muz maskesi saç için / Parlak Saçlar İçin Muzlu Saç Maskesi Nasıl Yapılır?

Muz Maskesi Saç Için

muz maskesi saç için

Saçları nemlendiren muz maskesi tarifi

Saçları nemlendiren muz maskesi tarifi

Kuru ve cansız görünen saçlarınızı muz kullanarak doğal yöntemlerle nem kazandırabilir ve eski haline döndürebilirsiniz. İşte saçları nemlendiren doğal muz maskesi tarifi

Kötü hava şartları, ısılı aletler ve düzensiz beslenme sonucu saçlarınız nemini kaybeder. Bu yüzden saçlarınız mat ve kuru bir görünebilir. Siz de evde hazırlayacağınız doğal maskelerle saçlarınızın eski haline gelmesini sağlayabilirsiniz. "seafoodplus.info" ekibi olarak sizler için saçları nemlendiren doğal maske tarifini araştırdık.

İşte saçları nemlendiren muz maskesi tarifi:

MALZEMELER

Muz
1 adet E vitamini ampül
1 tatlı kaşığı bal

UYGULANIŞI

Eczaneden aldığınız e vitamini ampülünü, 1 tatlı kaşığı bal ve püre yaptığınız muzla karıştırın. Bu karışımı saç diplerinize ve saçlarınıza sürün. Yarım saat bekledikten sonra ılık suyla yıkayın.

Çok amaçlı kullanılan mobilyalar

İLİŞKİLİ HABER

Çok amaçlı kullanılan mobilyalar

Evde muz kuru saçlar için maske. Saç büyümesi için etkili maskeler

Saçların güzel ve sağlıklı olması için uygun şekilde bakımının yapılması gerekir. Ancak modern dünyada, tüm kadınların güzellik salonlarını ziyaret etmek için yeterli zamanı ve parası yoktur. Ve evde kadın saçlarına güç, güzellik ve esneklik kazandıracak maskeler hazırlayabilirseniz, profesyonellerin hizmetleri için önemli miktarda para ödemeye değer mi?

Evde saç maskesi nasıl yapılır?

Tüm malzemeler yakındaki bir marketten ve eczaneden satın alınabileceğinden evde maske yapmak oldukça basittir. Çoğu durumda, bileşimin hazırlanması en az yarım saat sürer, ancak sürekli saç bakımının etkisi şaşırtıcı olacaktır.

Saçınıza bir maske hazırlayıp uygulamadan önce saçınızın durumunu incelemeli ve nasıl bir etki elde etmek istediğinize karar vermelisiniz. Sonuçta, bir kadının çok zayıf, tükenmiş, kırılgan saçları varsa, o zaman büyüme için hardal maskeleri sadece onlara zarar verir, ancak bitkisel yağdan yapılmış besleyici maskeler işe yarayacaktır. Ayrıca maske kullanmanın ve kendiniz için en iyi seçeneği seçmenin tüm olumlu ve olumsuz yönlerini kesinlikle incelemeye değer.

Kompozisyonu hazırlamaya başlamadan önce, tüm malzemeleri satın aldığınızdan ve yeterli zamanınız olduğundan bir kez daha emin olun, çünkü karışımı saçınızda olması gerekenden daha az tutarsanız, olumlu etki neredeyse görünmez olacaktır. Her şey yolundaysa, maskeyi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Pişirme sırasında, bunun etkisi farklı (ve çoğu zaman olumsuz) olabileceğinden, içerik ve orantıları denememek daha iyidir. Tarifi kesinlikle uygulayın ve asla aşırıya kaçmayın.

Evde saç maskeleri için tarifler

Dünyada saç maskeleri yapmak için çok sayıda tarif var. Gelin birlikte evde kendiniz hazırlayabileceğiniz en popüler ve etkili maskelere bir göz atalım.

Yağ maskesi. Bu maske evrenseldir, her tür saçın görünümünü iyileştirmek için kullanılabilir. Hazırlık temeldir: deniz topalak ve ayçiçek yağı 9'a 1 oranında karıştırılır. Masaj hareketleriyle köklere bir yağ karışımı sürülür, ardından kafa plastik bir kapak veya normal bir streç film ile kaplanır. Bir saat sonra saçlar şampuanla iyice yıkanır. Bu bileşimin haftada iki defadan fazla uygulanması önerilmez. Deniz topalak yağı saçı daha canlı ve parlak hale getirir, buna ek olarak yenilenme yeteneklerini harekete geçirir. Ayçiçek yağı, A, B, E ve D vitaminleri, oleik asitler, tanenler ve çeşitli faydalı mineraller ve eser elementler ile saçı ve saç derisini doyurur.

Kuru saçlar için maske aşağıdaki bileşenlerden hazırlanır:

  • bir tavuk yumurtası;
  • bir çay kaşığı gliserin;
  • bir çay kaşığı sirke (elmanın optimal versiyonunda);
  • iki yemek kaşığı hint yağı.

Tüm bileşenler homojen bir kütle elde edilene kadar karıştırılır. Bundan sonra, ortaya çıkan sıvı köklere sürülür ve ayrıca tellerin tüm uzunluğu boyunca dağıtılır. Baş, üzerine ısıtılmış bir havlunun sarıldığı plastik bir kapakla kapatılmalıdır. dakika sonra, her şey ılık suyla yıkanır. Etkisini arttırmak için saçınızı bir yumurta sarısı çözeltisiyle yıkayabilirsiniz.

Maskenin bir parçası olan gliserin çok aktif bir nemlendirici görevi görür, saç kökleri ile derin deri altı tabakaları arasındaki sıvı alışverişini uyarır, aşırı kuruluğu ortadan kaldırır. Ancak bu tür bileşikler bir aydan fazla kullanılamaz, çünkü gliserinin etkisi tam tersi olacaktır: kafa derisini tüketerek çok kuru hale getirecektir.

Hint yağı ve yumurta sarısı saç büyümesini uyarır ve ayrıca saç dökülmesine karşı korur. Bu bileşenler sayesinde saçlar aktif olarak uzamaya başlar ve saçlar daha kalın, daha sağlıklı ve daha güzel hale gelir.

Sirke, özellikle elma sirkesi, saç derisini canlandırır ve bukleleri daha gür, ancak aynı zamanda yönetilebilir hale getirir.

nemlendirici maske sade hazırlanmış. Sıradan yoğurt alınır ve 37 dereceye ısıtılır, daha sonra saç derisine ve tellerin tüm uzunluğuna bulaşır. 30 dakika sonra yeni ısıtılan yoğurt saça sürülür ve beş dakika masaj yapılır. Daha sonra maske şampuansız ılık su ile yıkanır.

Kıvrılmış süt saçı A, C ve PP vitaminleri, kalsiyum, mikro ve makro elementler, çoklu doymamış ve tekli doymamış yağ asitleri ve diğer temel elementlerle doyurur, bu sayede saçın canlı ve bakımlı olmasını sağlar.

yumurta maskesiÇok kuru ve kırılgan tellere sahip olanlar için çok faydalı olacaktır. Hazırlanması için ihtiyacınız olacak:

  • iki yumurta sarısı;
  • üç yemek kaşığı arnika;
  • iki yemek kaşığı dulavratotu yağı.

Tüm bileşenler bir cam kaseye yerleştirilir ve saç köklerine sürülen ve tüm uzunluk boyunca dağıtılan homojen bir kütle elde edilene kadar iyice karıştırılır. Kafasına, üzerine ısıtılmış bir havlunun sarıldığı plastik bir kapak konur. Kırk dakika sonra maske baştan iyice yıkanır.

Tavuk sarısının bileşimi, lesitin ve saç için gerekli olan tüm amino asit kompleksini içerir. Yumurta sarısının etkisi ile bukleler daha sağlıklı ve ipeksi hale gelir.

Dulavratotu yağı yüzyıllardır saçın durumunu iyileştirmek için kullanılmıştır. Saç derisindeki kan dolaşımını harekete geçirmesi nedeniyle saçlar çok daha hızlı uzamaya başlar. Ayrıca bu yağ saç dökülmesine ve kepeğe karşı koruma sağlar.

Arnika tentürü, kafa derisi tarafından yağ salgılanmasını normalleştiren tanenlerle doyurulur ve arnika ayrıca saç dökülmesine karşı mükemmel koruma sağlar.

Kuru ve bölünmüş uçlar için maske. Hazırlanması için ihtiyacınız olacak:

  • bir yumurta sarısı;
  • bir yemek kaşığı mayonez;
  • bir çay kaşığı bal;
  • iki diş sarımsak.
  • Başlamak için sarımsak ezilir, daha sonra diğer tüm bileşenler eklenir, ardından tamamen homojen bir karışım elde edilene kadar her şey karıştırılır. Maske, saç derisine ve ayrıca tellerin tüm uzunluğuna masaj hareketleriyle uygulanır. Maskeyi uyguladıktan sonra kafa plastik bir başlık ve ısıtılmış bir havlu ile kapatılır. Kırk dakika bekledikten sonra maske şampuan kullanılmadan ılık su ile yıkanır.

    Sarımsak saçları güçlendirmeye yardımcı olur ve saç dökülmesine karşı korur, mayonez ise saçların daha bakımlı ve sağlıklı olmasını sağlar.

    Bal, saç ve saç derisi üzerinde olumlu etkisi olan yetmişten fazla organik bileşik içerir. Ayrıca bal, çok sayıda çeşitli mikro ve makro elementler içerir. Bal, örgülerin durumunu iyileştirebilir ve hatta bölünmüş uçları kısmen eski haline getirebilir.

    Aşağıdaki bileşenlerden besleyici bir saç maskesi oluşturulur:

    • bir yemek kaşığı hint yağı;
    • bir yumurta sarısı.

    Tüm bileşenler, kafa derisine sürülen ve saçın tüm uzunluğuna uygulanan homojen bir kütle elde edilene kadar bir cam kapta iyice karıştırılır. Uygulanan maske ile kafa plastik bir başlık ve ısıtılmış bir havlu ile kapatılmalıdır. Yarım saat sonra maske normal ılık su ve şampuanla yıkanabilir.

    Maskenin bir parçası olan zeytinyağı, saçı her türlü hasardan korur, aynı zamanda parlaklık ve güç verir. Bu bileşen kuru ve kırılgan saçların durumunu iyileştirmek için mükemmeldir.

    Yağlı saçlar için konyak maskesi aşağıdaki bileşenlerden oluşturulmuştur:

    • bir yumurta sarısı;
    • Bir yemek kaşığı zeytinyağı;
    • bir çay kaşığı bal;
    • bir çay kaşığı kına;
    • bir çay kaşığı konyak.

    Tüm malzemeler cam bir kapta iyice karıştırılır. Daha sonra elde edilen karışım, kafaya uygulanan bir havluya batırılır. Havlu üzerine bir streç film sarılır ve üzerine başka bir kuru, ancak ısıtılmış havlu sarılır.

    Konyak, saçın daha aktif olarak büyümeye başladığı ciltte kan dolaşımını aktive eder. Konyak ayrıca daha az yağlanmalarına da katkıda bulunur.

    Maskenin bir parçası olan kına, saç derisindeki yağ dengesini normalleştirir ve saçın durumunu iyileştirir. Ancak kınanın aktif bir doğal boya olduğunu hatırlamakta fayda var, bu nedenle yalnızca saflaştırılmış, renksiz kına satın almanız gerekir.

    Çok yağlı saçlar için maske aşağıdaki gibi malzemelerden hazırlanır:

    • bir çay kaşığı bal;
    • bir çay kaşığı limon suyu;
    • bir diş sarımsak;
    • bir çay kaşığı agave suyu.

    Tüm bileşenler iyice karıştırılır ve kafaya uygulanır, daha sonra ısınma için plastik bir kapak ve bir havlu ile kaplanır. Kırk dakika sonra maske yıkanır. Tamamen hoş olmayan sarımsak kokusunu ortadan kaldırmak için, başınızı az miktarda hardal tozu ilavesiyle ılık suyla yıkamanız gerekir.

    Maskenin bir parçası olan limon suyu, saçın yağlılığını en aza indirir ve aynı zamanda onları C vitamini ile doyurur.

    Agave suyu, sadece saç büyümesini uyarmakla kalmayıp aynı zamanda dökülmelerini önleyen saç köklerinin işleyişini harekete geçirir.

    Saç Uzatma Maskesi saç derisinin ve saç köklerinin işleyişini harekete geçirir, böylece saç haftada bir santimetreye kadar daha aktif olarak büyümeye başlar. Yemek pişirmek için ihtiyacınız olacak:

    • bir çay kaşığı hint yağı;
    • bir çay kaşığı dulavratotu yağı;
    • iki çay kaşığı limon veya huş ağacı özü.

    Tüm malzemeler karıştırılır ve kafaya ve saça uygulanır, ardından kırk dakika plastik bir kapağın altına saklanır. Kırk dakika sonra saçlar ılık su ve şampuanla iyice yıkanır.

    Saçları güçlendirmek için maskeçok kırılgan, tükenmiş telleri olan kişiler için çok faydalı olacaktır. Maskeyi hazırlamak için aşağıdaki malzemeleri almanız gerekir:

    • kurutulmuş ısırgan otu;
    • kurutulmuş muz;
    • kurutulmuş papatya officinalis;
    • ekmek kırıntısı (siyah veya çavdar).

    Maskeyi hazırlamak için bir veya iki bardak kaynar su ile bir çorba kaşığı ot dökmeniz ve bir saat beklemeniz gerekir. Daha sonra otların infüzyonu süzülür ve içinde ekmek kırıntısı çözülür. Sonuç olarak, otlar ve ekmek kaynağından bir yulaf ezmesi elde edilir ve bu yulaf ezmesi kafa derisine ve saçın tüm uzunluğuna uygulanır. Baş, streç film ile kaplanır ve ayrıca bir havlu ile yalıtılır. Bir saat sonra maske şampuan yardımı olmadan ılık su ile yıkanır.

    soğan maskesi hazırlamak çok kolay. Soğanı doğramak ve suyunu sıkmak gerekir, daha sonra doğal bal ile karıştırılır. Elde edilen karışım saçın tüm uzunluğuna ve kafa derisine masaj hareketlerine uygulanır. Baş, streç film ile kaplanır ve bir havlu ile yalıtılır. Kırk dakika sonra, her şey ılık suyla yıkanır. Bir kişinin çok yağlı saçları varsa, maskeye bir çorba kaşığı alkol eklenebilir, saç derisinden yağ salınımını en aza indirir. Ancak kepekten kurtulmak için biraz hint yağını soğan ve bal karışımıyla karıştırmanız gerekir. Ayrıca, saçınızı soğan kabuğu kaynağında yıkamak gereksiz olmayacaktır, çünkü böyle bir kaynatma onları güçlendirecek ve daha güzel hale getirecektir.

    Soğan maskelerinin tek dezavantajı, kendine özgü soğan kokusunun saç tarafından emilmesi ve ondan kurtulmanın neredeyse imkansız olmasıdır. Ancak kokuyu olabildiğince zayıflatmak için maskeyi çıkardıktan hemen sonra saçınızı asitli suda yıkamanız gerekir. Asitleştirmek için, suya litre başına bir çay kaşığı oranında şarap veya elma sirkesi ekleyin.

Saçlarını sağlıklı ve çekici tutmak ve genel görünümlerini iyileştirmek için evde ekstra bakım yapmaya vakti olmayan kızları bulmak bugünlerde oldukça yaygın. Yazımızda, her insanın ilk yardım çantasında veya buzdolabında bulunan ürünlerden kendi ellerinizle kolayca hazırlayabileceğiniz en basit ve aynı zamanda etkili saç maskelerini ele alacağız.

Saçlar için "dakika maskeleri" nasıl yapılır?

Hazırladığınız ürünün sadece saçınıza fayda sağlaması için lütfen aşağıdaki ev maskeleri önerilerini okuyun:

  1. Ürününüzü hazırladığınız tüm ürünler ve hammaddeler taze olmalı ve belirgin kusurları (kesik, kalıp, ezik vb.) içermemelidir.
  2. Birkaç ürünü birleştirirken, bir blender veya kıyma makinesi kullanın - böylece kompozisyon homojen hale gelecektir.
  3. Her zaman tarifte açıklanan kurallara ve dozajlara uyun - bu şekilde ürünlerde bulunan aktif elementlerin saça uzun süre maruz kalmasının zararlı etkilerinden kendinizi koruyacaksınız.
  4. Bileşimi hafif masaj hareketleriyle başın saçına / köklerine / dermisine sürün - bu, faydalı bileşenlerin daha iyi emilmesini sağlar.
  5. Gelecek için maske yapmayın, kompozisyonu daima buklelere uygulamadan hemen önce hazırlayın.
  6. Ürünlerin bileşenlerinin emilmesi ve işlemden beklediğiniz etkinin sağlanması için maskeyi en az yarım saat buklelerinizde tutun. Yararlı eser elementlerin daha iyi emilmesi için başınızı selofan ile yalıtın ve sıcak bir eşarp, atkı veya havluya sarın.
  7. Normal şampuanınızı kullanarak maskeyi musluk suyuyla çıkarın.

Yukarıdaki kuralları inceledikten ve bunları ev maskeleri yaparken uygulayarak, ürünün aktif bileşenlerine maruz kalmanın en iyi sonucunu kendiniz sağlayacak ve kısa sürede istenen etkiyi elde edeceksiniz.

Bu maskeler kepekten kurtulmanıza yardımcı olacaktır:

  • Tereyağı ve sarımsak karışımı. 7 diş sarımsağı bıçakla ezin ve dulavratotu yağı ile karıştırın (eşit oranlarda). Ev prosedürlerinin uygulanması için yukarıdaki kuralları dikkate alarak kütleyi uygularız, 2 saat sonra yıkarız.
  • Sarısı ile yağ-kefir karışımı. Küçük bir kaba 75 ml kefir dökün ve üzerine 20 ml herhangi bir yağ ve yumurta sarısı ekleyin. Oluşturulan karışımı her zamanki gibi kullanıyoruz, 1 saat sonra yıkıyoruz.
  • Votka ve soğan suyu maskesi. 45 ml votkaya 25 ml yağ (ideal olarak hint yağı) ve taze soğandan çıkarılan 25 ml meyve suyu dökün. Evde prosedürlerin uygulanması için yukarıdaki kuralları dikkate alarak karışık bileşenleri kullanıyoruz, 1 saat sonra çıkarın.
  • Tek bileşenli dulavratotu maskesi. Dulavratotu yağı (60 ila ml: miktar, buklelerin uzunluğu, kalınlığı ve yoğunluğu ile düzenlenir) bir şişeye dökülür ve 3 dakika sıcak suya konur. Her zamanki gibi ılık yağ kullanıyoruz, 1 saat sonra çıkarın.
  • Kuru ot karışımı. Küçük bir seramik kaba aşağıdaki koleksiyonlardan 10 g dökün: dulavratotu, ısırgan otu ve civanperçemi. Otlar ml kaynar su dökün, bir kapakla örtün ve yarım saat bekleyin, ardından suyu her zamanki gibi kullanın.

Aşağıdaki araçlar, bukleleri faydalı unsurlarla doyurmaya yardımcı olacaktır:

  • Turp suyu ile maske. Rendelenmiş turpun posası gazlı beze konur ve ev prosedürlerinin uygulanması için yukarıdaki kurallara uygun olarak kullandığımız taze meyve suyu çıkarılır. 1 saat sonra kütleyi yıkıyoruz, şampuan kullanmaya gerek yok.
  • Maske dakika mayonez. Mayonez (doğal veya ev yapımı) her zamanki gibi kullanılır, 15 dakika sonra çıkarılır.
  • Tereyağı ve rom karışımı. 40 g hint yağı 40 ml rom içine dökün, karıştırın ve kullanın, ev prosedürlerinin uygulanması için yukarıdaki kuralları dikkate alın, 1 saat sonra yıkayın.
  • Aloe, sarımsak, yumurta sarısı ve limon suyunun maske karışımı. Taze bir yumurta sarısına 10 ml aloe ve limon suyu ve 1 diş sarımsaktan yulaf ezmesi dökün. Karışık bileşenleri her zamanki gibi kullanıyoruz.
  • Sarısı tek bileşenli maske. 3 taze yumurta sarısı (ev yapımı yumurta kullanmak daha iyidir), her zamanki gibi çırpın ve uygulayın, 1 saat sonra karışımı çıkarın.

Bu tür maskeler, telleri parlak hale getirebilir:

  • Kefir/süt peynir altı suyu maskesi. Ekşi sütten veya kefirden (yoğurt ile değiştirilebilir) peynir altı suyu kullanıyoruz, prosedürleri yürütmek için belirtilen kuralları dikkate alıyoruz.
  • Narenciye suları, yeşil çay ve zeytinyağının maske karışımı. Portakal ve limonun suyunu çıkarıyoruz ve eşit oranlarda karıştırıyoruz, ardından 40 ml çay ve aynı miktarda zeytinyağı döküyoruz. Yukarıdaki standarda göre homojen bir karışım kullanıyoruz.
  • Gliserin, yumurta, yağ ve sirke karışımı. 2 taze ev yumurtasını çırpın ve 10 ml sirke, 35 ml hint yağı ve 10 gr ısıtılmış gliserin ile birleştirin. Evde prosedürlerin uygulanması için yukarıdaki kuralları dikkate alarak maske kullanıyoruz.
  • Tereyağı ve yoğurt ile muz karışımı. Rendelenmiş muzlu yulaf ezmesine 20 ml yoğurt ve 45 ml zeytin veya dulavratotu yağı ekleyin. Karışık bileşenleri her zamanki gibi kullanıyoruz, 1 saat sonra çıkarın.
  • Tek bileşenli yağ maskesi. 40 ml bitkisel kaynaklı herhangi bir yağı 37 dereceye kadar ısıtıyoruz ve standarda göre kullanıyoruz, saat sonra yıkıyoruz (yağı gece boyunca bırakabilirsiniz).

Aşağıdaki yöntemlerle saçınızı uzatabilirsiniz:

  • Bal biber karışımı. 80 g viskoz bal içeren bir kaba 20 g biber (mutlaka öğütülmüş kırmızı!) dökün, karışımı kök bölgesine uygulayın ve ev maskeleri yapmak için yukarıdaki kurallara göre kullanın.
  • Bal, bira, yumurta ve muz hamurunun maske karışımı. Ezilmiş muz hamurunu 20 gr koyu kıvamlı bal, 80 ml canlı koyu bira ve ev yapımı yumurta ile karıştırın. Standartlara uygun olarak karıştırılmış ürünler kullanılmaktadır.
  • Klasik hardal maskesi. 20 gr hardal tozu ve 20 ml ayçiçek yağı, su ısıtıcısından 65 ml kaynamış suya dökün, her şeyi karıştırın. Elde edilen karışıma 10 g şeker dökün ve çiğ yumurta sarısını dökün. İşlemler için belirtilen kuralları dikkate alarak bu maskeyi uyguluyoruz.
  • Kefir ve uçucu yağ ile maske. 75 ml kefir (süt veya kefir peynir altı suyu, ekşi krema, kesilmiş süt, kımız, yoğurt vb.) 39 dereceye kadar ısıtılır ve 5 g herhangi bir eter içine dökülür. Her zamanki gibi fermente süt kütlesi kullanıyoruz.
  • Preslenmiş maya ile maske. g mayayı suyla dökün (peynir altı suyu, kefir veya süt kullanabilirsiniz), 25 dakika sonra kütleyi uygularız, ev prosedürlerinin uygulanması için yukarıdaki kuralları dikkate alarak saat sonra çıkarın.

Bu maskeler saçınızın daha kalın olmasına yardımcı olacaktır:

  • Ballı konyak tuzu maskesi. 20 ml konyakta aynı miktarda viskoz bal ve tuz ekleyin. Karışımı ılık bir yerde saklıyoruz, 14 gün sonra yukarıdaki standarda göre uyguluyoruz. 1 saat sonra maskeyi yıkayın.
  • Fermente süt ürünlerinden yapılmış tek bileşenli maske. 70 ml doğal (ideal olarak ev yapımı) kımız, ekşi krema, yoğurt, peynir altı suyu, kefir vb. (isteğe bağlı) ev prosedürleri için yukarıdaki kuralları dikkate alarak kullanıyoruz, 1 saat sonra çıkarın.
  • Kefir-hardal maskesi. Kefir ve yumurta sarısı olan bir kaba 25 g hardal tozu dökün. Yukarıdaki standarda göre karışık yulaf lapası benzeri bileşimi kullanıyoruz, 15 dakika sonra çıkarıyoruz.
  • Bal, maya ve süt karışımı. 25 gr mayayı 90 ml süte dökün ve 40 gr viskoz bal ekleyin. Karışımı 1 saat sonra uygularız, ev prosedürlerinin uygulanmasına ilişkin kuralları dikkate alarak 1 saat sonra çıkarırız.
  • Aloe, bal ve limon karışımı. 15 gr viskoz balı 15 ml aloe ve limon suyunda seyreltiyoruz. Ortaya çıkan maske, yukarıdaki standart dikkate alınarak uygulanır.

Bu tür maskelerin yardımıyla saçınızı hacimli hale getirebilirsiniz:

  • Tarçın yağı maskesi. 40 gr viskoz ılık bal ile 25 ml hint yağı ve 15 gr tarçını birleştiriyoruz. Ev prosedürlerinin uygulanması için yukarıdaki kuralları dikkate alarak homojen bir kompozisyon kullanıyoruz.
  • Süt-votka maskesi. 90 ml az yağlı sütü 40 ml votka ile karıştırın, karıştırın ve standarda göre maskeyi kullanın.
  • Şeker-maya maskesi. Bir bardağa 40 gr preslenmiş maya dökün ve 60 ml ılık kaynamış su dökün ve 10 gr şeker ekleyin. 25 dakika sonra karışıma 20 ml zeytinyağı dökün, karıştırın ve evde prosedürlerin uygulanması için yukarıdaki kuralları dikkate alarak uygulayın.
  • Tuzlu bal-rom karışımı. Aynı miktarda deniz tuzu ve viskoz balı 60 ml roma dökün. Karışım, sıcak bir yerde sakladığımız kapaklı bir kaba (şişe) yerleştirilir. 2 hafta sonra maskeyi her zamanki gibi uygulayın.
  • Kakao, yumurta sarısı, süt ve konyak karışımı. 60 ml ısıtılmış sütü bir bardağa dökün ve içine 40 gr kakao dökün, karıştırın ve ev yapımı taze yumurta sarısı ve 35 ml konyak ekleyin. Tüm ürünleri bir çırpma teli ile çalkalayın ve kombine kütleyi amaçlanan amacı için kullanın, 1 saat sonra yıkayın.

Aşağıdaki araçlar bukleleri güçlendirebilir ve onlara canlılık verebilir:

  • Tek bileşenli kına maskesi. 40 gr renksiz kına tozunu derin bir tabağa dökün ve su ısıtıcısından kaynar su dökün. Ev prosedürleri için açıklanan önerileri dikkate alarak kremsi kütleyi kullanıyoruz.
  • Bukleler için jelatin ve saç kremi/balsam karışımı. 60 g jelatini ılık süt / kaynamış su ile bir kovaya dökün, tozu çözdükten sonra kaba 20 g bukleler için saç kremi / balsamı ekleyin. Kompozisyonu, ev prosedürlerinin uygulanmasına ilişkin önerileri dikkate alarak kullanıyoruz. 1 saat sonra karışımı çıkarın.
  • Ekmek ve bitkisel maske. Siyah “Borodinsky” ekmeğinden kraker veya taze kırıntıları bir kaseye koyduk ve bitkisel ısırgan otu kaynatma ile döktük. Her zamanki gibi homojen kremsi bir bileşim uyguluyoruz, 1 saat sonra çıkarıyoruz.
  • Bira tek bileşenli maske. Ev prosedürlerini yürütmek için açıklanan kuralları dikkate alarak, koyu renkli filtrelenmemiş canlı bira kullanıyoruz.
  • Mayalı tek bileşenli maske. Kaynamış suda (veya ılık sütte) 60 g maya üretiyoruz. Yulaf lapası kütlesini her zamanki gibi kullanıyoruz.

Bu maskeler bukleleri sağlıklı bir görünüme kavuşturmaya yardımcı olacaktır:

  • Kına, bal ve yumurta sarısı karışımı. Talimatlara göre 40 gr renksiz kına hazırlıyoruz, 20 gr viskoz taze bal ve çırpılmış yumurta sarısını kremsi bir kütleye döküyoruz. Kompozisyonu, ev prosedürlerinin uygulanmasına ilişkin önerileri dikkate alarak kullanıyoruz.
  • Maske-süt, muz ve bal karışımı. 2 olgun muzu püre halinde öğütün ve 30 ml süt ve 25 gr viskoz bal ekleyin. Her zamanki gibi homojen bir yulaf lapası bileşimi kullanıyoruz, 1 saat sonra yıkayın.
  • Soğan, tereyağı, bal ve yumurta sarısı karışımı. Soğan hamurundan yulaf ezmesini 20 ml yağ (dulavratotu veya zeytinden), çiğ ev yapımı yumurta sarısı ve 15 gr bal ile karıştırın. Ürünleri karıştırıyoruz ve maskeyi yukarıdaki standarda göre kullanıyoruz.
  • Ekmek ile yumurta mayonez karışımı. Siyah ekmek kabuğunu derin bir tabağa ufaladıktan sonra üzerine 40 gr doğal / ev yapımı mayonez ve ev yapımı çiğ yumurta ekliyoruz. Çırpılmış kütle standarda göre kullanılır.
  • Maske-yumurta sarısı ve tereyağı karışımı. Metal olmayan bir kapta 2 taze yumurta sarısını biraz çırpın ve üzerlerine 45 ml zeytinyağı dökün. Karışım, ev prosedürlerinin uygulanması için yukarıdaki kurallara uygun olarak kullanılır.

Saçın tekrar lüks ve çekici hale gelmesi için, yukarıdaki maskelerin kurslarını haftada en az 2 kez düzenli olarak yapmaya çalışın. Evde bir çare oluşturmak ve prosedürün kendisini gerçekleştirmek için biraz zaman ve çaba harcadıktan sonra, kendinize parlak bir görüntü sağlayacak ve doğal güzelliğinize ve sağlığınıza hayran olan birçok hayran kazanacaksınız.

Buzdolabınızda bulunması muhtemel doğal malzemeleri kullanarak, yalnızca en faydalı saç bakım ürününü yapmakla kalmayacak, aynı zamanda önemli miktarda paradan da tasarruf edeceksiniz (salon bakımları ve endüstriyel ürünlere kıyasla).

Ev yapımı saç maskelerini kullanmanın temel ilkeleri

Her kızın ve kadının saç maskesi için kendi özel gereksinimleri vardır - biri saçlarını daha gür yapmak ister, biri kırık uçlarla mücadele eder, çoğu sadece saç tipine göre bir maske seçer. Amacınız ne olursa olsun, maske kullanmanın temel ilkelerini takip edin:

  • Hazırlandıktan hemen sonra maskeyi uygulayın. "Zevk" i bir kez daha uzatarak buzdolabında birkaç gün bırakmayın. Maskeyi kullanarak maksimum etkiyi elde etmek istiyorsanız tembel olmayın;
  • Alerjiniz varsa, çeşitli otlar ve sıra dışı malzemeler kullanırken dikkatli olun ve maskenin alerjiye neden olmadığından emin olun;
  • Maskeyi boş zamanınız olduğunda, acele etmeden uygulayın - en iyi şekilde akşamları. Etkisini arttırmak için genellikle dakika saçınızda tutmanız, saçınıza bir duş bonesi takmanız veya plastik bir torba ile örtmeniz ve üstüne bir havlu ile sarmanız gerekir;
  • Maskeyi ılık (sıcak değil) suyla yıkamak daha iyidir, işlemden sonra saçınızı yıkamanıza gerek yoktur, aksi takdirde tüm etki kaybolur;
  • Haftada 3 defadan fazla ve ayda 1 defadan az saç maskesi yapmayın. Sıklık, saç tipine ve maskenin "saldırganlığına" bağlıdır. Haftada kez genellikle yeterlidir;
  • Maskeler genellikle saç uzunluğunun ortasından uçlara uygulanır (eğer yağlı saçlar için emici bir maske veya etkisi kafa derisine de yönlendirilen saç büyümesi için bir maske değilse);
  • Bakımın maksimum etkisi için farklı maskelerin kullanılması tavsiye edilir. Böylece maskelerden elde edilen çeşitli faydalı maddelerin miktarını artıracak, böylece saçlarınızı güzel ve sağlıklı hale getireceksiniz.

Size en basit ve en etkili saç maskelerini sunuyoruz.

Saç büyümesi ve yoğunluğu için maskeler

Zencefil ile bal maskesi: 1 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı. öğütülmüş zencefil, 1 yemek kaşığı. dulavratotu yağı. Bal, bir su banyosunda hafifçe ısıtılır ve zencefil ve yağ ile karıştırılır, saç köklerine sürülür. Karışım sıcakken çok yapışkan olmayacaktır. Bu maske saç büyümesini iyileştirir ve onlara sağlıklı bir parlaklık verir.

ekmek ve bira maskesi: gr çavdar ekmeğini (yaklaşık çeyrek somun) yarım bardak birada 2 saat bekletin. Elde edilen bileşimi 30 dakika boyunca uygulayın, saçınızı elma sirkesinin seyreltildiği suyla durulayın (1 litre suya 0,5 su bardağı sirke).

Renksiz kına saç maskesi: gr kınayı ml kaynar suya dökün. Vücut sıcaklığına soğutun ve köklerden ve kafa derisinden saça 30 dakika uygulayın, maskeyi ısıttığınızdan emin olun - bir havluyla örtün. Bu maske cilde kan akışını iyileştirir ve hasarlı ampulleri onarır.

Sarısı ve dulavratotu yağı ile bal maskesi: 1 yemek kaşığı bal, 3 yemek kaşığı. tereyağı, 1 yumurta sarısı. Yağı ısıtın ve tüm malzemeleri karıştırın. Saç köklerine uygulayın, yaklaşık 1 saat bekletin. Hızlı büyümesinin yanı sıra saça yumuşaklık verecektir.

Saç dökülmesi maskeleri

Soğan saç maskesi: İnce rendelenmiş soğan saç dökülmesini önleyecek ve saç büyümesini teşvik edecektir. Soğan kütlesini saçın tüm uzunluğu ve kökleri boyunca kalın bir tabaka halinde uygulayın ve yaklaşık bir saat bekletin. Yağlı saçlar için, alkol ilavesiyle bir soğan maskesi en iyi şekilde yapılır ve kepekten de kurtulmak istiyorsanız, rendelenmiş soğana biraz hint yağı ekleyin. Böyle bir maskenin dezavantajı, kalan soğan kokusudur. Saçınızı kuru hardalla yıkamak veya evde durulama: gr sirke, rendelenmiş zencefil kökü, damla uçucu yağ (örneğin, Ylang-Ylang veya bergamot) karıştırmanız gerekir. yemek kaşığı 2 litre ılık su ile elde edilen karışımın - ve saçınız hoş bir aroma kazanacaktır.

Bal, limon ve agav suyu ile sarımsak maskesi: 1 çay kaşığı limon suyu, bal ve agave suyu, 1 diş ince kıyılmış sarımsak. Islak saça ve saç derisine uygulayın, karışımı dakika bekletin.

Çok bileşenli saç dökülmesine karşı maske: 2 yumurta sarısı, 1 çay kaşığı hint yağı, 2 çay kaşığı. dulavratotu yağı, 1 çay kaşığı konyak, 2 yemek kaşığı. tatlım, biraz taze maya. Elde edilen karışımı bir buhar banyosunda ısıtın, karıştırın ve saça ve saç derisine uygulayın. Başı polietilen ve ılık bir havlu ile kaplayarak maskeyi yalıtmak daha iyidir; 2 saat saç üzerinde tutun.

Anne ve üvey anneden maske: 3 yemek kaşığı. ben. 1 litre sıcak suya yaprak - dökün ve dakika demlendirin, sonra süzün ve yıkanmış saç köklerine uygulayın.

hardal maskesi: 1 yemek kaşığı hardal tozu, 2 yemek kaşığı. güçlü siyah çay, 1 yumurta sarısı. Maskeyi 30 dakika boyunca uygulayın. Maske yanıyor ve etkisi buna dayanıyor - kafa derisinin kan dolaşımını harekete geçiriyor.

Ayrıca, yapabilirsiniz uçucu yağ saç maskeleri: petitgrain, defne, biberiye, Hint kamışı, mineçiçeği, ylang-ylang, sedir, çay ağacı, çam, gül ağacı, nane, kişniş, selvi, buhur saç dökülmesini önler ve saç büyümesini uyarır. Örneğin, renksiz kına ile böyle bir maske yapabilirsiniz ( gr kına için ml kaynar su gerekir). Elde edilen karışımı biraz soğutun ve seçilen uçucu yağdan birkaç damla ekleyin. Maskeyi (duş bone ve havlu ile) ısıtın ve 30 dakika saçınızda bekletin.

Bölünmüş uçlar için maskeler

Mayonezli bölünmüş uçlar için maske: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı. mayonez (ideal olarak doğal ev yapımı), 1 çay kaşığı. tatlım, 2 diş kıyılmış sarımsak. Maskeyi saç uzunluğunun yaklaşık ortasından uçlarına kadar uygulayın.

Kakaolu saç kırıkları için maske: 3 yemek kaşığı dulavratotu yağı, 2 yumurta sarısı, 1 çay kaşığı. kakao. Yağı bir buhar banyosunda ısıtın ve yumurta sarısı ve kakao ile karıştırın. Maskeyi saça 1 saat uygulayın, polietilen ve havlu ile yalıtılması tavsiye edilir. İşlemden sonra saçınızı su ve elma sirkesi (1 litre suya 0,5 su bardağı sirke) ile durulayın.

yumurta maskesi: yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı. dulavratotu yağı, yarım limondan limon suyu. Malzemeleri karıştırın ve bir su banyosunda ısıtın. Kırık uçlara uygulayın, dakika tutun, ılık suyla durulayın.

İnce saçlar için maskeler

Hint ve dulavratotu yağları ile ince kuru saçlar için maske: 1 çay kaşığı hint yağı, 1 çay kaşığı dulavratotu yağı, 2 çay kaşığı. limon suyu. İyice karıştırın ve masaj hareketleriyle ovalayarak saça ve saç derisine uygulayın. Etkiyi arttırmak için saat saçta tutun, saçı plastik bir sargı ve bir havluyla örtün.

Her tür ince saç için yaz maskesi: 75 gr taze dulavratotu kökü, gr ayçiçek yağı. Malzemeleri karıştırın ve bir gün bekletin, ardından kısık ateşte 3 saat boyunca sık sık karıştırarak kaynatın. Elde edilen maske saat saç derisine uygulanmalıdır. Bu karmaşık ama etkili maske saçınızın durumunu gözle görülür şekilde iyileştirir - daha hacimli, parlak hale getirir, büyümeyi hızlandırır ve saçı kepekten korur.

Yağlı saçlar için maskeler

kefir maskesi: Yıkamadan önce saça 1 su bardağı yoğurt veya yoğurt sürülür. Süt ürünleri sebum üretimini azaltır. Maske 30 dakika saçta tutulur, ardından baş her zamanki gibi yıkanır.

Yumurta saç maskesi: 1 yumurta sarısı, 1 çay kaşığı alkol, 1 çay kaşığı su. Şampuandan sonra maskeyi saç derisine sürün, 10 dakika bekletin.

Kil maskesi: mavi kili sıvı ekşi krema kıvamına gelene kadar suyla seyreltin ve saçın ve saç derisinin tüm uzunluğuna uygulayın.

yumurta akı maskesi: 2 sincap dövülür ve saça sürülür. Maskenin kurumasını bekleyin ve ardından ılık suyla durulayın.

Bal maskesi: 2 yemek kaşığı. ben. tatlım, 2 yumurta sarısı. Saç derisine masaj yaparken yumurta-bal karışımını saç köklerine uygulayın. İdeal olarak, bu maskeyi gece boyunca saçınızda bırakmalısınız.

Ekmek maskesi: - gr siyah ekmek 0,5 su bardağı kaynar su dökün ve örtün. Yaklaşık bir saat sonra oluşan bulamacı saç köklerine ve saç derisine uygulayabilirsiniz. Maskeyi polietilen ve bir havluyla yalıtın. Maskeyi 30 dakika bekletin, ılık suyla durulayın.

Papatya Protein Maskesi: 2 yemek kaşığı. ben. kuru papatya çiçeği, 50 ml kaynar su, 1 yumurta akı. Papatyayı kaynar su ile demleyin ve saat demlenmesine izin verin, ardından infüzyonu süzün. Proteini çırpın ve papatya infüzyonu ile karıştırın. Elde edilen karışımı saça ve saç derisine sürün. Tamamen kurumaya bırakın, ardından saçınızı ılık suyla yıkayın.

Maya maskesi: 1 yemek kaşığı. ben. maya, 1 çay kaşığı. su, 1 yumurta akı. Bir bulamaç oluşana kadar mayayı ılık suyla seyreltin ve çırpılmış protein ile karıştırın. Karışımı saça ve saç derisine sürün, maske kuruduktan sonra ılık suyla durulayın.

hardal maskesi: 2 yemek kaşığı. ben. hardal bir bardak sıcak suda eritilir, ardından 1 litre sıcak su daha eklenir. Saç köklerine ve saç derisine özellikle dikkat ederek, elde edilen solüsyonla başınızı durulayın, ardından saçınızı ılık suyla durulayın.

Normal saçlar için maskeler

Ekmek ve bitkisel maske: 1 yemek kaşığı. ben. kuru papatya, ıhlamur, ısırgan otu; birkaç dilim çavdar ekmeği, sıvı (yağlı) vitaminler A, B1, B12, ml su.

Bir ot karışımının üzerine kaynar su dökün, yaklaşık bir saat bekletin, süzün ve elde edilen infüzyona vitamin ve ekmek ekleyin. Ekmek yumuşadığında, elde edilen kütleyi karıştırın ve saça uygulayın. Maskeyi yalıtmak ve bir buçuk saat bekletmek, ardından ılık suyla durulamak daha iyidir.

turp maskesi: gram nadiren rendeleyin, suyunu sıkın ve saç köklerine sürün. Maskeyi saçta 1 saat havlu altında tutun, ardından su ile durulayın.

yeşil soğan maskesi: 3 yemek kaşığı doğranmış soğan tüyleri (bir kaşıkla yulaf ezmesine dövülür) 1 saat boyunca saça uygulanır, plastik sargı ve havlu ile kaplanır. Ilık suyla yıkayın.

Saçları güçlendirmek için soğan kabuğu ile maske: 1 yemek kaşığı. bal ve soğan kabuğu, 2 yemek kaşığı. dulavratotu yağı, 3 yemek kaşığı. kaynayan su. Soğan kabuğu kaynar su dökün, bir saat ısrar edin, sonra infüzyonu süzün. Bal ve dulavratotu yağı ekleyin. Karışımı saça yarım saat uygulayın, ardından ılık suyla iyice durulayın.

Kuru ve kırılgan saçlar için maskeler

Tavuk yumurtası, saçı besleyen ve hasardan koruyan lesitin ve amino asitler içerir, bu nedenle yumurta maskeleri kuru saçlar için idealdir.

Yumurta saç maskesi: 2 yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı. dulavratotu yağı, 3 yemek kaşığı. arnika tentürü (eczanede satılır). Saçı örtmek istenirken 30 dakika bekleyin, ardından suyla durulayın. Böyle bir işlemden sonra saçlar yağlı olacaktır, bu nedenle yatmadan önce yapmak ve sabahları saçınızı yıkamak daha iyidir. Maske haftada kez yapılır.

Gliserinli yumurta maskesi: 1 yumurta, 1 çay kaşığı gliserin, 1 çay kaşığı sirke (tercihen elma sirkesi), 2 yemek kaşığı. ben. hint yağı. Karıştırın ve köklere ve saçın tüm uzunluğu boyunca ovalayın. Polietilen ve ılık bir havlu altında dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın ve saçınızı yumurta sarısı ile durulayın. Böyle bir maske, haftada kez bir ay boyunca bir kursta yapılır.

Bal ve aloe suyu maskesi: Her bileşenden birer yemek kaşığı alın, iyice karıştırın ve temiz saça uygulayın. 10 dakikadan fazla tutmayın. ve su ile durulayın.

Yağ maskesi: 1 çay kaşığı. hint ve dulavratotu yağları, limon suyu. Karışımı günlük olarak kafa derisine sürün, başınızı bir havluyla sarın; 2 saat tutun. Maske kırılganlığı azaltmaya ve saçınıza sağlıklı bir parlaklık kazandırmaya yardımcı olacaktır.

Doğal ev yapımı maskeler kesinlikle saçınızın daha sağlıklı ve güzel olmasına yardımcı olacaktır!

Ev yapımı saç maskeleri yapmak çok kolaydır, doğal malzemeler saçlar için en faydalı, etkili ve ucuzdur. İnanılmaz bir sonuç için ev yapımı maskedeki malzemeleri saçınızın hissine göre değiştirebilirsiniz. Kuru, yıpranmış veya yağlı saçlarınız varsa, saçınızı canlandıracak uygun maskeyi kullanın, bu nitelikler için bu maskeler bu derecelendirmede toplanmıştır. Hangi saç maskelerinin kullanılacağı türlerini belirler, malzemeleri değiştirmekten ve kendi tariflerinizi bulmaktan çekinmeyin. Bu on doğal saç maskesi, çoğu büyük saç probleminin çözülmesine yardımcı olacaktır.

Basit malzemelerle kolay ev yapımı saç maskesi tarifleri

  1. Saç parlaması için maske veevde yoğunluk.

(Bira ve yumurta ile ince saç yoğunluğu için ev yapımı maske)

Bu saç maskesi, zayıf veya çok ince saçlarınız varsa içindir. Biranın saça hacim katabileceği ve birkaç ek bileşenin saçı dolduracağı ve parlaklık katacağı eski fikrine dayanarak, bu çift etkili bir maskedir - nemlendirici, hacim. ½ fincan bitmiş birayı alın (birayı bir bardağa dökün ve gazın dışarı çıkmasına izin verin), 1 çiğ yumurtayı bir çorba kaşığı yağ (zeytin) ile karıştırın ve bitmiş yağ ve yumurta karışımını bira ile karıştırın. Karışımı kuru saça uygulayın ve maskenin kurumasını bekleyin, bu işlem genellikle 20 dakika sürer. Maskenin bileşimini saçtan şampuanla düzenli olarak yıkayın. Bu maskeyi iki haftada bir uygulayın ve kısa sürede çok daha hacimli saçlar göreceksiniz. Kıvırcık saçları sevenler için bu maske kıvırmak için kullanılabilir, bunun için maskenin temeli olarak bir bardak bira alın.

Bira bazlı yağlı saçlar için hafif bir maske için video tarifi:

  1. Evde muz kuru saçlar için maske

(Muz ve bal ile kuru uçlar ve uzun saçlar için maske)

Bu doğal saç maskesi kuru saçı hızla canlandırır ve yumuşaklığı ve canlılığı geri kazandırır. Potasyum oranı yüksek ve kuru saçları canlandırmak için harika olan muz içerir + bal, nemlendirmenin ana bileşenidir. Yarım muzu ezin, muz püresine 2 çay kaşığı bal, hindistancevizi yağı ve zeytinyağı ekleyin, ayrıca her biri 2 yemek kaşığı. Bir filmin altında kuru saça uygulayın, bal aktif olarak saçı sıcaklıkla besler. En az yarım saat sonra, saç tamamen kuru ve cansız ise bir saat sonra su ve şampuanla durulayın.

Muzlu kuru saçlar için maske için video tarifi:

  1. Yıpranmış saçlar için mayonez için doğal onarım maskesi

(Mayonez ile saçları nemlendiren maske)

Bu saç maskesi mayonez bazlıdır, ancak yıpranmış saçlar için harikalar yaratır, saç maskesi ayrıca bal yağı içerir. Etkisi özellikle kıvırcık saçlarda fark edilir, parlaklık sadece bukleler üzerinde parlar. 1 yumurta, mayonez (3 çay kaşığı) + bir yemek kaşığı yağ ve bal gerektirir. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra karışımı saça, kuru saça uygulayın, 30 dakika maske ile dinlendirin. Parlaklık katmak, donukluğu gidermek istiyorsanız bu karışıma bir çay kaşığı elma sirkesi ekleyin.

Mayonez maskesi etkinlik testi için video tarifi:

  1. Kefir ve yumurta ile zayıflamış saçlar için saç maskesi

(yumurta ve mayonezli yıpranmış saçlar için kefir maskesi)

Saçı tüketen pek çok şey var - havadaki toksinler, şekillendirici ürünlerdeki kimyasallar. Neyse ki, bu basit ev yapımı kefir saç maskesi hasarı onaracak ve saçınıza yeniden hayat verecek. Maske, saçtaki kiri temizlemeye yardımcı olacak kefir içerirken, başka bir bileşen olan mayonez nemin bir kısmını geri getirecektir. 1 yumurtayı ¼ su bardağı yoğurt ve ¼ su bardağı mayonez ile birleştirin. Maskenin bileşimini yaklaşık 30 dakika yayıseafoodplus.infogi bir saç maskesi tarifinde yumurta varsa, yıkamak için her zaman soğuk veya ılık su kullanın, aksi takdirde yumurtalar kalınlaşacak ve maskeyi yıkamak daha zor olacaktır. .

Evde kefir ve yumurta ile saç maskesi için video tarifi:

  1. Hızlı saç maskesi, çilekli yağlı saçlar için doğal saç maskesi

(saçtaki yağı gidermek için evde çilekli saç maskesi)

Saçın kökleri hızla yağlanırsa ve uçlar her zaman kuruysa, yağlı saçlar için mağazalardan satın alınan birçok ürün saçtan çok fazla yağ aldıkları için çok güçlü olabilir. Alternatif olarak, saçınızı ve saç derinizi fazla kurutmadan fazla yağı giderecek bu doğal yağlı saç maskesini deneyin. Yarım su bardağı çileği ezin ve çekirdeklerini çıkarmak için posayı bir elekten geçirin. Çilek püresine 2 yemek kaşığı su ile 1 çay kaşığı limon suyu ekleyin. Karışımı saça ve köklere masaj yapın, 20 dakika durulamayın. Süre geçtikten sonra şampuanla yıkayın. Bu vitaminli basit bir ev yapımı saç maskesidir.

  1. Muz ve avokado ile besleyici, kıvırcık saçlar için doğal maske

(Avokado ve muz ile evde asi saçlar için maske)

Hem muz hem de avokado kuru kıvırcık saçlar için harikadır, bu yüzden doğal saç maskesi tariflerinde kullanılırlar. Avokado ve muz hamurunu püre haline getirin (her iki bileşen de olgun olmalıdır), püreyi bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Maskeyi filmin altında 30 dakika tutun. Ilık su ve her zamanki şampuanınız ile durulayın. Maske saçınıza parlaklık ve güzel bukleler verecek, kabarmayacak veya dolaşmayacak, bu maske saçınızı ipek bir tabakaya dönüştürecek. Bu maskeyi ayda 3 kez kullanın.

Evde saçı beslemek için avokadolu muz maskesi için video tarifi:

  1. Aloe ile kırılgan saçlar için doğal maske

(Evde aloe ile saç maskesi)

Saç kuruduğunda kontrol edilemez hale gelir ve bu nedenle çok kolay zarar görür. Bu sorunu çabucak çözmek için aloe suyunu zeytinyağı (3 yemek kaşığı) ile karıştırın, yumurta sarısını ekleyin. Kompozisyon homojen olacak, saça kolayca uygulanacaktır, bu maskeyi bir saat bekletin, en kuru saçlar için bu maske gece boyunca bırakılabilir. Bu maskeyi düzenli olarak yaparsanız saçı besler, nemlendirir ve çok daha güçlü olmasını sağlar.

Aloe ile kuru saçlar için video tarifi:

  1. Normal saçlar için doğal maske. Yumurta saç maskesi

Yumurta, saça protein sağladıkları ve hem yağlı hem de kuru saçlarda kullanılabildikleri için saç maskelerinin en yaygın bileşenidir. Yumurtayı doğal bir saç maskesi olarak kullanmak için yapmanız gereken tek şey, saç tipinize göre (kuru için sarısı, yağlı için protein) bir yumurtanın iki bileşeninden biri - yumurta sarısı veya protein, üzerine limon suyu ekleyin. Karışımı saçınıza uygulayın, durulamadan önce 20 dakika bir kapakla kapatın.

Bir profesyonelden yumurta sarılı saç maskesi için video tarifi:

  1. Donuk saçlar için doğal maske

Donuk saçların parlaklığını geri kazanmak için muz ve balın gücünü uygulamanız gerekir. Bu saç maskesini haftada iki kez kullanırsanız saçlarda oluşan değişime son derece şaşıracaksınız. Yumurtayı süt (süt 3 yemek kaşığı), aynı miktarda bal ve zeytinyağı ile karıştırın. Son olarak, doğranmış muz hamurunu ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın, ardından karışımı saçınıza uygulayın ve yaklaşık yirmi dakika bekletin.

Evde sütlü saç maskesi video eğitimi:

  1. Yoğurtlu doğal kepek önleyici saç maskesi

Kepek tedavisi için yoğurt ve limon suyu içeren bir saç maskesi kullanabilirsiniz. Maskenin saçı kurutmaması için bu tarife bal da eklenir. Doğal sade yoğurdu yarım sıkılmış limon suyu, meyve suyu ve bir yemek kaşığı bal ile karıştırın. Karışımı saçınıza uygulayın ve yirmi dakika bekletin, ardından durulayın.

Saç bakımı için ev maskelerinin salon prosedürlerine göre avantajları erişilebilirlik ve etkinliktir. Bu nedenle, giderek daha fazla kadın, bu veya bu etkiyi elde etmek için halk ilaçlarını tercih ediyor.

Evde saç maskeleri - yemek tarifleri

Güzel ve sağlıklı bir saça sahip olmak için sürekli bakım yapmanız ve kirlilikten ve hasardan koruma sağlamanız gerekir. Doğal karışımlar kepekten kurtulabilir, kırılganlığı ve kuruluğu ortadan kaldırabilir, yağ bezlerinin çalışmasını ve aşırı yağlılığı kontrol edebilir, saç dökülmesini durdurabilir, yoğunluğu artırabilir ve ayrıca saç stiline parlaklık ve hacim katabilir. Birçoğu boyama için belirli tarifler kullanır, evde saçları aydınlatmak için bir maske vardır.

En popülerleri tavuk yumurtası, fermente süt ürünleri ve fırın mayası bazında hazırlanan maskelerdir. Bu buklelerin sağlığa faydaları tabloda bulunabilir.

Evde yumurtalı saç maskesi

Onarıcı ve koruyucu bir etkiye sahiptirler, ayrıca önleyici amaçlar için kullanılırlar. Düzenli prosedürler saçın sağlıklı ve lüks bir görünüm kazanmasına yardımcı olacaktır. Bu tür maskelerin hazırlanması fazla çaba ve zaman gerektirmez ve sonuç çok uzun sürmeyecektir. Yumurta karışımlarının kullanımı için öneriler vardır:

  • Bir ev ürünü kullanarak en iyi sonucu elde edebilirsiniz. Küçük yumurtaların genç tavuklar tarafından taşındığı için vitamin ve minerallere daha fazla doyduğu bilinmektedir.
  • Maske uygulandıktan sonra su prosedürleri sıcak değil, ılık su ile yapılmalıdır. Aksi takdirde yumurtalar kıvrılır ve maskeyi yıkamak son derece zorlaşır.
  • Kepek veya kuru saç sorunu varsa, sadece sarısı kullanılması önerilir. Aşırı yağ için yumurta akı kullanın.

Saç tipine ve heyecan verici bir soruna göre, tavuk yumurtasına dayalı ev yapımı bir maske yapmak için doğru tarifi seçebilirsiniz.

  1. Yağlı saçlar için yoğun alkol karışımı
    Karışımı hazırlamak için bir alkol çözeltisi kullanabilirsiniz, eşit oranlarda hazırlanır, nergis tentürü veya güçlü bir alkollü içecek. Hafif teller için konyak kullanamayacağınızı hatırlamakta fayda var, bileşen onları renklendirebilir. Önceden çırpılmış yumurta akını 30 ml alkolle karıştırın. Köpük karışımını cilde uygulayın ve bir termal başlığın altında sadece 15 dakika bukleler.
  2. Nemlendirici kuru bukleler
    Tavuk sarısını mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. 30 ml baz yağ (dulavratotu, hint veya badem) ve bir çay kaşığı sirke, tercihen elma sirkesi ekleyin. Saç çok kuruysa, biraz gliserin ekleyebilirsiniz ve koyulaştırıcı olarak kozmetik beyaz kil kullanılması önerilir. Karışım 30 dakika boyunca uygulanır.
  3. Hasarlı teller için onarıcı maske
    Eşit miktarlarda aloe suyu, hint yağı, bal ve nergis tentürünü karıştırmanız, tavuk sarısı eklemeniz gerekir. Hazırlanan karışımı saça dağıtın ve bir saat termal başlık altında bırakın. Belirtilen süreden sonra su prosedürlerini alın. Bu evde mükemmel bir vitamin saç maskesidir, bir permadan sonra bile telleri geri yükler.

Evde kefir saç maskesi

Evde saç yapısını güçlendirmek için kullanılır. İşlemden sonra saçlar sarılır ve telleri hasar ve kirlilikten koruyan bir tür bariyer oluşturulur. Böyle bir karışımın hazırlanması zor değildir, istenen sonuca bağlı olarak, bileşime diğer bileşenleri de ekleyin. Birçoğu işlemden sonra ekşi süt kokusunu sevmez. Bunu önlemek için biraz eter ve birkaç damla limon suyu ekleyin.

  1. Yağlı teller için kefir karışımı
    Yağsız kefir ile yumurta beyazını karıştırın. Kefir, buklelerin uzunluğuna ve yoğunluğuna bağlı olarak ml'ye ihtiyaç duyacaktır, protein önce kalın bir köpük oluşana kadar çırpılmalıdır. Hazırlanan karışım cilde uygulanır, geri kalanı tellerin uzunluğu boyunca dağıtılır. Maskeyi dakika kapağın altında tutun.
  2. Kefir tellerin kurumasına yardımcı olur
    Fermente süt içeceğinin bileşimindeki aktif elementler nedeniyle yoğun beslenme oluşur. Bitkisel yağlar ek beslenme sağlar. Karışımın Hazırlanışı: 3 ölçü kefire 1 ölçü yağ ekleyin, iyice karıştırın. Yumurta sarısını girin. Maskenin maruz kalma süresi standarttır - 30 dakika.
  3. Kepeğe karşı kefir
    Maskeyi hazırlamak için ml kefir, kabuksuz bir dilim çavdar ekmeğini bir içecekle bir kaba ufalayın ve ekmek kırıntılarının yumuşaması için bir süre bekletin. Ekmek yumuşadığında 30 ml dulavratotu yağı ekleyin. Hazırlanan karışımı kafa derisine sürün. Saç uçlarında kuru bir sorun varsa, bileşimi saç tellerinin uzunluğu boyunca dağıtın.
  4. Saçlar için kefir maskesi evde biter
    Bir dilim siyah ekmeği kefirle kaplayın ve şişene kadar bırakın, ardından bir çırpma teli ile çırpın. Elde edilen karışıma 30 ml konyak ve çeyrek soğan suyu ekleyin. İşlem görmüş saçı bir termal başlığın altına yerleştirin ve 40 dakika bekletin.

Evde mayalı saç maskesi

Ekmek mayası saçlar için gerçek bir vitamin kokteylidir. Bu nedenle maya bazlı maskelerin uygulama alanı çok geniştir. Kuru bir saç tipi ile yumuşaklık ve toparlanma sağlanabilir. Yağlı teller tazelik bulacaktır. Yorgun bukleler daha güçlü ve daha sağlıklı hale gelecektir. Evde renkli saçlar için maya maskeleri, hızlı hareketleri nedeniyle popülerdir.

Maya ile maske yapmanın sırları:

  • Karışımda bulunan maya aktif olmalıdır. Bunu yapmak için, pişirmeden önce ılık su ile uyandırılmalıdır.
  • Etkisini arttırmak için suya biraz şeker ekleyin ve eritin ve ardından mayayı ekleyin.
  • Ek beslenme için mayayı ılık sütle seyreltmeniz önerilir.

Evde saç maskesi yapmak için tarifler:

  • Yağlı saçlar için maya maskesi

ml sütü ısıtın ve 15 gram şekeri seyreltin, ardından 30 gram kuru maya ekleyin ve dakika bekletin. Ardından 15 gram hardal tozu ekleyin. Karışım saça uygulanır, etki süresi yarım saattir.

  • Kuru saç tipi ve kırılganlık için maya maskesi

Badem ve hint yağını karıştırın ve bir su banyosunda biraz ısıtın, 15 gram şeker ekleyin. Ardından 30 gram mayayı girin ve uyanmaya bırakın. Bu karışım hasarlı bukleleri onaracak ve onlara parlaklık verecektir. Maruz kalma süresi yarım saatten fazla değildir.

  • Saç dökülmesi için maya maskesi

30 gram mayayı ılık suyla seyreltin, bir tutam şeker ekleyin ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra soğanın dörtte birinin suyunu ve 10 damla A vitamini ekleyin. Karışım kafa derisine uygulanır, geri kalanı saçın uzunluğu boyunca dağıtılır. Karışımın maruz kalma süresi yarım saat ila 40 dakika arasındadır.

Doğru kullanıldığında evde terapi oldukça etkilidir.

Sorabilir miyim?

Bu makale size yardımcı olduysa, bize bildirin - beğenin :)


Kategoride popüler:

Mercanla hangi renkler iyi gider?

Mercanla hangi renkler iyi gider?

okuman
Obez kadınlar için vizon mantolar

Obez kadınlar için vizon mantolar

okuman
Boynunda püsküllü bir fular güzelce bağlayın

Boynunda püsküllü bir fular güzelce bağlayın

okuman
Farklı iç stillerde mercan renginin hangi renkle birleştirildiğini öğrenelim.

Gelin hep birlikte farklı tarzlarda mercan renginin nelere yakıştığını öğrenelim

okuman

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir