kyk yurt son giriş saati / Yurt koşulları ve giriş-çıkış saatleri? | DonanımHaber Forum » Sayfa 2

Kyk Yurt Son Giriş Saati

kyk yurt son giriş saati

KYK Yurdu Hakkında Bilmeniz Gereken Her şey

Heyecanlı bekleyişin ardından üniversite sınav sonuçlarının açıklanıp, yurt arama telaşına kapılan öğrenciler özel yurtların kapılarını çalmaya başladı. Bunun yanında üniversite hayatını sürdürürken özel yurtlara para vermek istemeyen, KYK yurtlarını da bir seçenek olarak düşünen öğrenciler için bu yazıyı derledik. Aileler ve öğrenciler için büyük önem arz eden bu konu, üniversite hayatının büyük sorunsalı haline gelebiliyor. Fakat KYK yurtları kategorisinde verilen niteliklere uyuyorsanız üniversite yaşantınızın daha kolay ve tasarruflu bir şekilde sürmesine yol açacaktır. T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan yurt hizmetleri, öğrencilerin üniversite döneminde barınma ihtiyacına en iyi şekilde karşılamaya çalışıyor. KYK yurt başvuruları Ağustos tarihleri arasında yapıldı.


KYK yurtları Türkiye ve Kıbrıs genelinde binden fazla öğrenciye hizmet vermektedir. Yurtlar barınmanın yanında öğrencilere sosyal, kültürel ve eğitim alanında da destek vermektedir. KYK yurtları tam ve yarı özel olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Tam KYK yurtlarının yaşam standartları daha düşük olup fiyatları daha uygun olurken, yarı özel yurtların konfor düzeyleri daha yüksek olmaktadır. Oda içerisinde kişi sayılarının daha az olduğunu görmekteyiz. Eminiz ki bu yazı KYK yurtlarına başvuruda bulunacaklar için iyi bir rota olacaktır. Bu yazımızda KYK yurtlarına başvuru, ileriki aşamalarda seçim süreci, yurtta kalma süresi, ücretleri, yurtların şartları ve yurttan men edilme durumları gibi kriterlerden bahsedeceğiz. 


Tam KYK veya yarı özel KYK nedir?

Tam KYK olarak nitelendirdiğimiz yurtlar, genellikle yaşam standartları daha düşük olup, kişi sayısının fazla olduğu odalara sahip olmaktadır. Ülke genelinde tüm yurtlarda yenilemeye gidildiği için “Tam KYK” adı altında bi yurtla karşılaşmanız zordur. Tam KYK olarak nitelendirdiğimiz yurt tipleri İstanbul içerisinde yoğunlukta bulunmaktadır. Buda İstanbul gibi bir ilin öğrenci nüfusunun yoğunluğundan ve üniversite sayısının fazla olmasından kaynaklanmaktadır. Diğer iller genelinde yarı özel yurtlar ağırlıkta bulunmaktadır. Hatta neredeyse Tam KYK yurtları bulunmamaktadır.


Tam KYK yurtlarına devam edecek olursak; tuvalet ve banyo gibi alanların ortak kullanıma bırakıldığını görmekteyiz. Ve bu alanları genelde koridorlarda görebilirsiniz. Odadaki kişi sayısı ise kişi arasında  değişiklik göstermektedir. Yataklar genelde ranza olup ama baza olanlarıyla da karşılaşabilirsiniz. Tam KYK adı altındaki bu yurtların yaşam standartlarının düşük olması sizi bazen yıldırma derecesine getirebilir. Ama fiyatının uygunluğu sizlere çok cazip gelecektir. Heleki bunu İstanbul gibi büyük şehirde okuyacak olanlar için düşünürsek. Sonuçta aylık küsür TL’ye yaşayacaksınız:) 


Gelelim Yarı Özel KYK Yurtlarına. Yarı özel KYK Yurtları kişilik odalardan oluşup, tuvalet banyosu oda içerisinde bulunmaktadır. Hatta en güzel yanlarından biri herkesin kendine ait bir çalışma masası, komidini bulunmaktadır. Bu çalışma masalarının yanında genelde inşası yeni olan yurtlarda oda içerisinde ayrı çalışma odaları da mevcuttur. Ayrıca Yarı özel KYK yurtlarında odaya girişler çoğunlukla kartla olmaktadır. Bunun yanında giysi dolapları da tam KYK yurtlarına göre büyük, alt kısımlarında ayakkabılığı da mevcuttur. Tam KYK  yurtlarında ise askeriye dolabı olarak nitelendirdiğimiz tekli dolaplar mevcuttur:( Dediğimiz gibi birçok yurt yenilemeye gittiği için bu askeriye dolaplarını da göremeye bilirsiniz. Daha kullanışlı, konforlu eşyalarla karşılaşabilirsiniz:)


KYK yurduna başvuru nasıl yapılır?

Üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilerin, üniversite sınav sonuçları ile e-devlet üzerinden başvuruda bulunabilirler. 


Peki bu işlemleri nasıl gerçekleştiriyoruz? İlk yapmanız gereken; e-devlet üzerinden sisteme girişinizi yapmak. Eğer daha önce e-devlet sistemini kullanmadıysanız sisteme giriş yapabilmeniz için şifreye ihtiyacınız vardır. Şifrenizi size en yakın PTT merkezinden edinebilirsiniz. 


  • Şifrenizi alıp T.C Kimlik No ile sisteme girişinizi yaptıktan sonra önünüze çıkan sayfada Hizmetler kısmını tıklamalısınız.
  • Devamında sayfanın alt kısmına ilerlediğiniz de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü adlı başlığın altında yer alan Yurt Başvurusu adlı kategoriye tıklamanız gerekmektedir. 
  • Bu adımda başvuru işleminizin gerçekleştirilebilmesi için karşınıza çıkan taahhütnameyi kabul etmeniz gerekmektedir.
  • Kabul ettikten sonra, kimlik bilgilerinizin doğruluğunu onaylayıp, bir sonraki adım olarak öğrenim bilgilerinizi sayfa üzerinde görebilirsiniz. Öğrenim bilgilerinde hata gören öğrenciler ise alt kısımda yer alan hata bildiriminde bulunabilirler.
  • Hata bulmadığını gören öğrenciler içinde, hangi şehirde üniversiteyi kazandı ise o il çevresinde KYK yurduna yerleştirileceği bilgisi yer almaktadır. Bu bilgilendirmeyi kabul eden öğrenciler bilgilendirme metnini okudum butonunu işaretlemelidirler.
  • Bir sonraki adımda adres ve iletişim bilgilerinizin yer aldığı kategoriler çıkacaktır. Eksik gördüğünüz noktada bilgilerinizi tamamlayabilirsiniz. 
  • İletişim bilgilerinizi de onayladıktan sonra özel durum kategorisi önünüze çıkmaktadır. Özel bir durumunuz varsa gazi veya şehit çocuğu, milli sporcu belgesi vb. gibi sıralamaların yer aldığı şıklardan birini seçmeniz gerekmektedir. Eğer yoksa da “özel ve özür durumu yok” kısmını seçmelisiniz.
  • Sayfanın devamında aile bilgileriniz bulunacaktır. Burada istenen bilgileri eksiksiz doldurmalısınız, bilgilerin doğruluğu çok önemli resmi kayıt üzerinde ne geçiyorsa onu yazmak durumundasınız. 
  • En son aşamaya geldiğinizde ise daha önceki sayfalarda ne yazdıysanız hangi kategorileri işaretlediyseniz bu bilgilerin bütününü görebiliyorsunuz. Kimlik bilgileriniz, öğrenim bilgileriniz ve aile bilgileriniz gibi vb. seçimleriniz yer alıyor. Sayfanın en alt kısmında başvur butonuna tıklayarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

KYK yurdu başvuruları ne zaman başlar?

Bu sene KYK yurdu başvurularının ne zaman yapılacağı Kredi Yurtlar Kurumu tarafından açıklandı. Başvurular Ağustos arasında gerçekleşti.


KYK yurdu kimlere çıkar? Seçim süreci nasıldır? 

Yurt başvurusunu yaptıktan sonra geriye bir tek beklemek kalıyor. KYK yurtlarına seçim sürecinde ilk aşama “öncelikli öğrenciler” kategorisinde yer alan kişilerin yurda alımı önceliklidir. 


Öncelikli öğrenciler: 

  • Şehit ve gazi çocuğu, gaziler,
  • %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
  • Lise ve dengi öğrencilerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında kalarak tamamlayanlar veya devlet koruması altında olan öğrenciler,
  • Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
  • Lisanslı Milli veya Amatör sporcular,
  • Gönüllü güvenlik korucusu olarak çalışan ve çalışırken vefat edenlerin, gönüllü güvenlik korucusu olarak emekliye ayrılan ve emekliye ayrıldıktan sonra vefat edenlerin çocukları,

Tabi bunların yanında maddi yetersizlik, anne veya babadan birinin vefat durumu, aile bireylerinin üzerine ait tapu, motor, ev gibi mülklerin olup olmaması KYK yurdunun çıkmasında öncelik sağlıyor.


KYK yurt ücretleri ne kadar?

KYK Yurt ücretleri, tam KYK veya yarı özel bir KYK olmasına göre ücretleri farklılık göstermektedir. Ağustos ayı itibariyle açıklanan zam oranlarına göre Tam KYK olarak adlandırılan yurtların ücreti TL’den başlarken yarı özel olarak adlandırılan yurtların ücreti daha fazla olabilmektedir. İlk kayıt aşamasında ise yurda 1 aylık depozito ücretini ödemek durumundasınız. Yurttan ayrılacağınız zaman bu ödediğiniz depozito ücreti geri verilmektedir


Yurdumu değiştirmek istiyorum, ne yapmalıyım?

Bu durum büyük şehirlerde üniversite kazanan öğrencilerin en büyük sorunsalı haline gelmiştir. Özellikle İstanbul gibi şehirlerde okulu Anadolu yakasında iken yurdu Avrupa yakasında çıkabiliyor. Ve bu durum da öğrencileri yurt değiştirmeye yönlendirmektedir. Bunun yanında tam KYK yurtlarında kalan öğrencilerin odalarındaki kişi sayısının fazlalığı olsun, yaşam standartları olsun bunlara ayak uyduramayan öğrencilerde yurt değiştirmek için başvuruda bulunduklarını görmekteyiz. Yurt değiştirme işleminizi şu şekilde gerçekleştirebilirsiniz: 


Şehriniz de bulunan KYK Bölge Müdürlüğüne giderek dilekçenizi vermeniz gerekmektedir. Geçmek istediğiniz 3 yurdu sayfa üzerinde sıralayarak başvuruda bulunabilirsiniz. Ne kadar önce dilekçenizi erken verirseniz geçişiniz o kadar kolaylaşabilir. 


KYK yurdunda kalmaya hak kazandım, ama kalmak istemiyorum ne yapmalıyım?

Bunun için hiçbir işlem yapmanıza gerek yoktur. Yurt kayıt işlemlerinde, kayıt ücretini ödemediğinizde, kaydınız otomatik olarak siliniyor. Ve yurtta barınma hakkınızı kaybetmiş oluyorsunuz.


Farklı bir il ya da ilçeye yatay/dikey geçiş yaptım, yurda tekrar başvuru mu yapıyorum?

KYK yurdunda barınan yüksek öğrenim öğrencilerinin, başka il/ilçede üniversitelerini değiştirerek yatay/dikey geçiş yapmak istediklerinde yeniden gidecekleri il ya da ilçede barınacakları KYK yurduna başvuru yapmaları gerekmektedir. Bu süreçte nakil işlemi gerçekleştirilmemektedir.


Yurt içerisinde İnternet mevcut mu?

İnternet hizmeti bazı yurtlarda  her katta ortak kullanımda bulunurken bazı yurtlarda oda içerisinde bulunmaktadır. Öğrencilerin İnternet sistemine T.C Kimlik No ve belirledikleri şifrelerle giriş yapabilirler.  


Yurtta çamaşırlarımızı nasıl yıkıyoruz?

Her yurdun içerisinde çamaşırhane mevcuttur. Bu çamaşırhanelerde çamaşırlarınızı ücretsiz bir şekilde yıkayabilirsiniz. Tabi bu çamaşırları yıkarken deterjan ve yumuşatıcı masrafı öğrencilere ait olmaktadır. Her yurdun kendine ait farklı kuralları vardır. Mesela bi yurtta çamaşır yıkaya bilmeniz için öncelikle sıra almanız gerekmektedir. Bazı yurtlarda ise çamaşır makinesini boş bulduğunuz anda çamaşırlarınızı yıkayabilirsiniz. Genelde çamaşır yıkama saatleri mesai saatleri içerisinde gerçekleşmektedir. Bunun yanında bazı yurtlar, aslında genellikle yarı özel yurtlar mesai saatinden, gece saat ’a kadar ücretli bir şekilde çamaşır yıkama fırsatı sunar. Ücreti ise 6 TL’dir. Burada deterjanı ve yumuşatıcı da bu ücrete dahildir.


KYK yurtlarında yemek ücretleri ne kadardır?

KYK Yurtlarında kalan öğrencilere haftanın her günü, günde iki öğün yemek verilmektedir. Biri sabah olup, 8 TL’lik fiş ile kahvaltı yapma hakkınız vardır. yılı itibariyle sabah kahvaltıları hafta içi saat ’a kadar sürerken, hafta sonları ise saat ’a kadar sürmektedir. İkinci yemek akşam verilmektedir. Akşam yemeği saati ise &#;a kadar sürmektedir. Akşam yemeğinin fiş ücreti ise 17,00TL’dir. Bu fiyatların dışına çıkmadan o gün ne yemek varsa yemekhanede ücretinizin yettiği kadar yiyebilirsiniz. Yemek istediklerinizin fiyatı fişinizin toplam tutarını geçerse aradaki farkı ödemek zorundasınız. Ama diyelim o gün akşam yurtta yemek yemek istemediniz. Bu durumlarda yine de fiş hakkınızı kullanabilirsiniz. Akşam   TL’lik fişinizle maden suyu, meyve suyu, süt, ayran ve yoğurt gibi size sunulan ürünleri kasadan alabilirsiniz.


KYK yurduna gece 12’den sonra girebilir miyim?

KYK Yurtları güvenlik görevlileri tarafından korunurken, kamera sistemi ile izlenmektedir. Bunun yanında yurtlara girişiniz ve çıkışınız parmak okuma sistemi ya da kart sistemi ile kontrol edilmektedir. Yurtlara giriş saatleri sabah iken gece son giriş saati ’dır. Giriş ve çıkışları aksattığınız durumlarda müdürlük tarafından uyarı alıyorsunuz. Birkaç kural ihlali tekrarının sonucunda da yazılı dilekçe ve disiplin cezası verilmektedir. En son olarak da yurttan atılmaya kadar gidebiliyor. Bu konuda öğrencilerin dikkat etmesi gerekmektedir.


Evime gitmek istediğimde nasıl izin alabilirim?

Evinize gitmek istediğinizde gencizbiz sitesi üzerinden izninizi alarak yurttan çıkışınızı yapabilirsiniz. Arkadaşınızın evinde kalmak isteseniz de kütüphanede sabahlamak isteseniz de GencizBiz üzerinden izninizi almak zorundasınız. KYK yurtlarında kalan öğrencilerin akademik takvimleri, verilen tatil günleri, cumartesi-pazar günleri, resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir  yıl boyunca öğrencinin toplam 75 güne kadar izin hakkı vardır. Yine izin kullanılırken bu kurala dikkat edilmesi önerilmektedir. 


Yurtta kaç yıl kalma hakkım var?

Öğrenciler KYK yurtlarında, normal öğrenim süreleri boyunca kalabilirler. Başka bir üniversiteye geçişleri sırasında (yatay/dikey) ise yine normal öğrenim süreleri zarfında yurtlarda barınabilirler.


Ara sınıfta KYK yurdunda kalmaya başlayan öğrenciler, atılma durumları söz konusu olmadığı sürece mezun olana kadar kalabilirler. Okullarını normal öğrenim süresinde bitiremeyen öğrenciler için 1 yılda yurtta kalmaya imkan sağlanır. Yurt içi ve yurt dışında öğrenci değişim programına katılan öğrencilerin de dönüşlerinde yurtta kalmaya devam edebilmektedirler.


Yaz döneminde KYK yurdunda kalmaya devam edebilir miyim?

Yaz döneminde KYK yurtlarında kalabilmeniz için zorunlu staj, yaz okulu ve bütünleme sınavı gibi zorunluluk gerektiren sebeplerin olması gerekmektedir. Yaz döneminde öğrencilerin bu gibi faaliyetlere devam edebilmeleri için Nöbetçi KYK yurtları hizmet vermektedir. Nöbetçi yurtlarda sadece KYK öğrencileri değil, KYK’lı olmayan öğrencilerde kalabilmektedir. Tabi onlarında kalabilmeleri için yukarıda bahsettiğimiz kriterlere uymaları gerekmektedir. 


Yurttan men edilme durumları

  • Öncelikle yurda girmek için aranılan şartlardan herhangi birini sonradan yitiren kişilerin yurtla irtibatı kesilir.
  • Yurt kurallarına sürekli olarak uymayıp süresiz uzaklaştırma cezası alanların yurtla irtibatları kesilmektedir.
  • Yurt ücretlerini zamanında ödemeyen öğrenciler için bu koşul yine geçerlidir. Bir aylık yurt ücretinizi, bir ay sonunda ödemek zorundasınız. Gecikme yaşayanlar için bu süre 10 gün uzatılmaktadır. Ve 10 gün sonunda mesai saatleri içerisinde yurt ücretinizi ödemediğiniz takdirde yurtla ilişkiniz kesilmektedir.
  • Öğrenci öğrenim gördüğü okuldan 3 ay ve daha fazla uzaklaştırma cezası aldığında, yine okula başlayacağı tarihe kadar yurtta barınamaz. Okula döndüklerinde ise yurda yeniden müracaat etmeleri gerekmektedir.

BONUS!

→ Bunun yanında bazı yurtlarda su ısıtıcı, kahve makinası gibi cihazların kullanımı yasaktır. Bunlar yangın çıkarma ihtimali yüksek cihazlar olarak görülmektedir.


→ Yurt içerisinde herhangi bir kişinin eşyasına yada malına zarar veremezsiniz. Herhangi bir silah, zarar verici maddelerin taşınması yasaktır ve yurttan atılma sebebidir. 


→ Yine yurt odalarında sigara, alkol vb. ürünlerinin tüketilmesi yasaktır. Sigara anımsayıcı adaptörlerde her oda içerisinde yer almaktadır. 


Bizler Microfon olarak üniversite yolculuğunda sizlere yardımcı olacak bu bilgileri derledik. Yazdığımız aşamaları dikkate alarak KYK yurt başvurusunda bulunabilirsiniz. Burslar içinde Burs Ara sayfasına göz atabilirsiniz.


burs ara görseli

KYK yurt giriş &#;ıkış saatleri: KYK yurt izinleri ka&#; g&#;n? Hafta sonu izin var mı? Resmi tatiller, &#;zel izinler

ÖĞRENCİLERİN BİR EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİNDE KAÇ GÜN İZİN HAKKI BULUNMAKTADIR?

Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 75 gün izin verilmektedir.

YURTLARDA BARINMA ŞARTLARI NELERDİR?

a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması.

b) Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu veya programının, ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında bulunması.

c)

ç) Yurt dışında bulunan yurtlarda barınan öğrencilerin öğrenim gördükleri ülke kanunlarına göre taksirli suçlar hariç herhangi bir suçtan dolayı hakkında altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezası ile kesinleşmiş mahkumiyeti bulunmaması.

d) Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine hizmet veren yurtlarından çıkarma cezası veya yükseköğretim kurumlarından altı aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması.

e) Uluslararası öğrencinin, öğrenci belgesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından almış olduğu ikamet izni belgesi ile pasaportunun onaylı suretini ibraz etmiş olması.

Üniversiteye yerleşen veya halen üniversiteli olup da ara sınıf için KYK yurt başvurusu yapan adaylar tarafından KYK Yurt Giriş Çıkış Saatleri kaç olduğu merak edilmekte. KYK yurtlarında barınan öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından belirlenen kurallara uymak zorundadır. Bu kurallardan bir tanesi de KYK yurt müdürlüğü tarafından belirlenen KYK yurt giriş çıkış saatleri uymaktır. Peki KYK Yurt Giriş Çıkış Saatleri KYK Yurt Hafta Sonu Giriş Saati Kaç? Gelin hep birlikte bu soruların yanıtlarını öğrenelim&#;

KYK Yurt Giriş Çıkış Saatleri

KYK yurtları öğrencilere barınma, yemek, temizlik ve güvenlik gibi çeşitli hizmetler sunmaktadır. Bu hizmetler sunulurken belirlenen şartlara öğrencilerin uyması şart koşulur. Şartlar uymayan öğrencilere çeşitli yaptırımlar ve en son yurttan çıkarılma işlemleri uygulanır.

KYK yurtlarından giriş-çıkış saatleri öğrenciler tarafından çoğu zaman sorun yaratan bir uygulama olmuştur. KYK yurtlarında giriş-çıkış saatlerine uymayan öğrencilere ilk olarak uyarı verilir. Uyarıyı dikkate almayıp tekrar edersiniz yurttan atılırsınız. Bu gibi yaptırımlarla karşı karşıya gelmemek için yurt giriş-çıkış saatlerine uymayan işiniz olduğunda yurt yetkililerinden izin alınız.

KYK yurtlara istenilen saatte girip çıkmak mümkün değildir. Mazereti olan öğrenciler mazeret bildirip giriş çıkış saatlerini belirtebilir. Yurtlara sabah en erken , gece en geç ’da girebilirsiniz. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler önce uyarı alır ardından yurttan atılabilir.

⇒ KYK Yurt çıkış saati : 00 (Sabah)

⇒ KYK Yurt giriş saati : 00 (Gece)


KYK Yurt İzin Hakkı Kaç Gün?

KYK yurdunda kalan üniversite öğrencileri hafta sonları dışında bir öğretim yılında 75 gün evci izni alabiliyorlar.


KYK Yurt Kuralları

KYK Yurt kuralları aşağıdaki gibidir. Kurallara uymayan öğrencilere çeşitli yaptırımlar ve en son yurttan çıkarılma işlemleri uygulanır.

1. Kapalı alanlarda sigara içmek yasaktır.

2. Odanızı terk etmeden önce yatağınızı ve odanızı düzenleyiniz.

3. Oda ve koridorlarda gürültü yapmayınız, yüksek sesle konuşmayınız, ders çalışan ve dinlenen arkadaşlarınızın olduğunu unutmayınız.

4. Odalarda her türlü yemek, kahvaltı yapmak, çay kahve hazırlamak yasaktır.

5. Odalarda ısıtıcı kullanmak ve elektrik kullanarak radyo teyp vb. aletlerle müzik dinlemek yasaktır.

6. Odalarda kokuşmaya ve bozulmaya elverişli yiyecek-içecek bulundurmak yasaktır.

7. Odalarda iskambil kağıdı, tavla, okey vb. oyunları oynamak ve müzik aleti çalmak yasaktır.

8. Ders çalışmak için okuma salonunu kullanınız. Okuma salonlarındaki masa ve sandalyelerin yerlerini keyfiyetinize göre değiştirmeyiniz. Masa üzerinde kitap ve doküman bırakmayınız. Diğer arkadaşlarınızın ders çalışma ihtiyaçlarını da düşününüz.

9. Yurt eşya ve malzemelerinin yerlerini değiştirmeyiniz.

 Yatağınızı idarenin belirlediği şekilde düzeltiniz.

11. Yatakhanelerde yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddeler ile ısıtıcı araç ve gereçleri bulundurmayınız.

 Yurt giriş ve çıkışlarında parmak izi sistemini kullanınız.

 Yurt öğrencisi olmayanların yurda veya yatakhaneye girmesine izin vermeyiniz.

 Kişilerle olan ilişkilerinizde kaba ve saygısız olmayınız, tartışmalardan kaçınınız, çevrenizi temiz tutunuz ve gürültü yapmayınız.

 Yurdun malzemesini izinsiz olarak dışarı çıkarmayınız, yurt eşya ve malzemelerinin yerlerini idareden izin almadan değiştirmeyiniz, yurt eşyasının temizliğine ve korunmasına özen gösteriniz.

 Para karşılığı oyun oynamayınız, kumar oynamakta kullanılan araç ve gereçleri bulundurmayınız.

26. Alkollü içecek, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmayınız ve bulundurmayınız.

 Milli birlik ve beraberliğimizi bozacak yayın ile genel ahlâka aykırı resim ve afişleri yurda getirmeyiniz, asmayınız ve odanızda bulundurmayınız.

 Yurt binalarında duvarlara, kapılara, demirbaş eşya üzerlerine yazı yazmayınız, işaret ve benzeri şekiller çizmeyiniz, fotoğraf yapıştırmayınız.

 Yurdun içinde ve dışında genel ahlâk kurallarına aykırı harekette bulunmayınız. Her ne sebeple olursa olsun, idareci ve görevlilerin görevlerini yapmalarına engel olmayınız.

 Rencide edici davranışta ve fiili saldırıda bulunmayınız, tehdit etmeyiniz.

 Yurt idaresinden izin almadan yurt içinde yasal olmayan toplantılar düzenlemeyiniz, eylemlerde bulunmayınız, idare ve idareciyi protesto maksadıyla gösteri düzenlemeyiniz, gösteriye katılmayınız.

 Yurt içinde kesici delici alet veya silah bulundurmayınız. Her ne şekilde olursa olsun, yasadışı örgütlere katılmayınız

veya faaliyette bulunmayınız.

34. Daimi ikametgâh adresinizde değişiklik olduğunda 30 gün içerisinde yurt idaresine bildiriniz.

 Yurt İdaresinden prosedüre uygun izin almadan geceyi dışarıda, ailenizin, arkadaşlarınızın vb. yanında geçirmeyiniz.

 İdare tarafından verilen oda ve yatakta yatınız.


İlginizi Çekebilir  👇

👉 KYK İzin Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

👉 KYK Yemek Saatleri

👉 Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

KYK yurtlarında giriş çıkış saati var mı? KYK yurt odaları kaç kişilik?

KYK yurt başvurularının başlamasıyla başvuru yapmak isteyen öğrenciler KYK yurtlarında giriş çıkış saati var mı sorusunu soruyor. KYK yurtları 7/24 kameralar ve güvenliklerle korunur ve öğrencilere güvenli barınma imkanı sunar. KYK yurtlarında giriş çıkış saati var mı? KYK yurt odaları kaç kişilik? KYK yurtlarına giriş çıkışlar serbest değildir. Yurt güvenliği ve düzeni açısından yurtlarda giriş çıkış saati kuralı geçerli.

KYK yurt başvuruları başladı. Açıklamayı Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu yaptı. Kasapoğlu paylaşımında şunları söyledi: "Üniversiteli arkadaşlarım GSB Yurtlarına hoş gelecek, sefa getirecek. Yurtlarımıza başvurular başladı… Sağlıklı, güvenli, konforlu ve gelişim dolu bir ortamda barınacağınız yurtlarımıza 12 Eylül, saat 'a kadar e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz." Bakan Kasapolu'nun duyurusundan sonra KYK yurtları e-devlet üzerinden alınmaya başlandı. KYK yurt başvurusu yapmak isteyen adaylar KYK yurtları ile ilgili detayları araştırmaya başladı. KYK yurdunda kalmak isteyen öğrenciler KYK yurtlarında giriş çıkış saati var mı? KYK yurt odaları kaç kişilik? gibi sorulara yanıt arıyor.

KYK yurtlarında giriş çıkış saati var mı?

KYK yurtları güvenli barınma hizmeti sağlar. Yurtlara istenilen saatte girip çıkmak mümkün değildir. Mazereti olan öğrenciler mazeret bildirip giriş çıkış saatlerini belirtebilir. Yurtlara sabah en erken , gece en geç 'da girebilirsiniz. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler önce uyarı alır ardından yurttan atılabilir.

KYK yurtları kaç kişilik?

Tam KYK yurtlarında banyo ve tuvalet gibi alanlar ortak kullanıma açıktır ve bu alanlar koridorlarda bulunur. Bir odadaki kişi sayısı arasında değişim gösterir. Yarı Özel KYK yurtlarının odaları 3 veya 4 kişiliktir, banyo ve tuvalet odanın içerisindedir.. Oda içerisinde kalan her kişinin kendi kullanımı için bir masa ve komidini bulunur.

KYK yurtlarında yemek var mı?

KYK yurduna kayıt olmaya hak kazanan öğrencilere haftanın 7 günü günde iki öğün yemek verilir. Öğrencilere sunulan fiş miktarı ile öğrenciler kahvaltı ve öğle yemeğini yiyebilir. Sabahları 4,5 TL'lik fiş ve akşam yemeğinin de ise 8,5 TL fiş verilir. Belirtilen ücretin dışında ekstra bir ürün almak isteyenler farkı ödemeleri gerekiyor.

KYK nedir?

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı, 22 Ağustos tarihinde kurulan ve yüksek öğrenim gören ve maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin maddi yönden desteklenmesi amaçlayan tüzel kişiliğe sahip, özel hukuk hükümlerine tâbi özel bütçeli ve sosyal amaçlı hizmet veren bir kamu kurumudur.

Kurum, Anayasası'nın 50'nci maddesinde “Devlet maddi imkanlardan yoksun başarılı öğrencilerin, en yüksek öğrenim derecelerine kadar çıkmalarını sağlamak amacıyla burslar ve başka yollarla gerekli yardımları yapar” hükmünden sonra anayasa ile devlete ait olduğu bildirilen bu görevlerin yerine getirilmesi için 22 Ağustos tarihinde yürürlüğe giren sayılı Kanun ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu kurulmuştur. Kurum, başlangıçta Millî Eğitim Bakanlığı'nın denetiminde iken, bu denetim 6 Şubat günlü Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi gereğince Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilmiş, daha sonra 13 Aralık tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan sayılı KHK'nin 52/b maddesi ile Millî Eğitim Bakanlığı'nın bağlı kuruluşu, 4 Mayıs tarih ve (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı'nın onayı ile Başbakanlığa bağlı kuruluş haline getirilmiş, 10 Aralık tarih ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan sayılı Kanun ile Başbakanlığa bağlanmıştır. 8 Temmuz tarihli ve sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi gereğince de Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlanmıştır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir