plus, Türkiye’de 1.200 TL’den başlayan fiyatlarla satılmaktadır.

Novacom Spybox SX Mini

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi uydu alıcısı önerileri listemize Novacom Spybox SX Mini ile devam ediyoruz. Türkiye’deki uydu pazarında en aktif rol oynayan üreticilerden birisi olan Novacom, Spybox SX Mini modeliyle orta segment uydu alıcı kullanıcılarına hizmet veriyor.

8 GB dahili depolama alanına sahip olan uydu alıcısı, bir uydu alıcısı için yeterli düzeyde bir depolama alanına sahip diyebiliriz. Bunun yanı sıra Novacom, bu modelde 1 GB RAM kullanmayı tercih etti. Böylece uydu alıcısını donma gibi sorunlar olmadan akıcı bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

İnternet desteği sağlayan alıcıda Wi-Fi mevcut değil. Bu yüzden uydu alıcısında Wi-Fi teknolojisini kullanabilmek için ek bir aparata ihtiyaç duyuyorsunuz. Ancak alıcıda ethernet girişi mevcut. Bunun yanı sıra 3 tane USB girişine de sahip olan uydu alıcısında Bluetooth teknolojisi de bulunmuyor.

2160 p çözünürlük desteği sağlayan uydu alıcısı, 60 Hz FPS değerinde çalışıyor. Bunun yanı sıra uydu alıcısının çözünürlük formatı 4K olarak karşımıza çıkıyor. Görüntü kalitesi konusunda kullanıcılarını fazlasıyla memnun etmeyi başaran Novacom Spybox SX Mini, Türkiye’de 1.550 TL’den başlayan fiyatlarla kullanıcılarıyla buluşuyor.

Next Q-Play 4K

Next, sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi uydu alıcısı önerileri listemizde bir modeliyle daha kendisine yer bulmayı başardı. Şirket, her düzeyde uydu alıcısı modelleri üretmeye çalışıyor. Bu doğrultuda Next Q-Play 4K modeli de orta segment uydu alıcısı modellerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Next Q-Play 4K, ARM Cortex A55 ile kullanıcılarıyla buluşuyor. Böylece Next, birçok modelinde kullanmış olduğu bu işlemci ile kullanıcılarını genel olarak memnun etmeyi başarıyor. Bunun yanı sıra uydu alıcısında ARM Mali-G31 MP2 grafik işlemcisi mevcut.

Bu grafik işlemcisi, kullanıcıların uydu alıcısı üzerinden görüntüleri net bir şekilde elde etmelerini sağlıyor. Ayrıca Next, yüksek performans yakalayabilmek için uydu alıcısında 2 GB RAM kullanmayı tercih etti. Uydu alıcısının dahili depolama alanı kısmında ise 16 GB’lık bir depolama alanı, kullanıcılarla buluşuyor.

Next Q-Play 4K, donanım konusunda kullanıcılarını fazlasıyla memnun etmeyi başarıyor diyebiliriz. Ayrıca Next, bu uydu alıcısında Android 9.0 kullandı. Böylece Next Q-Play 4K kullanıcıları, uydu alıcıları üzerinden uydu yayınlarını izlemenin yanı sıra çeşitli işlemleri de yapabiliyorlar. 20.000 adet kanal kapasitesi olan uydu alıcısı, Netflix ve YouTube başta olmak üzere çeşitli popüler platformların uygulamalarını da destekliyor.

2160p çözünürlüğe kadar destek sunan Next Q-Play 4K, 4K görüntü kalitesi sağlıyor. Böylece kullanıcılar, uydu alıcısı üzerinden yüksek çözünürlükte yayınlar izleyebiliyorlar. Orta segmentteki en başarılı uydu modellerinden birisi olan Next Q-Play 4K, Türkiye’de 1.600 TL’den başlayan fiyatlarla kullanıcılarıyla buluşmaktadır.

Hiremco Impala

1972 yılından beri kullanıcılarına hizmet veren Hiremco, uydu alıcısı sektöründe oldukça başarılı işler çıkartıyor. Şirket, genellikle üst düzey uydu alıcısı modelleri üretiyor. Bundan dolayı Hiremco marka uydu alıcıları, gösterdikleri yüksek performanslar ile kullanıcılarından tam not alıyorlar. Bizler de en iyi uydu alıcısı önerileri listemizde Hiremco Impala modeline yer verdik.

Hiremco, bu modelde Cortex A55 işlemci kullanmayı tercih etti. Bunun yanı sıra alıcıda, Mali-G31 MP2 grafik işlemcisi yer alıyor. Şirket, işlemcinin performansını 2 GB RAM ile destekliyor. Bu sayede Hiremco Impala, kullanıcılarına hızlı ve yüksek bir performans gösteriyor. Ayrıca alıcıda yer alan 16 GB depolama alanı, kullanıcıların alıcıya çeşitli uygulamalar ve yüksek sayıda kanal yüklemelerini sağlıyor.

Alıcı, Android işletim sistemiyle çalışıyor. Hiremco, kullanıcılarının Android deneyimini üst düzeyde yaşayabilmeleri için alıcıda dahili Wi-Fi alıcısı ve ethernet girişi kullanmayı tercih etti. Bunun yanı sıra alıcıda HDMI girişi ve 2 adet USB girişi mevcut. Ayrıca alıcıda Bluetooth desteği de mevcut. Böylece kullanıcılar, diledikleri yöntemle alıcı ile bağlantı kurabiliyorlar.

Alıcının en beğenilen tarafı, güncelleme desteği oluyor. Hiremco, alıcıda OTA güncelleme desteği sunuyor. Yani kullanıcılar alıcılarını güncelleyebilmek için USB bellek üzerinden güncelleme gibi yöntemleri kullanmak zorunda kalmıyorlar. İnternete bağlı olan alıcı, otomatik olarak yazılım güncellemelerini alıyor.

Ayrıca alıcının görüntü kalitesi de oldukça tatmin edici düzeyde. Çünkü alıcı, kullanıcılarına 2160p çözünürlüğünde hizmet sunuyor. Bunun yanı sıra alıcının FPS değeri 60 Hz olarak belirtiliyor. Memnun edici özelliklere sahip olan alıcı, 4K görüntü kalitesiyle de kullanıcılarını etkiliyor.

Hiremco Impala, Türkiye’de satılan üst düzey ev tipi uydu alıcısı modellerinden birisi diyebiliriz. Bundan dolayı alıcın Türkiye’deki satış fiyatı, 2.100 TL’den başlıyor.

Next Quantum 4K+

En iyi uydu alıcısı önerileri listemize yine bir Next modeli ile devam ediyoruz. Şirketin uydu teknolojileri konusundaki başarılarından bahsetmiştik. Bu başarı, şirketin üst düzey uydu alıcısı modelleri üretmesini de sağlıyor. Bundan dolayı Next Quantum 4K+ modeline listemizde yer vermeseydik olmazdı.

Alıcıda ARM Cortex A53 işlemci mevcut. Bunun yanı sıra Next, alıcıda Mali-450MP grafik işlemcisi kullanmayı tercih etti. Alıcıda, alıcının güçlü işlemcisinin performansını destekleyen 2 GB DDR3 RAM mevcut. Ayrıca Next, alıcının dahili depolama alanı kısmında kullanıcılarına 16 GB kapasiteli bir alan sunuyor. Bu sayede Next, donanım olarak oldukça güçlü bir alıcı oluşturmayı başardı.

Alıcıda 2 adet USB girişi ve HDMI girişi mevcut. Bunun yanı sıra Android tabanlı olan alıcı, dahili Wi-Fi özelliğine ve ethernet girişine de sahip. Kullanıcılar, alıcının sahip olduğu işletim sistemi ve internet desteği sayesinde alıcı üzerinden çeşitli uygulamaları kullanabiliyorlar. Bu uygulamaların başında Netflix, YouTube gibi popüler platformlar geliyor.

Next, kullanıcılarına 2160p çözünürlüğünde bir görüntü kalitesi sunuyor. Bunun yanı sıra kullanıcılar, alıcıdan 60 Hz FPS değeri alıyorlar. 4K görüntü çözünürlüğünde hizmet veren alıcı, bu sayede kullanıcılarını etkilemeyi başarıyor.

Güçlü donanımı ve sunduğu özellikler ile dikkat çeken Next Quantum 4K+, Türkiye’de 2.150 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Octagon SF8008

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi uydu alıcısı önerileri listemizin son sırasında Octagon SF8008 kendisine yer buluyor. Octagon, genellikle uydu sektöründe üretmiş olduğu üst düzey uydu modelleriyle bilinen bir marka olarak dikkat çekiyor. Bundan dolayı Octagon SF8008, seçmiş olduğumuz en iyi uydu modellerinden birisi olarak listemize giriyor.

Alıcı, gücünü Hisilicon 3798MV200 işlemciden alıyor. Bunun yanı sıra şirket, bu modelde 1 GB DDR4 RAM ve 8 GB dahili depolama alanı kullanmayı tercih etti. Bu sayede alıcı, hızlı performansıyla kullanıcılarını fazlasıyla memnun etmeyi başarıyor. Ayrıca Octagon SF8008, sahip olduğu yazılımla kullanıcılarına gelişmiş bir uydu deneyimi sunuyor.

4K desteği bulunan alıcı, 2160p çözünürlüğünde görüntü kalitesi sunuyor. Bunun yanı sıra alıcıda HDR ve HDCP destekleri de mevcut. Bu sayede kullanıcılar, alıcı üzerinden üst düzey görüntü kalitesinde içerik izleyebiliyorlar. Octagon SF8008, sahip olduğu özelliklerin yanı sıra tasarımıyla da oldukça kullanışlı.

Alıcıda dahili bir Wi-Fi alıcısı mevcut. Bunun yanı sıra alıcıda ethernet girişi de mevcut. Bu sayede kullanıcılar, alıcıları üzerinden kolaylıkla internet bağlantısı kurabiliyorlar. 2 adet USB girişine sahip olan alıcıda bunun yanı sıra HDMI girişi de mevcut.

Sahip olduğu özelliklerden tasarımına kadar birçok noktada kullanıcılarını etkilemeyi başaran Octagon SF8008, uydu alıcısı pazarındaki en başarılı modellerden birisi diyebiliriz. Octagon SF8008, Türkiye’de 3.300 TL’den başlayan fiyatlarla kullanıcılarıyla buluşmaktadır.


Genel Değerlendirme

Sizler için hazırlamış olduğumuz en iyi uydu alıcısı önerileri listemiz burada sona eriyor. Bu listemizde sizler için her fiyat aralığına uygun uydu alıcısı modellerine yer vermeye çalıştık. Bu uydu alıcılarını, öne çıkan özelliklerine ve gösterdikleri performanslara göre değerlendirdik.

Bir uydu alıcısı almaya karar verdiğinizde belirlemeniz gereken ilk kriter uydu alıcısına ne kadar bütçe ayırabileceğiniz olmalı. Çünkü piyasada birçok uydu alıcısı modeli mevcut. Bu modellerden bazıları yüksek satış fiyatlarına sahipken bazıları ise daha uygun fiyatlarla kullanıcılarıyla buluşuyor. Bundan dolayı ilk olarak bütçenizi belirlemeniz gerekiyor.

Daha sonra uydu alıcısından beklentilerinizin neler olduğuna karar vermelisiniz. Eğer sadece uydu yayınlarını izleyebileceğiniz bir uydu alıcısı arıyorsanız daha düşük seviyeli bir uydu alıcısı size yeterli olacaktır. Ancak IPTV, Wi-Fi desteği gibi çeşitli özelliklere sahip uydu alıcıları ile televizyonunuzu adeta bir Smart TV’ye dönüştürmek istiyorsanız daha üst düzey uydu alıcısı modellerine bakmanız gerekiyor.

Furkan Enes Dilek

Sürekli kendisini güncellemeye çalışan, araştırma yapıp edindiği bilgileri paylaşmayı seven bir teknoloji tutkunu.


nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır