emirgan korusu kahvaltı fiyatları / Emirgan Korusu | Nerede, Köşklerde Kahvaltı Fiyatları ve Giriş Ücreti

Emirgan Korusu Kahvaltı Fiyatları

emirgan korusu kahvaltı fiyatları

Emirgan Korusu’nda Kahvaltı Fiyatları Kaçtır?

Emirgan Korusu’nda Kahvaltı Fiyatları Kaçtır?

Sarı Köşk’te, Serpme kahvaltı ücreti hafta içi kişi başı 40 TL, hafta sonu ise 50 TL’dir. Pembe Köşk’te ise sabit olarak 50 TL’dir. Beyaz Köşk’te de kahvaltı fiyatı 50 TL’dir.

İstanbul’un yoğun hayatından, kalabalığından, stresinden sıkıldıysanız şehrin dışına çıkmadan doğal bir ortama gitmek istiyorsanız Emirgan Korusu tam sizin içindir. Emirgan Korusu Nerededir? 

Emirgan Korusu Nerededir?

Emirgan Korusu, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yer almaktadır.

Emirgan Korusu’nun Tarihi Nedir?

Koru, Bizans döneminde “Kyparates” adıyla anılmıştır. Şuan ki ismi IV.Murat’ın İran seferinden dönerken yanında getirdiği Emirgune’nin oğlu Tahmans Kulu Han’dan gelmektedir.

Emirgan Korusu’nun Yapısı Nasıldır?

Emirgan Korusu, İstanbul Boğazı kıyısında, 47,2 hektarlık bir alanda sırtlar ve yamaçlar üstüne yayılmıştır. Çevresi yüksek duvarlarla çevrilmiş durumdadır. 

Emirgan Korusu’ndaki Bitki Türleri Nelerdir?

Emirgan Korusu’nda 120’yi aşkın bitki ve ağaç türü bulunmaktadır.  Bunların arasında nadir bulunanlar şunlardır: Taş Çam, Türk çamı, Halep Çamı, Mavi Çam, Doğu Beyaz Çam, Deniz Çamı, Japon Sedir, Norveç Ladin, Mavi Ladin, Atlas Sedir, Lübnan Sedir, Himalaya sedir, Kayın, Dişbudak ağacı, Sapindus, Babylon Willow, Macar Meşe, Colorado Beyaz Köknar, Baldırıkara otu ağacı, California tütsü-sedir, Sahil Redwood ve Kafur ağacıdır.

Emirgan Korusu’nda Kaç Köşk Vardır?

1871-1878 yılları arasında koru içinde 3 köşk yaptırılmıştır. Günümüze de ulaşan bu köşkler Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk olarak adlandırılmaktadır. Sarı Köşk, kuş evi görünümündedir. Koru’daki en iyi manzaraya sahiptir bu köşkte şuan kafe ve restoran yer almaktadır. Pembe Köşk, uzun bir dönem boyunca paşaların seyir mekanı olarak kullanılmıştır. Beyaz Köşk ise en özel botanik düzenlemeye ve bitki çeşitliliğine sahiptir.

Emirgan Korusu’nda Hangi Aktiviteler Yapılabilir?

Koru’da köşkler, çocuk oyun alanları, piknik alanları ile seyir terasları bulunuyor. İçerisinde pek çok fotoğraf çekimi yapabileceğiniz noktalar ile koşu ve yürüyüş parkurları da yer almaktadır. 

Emirgan Korusu Ne Zaman Park Haline Gelmiştir?

1940 yılında dönemin İstanbul belediye başkanı Lütfi Kırdar'ın girişimiyle kamulaştırılıp park olarak düzenlenerek halka açılmıştır.

Emirgan Korusu’na Nasıl Gidilir? 

Özel aracınızla gidecekseniz Sarıyer Sahil Yolunu kullanmalısınız. Emirgan’a geldikten sonra cadde üzerinde bulunan tabelaları takip edip içeri girebilirsiniz. Toplu taşıma yolu ile bölgeye İETT otobüslerinin Sarıyer Sahil Yolunu kullanan tüm araçlarını kullanabilirsiniz.

Emirgan Korusu’na Giriş Ücretli midir?

Koru’ya yaya olarak girmek ücretsizdir. Ancak koru içerisinde bulunan otoparka giriş için gün boyu 10 TL ücret ödemeniz yeterli olacaktır.

Emirgan Korusu’nda Kahvaltı Fiyatları Kaçtır?

Sarı Köşk’te, Serpme kahvaltı ücreti hafta içi kişi başı 40 TL, hafta sonu ise 50 TL’dir. Pembe Köşk’te ise sabit olarak 50 TL’dir. Beyaz Köşk’te de kahvaltı fiyatı 50 TL’dir.

Pembe Köşk

Pembe Köşk, İstanbul’da Emirgan Korusu’nun içindeki tarihi bir köşktür. Adını köşkün renginden alır ve Osmanlı evi görünümündedir. Emirgan Korusu’nun içinde ayrıca adlarını yine köşklerin renginden alan Sarı Köşk ve Beyaz Köşk de yer alır. Oldukça köklü bir tarihe sahip olan Pembe Köşk günümüzde restoran olarak hizmet verir. Mekanda ayrıca düğün, toplantı, nişan gibi etkinlikler de organize edilebilir. Önce Emirgan Korusu‘nda yürüyüş yapıp daha sonra burada güzel bir kahvaltı edebilirsiniz.
Hafta sonları İstanbul’dan uzaklaşmadan şehrin gürültüsünden kaçmak isterseniz Pembe Köşk‘e gidebilirsiniz.

Pembe Köşk

Pembe Köşk Hakkında Bilgi 

Köşke üç farklı kapıdan giriş yapmak mümkündür. Kapılar, protokol kapısı, personel kapısı ve ön kapıdır. Ön girişin olduğu bölümde geniş bir salon ve salona açılan iki oda görebilirsiniz. Bu alanda ayrıca tuvalet, mutfak ve banyo da vardır. Protokol kapısının girişinde ise gizli bir oda daha bulunur. İkinci kata çıkmak için geniş ve büyükçe olan merdiven kullanılır. Bu katta yine salon ve salona açılan iki odanın dışında ara bir koridor ile ulaşılabilen 5 büyük oda ve 2 minik sandık alanı yer alır. Köşk 1878 senesinde Mısır Hıdivi Abbas Hilmi Paşa zamanında, paşalar için bir seyir terası amacıyla kullanılmıştır.
Sardunya pembesi köşkün onarımı ve restorasyonu 1982 senesinde yapıldıktan sonra 1995 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne devredilmiştir. Belediye devraldıktan sonra baştan sonra köşkü ve çevresindeki çeşme ve mermerlerini düzenlemiştir. Cilalamadan, kapı pencere onarımına, elektrik ve kalorifer tesisatından dış cephesine kadar onarımdan geçen eser o tarihten itibaren tüm halkın faydalanabileceği bir duruma getirilmiştir. Günümüzde uygun fiyatla güzel hizmetin sunulduğu ve lezzetli yemek alternatiflerinin bulunduğu manzaralı yerlerin başında gelen sıcak bir mekan olmuştur.

Emirgan Korusu 

Pembe Köşk’le beraber diğer köşkleri bünyesinde barındıran Emirgan Korusu, boğaza hakim manzarası ile pek çok ziyaretçi ağırlayan bir park olarak büyük beğeni toplar. Yeşil ile maviyi buluşturan ve tarihi ile dikkat çeken park, içinde yer alan renkli köşkler ile dinlenme ve yemek yeme imkanı da sunar. Koru, Cumhuriyet döneminin başlarında özel bir mülkiyet olarak kullanılırken 1940’lı yıllarda kamulaştırılmış ve şehrin mülkü olarak kullanılmaya başlanmıştır. Köşkler İsmail Paşa tarafından yaptırılmıştır. Pembe Köşk ahşap kaplamalı, sardunya pembesi tonunda sıcak atmosferli bir yapıdır.

Pembe Köşk Etrafında Gezilecek Yerler 

Pembe Köşk’ü gezdikten sonra burada yemek yediyseniz çevreyi keşfe çıkabilirsiniz. Emirgan ve çevresinde gezebileceğiniz pek çok alternatifiniz bulunuyor. Beyaz Köşk ve Sarı Köşk listenin ilk sırasında yer alan yerler olarak karşınıza çıkıyor. Emirgan Korusu’nda bol oksijen ve yüzlerce ağaç arasında keyifli zaman geçirmeyi de unutmamalısınız. Buraya hem tek hem ailecek gelebilirsiniz. Köşklerden sonra Rumeli Feneri köyü yakınında bulunan Marmaracık Koyu’na gidip sessiz ve sakin zaman geçirebilirsiniz. Konaklama gibi bir düşünceniz varsa civardaki bungalovları ya da otelleri tercih edebilirsiniz. Telli Baba Türbesi de Türkiye’de en çok ziyaret edilen yerlerden biri olarak gezebileceğiniz yerler arasında bulunuyor. Ziyaret edebileceğiniz yerlerden diğerleri ise Sarıyer’deki Köybaşı Caddesi üzerinde bulunan Yeniköy Sinagogu ve Türkiye’nin ilk özel müze unvanına sahip Sadberk Hanım Müzesi.
Bu arada koru etrafından çok uzaklaşmak istemiyorsanız, Emirgan Korusu’na yakın yerler arasında Sakıp Sabancı Müzesi’nin de var olduğunu unutmayınız.

Emirgan Korusu Pembe Köşk Kahvaltı Fiyatları 

Emirgan Korusu’nda fiyatlar köşklere göre değişiyor. Kahvaltı fiyatlarına gelecek olursak açık büfe kahvaltı 42,5 Türk Lirası. Kahvaltı saatleri ise 09.00- 14.00 arası oluyor. Açık büfe kahvaltı tercih etmezseniz içinde beyaz Peynir, örgü peynir, eski kaşar, otlu peynir, domates, salatalık söğüş, çeşit zeytin, salam, dana rozbif, tahin, pekmez, reçel, taze kaymak, petek bal, haşlanmış yumurta, kek ve simit bulunan kahvaltı tabaklarından alabilirsiniz. Kahvaltı tabağının ücreti ise 25 Türk Lirası.

Emirgan Pembe Köşk 

Pembe Köşk düğün ve özel günlerinizi kutlayabileceğiniz yerlerin başında gelir. Köşk, Emirgan Korusu’nda bulunan 3 köşkten bir tanesidir ve burada yazın 350 kişiye kadar gruplara organizasyon hizmeti verilebilir. Ayrıca 300 kişiye kadar kokteyl yapılabilen köşk, kış döneminde ise yaklaşık 100 kişiye kadar misafire organizasyon hizmeti ya da kokteyl olanağı sunar. Kafe ve restoran olarak hafta sonu hizmet veren mekan yetkilileri ile iletişime geçerek davetleriniz için gün ayırtabilir, menü ve organizasyon fiyatları ile ilgili bilgi alabilirsiniz.
Pembe Köşk Emirgan Telefon: 0 212 277 76 58- 0 212 229 36 68

Pembe Köşk Ulaşım 

Pembe Köşk Ulaşım

Pembe Köşk’e ulaşmak için öncelikle Emirgan Korusu’na gitmeniz gerekiyor. Yol için farklı araç alternatifleriniz mevcut.
Otobüs: Mecidiyeköy’den 29Ş, Kabataş’tan 25E, 40T ve 22RE, Zincirlikuyu’dan 40B, Taksim’den 40, 40T ve 42T hat numaralı otobüslerle ulaşabilirsiniz.
Otomobil: Beşiktaş-Sarıyer Sahil Yolu’nu kullanarak, Sakıp Sabancı Müzesi’nin yanındaki tabelaları takip ederek ulaşabilirsiniz.

Yazıcı Dostu Sürüm

Emirgan Korusu Nerede? Giriş Ücreti ve Kahvaltı Fiyatları

Emirgan Korusu, İstanbul’un kalabalığından sıyrılıp asırlık ağaçların arasında eşsiz bir boğaz manzarasını sizlere sunuyor. İçerisinde yararlanabileceğiniz pek çok alan ile ister hafta içi ister hafta sonu bu harika parkın tadını çıkarabilirsiniz. Bizlerde sizlere yazımızda koru hakkında detaylı bilgiler veriyoruz. İçeride neler var, köşkler hakkında detaylar, kahvaltı ve fiyatları, aileler için çocuk oyun alanları ve piknik alanları ile nerede, nasıl gidilir gibi detaylı ulaşım bilgilerine yer verdik.

Emirgan Korusu Hakkında Bilgi

Osmanlı Hükümdarı IV. Murad tarafından İranlı Emir Gün’e hediye olarak vermiştir.Sonrasında ise bu yeşillik bahçe, birçok kez el değiştirmiştir.Son olarak 1940 yılında dönemin belediye başkanı olan Lütfi Kırdar tarafından kamulaştırılması salanmıştır.Arından ise park, halkın kullanımına açılmıştır.

Parkın sahip olduğu doğal güzellikler, şehrin bu kadar merkezi bir konumunda eşine ender rastlanabilecek türdeyken, içerisindeki köşkler de tarihe ışık tutan yönleri ile görülmeye değerdir.

İçerisinde Neler Var?

Emirgan Korusu İçerisinde Neler Var?

Korunun içerisinde köşkler, çocuk oyun alanları, piknik alanları ile seyir terasları bulunuyor.İçerisinde pek çok fotoğraf çekimi yapabileceğiniz noktalar ile koşu ve yürüyüş parkurları da yer alıyor.Yazımızın devamında koruda yer alan yerler ve yapılacak aktiviteler hakkında tüm detaylara yer verdik.

Emirgan Korusu Köşkler

1871 ve 1878 yılları arasında koru içerisinde yaptırılan köşkler, renklerinden aldıkları isimleri ile anılırlar.

Sarı Köşk

Emirgan Korusu Sarı Köşk

Süsleme sanatının en güzel motiflerinin bu köşkte görebilirsiniz.Diğer köşklere göre manzara en güzel burada diyebiliriz. Burada restoran ve kafe yer alıyor.Doğal ortamın içerisinde boğaz manzarasına karşı yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Pembe Köşk

Pembe Köşk

Pembe köşk, Osmanlı döneminde görülen bir mimariye sahip.Oldukça hoş bir görünüme sahip köşkte kahvaltı yapmakta ayrı bir zevk.

Beyaz Köşk

Emirgan Korusu Beyaz Köşk

Beyaz Köşk, etrafında yer alan havuzun ve çeşit çeşit çiçeklerin görüntüsü ile eşsiz bir ortamda yer alıyor.Korunun merkezi sayılabilecek bir noktada yer alıyor.

Emirgan Korusu Kahvaltı ve Fiyatları

Emirgan Korusu’nda kahvaltı fiyatları serpme kahvaltı Sarı Köşk kişi başı 99 TL. Mega kahvaltı (2 kişilik) fiyatı 279 TL. Açık büfe kahvaltı hafta sonları veriliyor.

Kahvaltı için menüde alabileceğiniz diğer alternatifler ise şu şekilde;

  • Kızarmış Patates 30₺
  • Tavada Sucuk 59₺
  • Menemen 44₺
  • Çamlıca Tost 47₺
  • Emirgan Tost 49₺
  • Çay 6₺
  • Fincanda Çay 10₺
  • Türk kahvesi 19₺

Emirgan Korusu’nun özellikle hafta sonları erken saatlerde dolup taşmasının ve yoğun bir ziyaret almasının nedeni köşklerde verilen kahvaltı ziyafeti. Hafta içi serpme kahvaltı şeklinde verilen kahvaltılar, hafta sonları ise açık büfe şeklinde sunuluyor. Özellikle iki köprüye birden hakim manzarası ve boğazı sanki bir dereymişçesine yukarından gören manzarası ile Sarı Köşk, bu konudaki ilk tercih oluyor.

Kahvaltı çeşidi ve lezzetleri açısından oldukça tatmin edici bir menüye ve kalite standardına sahip olsa da, eğer üst düzey bir hizmet bekliyorsanız keyfinizin kaçmaması adına biz sizi önceden uyaralım. Self servis anlayışının fazlaca hakim olduğu mekanda bu detayları çok kafanıza takmaz iseniz, sizi belki de İstanbul’un en özel manzarasında bir kahvaltı bekliyor olacak.

Emirgan Korusu Boğaz Manzarası

Emirgan Korusu Kahvaltı Saatleri

Servisin saat 9:00’da başladığı köşklerde hafta sonu verilen açık büfe kahvaltı için son giriş 13:30. Hafta içi yine aynı saatte servis başlarken, servisin bitişi 14:00’te.

Emirgan Korusu Piknik Alanı

Emirgan Korusu Piknik Alanı

Korunun içerisinde çok sayıda piknik yapabileceğiniz alanlar yer almakta.Her alanın yanı başında da çocuk oyun parkları bulunuyor.Piknik alanlarının içersinde çeşmeler, mescid ve tuvaletler yer alıyor.Parkın içerisinde en kalabalık zamanlarında bile yer bulabiliyorsunuz.Oldukça geniş bir alan sahip olan koruda ağaçların altında pikniğinizi yapabilirsiniz.

Emirgan Korusu Çocuk Oyun Alanları

Emirgan Korusu Çocuk Oyun Alanları

Korunun içerisinde çok sayıda oyun parkı bulunuyor.Çocuklu ve bebekli aileler için İstanbul’da gidilecek en güzel parkların başında geliyor.Çocuklar için oldukça geniş alanlara parklar yapılmış.İçerisinde kaydıraklar, tırmanma alanları gibi pek çok aktiviteye yer verilmiş.

Emirgan Korusu Çocuk Parkları

Çocuklu aileler için bir yandan piknik yapıp bir yandanda çocuğunuzu parkta oynarken izleme şansınız oluyor.Aynı zamanda bebekli aileler içinde park oldukça ideal.Burada ağaçların sık olaması sebebi ile fazla rüzgar olmuyor.Bebeğiniz ile parkın içerisinde gezinti yapabilirsiniz.Yazın sıcaklarında da ailece kaçabileceğiniz ağaçların gölgesinde vakit geçirebileceğiniz oldukça huzurlu bir yer.

Emirgan Korusu Düğün Fotoğrafları

Emirgan Korusu Düğün Fotoğrafları

Düğün fotoğrafları çekimi için harika bir ortam olduğunu söyleyebiliriz.Özellikle ilkbaharda harika bir görsel şölende mutluğunuzu fotoğraflar ile ölümsüzleştirebilirsiniz. Dış çekimler için köşkleri, doğal güzellikleri, manzarası ile tercih edebileceğini bir yer.Parkın içerisinde yer alan alanlar ise adeta düğün veya nişan fotoğraf çekimleri için yapılmış.

Emirgan Korusu Giriş Ücreti 2023

Koruya yaya olarak gelen ziyaretçiler ücretsiz olarak giriş yapabiliyorlar. Ancak araçla gelen ziyaretçilerden 48 TL ücret alınmaktadır.

Otopark

Aracınız ile ücretli giriş yaptıktan sonra parkın içerisinde ve köşklerin önlerinde araç park yerleri bulunuyor.Girişte Pembe Köşkün önünde bir park alanı bulunurken 150 metre sonra büyük bir araç otoparkı yer alıyor.Sonrasında çıkışa doğru yine bir araç otoparkı daha bulunuyor.

Emirgan Korusu Laleleri
Yürüyüş Yolları

Emirgan Korusu Nerede?

İstanbul ilinde ve Sarıyer ilçe sınırları içerisinde yer alan koru, Beşiktaş-Sarıyer Sahil yolu üzerinde denize nazır bir şekilde yükseliyor. Beşiktaş istikametinden gelirken Sakıp Sabancı Müzesi’nin üstünde oldukça geniş bir alanı içerisine alan koruya ulaşım için birçok alternatif söz konusu.

Haritası ve Konumu

Nasıl Gidilir?

Otobüsle Emirgan’a Gelmek için;
29Ş ile direk Emirgan’a gelinir ya da buradan 4. Levent’e geçilip EL2 hattına binilir.

Otobüsle Emirgan’a Gelmek için;
22 ve 25E nolu hatlar Emirgan’a kadar gitmektedir.Sefer saatleri ve durakları İETT’nin şu adresinde.

Otobüsle Emirgan’a Gelmek için;
25RE nolu hat ile ulaşabilirsiniz.Sefer saatleri ve durakları İETT’nin şu adresinde.

Otobüsle Emirgan’a Gelmek için;
40, 40T ve 42T nolu hatlar sizi doğrudan Emirgan’a götürecektir.

Ayrıca farklı durak ve konumlardan koruya ulaşım için kullanabileceğiniz tüm İETT seferlerine de şu adresten ulaşabilirsiniz.

Deniz yolu ile Emirgan Korusu’na gelmek isteyenlerse nadir de olsa çalışan İDO’nun Emirgan seferleri ile Emirgan İskelesi’ne kadar gelebilirler.

Şahsi aracı ile gelecek olanlarsa Beşiktaş-Sarıyer Sahil Yolu’nu kullanarak, hemen Sakıp Sabancı Müzesi’nin yanı başındaki tabelaları takip ederek koruya rahatlıkla ulaşabilirler.

Sizlerde Emirgan Korusuhakkında bilgi ve tecrübelerinizi yazımıza yorum yaparak bizlerle paylaşımda bulunabilirsiniz.

1 – EMİRGAN SÜTİŞ, EMİRGAN SAHİLİ

Hali hazırda İstanbul’da 13 adet, İstanbul dışında 17 şubeye sahip Emirgan Sütiş’in orijinal yeri olan Emirgan’da boğaz kıyısında konumlandırılmış Emirgan Sütiş nostaljik ortamı, kahvaltı çeşitliliği ve lezzetleri ile ön plana çıkıyor. Boğaz’da Kahvaltı Mekanları dendiğinde ilk akla gelenlerden Emirgan Sütiş’te kahvaltı menüden seçimli olarak alakart servis ediliyor. Bu tarz kahvaltılar tıka basa karnını doyurmaktansa sadece istediklerini yemeyi tercih edenler için çok avantajlı oluyor.

Menüden örnek vermek gerekirse Mayıs 2023 itibariyleÇay 25 TL, Bal-kaymak 85 TL, Söğüş tabağı 65 TL, Izgara hellim 85 TL, Peynirli su böreği 80 TL, Sucuklu Yumurta 105 TL, Menemen 90 TL, Kıymalı kol böreği 85 TL’den sunuluyor. Finale İncirli muhallebi(80 TL) çok yakışıyor.

Emirgan Sütiş kahvaltı menüsünde çeşit çok olduğundan kalabalık bir grup olarak gidip her şeyden tatmak daha da keyifli oluyor. Tüm popüler kahvaltı mekanları gibi hafta sonları oldukça yoğun olduğundan hafta içi ya da hafta sonu erken saatlerde gitmek serviste sıkıntı yaşamamanız için tavsiye ediliyor.

EMİRGAN SÜTİŞ KAHVALTI

EMİRGAN SÜTİŞ MANZARA

Ad 20
Emirgan Mahallesi, Sakıp Sabancı Cd. No:46, 34467 Sarıyer/İstanbul
0 (212) 323 50 30

2 – SARI KÖŞK, EMİRGAN KORUSU

İstanbul’un en güzel korularından Emirgan Korusu özellikle lale zamanı tam bir görsel şölene ev sahipliği yapıyor. Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk adlı üç köşkü bünyesinde barındıran koruda boğaza hakim manzarası sebebiyle en çok Sarı Köşk Korudaki kahvaltı mekanları arasında ön plana çıkıyor. Sarı Köşk’te pandemi sebebiyle açık büfe kahvaltı kaldırıldı. Hem hafta içi hafta sonu  09:00 ile 13:00 arasında tek kişilik kahvaltı tabağı ya da iki kişilik MEGA KAHVALTI sunuluyor.

Emirgan Korusu iletişim, ulaşım detayları ve kahvaltı ücretleri için tıklayın

2022

EMİRGAN SARI KÖŞK’TE KAHVALTI

 

Boğaz kıyısındaki diğer kahvaltı tavsiyelerim için tıklayın.

Tags

Boğaz'da Kahvaltı Mekanları ve Fiyatları

Advertisement

You may also like

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır