serada domates budaması video / Domates yetiştiriciliği

Serada Domates Budaması Video

serada domates budaması video

Al&#;nt&#;:

Orijinal Mesaj Sahibi selim_50Mesaj&#; Göster

merhaba sayın malbman;
erkek çiçek diye tabir ettiğim çiçek gerçekten erkek olduğu için değil, diğer meyvelerin ve çiçeklerin kalitesini düşüreceği için kullandığım bir seafoodplus.info çataldaki 1. çiçek, diğer meyvelerin iyi gelişebilmesi için kopartılır. Bu hobi amaçlı yetiştiricilik için önemli değildir ama bunu ticari olarak yapıyorsanız meyve kalitesi bakımından çok önemlidir. Koltuk alma işlemi ile birlikte, arkadaşımızın resimde göstermiş olduğu çiçekte kopartılır.
bilgilerinize
selamlar

Sayın selim50, dezenfermasyona devam ediyorsunuz.

Bir: Tekrar söylüyorum (sizin hangi anlamda söylediğinizle ilgilenmiyorum) domatta erkek ya da dişi çiçek olmaz. Bu nedenle ticari anlamda da olsa o dediğiniz çiçek koparılmaz.

İki: İlk çatal diye bahsetiğiniz yer neresidir bir zahmet fotoğraf üzerinde gösteriniz.

Al&#;nt&#;:

diğer meyvelerin ve çiçeklerin kalitesini düşüreceği için kullandığım bir tabir
demişsiniz. En azından öyle kafanıza göre bir tabir kullanamayacağınızı bilmeniz gerekir diye düşünüyorum. Zira bu forumu bilgi seviyesi anlamında her düzeyden insan seafoodplus.info yüzden istemeden de olsa yanlış yönlendirebileceğinizi unutmayın.


Düzenleyen malbman : saat Neden: ekleme

Hasat tamamlandıktan sonra çileklerin nelere dikkat etmesi gerekir? Hasattan sonra çilek bakımı: video. Sera videosunda Pasynkovanie ve budama domatesleri

Kaç bahçıvan, pek çok fikir: bazıları 20 Temmuz'dan önce çilekleri kesmenin gerekli olduğuna inanıyor, diğerleri budama prosedürüne Ağustos ayında başlıyor ve yine de diğerleri yaprakları çıkarma ihtiyacını tamamen reddediyor. Acemi bir bahçıvan tarafından karıştırılacak bir şey var!

Çilek bıyıklı ürediği için yaprakları keserek dut çalısına zarar vermezsiniz.

Çilek budama karşıtları aşağıdaki argümanları öne sürüyorlar:

  • Yapraklar, bir çilek bitkisinin fotosentez sürecinde çok önemlidir, çünkü çalı nefes alır. Bitkinin bu kadar önemli organlarını çıkararak, çilek çalılarını kışa hazırlamak zor olduğu için çileklerin “oksijenini engelleriz”.
  • Zararlılara ve hastalıklara karşı mücadelede, küçük zararlılar ve mantar sporları çıkarılan çilek yapraklarından yere düştüğü, toprakta kaldığı ve gelecek sezon sakince yeni yapraklara geçtiği için budama işe yaramaz.

Çilek budama hakkında video

Öte yandan, çilek yapraklarının sadece iki ay sağlıklı kaldığını ve ardından kırmızı lekeler, “pas” ve diğer sağlıksız işaretlerin ortaya çıktığını fark edebilirsiniz. Bu, yaprağın zaten yaşlandığı ve yerinde taze bir yeşil yaprağın büyümesi için çıkarılması gerektiği anlamına gelir.

Çilek bıyıklı ürer ve oldukça hızlı bir şekilde taze bir “yeşil kütle” oluşturabildiğinden, yaprakları budayarak meyve çalısına zarar vermezsiniz. Ve toprakta patojenik sporların ve bakterilerin üremesini önlemek için, özel müstahzarlarla püskürtmek, bir potasyum permanganat çözeltisi ile sulamak veya odun külü ile örtmek gerekir. Bu, her durumda yapılmalıdır - çilekleri kesseniz de kesmeseniz de.

En yaygın seçenek, bitkinin artık meyve vermediği Ağustos ayı başlarında budama yapmaktır.

Çilek çalıları nasıl budanır

Son teslim tarihlerine bağlı kalmak pek mantıklı değil: 20 Temmuz'dan önce veya sonra yaprak budama yapabilirsiniz. Çileklerin, sonbaharda büyümüş genç sürgünler ile zaten kesilmiş kışlama için gitmesi önemlidir. En yaygın seçenek, bitkinin artık meyve vermediği Ağustos ayı başlarında budama yapmaktır. Bu durumda, kuru, parlak güneşsiz ve yağmursuz bir gün seçmek, budamayı sabah veya akşam yapmak daha iyidir.

Çileklerin yapraklarını ve bıyıklarını ince budama makası veya keskin makasla kesin. Bıyıkları elinizle yolmaya başlarsanız, bitkinin kendisine ve çevresine zarar verme riskiniz vardır. kök sistem, çünkü antenler çalılardan çok daha güçlüdür.

Yaprağı kökünden kesmeye çalışmayın! Çilek yatağında yaklaşık 10 cm uzunluğunda saplı çalılar kalmalıdır, sadece yaprak bıçaklarının kendilerinin çıkarılması gerekir. Yani kaydetmeniz garantilidir "büyüme noktası" hangi yeni sürgünler daha sonra büyüyecek.

Çileklerin yapraklarını ve bıyıklarını ince budama makası veya keskin makasla kesin.

Yalnızca gevşek, sağlıksız yaprakları çıkarabilir veya tüm çilek yapraklarını tamamen kesebilirsiniz. Fazla bıyıkları çıkarırken, çalıdan arka arkaya ilk olan üreme için sağlıklı rozetlere sahip antenler bırakın. Bu yuvaları toprağa kazın ki kök versinler. Bıyıklı çilekleri çoğaltmakla ilgilenmiyorsanız, mevcut tüm bıyıkları pişmanlık duymadan çalılardan çıkarın. Onları bırakmaya gerek yok - bıyığı kalınlaştırmak sadece meyve veriminde bir azalmaya yol açacaktır.

Kesilmiş çilekler için daha fazla bakım

kırptıktan sonra gereksiz yapraklar ve bıyıklar, toprağın gevşetilmesi, potasyum permanganat ile sulanması, organik veya mineral gübreler ve kül serpin. İlk başta, genç yapraklar çalıların üzerinde büyürken yatağı nemli tutmak için çilekleri her gün veya gün aşırı sulayın.

hakkında video uygun bakımçilekler için

Çilek çalısının kendini tamamen yenilemek ve soğuk havalardan önce iyi yeşillikler yetiştirmek için zamanı varsa, onun için hiçbir kış korkunç olmaz. Ek olarak, korunmak için şiddetli donlarçam iğneleri ile çilek serpebilirsiniz.

Çileklerin nasıl budanacağını bilerek, gelecek sezon çilek verimini önemli ölçüde artırabilirsiniz. Çilekleriniz daha iyi büyüyecek ve daha az hastalanacak. Ve bazı çilek çeşitlerinden, Temmuz budamasının bir sonucu olarak güncellemeden sonra, başka bir güzel çilek mahsulü elde etmek için zamanınız olabilir!

Acemi bahçıvanlar genellikle kendilerine şu soruyu sorarlar: Çilek yapraklarını kesmem gerekir mi? Ne zaman ve nasıl yapılır? Deneyimli Uzmanlar Böylesine önemli bir tarım tekniğinin ihmal edilmemesi tavsiye edilir.

Çileklerde yaprak hastalıkları

çilek - yoğun dut kültürü, bahçelerimizde yaygın. O duyarlı çeşitli hastalıklar, meyvelerin verimini ve kalitesini düşürür.

Çok yağışlı havalarda çilekler külleme hastalığından etkilenebilir.

Ancak kimyasalların, ekolojik temizliğin ve hastalıkların yardımıyla şiddetle savaşırsanız, iyileştirici güçÜrün:% s. Üzerinde enfeksiyon bulunan yaprak aparatının çıkarılması, ekimi önemli ölçüde iyileştirmek. Bu işlemi, bitkiler için istilacılığın minimum olacağı şartlarda yapmak gerekir.

yaz ortası

Yaz ortasında, bol miktarda ısı ve nem ile hastalıklar daha aktif hale gelir.

Hastalıklı yaprakların zamanında budaması, diğer çalıları enfeksiyondan koruyabilir.

Mikroskobik zararlı organizmaların çalışmaları çıplak gözle bile açıkça görülebilir: çürük meyveler, benekli yapraklar, solmuş çalılar viral hastalıklar ve kök sistemine verilen hasar iyileştirilemez - enfekte olmuş bitkiler yok edilmelidir. Ve burada mantar enfeksiyonları yer üstü kısmında yaşamak o kadar zor değil çilek ekimi. Budama bunun içindir. Kimyasallar olmadan savaşmaya yardımcı olur:

Yeterlik

Yaprakları budadıktan sonra, çalıların etrafındaki toprak hızla ısınır ve havalanır, bu da hastalık ve zararlıların yayılmasını azaltır.

Bulaşıcı ilkenin doğrudan yok edilmesine ek olarak, başka yararlı etkiler de vardır:

  1. Çalıların çıplak tabanları ve sırtların yüzeyi iyi havalandırılır ve güneş ışınları tarafından ısıtılır.. Mantar patojenlerinden ek bir doğal dezenfeksiyon vardır.
  2. mikroskobik gelişimini engeller zararlı böcek- (kimin dibinde yaşayan yaprak sapı ve nemi sever).
  3. Daha kolay ayıklama.

Çileklerden yeşillik çıkarma şartları

Sezonun ilk yaprak budaması yapıldı erken ilkbaharda yatakları temizlemek ve toprağı gevşetmek ile birlikte.

deneyimli bahçıvanlar aşağıdaki işler senin çileğin üzerinde:

  1. Kuru odundan plantasyonun bahar temizliği.
  2. Son meyveleri topladıktan sonra yaprakları kesmek.
  3. Remontant çeşitlerde - çalıların yaz dinlenme dönemlerinde alt yaprakların kısmen çıkarılması.

Temel budama kuralları

Tarım tekniklerinin anlamını araştırarak bilinçli hareket etmek gerekir.

Hasattan sonra çilek ne zaman budanır?

Hasattan sonra yaprakların tamamen çıkarılması, iyi bir hastalık önleme olacaktır.

Yeşil dokular üzerindeki herhangi bir işlem bitkiye zarar verir ve zayıflatır. Ancak meyvenin hızlı bir şekilde iyileşme yeteneğine sahip olduğu bir zaman vardır. Optimal dönem, hemen hemen tüm yer üstü kısmıçilek çalısı neredeyse ağrısız bir şekilde çıkarılabilir, - meyve verdikten hemen sonra.

Tüm bahçıvanların bu prosedürü onaylamadığı kabul edilmelidir. Ancak, toplam biçmeyi reddetmeye yalnızca çok sağlıklı tarlalarda izin verilir. Bu genellikle ile mümkündür endüstriyel ekim kimyasalların kullanıldığı yerler ve el emeği kârlı değildir.

Mantar enfeksiyonlarına tamamen dayanıklı çilek çeşitleri henüz mevcut değil.

Hangi çalılar kesilmemelidir?

Genç çalılarda her yaprak korunmalıdır.

Çilek bitkileri ilkbaharın sonlarında ekilirse ve zaten meyve vermişlerse, henüz tam potansiyellerine ulaşmamışlardır. Geçen kışa pek dayanmayan ihale çeşitlerinin çalıları da zayıf olabilir.

zaman faktörü

  • Budama prosedürünü mümkün olduğunca erken yapmak çok önemlidir.. Hepsinden iyisi - meyve vermenin bitiminden sonraki ilk günlerde (genellikle Temmuz ayında). Karın zaten Kasım ayının ilk veya ikinci on yılında (ve bazen daha da erken) yağdığı bölgelerde, iş Ağustos ortasından önce tamamlanmalıdır. Bu, Kuzey-Batı, Moskova bölgesi ve tüm bölge için geçerlidir. Orta Rusya, Uzak Doğu, Altay ve Sibirya. Bitkilerin biçilmesinin biraz ertelendiği durumda - ekim malzemesi elde edilene kadar.
  • Bitkiler, yeni bir yaprak aparatı oluşturmak için iki ila üç aylık aktif gelişime ihtiyaç duyar ve. Fotosentez işlemlerinin gerçekleştiği yapraklarda, köklerin ve boynuzların büyümesini, gelecekteki çiçek tomurcuklarının döşenmesini etkiler.
  • Sahibi en uygun zamanı kaçırdıysa, budama nazik modda gerçekleştirilir.. Hastalık belirtileri (lekeler, beyaz kaplama, atipik kızarıklık, vb.).

kırpma işlemi

Çilek yapraklarının budaması keskin bir aletle yapılmalıdır.

Çilek yaprakları nasıl biçilir?

Bir elleriyle bir çalı tutuyorlar ve ikinci (çalışan) elleriyle bir aletle tüm hava kısmını (yapraklar, ölü pedinküller ve gereksiz bıyıklar) kestiler.

dikkatli davranmak lazımçalının kalbine zarar vermemek için, boynuzların ortasındaki büyüme tomurcukları. Sonuç olarak, cm yüksekliğindeki yaprak sapı parçalarının yanı sıra küçük genç yapraklar da yerden yukarıda kalır.

"Temizlenmiş" bir çilek yatağına benziyor.

İlgili olaylar

Budamadan sonra çilek bitkilerinin ek destekte. Plantasyonda, aşağıdaki çalışmaların yapılması arzu edilir:

  1. Ayıklamak.
  2. Hastalıklar için ilaçlarla tedavi ve (gerekirse).
  3. Küçük gevşeme, malç yenileme (sırtlar agrofiber ile kaplanmamışsa).
  4. Kök bölgesini nemlendirme(20–30 cm derinliğe kadar) Hava kuru ise, bol sulama gerekir - önce taşma ile, serpme olmadan. Gerektiğinde yeniden sulayın. Budamadan birkaç gün sonra yaralar iyileşir ve serpilerek su verilebilir.
  5. Bağışıklığın uyarılması. Küçük bir alanda, en değerli çeşitler için doğal hazırlık Zirkon kullanılarak sulamak mümkündür. Zirkon, bitkiye yaprak yoluyla etki eden Epin Extra'dan farklı olarak kök sistemine nüfuz ederek köklerin ve gövdelerin çalışmasını aktive eder.
  6. üst giyim . Fazladan yemek genç yaprakların tam büyümesi için gereklidir. en büyük ihtiyaç- azotta, orta derecede - potasyum ve eser elementlerde. Organik madde ile besleyebilirsiniz - bir gübre çözeltisi, bitkisel infüzyon(), kuş pisliği (). Birkaç gün sonra, odun külü dışarı verilir - kuru halde (serpme ve gevşetme) veya su infüzyonu (). Mağazadan satın alınan karmaşık gübreler de kullanılır.
  7. Büyüyen bıyıkların düzenli olarak çıkarılması(Aksi takdirde, çalının kuvvetleri onlara harcanır).

Fidanlığın bahar temizliği

  • Sezon başında çilek yataklarından kuru yapraklar hafif tırmıklar (vantilatör gibi) yardımıyla tırmıklanır.
  • Ayrıca kışın ölen yapraklar kesilir.

Bütün bu çöpler yakıldı.

Çileklerin sonbaharda budaması hakkında video

Çilek yapraklarını budamak ya da budamamak bahçıvanlar arasında bir tartışma konusudur. Çilekler yaz boyunca aktif olarak yeşillik büyür, yaşlı yapraklar genellikle mantar enfeksiyonlarından veya zararlılardan etkilenir. Aynı zamanda çilek yaprakları, gelecekteki meyvelerin bağlı olduğu tomurcukların döşenmesinde önemli bir rol oynar. Aşırı büyümüş çalılarla ne yapılacağına karar vermek gerekir.

Yaprak budamasının faydaları:

  1. Eski yaprakları budamak, bitkinin genç sağlıklı yapraklar oluşturmasını sağlar.
  2. Yoğun yapraklar, mantar enfeksiyonlarının, sümüklü böceklerin istilasının önlenmesi için gerekli olan köklerde serbest hava sirkülasyonunu sınırlar.
  3. Yaprakları çıkarmak, yapraklarda yaşayan zararlıların sayısını azaltır: örümcek ve çilek akarları, bitler, beyaz sinekler, çilek yaprağı böcekleri.

Budama yapraklarının eksileri:

  1. Yaprakların çıkarılması sırasında yanlışlıkla kesilebilir ve sorumlu olursunuz. gelecekteki hasat bitkisel tomurcuklar.
  2. Budanmış çalılar, soğuk havaların başlamasından önce tam bir yaprak rozeti oluşturmayabilir, bu da kışın bitkinin donmasına neden olabilir.
  3. Çürüme nedeniyle ciddi hasarla, çok sayıda zararlılar, yaprakları kesmek çileği hastalıklardan kurtarmaz ve kimyasal tedavi gerekli olacaktır.

Çilek yapraklarını budamanın avantajları ve dezavantajları vardır. Genç çilekler için budama gerekli değildir, ancak üçüncü ve dördüncü gelişim yıllarının çalıları buna ihtiyaç duyar. Bu süreden sonra bitkilerin yeni bir yere dikilerek güncellenmesi tavsiye edilir. Çürük, örümcek ağı ve çileklerin ciddi şekilde zarar görmesi durumunda çilek akarı, enfekte olmayan dikim materyali kullanın.

Çilek yapraklarını budamak için en iyi zaman ne zaman?

Bazı bahçıvanlar, meyveler olgunlaştığında çilek yapraklarını çıkarmaya başlar, yaprakları keser, böylece güneş meyveler üzerinde parlar. Bu yöntemin dezavantajı, olgun dut kuşlar uçabilir ve hasatta gagalayabilir.

Çoğu, çilekler meyve verdikten sonra budamaya başlar. Tam teşekküllü bir yaprak rozetinin çileklerde oluşması için zamana sahip olması gerekir, bu nedenle budama en iyi Temmuz başından Ağustos ortasına kadar yapılır. Bu zamanda, yapraklarda lekeler sıklıkla görülür, sararabilir, kırmızıya dönebilir, kurumaya veya kıvrılmaya başlayabilir.

Yapraklar mümkün olduğunca yere yakın budama makası ile kesilmeli, haşere ve mantar sporlarının yere düşmemesi için budama bez veya kağıt üzerinde yapılmalıdır. Kesilen yapraklar kompostlanmamalı, yakılmalıdır. Budama ne kadar erken yapılırsa, çileklerin yeni yaprak oluşumu ve gelecek yılki meyvelerin döşenmesi için o kadar fazla zamanı olacaktır.

soğuğa yağmurlu yaz, kısa bir yaz olan bölgelerde olduğu gibi, bir yaprak rozetin oluşması için zaman olmayabilir, bu yüzden budamamak daha iyidir.

Budamadan sonra, bitkinin yeni yapraklar yetiştirmesi ve normal şekilde kışlaması için çileklerin bakıma ihtiyacı vardır. İlk günlerde, kuru havalarda çalıların etrafındaki toprağı ve suyu düzenli olarak gevşetmeniz gerekir. En az bir üst pansuman yapılması tavsiye edilir. organik gübreler ek ile Tahta külü. Zaman izin verirse, birkaç hafta sonra mineral gübreler kullanarak ikinci bir üst pansuman yapabilirsiniz.

Genç sürgünler ve yapraklar yeterli dallara sahip olsa bile, kıştan önce yataklar saman, ladin veya çam pençeleri ile kaplanmalıdır. Spunbond'u da kullanabilirsiniz.

Video kırpma

Budama domates yaprakları hızlı olgunlaşmayı teşvik eder

Herhangi bir domates gibi bahçe bitkileri, güneş ışığını sever, pek çok yaz sakini ekstra yaprakları budama alıştırması yapar. Bu, fazladan bir gölge oluşturmamak için yapılır.

Ayrıca, domatesleri budamazsanız, bitkinin gücü mahsul oluşumuna değil beslenme ve yeşillik gelişimine harcanacaktır. Domateslerde budama yapraklarının sırasını analiz edelim. Açık zemin ve bir serada.

Bir domateste yaprakların kademeli olarak budaması

İlk budama fide toplama aşamasındadır. Güçlü bir kök sistemi oluşturmak için bitkinin üçte biri yapraklarla birlikte kesilir. Çalı büyümesi ve kök sistemi genişlikte gerçekleşir ve bitki için geniş bir beslenme alanı yakalar.

Domateslerde yaprakların ikinci budaması, sıkıştırma ile birlikte gerçekleştirilir. için hizmet eder daha iyi gelişme kültüre katkıda bulunan daha fazla hasat ve hastalık önleme.

Ayrıca, domates yapraklarının budaması, yumurtalıkların oluşumundan sonra, hasar veya hastalık belirtileri bulunduğunda veya meyvenin olgunlaşmasını engellediğinde herhangi bir zamanda yapılabilir.

Neden bir domatesin yapraklarını kesmeniz gerekiyor?

Cılız (belirleyici) domates çeşitlerinin budamaya ihtiyacı yoktur. Bu prosedür gerekli uzun domatesler belirsiz ve melez çeşitler için yetiştirilen etkili kullanım toprak.

Domatesleri budarken şunları çıkarmalısınız:

  • yaşlı veya hasta sarı yapraklar genellikle geç yanıklığın kaynakları olan;
  • ile yapraklar Kuzey kesimçalıların derinliklerinde bulunur. Çalıların havalanmasını ve yapraklara düşen yoğuşma ve nemin buharlaşmasını önleyen ve hastalıkların gelişimini uyaran kalın bir tabaka oluştururlar;
  • Fırçalardan büyüyen yapraklar bitkiyi zayıflatır. Bu tür sürgünler, salkımdaki tüm meyveler başarılı bir şekilde kurumuşsa çıkarılacaktır;
  • Alt yapraklar toprakla temas halindedir. Bu yaprakların çıkarılması, gövdeyi ortaya çıkarır ve ona erişim sağlar. Güneş ışığı ve sıcaklık. yetişkin bitkiler alt yapraklar ilk meyve fırçasına 30 cm yüksekliğe kadar kesin;
  • Gölgede yaprakların yanı sıra gölgeleme meyveleri. Bu tür yapraklar fotosentez süreçlerini bozar ve verimde azalmaya neden olur.

Bir domates videosunun yapraklarını budama

Domateslerden yaprakları kesmek için kurallar ve şartlar

Açık zeminde budama domatesleri haftada iki kez yaprak kesilerek yapılır. tabi ideal koşullar yetiştirme kültürü hızla büyüyor. Bu nedenle, bir serada domates budaırken kesilmiş yaprak sayısı parçaya kadar çıkarılabilir.

Güney enlemleri için, tüm fırçalarda meyve oluşumundan sonra, domateslerde yaprakların tamamen budaması mümkündür. Böylece bitki aşırı yükten tamamen kurtulur ve meyvelerin olgunlaşması hızlanır.

Domatesleri budarken yönlendirilmelisiniz Genel kural: şekillenmemiş yumurtalıklara sahip fırçanın üzerinde, hemen hemen tüm yapraklar sağlam olmalıdır; ve bunun tersi - yumurtalıklar oluşursa, fırçanın altında tüm yaprakları çıkarabilirsiniz.

İlk fırçada meyve oluşumundan sonra işleme başlayın. Yaprak, tabanı gövdeye kadar bastırarak dikkatlice kırılır. Sayfayı aşağı çekmek yanlış. Bu, yaprağın tabanından gövdenin üst tabakasına zarar verecektir.

Sera videosunda Pasynkovanie ve budama domatesleri

Bir serada domates yapraklarını budamak, herhangi bir zamanda kısıtlama olmaksızın yapılabilir, ancak ondan sonra bir sonraki havalandırmayı atlamanız gerekir. Yapraklar, yumurtalıkların oluşumu boyunca, tepenin sıkışmasına kadar (Eylül ortası - sonu) çıkarılır.

Sonuç

Domates bakımı için gerekli prosedürleri ve makaledeki tavsiyeleri takip ederek meyvelerin olgunlaşmasını hızlandırabilir, bitkiler üzerindeki gereksiz stresten kurtulabilir, hastalık olasılığını azaltabilirsiniz. Açık alanda ve serada domates budama kurallarına uyulması, büyümeyle ilgili birçok sorunu ortadan kaldıracak ve mükemmel bir hasat yapmanızı sağlayacaktır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir