internetten pasif gelir / Pasif gelir nedir? Pasif gelir kazanma yolları nelerdir? | seafoodplus.info

Internetten Pasif Gelir

internetten pasif gelir

İnternetten Para Kazanmanın 24 Kolay ve Hızlı Yolu

Bu gönderi en son 09 Nisan tarihinde güncellendi.

Teknoloji, sosyal hayatımızı kolaylaştırmaktan girişimcilik konusundaki düşlerimizi gerçeğe dönüştürmeye kadar toplumun her alanında kendisine yer bulmayı başardı. Bir site kurarak ve erişiminizi genişleterek, internetin size sunabileceği sonsuz olasılıktan faydalanabilir ve sıfırdan bir iş kurabilirsiniz.

Sonsuz olasılık ile para kazanma fırsatlarını kastediyoruz. Eğitmen, yazar, web tasarımcı veya gelecek vadeden bir influencer olmanız fark etmez, eğer sizde internetten para kazanmanın yollarını arıyorsanız, sizler için hazırladığımız listede en kolay ve kısa sürede para kazanabileceğiniz iş dallarına bir göz atmanızı öneririz.

İnternetten nasıl para kazanılır?

  1. Sitenize reklam alın

  2. Web siteleri tasarlayın

  3. Blog oluşturun

  4. E-ticaret sitesi kurun

  5. Stoksuz satışa başlayın

  6. Ücretli abonelikler sunun

  7. İkinci el eşyalar satın

  8. Print on demand (talep üzerine baskı) hizmeti sunun

  9. Serbest çalışmaya başlayın

  10. E-kitap yayınlayın

  11. Youtuber Olun

  12. Online kurslar hazırlayın

  13. Evinizi kiraya verin

  14. Satış ortaklığı kurun

  15. Çevirmenlik yapın

  16. Metin yazarlığını deneyin

  17. Marka elçisi olun

  18. Uygulama oluşturun

  19. Borsaya ve Dijital para birimlerine yatırım yapın

  20. Sosyal medya danışmanlığı yapın

  21. Online danışmanlık verin

  22. Anket yanıtlayın

  23. Web sitesi veya oyun testlerine katılın

  24. Sanal asistan olun

Sitenize reklam alın

Kendinize ait bir siteye sahip olarak pasif gelir elde etmeye başlayabilirsiniz.

İnternetten para kazanabileceğiniz bir site kurmak için aşağıdaki adımları atmanız yeterli.

Ardından, sitenizden para kazanmaya yönelik farklı yollar düşünmeye başlayabilirsiniz.

Etkinliği kanıtlanmış yöntemlerden biri online reklamlardır. Sitenizde reklam yayınlamak için Google AdSense'i kullanabilirsiniz. Bu seçenek son derece basit. Google, içeriğinizi ve ziyaretçilerinizi dikkate alarak reklamları sitenizle eşleştirir ve ayrıca bu hizmeti ücretsiz sunar. Google bunun ardından, reklamların görüntülenme veya tıklanma sayısına göre size ödeme yapar.

Google AdSense üzerinden nasıl para kazanılır daha detaylı bilgi için yazımızı okuyun!

Artıları

  • Sitenizdeki içerik üretmeye odaklanarak pasif gelir elde edebileceğiniz harika bir yöntemdir. Para kazanmak için aktif bir şekilde çaba harcamanız gerekmez.

  • Web siteniz ile Google AdSense arasındaki bağlantıyı kurduktan sonra başlangıçta ihtiyacınız olan kaynak miktarı düşüktür.

Eksileri

  • Sitenizde gösterilen reklamların içeriği ve kalitesi üzerindeki kontrolünüz sınırlıdır. Tabii ki Google’ın uygunsuz içerikler gösterilmesini önleyen politikaları var fakat gösterilen içeriğin tamamından haberiniz olmayacak ve sitenizi ziyaret edenlerin bunlara tepkilerini kontrol edemeyeceksiniz. Bazen reklamların içeriği veya yalnızca sitenizde çok fazla sayıda reklam olması bile ziyaretçileri kaçırabilir.

  • Kullanıcı ve tıklama sayıları hedeflemeye bağlı olarak dalgalandığından sitenizdeki reklamlardan ne kadar para kazanacağınızı tahmin etmek kolay olmayabilir. Ayrıca Google üzerinden elde ettiğiniz tüm kazançlardan komisyon kesintisi yapılır, bu da nihai kazancınızı azaltabilir.

Web siteleri tasarlayın

İster tecrübeli olun, ister doğal bir yeteneğe sahip olun, web sitesi tasarlamak harika bir gelir kaynağı olabilir. Esasında, sektör sürekli büyürken web tasarımcılara olan talep de sürekli artıyor. Fakat rakiplerinizin arasından sıyrılabilmek için adınızı duyurmanız gerekiyor. Doğru müşterilerle çalışarak, web tasarım portfolyosu oluşturabilir ve becerilerinizi öne çıkarabilirsiniz.

Kendinize şu soruyu soruyor olabilirsiniz: "İdeal müşteriyi nasıl bulurum?" Web sitesi tasarımcılarının yer aldığı bir online pazar yerine katılmak, nitelikli potansiyel müşteriler oluşturmaya başlamanın en iyi yolu.

Artıları

  • Serbest çalışan web tasarımcılarının çalışma günleri ve saatleri açısından oldukça esnek davranabilmesi, yaratıcı işler yapan kişiler için büyük bir artıdır.

Eksileri

  • Müşterinin beklentilerini karşılamak ve iletişimi yürütmek kolay olmayabilir.

  • Serbest çalışırken ağ kurmak için çok fazla çaba göstermeniz ve yeni müşteriler bularak işletmenizi kendiniz büyütmeniz gerekir.

Blog oluşturun

Blog yazmanın en güzel tarafı, yazdıklarınızı okumaya hevesli insanlar olduğu sürece dilediğiniz konuda içerik üretebilecek olmanız. Bir süre sonra, açtığınız ücretsiz blogunuz web sitesi trafiği çekecek ve para kazanma fırsatları sunacak. Bu nedenle blog yazmak harika bir dijital göçebe mesleği olarak kabul edilir.

Peki blog nasıl açılır? Aslında bunu yapmak sadece bir kaç adımda mümkün!

  • Bir blog platformu seçin ücretsiz yada ödemeli

  • Blogunuza bir domain ve hosting bağlayın

  • Hedef kitlenizi belirleyin

  • Yazacağınız konuların bir listesini hazırlayın

Daha fazla bilgi için blog nasıl açılır konulu yazımızı okuyabilirsiniz.

Blogunuz gelişmeye ve kitlesini oluşturmaya başladıktan sonra, blog yazılarınız üzerinden nasıl para kazanacağınızı düşünmeye başlayabilirsiniz.

Örneğin;

  • Google AdSense kullanarak blogunuza reklam alabilir

  • Ücretli abonelikler sunabilir

  • Satış ortaklığı (Affiliate marketing) yapabilir

  • Sponsorlu içerikler yazabilirsiniz

Hangi yolu seçerseniz seçin, daima okuyucularınızın tercihlerini ve ilgi alanlarını dikkate alın.

Artıları

  • Blog, düşük maliyetli bir start-up girişimidir. Doğru platformları kullandığınızda genellikle ücret ödemeden bir blog oluşturabilirsiniz.

  • Bağımsız ve esnek bir şekilde yaratıcılığını göstermek isteyen yazarlar için harika bir online para kazanma yöntemidir.

Eksileri

  • Blogunuzda ele aldığınız niş alana bağlı olarak para kazanırken rekabetle karşılaşabilirsiniz, çünkü blog yazarlığı oldukça popüler ve yaygın. Ayrıca blogunuz büyüdükçe geliriniz aydan aya değişebilir.

  • Blog yazmak esneklik sunsa da zaman gerektiren bir iştir. İçerik üretmek zaman alır. Üstelik blog yazarlığı yapmak için yalnızca iyi bir yazar olmanız yetmez; web sitesi oluşturmanız, içeriğinizi dağıtmanız ve okuyucu kitlenizle etkileşime girmeniz gerekir.

E-ticaret sitesi kurun

İnternetten alışveriş artık hayatımızın bir gerçeği haline geldi. İnsanlar eskiye kıyasla internetten çok daha fazla ürün satın alıyor. Kendi e-ticaret sitenizi açarak bu işten sizde para kazanabilirsiniz. Güvenli ödeme, gönderim ve pazarlama araçlarının yanı sıra işlerinizi yürütmenize yardımcı olacak mağaza analizleri sunan gelişmiş işletme özelliklerine sahip bir e-ticaret sitesi kurma platformu seçtiğinizden emin olun.

Online mağaza kurmak, kendiniz için bir iş kurma fırsatı anlamına gelir. Bu nedenle hazırlıklı olmanız gerekir. E-ticaret işi kurmak için gereken bütün bilgileri sahip olmanız ve planınızı ona göre yapmanızı tavsiye ederiz.

Daha fazla bilgi için e-ticaret sitesi nasıl kurulur öğrenin.

Artıları

  • Online mağazanızı kapatmayacağınız için 7/24 satış şansınız vardır. Yani uykunuzda bile para kazanabilirsiniz.

  • Online mağaza açmak için başlangıç sermayesi ve genel giderler genellikle fiziki mağaza açmaktan daha düşüktür.

Eksileri

  • Sunduğunuz ürün veya hizmete bağlı olarak e-ticaret alanında rekabet yüksek olabilir. Birçok benzer mağazanın aynı kitle veya pazarı hedeflediğini görebilirsiniz.

  • Doğru yönetilmesi gereken ana konulardan olan teslimat ve lojistik, özellikle global gönderi yapmayı planlayan online mağazalar için en zorlayıcı alanlar arasındadır.

  • İşletmenizin sürekliliğini sağlamak için online mağazanızın güvenli ve güvenilir (hosting) olmasına da dikkat etmelisiniz.

Daha fazla bilgi için Web sitesi güvenliği nasıl sağlanır adlı yazımısı okuyabilirsiniz.


Stoksuz satışa başlayın (Dropshipping)


Ürün stoku yapmak zorunda kalmadan online satıcı olabileceğinizi biliyor musunuz? Stoksuz satış, sipariş karşılama sürecinin tamamını yöneten bir üçüncü taraf perakendeci kullanarak ürün satışı yapabilmenizi sağlar.

Sizin tek yapmanız gereken, işletmeniz için doğru ürünleri bulmak ve bir tedarikçiyle bağlantı kurmak. Yani stoksuz satış işinizi hemen başlatabilir ve ürünlerinizi sitenize entegre eder etmez müşteri kabul etmeye başlayabilirsiniz.

Artıları

  • Genel masrafları minimum düzeyde olan bu işletmede tek ihtiyacınız olan iyi bir online mağaza ve güvenilir bir dropshipping tedarikçisidir.

  • Satılmayan stokların elinizde kalması riskini almadan geniş yelpazede ürünler satmayı deneyebilirsiniz. Risk alabilir, farklı niş ürünleri deneyebilir ve neyin en çok sattığını görebilirsiniz.

Eksileri

  • Dropshipping tedarikçileri aynı ürün için toptancılara göre daha yüksek fiyatlar istediğinden kar marjlarınız düşük kalabilir.

  • Sattığınız ürünleri fiziksel olarak almadığınız veya görmediğiniz için tedarikçinizin kalite garantisine güvenmek zorunda kalırsınız. Tedarikçinizin ürünleriyle müşteri beklentileri arasında zaman zaman uyuşmazlıklar olabilir, bunları sizin çözmeniz gerekir.

Ücretli abonelikler sunun

İnternet üzerinden para kazanmanız için sitenizi güçlendirebilecek yollar daima bulunabilir. Sitenize bir üyelik alanı eklemek bu yollardan biri. Çok özel ayrıcalıklara erişim karşılığında sitenize ücretli abonelik sunabilirsiniz.

Sitenize bir üye alanı ekleyerek aşağıdaki hizmetleri sunabilirsiniz

  • Premium online hizmetler

  • Kapsamlı rehberler

  • İndirilebilir materyaller

Artıları

  • Ücretli üyelik alanı, aylık veya yıllık devamlı gelir elde etmek için iyi bir yöntemdir. Tek seferlik satışlardan daha güvenilir bir gelir kaynağı olarak görülebilir.

  • Ücretli üyelere özel içerikler sunmak, web siteniz ve içerikleriniz için heyecan yaratabilir, “buna ihtiyacım var” hissi uyandırabilir. Böylece daha fazla insan, ücretli üyelik satın almak için harekete geçebilir. Üstelik bu yolla, ücretli üyeliklere yatırım yapan ve başkalarını da teşvik eden bir marka topluluğu da yaratmış olursunuz.

Eksileri

  • Ücretli üyelik alanında üyelerin ödediği paraların karşılığını veren ilgi çekici ve özel içerikleri sürekli olarak sunmak, önemli miktarda yatırım ve destek gerektirir. Bunu sürdürmek için hem çok fazla zaman hem de kaynak harcamanız gerekir.

İkinci el eşyalar satın

Hepimizin yatağının altında eşya dolu bir çanta bulunur. İçinde artık giymediğiniz giysiler, Lego koleksiyonunuz veya ayakkabılarınız olabilir. Artık bu eşyaları kullanmıyor olsanız da çoğu hâlâ sokağa atılamayacak kadar değerlidir. Bunun yerine evinizde yer açabilir ve bu eşyaları ikinci el ürün olarak satarak iyi para kazanabilirsiniz.

seafoodplus.info veya seafoodplus.info gibi sitelere girin, eşyalarınız için istediğiniz fiyatı belirleyin, sonra arkanıza yaslanın ve gelen teklifleri izleyin.

Artıları

  • İnternette ikinci el kıyafet veya eşya satmak, çalışma şekliniz ve çalıştığınız yer açısından esneklik sunan düşük sermayeli bir girişimdir. Doğru niş alanı veya ürünleri bulursanız yüksek karlar elde edebilirsiniz.

  • İkinci el eşyalar sattığınızda daha sürdürülebilir bir yaşam tarzını desteklersiniz ve aşırı tüketimden kaçınma, eşyaları tekrar kullanma çabalarına katkıda bulunursunuz.

Eksileri

  • Stoklara erişiminize ve ikinci el ürünleri tedarik etme sürenize bağlı olarak geliriniz değişkenlik gösterebilir.

  • İkinci el ürün satışı için fazla zaman harcamanız gerekebilir. Ürünlerin tedarik edilmesi, teslim alınması ve muhtemelen onarılarak veya restore edilerek satılabilir hale getirilmesi gerekir.

  • Dolandırıcılığa karşı dikkatli olmalısınız. Söylendiği şekilde olmayan ikinci el eşyalara çok fazla para ödeme veya ürün gönderdiğiniz müşterilerinizden ödeme alamama riski vardır. Güvenli ödeme yöntemlerini kullanmanızı öneririz.

Print on demand (Talep üzerine baskı) hizmeti sunun

İnternetten kolay para kazanma yolları arayan bir tasarımcı olarak, kendi ürünlerinizi satma fikrini muhtemelen değerlendirmişsinizdir.

Print on demand yani talep üzerine baskı, tasarımlarınızı özel üretim tişört, poster ve kitap gibi ürünler üzerine basarak sattığınız düşük riskli bir yöntemdir. Envanter satın alma ve yönetme zahmetini ortadan kaldırır. Tek yapmanız gereken, online mağazanızı bir print on demand hizmetine bağlamak ve satmak istediğiniz ürün türlerini seçmek. Kıyafetler, ev eşyaları, görsel sanat eserleri veya aksesuarlar satabilirsiniz.

Ardından, benzersiz tasarımınızı ürün üzerinde gösteren şablonlar oluşturun ve ürünün bir görüntüsünü müşterilerinizin görebilmesi için sitenizde yayınlayın. Ürün fiyatını belirlerken ürün maliyeti, kâr marjı ve tasarım/gönderim maliyetleri gibi faktörleri mutlaka dikkate alın.

Artıları

  • Talep üzerine baskı, minimum başlangıç maliyetleriyle düşük riskli bir işletme modelidir. Stok ve üretim ekipmanı yatırımı yapmanız veya bunları depolamanız gerekmez. İtibarlı bir talep üzerine baskı platformuyla çalışmanız veya web sitenize böyle bir platform entegre etmeniz yeterlidir.

  • Kendi tasarımlarınızla çalışırsanız bunu yaratıcı bir işletme modeli ve para kazanma yöntemi haline getirebilirsiniz. Serbest çalışan bazı kişiler için bu büyük bir avantajdır.

Eksileri

  • Talep üzerine baskı işinden para kazandığınızda dropshipping yöntemine benzer şekilde, üçüncü taraf bir platformun ürünleri oluşturmasına ve göndermesine bağımlısınızdır. Kalite ve hizmet düzeyi üzerinde tam kontrole sahip olmazsınız. Bu nedenle platformunuzu akıllıca seçmek önemlidir.

Serbest çalışmaya başlayın (Freelance)

Başarılı serbest çalışanlar, verimliliğin ve esnekliğin kol kola yürüdüğü yeni iş standardından beslenerek internetten nasıl para kazanılabileceğini bilir. Serbest çalışan bir yazar, sanatçı, eğitimci veya site tasarımcısı olmanız fark etmez. Kendinize, çok yönlü ve gelişmekte olan bir pazar yeri bulabilirsiniz.

Serbest çalışan olmak istiyorsanız başlamak için iki şeye ihtiyacınız var:

  • İyi tanımlı bir uzmanlık alanı

  • Potansiyel müşterilerle bağlantı

Hangi hizmetleri sunacağınıza karar verdikten sonra, bir web sitesi kurabilir, fiyatlandırma stratejisi seçebilir ve iş fırsatlarını Fiverr veya seafoodplus.info gibi platformlarda profil açıp takip etmeye başlayabilirsiniz.

Artıları

  • Serbest çalışmanın belki de en büyük avantajı sevdiğiniz bir şeyi yaparak para kazanabilmektir. Bunun yanına esneklik ve eviniz dahil her yerden çalışabilme fırsatı eklenince bu çalışma tarzı, birçok insan için popüler hale geliyor.

Eksileri

  • Çalıştığınız sektöre bağlı olarak para kazanma ortamı rekabetçi olabilir.

  • Serbest çalışanların gelirleri talebe ve kendinizi geniş bir kitleye pazarlayabilme yeteneğinize bağlı olarak değişkenlik gösterir.

  • Serbest çalışma tarzında başarılı olmak için iyi bir yazar, fotoğrafçı veya yaratıcı içerik üreticisi olmanız yetmez. Kendinize iş kaynakları yaratmak için ticari zekanızı da kullanmanız gerekir.

E-kitap yayınlayın

Blog yazmak, yaratıcı yazarlık tutkunuzu pekiştirdiyse bir e-kitap yazıp satmayı düşünün. Seçtiğiniz konu ne olursa olsun, e-kitabınızı kendi hikayenizi anlatabileceğiniz, ipuçlarınızı veya bilgece fikirlerinizi paylaşabileceğiniz bir araç olarak kullanabilirsiniz.

Teknolojik gelişmeler sayesinde kitabınızı internette kendiniz yayınlayabilir, böylece göz korkutucu yayın evlerinde uzun süren sunum toplantılarına katılmaktan kurtulabilirsiniz. Bu profesyonel yazı şablonlarını inceleyerek işe başlayın.

Artıları

  • Başarılı bir e-kitap yayınladığınızda bundan yıllarca para kazanabilirsiniz.

  • E-kitap yazmak yaratıcı bir iştir. Ayrıca uzun vadeli gelir veya tek seferlik çalışmayla pasif gelir elde etmenin düşük maliyetli bir yöntemidir.

Eksileri

  • İyi bir yazar için e-kitap yazmak kolay olsa da bu kitabı pazarlamak ve satmak bazen zordur. Özellikle ilk kitabınızda henüz pazarlama deneyiminiz yokken bu işe girmek zorlayıcı olabilir.

Youtuber olun

Vlog'dan biraz farklı olan bir başka video içeriğini ele alalım. Ürün incelemeleri yayınladığınız veya eğiticiler sunduğunuz bir YouTube kanalı açmak da internetten para kazanmak için harika bir yol. Bu iş biraz kurgu becerisi (ve iyi bir aydınlatma) gerektirse de, güzel bir kitle oluşturduktan ve nasıl başarılı bir youtuber olunur öğrendikten sonra emeklerinizin karşılığını almaya başlarsınız. Peki bu tam olarak nasıl işliyor?

Abone sayınız arttıkça, firmaların incelemeniz için ürün gönderme veya ürün yerleştirme karşılığında size para ödeme olasılığı da artar. Videolarınızı web sitenizde Wix Video uygulamasını kullanarak da sergileyebilirsiniz.

Artıları

  • Eğitici videolar uzmanlığınızı ve bilgilerinizi geniş bir kitleyle paylaşabileceğiniz, aynı zamanda pasif gelir elde edebileceğiniz harika bir yöntemdir.

  • Eğitici videolarınızla alanınızda uzman olarak ne kadar itibar kazanırsanız içeriğinizden para kazanmak o kadar kolay hale gelir.

Eksileri

  • Eğitici videolar hazırlamak zaman alır. Konuyu ne kadar iyi bilirseniz bilin videonuzun uzunluğunu ve söyleyeceklerinizi planlamaya ihtiyaç duyarsınız. Ardından videonuzun düzenlenmesi ve tanıtılması gerekir. Tüm bunlar sırasında önemli miktarda zaman ve kaynak harcanır.

Online kurslar hazırlayın

Her soruya bir cevabı olan kişilerden misiniz? Belki de arkadaşlarınız size "Profesör" lakabını takmıştır. O halde, bilgilerinizi paylaşarak ve temel erişim için ücret alarak internetten para kazanmak için harika bir fırsatınız var.

Sitenizde, herkesin katılabileceği ders yayınları yapabileceğiniz bir online kurs oluşturun. Alternatif olarak, kursunuzu Udemy gibi bir e-öğrenme platformunda da satabilirsiniz.

Hangisini tercih ederseniz edin, popüler olan ve insanların kayıt olmak isteyeceği bir konu seçin.

Artıları

  • Online kurs hazırlamanın geleneksel bire bir ders biçimine kıyasla avantajları vardır. Her şeyden önce daha geniş bir kitleye ulaşırsınız; interneti ve bilgisayarı olan herkes öğrenciniz olabilir.

  • Bir sınıf veya konuma bağlı olmadığınızdan kursları verme yeriniz ve şekliniz üzerinde daha çok esnekliğe sahip olursunuz.

Eksileri

  • Online kurs hazırlarken potansiyel teknik sorunları unutmamak gerekir. Web sitenizin hosting’i güvenilir olmalı, kursların ortasında kesintileri engelleyecek şekilde çalışma süreleri yüksek olmalıdır. Aksi taktirde öğrencileri kaçırabilirsiniz.

  • Kurslarınızı ve içerikleri fikri mülkiyet hırsızlığından korumanız ve bunların izniniz olmadan kullanılmasını önlemeniz gerekir.

  • İçerik veya eğitim tarzı gereği bazı kursların başarılı olabilmesi için bireysel etkileşim gereklidir. Örneğin, çocuklar için online kurslar zorlayıcı olabilir.

Evinizi kiraya verin

Airbnb sisteminden ilham alabilirsiniz. İnternetten para kazanmanın kolay yollarından biri de kısa süreli kiralık yerler sunmak. Teklifiniz sahip olduğunuz ekstra bir apartman dairesi, evinizdeki bir misafir odası veya bir çekyat bile olabilir. Bu alanları para kazandıran varlıklara dönüştürebilirsiniz. Önemli olan, doğru platformu bulmak.

Wix Hotels ile kiraya vereceğiniz yerin ilanını verebilir, randevuları yönetebilir, ödeme alabilir ve hatta misafirlerin kendi dillerinde rezervasyon yapmasını sağlayabilirsiniz.

Artıları

  • Evinizi kiralayarak kullanmadığınızda, hatta kullanırken bile para kazanabilirsiniz. Az miktarda kaynak harcayarak halihazırda elinizde bulunan bir sermayeden gelir elde edebilirsiniz.

Eksileri

  • Evinizi kiralamanın bazı riskleri de vardır. Tüm kiracılar evinize veya eşyalarınıza saygılı davranmayabilir. Evinizi kiraladığınız kişilere güvenebilmeniz gerekir.

Satış ortaklığı kurun

Satış ortaklığı (Affiliate marketing), kendi sitenizde veya sosyal medya sayfalarınızda bir şirketin ürünlerine bağlantı vererek şirketin tanıtımına katkı sağlamak olarak özetlenebilir.

Bu bağlantılar reklam veren tarafından sağlanan bağlantı linkleri ile takip edilir. Bir ziyaretçi bağlantıyı tıklayarak alışveriş yaptığında, siz de satıştan pay alırsınız.

Kulağa hoş geliyor, değil mi?

Satış ortaklığı fırsatları bulmak için Amazon Associates ve Wix Satış Ortağı Programı gibi online satış ortaklığı programlarına göz atın.

Artıları

  • Satış ortaklığı yaparak evinizden veya dünyanın herhangi bir yerinden kolay ve hızlı bir şekilde para kazanabilirsiniz. Ayrıca çok çeşitli satış ortaklığı programları arasından ilgi veya uzmanlık alanınıza uygun birini bulabilirsiniz.

Eksileri

  • Çoğu satış ortaklığı programında komisyonla çalışacağınız için kısa vadede gelirinizi öngörmeniz mümkün olmayabilir. Satıcının hizmet veya ürününü değiştirmesi veya satmayı bırakması da sizi etkileyerek aniden gelirinizi kaybetmenize neden olabilir.

Çevirmenlik yapın

En az iki dilde uzman yetkinliğine sahipseniz çevirmenlik yapabilir ve dünyanın dört bir yanından müşterilere yardımcı olabilirsiniz. İnternetten para kazanmanın harika bir yoludur; üstelik ilan sayfalarından, Facebook gurupları üzerinden yada TUCEF gibi federasyonlara üye olarak kolayca potansiyel müşterilerle ulaşabilirsiniz.

Ayrıca hizmetlerinizi kendi web sitenizde ve sosyal medya sayfalarınızda tanıtabilirsiniz.

Çalışmalarınızdan örneklerin yanı sıra geçmişteki müşterilerinizin yorumlarına yer vermek, itibarınızı güçlendirecektir.

Artıları

  • Küreselleşen dünyada çeviri hizmetlerine talep yüksektir.

  • Çeviri projeleri kişisel işlerden ticari belgelere kadar çeşitlilik gösterebilir. Bu sayede çok geniş bir alanda iş bulmanız mümkün.

Eksileri

  • Çevirmenlikten para kazanmak için birden çok dilde yüksek düzeyde dil becerilerine sahip olmanız gerekir. Herkes bu şartları karşılayamaz.

  • Çevirmenler genellikle örneğin, tıbbi çeviri gibi özel bir alanda uzmanlaşır. Zaman içinde işleriniz monoton hale gelebilir.

Metin yazarlığını deneyin

Gittikçe daha fazla firma, markaları için içerik üretecek yazarları işe almak istiyor ve bu pozisyonların çoğu uzaktan yürütülebiliyor. Bunu aklınızda bulundurarak, internetten para kazanmanın bir yolu olarak metin yazarlığını denemeyi düşünebilirsiniz. Başlangıç için biraz yazı tecrübenizin olması ve odaklanacak bir niş alan bulmanız gerekecek.

Yemek, iş dünyası veya sağlık gibi belirli bir konuya odaklanmak, o alanda uzman olmanıza yardımcı olur.

Artıları

  • Metin yazarlığı şu anda hem işletmeler hem de pazarlamacılar tarafından oldukça talep gören bir alan. Bu nedenle para kazanmak için harika bir yöntem olabilir. Örneğin, teknik yazarlara olan talep her zaman yüksektir, bu sayede bu alanda yüksek ücretler talep edilebilir.

Eksileri

  • Metin yazma işlerinde rekabet zorlu olabilir. Yazar olarak kendinizi nasıl pazarlayacağınızı ve nasıl içerik yazma fırsatları bulacağınızı iyi bilmeniz gerekir.

  • Birçok müşteri yüksek kaliteli içerikler talep eder ve taslakları veya içeriği bu standartları karşılayacak şekilde tekrar yazmanız istenebilir. Sonuçta bu iş için zaman gerekir.

Marka elçisi olun (Influencer)

Influencer kavramına artık hepimiz aşinayız. Yaygın inanışın aksine, marka elçisi olarak işe alınmak için belirli bir kalıba uymanız veya Hollywood ünlüsü olmanız gerekmiyor. Fakat sosyal medyada hatırı sayılır bir takipçi kitlenizin olması gerekiyor.

İş ortaklığı kuracağınız firmalar ararken, savunduğunuz değerlere veya ilgi alanlarınıza yakın olan firmaları tercih edin. Böylece onları temsil etmeniz ve hedef pazarla etkileşime girmeniz kolaylaşacak. Bir firmanın web sitesini ziyaret edebilir ve kariyer sayfasında açık bir marka elçisi pozisyonu olup olmadığına bakabilirsiniz.

Alternatif olarak, farklı influencer pazarlarına göz atabilirsiniz.

Artıları

  • Marka elçiliği genellikle diğer işlerle veya para kazanma girişimleriyle birlikte yönetebileceğiniz esnek bir iştir. Bu sayede başlangıçta tüm enerjinizi buraya vermek zorunda kalmadan zaman içinde sabit bir gelir elde edebilirsiniz.

  • Marka elçileri genellikle para kazanmanın yanında ücretsiz ürün ve hizmetlere erişebilir.

  • Marka elçiliği harika bir ağ oluşturma fırsatı sunar ve ilerleyen zamanlarda çok daha kazançlı fırsatların önünü açabilir.

Eksileri

  • Marka elçisi olarak söyledikleriniz ve yaptıklarınız bir sözleşmeye tabidir. Buna uymanız gerekir. Temsil ettiğiniz bir marka herhangi bir nedenle olumsuz geri dönüş alırsa sizin de başınız yanabilir.

  • Marka elçiliği tutarsız ve kısa vadeli bir çalışma şekli haline gelebilir. Gelir potansiyelinizi hesaplarken bunu da düşünün. Çalıştığınız markayla ilişkinizi olumlu bir şekilde sürdürmek kendi başına bir iş haline gelebilir.

Bir uygulama oluşturun (Aplikasyon oluşturun)

Bazılarımız hâlâ ses getirecek bir uygulama yayınlama hayali kuruyor. Harika bir uygulama konsepti bulduysanız ve programlama becerilerine sahipseniz diğerlerinden bir adım öndesiniz demektir.

Teknolojiden anlamasanız da yaratıcı fikirleriniz varsa uygulamanızı geliştirmenize yardımcı olması için serbest çalışan bir geliştirici ile anlaşmayı düşünebilirsiniz.

Artıları

  • Uygulama oluşturarak para kazanmanın çalışma esnekliği dışında sunduğu en büyük artılardan biri, bunu bir girişimcilik fırsatı haline çevirebilmektir. Başarılı bir uygulama bir şirkete dönüşebilir ve size başarılı bir girişimciliğin yollarını açabilir.

  • Popüler bir uygulama yaratırsanız güçlü bir marka kimliği ve güven de yaratmış olursunuz. Bunu kullanarak başarılı bir işletmenin temellerini atabilirsiniz.

Eksileri

  • Özellikle teknik işlerin ve geliştirme işlerinin büyük kısmını başkalarına yaptırdığınızda uygulama geliştirme maliyetli olabilir.

  • Bir uygulama geliştirildiğinde tanıtılması ve satılması gerekir. Aynı şekilde uygulama yönetilmelidir. Kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi ve uygulamanın çalışmaya devam etmesi için güncellemeler de gereklidir.

Borsaya veya dijital para birimlerine yatırım yapın

Yatırımın riskli olduğu bilinir. Fakat hem hisse seçiminde tecrübeli olanlar hem de bu alana yeni girmek isteyenler için başlangıç yatırımı seçenekleri şimdilerde son derece cazip. Öncelikle, bu alana girmeyi ve hisse portföyünüzü oluşturmayı kolaylaştıran komisyonsuz yatırım uygulamaları mevcut. Ayrıca, bir şirket çalışanıysanız şirket hisselerine yatırım yapma seçeneğiniz olabilir.

Dijital para birimleri yada dijital yatırımlarla ilgileniyorsanız NFT nedir ve nasıl yapılıradlı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Artıları

  • Yüksek potansiyelli hisselere yatırım yaptığınızda çok fazla para kazanabilirsiniz. Ancak bu iş uzun vadede daha iyi sonuç verecektir.

  • Genellikle hisselerin likiditesi yüksektir, yani hisseleri kolaylıkla satabilir ve satın alabilirsiniz. Böylece piyasadaki dalgalanmalara tepki verme ve kar potansiyelinizi artırma şansınız olur.

Eksileri

Internette Para Kazanma - Farklı Metotlarla Gelir Elde Etme

Örneğin kitap yazdıktan sonra (ki bu noktaya gelene kadar emek ve zaman harcarsınız) yapılan satışlardan elde ettiğiniz gelir pasif gelirdir. (siz çalışmadan para kazanırsınız)

Pasif gelir elde etmenin en önemli koşullarından biri sistem kurmak ve işletmektir. Internet’in sunduğu sınırsız olanaklarla bu günümüzde eskisinden daha kolaydır.

Bu yazıda, pasif gelir elde etme metotlarından bazılarını sizlerle paylaşacağım. Bunları kendi hayatınız için alabilir ve internet üzerinde uygulayabilirsiniz. Akıl hocalığına veya yol göstericiliğe ihtiyacınız olursa size yardımcı olmaktan memnun olurum.

Pasif Gelir Metodu 1: Farklı nişlerde (küçük özel pazar) farklı bloglar kurup işletmek ve reklam ve satış ortaklığı (affiliate) ürünleri satarak gelir elde etmek.

Reklam gelirine dayalı web sitelerinde yüksek trafik ortaya çıkarmanız gereklidir. Tıklamalarla veya gösterimlerle reklam gelirine dayalı bir model ancak bu şekilde işleyebilir. Öte yandan web siteniz ve üzerinde yer alan reklam alanlarını reklamcılara aylık belirli bir ücret karşılığı satabilirsiniz. Aynı zamanda, nişe konularınıza göre (örneğin arabalarla ilgili bir blogda araba aksesuarı satmak gibi) yan ürün ve hizmetleri satarak komisyon geliri elde edebilirsiniz.

Pasif Gelir Metodu 2: Outsource (dış hizmet alımı) web siteleri aracılığı ile hizmet satmak ve talep gören hizmetleri farklı insanlara atamak.

Bu modelde, yönlendirme ve tavsiye etmek işlevini yerine getiriyor olacaksınız. Her tavsiye edilen ve tamamlanan iş için komisyon geliri elde edebilirsiniz.

Pasif Gelir Metodu 3: Bir web uygulamasına sahip olmak ve satışlarından sahiplik komisyonu almak.

Bu metodun gerisinde bir grup web geliştiricinin pazara uygun bir uygulama yaratması ve satışı için bir sistem ortaya çıkarması yatar. Örneğin aylık ücret alarak, kurduğunuz sistemin online olduğu süre boyunca aylık pasif gelir kazanabilirsiniz.

Pasif Gelir Metodu 4: Bir nişe pazara satış yapan online perakende mağazası kurmanız ve işletmeniz.

Bu metoda online mağazanızı kuracak bir takıma ihtiyaç duyabilirsiniz ve sevkiyat firmaları aracılığı ile ürünlerinizi yönetebilir ve sevk edebilirsiniz.

Pasif Gelir Metodu 5: Bir topluluğa değerli içerik ve kaynaklar sunan bir üyelik sitesine sahip olmak.

Bilgi sağlayan, nasıl yapılacağını gösteren püf noktaları içeren, üyelerin kaynakları paylaşmasını sağlayan ve birbirleri ile etkileşimine izin veren birçok üyelik sitesi farklı nişler için mümkündür.

Bütün bu tür metotlarla yaşamımızı şekillendirmeyi “Hayat Stili Tasarımı” olarak düşünebilirsiniz. Eğer bugüne kadar bu metotları kullanmadı iseniz, üzerinde düşünmeye başlayabilirsiniz.

Ne dersiniz? Hayat tarzınızı değiştirmek ister misiniz? O zaman bugün harekete geçin!

Kaynak:seafoodplus.info

Pasif Gelir Kaynakları: İçin Benzersiz 10+ Fikir

Uyurken bile para kazanmak ister misiniz? Pasif gelir kaynağı elde etmek için iş fikirleri arıyorsanız doğru içeriktesiniz! Teknolojide yaşanan gelişmeler ile birlikte pasif gelir elde etmek oldukça kolaylaştı. Yatırım yapmak, e-ticarete başlamak, YouTube kanalı açmak gibi birçok seçenek bulunmaktadır.

Bu içeriğimizde pasif gelir kaynağı elde etmek için uygulayabileceğiniz iş fikirlerini sıraladık. Aşağıdaki listeyi inceleyebilir, yeteneklerinize uygun ve uygulayabileceğiniz iş fikirleri arasından seçim yapıp pasif gelir kaynağı elde etmeye başlayabilirsiniz!

Pasif Gelir Nedir?

Pasif gelir, en az düzeyde veya hiç zaman ayırmadan para kazanma yoludur.

Pasif gelir, neredeyse hiç zaman ayırmadan para kazanmanın bir yoludur. Aktif gelire oranla daha az emek harcanmaktadır. “Pasif” kelimesi zamanının az bir kısmı harcanarak elde edildiği için kullanılmaktadır. Pasif gelir oluşturmak için sürecin başında çok “aktif” olunmalıdır. Pasif gelir, kısa vadede ödünler vererek (zaman, fikir, emek… gibi) uzun vadede kazanç sağlamanın bir yoludur. Pasif gelir ile kazanç elde edebilmek için sürecin başında, sorumluluk alarak ciddi bir çaba ve zaman harcanmalıdır. Düzenin oturmasından sonra gelen düzenli para akışı, pasif gelirin avantajlarındandır.

Pasif Gelir Neden Önemlidir?

Pasif gelir, ek gelir kazanma yollarından biridir. Aktif gelir kaynağında ciddi bir zaman ve enerji harcanmaktadır. Pasif gelirde ise çok fazla zaman ve emek harcanmadığı için birçok avantajı bulunmaktadır. Avantajlarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz;

  • Pasif gelir elde ederken zamanınızın çoğunu aktif çalışarak geçirmek zorunda değilsiniz.
  • Maddi yükümlülüklerinizi hafifletir. Bu şekilde işe ve maaşa olan bağımlılığınız azalır.
  • Kaza, sağlık problemleri gibi olaylarda pasif gelir kaynağı ile masraflarınızı karşılayabilirsiniz.
  • Hayat standartlarınızı yükseltebilirsiniz.
  • Zaman ve mekandan bağımsız olarak para kazanabilirsiniz.
  • Zamanınızın ve enerjinizin yönetimi size kalır. Hobilerinize ve sevdiğiniz işlere daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

Pasif Gelir Oluşturmaya Nasıl Başlanır?

Pasif gelir elde etmeyi halk arasında “uyurken bile para kazanmak” deyimi ile özdeşleştirilebiliriz.

Pasif gelir kaynağı için yatırım yapabilecek sermayeye sahip olmanız gerekmektedir. Bu bir evi veya arabayı kiraya vermek olabilir. Bu tarz potansiyelleri olan pasif gelir kaynakları satın alarak harekete geçirebilirsiniz. Ayrıca sıfırdan başlayarak da pasif gelir kaynağı oluşturabilirsiniz. Pasif gelir kaynağı için ilk olarak zamana ihtiyacınız vardır. Değeri zamanla katlanan ürüne bağlıdır. Pasif gelir kaynağı elde etmek için aşağıdaki adımları seyredebilirsiniz;

  • Pasif gelir kaynağı için ilk olarak sürdürülebilir, ilginizi çeken bir sektör belirlemelisiniz.
  • Daha sonra konum ve zaman dilimini belirlemelisiniz. Dijital ortamda mı yoksa fiziksel ortamda mı çalışacağınıza karar vermelisiniz.
  • Seçtiğiniz sektörden kişilerle konuşup bilgi alabilirsiniz. Sektör ile ilgili makale, kitap, blog ve benzeri kaynakları inceleyebilirsiniz.
  • Edindiğiniz bilgiler ışığında nasıl ilerleyeceğiniz ile ilgili taslak planlar oluşturabilirsiniz. İlk etapta hazırladığınız taslaklar, kısa zaman dilimlerinden büyük zaman dilimlerine doğru ilerleyebilir. Örneğin önce haftalık, ardından aylık ve yıllık olarak taslaklar hazırlayabilirsiniz.
  • Hazırladığınız taslak plana mümkün olduğunca uymaya çalışın. Uzun ve emek isteyen bir süreç olduğunu unutmayın.

Pasif Gelir Fikirleri

Pasif gelir kaynağı ile birçok kişi para kazanabilir. Bunun için doğru stratejiler belirleyerek sürekliliği sağlamak önemlidir.

Pasif gelir kaynağı ile birçok kişi para kazanabilir. Bunun için doğru stratejiler belirleyerek sürekliliği sağlamak önemlidir. Hemen hemen her alanda pasif gelir elde edilebilir. Biz sizin için birkaç tanesini araştırdık.

E-Ticarete Başlayın

E-Ticarete başlamak pasif gelir kaynağı elde etme yollarından biridir. Eğer bir el beceriniz , yeteneğiniz veya fiziksel olarak hali hazırda bir ürün üretiyorsanız e-ticarete başlamak tam size göre. E-Ticarete başlamak için ilk adım fikir aşamasıdır. Ürünlerinizi kime, nasıl satacağınıza karar vermelisiniz. Eğer daha önceden fiziksel mağazanız varsa bu ilk adım sizin için oldukça kolay olacaktır. Fakat sıfırdan e-ticaret yapmak istiyorsanız o zaman satacağınız ürünleri ve hedef kitlenizi iyi belirlemelisiniz.

Sıfırdan e-ticarete başlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Daha önceden hakim olduğunuz bir hedef kitle ile başlayın.
  • Bu kitlenin istek ve ihtiyaçlarını araştırın.
  • Bu ihtiyaçları karşılayan rakip firmaları inceleyin.
  • Eğer rakipleriniz varsa nasıl iş süreçlerini araştırın ve eksikliklerini belirleyin. 
  • Bu eksikleri giderecek ürün veya hizmet sunun.
ikas e-ticaret altyapısı

Satacağınız ürünü ve hedef kitlenizi belirledikten sonra ikas e-ticaret altyapısı ile hemen e-ticaret sitenizi oluşturabilirsiniz. Ürünlerinizi kolaylıkla yükleyerek hızlıca internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz. Eğer e-ticarete yeni başlıyorsanız hiç merak etmeyin, müşteri destek ekibimiz süreç boyunca yanınızda olacaktır!

Uzmanlık Alanınız İle İlgili Kurslar Yayınlayın 

Uzman olduğunuz bir alan veya insanların ihtiyaç duyduğu bir yeteneğiniz varsa bunu fırsata çevirebilirsiniz!

Pandemi ile beraber insanların gün geçtikçe eğitim videolarına olan ilgisi artmaktadır. Özellikle dijital alanların gelişmesi ile birlikte öğrenme ortamı her yerde sağlanabiliyor. Siz de uzman olduğunuz bir alanda kurs vererek bu imkanlardan yararlanıp pasif gelir kaynağı oluşturabilirsiniz. Uzman olduğunuz konuyla ilgili video düzenleyerek farklı kanallarda sunabilirsiniz. 

Uzman olduğunuz alan ile ilgili kurs açmak için aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz;

  • Eğitim vereceğiniz alanı ve konuyu belirleyin.
  • Daha sonra bu konuyla ilgili içerikleri hazırlayın.
  • Kursunuz ile ilgili kısa bilgiler veren içerikler hazırlayarak sosyal medya platformlarından (Youtube, Instagram, Twitter vb.) paylaşın.
  • Kurs alacak kitleyi oluşturun.
  • Youtube, Udemy, Super Peer gibi dijital platformları kullanarak da daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

YouTube Kanalı Açın

YouTube’da içerik üretmek izleyicilere ulaşmanın en kolay yollarından biridir. Farklı içerikler üreterek videolarınızın izlenme sayısına göre pasif gelir kaynağı elde edebilirsiniz. Video düzenlemeyi biliyorsanız ve içerik üretmek konularında kendinize güveniyorsanız YouTube tam size göre! YouTube’dan para kazanmak için belirli bir izleyici kitlesine sahip olmalısınız. Bu izleyici sayısına ulaşmak biraz uzun sürebilir. Belirli bir izlenme süresinden sonra pasif gelir elde edeceğinizi unutmayın.

İlgili İçerik:YouTube İçerik Fikirleri

Blog Sitesi Açın 

Dijital alanda pasif gelir elde etmenin bir diğer yolu da “Blog Sitesi Açmak” olacaktır. Yazma becerinize güveniyorsanız, uzman olduğunuz bir alanda veya ilgi duyduğunuz konularda blog içerikleri oluşturabilirsiniz. Blog içerikleri oluşturmak uzun soluklu bir ve devamlı aktiflik gerektirir. Yazılarınızın fark edilmesi de zaman alacaktır. Belli bir kitle yakalamak için reklam verebilir, farklı firmalar ile işbirliği yapabilirsiniz.

Blog yazılırınızı da daha üst seviyeye çıkarmak için hitap ettiğiniz kitlenin ihtiyaçlarını bilmelisiniz. Niş alanınızı oluşturmalı kitlenizin arama motorlarına hangi anahtar kelimeleri yazarak bilgi edindiğine hakim olmalısınız. Seçtiğiniz konuları daha geniş alanlar da seçmek yerine daha özel alanlardan seçebilir, bu konuda derinleşebilirsiniz. Bu da kısa sürede blog yazılarınızın trafiğini artıracaktır.

İlgili İçerik:Blog Nasıl Yazılır?

Yatırım Yapın

Pasif gelir kaynağı oluşturmanın en yaygın yöntemlerinden biri de yatırım yapmaktır. Yatırım konusunda birçok kaynak bulunmakta. İlk olarak bu kaynakları inceleyerek daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Yatırım yaparken dünya ve ülke ekonomisini iyi bilmeli ve takip etmelisiniz. Döviz kurları, altın, petrol gibi yatırım araçlarını takip etmelisiniz. Takip ettiğiniz kaynaklara göre yatırım yaptığınız aracı alarak veya satarak pasif gelir kaynağı oluşturabilirsiniz. 

Gelecekte Değerleneceğini Düşündüğünüz Domainleri Satın Alın 

Pasif gelir kaynaklarından biri de domainler satın almaktır. Web sitelerine erişim için alan adları vardır. Çeşitli sektörlerde şirketler alan adlarına çok önem vermektedir. Alan adları şirketlerin marka değerlerini ifade etmektedir. Bu yüzden kendilerini en iyi ifade eden kelimeyi seçerler. Domain adı bazen direkt marka adı, bazen de marka amacını ifade eden kelimedir.

Pasif gelir kaynağı için domain satın alma işlemi, alan adlarını çok düşük ücretle alıp daha sonra markalara değerinin çok daha fazlasına satmakla gerçekleşir. Bu şekilde neredeyse hiç zaman ve enerji harcamadan para kazanmak mümkün.

Mobil Uygulama Çıkarın

Eğer yazılım biliyorsanız veya öğrenmek istiyorsanız “Mobil Uygulama Üzerinden” pasif gelir kaynağı yaratmak tam size göre. Bir uygulama geliştirmek için harika bir fikrinizin olmasına gerek yok. Daha önce yapılan uygulamalara yeni özellikler ekleyerek de piyasaya sürebilirsiniz. Daha sonra Android Market veya AppStore gibi marketlerde öne çıkmak için pazarlama stratejileri kullanabilirsiniz. Uygulamanız kullanılmaya başladıktan sonra reklam alarak pasif gelir kaynağınızı oluşturabilirsiniz.

Kitap Yazın

Yazma becerinize güveniyorsanız yapabileceğiniz diğer bir pasif gelir kaynağı ise “Kitap Yazmak” olacaktır. Kitap yazmak, sürecin başında zaman ve emek harcanması gereken bir iştir. Kitap basılıp yayınlandıktan sonra size pasif gelir kaynağı sunmaktadır. Tabii sadece basılı bir kitap yazmak zorunda da değilsiniz. Dijital olarak da e-Kitap yayınlayabilirsiniz. Dijital kitap satışı baskılı kitap satışına göre daha fazladır. Dijital kitaplarınızı ikas e-ticaret altyapısı ile satışa sunabilirsiniz. Bunun yanında kitapları farklı dillere çevirerek de gelir kaynağı elde edebilirsiniz.

Uzman olduğunuz konular ya da insanların ilgisini çekebileceğini düşündüğün konular üzerine, e-dergi veya e-gazete gibi farklı şekillerde yazılar yazarak da yayınlayabilirsiniz. Dijital ortamda yazdığınız yazıları döviz cinsinden de satışa sunabilirsiniz.

Affiliate Marketing Yapın

Affiliate Marketing Türkçeye “Satış Ortaklığı” şeklinde çevrilebilir. Günümüzde özellikle sosyal medya platformları üzerinden link paylaşarak “Affiliate Marketing” yapabilirsiniz.

Affiliate Marketing, internet üzerinden satışı yapılan ürünlerin yine internet üzerinden tanıtımının yapılmasına denir. Ürün tanıtımına aracı olan kişi satış bedeli üzerinden komisyon alır böylece pasif gelir kaynağı elde etmiş olur. Affiliate Marketing üzerinden pasif gelir kaynağı elde etmek için yapmanız gereken tek şey videolu, yazılı veya sesli içerik üreterek bir kitleye sahip olmaktır.

Podcast Yayınları Yapın

Podcast son zamanlarda içerik üreticileri tarafından tercih edilen bir modeldir. Bunun en büyük sebeplerinden biri görselliğin olmamasıdır. Bu da estetik kaygıyı ortadan kaldırarak kişinin içeriğe odaklanmasını sağlar. Yolda giderken veya bir işle uğraşırken kolayca dinlenebildiği için de insanlar tarafından çokça tercih edilmektedir.

İnsanların ilgilerini çekebilecek bir konuya sahipseniz veya ilham olacak bir hikayeniz varsa hemen mikrofonunuzu alıp podcast kaydedebilirsiniz! Birçok podcast platformlarında yayınlayıp reklam alarak pasif gelir kaynağı oluşturabilirsiniz.

İlgili İçerik:Podcast Nedir?

Bu içeriğimizde “Pasif Gelir Kaynakları” nelerdir birlikte inceledik. Bir sonraki içeriğimizde görüşmek üzere.

İlginizi Çekebilecek İçerikler:

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir