atatürk üni yaz okulu / Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

Atatürk Üni Yaz Okulu

atatürk üni yaz okulu

Atatürk Üniversitesi AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman? ATA AÖF yaz okulu ücretleri ne kadar?

Atatürk Üniversitesi AÖF yaz okulu kayıtları duyusunun yayınlanmasının ardından adayların yaz okulu kayıt süreci başladı. Yaz okulu kayıtları, yaz okulu ücretleri, yaz okulu sınav tarihleri gibi konuları merak eden öğrenciler Atatürk Üniversitesi’nin yayımladığı duyurunun ardından netlik kazandı.

ATA AÖF YAZ OKULU KAYITLARI NE ZAMAN?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yaz okulu kayıtları öğrenciler yaz okulu kayıt ücretini yatırması ve ders seçimi yapmasının ardından başlayacak. Öğrenciler kayıt işleminin ardından sınav yeri tercihi yapacak ve yapılan tercihler onay işleminin ardından değiştirilemeyecek. 12 Eylül tarihinde yapılacak olan sınavlar yüz yüze gerçekleştirilecek. Herhangi bir şekilde sınava giremeyen öğrenciler için mazeret sınavı yapılmayacak. 

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÖF YAZ OKULU KAYIT ÜCRETİ   

ATA AÖF yaz okulu kaydı için ilk olarak yaz okulu ücretinin ödenmesi gerekiyor. Atatürk Üniversitesi’nin yayınladığı duyuruya göre; yaz okulu ücretleri 26 Temmuz tarihinde yatırılmaya başlanacak. 12 Eylül tarihinde yapılacak olan ATA AÖF yaz okulu sınavları için öğrenciler öncelikle yaz okulu kayıt ücretini yatıracak. Öğrenciler isteğe bağlı olarak alttan veya üstten ders alabilecekler. Buna göre öğrenciler alacakları ders sayısından bağımsız olarak TL yaz okulu kayıt ücreti ödeyecek.  

Atatürk Üniversitesi AÖF yaz okulu kayıtları ne zaman? ATA AÖF yaz okulu ücretleri ne kadar?

ATA AÖF YAZ OKULU KAYIT ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?   

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yaz okulu sınavına girmek isteyen öğrenciler ATA AÖF yaz okulu ücretini yatırmadan kayıt işlemini gerçekleştiremeyecek. Son günlerde yaz okulu kayıt dönemiyle ilgili adaylar ‘’ATA AÖF yaz okulu kayıt ücreti nasıl yatırılır?’’ sorusunu araştırmaya başladı. İşte adım adım ATA AÖF yaz okulu ücreti yatırma:  

  •     Adaylar T.C kimlik numaraları ile birlikte Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Bankası üzerinden yaz okulu ücretini yatıracak,   
  •     Yaz okulu ücretleri banka ATM ve internet bankacılığı üzerinden yatırabilecek,   
  •     ATA AÖF yaz okulu ücreti Türkiye vatandaşı öğrenciler için ders sayısından bağımsız TL, yabancı uyruklu öğrenciler için ise TL şeklinde açıklanmıştır.   
  •     Adaylar ödeme yaptıklarına dair belge aldıklarından dekontu dikkatlice inceleyerek öğretim yılına ait olduğunu teyit etmelidir,  
  •     Yanlış ödemelerin ücreti kesinlikle iade edilmeyecektir.   

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ YAZ OKULU KİMLER BAŞVURABİLİR?  

ATA AÖF için kayıt yaptırabilecek öğrenciler;  

  •     Dersi dönem içerisinde alıp vize de başarılı olamsına rağmen final ve bütünleme sınavından başarısız olan öğrenciler,  
  •     Adaylar, diğer yükseköğretim programlarının yaz okulundan ders seçemez,  
  •     Bir öğrenci, aynı eğitim–öğretim yılında hem mezuniyet üç ders sınavına hem de yaz okuluna katılamaz,  
  •     Öğrenciler ATA AÖF yaz okulundan en fazla 5 ders seçme hakkıına sahiptir,
  •     Yaz okulu kayıt işlemlerini tamamlayan adayların sonrasında yaptığı değişikler dikkate alınmaz.  

ATA AÖF YAZ OKULU DERS SEÇİMİ NE ZAMAN?   

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yaz okulu için ders seçimi hangi tarih aralığında olacağı en çok merak edilen konuların arasında. Atatürk Üniversite Açıköğretim Fakültesi tarafından açıklanan takvime göre yaz okulu ders seçimi 2 Ağustos ve 9 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.  

Atatürk Üniversitesinden:

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ

YAZ OKULU YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelik, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinin önlisans, lisans ve lisans tamamlama programları için açılacak yaz okulunda uygulanacak usul ve esasları düzenler.

Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; 4/11/ tarihli ve sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci, 14 üncü ve Ek 26 ncı maddesi hükümleri ile 3/11/ tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Açılacak ders: Ders seçim haftası sonrasında Fakülte Yönetim Kurulu tarafından belirlenen sınav yapılacak dersi,

b) AGNO: Ağırlıklı genel not ortalamasını,

c) Fakülte kurulu: Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Fakülte Kurulunu,

ç) Fakülte yönetim kurulu: Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Fakülte Yönetim Kurulunu,

d) Fakülte: Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesini,

e) Öğrenci: Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Öğrencilerini,

f) Rektör: Atatürk Üniversitesi Rektörünü,

g) Senato: Atatürk Üniversitesi Senatosunu,

ğ) Üniversite Yönetim Kurulu: Atatürk Üniversitesi Yönetim Kurulunu,

h) Üniversite: Atatürk Üniversitesini,

ı) Yaz Okulu: Fakültenin eğitim-öğretim olanaklarını güz ve bahar yarıyılları dışında da değerlendirerek eğitim-öğretim kapasitesini artırmayı amaçlayan; düşük AGNO’lu öğrencilere AGNO’larını yükseltme, herhangi bir dersten başarısız olan öğrencilere yaz döneminde bu dersleri başarabilme imkânı tanıyan, aynı öğretim yılına ait üçüncü bir yarıyıl olmayan, bu Yönetmelik esasları uyarınca yaz aylarında yapılan eğitim-öğretim faaliyetlerini,

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Eğitim-Öğretime İlişkin Esaslar

Yaz okulu uygulaması

MADDE 4 – (1) Fakülte Kurulunun teklifi, Senatonun onayı ile bahar yarıyılı final (varsa bütünleme) sınavlarından sonra yaz okulu açılabilir.

(2) Yaz okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında ayrı bir yarıyıl olmayıp bahar yarıyılının devamı niteliğindedir.

(3) Yaz okulu akademik takvimi, bu Yönetmelikte belirtilen süreler dikkate alınarak Senato tarafından belirlenir.

(4) Yaz okulunda açılacak dersler ve uygulama koşulları, Fakülte Kurulu kararı ile belirlenir.

(5) Yaz okulu uygulamasına katılım öğrencinin isteğine bağlıdır.

(6) Yaz okulunda geçen süre, eğitim-öğretime ilişkin azami sürenin hesabında dikkate alınmaz.

(7) Güz ve/veya bahar döneminde kayıt yeniletmeyen (pasif) öğrenciler yaz okulundan ders alabilirler.

Kayıtlar

MADDE 5 – (1) Yaz okulu kayıtları, Fakülte Kurulu tarafından belirlenen tarihler arasında yapılır.

(2) Yaz okuluna kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, ilgili mevzuat hükümlerine göre yaz okulu için öğretim ücretini ödemekle yükümlüdürler.

(3) Öğrenciler, yaz okulunda açılan önlisans, lisans ve lisans tamamlama programları derslerinden en çok beş derse kayıt yaptırabilirler.

(4) Uygulama eğitiminin dönem içerisinde alınmış olması ve ara sınav (vize) notunun oluşması şartı ile yarıyıl sonu (final) veya bütünleme sınavında başarısız olunması durumunda;

a) Sosyal Hizmet Lisans ve Sosyal Hizmet Lisans Tamamlama programlarının müfredatında yer alan Blok Uygulama I, Blok Uygulama II ve Blok Uygulama dersleri,

b) Çocuk Gelişimi Lisans programının müfredatında yer alan Çocuk Gelişimi Alan Uygulaması I ve Çocuk Gelişimi Alan Uygulaması II dersleri,

c) Tekstil ve Moda Tasarımı Lisans programının müfredatında yer alan Koleksiyon Hazırlama ve Ürün Geliştirme I ile Koleksiyon Hazırlama ve Ürün Geliştirme II dersleri,

yaz okulunda alınabilir.

(5) Öğrenciler, diğer yükseköğretim programlarının yaz okulundan ders alamazlar.

(6) Bir öğrenci, aynı eğitim–öğretim yılında hem mezuniyet üç ders sınavına hem de yaz okuluna katılamaz. Bireğitim-öğretim yılında mezuniyet üç ders sınavına katılma hakkı olan öğrenci, yaz okulu ders seçim haftasında ders seçimi yapmadan mezuniyet üç ders sınavına katılabilir ya da yaz okulundan ders seçerek yaz okuluna katılabilir.

(7) Yaz okulu kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, ders seçimi ile ilgili değişiklik talepleri dikkate alınmaz.

Süre ve dersler

MADDE 6 – (1) Yaz okulu eğitim süresi, sınavlar dahil olmak üzere beş haftadan az olamaz.

(2) Yaz okulunda açılacak olan önlisans, lisans veya lisans tamamlama programlarının dersleri fakülte kurulu kararıyla belirlenir.

(3) Yaz okulunda açılacak ders/dersler için güz veya bahar yarıyılı ders planında yer alan ders kredileri esas alınır.

(4) Öğrenciler, yaz okulunda açılacak derslerden, öncelikle alt yarıyıl dersleri olmak üzere, daha önce alıp başarısız olduğu (FF harf notu aldığı) ve/veya hiç almadığı derslerden en fazla 5 (beş) ders seçebilirler.

Sınavlar ve başarı durumunun değerlendirilmesi

MADDE 7 – (1) Yaz okulunda yapılacak sınavlar, Fakülte Yönetim Kurulu kararıyla belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilir.

(2) Sınavda uygulanacak kurallar, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre Dekanlık tarafından belirlenir.

(3) Yaz okulunda başarı değerlendirmesi tek sınav üzerinden yapılır ve bu sınavın başarı notuna katkısı %’dür.

(4) Yaz okulunda alınan dersler için öğrenci başarısının değerlendirilmesi ve harf notlarının belirlenmesi, Açıköğretim Fakültesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Esaslarına göre yapılır.

(5) Yaz okulunda ders alan öğrencilerin AGNO'ları, yaz okulunda oluşan harf notları da dikkate alınarak yeniden hesaplanır.

Eğitim ve öğretim ücreti

MADDE 8 – (1) Yaz okuluna katılacak öğrencilerden, her yıl ilgili mevzuat hükümlerine göre belirlenen miktar göz önünde bulundurularak Üniversite Yönetim Kurulunca tespit edilen miktarda yaz okulu öğretim ücreti alınır.

(2) Yaz okulunda alınacak öğretim ücreti, güz ve bahar dönemlerinde ödenen dönem öğretim ücreti dışında olup sınav ve materyal hizmetine karşılık alınır.

(3) Yaz okuluna kayıt yaptıran öğrencilere herhangi bir nedenle öğretim ücreti iadesi yapılmaz. Ancak öğrencinin seçtiği ders açılmazsa ilgili derse ait tutar iade edilir. Derslerin hiçbiri açılmaz ise öğretim ücretinin tamamı iade edilir.

Mazeret sınavı

MADDE 9 – (1) Yaz okuluna kayıt yaptıran ancak her ne sebeple olursa olsun sınavlara katılmayan veya katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmaz.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Hüküm bulunmayan haller

MADDE 10 – (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümleri uygulanır.

Yürürlük

MADDE 11 – (1) Bu Yönetmelik, eğitim-öğretim yılı yaz okulunda uygulanmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 12 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Atatürk Üniversitesi Rektörü yürütür.

ATA AÖF yaz okulu kayıt tarihleri ATA AÖF yaz okulu dersleri neler? ATA AÖF yaz okulu ücretleri

Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri yaz okulu kayıt yenileme ve sınav tarihlerini merak ediyor. İşte ATA AÖF yaz okulu takvimi

ATA AÖF YAZ OKULU KAYIT TARİHLERİ

Yaz okulu kayıt işlemleri öğretim ücretinin ödenmesi ve ders seçimi ile gerçekleşecektir. Kayıt ile birlikte sınav yeri tercihleri alınacak ve hiçbir şekilde değiştirilmeyecektir. Yaz okulu öğretim ücreti ödemeleri tarihinde başlayacaktır.

Yaz okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında ayrı bir yarıyıl olmayıp bahar yarıyılının devamı niteliğindedir. Yaz okulu uygulamasına katılım öğrencinin isteğine bağlıdır. Yaz okulunda geçen süre, eğitim-öğretime ilişkin azami sürenin hesabında dikkate alınmaz. Güz ve/veya bahar döneminde kayıt yeniletmeyen (pasif) öğrenciler yaz okulundan ders alabilirler.

ATA AÖF YAZ OKULUNDA AÇILACAK DERSLERİN LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

ATA AÖF SINAVLARI ONLINE MI OLACAK?

Yaz okulu sınavları 12 Eylül tarihinde yüz yüze yapılacaktır.

ATA AÖF YAZ OKULU ÜCRETLERİ NE KADAR VE NASIL YATIRILIR?

Öğrencilerimiz yaz okulu öğretim ücreti ödemelerini, T.C. kimlik numaraları ile Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat bankası şubeleri ya da internet bankacılığı üzerinden yapabileceklerdir. Öğrenciler ödeme yaptıktan sonra aldıkları belgenin, Öğretim Yılı yaz okulu öğretim ücreti ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidir.

Yaz okulu öğretim ücreti, alınan ders sayısından bağımsız olarak, TL’dir. Yabancı uyruklu öğrenciler için yaz okulu öğretim ücreti TL’dir. Yaz okulunda alınacak öğretim ücreti, güz ve bahar dönemlerinde ödenen dönem öğretim ücreti dışında olup sınav ve materyal hizmetine karşılık alınır. Yaz okuluna kayıt yaptıran öğrencilere herhangi bir nedenle öğretim ücreti iadesi yapılmaz.

ATA AÖF YAZ OKULU DERS SEÇİMİ NE ZAMAN?

Ders seçimi – tarihleri arasında yapılacaktır.

ATA AÖF KAYIT NASIL YAPILIR?

Materyal ücretinden muaf olan engelli öğrencilerimiz (%40 ve üzeri rapora sahip olanlar) ile gazi, şehit/gazi yakını (birinci dereceden) öğrencilerimizden yaz okulu ücreti alınmayacaktır. Öğrencilerimiz kayıt tarihlerinde ders seçimi yaparak yaz okuna kayıt yaptırabilirler.

Uygulama eğitiminin dönem içerisinde alınmış olması ve ara sınav (vize) notunun oluşması şartı ile yarıyıl sonu (final) veya bütünleme sınavında başarısız olunması durumunda; Sosyal Hizmet Lisans ve Sosyal Hizmet Lisans Tamamlama programlarının müfredatında yer alan Blok Uygulama I, Blok Uygulama II ve Blok Uygulama dersleri, yaz okulunda alınabilir.

Öğrenciler, diğer yükseköğretim programlarının yaz okulundan ders seafoodplus.info öğrenci, aynı eğitim–öğretim yılında hem mezuniyet üç ders sınavına hem de yaz okuluna katılamaz. Bir eğitim-öğretim yılında mezuniyet üç ders sınavına katılma hakkı olan öğrenci, yaz okulu ders seçim haftasında ders seçimi yapmadan mezuniyet üç ders sınavına katılabilir ya da yaz okulundan ders seçerek yaz okuluna katılabilir. Yaz okulu kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, ders seçimi ile ilgili değişiklik talepleri dikkate alınmaz.

Öğrenciler, yaz okulunda açılacak derslerden en fazla toplam 5 (beş) adet ders alabilirler. Bu dersler, öncelikle alt yarıyıl dersleri olmak üzere, daha önce alınıp başarısız olunan (FF harf notlu) ve/veya ilk defa alınacak derslerden sadece yaz okulunda olmak üzere, takip eden üst yarıyıllardan (güz ya da bahar) seçebilirler.

YAZ OKULU SINAVLARI NE ZAMAN?

Yaz okulu sınavları 12 Eylül tarihinde yüz yüze yapılacaktır. Yaz okulunda yapılacak sınavlar, Fakülte Yönetim Kurulu kararıyla belirlenen sınav merkezlerinde gerçekleştirilir. Yaz okulunda başarı değerlendirmesi tek sınav üzerinden yapılır ve bu sınavın başarı notuna katkısı %’dür.

Yaz okuluna kayıt yaptıran ancak her ne sebeple olursa olsun sınavlara katılmayan veya katılamayan öğrenci için mazeret sınavı yapılmaz.

Misafir öğrenciler;

Önce aşağıdaki bağlantıyı kullanıp kullanıcı kaydı oluşturacaklardır.

Kullanıcı kaydı oluşturmak için tıklayınız.

Tüm Öğrenciler İçin İşlem Sıralaması;

  1. Tüm işlemler için aşağıdaki dosyalarda veya metin içindeki bağlantılarda yönlendirici kılavuzlar mevcuttur, lütfen tüm duyururuları ve dosyaları inceleyiniz.
  2. Bu bağlantıya tıklayarak Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yapılacaktır. (Misafir öğrenciler yukarıdaki bağlantı aracılığıyla kullanıcı kaydı oluşturduktan sonra kendilerine gönderilen öğrenci numarası ve şifresi ile veya e-devlet şifreleri ile giriş yapabileceklerdir.)
  3. Aşağıda belirtilen yaz okulu akademik takviminde gösterilen tarihler arasında derslere ön kayıt yapılacaktır. Ön kayıt yapma esnasında sadece dersler eklenebilecektir, KESİNLEŞTİRME İŞLEMİ BU ESNADA YAPILMAYACAKTIR.
  4. Kontenjanları dolmadığı için açılamayan dersler Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilan edildikten sonra aşağıdaki akademik takvimde belirtilen tarihlerde harç yatırma işlemleri yapılıp ders kaydı sayfasında ders kayıtlarına KESİNLEŞTİRME İŞLEMİ YAPILACAKTIR. KESİNLEŞTİRME İŞLEMİ YAPABİLMEK İÇİN ÖNCE HARÇ YATIRILMASI GEREKMEKTEDİR. KESİNLEŞTİRME İŞLEMİ YAPMAYAN ÖĞRENCİLER KAYDOLDUKLARI DERSLERİ ALAMAZLAR. KESİNLEŞTİRME İŞLEMİ YAPILMADAN ÖNCE EĞER KONTENJAN NEDENİYLE AÇILMAYAN DERSİNİZ VARSA BU ESNADA DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ.

Kurallar;

  1. Üniversitemiz Senatosunun tarih ve Sayılı kararıyla birlikte Yaz Okulu açılmasına karar verildi.
  2. Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri ve misafir öğrenci otomasyonuna girerek almak istedikleri dersleri seçeceklerdir.
  3. Kontenjan yetersizliği dolayısıyla kapatılan derslerin yerine ekleme veya çıkarma yaptıktan sonra hesaplanan ücreti akademik takvimde belirtilen tarihlerde herhangi bir Halk Bankasına öğrenci numarası ile yatırılarak ders kaydı kesinleştireceklerdir. Fazla yatırılan harç ücretlerinin iade işlemleri için Harç İade İşlemleri sayfasını inceleyiniz.
  4. Öğrenci numarası ve şifre ile seafoodplus.info web adresinden öğrenci otomasyonuna girerek ders kaydınızı yapacaksınız. Ders Kaydı yapılışı videosu için tıklayınız. Ayrıca ders kaydında aradığınız dersi bulamıyorsanız bu kılavuzu inceleyebilirsiniz.
  5. Bahar Yarıyılı sonunda mezuniyet sınavına giren öğrenci yaz döneminde ders almamışsa tekrar yaz dönemi mezuniyet sınavlarına giremezler.

       ÖĞRENCİ OTOMASYONUNA GİRİŞ İÇİN BURAYI TIKLAYINIZ!

       NOT : Yaz Okulu ile ilgili sorularınızı [email protected] web adresine yazabilirsiniz. En kısa sürede cevap vermeye çalışılacaktır. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir