kombinin su basıncı sürekli düşüyor / Kombi Basıncı Neden Düşer? - Bursay Mühendislik

Kombinin Su Basıncı Sürekli Düşüyor

kombinin su basıncı sürekli düşüyor

Kombi Basıncı Sürekli Artıyor

Kombi Basıncı Sürekli Artıyor

Kombinin Basıncı Yükseliyor durumunda basıncın ne kadar yükseldiği ve ne kadarda bir yükseldiği önemli bir konudur. Kombi içerisinde sürekli ısınıp soğuyan su genleşebilir. Genleştikçe de basınçta yükselmeler olabilir. Bu gibi durumlarda basıncın ne kadar yükseldiğine dikkat etmek gerekir. Örneğin; sıcak su kullanımında ya da petek sistemi açık olduğunda kombi su basıncı yükselebilir. Ufak tefek olan yükselmeler normaldir.

Basınç değeri 1,5 bardan birkaç gün veya haftada 2 bara kadar yükseliyorsa normal bir durumdur. Fakat basınç çok sık 2,5 ya da 3 barın üzerine çıkıyorsa bu bir sorundur. Hatta kombide basınç yükselmesi sebebi ile su akıntısı sorunu da olabilir.

Kullanıcı Servis Öncesi Ne Yapabilir?

Kombi basıncı yükseliyorsa kullanıcı olarak yapabileceğiniz tek işlem doldurma musluğunu kontrol etmektir. Doldurma musluğu ile su basma işlemi yaptığınız zaman açık bırakmış ya da açık unutmuş olabilirsiniz. Açık kaldıysa bu sebeple basınç yükseliyor ve su akıntısı sorunu da beraberinde gelir. Bu durumda doldurma musluğuna bakmalı açık kalmış ya da unutulmuşsa eğer kapatmalısınız. Doldurma musluğu genel modellerde sağa çevrilerek kapatılır.

Muhtemel Sebepler Nelerdir?

Kombi basıncının yükselmesi bir nedene değil birçok nedene bağlıdır. Kombi basıncında yükselme olduğu zaman işin uzmanından yardım almanız gerekir. Bu yardımları alırken de cihaza müdahale etmemenizi tavsiye ederiz.

Doldurma musluğu kırık, arızalı ya da açık olabilir Doldurma musluğu kombi basıncının yükselmesine sebep olan parçaların başında gelir. Çünkü görevi kombi basıncı düştüğü zaman basıncı yükseltmektir. Doldurma musluğu açık kaldığında bar değeri ilerlemeye devam eder. Beraberinde basınç yükselme ile su akıntısı sorunu da ortaya çıkar. Kırıldığında veya arızalandığında yine basınç yükselir. Bu durumda açık ise kapatılır, arızalı ya da kırık ise değişimi ile sorun çözümlenir.

Genleşme tankının havası eksik ya da membranı delik olabilir Kombi içinde ısınan su genleşmeye uğrar. Genleştikçe basınçta yükselmeler olur. Yüksek basınç kombiye zarar vereceğinden kombilerde bu dengeyi tutmak için genleşme tankı vardır. Genleşme tankı ikiye ayrılmış bir parçadır. Bir bölümünde su bir bölümünde hava vardır. Hava olan kısımda hava bittiğinde su olan bölümden hava olan bölüme su dolar ve basınçta düşme, yükselme olur. Genleşme tankının havası bittiğinde veya ortasında yer alan membran delindiğinde basınç yükselmesi sorunu görülebilir. Bu durumda önce tankın havasına bakılır, eksik ise hava basılır. membran delik ise genleşme tankı değişimi yapılır.

Plaka-ana eşanjör arızalı olabilir Plaka eşanjör kombilerde ikinci eşanjör olarak bilinir. Cihaz eğer çift eşanjörlü ise plaka eşanjörde sorun olabilir. Tek eşanjörlü ise ana eşanjörde sorun olabilir. Kombide eşanjör parçası hakkında bilgi almak için linki tıklayabilirsiniz. Bu parçaların tamiri olmaz arıza durumunda mutlaka yenisi ile değişimi yapılır.

Kombi Su Basıncı Neden Düşer? Düşerse Ne Olur?

Kombilerin içinde belli bir oranda su bulunmak zorundadır. Bu su, peteklerin ısınmasını sağlar ve belli bir miktarın üstünde olmak zorundadır. Aksi halinde, kombi sisteminde belirtilen güvenlik sistemine göre, kombideki su belli bir oranın altına düşerse kombi çalışmayı durdurur.

kombi bar ayarı
kombi su basıncı nasıl arttırılır

Kombi Su Basıncı Neden Düşer?

Bütün kombilerde, su basıncı düşer. Ancak bu düşme oranı bellidir. Yani tahmini olarak 3 – 4 ayda bir 0,5 bar civarında bir düşüş olması son derece doğal bir durumdur. Bu durum dışında kombi basıncının düşmesi bir sorun olduğu anlamına gelir.

Kombi su basıncı neden düşer? Sorusu çok sık sorulan bir sorudur. Kombi su basıncının düşmesi genellikle, kalorifer tesisatında su kaçağı olduğu anlamına gelir. Tabii, peteklerin hava yapması da kombi su basıncının düşmesinin sebeplerinden biri olabilir.

Kombi Su Basıncı Düşerse Ne Olur?

Kombi su basıncı düşerse ne olur sorusunu birçok kişi sormaktadır. Bu sorunun çok sık sorulmasının sebebi, kalorifer tesisatının zarar görmesinden korkulduğu içindir. Ayrıca kombi su basıncı düşerse, kombi de zarar görür gibi bir korku söz konusudur.

Ancak kombi su basıncı düşerse, kalorifer tesisatı veya kombiye hiçbir zarar gelmez. Kombi, dijital özelliği olan bir araçtır. Sistem yazılımında güvenlik önlemleri bulunmaktadır. Bu sebeple kombi su basıncı düştüğü zaman kombi çalışmayı durdurur. Bu sayede kombi basıncı düşmesi sonucu kombinin zarar görmesi engellenir.

Kombinin basınç düşmesinden dolayı kapanması için, kombi su basıncının 1 barın altında düşmesi gerekir.

Kombi Su Basıncı Nasıl Arttırılır?

Kombi su basıncını arttırmak son derece basittir. Kombilerin alt kısmında su takviye vanası bulunur. Bu su vanasını doğrudan dairenizdeki su tesisatı hattına bağlıdır.

Kombi altındaki vanayı saat yönünün tersine çevirerek, kombi su basıncı yükseltilebilir. Kombi markasına bağlı olarak, kombi su takviye vanasının yeri kombinin alt kısmında farklı noktalarda olabilir.

Kombi Su Basıncı Yükselmiyor

Kombi basıncı düştüğü zaman, kombi altında bulunan su takviye musluğu saat yönünün tersine çevrilerek açılır ve kombiye su takviyesi yapılır.

Ancak bazı durumlarda, kombi takviye musluğu açılmasına rağmen kombi su basıncı yükselmiyor olabilir. Bu durumun bazı nedenleri vardır. Bunlardan biri, kombi takviye vanasının arızalı olması diyebiliriz.

Kombi su takviye vanasını yalama yapmış olabilir. Bu durumda, vanayı çevirebilirsiniz ama içindeki mekanizma çalışmadığı için kombi su basıncı yükselmez.

kombi su basıncı yükselmiyor
kombi su basıncı neden düşer

Kombi su basıncı yükselmiyor olmasının bir değer sebebi ise, şebeke suyu basıncının düşük olmasıdır. Bu sorun özellikle üst katlarda oturan dairelerde görülen bir sorundur. Şebeke suyunun basıncı yetersiz olduğu için, siz kombi su takviye vanasını açsanız bile vanadan su akmayacağı için kombinin basıncı yükselmiyor olur.

Kombi basıncı yükselmiyor olmasının bir sebebi de, kalorifer borularında ciddi bir su kaçağı vardır. Siz kombi su takviye vanasını açarsınız ama bu kaçaktan aynı oranda su eksildiği için kombi su basıncı yükselmiyor olur.

Kombi Basıncı Kaç Olmalı

Kombi bar ayarı, tüm kombilerde standart değerdedir. Yani kombi bar ayarı, 1,5 – 2 arasında olmalıdır. Bunu kombi üstünde bulunan basınç göstergesinde rahatlıkla görebilirsiniz.

Kombinin basıncının sık sık düşmesi iki sebebe bağlı olarak gerçekleşmektedir. Bunlardan birincisinde; kombi içerisinde bulunan genleşme tankı diğeri ise kalorifer tesisatında bulunan su kaçağıdır. Problemin hangisinden kaynaklı olduğunu belirleyebilmek için kombinin alt kısmında bulunan kalorifer tesisatına ait giriş ve çıkış ¾ vanalarının kapatılıp, kombiye 1.5 bar su ilave edip beklemek gerekir. Eğer su basıncı düşüyorsa genleşme tankı arızalıdır bu noktada kombi servisinin aranması gerekir. Su basıncı düşmediği zamanlarda ise vanaların açılıp suyun azalması sağlanır bu durumda eğer su azalıyorsa tesisat borusunda su kaçağı vardır.

Kombi su eksiltiyor ise biz Avrupa ve Anadolu Yakasındaki şubelerimizden arayın garantili çözümler sunalım.

Kombinin basıncının sık sık düşmesi hızlıysa kesin kaçak vardır. Kombideki su basıncı zaman içerisinde düşüyorsa ve kombi çok eskiyse genleşme tankına hava basılmalı ve eşanjör gözden geçirilmelidir. Çünkü bazen eşanjörde oluşabilecek ince çatlaklar ısındıkça sızar ve buharlaşır soğuyunca da büzülme meydana gelir, bu durumda kombi altında herhangi bir damla su görülemeyeceği için bu olay rutin bir şekilde devam eder. Su basıncı eğer zaman içerisinde düşüyorsa ve kombide yeniyse bu sefer radyatör vanalarının başlarından uzun süreli damlayan suda kolay bir şekilde fark edilemeyeceği için zamanla su basıncı düşer. Eğer kişi zemin katta oturuyorsa ve kaçak olan tesisatlar da kaçak varsa su devamlı toprağa akacağı için kaçağın fark edilmesi zordur. Petekler suyun basıncını gösteren manometrenin 1’in altına düştüğü zaman soğumaya başlar.

Kombiye devamlı su basmak istemeyen kullanıcı arızaya sebep olan su sızıntısını tamir ettirmelidir. Boruların ek yerlerinde meydana gelen sızıntıları cihazla tespit etmek yerine ilaçla kapatmak daha pratik ve daha ekonomik bir yöntemdir. Bu sayede kullanıcı cihazın eve gelmesi için herhangi bir ücret ödemez kaçak boru tamiratı bazen maliyetli olabilmektedir. Kombinin basıncının sık sık düşmesi durumunda kaçağın yerinin tespit edilip kaçak onarım kimyasalı ile de problemin çözülmesi en pratik yöntemlerin arasındadır. Bu kimyasalların başında kaçak giderici konsatre kimyasallar vardır.Kat kaloriferi boruları, kombi, temiz su boruları, chiller suyu boruları ve güneş enerjisi kollektör boruları gibi pek çok kapalı ve açık boru tesisatlarında kullanılan kimyasallar oldukça da etkilidir.

Tagged Withkombinin basıncının sık sık düşmesi

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır