korkmaz vita plus düdüklü tencere kullanımı / Korkmaz Vita Plus Quattro 4 Parça Düdüklü Tenc - PttAVM.com

Korkmaz Vita Plus Düdüklü Tencere Kullanımı

korkmaz vita plus düdüklü tencere kullanımı

Mutfak ve Yemek


Yıllardır takip edenler bilir, çok uzun bir süre düdüklü tencereyle aramızda mesafe vardı, ne zaman kullanacak olsan gerilirdim ve bu nedenle de çok çok nadir kullanırdım. Nehir doğduktan sonra mutfağımın en pratik, en kurtarıcı, en olmazsa olmaz ürünü nedir diye sorulacak olsanız cevabım mutlaka düdüklü tencere olur. Zaman kazandırmasının yanında yemeklerin lezzetini artırarak hazırlaması da benim için büyük bir artı. Anlatılan hikayeler ve olaylar yüzünden kullanmaya benim gibi çekinenler olsa da annelerimizin hatta büyükannelerimizin mutfağından beri bildiğimiz düdüklü tencereler, eskiye göre çok daha pratik ve güvenli. Kullanılan teknoloji sayesinde yeni nesil düdüklü tencerelerin patlama, zarar verme gibi ihtimali de neredeyse yok. (Tabi ki kullanım kılavuzuna uymak da en önemlisi)

Düdüklü Tencere Nasıl Kullanılır?


Piyasada farklı markalara ait alüminyum ve çelik düdüklü tencereler bulabilirsiniz. Benim önerim kesinlikle daha sağlıklı ve kullanışlı olan paslanmaz çelikten üretilen düdüklü tencereleri kullanmanız. Alüminyumlar hem sağlıksız hem de iyi bir pişirme sağlamaz. Düdüklü tencere kullanırken öncelikle dikkat etmeniz gereken tamamen doldurmamanız. Pişerken içerisinde yüksek basınç olacağı için eğer çok doldurursanız güvenli bir pişirme sağlamaz. Maksimum doldurma kapasitesi tencerenin 4’te 3’ü olacak şekilde ayarlanmalı. Tencere içinde ya da dışında bulununan maksimum seviye göstergesi kesinlikle geçilmemeli.

Aynı şekilde az su kullanmak da sorun yaratabilir. Et ürünleri, yeterli su konulmadığı ve sık sık bakılma gibi bir ihtimal de olmadığı için yanabiliyor. Düdüklü tencereye malzemeleri koyduktan sonra kapağını kapatın ve kilitleyin. Ocağı yüksek sıcaklıkta açın ve içerisinde basınç oluşmasını bekleyin. Bu basıncı tencereler modeline göre farklı şekilde gösterebiliyor.

Ama genellikle tencerelerin kapağında bulunan ve basınçla yukarı çıkan kırmızı bir düdük oluyor. O düdük yukarıya çıkınca ocağın altını kısmalısınız. Sonrasında içerisindeki malzemenin pişme süresi tamamlanınca kapatmanız yeterli. Eğer zaman ayarlı bir tencereniz varsa altını açtıktan sonra zamanlayıcıyı ayarlayın ve bırakın. (Yoksa mutlaka bir mutfak saati kullanın ya da telefonunuzu kurun.)
Düdüklü tencerede pişme süresi bitince, içerisinde yüksek basınçlı buhar olduğu için kapağı direkt açmamalısınız. Eğer tencerenin buhar çıkış özelliği varsa, buharının tamamen çıkmasını bekleyip hatta
sonrasında da 10 dakika kadar tencereyi soğutup sonra kapağını açın.
Eğer tencerenin buhar çıkış ayarı yoksa tencerenin en az 15 dakika kadar soğumasını bekleyin.


Önemli bir nokta da sıcak tencereyi olabildiğince hareket ettirmemek. İçerisinde basın olan tencereyi sallamamalı ya da çalkalamamalısınız.
Düdüklü tencere kullanmak riskli gelse de aslında bu kadar kolay.

Düdüklü Tencere Nasıl Temizlenir?
Düdüklü tencerenin tenceresini bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz. Çelik gövdeli oldukları için kullanım süreleri, makinede yıkanmayla azalmıyor. Kapakları ise markadan markaya değişiklik gösterse de benim önerim elde yıkamanız. İçerisindeki parçalar elde yıkanırsa daha iyi temizlenecek
ve uzun ömürlü olacaktır.
Kapağın kenarındaki lastiği ve düdüğü kapaktan ayırıp yıkadıktan sonra iyice durulamanız temizliği için yeterli. Dikkat etmeniz gereken nokta, tencere içerisindeki basınç yüzünden bazen düdük kısmına
yiyecek gidebiliyor. Yıkarken buna dikkat edip eğer parça varsa kürdanla çıkarmanız gerekli.

Düdüklü Tencerenin Avantajları
Benim için yemek yaparken kesinlikle en çok zaman kazandıran şey düdüklü tencere. Pişirme süresini yüzde 70 kadar azalttığı için hızlıca her istediğimi hazırlayabiliyorum. Bu da demek oluyor ki normal tencerede 1,5 – 2 saatte pişirdiğim kuşbaşı et, maksimum 20-25 dakikada düdüklüde pişebiliyor.
Aynı şey aldığım organik tavuklar için de geçerli. Serbest dolaşarak büyüyen bu yüzden de iyi bir kas yapısı olan organik tavukları eğer normal tencerede pişirmeye kalkarsanız neredeyse tüm gün tencereyi kontrol etmelisiniz. Ama düdüklüde bu süre oldukça fark ediyor. Düdüklüde organik tavuk pişirirken süreyi her tavuk için farklı ayarlıyorum. Eğer küçük boyutlarda bir tavuksa 1,5 saat düdüklüde pişirmek için yeterli oluyor.

Düdüklü Tencerede Pişirme Süreleri
Her yemek düdüklü tencerede farklı sürede pişer. Etler daha uzun sürede pişerken sebzeler daha kısa sürede hazır olur. Bakliyatları da geceden ıslatmanıza gerek olmadan pişirmenize imkan verir. Aşağıda belirttiğim süreleri ortalama değer olarak alabilirsiniz. Kullanacağınız etin kesimine, bakliyat ve sebzelerin büyüklüğüne göre süreleri 1-2 dakika artırabilir ya da azaltabilirsiniz.


Kırmızı et 25 dakika
Bütün tavuk 15 dakika
Parça tavuk 10 dakika
Organik tavuk 90 dakika
Hindi 30 dakika
Balık 5 dakika
Nohut (akşamdan ıslatılmış) 17-20 dakika
kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış) 20 dakika
barbunya (akşamdan ıslatılmış) 20 dakika
Buğday (akşamdan ıslatılmış) 17 – 20 dakika

Pirinç 5 dakika
Bezelye 5 dakika
Mısır 25 dakika
Mercimek 10 dakika
Patates 10 dakika (Kabuklu ve bütün olarak yaklaşık 20 dakika)
Karnabahar 5 dakika
Balkabağı 5 dakika
Havuç 5 dakika
Bamya 15 dakika
Enginar 5 dakika
Taze fasülye 15 dakika
Brüksel lahanası 10 dakika

Geçtiğimiz ay aldığım Tefal’in en yeni düdüklü tenceresi olan Clipso Precision için en yeni yardımcım. Tefal’in önceki clipso’ları gibi Precision da tek elle açılıp kapanabiliyor. Düdüklü tencerelerin en büyük handikabı olan çok yer kaplaması, bu tencerenin saplarının katlanması ile çözülmüş. Kenarındaki iki kulbu da aşağı yönde katlanıyor ve dolaba yerleştirirken büyük kolaylık sağlıyor. Kapağının tutma yeri de aynı şekilde tasarlanmış. Tutarken yukarı kaldırabildiğiniz tutma halkasını pişirirken ve dolaba kaldırırken yuvasına oturtabiliyorsunuz. Clipso Precision’ın en sevdiğim yanlarından biri de dijital zaman ayarı. Tencereyi ocağa koyup kapağını kapattıktan sonra dijital saatine istediğiniz süreyi giriyorsunuz ve tencere içerisinde yeterli basınç oluştuktan sonra gösterge geri saymaya başlıyor. Süre dolunca da sesli sinyal ile sizi uyarıyor.
Düdüklümün iki farklı pişirme ayarı bulunuyor. Hem et hem de bakliyat ve sebzeleri uygun basınçla pişirme imkanını bu sayede sağlıyor.

Düdüklü tencere konusunda aklıma gelenler bunlar. Sizinde özellikle pişme süreleri için katkılarınız olursa sevinirim.

Kullandığım ürünleri sipariş vermek isterseniz bu link üzerinden alabilirsiniz.

Sevgiler…

Düdüklü Tencerede Yemek Pişirme Süreleri

Düdüklü tencere günümüzde hemen hemen her evde bulunan bir mutfak aracıdır. Zaman kazandırmasıyla ve yumuşacık yemekler pişirmesiyle bilinen düdüklü tencereler, mutfakta telaşlı günlerin daha pratik geçmesini sağlar. Buharı pişirme esnasında içeride tutan özel bir sisteme sahip olan düdüklü tencereler, et ve sebze yemeklerini kısa sürede hazırlamaktadır.

Yemekleri düdüklüde pişirme süreleri birbirinden farklı olmaktadır. Bakliyat ve et, sebze ve aklınıza gelen tüm seçenekler için ayrı ayrı pişirme süresi tutulur. Bu süreler, gıdaların yapılarına göre değişmektedir. Şimdi sizlere düdüklü tencerede pişirme süreleri üzerine hazırlanan yazımızı sunacağız. Bu yazıyı okuduktan sonra tam kıvamında yemekleri kısa zaman içinde masanızda sunabilirsiniz.

Tarif için: Terbiyeli Et Haşlama (Videolu)

Hangi Yemek Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Nohut Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

  • Düdüklüde nohut kaç dakikada haşlanır sorusu evde sık sık nohut pişirenleri düşündürmektedir.
  • İyi pişmiş bir nohut için pişirme süresine dikkat edilmelidir.
  • Düdüklü tencere pişirme süreleri nohut yemekleri için de büyük avantaj sağlar.
  • Eğer düdüklü tencere kullanarak nohut pişirmek isterseniz; şu bilgilerden yola çıkabilirsiniz:
  • Suda bekletilmiş nohut için kısık ateşte 25 dakika yeterli olacaktır.
  • Yıkanmış kuru nohut ise kısık ateşte 35 dakikada pişmektedir.

Tarif için: Nohut Yemeği Tarifi (Videolu)

Kuru Fasulye Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

  • Kuru fasulye de sert yapılı bir bakliyat ürünüdür.
  • Fasulye salatasında ve yemeğinde lezzet sırrıdır.
  • Kuru fasulyenin içinde bulunan maddeler, mideyi rahatsız etmemesi için bir gece öncesinde suda bekletilerek pişirilmesi önerilir. Böylece fasulyedeki gaz açığa çıkar ve mideye rahatsızlık vermez. Suda bekledikten sonra tercihe göre pişirim yöntemleri uygulanır. Peki, düdüklüde fasulye kaç dakikada pişer?
  • Düdüklü tencere pişirme süresi mutfakta bize ne kadar zaman kazandırır?
  • Kuru fasulye yıkandıktan sonra düdüklü tencerede ortalama 35 dakikada pişer.
  • Geceden suda bekleyen kuru fasulye ise orta ateşte 25 dakikada hazır olmaktadır.

Tarif için: Kuru Fasulye Nasıl Yapılır? (Videolu)

Mısır Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

  • Mısır, uzun süre haşlama gerektiren bir besindir.
  • Vitamin değerini kaybetmemesi için düdüklü tencerede pişirilmesi önerilir.
  • Tam lezzetinde bir haşlanmış mısır tüketmek isterseniz listedeki süreye uyabilirsiniz.
  • Zaman tasarrufu sağlayan düdüklü tencere pişirme süreleri mısır haşlarken de sonuca hızlıca ulaşmanıza yardımcı olur.
  • Taneli mısır orta ateşte 15 dakikada,
  • İkiye bölünmüş mısır düdüklü tencerede 25 dakikada pişmektedir.

Tarif için:Düdüklüde Süt Mısır

Taze Fasulye Kaç Dakikada Pişer?

  • Taze fasulye güçlü folik asit kaynaklarından biridir. Özellikle yaz mevsimlerinde sık sık tüketilmesi önerilir.
  • Kışın taze fasulye tüketmek için dondurucuda saklayabilirsiniz.
  • Konserve fasulye de hazırlayarak bu faydalı sebzeyi tüm sene tüketebilirsiniz.
  • Düdüklüde taze fasulye pişirmek size oldukça kolaylık sağlayacaktır. Düdüklü tencerede taze fasulye kaç dakikada pişirilmelidir?
  • Düdüklü tencere pişirme süreleri taze fasulye gibi tarifler için ne kadar zaman kazandırıcı olabilir?
  • Kısık ateş üzerinde 15 dakikalık bir pişirim taze fasulyeye yeterli olacaktır.

Tarif için: Taze Fasulye Yemeği (Videolu)

Tavuk Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

  • Tavuk eti kolayca pişen bir yapıya sahiptir.
  • Öyle zamanlar olur ki birkaç dakikada tavuk etini pişirmek istersiniz.
  • Bu gibi durumlarda düdüklü tencereye tavuk etini koyup üzerini geçecek kadar su ekleyerek kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
  • Büyük parçalı tavuk eti düdüklüde: 25 dakikada
  • Ufak parçalı tavuk eti düdüklüde: 15 dakikada pişer.

Tarif için: Düdüklü Tencerede Tavuk Tandır

Mercimek Çorbası Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

  • Yemekli misafiriniz varsa ve birkaç çeşit yemek hazırlıyorsanız mercimek çorbası muhakkak aklınıza gelecektir.
  • Düdüklü tencerede yemek pişirme süreleri o kadar kısalır ki hemen sofraya oturabilir ve zil çalan mideleri doyurabilirsiniz.
  • Düdüklüde mercimek çorbası kaç dakikada pişer diye düşünüyorsanız hiç çekinmeden düdüklüde mercimek çorbası pişirebilirsiniz.
  • Çünkü çok ama çok kısa zamanda mercimek çorbanız masada olmaya hazır hale gelecektir.
  • Mercimek çorbası düdüklüde kaynadıktan sonra 20 dakika içinde pişmektedir.

Tarif için: Kırmızı Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır? (Videolu)

Barbunya Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

  • Zeytinyağlı barbunya yemeğini yapmak isteyenler öncelikle barbunyayı çok iyi haşlamalıdır.
  • Diğer malzemelerle bir araya geldiğinde, sağlıklı bir yemek meydana gelir.
  • Barbunyayı tam kıvamında haşlamanın bir yolu da düdüklü tencere kullanmaktır. Düdüklü tencerede pişirme süresi ise şöyle olmaktadır:
  • Suda bekletilmiş barbunya için: 15 dakika
  • Kuru ve yıkanmış barbunya için: 20 dakika

Tarif için: Zeytinyağlı Barbunya Tarifi (Videolu)

Patates Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

  • Dünden kalan yemeğiniz var ve yeniden yemek yapmak istemiyorsunuz, düdüklüde pişirme süreleri kısa olduğu için birçok yemeği çoğaltmakta kullanılan patatesleri hızlıca haşlayabilir ve yemeğinizi çoğaltabilirsiniz.
  • Çeşitli yemeklere eklenen patates, düdüklüde çok kolay şekilde pişebilir.
  • Pişirme süresini ayarlamak için hangi yemekte kullanacağınıza karar verebilirsiniz.
  • Patates salatası için ikiye bölünmüş patatesler: 8-9 dakika
  • Patates püresi için: 15 dakika yeterlidir.

Tarif için: Sulu Patates Yemeği Tarifi (Videolu)

Et Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

Protein deposu et, eklendiği yemeklere lezzet vermektedir. Özellikle etli yemeklerde düdüklü tencerede pişirme süreleri tarifleri hızlıca yapmak ve sofraya getirmek için büyük avantaj sunar. Eti düdüklüde pişirmek için beklemeniz gereken süre, etin cinsine göre değişecektir. Bir kıyma ile büyük parça etin süresi aynı olmayacağı için sizlere bir liste hazırladık. Bu listede etin düdüklüde pişme süresini görebilirsiniz.

  • Büyük dana parça et: 30 dakika
  • Ufak kuşbaşı et: 15 dakika
  • Dana biftek eti: 10 dakika
  • Dana dil eti: 45 dakika
  • Kemikli parça et: 45 dakika
  • Kıyma: 10 dakika

Tarif için: Et Haşlama (Sebzeli)

Yeşil Mercimek Düdüklüde Kaç Dakikada Haşlanır?

  • Düdüklü tencerede bakliyat pişirme süreleri de özellikle merak edilen bir konudur çünkü bakliyatlar yapıları gereği zor haşlanan gıdalardır.
  • Yeşil mercimeği düdüklü tencerede pişirerek mutfakta geçireceğiniz zamanı yarıya indirebilirsiniz.
  • Yeşil mercimeğin miktarına göre su ekleyerek yanmasını önleyebilirsiniz.
  • Kısık ateşte yeşil mercimek pişme süresi: 20 dakika

Tarif için: Yeşil Mercimek Yemeği (Videolu)

Düdüklüde Pırasa Kaç Dakikada Pişer?

  • Pırasayı lezzetli bir yemek olarak sunmak isterseniz düdüklü tencerede salça ve havuç kavurup üzerine pırasa ekleyebilirsiniz.
  • Miktarına göre baharat ve su da eklediğinizde, düdüklü tencere içinde leziz bir pırasa yemeği pişirebilirsiniz.
  • Peki, pırasa için düdüklüde pişme süresi nedir?
  • Kısık ateşte pırasa 15 dakikada pişecektir.

Tarif için: Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? (Videolu)

Düdüklüde Bezelye Kaç Dakikada Pişer?

  • Bezelye oldukça narin bir yapıya sahip olan besindir.
  • Folik asitleri ve diyet liflerini barındıran bezelye düdüklü tencerede göz açıp kapayıncaya kadar pişer.
  • Düdüklü tencerede sebze pişirme süreleri o kadar kısalır ve tarifleri hazırlamak o kadar kolaylaşır ki her gün sebze yemeği yapmak isteyebilirsiniz.
  • Çeşitli yemekler hazırlamak için:
  • Bezelyeyi düdüklüde sadece 5 dakika haşlamanız yeterlidir.

Tarif için: Patatesli Havuçlu Bezelye Yemeği Tarifi

Düdüklüde Bamya Kaç Dakikada Pişer?

  • Bamya yemeğini dilediğiniz sebzelerle beraber pişirebilirsiniz.
  • Kolaylık olması adına evinizdeki en büyük yardımcılarınızdan biri olan düdüklü tencereyi kullanabilirsiniz.
  • Peki, düdüklü tencerede bamya pişme süresini biliyor musunuz?
  • Kısık ateşte 15 dakika yeterli bir süredir.

Tarif için: Etsiz Bamya Yemeği (Videolu)

Düdüklüde Yaprak Sarma Kaç Dakikada Pişer?

  • Yaprak sarma, iyi pişirilmesi gereken bir yemektir.
  • Pirinç ve yaprakların mideye rahatsızlık vermemesi için yumuşacık pişmesi gerekir.
  • Bunun için bazen düdüklü tencere tercih edilir.
  • Düdüklü tencerede dağılmadan, lokum kıvamında sarma pişirmek için:
  • Kısık ateşte 15 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.

Tarif için:Zeytinyağlı Sarma Tarifi (Videolu)

Düdüklü Tencere Kullanımı Püf Noktaları, Resimli Anlatım

Döküm Tavada Et Pişirme Öncesi Bilmeniz Gereken Püf Noktaları

Tavuk Nasıl Haşlanır? En Lezzetli Püf Noktaları, Yumuşacık 7 Tarif

Patates Nasıl Haşlanır? Kaç Dakikada Haşlanır? Hızlı, Pratik Bilgiler

Düdüklü Tencere Yemekleri – Kısa Sürede Pişen 18 Leziz Yemek Tarifi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir