derinlik algılaması en iyi vlf dedektör / En İyi 15 Dedektör Tavsiyeleri 2023 (Markalar & Yorumlar)

Derinlik Algılaması En Iyi Vlf Dedektör

derinlik algılaması en iyi vlf dedektör

PulseDive – Scuba & Pointer Su Gerçirmez Dedektör

Derin sularda bile su geçirmez özelliği ile öne çıkan Makro Pulse Dive Scuba dedektör, değişebilen başlıkları sayesinde kara ve su şartlarında maksimum verimlilik ile çalışır. Darbeye dayanıklı ve güçlü malzemeler kullanılmış olmasına karşın son derece hafiftir. Güçlü özelliklerine rağmen uygun bir fiyata sahip olduğunu söylemek mümkün. 

Noss Prometh Pro 2 Derin Alan Tarama Dedektörü

Noss Prometh alan tarama ve define dedektörü, yüksek fiyatına rağmen profesyonel özellikleri sayesinde maksimum verimlilik sağlar. Kaliteli malzemesi, modern görünümü ve ergonomik tasarımı sayesinde son derece kullanışlı bir yapıya sahiptir. Şarj süresinin kısa olması olumsuz bir özellik olarak görülse de, performansı göz önünde bulundurulduğunda bu olumsuz özelliği kabul edilebilir düzeyde kalır.

Makro Racer 2 Pro Dedektör

Makro Racer 2 ulaşılamaz alanlar için 140 santime kadar uzatılabilen boyu ile son derece ideal bir ürün. Para, kalıntı ve takı gibi metal eşyaları rahatlıkla arayabilirsiniz. VLF çalışma prensibine sahip olan dedektör, 1.4 kg ağırlığı ile kolay taşınabilir bir yapıda. Yüksek performansa ve eşsiz bir derinliğe sahip olan cihaz geliştirilmiş ayrım kabiliyeti ve istenmeyen metalleri lokal olarak kapatma gibi özellikleriyle de öne çıkıyor. 

Gold Pronet Sky 1000 Define ve Altın Dedektörü

Gold Pronet Sky dedektör altın, gümüş ve demiri birbirinden ayırt edebilir. Bu özelliği sayesinde aradığınız şeye kolayca ulaşmanız mümkün olur. Kullanışlı bir tasarıma sahiptir. Uzun şarj süresi ile zorlu arazi koşullarında şarj etmek için geri dönmek zorunda kalmazsınız. Bu da işinizi büyük ölçüde kolaylaştırır.

Detech Relic Striker Dedektör

Detech Relic Striker tüm metalleri tespit edebilir. 1.6 kg batarya dahil ağırlığı bulunur ve bu sayede uzun süreli kullanımlarda dahi yormaz. Farklı metalleri kolayca birbirinden ayırır ve otomatik toprak ayarı sayesinde maksimum verim alınacak moda kendiliğinden geçer.

Nokta Makro Simplex + Dedektör

Bu dedektör ile arama yaparken istenmeyen metallerin hedef ID’si kapatılabilir. Arazi, 2 park, plaj ve tüm metaller olmak üzere 5 farklı arama modu bulunur. 2300 mAh bataryası ile uzun süre kullanılabilir. Titreşimli uyarı, frekans kaydırma, su altı kullanım için aydınlatma, teleskopik boru ve internette yazılım güncelleme gibi ek özellikleri bulunur. 

Pratikko Masi Define Altın Metal Dedektörü

Sağlam ve su geçirmez bir yapıya sahip olan Pratikko Masi, yüzey araması ve derin arama için idealdir. Su borularını, arkeolojik kalıntıları, kabloları ve değerli madenleri tespit edebilir. Mermer, taş ya da beton zeminlerden sinyal geçirir. Hafif yapısı ve demonte hale gelebilme özellikleri sayesinde kolayca taşınabilir. 

Buyfun MD-5010 Taşınabilir Metal Dedektörü Hızlı Algılama

Daha yüksek verimlilik için disk modu ile birlikte gelen Buyfun MD-5010, bulunan metalin türünü led lambalar ile gösterir. Kırmızı lamba demiri, sarı lamba nikeli, yeşil lamba çinkoyu ve mavi lamba gümüşü gösterir. Eğitim amaçlı olarak ya da çocukların ilgisini çekmek amacıyla kullanılabilir. 

Kkmoon Metal Dedektörü

Kkmoon su geçirmez bir arama başlığına sahiptir. Demir çivi ve kaplama ya da alüminyum nesneleri bile tespit eder. Plastik tırmık ve plastik kürek ile birlikte gelir. Arama başlığı ve gövde su geçirmezdir fakat kontrol ünitesi su geçirir. 1 kg ağırlığı ile piyasadaki en hafif dedektörlerden biridir. 

Nokta & Makro Multi Kruzer Altın Dedektörü – Tek Para Dedektörü

Cihazda yazılım güncelleme gerektiği zaman bilgisayar üzerinden USB bağlantı ile güncelleme yapmak mümkün. Ses ve titreşim ile uyarı özelliği mevcut. Yalnızca prizden değil, aynı zamanda powerbank ile şarj edilebilir. Full saraj edildiği zaman 19 saat süreyle çalışabilir. 1.4 kg ağırlığı ile kolay bir taşıma imkanı sunar.

Jeo Finder AZ Plus Dedektör

Jeo Finder AZ Plus derin arama cihazı, Türk Patent Enstitüsü tarafından onaylanmıştır. Renkli LED ekran üzerinde arama konusunda maksimum kontrol mümkündür. İçerisinde bulunan Lipo batarya sayesinde 8 saat boyunca aralıksız olarak kullanabilirsiniz. Geliştirilmiş özellikleri ile profesyoneller tarafından rahatlıkla kullanılabilecek bir cihazdır. 

Eğer siz de ister hobi olarak, ister profesyonel olarak kullanmak üzere bir dedektör arıyorsanız, yukarıdaki modellerden herhangi birini seçebilirsiniz. Söz konusu modelleri i̇nternet üzerinde pek çok site aracılığıyla karşılaştırabilirsiniz. Eğer arama faaliyetlerine yeni başlayacaksanız, düşük fiyatlı fakat maksimum performans alabileceğiniz bir dedektör almanızı öneririz. Böylelikle kendinizi geliştirebilir ve kısa süre içerisinde profesyonelliğe geçiş yapabilirsiniz

Hangi Dedektörü Almalıyım?

Amacınıza uygun dedektör seçimi oldukça önemlidir. Her bir teknolojinin kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır.

Dedektörlerin çalışma prensiblerini bilmeniz sizi doğru ürüne görürecektir.

Şunun da bilmelisiniz ki her pahallı dedektör, iyi dedektör değildir.

Dedektör almayı düşünenlerin bu gerçeği de unutmamaları gerekir.

Metal Dedektörü Nasıl Seçilir?

Bu makalemizde ihtiyacınıza cevap verecek olan metal dedektörünüzü nasıl seçmeniz gerektiğiyle ilgili bazı yararlı ipuçlarını ve bilgileri bulabilirsiniz.

Metal Dedektör satınalma sürecindeki en zorlu kısım, yeni başlayanlar ve bazen de deneyimli kullacılar için piyasadaki yüzlerce yeni model arasından en doğru metal dedektörünü seçmektir.

Hobi veya bir başka deyişle tekpara dedektör grubundan bir model almayı planlıyorsanız doğru dedektör seçimi bu hususlara dayanmalıdır.

Amacınız, ihtiyaçlarınız ve yetenekleriniz?

Öncelikle almayı düşündüğünüz bir metal dedektör için ayırdığınız bütçe yani para miktarınıza göre modelleri belirlemelisiniz.

Bunun için Define Dedektörleri kategorisinden Tekpara dedektörleri bölümüne bakmalısınız.

Doğru metal dedektör seçimi yapmak ve satın almak için metal dedektörlerinde kullanılan farklı teknolojileri, tasarımları, teknik özellikleri, arama başlık (bobin) çeşitlerini ve uygulamalarını anlamanıza bağlıdır.

(bkz. Arama Başlıkları (Bobinleri) seçeneklerine sitemizden inceleyebilirsiniz).

Metal dedektörlerinde kullanılan 5 (beş) temel teknoloji vardır.

Metal Dedektöründe Kullanılan Teknolojiler:

1) TR (Verici / Alıcı), metal algılama İndüksiyon Dengesi (IB) ilkesine dayanan en eski teknolojidir.

TR dedektörleri, demirli ve demir içermeyen bir cisim arasındaki farkı söyleyebilir, ancak aşırı mineralize zeminde yeterince derinliğe sahip değildir. TR dedektörleri artık eskimiş durumda.

2) BFO (Beat Frequency Oscillation), İndüksiyon Dengesi (IB) ilkesine dayanan bir başka eski teknolojidir.

BFO metal dedektörleri en ucuz (100 Doların altında) ve çoğunlukla çocuklar için oyuncak dedektörleri olarak tasarlandı.

BFO teknolojisi yapmak kolay ve ucuz olduğundan, diğer türlere kıyasla bazı yetersizlikleri vardır. Örneğin, farklı metal çeşitlerini ayırt etme yeteneği bu teknolojilerde yoktur. BFO teknolojisi yine de ucuz el cihazlarında kullanılmaktadır.

3) VLF (Çok Düşük Frekans) metal dedektörleri en yaygın dedektörlerdir ve farklı metal türleri arasında ayırt etme yeteneği açısından büyüktür.

4 kilogram aralıktaki VLF dedektörleri, yüksek mineral içeriğine sahip zemin üzerinde çalışmanın en iyisidir ve gümüş ve bakır hedeflerine karşı çok hassastır, ancak altınlara duyarlı değildirler.

Elektronik altın keşifleri için özel olarak tasarlanmış metal dedektörleri 18kHz ila 71kHz arasında değişen frekanslara sahiptir.

4) VLF / TR teknolojisi, Çok Düşük Frekans ve Verici / Alıcı teknolojilerinin bir birleşimini temsil eder, böylece VLF / TR dedektörlerinin çöp ve zemin mineralizasyonunu aynı anda kontrol etmesini sağlar.

5) PI (Darbeli İndüksiyon) metal dedektörleri, farklı metal türleri arasında ayrım yapamaz, ancak günümüzde ayrımlı Pulse Induction dedektör modelleri çıkmaya başladı.

PI sistem dedektör modellerinde ayrım yeteneği VLF dedektörlerine nazaran çokda gelişmiş ve başarılı değillerdir.

PI sistem dedektörlerinin en önemli özelliği yüksek mineralli bölgelerde oldukça başarılı bir şekilde ve çok fazla derinlik kaybetmeden kullanım olanağı sunmaktadırlar.

PI dedektörleri tuzlu su veya mineralli topraklarda kullanılmasının en iyi yoldur.

Diğer dedektör teknolojilerine kıyasla zorlu arazi yapılarında PI sistem dedektörler daha derin tespit yaparlar

Yukarıdaki teknolojiler dışında farklı metal dedekte eden sistemlerde mevcuttur.

Bunlar RF (Radyo Frekansı veya İki Kutulu Dedektörler), BBS (Geniş Bant Spektrumu), FBS (Tam Bant Spektrumu), FBS 2.

Minelab BBS ve FBS teknolojilerini kombin ederek farklı bir sistem üretmiş ve de rakiplerine göre büyük bir avantaj sağlamıştır.

Doğru dedektörü satın almak ancak sizi hedefinize götürecektir, aksi takdirde boşuna zaman ve emek harcamış olacaksınız.

Eğer bir metal dedektörü popülerse ve herkes tarafından satın alıyorsa, sizinde o modeli satın almak zorunda olduğunuz anlamına gelmez çünkü her dedektör kullanıcısının aradığı hedefi, bölgesi, arazi yapısı ve şartları farklı olabilir.

Kendinize uygun ve doğru metal dedektörünü tespit etmenizin yolu, bulunduğunuz alandaki mevcut hedeflerinizi, yeteneklerinizi ve fırsatlarınızı tam olarak bilmenizden geçer.

Sonuç olarak ne aradığınızı bilmeli ve ona göre dedektör seçiminizi yapmalısınız.

“Metal Algılama Faaliyetleri ve Türleri şu şekilde sıralanmıştır:

Derin Define Dedektörleri,

Tek Para & Kalıntı Dedektörleri,

Boşluk Bulucu Dedektörler,

Altın Dedektorleri,

Toprak Altı Görüntüleme Sistemleri,

Kumsal Arama Dedektörleri,

Su Altı Dedektörleri,

Resistivite Cihazları,

Su Arama Cihazları,

Hedef Merkezleme Amaçlı El Dedektörü (PinPointer),

Meteor Taşı Dedektörleri,

Arama Başlıkları,

Dedektör Aksesuarları,

  1. El Dedektörler,

Define Dedektörleri,

Yeraltı Görüntüleme Sistemleri,

Güvenlik Dedektörleri,

Endüstriyel Dedektörler,

Metal dedektör üreticileri, her türlü hazine avı için özel olarak tasarlanmış çeşitli dedektörler üretmektedir.

Gelişen teknolojiyi kullanarak her yıl farklı ve gelişmiş dedektörler üretmeye başlamışlardır.

Bu geliştirilmiş vasıtasıyşa daha fazla buluntu (define, hazine, altın, doğal altın (curuf altın), gümüş, mücevher, tümülüs, mezar, para ve kalınlı elde etmemize yardımcı oluyor.

Metal detektörler bilgisayar ile entegre edilerek, bilgisayarlı, dokunmatik veya aç ve ara mantığı ile çalışan dedektörler hazine avını daha kolay hale getirmiştir.

Böylesine gelişmiş bir dedektörü acemi kullanıcılar bile hiç zorlanmadan hemen kullanabilirler.

Piyasada bilgisayarlı ve dokunmatik, daha teknolojik dedektör modelleri her geçen gün artacak ve böylelikle hazine avcılığı çok daha kolay hale gelecektir.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu merdiven altı diye tabir edilen dedektör model ve çeşitlerini hiç bir şekilde tercih etmemeleri.

Bugün var yarın yok olan şahıslardan alınan bu ürünler kullanıcıları kesinlikle mağdur edecektir.

En İyi Dedektör Hangisidir?

En iyi dedektör kavramı kişiden kişiye değişiklik gösterir.

En iyi dedektörü kullanıcı kendisi belirler. Öncelikle dedektör seçimi amacına uygun seçilmedir.

Dedektörlerin dış görünüşünün, albenisinin iyi olması, en iyi dedektör olduğu anlamına gelmemektedir.

Şöyle bir örnekleme yapacak olursak; arazi sürme için nasıl ki bir lüks araca değilde traktöre ihtiyaç duyarsınız, dedektörlerde bu şekilde kullanım amacına göre seçilmelidir.

Pahallı cihaz en iyi cihazdır kavramı oldukça yanlıştır.

Dedektörde işlevsellik aranmalıdır.

Ayrıca Dünyada hiç bir dedektör yoktur ki herkes tarafından beğenilsin ve Kabul görsün.

Dedektör kullanıcısının tecrübe ve yeteneği o cihazı başarılı veya başarısız kılar.

Burada önemli olan husus; seçmiş olduğunuz dedektörün nasıl ve ne şekilde kullanıldığını bilmeniz, nelere nasıl tepkiler aldığınız, kısacası cihazın dilini çözmeniz, kullandığınız cihazı sizin için en iyi dedektör kılacaktır.

Dedektör alırken kesinlikle fiyatına ve albenisine aldanmayın.

Cihazların arazide test edilmesi önemlidir.

Ancak belirteceğim şu husus kesinlikle göz ardı edilmemelidir.

Piyasada dedektörleri arazide test ederek satışını yaptığını söyleyen birçok satıcı, cihazları olduğundan çok daha farklı göstermek adına illüzyonistlere (sihirbazlara) taş çıkarak gösterilere imza atmaktadırlar.

Bu satıcıların tek amacı oyuncaktan ibaret olan bu cihazları sizin hayal ettiğiniz veya olmasını istediğiniz özelliklere sahip bir cihaz izlenimi vererek, paranızı olmak.

Size önerimiz kurumsal ve de profesyonel çalışan, uzun vadeli bu sektörde devam eden ve devam etmek isteyen firmalar ile irtibata geçmeniz olacaktır.

Ayrıca dedektör forum sitelerinde yer alan dedektörlerle ilgili birçok yorumunda yanlış veya eksik olduğunu belirtmek isteriz.

En iyi dedektör diye bir durum söz konusu mudur?

Dedektörlerin çok çeşitli olduğunu belirtmiştik.

Ayrıca arazi yapısı, arama şartları ve hedeflenen objelerin cinsi de farklıdır.

Bu farklılıklara göre her dedektörün kendi içinde öne çıkan üstün yanları vardır.

Buradaki en önemli nokta, doğru şartlar ve hedefler için doğru dedektörü seçmektir.

Örneğin; bir define dedektörü ile yüksek mineralli bir arazide küçük cüruf altın aramak doğru değildir.

Zaten Define Dedektörlerinin yapılış amacı yüzeydeki ufak metalleri görmekten ziyade derindeki büyük hedefleri algılamaktır.

Bu şekilde yüzeydeki küçük metallerin yanıltıcı etkisi ile kullanıcıyı meşgul etmemektir.

Zira, “Define Dedektörü” büyük ve oldukça derin hedefleri tespite yöneliktir.

Üst düzey Define Dedektörleri boşluk ve metal etkilerini ayırt edebilir.

Hassas ve küçük objelere karşı daha az duyarlıdır.

Define Dedektörleri ile amaçlanan çok daha büyük hedeflerler olup, dedektör ailesi içerisinde üst segment cihazlardır.

Oysa “Altın Dedektörü” küçücük metallere, en yoğun olarak da altın metaline karşı çok hassastır.

Küçük objelere karşı en duyarlı olabilecek prensipte üretilmiştir. Define dedektörünün gözden kaçırabileceği tüm değerli ve altın metalleri tespit edebilir.

Diğer yandan “Tek Para ve Hobi” dedektörleri orta derinliklere çok iyi sonuçlar vermekle birlikte, etrafa saçılmış madeni para, çeşitli metal objeleri (altın, gümüş, bakır) tespit etmede hızlı ve üstündürler.

Bazı modellerde topraktaki mineral yapıya uyum sağlaması için yüksek teknolojiler kullanılmış ve su geçirmez başlıklar (bobinler) ile de deniz, ırmak kenarı ve sahillerde kullanılabilir hale getirilmiştir.

Birçok kullanıcı tarafından beğeni ile kullanılmaktadır.

Bununla birlikte aklımızda şöyle bir soru oluşabilir.

Aynı kategorilerde olan dedektörler arasında “en iyi” diye bir kavram var mıdır?

Açıklamak gerekir ise, buradaki en belirgin ayrımı müşteri, yani dedektörü kullanacak kişi yapacaktır.

Bu durumda farklı amaçlar ile yapılmış dedektörlerin kendi aralarında mukayese yapılması doğru değildir.

Dedektör firmalarının ürettikleri dedektörlerde derinlik farkı, stabilite, ergonomi, toplam ağırlık, fiyat, firma desteği, garanti güvencesi ve marka değeri öne çıkmaktadır.

Bunlara istinaden müşteri kendi tercihlerinin doğrultusunda seçim yapacak ve isteklerinin doğrultusunda en “iyi” detektöre sahip olduğunu ifade edecektir.

Define Dedektörü Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Hususlar!

Metal Dedektör üreticileri varlıklarını korumak ve define dedektör kullanıcılarının ilk tercihi olmaları adına her yıl piyasaya yeni modeller sürmektedirler.

Ancak bazı üretici firmalar var ki sürekli ar-ge çalışmaları ve kaliteli ürün anlayışıyla hareket etmeleri dolayısıyla her daim liderliklerini korumaktadırlar.

Metal Dedektör üretiminde en yaygın olarak kullanılan teknolojiler VLF (Very Low Frequency) ve PI (Pulse Induction) Sistemleridir.

Her iki teknolojide hem yüzeysel (tek para) hem de derin (define) aramalarında kullanılan teknolojilerdir.

En İyi ve En Popüler VLF Dedektör Markalarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Quest Metal Dedektorleri, Garrett Metal Dedektorleri, Minelab Metal Dedektorleri, XP Metal Dedektorleri, Nokta Makro Metal Dedektörü

Kurulduğu 2001 yılından itibaren metal dedektör sektöründe birikimi ve tecrübesiyle sürekli büyümeye ve gelişmeye odaklı bir vizyon benimsemiş, günümüzde saygın ve tüm dünyada tanınan teknoloji üreticisi bir firmadır.

Bünyesinde bulunan Ar-Ge Departmanı, uzman mühendis kadrosu ve eğitimli idari/teknik personeli ile sürekli yeni araştırma ve iyileştirme çalışmaları yaparak, müşterisinin beklentilerine kusursuz hizmet anlayışı ile yaklaşmaktadır. İleri Mühendislik geleneği doğrultusunda dünya normlarındaki standartların gerektirdiği tüm teknolojik alt yapı, patent, kalite ve güvenlik tescillerine sahiptir.

Temel uzmanlık sahası Metal Dedektörü olan Nokta Dedektör’ün ürün yelpazesinde El Dedektörü, Üst Arama Dedektörü, Altın Dedektörü, Tek Para Dedektörü, Define Dedektörü, Derin Arama Dedektörü, Maden Arama Dedektörü, Askeri Dedektör, Balistik Dedektör, Teknik Dedektör, Endüstriyel ve Güvenlik Dedektörü ve bireysel ya da kurumsal, birçok farklı amaç için kullanılabilen ürünler mevcuttur.

Metal dedektörleri alanında teknolojinin elverdiği en üst düzeydeki ürün ve hizmetleri yurtiçi ile sınırlı kalmayan Nokta Dedektör, 150’den fazla çalışanı ile tüm kıtalarda 100’den fazla ülkeye dedektör ihracatı yapan global bir dünya dedektör markası olmuştur.

Satışı Devam Eden Nokta

Derin Arama Dedektörleri – Hangisini Almalıyız

Defineci arkadaşların derin arama dedektörleri seçimi konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığınızın farkındayız. Bu sebepten dolayı konuyu elden geçirip gündemde neler var onları yazmaya karar verdim. Bu makalede tüm dedektör uzmanlarının katkısı bulunmaktadır. Bende yaklaşık 10 yıllık dedektör tecrübemi diğer arkadaşların bilgileriyle birleştirerek bu makaleyi hazırladım.

Yazacaklarımız en iyi derin arama dedektörleridir.

1– Ajax Segma dedektör iki yüksek sistem üzerinde çalışan dünyanın en iyi metal dedektörüdür. AJAX dedektör teknolojisi, yeni bir darbe indüksiyon sistemi geliştirerek diğer tüm darbe indüksiyon dedektörleri bir anda 2. sınıfa attı. Tüm Ajax dedektörleri incelemelisiniz.

2- LORENZ DEEPMAX Z1 – Derin arama dediğimiz zaman hemen aklımıza gelir, çünkü seçenek azdır, az olduğu için lorenz her zaman seçenekler arasında yerini alır. Aslına bakılırsa çıkalı 5-6 sene olmuş güncelliğini yitirmiş cihazdır.

3- Garrett ATX bütçesi düşük olanlar için en iyi derin arama cihazıdır.

4–Minelab gpz 7000 Aslında pulse değildir. Vlf de değildir, sıfır voltaj zvt teknolojisi kullanır. Oldukça derine inebilen cihazdır. 3d görüntüsü yoktur boşluk bulmaz, klasik vlf dedektör monitörü vardır tıpkı vlf gibidir ama derine iner, metalide iyi ayırır. burada yazılan tüm dedektörler arasında metali en iyi ayıran minelab gpz dir.

5- BLACK HAWK PRO R3 PI Sistemli (Pulse Induction) Alman okm firmasının ürettiği pulse dedektördür, derin arama yapacaksanız size önereceğimiz en iyi cihazlardan biridir. çünkü pulse dedinmi işin ehli Almanlardır.

6- Minelab sdc 2300 pulse dedektördür.  Derin arama  istiyorsanız bu markayıda araştırın, minelabdır korkmayın. Orijinal avusturalya oldumu gözünü kapat al.

7- Tero Vido Bu güne kadar bildiklerinizi bir kenara atın: Tero Vido 3D görselleştirme ile yeni ve modern bir Pulse İndüksiyon sistemi geliştirerek: Pi sistemli define arama cihazlarındaki mineral sorununu ortadan kaldırarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Tero vido yeni nesil jeofizik algılama cihazları tasarlamak, geliştirmek ve pazarlamak için Almanya’da kurulmuş özel mühendisler tarafından yönetilen, güçlü bir firmadır.

8- Groundtech Dedektörleri 5 farklı tarama özelliğine sahip şu an en gelişmiş dedektörlerdir. Otomatik ve manuel tarama, gerçek zamanlı tarama, dinamik tarama, nokta tespiti ve standart tarama özellikleri vardır. SMR modeli otomatik ve manuel özdirenç tarama özelliğine sahiptir.

  • Evet arkadaşlar yukarıya 8 adet derin arama dedektör örnekleri verdik bunlar en çok kullanılan dedektörler arasındadır, burada yazmadıklarımız mutlaka vardır biz en iyileri seçip yazdık.

Aradaki Farklar

Minelab sdc 2300 adı minelab olduğu için diğerlerinden biraz daha popülerdir.  bu dedektörü Garrett ATX ile kıyasladığınızda arada çok az bir derinlik farkı olduğu esas önemli olan Garrett ATX minelaba göre hafif parazit yaparak çalıştığı karşılaştırma videolarında sıkça gördük. Kısacası bu 2 dedektör arasında çok az bir derinlik farkı olmakla birlikte arama esnasında Garrett ATX biraz parazitli çalıştığını fark ettik.

Garrett ATX normalde bile değişik sesler çıkaran fakat bulgu durumunda parazit dışında farklı bir ses tonuyla bunu kullanıcıya bildiren dedektördür; minelab ise sadece bulgulara tepki vererek kullanıcıyı çok fazla yormayan yapıya sahiptir.

Evet arkadaşlar aradaki kalite farkı bu; fiyat farkı ise 15 bin TL buyurun buradan yakın. Burada anlamamız gereken diğer konu dedektör firmaları ar-ge çalışmaları sırasında yaptıkları en küçük yenilik bile  fiyatlara ciddi şekilde yansıtılmaktadır. Bunun en basit örneği Minelab sdc 2300 lerin daha az parazit yapması, Garrett ATX ların parazitli çalışması en az 15 bin TL fiyat farkı oluşturmaktadır. buna 5 cm de derinlik ekledimi al sana 10 bin tl fiyat farkı daha, umarım anlatabilmişimdir.

Derin Arama Dedektörleri  BLACK HAWK PRO R3

Derin Arama Dedektörleri konusunda biz neyi anlattık defineciler ne anladı:  

Arkadaşlar 5-10 bin TL  fiyat farkı bazı kesimler için çerez parasıdır ülkemizde gelir düzeyi yüksek olan bir çok insan var bunlar define aramaya çıktıklarında tek bir parazit ve yorucu tek bir ayar dahi istemedikleri için basar parayı tero vido alır, orta ve düşük gelir düzeyine sahip arkadaşlar ise o parazitleri ve az bir derinlik farkını önemsemez bunu manüel olarak kendisinin yapabileceğini düşünür ve 10 bin TL yi cebinde bırakır.

Gelir düzeyi düşük defineciler için garret atx en yi dedektör denilebilir. Buradaki ince ayrıntı bu cihazı iyi tanımaktan geçer, cihazlar üzerinde yetenekleriniz ve bolca vakit ayırmalısınız. Bu cihaz genelde düz arazi isteyen  toprak ayarını iyi yaptığınızda diğer tüm cihazlarla eş değer konuma gelen özelliğe sahiptir; tek sorun  mineralden biraz etkilenmesi ve düz zemin istemesidir. Kayalık alanda bu cihazla iş yapmanız çok zordur başlığın bir yukarı bir aşağı yapması cihazın  sürekli sinyaller üretmesine neden olabilir.

gpz 7000

Derin arama dedektörlerinin en zayıf noktası metal ayrımında kesin sonuç verememesidir. Vlf dediğimiz yüzey arama cihazları metal ayrımında en başarılı olan cihazlardır. Derin arama cihazları ise çok zaman yanlış sinyal vererek kullanıcıyı yanıltır boşa kazı yapmasına neden olur.

Burada şunuda belirtelim çok az bir özellik eklenerek fiyatları uçurulan bazı dedektörler yerine yeraltı radarlarına bakmanızda fayda var.  50 bine yakın para harcayıp dedektörlerle uğraşmaktansa biraz daha ekleyip gpr yer altı radarları alıp işinizi daha profesyonel hale getirebilirsiniz. Buda farklı bir bakış açısı olsun. Siz yinede kendi bildiğinizi yapın biz sizin kararlarınıza etki etmiş olmayalım.

ETİKETLER:Derin Arama Define Dedektörü, En İyi Dedektör

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır