313 salaten tüncina / Salât-ı Tefriciye ve hatmi

313 Salaten Tüncina

313 salaten tüncina

Salât-ı Tefriciye ile murada nail olma

Salat-ı tefriciye veya salat- Nâriye olarak bilinen  bu salavat hakkında  Allah erleri çok şeyler söylemişlerdir.

Bu salavat hazinelerin anahtarıdıseafoodplus.info salavatı okumaya devam edenler, maddi ve manevi hazinelerin anahtarına sahip olurlar.

Her  gün veya okunabildiği gibi  bir günde () defa okunur ise kapalı sırların keşfi açılıseafoodplus.info ve manevi hayırlı kapılar açılır. Her türlü hayırlı muradına erer inşallah.

Okunacak salavat:

اللهـم صل صلاة كاملة وسلم سلاماً تاماً على سيدنا محمد الذي تنحل به العقد وتنفرج به الكرب وتقضى به الحوائج وتنال به الرغائب وحسن الخواتم ويستسقى الغمام بوجهه الكريم وعلى آله وصحبه في كل لمحة ونفس بعدد كل معلوم لك. &#;

&#;Allâhümme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezi tenhallü bihil’ükadü, ve tenfericü bihil’kürabü, ve tükdâ bihil’havâicü, ve tünâlü bihir’regâibü, ve hüsnül’havâtimi, ve yüsteskal’ğamâmü bivechihil’ kerimi, ve alâ âlihi ve sahbihî fi külli lemhatin ve nefesin biaded-i külli mâ’lûmin lek.&#;

&#;Allâh’ım, kendisi hürmetine düğümler çözülen, gamlar-kederler açılan, ihtiyaçlar giderilen, isteklere, hüsn-ü hâtimelere güzel âkibetlere nâil olunan, kerem (cömertlik) sahibi yüzü-suyu hürmetine bulutların sulandığı, Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.)’e ve onun âl ve ashâbına; her bakış ve her nefeste ve zâtinca mâlum olanların sayısınca, kâmil bir rahmet ve tam bir selâmet ihsan eyle.

Kaynak: Sırrul Esrar Dualar

Salatan T&#;ncina Duası T&#;rk&#;e, Arap&#;a Okunuşu ve Anlamı: Salatan T&#;ncina Duası Faziletleri Ve Faydaları (Tefsir Ve Diyanet Meali Dinle)

Bu dua Peygamber Efendimize salat-u selam getirerek Allah'tan niyazda bulunma duası olmaktadır. Özelikle Salaten Tüncina duasının okunmasının büyük sevapları bulunmaktadır. 

Salaten Tüncina Duası Türkçe Okunuşu

Salaten Tüncina duası kişileri kötülüklerden ve belalardan korunacağını, hacetinin kolay karşılanacağını ve rızkının bereketli olacağı vaat edilmektedir. Bu nedenle Salaten Tüncina duasının bilinmesi oldukça önemlidir. Salaten Tüncina duası Türkçe şu şekilde okunmaktadır:

- Allâahumme salli alâ seyyidinâ Muhammedin, salâten tüncinâ biha min cemıil ehvâali âfât, ve takdi lenâ bihâ cemi'al hâcât, ve tutahhirunâ bihâ min cemi'isseyyi'âat ve terfe'unâ bihâ a'ledderecâat, ve tübelliğunâ bihâ aksa'l gayât, min cemi'il hayrâti fi'l hayâati ve ba'del memâat.

Salaten Tüncina Duası Türkçe Anlamı

Salaten Tüncina duasının okunuşunu bilmek kadar anlamını bilmek de çok önemlidir. Salaten Tüncina duası şu anlamı içermektedir:

Allah'ım Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafâ'ya salât eyle. Öyle bir salât ki o salât vesilesiyle bizi tüm korku ve afetlerden kurtar, bütün ihtiyaçlarımızı gider, bizi bütün günahlardan temizle, bizi derecelerin en yücesine yükselt ve onun vesilesiyle bizi hayatta ve ölümden sonra tüm hayırların en son noktasına ulaştır. Şüphesiz sen her şeye kâdirsin. 

Salaten Tüncina Duası Faziletleri

Okunan duaların kabul olması için samimi olunması ve Allah'tan isteyerek yapılması çok önemlidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed'i aracı tutarak dua etmek de duaların kabul olması için büyük önem taşımaktadır. Salaten Tüncina duası da Hz. Muhammed'e selam getirerek Allah'tan niyaz bulunması duası olduğu için sevabı oldukça büyüktür. 

Salaten Tüncina salavatlar arasında en çok bilinen faziletli bir dua olmaktadır. Bu nedenle büyük faziletleri de bulunmaktadır. Salaten Tüncina duasını okumak sünnet olarak kabul edilmektedir. Farz namazının öncesinde ve farz namazı sonrasında Salaten Tüncina duasını okumak sünnettir. Böylece Salaten Tüncina duası okunarak bir sünnet yerine getirilmiş olunur. 

Salaten Tüncina duasını okumaya devam etmek büyük sevaplara nail olmayı sağlamaktadır. Özellikle büyük anlam ve sırlar içerdiği için sıkıntıları gidermektedir. Tehlikeli ve sıkıntılı zamanlarda Salaten Tüncina duasını okuyan kişi hem dünya hem de ahiretteki sıkıntılarından kurtulur. Ayrıca duayı okuyanları kaza ve musibetlere karşı da korur. Salaten Tüncina duasını okumaya devam eden kişiler düşmanların şerlerinden ve vesveselerinden kurtulur.

Salaten Tüncina Duası Faydaları

Dua kelimesinin sözlük anlamı seslenmek, istemek, çağırmak anlamlarına gelmektedir. Dinimizde bulunan dualardan birisi de Salaten Tüncina duasıdır. Salaten Tüncina duası pek çok fayda ve fazilet içermektedir. 

Salaten Tüncina duası kişileri kazalardan musibetlerden korumaktadır. Bu dua hem bu dünya da hem de ahirette kişileri sıkıntılardan kurtarmaktadır. Ayrıca Salaten Tüncina duasını devamlı okumak insanı bela ve musibetlerden korumaktadır. 

Salaten T&#;ncina duası anlamı ve fazileti nedir? Ne zaman okunur? Salaten T&#;ncina duası T&#;rk&#;e Arap&#;a okunuşu

Salaten Tüncina duası kötülüklerden ve beladan korunmak için okunan bir duadır. Salaten Tüncina duasını okuyan kişilerin rızkının da bereketli olacağı vaat edilenler arasındadır.

Salaten Tüncina duası anlamı ve fazileti nedir?

Salaten Tüncina duasının okunması kolaydır ve kısa olmasından dolayı da hızlı bir şekilde ezberlenir. Salaten Tüncina duasının nasıl okunduğunu öğrenerek anlamı hakkında da bilgi sahibi olmak mümkündür.

Salaten Tüncina duası anlamı şu şekildedir: Allah'ım Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V) salat eyle. Bu öyle bir salat olsun ki o salat vesilesi ile bizi tüm korkulardan ve tüm afetlerden kurtar. O salat vesilesi ile bizim bütün ihtiyaçlarımızı gider, bizi bütün işlediğimiz ve işleyecek olduğumuz günahlardan temizle, bizi tüm mertebelerin en yücesine yükselt ve onun vesilesi ile de bizi hem hayatta hem de ölümden sonraki tüm zamanda hayırların en son noktasına ulaştır. Şüphesiz ki sen her şeye kadir olansın.

Salaten Tüncina duasının faziletleri şu şekildedir: Okunan tüm duaların kabul olması için öncelikle samimi olunması ve sonrasında da Allah'tan isteyerek yapılması gerekir. Salaten Tüncina duası Hz. Muhammed'e selam getirilerek ve Allah'tan niyaz bulunarak okunan bir dua olması nedeniyle sevabı oldukça büyüktür. Salavatlar arasında en çok fazileti olan dualardan biri Salaten tüncina duasıdır. Okunması sünnet olarak kabul edilmektedir ve farz namazlarından önce ya da sonra okunması oldukça önemlidir. Salaten tüncina duasını okuyan kişilerin kaza ve beladan uzak olacakları düşünülmektedir. Ayrıca bu duanın okunması kişileri hem dünyadaki hem de ahiretteki sıkıntılardan kurtarmaktadır. Devamlı olarak okunması alışkanlık haline geldiğinde oldukça faydalı bir duadır. Salaten tüncina duasının okunması kişilerin rızıklarının artmasına ve belalardan uzak olmalarına da yarar.

Ne zaman okunur?

Salaten Tüncina duası genellikle farz namazlarından sonra okunan bir duadır. Tüm namazlardan sonra ya da farz namazlarının sonunda Salaten tüncina duasının okunması oldukça önemlidir. Aynı zamanda herhangi bir şeyden korkulduğunda ya da Allah'tan bir şey isteneceği zaman okunan bir duadır. Kısa olması nedeniyle kolay ezberlenen bir duadır ve bu nedenle istendiği zaman iç huzura kavuşmak için de hızlıca okunabilir. Kötülüklerden korunmak ve rızıkların bol olmasını sağlamak için Salaten tüncina duasını okumayı alışkanlık haline getirmek gerekir. Bu sayede kolay ezberlenmesi açısında genelde herkes tarafından ilk ezberlenen dualar arasında yer alır.

Salaten tüncina duası Türkçe Arapça okunuşu

Salaten Tüncina duasının okunuşu birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Salaten tüncina duası şu şekilde okunmaktadır:

Allahümme salli ala seyidina Muhammedin, salaten tüncina bihamin cemil ehvali afat, ve takdi lena biha cemial hacat, ve tutahhiruna bihamin cemi isseyyiat ve terfeuna biha aledderecaat, ve tübelliguna biha aksal gayat, min cemil hayrati fil hayati ve badel memat.

Salaten tüncina duası kısa olduğu için kolay bir şekilde ezberlenir ve bu sayede namazların farzlarında okunabilir. Her namazın farzında Salaten tüncina duası okunması ya da namazlardan sonra okunması mümkündür. Kötülüklerden, belalardan ve kazalardan uzak durmak için okunan bir duadır. Aynı zamanda sık sık Salaten Tüncina duasını okuyan kişilerin bol kazançlı ve rızıklı bir hayat yaşayacakları düşünülür.

Salaten Tüncina duası, meali ve fazileti nedir?

Değerli kardeşimiz,

Farz namazından sonra dua etmek bidat değil, sünnettir.

Nitekim, Ebu Davud, Nesaî ve Tirmizî’in rivayet ettiği bir hadiste peygamberimiz(a.s.m) şöyle buyurmuştur:

“Biriniz namazı kıldıktan sonra, Allah’a hamdu sena etsin, sonra Peygamber’e salavat getirsin, ondan sonra dilediği dualar yapsın.” (bk. Neylu’l-Evtar, 2/)

Saleten Tüncina Duası:

اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَي مُحَمَّدٍ وَ عَلَي آلِ مُحَمَّدٍ صَلاَةً تُنْجِناَ بِهَا مِنْ جَمِيعِ الاَهوالِ وَ اْلآفاَتِ وَ تَقْضِي لَناَ بِهَا جَمِيعَ الْحَاجَاتِ وَ تُطَهِّرُنَا بِهَا مِنْ جَمِيعِ السَّيِّآتِ وَتَرْفَعُنَا بِهَا عِنْدَكَ اَعْلَي الدَّرَجَاتِ وَ تُبَلِّغُنَا بِهَا اَقْصَي الْغَيَاتِ مِنْ جَمِيعِ الْخَيْرَاتِ فِي الْحَيَاتِوَ بَعْدَ الْمَمَاتِ بِرَحْمَتِكَ يَا اَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ. 
حَسْبُنَا اللهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ نِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيرُ * غُفْرَانَكَ رَبَّنَا وَاِلَيْكَ ٱلْمَصِيرُ 
 

"Allâhumme salli alâ Seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli Seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî'il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi's-seyyiât ve terfe'unâ bihâ ındeke a'lâ'd-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ'l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî'l-hayâti ve ba'del-memât birahmetike Yâ erhame'r-rahimîn. Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr."

Anlamı:

"Allah'ım! Efendimiz Muhammed'e (asm) ve onun Ehl-i beytine salât eyle. Bu salâvat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarırsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salâvat hürmetine yerine getirirsin, bizi bütün günahlardan bu salâvat hürmetine temizlesin, o salâvat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltirsin, o salâvat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi, bize bunları merhametinle nasip eyle. Allah Tealâ bize kafidir ve ne iyi bir dost, ne iyi bir vekildir. Ey Rabbimiz, senin mağfiretini dileriz, dönüş yalnız sanadır."

Bazı yerlerde, "Hasbunellahu ve ni'mel vekîl, ni'mel mevlâ ve ni'me'n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr." kısmının olmadığını da belirtelim. Ancak bu kısmın söylenmesi de çok faydalıdır.

Bu Salâvat-ı Şerifenin büyük önemi ve sevabı vardır. Sürekli bu salavata devam edenin, belalardan emin, gelecek musibetlere perde, arzularının kolay, rızkının da bereketli olacağı ümit edilir.

Dua esnasında eller (duanın seması sayılan) yukarıya açık olarak (ayrı) şekilde tutulur. İki elin avuç içi terazinin iki gözü gibi muvazeneli şekilde göğüs hizasında, semadan gelecek Rahmet-i İlâhiyye’ye açık bekler.

Ancak, bazı zamanlarda bu iki elin yanyana birleşip, bitişik şekilde tutulması da sünnete aykırı değildir. Resûl-i Ekrem (asm) Hazretleri her iki halde de dua yapmıştır. Lâkin çoğu defa ellerini ayrı şekilde tuttuğu anlaşılmaktadır.

Nitekim Şafiî mezhebinde duanın korku mânâsına gelen cümlelerinde ellerin içinin yere çevrilip aşağıya tutulduğu gibi. Hanefi’de ise avuç içinin aşağıya çevrilmesi sadece yağmur duasında meşru kılınmış, diğerlerine şâmil olmamıştır.

Şafilerin dua ederken musibetten sakınmak için ellerini aşağıya çevirmeleri bazı hadislere dayanmaktadır ki sünnettir. Bu hadislerden birisi şöyledir:

“Peygamber Efendimiz Aleyhissalatü vesselam, Allah’tan bir şeyin olmasını istediği zaman ellerinin içini yukarıya çevirirdi. Ancak bir şeyden sakınacağı zaman ise ellerinin içini aşağıya çevirirdi.”(Bu konuyla ilgili hadisler için bk. Müsned, Ahmed b. Hanbel IV/56; Mecmau’z- Zevaid, X/; Cemu’l-Fevaid, II/; el-Fethu’l-Kebir, II/)

Bu nedenle ellerini dua ederken aşağıya çevirenler, bu hadislere göre amel etmiştir. Hanefiler ise bu konuda Şafileri taklit etmiş oluyor.

Konuyla İlgili Bir Hatıra:

Bu konuda İbni Fakihani"Fecri Münir" isimli kitabında özetle şu olayı nakleder:

Maneviyat büyüklerinden Ebu Musa, fırtınalı bir havada gemide imiş. Müthiş bir fırtına gemiyi batırmaya ramak kaldığı sırada Peygamber Efendimize iltica etmiş:

Ya Resulallah, gemimiz batacak, içindeki bunca masumlar suya gark olup ölecekler. Lütfen bize bir kurtuluş çaresi göster!..

O sırada kulağına şöyle bir hitap vaki olmuş: Ey Ebu Musa! Tüncina duasını okuyun! Yani, kurtaran duayı okuyun, kurtaran duayı

Demiş ki: Ya Resulallah, bu Tüncina duası hangisidir, biz bilmiyoruz?

Efendimiz (asm) bugün namazlardan sonra okumakta olduğunuz (Salaten Tüncina)'yı okumuş, bunu okuyun, diye tenbih buyurmuş. 

Gemideki yolcular hep birlikte bunu Ebu Musa'dan öğrenip okumuşlar, fırtına dinmiş, sağ salim karaya ayak basmışlar.

Bu duanın bu gibi özelliklerinden doalayıdır ki bizim de hudutlarımızda düşman tehlikesi belirince, eli silah tutan askerlerimiz hudut boylarına gidip maddi silahıyla karşı koyarken, içerde seccadesi başındaki müminler de hep bu kurtaran duayı okumuşlardır. Maddi silah yanında manevi silahla da düşmanı sınırlarımızdan kovmuşlardır.

Bu konuyu Ehl-i sünnet mecmuasında yazan merhum Zapsu, bir teklifte bulunmuş ve demiştir ki: Harpte sınırlarımızda beliren düşman tehlikesini önlemek için camilerimizde diyanet tarafından okunması istenen (Salaten Tüncana)'yı artık bırakmalıyız. Zira tehlike geçmiştir. Yarın Allah korusun bir tehlike daha söz konusu olursa o zaman neyi okuyacağız.

Faslı Davut Efendinin yazdığı "Delailü'l-Hayrat"ta da geçen bu salavatı şerife için Bediüzzaman Hz."Bir çok aktabların okumakta titizlik gösterdiği salavat." diye bahseder.

Bu salavatı şerife ilham ile yazılmıştır. Ne okuyana ne de okumayana bir ısrar olmamalıdır. Okunursa sevabı var, okunmazsa günahı yoktur. Ben şahsen okurum, okunmasını da isabetli bulurum. İsmi üstünde kurtaran salavat.

Selam ve dua ile
Sorularla İslamiyet

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir