tusaş çalışma saatleri / PTT Kargo TAİ Şubesi - Ankara Kazan

Tusaş Çalışma Saatleri

tusaş çalışma saatleri

tusaş

  • bir şirket düşünün, yıllarca özgün geliştirme çabalarıyla dalga geçilmiş. hahaha, savaş uçağı değil ki bu, jet de değil, zaten yabancılarla birlikte geliştiriyorsunuz, denmiş.

    bir şirket düşünün, nihayet birkaç tane projeye kavuşmuş. bunları başarıyla yürüttüğü takdirde, abd'nin nasa ve darpa aracılığıyla sağladığı gelişmenin türkiye'deki benzerini sağlamanın başrollerinden birini oynamaya aday.

    bu düşüncelere sahip çalışanlarıyla bazı uçaklar üretecektir, belki bugün belki yarın. tai de, geliştirdiği uçağa binmeyi tutku haline getiren pilotlara söylenecek sözlerin açılımıdır:

    "teşekkürler, artık inebilirsiniz" = tai
    "tamam, artık inebilirsiniz." = tai
    "tamam ama! inin!" = tai
    "tuu, ama inmemişsiniz!!!" = tai
    "işte şimdi topunuzu aşağı indireceğim!" = iş & tai (iş bankası ortak olursa)

  • çok yakında ekmek teknem olacak şirket.

  • türk havacılık ve uzay sanayii anonim şirketi'nin kullanımdaki kısaltması.

  • ankara akıncılarda bulunan, diğer adıyla tai olarak bilinen havacılık şirketi.

  • özellikle üretim stajı yapmak için mükemmel firmadır. üretimin alasını canlı canlı görür, yaşar hatta katılırsınız. ustalarla parça keser, uçak yaparsınız, o derece. ilişkiler çok seviyeli ve içtendir. 2. sınıf stajının doruk yaptığı adrestir efenim. şiddetle önerilir. tai de hiç iş yaptırılmıyor oturuyorsunuz diyenlere bakmamak lazımdır lakin onların çoğu iş yapmak istemediğinden oturanlardır. iş isteyene staj zamanı her zaman tai de iş vardır.

  • havelsanla birle$mi$ $irket.

  • uzun donem yaz staji* cercevesinde odtu'lu* ogrencileri bunyesinde katmaya calisan yari askeri yari sivil devlet dairesi...

  • 'uzun donem yaz staji' çerçevesinde (ciddi mülakatlar sonucu) bünyesine kattığı itü'lü öğrencilerin, ellerini verdiklerinde kollarını kaptırdıkları şirket.mesai saatlerinin 7.45-17.30 olmasından geçtim cumartesileri de 7.45 de şirkette olmaya zorlanmak (cumartesi günleri fazla mesai için gelir mühendisler) ve 'her şey tai için hurray!!' fikrinin sinsi sinsi empoze edilmesi can sıkıcı.ancak eklemek zoundayım teknokent çalışanları candır,abidir, abladır. teknokent departman şeflerinden biri pek bi arızalıdır. ve son olarak : 'adieu tai!'

  • bi vesileyle uretim tesislerini gezme sansi bulmustum. hani mahallede marangoz olur ya, onu dusun, simdi zibilyon kat buyugunu dusun, hah oyle bi yer.

    ucak uretimi diyince insan teknolojik bisey bekliyo. daha once bi kola kutusu bi ne biliyim kagit fabrikasi falan gezmistim, surekli kalite kontrolleri bilgisayar destekli bi ton sey.. ucak fabrikasinda yasli yasli amcalar ucak govdesi boyuyolar, mahallenin delikanlilari kivaminda abiler koca koca parcalari "hop bilader dikkat et" nidalariyla birlestiriyolar.. peyyy sorma gitsin.

    ama cok buyuk mekandi allah icin. ucak yapiyo adamlar tabi buyuk olucak, di mi guntekin?

  • stajyerlerin stajdan önce iş güvenliği, yabancı madde hasarı gibi konuları içeren 2 günlük bir oryantasyona girmesinin zorunlu olduğu kuruluştur. stajyerlerden kastedilen makine mühendisi ya da uçak mühendisi ise durum doğaldır lakin bilgisayar mühendisliği öğrencisinin ne işi vardır uçağın kanatlarıyla, fodla... bu 2 gün boyunca bunu sorgulamak fayda etmeyecektir. temel seviyede bir havacılık genel kültürü elde edilmesi tek avuntudur.

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

TUSAŞ/TAİ 2022 çalışma koşulları, iş başvurusu, iş ilanları, maaş durumu, eğitim koşulları, staj ve kariyer imkanları

Birçok mühendisin, teknisyenin ve uzmanın hayalidir savunma sanayi firmalardaki projelerde yer almak ve buralarda işe girmek. İşte bu firmalardan biride TUSAŞ/TAİ. 1973 tarihinde kurulan TUSAŞ 2005 yılında TAİ ile birleşerek TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. çatısı altında faaliyetlerini genişletmiş, havacılık ve uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi, modernizasyonu, üretimi, sistem entegrasyonu ve yaşam döngüsü destek süreçlerinde Türkiye'nin teknoloji merkezi konumuna gelmiştir. Defense News dergisinin her yıl yayınladığı "Defense News Top 100" listesin de 1.858 milyar dolar geliri ile 2021 yılında dünyada 68. Sırada yer almıştır. İşte, 2022 TUSAŞ/TAİ TUSAŞ/TAİ 2022 çalışma koşulları, iş başvurusu, iş ilanları, maaş durumu, eğitim koşulları, staj ve kariyer imkanları…

Havacılık ve uzay sanayisinde küresel ilk yüz oyuncu arasında yer alan TUSAŞ/TAİ de sizde çalışmak istiyorsanız bu içerik tam size göre; İşte, 2022 TUSAŞ/TAİ çalışma koşulları, iş başvurusu, iş ilanları, maaş, eğitim, staj ve kariyer durumu…

İnsan Kaynakları Politikası

Şirket “Dünyada Söz Sahibi Bir Şirket Olmak” hedefine ulaşmak amacıyla yürüttüğü faaliyetlere katkıda bulunacak nitelikte insan kaynağının TUSAŞ'a kazandırılması, kişisel ve mesleki açıdan geliştirilmesi ve şirket değerlerine bağlı aidiyetin sürdürülmesi İnsan Kaynakları politikasının temelini oluşturmaktadır.

Açık iletişimi, takım çalışmasını, kişisel ve mesleki gelişimi hedef alan uygulamalarla çağdaş İnsan Kaynakları yapılanmasında temel misyonu; Şirket ve çalışanlarının hedef ve beklentilerini, şirket etik anlayışı dahilinde uyumlu hale getirerek, etkin, verimli ve motive çalışan bir organizasyonla şirket vizyon ve hedeflerinin gerçekleştirilmesini sağlamaktır.

Rekabetçi insan gücü ile tüm paydaşları dengeli memnun edecek bir İnsan Kaynakları sistemine sahip olma İnsan Kaynakları vizyonu çerçevesinde insanı var olan en değerli varlık olarak kabul eden, bölümlerin, çalışanların ve çalışan ailelerinin el üstünde tutulduğu bir İnsan Kaynakları Yönetimi sağlamayı hedeflemektedir.

Bu doğrultuda;

İnsan kaynağı sağlama sürecinde zengin ve kaliteli bir aday veri tabanı oluşturarak şirket ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte işgücüne hızlı erişim sağlayabilmek,

Konusunda yetkin, motivasyonu yüksek, yenilikçi ve değişimlere açık çalışan profilinin yüksek potansiyel/kalitede tutulmasını sağlamak,

İşe alım, ücretlendirme, performans, kariyer, yetenek yönetimi ve eğitim gibi tüm insan kaynakları süreçlerinde sistemsel ve süreç bazlı bir yaklaşım ile alt yapı oluşturmak ve geliştirmek,

Piyasa koşullarının üzerinde şartlar ve sosyal imkanlar sağlayarak tercih edilebilir işyeri iklimi oluşturmak,

Şirket hedeflerine ulaşma yolunda etkin iletişim, yaratıcılık ve yenilikçilik ortamı sağlayarak insan kaynağını yönlendirmek ve yönetmek,

Sürekli öğrenmeyi ve gelişmeyi desteklemek amacıyla sistemli teknik eğitimlerin yanında çeşitli kişisel gelişim programları sağlayarak mesleki ve kişisel gelişimi sağlamak,

ARGE-Teknoloji stratejileri paralelinde insan kaynağının yetkinliğini artırmak yönünde gelişim programları oluşturmak,

Etkin İş Sağlığı ve Güvenliği politikaları ile çevrili bir çalışma ortamı sağlamak,

temel stratejileri arasında yer almaktadır.

İş Başvuru ve İşe Alım Süreci

Başvuru

Başvurular şirketin resmi internet sitesindeki kariyer sayfası, kariyer.net ve linkedin aracılığıyla toplanır.

Ön değerlendirme

Başvurulan ilan istekleri ile aday özgeçmişinin uygunluğu yetenek kazanımı uzmanları tarafından kontrol edilir.

Online değerlendirme

Uygun bulunan adaylar online değerlendirme sürecine dahil edilir. Bu süreçte: video mülakat, kişilik envanteri, genel yetenek testi ve ingilizce testi gibi değerlendirme araçları bulunur.

İnsan kaynakları değerlendirmesi

Online değerlendirme süreci olumlu tamamlanan adaylarla insan kaynakları mülakatı gerçekleştirilir. Mülakatı olumlu olanlardan tecrübeli adaylar için eski çalıştığı yerlerdeki yöneticilerinden, yeni mezun adaylar için üniversitedeki hocalarından referans araştırması yapılır.

Teknik değerlendirme

İnsan Kaynakları Değerlendirmesi olumlu tamamlanan adaylar şirketimizce belirlenen alanında yetkin kişiler tarafından teknik mülakata alınır.

Teklif

Tüm değerlendirme süreçleri tamamlanan adayların şirket içi onay süreci başlatılır ve onay süreci olumlu olan adaylara iş teklifi yapılır.

İşe başlangıç

Mutabık kalınan tarihte aday işe başlatılır ve oryantasyon sürecine dahil edilir.

Stajyer Mühendis Programı

SKY(Senin Kariyer Yolun) PROGRAMI

SKY, şirkette deneyim ve vizyon kazanarak kendini geliştirmek isteyen, üniversitelerin ilgili bölümlerinde 3. ve 4. sınıf öğrencisi olarak eğitim gören kişilerin başvuru yapabildiği bir staj programıdır.

Stajyer mühendis olarak SKY programına seçilen stajyerler haftada en az 1 gün çalışacaklar.

Stajyerler görev süreleri boyunca TUSAŞ çalışanı olarak ücret alacaklar.

Stajyer mühendislerin sigortaları eğitim aldıkları üniversiteleri tarafından yapılacaktır.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin, ülkemizin savunma sanayinde dışa bağımlılığını azaltma hamlelerine doğrudan katkı sağlayan millî projelerine yakından tanıklık etme olanağı sunan programlar, okullarda edindiğiniz teorik altyapının pratik uygulamalarla güçlendirilmesinde de önemli bir rol oynayacak.

Stajyer mühendis olarak şirkete katılacak kişilerin önce oryantasyon sürecine dâhil edilecek, oryantasyon eğitimlerini tamamlamalarının ardından da ilgi ve uzmanlık alanlarına göre belirlenen bölümlerde stajlarına başlayacaklar. Her bir stajyere uzman mühendisler mentörlük sağlayacak.

Kariyerine güzel bir başlangıç yaparak, kendisini geliştirmek isteyen gözü yükseklerde olan stajyer adayları, TUSAŞ sizleri 7/24 hep beklemektedir.

Detaylı bilgi ve başvuru için www.seninkariyeryolun.com


STAJYER MÜHENDİS PROGRAMI NEDİR?

Stajyer Mühendis Programına üniversitelerin 3. veya 4. sınıflarında olup aşağıdaki bölümlerden birinde eğitimine devam eden öğrenciler başvurabilir.

  • Makine Mühendisliği
  • Elektrik-Elektronik / Haberleşme Mühendisliği
  • Havacılık Mühendisliği
  • Uçak Mühendisliği
  • Uzay Mühendisliği
  • Endüstri Mühendisliği
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Metalürji ve Malzeme Mühendisliği
  • Kimya Mühendisliği
  • Mekatronik Mühendisliği

Stajyer Mühendis olarak çalışacak adayların haftada en az 1 tam gün çalışmaları beklenmektedir. Çalıştıkları süre zarfında üniversiteleri tarafından sigortalanacaklardır.

ÖNEMLİ:

Stajyer Mühendis’lerin TUSAŞ'daki çalışmaları için ücret ödenecektir.

Başvurular TUSAŞ’ın işe alım kriterleri doğrultusunda değerlendirilecek ve uygun bulunan adaylar ile mülakat için iletişime geçilecektir.

SKY INT NEDİR?

SKY INT; lisans/yüksek lisansını yurt dışında sürdüren veya mezun olan mühendislere, Türkiye’nin savunma sanayisini geliştirmek amacıyla sürdürülen millî projelerde yer alma fırsatı sağlayan staj programıdır.

Stajyer mühendis olarak programa seçilen çalışanlar haftanın 5 günü tam zamanlı olarak çalışacaklar.

SKY KATILIMCILARINA SAĞLANAN HAKLAR

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin, ülkemizin savunma sanayinde dışa bağımlılığını azaltma hamlelerine doğrudan katkı sağlayan millî projelerine yakından tanıklık etme olanağı sunan program, okullarda edindiğiniz teorik altyapının pratik uygulamalarla güçlendirilmesinde de önemli bir rol oynayacak.

Stajyer mühendis olarak başlayanlar önce oryantasyon sürecine dâhil edilecek, oryantasyon eğitimlerini tamamlamalarının ardından da ilgi ve uzmanlık alanlarına göre belirlenen bölümlerde stajlarına başlayacaklar. Her bir stajyere uzman mühendisler mentörlük sağlayacak.

ULAŞIM

Şehir dışından katılacak stajyerler ulaşım masrafları karşılanacaktır.

KONAKLAMA

Konaklama talep eden stajyerlere ücretsiz konaklama imkânı sağlanacaktır.

AYLIK ÜCRET

Stajyerlere aylık ücret ödenecektir.

SİGORTA

Stajyerlere genel sağlık sigortası üniversiteleri tarafından yapılmaktadır.

ŞEHİR İÇİ SERVİS HİZMETİ

Konaklama yeri ve şirket arasında servis hizmeti sunulacaktır.

YEME-İÇME

Şirketin yemekhane hizmetinden stajyerler de yararlanabilecektir.

Zorunlu Yaz Stajları

LİSANS

Lisans öğrencilerinin yaz stajı başvuruları her yıl Mart ayında www.vizyonergenc.com web sitesinden ilan edilmektedir. Başvurularınızı ilanda belirtilen tarih aralığında elektronik olarak yapmanız gerekmektedir.

Üniversite yaz stajları Haziran – Eylül ayları arasında, 20 iş günü olacak şekilde, 3 grup halinde gerçekleştirilmektedir.

Başvuru esnasında 3. veya 4. sınıfa devam eden (en az altıncı yarıyıldan ders aldığını gösterir durumda olan) adayların başvuruları değerlendirilecektir.

STAJ DÖNEMLERİ

I.GRUP

Haziran – Temmuz

II. GRUP

Temmuz – Ağustos

III. GRUP

Ağustos – Eylül

Not: 3308 sayılı Meslekî Eğitim Kanunu gereğince sigorta primlerinin üniversiteler tarafından karşılanması gerekmektedir.

ÖN LİSANS

TUSAŞ Akademi Başkanlığı ile iş birliği protokolü bulunan meslek yüksekokulları öğrencilerinin, ilgili protokoller çerçevesinde TUSAŞ'ta gerçekleştirdikleri zorunlu yaz stajı uygulamasıdır.

Şirkette zorunlu yaz stajında yer alacak öğrenciler, protokoller kapsamında belirlenen kontenjanlar doğrultusunda okul müdürlükleri tarafından belirlenmektedir.

Öğrenciler veya yakınları tarafından TUSAŞ’a yapılacak doğrudan başvurular kabul edilmeyecektir.

ANADOLU TEKNİK LİSESİ

3308 Sayılı Meslekî Eğitim Kanunu gereğince TUSAŞ ile protokolü bulunan Meslekî ve Teknik Anadolu Liselerine tanınan kontenjan kapsamında, ilgili okul müdürlükleri tarafından belirlenen öğrencilerin gerçekleştirdiği yaz staj uygulamasıdır.

TUSAŞ’ta staj yapacak öğrenciler, Meslekî ve Teknik Anadolu Liseleri müdürlükleri tarafından belirlenerek Şirkete bildirilir.

Öğrenciler veya yakınları tarafından TUSAŞ’a yapılacak doğrudan başvurular kabul edilmeyecektir.

ÖNEMLİ:

Yaz stajında Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerinden sadece 11. sınıftan 12. sınıfa geçen öğrencilere 25 iş günü süreyle staj imkânı sağlanmaktadır.

TUSAŞ/TAİ 2021/2022 Protokol imzalanan üniversiteler hangileridir?

  • Abdullah Gül Üniversitesi
  • Anadolu Üniversitesi
  • Atılım Üniversitesi
  • Başkent Üniversitesi
  • Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
  • Atatürk Üniversitesi
  • Bandung Institute of Technology
  • Bilkent Üniversitesi
  • Bursa Teknik Üniversitesi
  • Çankaya Üniversitesi
  • Erzurum Teknik Üniversitesi
  • Gazi Üniversitesi EKTAM (Eklemeli İmalat Teknolojileri Merkezi)
  • Bursa Uludağ Üniversitesi
  • Ege Üniversitesi
  • Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  • Gebze Teknik Üniversitesi
  • Hacettepe Üniversitesi
  • İstanbul Medipol Üniversitesi
  • İstanbul Ticaret Üniversitesi
  • Kadir Has Üniversitesi
  • İstanbul Aydın Üniversitesi
  • İstanbul Teknik Üniversitesi
  • İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
  • Kara Harp Okulu
  • Koç Üniversitesi
  • Milli Savunma Üniversitesi
  • Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  • Samsun Üniversitesi
  • Konya Teknik Üniversitesi
  • Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
  • Sabancı Üniversitesi
  • Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
  • Süleyman Demirel Üniversitesi
  • University of Texas, Arlington
  • Türk Hava Kurumu Üniversitesi
  • Yalova Üniversitesi

TUSAŞ İş Başvurusu, kariyer ve açık pozisyonlar

ÖNEMLİ:

İngilizce gerektiren pozisyonlar için sadece IELTS (6,5+) , TOEFL (84+) ve Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından uygulanan sınav (79+) sınav sonuçları kabul edilmektedir.

Alım Yapılan Alanlar'ın ayrıntılı bölümler;

  • İş Analizi Mühendisi
  • Fatigue and Damage Tolerance Engineer TF-X
  • Deneysel Aerodinamik Mühendisi
  • Hesaplamalı Aerodinamik Mühendisi
  • Uçuş Mekaniği ve Performans Mühendisi
  • Sistem Mühendisi / Görev Sistemleri
  • Sistem Mühendisi / Aviyonik
  • Yapısal Analiz Mühendisi
  • Sistem Mühendisi / Silah Sistemleri
  • Akışkan Sistemler Tasarım Mühendisi
  • Yapısal Tasarım Mühendisi
  • Güç Aktarma Sistemleri Tasarım Mühendisi
  • UAV / Mechanical and Hydraulic Systems, Design Engineer (Entry & Senior Level)
  • İHA İtki Sistemleri Tasarım Mühendisi
  • Wiring Harness Design Engineer TF-X
  • FPGA Design Engineer
  • RF Hardware Design Engineer
  • EMI/EMC Tasarım Mühendisi
  • Otomatik Uçuş Kontrol Sistemi Tasarım Mühendisi
  • Uçuş Test Enstrümantasyon Mühendisi
  • Spacecraft Power System Engineer
  • Aviyonik Entegre Testler-Test Mühendisi
  • System Engineer- Avionics&Mission TF-X
  • Konfigürasyon Mühendisi
  • Malzeme Proses Mühendisi
  • Yazılım Mühendisi
  • Yazılım Tasarım Mühendisi (İstanbul)
  • Yapısal Test İcra Mühendisi
  • Product Structure & DMU Engineer TF-X
  • Aviyonik Yazılım Geliştirme ve Doğrulama Mühendisi
  • Yapay Zeka Mühendisi
  • Mechanical Systems (Mechanisms) Design Engineer
  • Sistem Mühendisi
  • Sistem Yerleşim Tasarım Mühendisi TF-X
  • Harekât Analiz Mühendisi TF-X
  • Hava Aracı Konfigürasyon Tasarım Mühendisi TF-X
  • Hava Aracı Ağırlık ve Denge Mühendisi TF-X
  • Hava Aracı Konfigürasyon Analiz Mühendisi TF-X
  • System Installation Design Engineer TF-X
  • Simülasyon Yazılım Mühendisi TF-X
  • Yazılım Tasarım Mühendisi TF-X
  • Gömülü Sistem Siber Güvenlik Uzmanı TF-X
  • Ürün Teminatı Mühendisi/Uydu Projeleri
  • Hasara Dayanım Mühendisi TF-X
  • EMI/EMC Mühendisi
  • Uydu Kablolama Tasarım Mühendisi
  • Üretim ve Malzeme Kontrol Mühendisi
  • İtki Sistemi Test Mühendisi
  • Yapısal Analiz Mühendisi
  • Çizelgeleme ve Tahminler Uzmanı
  • Sayısal Tasarım Mühendisi
  • RF Donanım Tasarım Mühendisi
  • Proje Mühendisi
  • Isıl Mühendis
  • Yapısal Analiz Mühendisi
  • Sistem Mühendisi / İHA
  • Otopilot Sistemleri / Tasarım Mühendisi
  • Otomatik Uçuş Kontrol Sistemi, Tasarım Mühendisi
  • Proses Mühendisi
  • İmalat Mühendisi
  • Takım Tasarım Mühendisi
  • NC Mühendisi
  • Yazılım/Tasarım Mühendisi
  • Helikopter Uçuş Mekaniği, Tasarım Mühendisi
  • Yazılım Test Mühendisi
  • Yazılım Geliştirme Mühendisi
  • İş Zekası Uzmanı/Mühendisi
  • PLM Teknik Destek Uzmanı
  • Mekatronik Tasarım Mühendisi
  • Yapısal Tasarım Mühendisi
  • Aviyonik Sistem Mühendisi
  • Proje Mühendisi
  • Sistem Mühendisi (Emniyet)
  • Senior Fluidic Systems Analysis Engineer
  • Senior Modeling and Simulation Engineer
  • Senior Aircraft Flight Control Software Engineer (Experienced)
  • Aircraft Flight Control Software Engineer
  • Yapısal Analiz Mühendisi
  • Yapısal Tasarım Mühendisi
  • Aeroelastisite Mühendisi
  • Yapı Dinamiği Mühendisi
  • Sistem Yerleşimi Tasarımı Mühendisi
  • Yük Mühendisi
  • Yapısal Analiz - Yorulma ve Hasara Tolerans Mühendisi
  • Gömülü Yazılım Mühendisi
  • Sistem Entegrasyon ve Test Mühendisi
  • Haberleşme Uydusu Anten Mühendisi
  • Haberleşme Uydusu Görev Yükü Mühendisi
  • Spacecraft Avionics Design Engineer
  • Yapısal Tasarım Mühendisi/Helikopter
  • Helikopter Uçuş Öğretmeni
  • Donanım Entegrasyon Mühendisi
  • Donanım Mekanik Tasarım Mühendisi
  • Optik Görev Yükü Mühendisi
  • Proje Mühendisi
  • Sistem Test Mühendisi
  • Ağırlık ve Denge Mühendisi
  • Sistem Mühendisi / Helikopter
  • Sistem Emniyeti ve Güvenilirlik Mühendisi
  • İnsan Makine Arayüz Mühendisi
  • Emniyet Yönetimi Mühendisi
  • DOA (Design Organization Approval) Mühendisi
  • Hava Aracı Kaza Yönetimi Mühendisi
  • Sertifikasyon Mühendisi
  • İmalat Mühendisi
  • Montaj Mühendisi
  • Yazılım Geliştirme/Yazılım Doğrulama Mühendisi
  • Elektrik Sistemler ve Harness Tasarım Mühendisi
  • Test Mühendisi-Labview Geliştirici
  • Alt Sözleşme Yöneticisi / Yardımcı Sanayi
  • Montaj Mühendisi
  • Yapısal Tasarım Mühendisi (İstanbul)
  • Uçuş Test Veri Sistemleri Mühendisi
  • Kıdemli Sayısal Tasarım Mühendisi
  • Donanım Tasarım Mühendisi
  • İnsan Sistem Arayüzü Sistem Mühendisi
  • Modelleme & Simülasyon Mühendisi (Yer / Araç Dinamiği)
  • İtki Aerodinamiği Uzman Mühendisi
  • Sabit Kanat Test Tasarım ve Analiz Mühendisi
  • Patent Mühendisi
  • Sayısal Tasarım Mühendisi (Donanım)
  • İş Metrikleri Analizi Mühendisi
  • Proses Mühendisi
  • Mühendislik Eğitimleri Mühendisi (Analiz)
  • Sistem Mühendisi / Arayüz Yönetimi
  • Takım Tasarım Mühendisi - Prototip
  • Yapısal Analiz Mühendisi (Uçuş Test Enstrümanstasyon)
  • Proses Mühendisi (Tahribatsız Muayene)
  • Teknoloji Yönetimi Uzmanı
  • Çevresel Sistemler Tasarım Mühendisi
  • Sistem Yerleşim Tasarım Mühendisi / Helikopter
  • Yapısal Analiz Mühendisi / Helikopter
  • Görev ve Silah Sistemleri Sistem Mühendisi
  • Yapısal Analiz Mühendisi / Yapısal Mühendislik
  • Rotor System Analysis Engineer
  • Mechanical Flight Control System Design Engineer / Helicopter
  • Elektriksel İmalat Mühendisi
  • Yapısal Montaj Mühendisi
  • Uçuş Test Mühendisi
  • Hava Aracı Teknisyeni (Mekanik)
  • Hava Aracı Teknisyeni (Elektrik Elektronik)
  • Hava Aracı Montaj Teknisyeni (Eskişehir)

Başvuru yapmak için kariyer.net ve TUSAŞ kariyer platformlarını ziyaret ediniz...

2021 TUSAŞ Personel Maaşları

TUSAŞ personel maaşları diğer savunma sanayi şirketlerinde olduğu gibi bir rakamla tarif etmek sağlıklı bir bilgi olmaz. Onun için TUSAŞ’da hangi pozisyon olursa olsun net bir maaştan bahsetmek mümkün değildir. Özellikle savunma sanayi şirketleri her bir bireyi işe alırken onunla pazarlık yapar ve kendi ücret politikasına göre de maaş verir. Bu tür firmalarda kimse kimsenin maaşını genel olarak bilmez ve aldığı ücreti söylemekte yasak.

Ama 2022 TUSAŞ maaşları ile ilgili şunu kesin söyleyebiliriz; piyasada aynı pozisyonda farklı firmalarda çalışanlardan genel olarak daha iyi ücret alıyorlar. Kısacası eğer TUSAŞ’a personel olarak girmeyi başarırsanız, ücret, sosyal haklar, kariyer vb. tüm alanlar için fazlasıyla memnun kalırsınız.

Yılda 16 maaş uygulaması mevcuttur.

Son olarak piyasada TUSAŞ yada diğer savunma sanayi şirketleri maaşları ile alakalı çok sayıda bilgi ve done var itibar etmeyiniz. Çünkü hiçbir dayanağı olmayan bu rakamların sadece piyasada benzer mesleklerde farklı yerlerde alınan ücretler daha çok sunulmakta. Bilinmesi gereken tek şey TUSAŞ’ta 2022 personel maaşları hatırı sayılır düzeyde olduğudur.


------------------------------------------------


TUSAŞ kendi sistemi üzerinde “Sıkça Sorulan Sorular” kısmında merak edilen sorulara verdiği cevaplar şu şekilde:

1. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ye nasıl başvuru yapabilirim?

Başvuru yapabilmek için https://wats.tai.com.tr/WATS/ adresinden sisteme kayıt yapılması gerekmektedir. İlk defa başvuru yapılıyorsa “Yeni Başvuru Yapmak İstiyorum” seçilmelidir. Web sayfasında belirtilen alanlara TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra, boş alanlar doldurulmalıdır. Bilgiler girildikten sonra sayfanın alt kısmında bulunan “Tüm Form Bilgilerini Kaydet” tuşuna basılmalıdır. Formu doldururken 30 dakika içerisinde hiçbir işlem yapılmaması durumunda sistem kendiliğinden kapanacaktır ve kaydedilmeyen bilgiler silinecektir. Bu nedenle, bilgilerinizi her adımda kaydederek ilerlemeniz önerilmektedir.

2. Daha önce Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'ye başvurum vardı. Yeniden iş başvurusu yapmam gerekiyor mu?

Sistemimize tekrar başvuru yapmanıza gerek yoktur. Fakat başvurularınızın güncel olması önemlidir. Daha önce yapmış olduğunuz kayıt üzerinden başvurunuzu güncelleyebilirsiniz.

3. Web sitenize başvurumu yaptım, geri dönüş yapılacak mıdır?

Adaylarımıza geri dönüş yapılabilmesi için adaylarımızın mülakat sürecine dahil olmaları gerekmektedir. Şirketimizce, açık pozisyonların gerektirdiği kriterleri sağlamanız ve mülakata davet edilmeniz durumunda adaylarımıza geri dönüş yapılmaktadır.

4. Başvurumu ne kadar sürede bir güncellemeliyim?

Başvurularınızı 6 ayda bir güncellemenizi öneririz.

5. Daha önce sistem üzerinden başvuru yapmıştım, ancak şifremi unuttum. Özgeçmişimi nasıl güncelleyebilirim?

Kayıt ekranının altında bulunan “Şifremi Unuttum” linkine tıkladığınızda, şifre sıfırlama maili kayıtlı e-mail adresine iletilecektir.

6. Başvuruma kendi hazırladığım özgeçmişimi ekleyebilir miyim?

Başvuru formunun içerisindeki “CV EKLE” alanına tıklayarak yükleyebilirsiniz.

7.Şirketinize CV getirerek ya da e-posta yoluyla başvuru yapabilir miyim?

Şirketimize başvurular web sayfamızdan yapılmaktadır, diğer yöntemlerle ulaştırılan CV’ler değerlendirmeye alınamamaktadır.

8. Başvurabileceğim ilan sayısı konusunda herhangi bir kısıtlama var mı?

Hayır, ilgilendiğiniz tüm ilanlarımıza başvuru yapabilirsiniz.

9. Kariyer.net’ te açık olan ilanınıza başvuru yaptım. Web sitenizden de başvuru yapmama gerek var mı?

Evet, başvurunuzun değerlendirmeye alınabilmesi için web sitemizden başvuru yapmanız gereklidir.

10.Meslek Lisesi mezunuyum. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'de işe girebilir miyim?

Meslek Lisesi mezunu iseniz ve alanınızda ilgili tecrübeniz bulunuyorsa, başvurunuz açık pozisyonlarımız dahilinde değerlendirilecektir.

11.Şirketinizde İngilizce gerektiren pozisyonlar için kabul ettiğiniz dil sınavları ve puanları nelerdir?

Adaylarımızdan en az TOEFL 84 ve üzeri, IELTS 6,5 ve üzeri ve TBA 5,0 ve üzeri, TÖMER 79 ve üzeri puanlarını belgelemelerini bekliyoruz.

TBA-TÖMER: Şirketimizin anlaşmalı olduğu sınav merkezidir. Sınav ücreti adaylarımız tarafından sınav merkezinde ödenmektedir. Sınav merkezi sınav sonucunuzu bir gün sonra sizlere ve TUSAŞ’a mail yoluyla bildirmektedir.

12.Daha önce Türk İngiliz Kültür Derneği tarafından uygulanan İngilizce sınavına (TBA) girdim, barajın altında bir puan aldım. Tekrar İngilizce sınavına girebilir miyim?

Şirketimizin kabul ettiği TBA sınavına istediğiniz zaman tekrar girebilirsiniz. Sınav sonucunuzu web sitemiz üzerinden güncellediğinizde, süreçlerimize tekrar dahil olabilirsiniz.

13. Başvuru formunu doldururken “Referans kısmını doldurmak zorunludur” uyarısı aldım. Referansım yok. Ne yapmalıyım?

Daha önce çalıştığınız iş yerlerinizden, yaptığınız stajlardan ya da üniversite/lise hocalarınızdan sizin hakkınızda bilgi alabileceğimiz kişileri referans olarak belirtmenizi bekliyoruz.

14. Başvuru sırasında sistem, eski çalıştığım şirketlerdeki ilk amirimin “Ad Soyad” ve “İletişim Bilgilerini” istiyor. Eski amirlerimle görüşmüyorum. İletişim bilgilerine de sahip değilim. Kimleri referans gösterebilirim?

İlk amir belirtilmesi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii işe alım süreci için tercih sebebidir. Eş düzey, yakın akraba, tanıdık referans olarak kabul edilmemektedir.

15. Yurt dışında öğrenim gördüm. Okulda öğrenim dili İngilizceydi. Yine de yabancı dil yeterlilik belgesi getirmeli miyim?

Yurtdışında İngilizce lisans/yüksek lisans/doktora eğitimi almış adaylarımızdan yabancı dil yeterlilik belgesi istenmemektedir.

16. Stajyer mühendislik için nasıl başvuru yapabilirim, şartlar nelerdir?

Başvuru yapabilmek için http://www.tai.com.tr/kariyer/stajyer-muhendis-programi adresinden sisteme kayıt yapılması gerekmektedir. İlk defa başvuru yapılıyorsa “Yeni Staj Başvurusu Yapmak İstiyorum” seçilmelidir. Web sayfasında belirtilen alanlara TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra, boş alanlar doldurulmalıdır. “Başvuru Bilgileri” sekmesinde “STAJYER MÜHENDİS PROGRAMI” pozisyonunu seçmeniz gerekmektedir. Bilgiler girildikten sonra sayfanın alt kısmında bulunan “Tüm Form Bilgilerini Kaydet” tuşuna basılmalıdır.

Anahtar Kelimeler: TUSAŞ , TAİ , 2022 Yılı Personel Alımı , 2022 Maaşları , Staj İmkanı , Çalışma Şartları , Myo , İş Başvurusu , İş İlanları , Kariyer , İnsan Kaynakları , Mühendis , Stajyer Mühendis , Aday Mühendis , Teknisyen , Tekniker , Engelli , Genel Başvuru , Senin Kariyer Yolun , SKY , Anadolu Teknik Lisesi , TUSAŞ Açılımı , İletişim , TUSAŞ Hisse , TUSAŞ Shop , Genel Müdürü

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır