ehliyet değiştirme sağlık raporu 2020 / Türk Nöroloji Derneği | Yeni Ehliyet Yönetmeliği Hakkında Soru-Cevap

Ehliyet Değiştirme Sağlık Raporu 2020

ehliyet değiştirme sağlık raporu 2020

Ehliyet Değiştirmek İ&#;in Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Ehliyetini değiştirmek isteyen kişilerin başvuru yapmadan önce bir sağlık raporu alması gerekmektedir. Sağlık raporu alabileceğiniz kurum ve kuruluşlar aslında oldukça çeşitlidir. Siz de kendiniz için en uygun kurumdan sağlık raporu alabilirsiniz.

Ehliyet Değiştirmek İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Ehliyetini yenilemek isteyen sürücü adaylarının, sağlık raporu alması zorunlu bir hale gelmiştir. Ehliyeti değiştirmek isteyen kişiler; aile sağlığı merkezlerinden, üniversitelere ve bakanlıklara bağlı sağlık tesislerinden, özel hastanelerden, özel polikliniklerden, tıp merkezlerinden ve özel muayenehanelerden sağlık raporu alabilirler.

Sağlık raporunu devlet kurumundan veya özel kurumundan almayı tercih edebilirsiniz. Ehliyet değiştirmek için gerekli olan sağlık raporunun nerden alınacağı ise kişinin kendi tercihine bırakılmıştır. Ehliyet almak isteyen kişilerin de sağlık raporu alması zorunlu bir hale gelmiştir. Ehliyetini değiştirmek isteyen kişilerin tarihine kadar belgeleri hazırladıktan sonra ehliyet yenileme işlemi için başvuru yapmaları gerekmektedir.

Ehliyet Değiştirmek İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Ehliyetini değiştirmek isteyen kişilerin öncelikli olarak bazı belgeleri temin etmesi gerekmektedir. Sürücü belgesini değiştirmek isteyen kişilerin yanında; eski sürücü belgesini, sağlık raporunu, nüfus cüzdanını, kan grubu belgesini, iki adet biyometrik fotoğrafı, parmak izini ve bankaya yapılan ödemenin makbuzunu bulundurması gerekmektedir.

Ehliyet değişikliği için ödenmesi gereken ücret 15 TL olarak belirlenmiştir. Ehliyetini kaybeden ve yenisini çıkarmak isteyen veya ehliyetini yenilemek isteyen kişilerin gerekli belgeleri hazırladıktan sonra ehliyetini değiştirmek için başvuru yapması gerekmektedir. Ehliyetini yenilemek isteyen kişilerin son güne bırakmadan değiştirmeleri gerekmektedir.

Nereden, Nasıl Alınır ve Daha Fazlası: Ehliyet İçin Sağlık Raporu

Bildiğiniz üzere trafikte araç kullanma yetkinliğine sahip olduğunuzu gösteren belge, ehliyetinizdir. İster ehliyet sınavını yeni geçip ilk kez ehliyet alacak olun, ister eski tip ehliyetinizi yenilemek isteyin, isterseniz de ehliyetinize sınıf eklemek isteyin… Tüm bu işlemler için gerekli belgelerden biri sürücü sağlık raporu! Yani “Ehliyet için sağlık raporu zorunlu mu?” sorusunun cevabı kesinlikle evet! Peki, sürücü belgesi işlemlerinde ihtiyacınız olan sağlık raporunu nereden ve nasıl alabilirsiniz? İşte, sürücü belgesi için sağlık raporu ile ilgili bilmeniz gerekenler:

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Sağlık raporu almak için sağlık kuruluşlarına başvurmanız gerekiyor. Randevunuzu almak için aşağıdaki kuruluşlara başvurabilirsiniz:

  • Sağlık ocakları (aile hekiminiz)
  • Özel hastaneler
  • Özel tıp merkezleri, poliklinik ya da muayenehaneler

Sağlık raporunu en kolay şekilde almak için aile hekiminizden randevu alabilirsiniz.

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Dilediğiniz sağlık kuruluşundan randevu aldınız… Peki, sağlık raporu için doktora giderken yanınızda götürmeniz gerekenler neler? Kimliğiniz ve 2 adet biyometrik fotoğrafınız kesinlikle yanınızda bulunmalı. Bunun yanı sıra lens ya da gözlük kullanıyorsanız yanınıza almanız faydalı olabilir. Ayrıca sürekli kullandığınız bir ilaç varsa ve adlarını hatırlamakta güçlük çekiyorsanız bir kâğıda ilaç isimlerini de not alabilirsiniz.

Hekiminiz muayene sırasında sağlık durumunuzla ilgili sorular yöneltecek. Bu sorulara doğru cevap vermeniz oldukça önemli. Ayrıca denge ve refleks testleri de bu muayene sırasında yapılıyor. Eğer hiçbir sorun yoksa hekiminiz, üzerine fotoğrafınızı yapıştırdığı “Sürücü olur” raporunu size hemen veriyor. Fakat bazı durumlarda “Aile hekimi sağlık raporu vermiyor.” demenize neden olabilecek bir yönlendirme de söz konusu olabiliyor. Örneğin gözlerinizde bir sorun varsa hekiminiz ehliyet sağlık raporu için göz muayenesi olmanızı isteyebiliyor. Bu diğer sağlık kuruluşlarına yönlendirme durumu, uzman doktor gerektiren diğer sağlık sorunları için de söz konusu olabiliyor. Eğer hekiminiz böyle bir yönlendirme istediyse yönlendirdiği doktora gitmeli ve gerekli muayeneyi olmalısınız.

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Nasıl Alınır

Ehliyet İçin Sağlık Raporu Ücreti Ne Kadar?

Aile hekiminizden sağlık raporu alacaksanız bunun için bir ücret ödemenize gerek yok. Fakat burada bir istisna mevcut: Eğer hekiminiz başka bir bölüme yönlendirme yaparsa bu durumda ücret ödemeniz gerekebiliyor. Bu ücret ise devlet hastanelerinde ve üniversite hastanelerinde farklı olabiliyor. Örneğin yılında devlet hastanelerinde tek hekim ücreti 50 TL iken üniversite hastanelerinde bu ücret 75 TL.

Diğer yandan sağlık raporunuzu özel sağlık kuruluşlarından almak isterseniz sağlık raporu için bir ücret ödemeniz gerekiyor. Bu bedel ise hastaneden hastaneye farklılık gösterebiliyor.

Ehliyet Sağlık Raporundaki Gruplar Neyi İfade Ediyor?

Sağlık raporunuzun üzerinde “Sürücü olur”, “1. Grup sürücü olur” ve “2. Grup sürücü olur” olmak üzere üç grup olduğunu fark etmiş ve haliyle bu grupların ne anlam ifade ettiğini merak etmiş olabilirsiniz. Bu terim aslında ehliyet sınıfları ile ilgili.

1. Grup Sağlık Raporları: M, A1, A2, A, B1, B, BE ve F sınıfı sürücü belgesi alacaklar için sağlık yeterliliğini belirtiyor. Bu gruptaki sürücülerin 10 yılda bir yeniden sağlık raporu alıp ve ehliyet için gerekli diğer belgelerle birlikte başvurup ehliyetlerini yenilemeleri gerekiyor.

2. Grup Sağlık Raporları: C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE ve G sınıfı sürücü belgesi alacaklar için sağlık yeterliliğini belirtiyor. Bu gruptaki sürücülerin ise 5 yılda bir ehliyetlerini yenilemesi gerekiyor.

Eğer sağlık raporunuzda “Sürücü olur” bölümü işaretliyse -sınıf şartlarını karşıladığınız takdirde- iki sınıftan da ehliyet alabiliyorsunuz. Bu arada ehliyet sınıfları hakkında detaylı bilgi ve “Hangi ehliyet sınıfı hangi taşıtı kullanabilir?” sorusunun yanıtını almak için yazımızı okuyabilirsiniz. 

Ehliyet İçin Sağlık Raporu

Ehliyet Sınavını Geçtikten Sonra Sürücü Belgesi Çıkarmak İçin Yeniden Sağlık Raporu Alınmalı mı?

“Ehliyet nasıl alınır?” sorusunun yanıtını uzun uzun verdiğimiz yazımızda da aktardığımız gibi ilk kez ehliyet çıkaracakların İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvurusu sırasında sunması gereken belgelerden biri de sağlık raporu. Peki, ehliyet kursuna yazılırken verdiğiniz sağlık raporunu kullanabilir misiniz, yoksa yeni bir rapor mu almalısınız? Eğer ehliyet sınavına girip geçtiyseniz size verilen sürücü kursu dosyasının içerisinde sağlık raporu da bulunuyor. Dolayısıyla yeni bir rapor almanıza gerek kalmıyor. Fakat ehliyet yenileme işlemlerinde sağlık raporu sunmanız gerekiyor.

Yollara Çıkmaya Hazır mısınız?

Ehliyetinizi çıkardıktan sonra artık sürüş yeterliliğinizi gösteren bir belgeniz var demektir! İyi ve güvenli sürüşler dileriz! Ama bu noktada, trafiğin de pek çok sürpriz sunabileceğini unutmamak lazım. Peki, kötü sürprizlere karşı güvenceniz var mı? MAPFRE Sigorta’nın araç sigortaları ile hemen kendinizi, aracınızı ve sevdiklerinizi güvence altına alabilirsiniz. Pek çok olumsuzluğa karşı size teminat sunan Kasko Sigortası ve her yıl yenilenmesi zorunlu olan Trafik Sigortası’nı hemen inceleyebilir ve fiyat teklifi alabilirsiniz.

Ehliyet i&#;in sağlık raporu nereden alınır? Yeni tip s&#;r&#;c&#; belgesi i&#;in sağlık raporu nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 11,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

Ehliyet için sağlık raporu nereden alınır sorusu, sürücü belgesi sahibi olmak için gerekli belgelerden birisi olarak sağlık raporuna ihtiyacı bulunan vatandaşların araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Sınav sürecini ile birlikte niteliğe sahip olan ehliyet için sağlık raporu, belirli kurumlardan temin edilebiliyor. Peki, ehliyet için sağlık raporu nereden alınır? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler

Haberin Devamı

Ehliyet için sağlık raporu, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan özel sağlık kuruluşlarında, aile sağlığı merkezlerinde (eski adıyla sağlık ocağı), Sağlık Bakanlığı hastanelerinde ve üniversite hastanelerinde alınabiliyor. Sağlık raporu üzerine kaşe ve imzasını atan doktor, raporu onaylayarak teslim eder. 

EHLİYET İÇİN SAĞLIK RAPORU İÇERİSİNDE HANGİ KRİTERLERE DİKKAT EDİLİYOR?

Sürücü ve sürücü adaylarının muayeneleri; Sağlık Bakanlığına ve üniversitelere bağlı sağlık tesisleri, aile sağlığı merkezleri ve Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan özel sağlık kuruluşlarında görevli tabip veya uzman tabip tarafından bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılır ve sağlık raporu düzenlenir. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığınca verilen eğitim sonrasında sürücü belgesi alacak personelin sağlık raporları kendi kurum tabipliklerince de verilebilir. Tabiplerce verilen sağlık raporlarında tabibin kaşe ve imzasının bulunması gerekir. Tabiplerce verilen raporların gerçeğe uygun olmadığının tespiti halinde bu raporlar geçersiz sayılır ve sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Bu tabipler bir daha sürücü adayları ve sürücüler için sağlık raporu veremez. Bu husus Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirilir.

Haberin Devamı

Tabip tarafından, sürücü veya sürücü adayının yapılan genel muayenesinde;

a) İşitme kaybı,

b) Günlük hayatı kısıtlayan denge problemi, baş dönmesi nedeni olabilecek bir hastalık,

c) Uyku bozukluğu (Obstrüktif uyku apnesi sendromu, gündüz aşırı uyuklama hali),

ç) Malign tümör hikâyesi,

d) Eklem hareketlerinde kısıtlama,

e) Ekstremite noksanlığı,

f) Kas, tendon ve bağ lezyonları,

g) Hipoglisemiye yol açabilecek ilaç kullanılan diabetes mellitus hastalığı,

ğ) Kalp-damar hastalığı (anjinal yakınma, akut koroner sendrom tanısı, angioplasti, kalp yetmezliği, hipertansiyon, bilinç bozukluğuna yol açabilecek ritim bozukluğu, kalıcı pil implantasyonu),

h) Organ yetmezliği (organ nakli geçirilmiş olması, kronik böbrek yetmezliği ve diğer hayati önemi haiz organlarda dekompanse yetmezlik),

Haberin Devamı

ı) Santral sinir sistemi hastalıkları,

i) Periferik sinir sistemi hastalıkları,

j) Epilepsi,

k) Kas hastalıkları (myopati, progresif muskuler distrofi, kas-sinir kavşak hastalıkları),

l) Ruh hastalığı (ağır akıl hastalığı, zeka geriliği, demans, kişilik bozukluğu, ağır davranış bozukluğu),

m) Alkol bağımlılığı,

n) Psikotrop madde bağımlılığı,

o) Görme derecelerinin 5 inci maddenin ikinci fıkrasına uygun,

ö) Görme alanının uygun,

p) Renk körlüğü (Herhangi bir koşul aranmadan sürücü olabilirler.),

r) Gece körlüğü (tavuk karası), gün içinde yapılan yolculuklar ile sınırlı (gün doğumundan bir saat sonra, gün batımından bir saat önce),

s) Derinlik duyusunun normal,

ş) Pitozis-hemipitozis,

t) Diplopi ve şaşılığı,

Haberin Devamı

u) Blefarospazm, katarakt, afaki, progresif göz hastalığı,        

ü) Monoküler görme (snellen eşeli ile görme derecelerinin 5 inci maddenin ikinci fıkrasına uygun)

olup olmadığı yönünde değerlendirme yapılır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır