diş ağrısı için iğne / Şiddetli Diş Ağrısı

Diş Ağrısı Için Iğne

diş ağrısı için iğne

İster hafif bir zonklama, ister keskin, saplanma gibi bir his olsun, ağrı, diş çürüğünün bir yan etkisidir ve bazen diş hekiminize hemen görünmeniz mümkün olmayabilir. Diş hekimi randevunuzu beklerken evde uygulanabilecek doğal çözümler ve reçetesiz satılan ilaçlar diş çürüğü ağrısında geçici bir rahatlama sağlayabilir.

Çürük Neden Ağrı Yapar?

Diş çürükleri, dişlerdeki sinir pulpasını ve hassas dentini ortaya çıkararak gelip giden bir ağrı veya sızıya yol açar. American Dental Association’a göre diş çürüğü ağrısı sıklıkla soğuk ya da şekerli gıdalar tükettiğinizde oluşur. Bir diş çürüğünüz olduğunun diğer belirtileri ise yiyeceklerin dişinize kaçması veya dilinizle dokununca dişin bir bölümünü pürüzlü hissetmenizdir. Ayrıca, dişinizdeki çürüğü kendi gözlerinizle de görebilirsiniz.

Diş Ağrısı için Evde Uygulanabilecek Yöntemler

Diş ağrısını geçirmek için evde uygulanabilecek doğal çözümler ılık su, tuz ve karanfil yağı kullanılarak hazırlanmaktadır. Mayo Clinic, çürükleri olanlara, ağrılı bölge de dahil ağzın tamamını temizlemek için ılık suyla fırçalamayı öneriyor. Ayrıca, tuzlu ılık suyla aşağıdaki yöntemi de deneyebilirsiniz:

  • Bir bardak ılık suya iki çay kaşığı tuz ilave edin.
  • Çözününceye kadar karıştırın.
  • Tuzlu su ile ağzınızı iyice çalkalayın ve tükürün.

Tuzlu suyla çalkalamak, çürüğün içindeki yiyecek artıklarını temizler ve iltihabı hafifletir. Ağzınızı sıcak veya soğuk suyla çalkalamayın. Aşırı sıcak ve soğuk çürük ağrısını daha da kötü bir hale getirebilir.

Karanfil yağı, diş çürüğü ağrısı için başka bir geçici etkili ağrı kesici yöntemdir. Bunun için şu adımları izleyin:

  • Kulak temizleme çubuğuna, pamuğa veya temiz bir kâğıt peçeteye iki veya üç damla karanfil yağı damlatın.
  • Kulak temizleme çubuğunu, pamuğu veya temiz kâğıt peçeteyi çürüğün bulunduğu yere koyun ve ağrı geçene kadar orada bırakın.
  • Eğer saf karanfil yağı çok güçlüyse, inceltmek için zeytinyağı kullanın.

Reçetesiz İlaçla Diş Ağrısı Tedavisi

Hassas dişlere yönelik diş macunu ve analjezikler (ağrı kesiciler) diş çürüğü ağrısını dindirmeye yardımcı olur. Çürüğün içerisinde açığa çıkmış sinirleri uyuşturmak için hassas bir diş macunu ile dişlerinizi nazik bir şekilde fırçalayın. Dentin ve pulpa sinirinde tahrişi azaltmak için yumuşak kıllı bir diş fırçası kullanın. Ibuprofen ve asetaminofen diş çürüğünü hafifleten reçetesiz satılan iki ağrı kesici ilaçtır, ancak bunları kullanmanızın uygun olup olmadığını hekiminize danışmanız gerekir.

Doğal Endorfinler

Egzersiz yaparken vücudunuz doğal ağrı kesici olan endorfinler salgılar. Egzersize alışkın birisiyseniz antrenman veya koşu, diş ağrınızı hafifletebilir. Eğer yoğun egzersiz size göre değilse, tempolu bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Diş çürüğü ağrısı sizi gece veya gündüz, hafta içi ya da hafta sonu yakalayabilir. Diş hekiminiz muayenehanesini açıncaya kadar ağrıyı evde kontrol ederek bir nebze de olsa yaşamınızı rahatça sürdürebilirsiniz. Neyse ki diş hekiminizi ziyaret ettiğinizde, dolgu veya başka bir diş tedavisinin yapılması kalıcı bir rahatlama sağlayacaktır.

İltihaplı Apseli Diş Ağrısı Nasıl Geçer ?

İltihaplı diş ağrısı nasıl geçer  sorusunun en kesin cevabı bir diş hekimi müdahalesidir. İltihaplı apseli bir diş varlığında öncelikle yapılması gereken hemen bir diş hekimine muayene olmaktır.

Aşağıdaki uygulamalar kesinlikle iltihaplı diş ağrısını geçirir anlamına gelmez. Hatta hiç işe de yaramayabilir.

Diş hekimine hemen gitmek mümkün değilse iltihaplı diş ağrısını hafifletmek için;

* Tuzlu suyla gargara; o bölgeyi temizleyerek iltihaplı diş ağrısına iyi gelebilir.  Bir çay bardağı ılık suya bir çay kaşığı tuz katılarak gargara yapılabilir. Tuzlu suyun temizleyici özelliği çürük bölgesini temizleyeceğinden ağrıyı geçirebilir.

* Bölgeye soğuk uygulamak; bölgedeki metabolik aktiviteyi yavaşlatacağından ağrıyı hafifletebilir. Bir peçete ya da beze sarılmış buz parçalarını hafifçe iltihaplı bölgede yanağın üzerine bastırmak gerekir.

*Ağrı kesici içmek iltihaplı dişin ağrısını geçirmeye yardımcı olabilir. Ağrı kesicileri kesinlikle aşırıya kaçmadan, prospektüsünde yazdığı şekilde kullanmak gerekir.

Apranax, cataflam, majezik, arveles gibi ağrı kesiciler olabilir ama çoğu zaman ağrı kesici pek fayda etmez.

Ağrının sebebi çürük bir dişse bir karanfili ezerek dişin içine koymak da çok hızlı bir çözüm olabilir.

Önemli : İltihaplı apseli dişin ağrısını geçirmek amacıyla asla dişin içine aspirin gibi ilaçlar, karbonat, hidrolik yağı v.s. şeyler koymayınız.

Tüm Blog Yazıları

Arveles Diş Ağrısına İyi Gelir Mi? Diş Ağrısı İçin Arveles Kullanılır Mı, Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Arveles diş ağrısına iyi gelir mi sorusunun cevabı, çürükten veya farklı nedenlerden dolayı diş ağrısı çekenler tarafından merak edilir. Diş ağrısına neden olan birçok neden vardır. Ağız bakımının yetersiz ya da hiç yapılmaması, diş minesinde oluşan aşınmalar, dişlerin darbeye maruz kalması ve sinüzit bazılarıdır. Nedenleri farklı olsa da, çoğu kişi Arveles diş ağrısı için kullanılır mı ve kaç saatte bir içilir diye araştırır. İşte Arveles diş ağrısına iyi gelir mi sorusunun cevabı…

Arveles Diş Ağrısına İyi Gelir Mi?

Diş ağrısı, belirti vermeden bir anda ortaya çıkar ve özellikle geceleri dayanılmaz olabilir. Bu, genellikle dişlerin veya diş etlerinin durumunun bir işaretidir, ancak başka nedenleri de olabilir. Analjezik bir ilaç diş ağrısını hafifletebilir. Fakat, yine de doktorunuza danışmadan ilaç kullanmamanız ve vakit kaybetmeden bir diş hekimini ziyaret etmek çok önemlidir. Çünkü, sadece bu şekilde tanı konulabilir ve gerekli tedavi gerçekleştirilebilir.

Diş Ağrısı İçin Arveles Kullanılır Mı?

Arveles, yaygın olarak kas ve iskelet ağrıları ile dismenore kaynaklı ağrılar için kullanılır. Aynı zamanda, hafif veya orta şiddetli diş ve postoperatif ağrılara da iyi gelir. Bu yüzden, orta seviyeli diş ağrıları için Arveles uygun bir seçenektir. Ağrının geçip geçmediğine ve şiddetine bağlı olarak günde en fazla 3 defa kullanılmalıdır.

Diş Ağrısı Neden Olur?

Diş ağrısının birçok nedeni olabilir. Çürükler, diş hassasiyeti, diş minesinin aşınması, diş eti iltihabı, dişi diş etine bağlayan dokunun iltihaplanması, yanlış uyarlanmış diş protezi, alt çenenin asimetrik pozisyonu, apseler, sinüslerin iltihabı, otitis, yüz sinirlerinin bozuklukları vb. bunlardan bazılarıdır. Ağrılar, çürük veya periodontite bağlı olarak ortaya çıktığında ve bu koşullar tedavi edilmediğinde, dişlerin daha çok tahrip olmasına veya kaybına neden olabilirler.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir