yds den 75 almak / YDS den 70 almak için ne yapmalı?

Yds Den 75 Almak

yds den 75 almak

- YDS İlk 16 soru, vocabulary (kelime), preposition (edat), tense (yüklem), connectors (bağlaç), relative clauses (sıfat cümleciği), noun clauses (isim cümleciği) ve diğer gramer soruları özelinde oluşmaktadır. Bu bölümde, vocabulary kısmından 1 noun (isim), 1 verb (fiil), 1 adjective (sıfat), 1 adverb (zarf), 2 phrasel verb (takım fiil) olmak üzere toplam 6 soru gelmektedir. Geriye kalan sorularda gramer sorularının belirli bir sayısı olmamakla birlikte ağırlıklı olarak tense, connectors ve preposition sorulmaktadır.
- 10 adet YDS Cloze Test sorusu yer almaktadır. 2 paragraf için 5’er soru vardır.
- 10 tane YDS Cümle Tamamlama sorusu ile karşılaşırız.
- 6 adet YDS Çeviri Sorusu sorulmaktadır. 3 tanesi İngilizceden Türkçeye, 3 tanesi ise Türkçeden İngilizceye çeviri bilgisini ölçmektedir.
- Toplam 20 soru için 5 paragraf yer almakta ve her paragrafta 4 soru sorulmaktadır.
- 5 YDS Diyalog Tamamlama sorulmaktadır.
- 4 YDS Eş Anlamlı Cümle sorusu gelmektedir.
- 4 adet YDS Paragraf Tamamlama sorusu çözmemiz istenir.
- Son olarak 5 tane YDS İlgisiz Cümle sorusu adaylara sorulmaktadır.

YDS’den 70 Almak İçin Nasıl Çalışmak Gerekir?

YDS’den 70 Almak İçin Nasıl Çalışmak Gerekir?

Herkesin sınavlara hazırlanma ve çalışma stilleri farklılık gösterir. Peki bu sınavlardan biri olan YDS den 70almak için nasıl çalışmak gerekir, birlikte bakalım…

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

YDS yani Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı; lisans, yüksek lisans, doçentlik ve KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanının hesaplanması için kullanılmaktadır. Bunların yanı sıra yurtdışındaki üniversitelerde okuyan kişiler, Türkiye’den denklik alınırken de YDS/e-YDS sonuçları kullanılmaktadır. Pek çok alanda geçerliliği bulunan bu yabancı dil sınavına olan başvuru sayısı ise her yıl giderek artmaktadır.

Sınava giren adayların büyük çoğunluğunun hedeflediği puan 70 olup c seviye olarak adlandırılmaktadır. Toplamda 80 sorudana oluşan YDS’den 70 puan alabilmek için 56 ve üzeri doğru yapmak gerekmektedir. Unutmadan belirtelim yanlış cevaplar doğru cevaplarınızı götürmüyor dolayısıyla kesinlikle boş bırakmayın.

Ancak sınavdan 70 ve üzeri puan almak için düzenli bir çalışma gerekmektedir. Bu anlamda YDS’den 70 puan almak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Peki, YDS’ye çalışırken nelere dikkat edilmeli?

YDS’den 70 Puan Almak İçin Nasıl Bir Çalışma Yapılmalı?

YDS; adayların İngilizce gramer bilgisi, kelime bilgisi, okuma ve anlama becerilerini test eden bir seviye tespit sınavıdır. Adayların YDS’den en az 70 puan alabilmek için gramer çalışmaları yapmalı ve bir taraftan da bol bol bilimsel makale ve biyografi  okumaları gerekmektedir. Bu kompakt çalışmalar için ise düzenli ve etkili bir çalışma yapmak gerekmektedir. YDS’den 70 almak için çok çalışmak gerekmiyor ama düzenli çalışmak kesinlikle gerekiyor.

Gramer çalışırken dikkat edilmesi gereken cümleye yapının verdiği anlam, ilgili gramer yapısının yaygın kullanımı ve önceki yıllarda çıkmış sorularda ne şekilde sorulduğudur. Doğrudan gramer sorusu toplamda 10 tane dahi değildir ancak gramer yapıları cümle tamamlama ve eş anlamlı cümleyi bulma noktasında işinize yarayacaktır.

YDS İçin Gramer Çalışmaları Önemli

YDS’den 70 puan almak için sınavın bel kemiğinin gramer olduğu unutulmamalıdır. Özellikle ilk defa YDS’ye girecekler ya da İngilizcesinin yetersiz olduğunu düşünen kişiler, başlangıç için bir İngilizce kursuna başvurabilir. Kurslarda ön hazırlık, temel akademik çeviri ve YDS gibi hazırlık grupları mevcuttur. Bunlar arasından en uygun olanı tercih edilerek YDS’ye girmek, 70 ve üzeri puan almak için yararlı olacaktır.

YDS İçin Okuma Çalışmaları Yapılmalı

Sınava hazırlık sürecinde gramer çalışmalarının öneminden yukarıda bahsettik. Ancak YDS tamamen gramerden ibaret bir sınav değildir. Bu nedenle de sınava girmeden önce mutlaka okuma çalışmaları yapılmalıdır. Bunun için kitapçılardan uygun seviyede İngilizce kitaplar satın alabilir ya da İngilizce makaleler okunabilir. Okunması en fazla katkı sağlayacak metinler ise kesinlikle bilimsel ve tarihi makalelerdir. Özellikle biyoloji, tarih, uzay çalışmaları ve teknoloji metinleri YDS paragraf konularına oldukça yakındır.

Ayrıca İngilizce kitapların seviyesi adım adım arttırılmalıdır. Bu sayede daha zor seviyeleri okumaya başlayabilir, soruları okuma ve anlama konusunda pratiklik kazanabilirsiniz. Doğru kaynak seçimi çalışmanızın etkisini önemli ölçüde artıracaktır.

Çıkmış soruları iyi analiz etmek, sık sorulan kelimeleri ezberlemek ve düzenli tekrar yapmak çalışmanızın temelini oluşturmalıdır. Hangi dilden hazırlanırsanız hazırlanın yabancı dil bir derya siz ise kısıtlı zaman ve imkana sahipsiniz o yüzden çalışmanızı soru sistemine odaklamanız uygun olacaktır.

Motivasyon Kaybına İzin Verilmemeli!

Son olarak YDS’den 70 puan almak için motivasyon büyük önem taşır. Eğer çok çalışmanıza rağmen deneme sınavlarından beklediğiniz verimi alamıyorsanız, motivasyonunuzun düşmesine izin vermeyin. Çalışmalarınıza istikrarlı bir şekilde devam etmeniz durumunda seviyenizin arttığını göreceksiniz.

YDS’den 70 Almak Zor Mu?

Sorunun cevabı altyapınıza göre değişir ama çalışan ve hazırlanmayı düşünen biri için zor değil. Girdiğiniz sınav zor bir sınav değil ama içinde eleyici soruların da olduğu bir sınav. YDS’nin en zorularını yapmasanız dahi 70 puan almak sizin için hala mümkün. Sürenizi etkili biçimde kullanıp yapabildiğiniz kadar hızlı birinci turu tamamlayıp boş kalan sorularınızdan en net anladıklarınızı cevaplayıp geriye kalan sorularıysa tahmin ettiğiniz şıkkı seçerek 70 ve üstü bir puan almak mümkün.

YDS’ye Ne Kadar Sürede Hazırlanılır?

Eğer ilk kez girecekseniz ve İngilizce bilginize pek güvenmiyorsanız sizin için minimum süre 6 aydır. Tavsiye edilen süre ise 12 aydan daha az değildir. Günde iki saat ve bir yıl boyunca çalışmak 6 ay ve günlük 6-7 saat çalışmaktan daha fazydalı ve kalıcıdır. Bu nedenle YDS için çalışmaya erken başlamak oldukça avantajlıdır.

Sınava daha önce bir kere girdiniz ve 50 civarında bir puan aldıysanız sizin için gereken tek şey kelime öğrenme ve pratik yapmak olup 2-3 aylık bir çalışma 70 puan düzeyine çıkmanızı sağlayacaktır.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

YDS 70 almak için kaç net?

48 doğru 60 puan getirir. 52 doğru 65 puan getirir. 56 doğru 70 puan getirir.

YDS sınavı için hangi seviyede olmak gerekir?

Sınava hazırlanabilmek için ideal İngilizce seviyesi B2 (Intermediate) olmakla birlikte sınava hazırlık için altı-sekiz aylık zamanı olan adaylar B1 (Pre-intermediate) seviyesinde de çalışmalarına başlayabilirler. YDS sınavı genellikle büyük illerin tamamında yapılmaktadır.

YDS 80 Hangi seviye?

YDS‘de notların harf karşılığı Onları ise şöyle sıralanabilir; 90-100 arası puanlar A seviyesi. 80-89 arası puanlar B seviyesi. 70-79 arası puanlar C seviyesi.

YDS den 50 almak için hangi seviye?

YDS 50 almak, yüksek lisans yapmak için en temel adımlardan biridir. Birçok üniversite 50 puan üstü ya da 55 puan üstü not alan öğrencileri, yüksek lisans eğitimine kabul eder. YDSden 50 puan almak için İngilizce seviyeniz yeterli olmayabilir ve bu konuda temel anlamında sıfır da olabilirsiniz.

YDS için kaç ay çalışmak gereklidir?

Doğru kaynakları belirledikten sonra 4-5 aylık bir süre içerisinde günde üçer saat ortalama bir çalışmayla 90+ bir puan alabilirsiniz.

ALES 70 puan için kaç net?

Sınav sisteminin değiştiği dönemden bugüne 2017-2018-2019-2020 yıllarına ait 20 ALES sonuç belgesi incelediğinde 70 ve üzeri sayısal puanı almak için sayısal testinden az yanlışla en az 15 doğru çıkarırken sözel testinin 46-48 arasında bir doğru sayısına sahip olması gerekir.

YDS 75 Hangi seviye?

KPDS-ÜDS-YDS’nin Avrupa Ortak Dil Çerçevesi Seviyeleri

Avrupa Ortak Dil Çerçevesi SeviyeleriKPDS-ÜDS-YDS Puanı
A245
B160
B275
C195

•22 May 2017

B2 İngilizce seviyesi kaç puan?

Bir İngilizce seviyesini diğer İngilizce seviyesine dönüştürmek

CEFR ¹EF SETCambridge English Scale ⁵
B1 Intermediate41 – 50140 – 159
B2 Upper Intermediate51 – 60160 – 179
C1 Advanced61 – 70180 – 199
C2 Proficient71 – 100200 – 230

YDS 50 puan ne işe yarar?

ALES ‘e girerek yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlilik çalışmasına başlamak için adaylar 100 üzerinden en az 65 puan almak zorundadır. TUS ve DUS sınavlarının geçerli sayılabilmesi için ise YDS ‘den en az 50 puan alınması gerekir.

YDS den 55 nasıl alınır?

Ancak sınava çalışmaya başlamadan önce İngilizce seviyemizi doğru bir şekilde ölçmemiz gerekir. A2 seviyesinde İngilizce bilen bir adayın 55 almak için doğrudan sınava hazırlanması kendisine sadece zaman kaybettirecektir. YDS ve YÖKDİL sınavına hazırlanabilmek için İngilizce seviyenizin en az B1 olması gerekmektedir.

YDS sıfırdan nasıl hazırlanılır?

YDS Nasıl Çalışılır?

  1. Seviyenizi Öğrenin. YDS‘ye hazırlanmaya başlamadan önce dil seviyenizi öğrenin. …
  2. Hedefinizi Belirleyin. Artık İngilizce seviyenizi biliyorsunuz. …
  3. 3. Gramere Hakim Olun. Hedefinizi belirledikten sonra çalışmaya başlayabilirsiniz. …
  4. Kelime Bilginizi Güçlendirin. …
  5. Okuma Becerinizi Geliştirin. …
  6. Bolca Deneme Çözün.

23 Ağu 2021

YDS için nereden başlamalı?

ön hazırlık programın ardından yds programında öncelikli olarak bağlaçlar çok iyi bilinmeli, soru türlerinin çözülmesinde dikkat edilecek noktalar anlatılmalı. yine çok yoğun akademik okuma ve çeviri yapılmalı, çünkü okuduğunu anlamadan bu sınavda başarılı olmak mümkün değildir. sadece ezber ile bu iş yürümez.

ALES 70 puan ne işe yarar?

İstenen puan türünde aldığınız ALES sonucunuzla yüksek lisans başvurularında en az 55 puan, lisans mezunu olup doktoraya başvurulacaksa en az 80 puan, yüksek lisans mezunu olarak doktoraya başvurularda en az 55 puan ve akademik kadro başvurularında ise yine en az 70 puan talebini karşılamanız gerekmektedir.

Alesten 80 almak için kaç net yapmak gerekir?

Genel olarak Ales 80 almak sayısal puan türünde sayısaldan 45, sözelden 20 net gerektirir.

Yökdil 75 Hangi seviye?

– 80 -89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, – 70 -79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, – 60 -69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, – 50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir.

Yds den 70 üstü almak (2. sayfa)

  • Binbaşı
    1640 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: sinavingilizce

    quote:

    Orijinalden alıntı: ST4LK3R

    Helal sana web siten güzelmiş, özellikle web sitendeki sol tarafta konu içeriği kategorileri çok iyi olmuş.
    Bir kaç tanede sağlıkla iligili birşeyler ekle, sağlıktan paragraf çok çıkıyor.

    eyvallah hocam. ekleyeceğim inş. 10 gün sonra bayağı bir yükleme yapacağım sayfaya. soru çözümleri ve güncel paragraflar eklemeyi düşünüyorum.

    Eklemeleri ilgiyle takipedeceğim.
    sizin için mahsuru olmazsa güncelleme yaptığınızda bahsedilenler kısımında nickimi yazarsanız sevirim. Onlarca web sitesi takip ediyorum, arada kaynayıp gitmesinini istemiyorum yazılar özenle seçilmiş bir web sitesi yazık olur, hem biz okuyalım, hem tanıtalım, hemde siteye kullanıcı kazandıralrım. Yds, ielts gibi sınavlar için güzel parçalar var. Örneğin mayalarla ilgili paragraf çok iligi çekici ve bu tip konulardaki temel kelime ve kavramları barındırıyor.




  • Onbaşı
    33 Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: ST4LK3R

    quote:

    Orijinalden alıntı: sinavingilizce

    quote:

    Orijinalden alıntı: ST4LK3R

    Helal sana web siten güzelmiş, özellikle web sitendeki sol tarafta konu içeriği kategorileri çok iyi olmuş.
    Bir kaç tanede sağlıkla iligili birşeyler ekle, sağlıktan paragraf çok çıkıyor.

    eyvallah hocam. ekleyeceğim inş. 10 gün sonra bayağı bir yükleme yapacağım sayfaya. soru çözümleri ve güncel paragraflar eklemeyi düşünüyorum.

    Eklemeleri ilgiyle takipedeceğim.
    sizin için mahsuru olmazsa güncelleme yaptığınızda bahsedilenler kısımında nickimi yazarsanız sevirim. Onlarca web sitesi takip ediyorum, arada kaynayıp gitmesinini istemiyorum yazılar özenle seçilmiş bir web sitesi yazık olur, hem biz okuyalım, hem tanıtalım, hemde siteye kullanıcı kazandıralrım. Yds, ielts gibi sınavlar için güzel parçalar var. Örneğin mayalarla ilgili paragraf çok iligi çekici ve bu tip konulardaki temel kelime ve kavramları barındırıyor.

    tamam hocam.




  • Onbaşı
    33 Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: sinavingilizce

    quote:

    Orijinalden alıntı: ST4LK3R

    quote:

    Orijinalden alıntı: sinavingilizce

    quote:

    Orijinalden alıntı: ST4LK3R

    Helal sana web siten güzelmiş, özellikle web sitendeki sol tarafta konu içeriği kategorileri çok iyi olmuş.
    Bir kaç tanede sağlıkla iligili birşeyler ekle, sağlıktan paragraf çok çıkıyor.

    eyvallah hocam. ekleyeceğim inş. 10 gün sonra bayağı bir yükleme yapacağım sayfaya. soru çözümleri ve güncel paragraflar eklemeyi düşünüyorum.

    Eklemeleri ilgiyle takipedeceğim.
    sizin için mahsuru olmazsa güncelleme yaptığınızda bahsedilenler kısımında nickimi yazarsanız sevirim. Onlarca web sitesi takip ediyorum, arada kaynayıp gitmesinini istemiyorum yazılar özenle seçilmiş bir web sitesi yazık olur, hem biz okuyalım, hem tanıtalım, hemde siteye kullanıcı kazandıralrım. Yds, ielts gibi sınavlar için güzel parçalar var. Örneğin mayalarla ilgili paragraf çok iligi çekici ve bu tip konulardaki temel kelime ve kavramları barındırıyor.

    tamam hocam.

    sağlıkla ilgili 2 yeni okuma parçası paylaştım.




  • Binbaşı
    1640 Mesaj
  • Bizde genelde bu gibi sınavları geçmeye yönelik çalışma "sınav çalışması" şeklinde yapılıyor. Yani sınav sistemi, soru çözme teknikleri vs... Halbuki bunun yerine kişi zamanını "dili öğrenmeye" harcarsa sınavlar zaten kendiliğinden geliyor. Onun için yapmanız gereken aktif bir şekilde dili kullanmak. Hem okuyun, hem yazın, hem dinleyin hem de konuşun. Bilmediğiniz yapılarla karşılaştığınızda da gramer çalışın. Gramerle başlayıp gramerle bitiriyorsanız başarısızlık garanti... :)
  • Yarbay
    4586 Mesaj
    Konuyu uplayalim. Ayni zamanda bir sorum var,

    YDSden 90 ustu almak istiyorum. Hangi kaynaklari tavsiye edersiniz? Seviyem Upper Int.

    Ayni zamanda calisirken Advanced duzeyine cikmak istiyorum. Asil hedefim bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger mevcut konjukturde is bulmak, yuksek lisans doktora yapmak, tipta uzmanlik yapmak yds denilen hilkat garibesi sinava bagliysa begensek de begenmesek de bu sinavin gereklerini yerine getirmek zorundayiz arkadaslar. Ve yds maalesef ki dil bilmekle birlikte kendisine yonelik ozel bir sinava hazirlik programini beraberinde getiriyor. İngilizceyi konusmak, yazmak ayri becerilerdir sinav hazirligi ile alakasi olamaz. Elbette bu dili ogrenmek isteyenler icin zorunluluktur ama grammer ve kelime bilgisi yds de esas olculen konulardir ve eline sozluk alip piyasadan cesitli grammer kitaplarina calismakla yds de yuksek not alamazsiniz. Once neye ne kadar calismaniz gerektigini anlamaniz lazim. Bunu iki yoldan ogrenebilirsiniz. 1. Her sene sinava girer tecrube kazanirsiniz. 2. Kursa gider veya ders alir ve bir bilene sorarsiniz. Sunu unutmayin bu yds denen illet sinava girip 75i gecemeyen tonla ingilizce ogr, ingiliz dili edebiyati mezunu ve hatta yurtdisinda egitim gormus insanlar var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YDSingilizceci -- 5 Şubat 2014; 2:07:49 >
  • kutzuk kullanıcısına yanıt
    Bir bakima dogru, bir bakima yanlis. Toefl ve ielts de dili ogrenmek basari getirebilir. Yds de getirmez. Grammerle baslayip grammerle bitirmek olmaz ama grammerle baslayip grammer e donup donup bakmak gerekir. Uzman gorusum bu.
  • Binbaşı
    1334 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: alfisti147

    Bir bakima dogru, bir bakima yanlis. Toefl ve ielts de dili ogrenmek basari getirebilir. Yds de getirmez. Grammerle baslayip grammerle bitirmek olmaz ama grammerle baslayip grammer e donup donup bakmak gerekir. Uzman gorusum bu.

    Dile hakim olmak YDS'de de başarı getirir. YDS sınavının gramerle pek alakalı olduğunu sanmıyorum. Önemli olan okuduğunu anlayabilmek. Hiç bir YDS sınavında ayrıntılı gramer sorulmuyor. Eğer genel gramer bilgisi iyi ise ve okuduğunu anlayabiliyorsan 90'ın üzerinde almak zor değil. 90 üzerinde daha yukarılara çıkmak istiyorsan ayrıntıya girebilirsin bence.
  • Gayet ayrinti grammer soruluyor ve sekilden once anlama girmek yds de yaniltir. Yds de anlam/ceviri en son basvurulacak metottur. Bunu nisan yds den 92,5 eylul yds den 95 almis biri olarak soyluyorum. Sorularin mantigi aslinda basit. Ogrenciden beklenenler kolay. Yds de esas mesele kisi yds ye hazirlanmadan girdiginde 50-60 civari bir not alabildiyse yds ile ilgili uzman bir kisi tarafindan yonlendirilerek 2-3 ayda 70-80 seviyesine getirilebilir. Newsweek times okumak ceviri yapmak elbette ki cok faydali ama uzun sure alir. Su da bi gercek ki bu bir rant hic bir yds hocasi bu teknikleri %100 kitabina yazmaz. Parayi basip kursuna gelmenizi bekler. Hepimiz oyleyiz arkadaslar durust olalim. Bir de teknik deyince direk virgulden sonra that gelmez kuralini hatirlayip hocam bu mu yani teknik diyorlar ki hayir. Bu kadar basit degil. Ve bu teknikler tumuyle mantikli ve bir altyapisi olan tekniklerdir. Daha dogrusu teknik de degil kisaltilmis ve duzenlenmis, kolay kavranmasi icin basitlestirilmis kurallardir. Yds den 30 almis bir kisi bu kurallari etkin ve verimli kullanamaz. Bu sebrple genel hazirlik dersleri alir. Ama 50-60 almis bir kisi bu kurallarla 70-80 seviyesine cikabilir. 90 ve uzeri almaksa detay calisma ve kelime ezberi gerektirir. Ben ozel ders ilanlarima sinav sonuc belgemi koydum. Herkes ozel ders veriyor herkes uzmanim diyor bir fikir yurutuyor. Varsa kisilerin dayanagi buyursun ve paylassinlar sinav sonuclarini gorelim.




  • Binbaşı
    1334 Mesaj
    quote:

    Orijinalden alıntı: alfisti147

    Gayet ayrinti grammer soruluyor ve sekilden once anlama girmek yds de yaniltir. Yds de anlam/ceviri en son basvurulacak metottur. Bunu nisan yds den 92,5 eylul yds den 95 almis biri olarak soyluyorum. Sorularin mantigi aslinda basit. Ogrenciden beklenenler kolay. Yds de esas mesele kisi yds ye hazirlanmadan girdiginde 50-60 civari bir not alabildiyse yds ile ilgili uzman bir kisi tarafindan yonlendirilerek 2-3 ayda 70-80 seviyesine getirilebilir. Newsweek times okumak ceviri yapmak elbette ki cok faydali ama uzun sure alir. Su da bi gercek ki bu bir rant hic bir yds hocasi bu teknikleri %100 kitabina yazmaz. Parayi basip kursuna gelmenizi bekler. Hepimiz oyleyiz arkadaslar durust olalim. Bir de teknik deyince direk virgulden sonra that gelmez kuralini hatirlayip hocam bu mu yani teknik diyorlar ki hayir. Bu kadar basit degil. Ve bu teknikler tumuyle mantikli ve bir altyapisi olan tekniklerdir. Daha dogrusu teknik de degil kisaltilmis ve duzenlenmis, kolay kavranmasi icin basitlestirilmis kurallardir. Yds den 30 almis bir kisi bu kurallari etkin ve verimli kullanamaz. Bu sebrple genel hazirlik dersleri alir. Ama 50-60 almis bir kisi bu kurallarla 70-80 seviyesine cikabilir. 90 ve uzeri almaksa detay calisma ve kelime ezberi gerektirir. Ben ozel ders ilanlarima sinav sonuc belgemi koydum. Herkes ozel ders veriyor herkes uzmanim diyor bir fikir yurutuyor. Varsa kisilerin dayanagi buyursun ve paylassinlar sinav sonuclarini gorelim.

    Dostum sana katılmıyorum. Eğitmen değilim, kurs vermiyorum, son dönemde de sınavlara hazırlanmıyorum.,
    Ancak yılda bir kere veya iki yılda bir kere YDS sınavına girerim. Ben de son iki girdiğim sınavdan 95 ve 93.5 aldım. 92nin altına hiç düşmedim. Master için TOEFL lazımdı ve bir hafta çalışma sonucunda IBT'den 102 aldım. Sonuç belgelerini illaki istersen evde taratır, buraya da koyarım.

    Ben yaptığım soruları hep anlayarak yaptım. Burda although varsa cevabı şu olur gibi bir teknik bana yanlış geliyor. Kısa sürede bir not almak için başvurulabilir belki. Ancak önemli olan dili öğrenmektir ve burada teknikten çok zaman ve emek gerekir. Dergi,makale vs. okumanın gramer çalışmaktan çok daha faydalı olduğunu düşünüyorum. Zaten okurken kafana takılan bir kalıp varsa açıp gramer kitabını öğreniyorsun. Zaten okuduğunu anlamak için kelimenin manasına bakman gerekiyor. Bu şekilde kelime ve gramer çalışınca bilgi kalıcı oluyor. Temelin güçlü oluyor.




  • Binbaşı
    1290 Mesaj
  • "Sinavda basariyi arttirmak icin dili ogrenmek lazim" dogru bir onermedir ama klisedir. "Live in english" ve acquisition kavramlari zaten dili ogrenmek temali kavramlar. Bunu basarmak icin irade, sabir, kararlilik ve zaman lazim. Bize gelen ogrencilerde bu saydiklarim yok. Daha dogrusu ogrenci milletinin genelinde yok. Yds kurslarinin zaten ingilizceyi ogretmek gibi bir iddiasi yok. Biz kisa zamanda sonuc almak isteyen belli seviyeye kendini ulastirmis kisilere paket cozumler sunuyoruz. Durum bundan ibaret. Ben ingilizceyi ozumsemek, konusmak, yazmak ve en onemlisi de ingilizce dusunebilmek istiyorum diyen vaktini bu ise harcar emeginin karsiligini alir. Hocam notum 60 bana sinavda 80 lazim diyen gelir iki ay dersini/kursunu alir sinava girer notunu alir. Eger bu adam vakit ayirir da ilave calisma yaparsa hedefinden fazlasini da alir. Durum bundan ibaret. Olayi bir yarisa veya tartismaya cevirmenin geregi yok. Ben sadece yds degil ingilizce hazirlik dersleri de veriyorum arkadaslar. Konu dil ogrenimi olsa ben de sizin savundugunuz dusuncedeyim bu konuda bi ihtilaf yok. Ama konumuz yds.




  • Yarbay
    12281 Mesaj
  • Teğmen
    156 Mesaj
  • Onbaşı
    33 Mesaj
  • Güzel konu, ben de takipteyim. Özellikle IELTS denkliğinin kalkması sonrasında herkes YDS'ye daha da yaklaşacak.
  • Teğmen
    156 Mesaj
  • Onbaşı
    33 Mesaj
    Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: Dharma***

    hocam , kpds , yds 'ye göre daha mı zor oluyordu? 60 ve 90 puanlar arasında epey fark var da...

    hocam eski sınavları incelersen, net bir sonuç çıkmıyor. 1 sınav kolay sonrasından gelen 2 sınav zor olduğu oluyor. bence yds kolay kpds zor demek doğru değil, soruları hazırlayanların insafı sadece :)
  • yeni mesaja gitYeni mesaj

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır