havacılık yönetimi nedir / Havacılık Yönetimi Bölümü Nedir

Havacılık Yönetimi Nedir

havacılık yönetimi nedir

Havacılık Yönetimi mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Havacılık Yönetimi Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü henüz ismi az duyulan bir bölüm de olsa oldukça h&#;zl&#; bir &#;ekilde geli&#;mektedir. Üniversitelerde giderek programlara eklenmekle beraber, önü aç&#;k bir lisans bölümüdür. E&#;it a&#;r&#;l&#;k puan türünden ö&#;renci kabul eden bu bölüm, oldukça geni&#; bir i&#; olana&#;&#;na da sahiptir. Pek çok i&#; tan&#;m&#;n&#;n bir arada oldu&#;u bu meslek, havac&#;l&#;k sektörü aç&#;s&#;ndan büyük bir önem arz eder. Hem sevilen hem de ilgi çeken havac&#;l&#;k yönetimi için bölümü ba&#;ar&#;yla tamamlamak ve gerekli yerlere i&#; ba&#;vurusunda bulunmak yeterlidir.

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü nedir?

Havac&#;l&#;k yönetimi havaalanlar&#;ndaki ticari faaliyetleri yürütmeyi kapsayan, pazarlama, reklam, sevkiyat gibi süreçleri düzenleyen bir disiplindir. Bu disiplin üniversitelerde havac&#;l&#;k yönetimi bölümü olarak okutulur. Bu bölüm, havac&#;l&#;k sektöründeki firmalar&#;n verimli, etkili ve düzenli bir &#;ekilde çal&#;&#;mas&#;n&#; sa&#;lar. Bölümün amac&#; ise ki&#;ilere havac&#;l&#;k alan&#;nda beceri kazand&#;rmak ve havac&#;l&#;k sektörünün geli&#;mesini sa&#;lamak için personel yeti&#;tirmektir.

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümünde ilk y&#;l havac&#;l&#;k yönetim temelleri, ikinci y&#;l uçu&#; harekat, üçüncü y&#;l uçu&#; performans&#; ve son y&#;l da havaalan&#; terminal yönetimine dair dersler verilir. Bu dersler sayesinde havac&#;l&#;k yönetimine dair detayl&#; bilgiler edinen ö&#;renciler, mesle&#;in gerektirdi&#;i bilgi birikime de sahip olur. Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü dersleri:

  • Havac&#;l&#;k
  • Genel iktisat
  • Meteoroloji
  • Havac&#;l&#;k güvenli&#;i ve emniyeti
  • Yer hizmetleri
  • Sivil havac&#;l&#;k
  • Yolcu hizmetleri
  • Uçu&#; teorisi
  • Hava ta&#;&#;mac&#;l&#;&#;&#;
  • Yönetim ve organizasyon
  • Havayolu yönetimi
  • Havaalan&#; faaliyetleri
  • Hava arac&#; bak&#;m yönetimi
  • Harekat performans
  • Ekip kaynak yönetimi
  • Havaalan&#; yönetimi
  • Havayolu pazarlamas&#;
  • Havac&#;l&#;k hukuku
  • Hava trafik hizmetleri
  • Havaalan&#; tasar&#;m&#;
  • Kriz yönetimi

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü e&#;itim süresi kaç y&#;l?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü üniversitelerin 4 y&#;ll&#;k lisans bölümleri aras&#;nda yer al&#;r. Ad&#; çok duyulan bir bölüm olmasa da pek çok üniversitede yer alan bir bölümdür. E&#;it a&#;&#;rl&#;k puan türünden ö&#;renci al&#;r ve 8 dönemlik e&#;itim boyunca havac&#;l&#;k ve havac&#;l&#;k yönetimi alan&#;nda faydal&#; olabilecek dersler verir. 4 y&#;ll&#;k e&#;itimi ba&#;ar&#;yla tamamlayan ö&#;renciler ise stajlar&#;n&#; yapt&#;ktan sonra havac&#;l&#;k yönetimi alan&#;nda çe&#;itli pozisyonlarda çal&#;&#;maya haz&#;r olur. Operasyonel ve yönetimsel alanlarda çal&#;&#;abilecek nitelikli personel yeti&#;tiren Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümünün 4 y&#;ll&#;k lisans e&#;itimini tamamlad&#;ktan sonra yüksek lisans ve doktora ile bu alanda daha profesyonel olmak da mümkündür. Bu sayede üniversitelerde akademisyen olarak da çal&#;&#;&#;labilir.

Havac&#;l&#;k Yönetimi mezunlar&#; ne i&#; yapar?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümünden mezun olan ki&#;iler, havaalan&#; yönetici olarak görevlerini yerine getirir. Ayr&#;ca havaalan&#; içinde uçu&#; hareket sorumlusu ve güvenlik uzman&#; olarak çal&#;&#;mak için de bu bölümden mezun olmak gerekir. Havac&#;l&#;k sektöründe yer alan firmalar&#;n çe&#;itli alanlar&#;nda yer alan Havac&#;l&#;k Yönetimi mezunlar&#;, departmanlar aras&#; ve departmanlar&#;n kendi içindeki karma&#;&#;k yap&#;y&#; düzenleme aç&#;s&#;ndan önemli bir role sahiptir. Havac&#;l&#;k Yönetimi mezunlar&#; genel olarak &#;u görevlere sahiptir:

  • Hava ula&#;t&#;rmac&#;l&#;&#;&#; alan&#;nda sorunlar&#; tespit edip çözmek
  • Yolcular&#;n rahat ve güvenli bir &#;ekilde ula&#;mas&#;n&#; sa&#;lamak
  • Kargo ve lojistik hizmetlerin eksiksiz ve sorunsuz bir &#;ekilde yerine getirilmesini sa&#;lamak
  • Kriz anlar&#;nda gerekli aksiyonlar&#; alarak sistemin düzenli i&#;leyi&#;ine katk&#; sa&#;lamak
  • Havac&#;l&#;k sektöründe ya&#;anan s&#;k&#;nt&#;lar&#;n giderilmesi için çal&#;&#;malar yürütmek

Havac&#;l&#;k Yönetimi mezunlar&#; i&#; imkânlar&#; nelerdir?

Havac&#;l&#;k yönetimi bölümünde okumak isteyen ki&#;iler, mezun olduktan sonra pek çok farkl&#; alanda i&#; bulabilir. Sivil havac&#;l&#;k alan&#;nda yer alan kurulu&#;larda çal&#;&#;abilecek havac&#;l&#;k yönetimi mezunlar&#;, bu kurulu&#;larda önemli rol oynar. Havac&#;l&#;k Yönetimi mezunlar&#; i&#; imkânlar&#; &#;öyledir:

  • Yer hizmetleri kurulu&#;lar&#;nda yolcu hizmetleri memuru ve hareket memuru
  • Hava yolu i&#;letmelerinde istasyon müdürü, ekip planlama uzman&#;, uçu&#; hareket uzman&#;, gelir yönetimi uzman&#;, filo planlama uzman&#;
  • Hava kargo kurulu&#;lar&#;nda yer hizmetleri sorumlusu, hava kargo temsilcisi, hava kargo operasyon uzman&#;
  • Havaliman&#; i&#;letmelerinde yer hizmetleri memuru, i&#;letme memuru, yer tahsisi memuru, apron memuru, ramp kule planlama memuru
  • Terminal i&#;letmelerinde operasyon kontrol merkezi memuru, uçu&#; bilgi gösterim sistemi ve dan&#;&#;ma memuru, kontuar tahsis memuru, terminal i&#;letme memuru, operasyon kontrol merkezi memuru
  • Genel havac&#;l&#;k kurulu&#;lar&#;nda havac&#;l&#;k operasyonlar&#; uzman&#;, operasyon kontrol merkezi uzman&#;

Havac&#;l&#;k Yönetimi mezunlar&#; nerelerde çal&#;&#;&#;r?

Havac&#;l&#;k yönetimi bölümü mezunlar&#;n&#;n çal&#;&#;abilece&#;i pek çok alan bulunur. Örne&#;in havaalanlar&#;, havayolu &#;irketleri, uçu&#; pazarlama firmalar&#;, yer hizmeti i&#;letmeleri, hava lojistik firmalar&#;, hava ula&#;t&#;rma &#;irketleri bunlar aras&#;nda yer al&#;r. Ayr&#;ca özel yolcu uçaklar&#;nda, özel ve resmi üslerde de görev alabilirler.

Havac&#;l&#;k Yönetimi mezunlar&#;n&#;n kamuda i&#; olanaklar&#; da bulunur. Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümünden mezun olan ki&#;iler, kamuya ba&#;l&#; kurulu&#;larda i&#; bulabilir. Devlete ba&#;l&#; hava yolu &#;irketleri ve havaalanlar&#;nda çe&#;itli pozisyonlarda yer alabilirler. Bu mesle&#;i kamu kurulu&#;unda yapmak isteyen ki&#;iler, öncelikle Kamu Personeli Seçme S&#;nav&#; (KPSS)’na girmelidir. Sonras&#;nda illerin Devlet Hava Meydanlar&#; &#;&#;letmesi Genel Müdürlü&#;ünde apron memuru olarak görev almak için taban puan&#; almalar&#; gerekir. Buna göre atamalar&#; gerçekle&#;tirilebilir.

Havac&#;l&#;k Yönetimi mezunlar&#;n&#;n özel sektörde i&#; olanaklar&#; nelerdir?

Havac&#;l&#;k yönetimi bölümünde özellikle özel sektörde çok fazla i&#; imkân&#; vard&#;r. Çünkü havac&#;l&#;k sektöründe pek çok farkl&#; i&#; yapan özel kurulu&#; vard&#;r. Özel hava yolu &#;irketleri, hava yolu lojistik &#;irketleri, havaliman&#; i&#;letmeleri, hava yolu i&#;letmelerinde havac&#;l&#;k yönetimi alan&#;nda çal&#;&#;mak mümkündür. Havac&#;l&#;k Yönetimi mezunu olup özel sektörde yer alacak ki&#;iler harekat memuru, yer hizmetleri memuru gibi idari pozisyonlarda görev alabilir. Böylece planlama, kalite kontrol yönetimi, organizasyon, kriz yönetimi gibi sorumluluklara sahiptir.


ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

Havacılık Y&#;netimi Mezunu Ne İş Yapar? Havacılık Y&#;netimi B&#;l&#;m&#; &#;alışma Alanları

 Havacılık Yönetimi Mezunu Ne İş Yapar?

 Havacılık yönetimi mezunu genel olarak Havaalanı yöneticisi olarak görevini yerine getirir. Aynı zamanda havaalanı güvenlik uzmanı ve uçuş hareket sorumlusu olarak önemli bir göreve sahiptir. Bu konuda kamu kurum ve kuruluşları ile beraber özel sektör üzerinden çalışma potansiyeli elde eder. Özellikle havacılık sektörü olduğu zaman hassas bir iş olması ile birlikte, saygı meslek grupları içerisinde ilgi görmektedir.

 Havacılık Yönetimi Bölümü Çalışma Alanları

 Havacılık Yönetimi Bölümü mezunları pek çok farklı alanda çalışma imkanı elde etmektedir. Özellikle almış oldukları eğitimi ile beraber görevleri üzerinden önemli bir yer taşıdıklarını ifade etmek mümkün.

 - Havaalanları

 - Havayolu firmaları

 - Özel yolcu uçakları

 - Resmi üsler

 - Özel üstler

 Bu şekilde yukarıda verilen çalışma alanları içerisinde pek çok değişik bölümde çalışma imkanı elde etmektedir. Almış ve üstlenmiş oldukları görevi ile birlikte Türkiye'nin dört bir tarafında çalışırlar. Aynı zamanda Türkiye'nin farklı şehirlerindeki üniversitelerde çalışma imkanı elde ettiklerini ifade etmek gerekir.

 Havacılık Yönetimi Mezunu Yüksek Lisans Yapar mı?

 Sivil Havacılık alanı olarak da havacılık yönetimi mezunları yüksek lisans yapma imkanı elde eder. Akademik kadroda bulunmak isteyen ya da halihazırda akademisine olmak isteyenler farklı üniversitelerden mezun olma imkanı sağlamaktadır. Oldukça geniş bir çalışma potansiyeli olması ile birlikte, böylece öğretim üyesi ya da Öğretim elemanı olarak üniversitelerde kalma fırsatı da bulunmaktadır. Özellikle birçok öğrenci havacılık yönetimi üzerinden yüksek lisans yapmak adına bilgi almaya çalışmaktadır. Bununla beraber yüksek lisans dışında pek çok farklı alanda yaygın çalışma imkanı olduğunu söylemek mümkün.

Havacılık Yönetimi Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Havacılık Yönetimi bölümü hangi üniversitelerde var, Havacılık Yönetimi bölümü iş olanakları,Havacılık Yönetimi bölümü taban puanları,Havacılık Yönetimi bölümü olan üniversiteler,Havacılık Yönetimi bölümü atamaları,Havacılık Yönetimi bölümü dersleri,Havacılık Yönetimi bölümü taban puanları,Havacılık Yönetimi bölümü kaç yıllık,Havacılık Yönetimi maaşları

Havacılık Yönetimi Bölümü Nedir?

Havacılık Yönetimi, havacılık sektöründe yer alan işletmelerin; pazarlama, finans, muhasebe başta olmak üzere gerekli her türlü operasyona dayalı faaliyetin kalite, kontrol ve emniyetini denetleyecek yetkin personellerin yetiştirilmesini amaçlayan akademik bir disiplindir.

Havacılık sektöründe özellikle havalimanları söz konusu olduğunda kendi içinde bulunan nizamın korunması oldukça önemlidir. Departmanlar arası ve departmanların kendi içlerinde sahip olduğu ve uygulamakla yükümlü olduğu işlemlerin doğru bir şekilde uygulanması adına bu bölüm çok önemlidir.

Havacılık Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Havacılık Yönetimi bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Havacılık Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Hukukun temel kavramları
&#; Havacılık
&#; Hava taşımacılığı
&#; Hava kargo ve tehlikeli maddeler
&#; Havacılık güvenliği
&#; Hava yolu pazarlaması
&#; Havacılık işletmelerinde muhasebe uygulamaları
&#; Havayolu işletmelerinde operasyonel uygulamalar
&#; Ulaştırma sistemleri
&#; Hava trafik kontrol merkezleri
&#; Havaalanı sistemi
&#; Yer hizmetleri ve yönetimi
&#; Uçak bilgisi ve uçuş ilkeleri

Havacılık Yönetimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bu bölümde amaç, havacılık sektöründe yaşanan sıkıntıların tespiti ve giderilmesi ile birlikte eklenecek yeniliklerle gelişmesine fayda sağlamaktır.

Havacılık Yönetimi Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Havacılık yönetimi bölümü mezunları geçen teknoloji ile birlikte değişen hayat şartlarına uygun olarak birçok alanda çalışabilmektedir. Genel olarak;

&#; Havayolu taşımacılığı firmaları
&#; Kargo firmaları
&#; Havalimanları
&#; Havayolu şirketleri hizmetleri işletmeleri
&#; Havayolu lojistik firmaları
&#; Hava ulaştırma şirketleri
&#; Uçuş pazarlama firmaları gibi çok geniş alanlarda çalışabilir. Bu sektörde çalışmak isteyen kişiler planlama, süreç yönetimi, kalite kontrol yönetimi operasyon yönetimi üzerinde çalışmalarda bulunur.

Havacılık Yönetimi Bölümü DGS İle Geçiş Var Mı?

Havacılık Yönetimi bölümüne DGS ile geçiş vardır.

Havacılık Yönetimi Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Havacılık Yönetimi Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Havacılık Yönetimi Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Havacılık Yönetimi Taban Puanları için tıklayınız.

Havacılık Yönetimi bölümü atamaları, Havacılık Yönetimi bölümü dersleri, Havacılık Yönetimi bölümü hangi üniversitelerde var, Havacılık Yönetimi bölümü iş olanakları, Havacılık Yönetimi bölümü kaç yıllık, Havacılık Yönetimi bölümü olan üniversiteler, Havacılık Yönetimi bölümü taban puanları, Havacılık Yönetimi maaşları

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü havac&#;l&#;k yönetimi alan&#;nda uzmanla&#;acak ö&#;rencilerin e&#;itildi&#;i bölümdür.

Havac&#;l&#;k Yönetimi Nedir?

Havac&#;l&#;k yönetimi, havaalanlar&#;nda bulunan ve ticari faaliyet yürüten yerlerin reklam, pazarlama, sevkiyat gibi süreçlerini düzenleyen bir akademik disiplindir.

Havac&#;l&#;k yönetimi, havac&#;l&#;k sektörüne ait firmalar&#;n etkin, düzenli ve verimli çal&#;&#;mas&#;n&#; sa&#;lar.

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümünün Amac&#; Nedir?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümünün amac&#; havac&#;l&#;k yönetimini sa&#;layacak uzman personel aç&#;&#;&#;n&#; kapatmak, ö&#;rencilerine havac&#;l&#;k alan&#;nda beceri kazand&#;rmak, havac&#;l&#;k sektörünün geli&#;mesine katk&#; sa&#;lamakt&#;r.

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü E&#;itim Süresi Kaç Y&#;ld&#;r?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü E&#;itim Süresi 4 y&#;ld&#;r.

&#;lk y&#;l&#;nda havac&#;l&#;k yönetim temelleri, ikinci y&#;l&#;nda uçu&#; harekat, üçüncü y&#;l&#;nda uçu&#; performans&#; ve dördüncü y&#;l&#;nda ise havaalan&#; terminal yönetimi üzerine e&#;itimler verilir.

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü Dersleri Nelerdir?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü dersleri &#;unlard&#;r:

  • Havac&#;l&#;k
  • Genel &#;ktisat
  • Sivil Havac&#;l&#;k
  • Uçu&#; Teorisi
  • Hava Ta&#;&#;mac&#;l&#;&#;&#;
  • Yer Hizmetleri
  • Meteoroloji
  • Yönetim ve Organizasyon
  • Havaalan&#; Faaliyetleri
  • Havac&#;l&#;k Güvenli&#;i
  • Harekât Performans
  • Havac&#;l&#;k Emniyeti
  • Havayolu Yönetimi
  • Ekip Kaynak Yönetimi
  • Havaalan&#; Yönetimi
  • Havayolu Pazarlamas&#;
  • Hava Arac&#; Bak&#;m Yönetimi
  • Yolcu Hizmetleri

Havac&#;l&#;k Faaliyetleri, Havaalan&#; Yönetimi ve Hava Hukuku dersleri Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümünün temellerini olu&#;turur. Bu üç ders Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümün en önemli dersleri olmakla birlikte s&#;navlar&#; uygulamal&#; bir &#;ekilde gerçekle&#;tirilebilir.

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü Mezunu Ne &#;&#; Yapar?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü mezunu &#;u i&#; ve görevleri yapar:

  1. Havaalan&#; yöneticisi
  2. Havaalan&#; güvenlik uzman&#;
  3. Uçu&#; harekat sorumlusu
  4. Yer hizmetleri sorumlusu

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü Mezunu &#;&#; Olanaklar&#; Nelerdir?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü mezunu &#;u alanlarda çal&#;&#;&#;r:

  1. Havaalanlar&#;
  2. Havayolu firmalar&#;
  3. Özel yolcu uçaklar&#;
  4. Özel üsler
  5. Resmi üsler

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü Mezunlar&#; Maa&#; Aral&#;&#;&#; Nedir?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü mezunlar&#; maa&#; aral&#;&#;&#; TL ile TL aras&#;nda de&#;i&#;mektedir.

Bir senelik deneyime sahip havaalan&#; yöneticisi TL maa&#; al&#;rken iki y&#;l deneyimli bir yönetici TL, üç y&#;l deneyimli bir yönetici TL, dört y&#;l deneyimli bir yönetici ise TL maa&#; almaktad&#;r.

Türkiye’de Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü Hangi Üniversitelerde Vard&#;r?

Türkiye’de Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü &#;u üniversitelerde vard&#;r:

  • Özye&#;in Üniversitesi
  • Türk Hava Kurumu Üniversitesi
  • &#;stanbul Bilgi Üniversitesi
  • &#;stanbul Ayd&#;n Üniversitesi
  • Eski&#;ehir Teknik Üniversitesi
  • &#;stanbul Okan Üniversitesi
  • At&#;l&#;m Üniversitesi
  • &#;stanbul Ticaret Üniversitesi
  • Kocaeli Üniversitesi
  • &#;stanbul Medipol Üniversitesi
  • Erciyes Üniversitesi
  • &#;stanbul Geli&#;im Üniversitesi
  • Ni&#;anta&#;&#; Üniversitesi
  • Necmettin Erbakan Üniversitesi
  • Mu&#;la S&#;tk&#; Koçman Üniversitesi
  • Beykoz Üniversitesi
  • Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
  • Gaziantep Üniversitesi
  • Bal&#;kesir Üniversitesi
  • &#;stanbul Arel Üniversitesi
  • Selçuk Üniversitesi
  • Süleyman Demirel Üniversitesi
  • Samsun Üniversitesi
  • &#;stanbul Ayvansaray Üniversitesi
  • &#;skenderun Teknik Üniversitesi
  • Kastamonu Üniversitesi
  • Kapadokya Üniversitesi
  • &#;stanbul Rumeli Üniversitesi
  • Amasya Üniversitesi
  • &#;stanbul Esenyurt Üniversitesi
  • Dicle Üniversitesi
  • Erzincan Binali Y&#;ld&#;r&#;m Üniversitesi
  • Gümü&#;hane Üniversitesi
  • I&#;d&#;r Üniversitesi
  • Anadolu Üniversitesi

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü Taban Puan&#; Nedir?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü taban puan&#; , olarak belirlenmi&#;tir.

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümünü Kazanmak için Hangi S&#;navlara Girmek Gerekir?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümünü kazanmak için &#;u s&#;navlara girmek gerekir:

  • Temel Yeterlilik Testi (TYT)
  • Alan Yeterlilik Testi (AYT)

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü Kurslar&#; ve E&#;itimleri Nas&#;ld&#;r?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü akademik bir disiplindir, bu nedenle herhangi bir kursu bulunmamaktad&#;r.

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü Okumak için Gereken Özellikler Nedir?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü okumak için gereken özellikler &#;unlard&#;r:

  • Havac&#;l&#;&#;a ilgili olmak.
  • Yönetim yetenekleri geli&#;mi&#; olmak.
  • Pozitif bilimlere ilgili olmak.

Bölüm do&#;rudan havac&#;l&#;k ve yönetme temelli çal&#;&#;ma alanlar&#;na sahiptir, bu nedenle ö&#;rencide bu özelliklerin olmas&#; avantaj sa&#;lamaktad&#;r.

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü Avantajlar&#; Nedir?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü avantajlar&#; &#;unlard&#;r:

  • Sektörde uzman personel aç&#;&#;&#; fazlad&#;r.
  • &#;stihdam sorunu az ya&#;an&#;r.
  • Ortalama maa&#;lar&#; yüksektir.

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü Dezavantajlar&#; Nedir?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü dezavantajlar&#; &#;unlard&#;r:

  • Mezun say&#;s&#; fazlad&#;r.
  • Çal&#;&#;ma ko&#;ullar&#; zorludur.
  • Tehlike s&#;n&#;f&#; yüksek bir meslek koludur.
  • Devlette kadrolu çal&#;&#;ma imkan&#; bulunmaz.

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü Puan Türü Nedir?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümü say&#;sal (MF) puan türü ile ö&#;renci kabul etmektedir.

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümünde DGS ile Geçi&#; Var m&#;?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümünde Dikey Geçi&#; S&#;nav&#; (DGS) ile geçi&#; bulunmamaktad&#;r.

Ancak Hava Trafik, Hava Savunma, Hava Trafik Kontrolörü ve Hava Lojistik bölümünden mezun olanlar DGS ile bu bölüme geçi&#; yapabilmektedirler.

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümünde Özel Ko&#;ullar Var m&#;?

Havac&#;l&#;k Yönetimi Bölümünde herhangi bir özel ko&#;ul bulunmamaktad&#;r.

Havac&#;l&#;k Yönetimi Yöneticisi/Meslek Eleman&#; Meslek Kodu Nedir?

Havac&#;l&#;k yöneticileri için Sosyal Güvenlik Kurumunun belirledi&#;i herhangi bir meslek kodu bulunmamaktad&#;r.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır