marmarabirlik zeytin fiyatları 2017 listesi / Marmarabirlik zeytin fiyatlarını açıkladı! - Son dakika ekonomi haberleri – Sözcü

Marmarabirlik Zeytin Fiyatları 2017 Listesi

marmarabirlik zeytin fiyatları 2017 listesi

Zeytin Marketi

Marmarabirlik &#; Yılı Hedefimiz Yılda 50 Bin Ton Ürün Satmak&#;

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ürün alım kampanyasında 42 bin ton ürün alım planı ve milyon lira alım bütçesi yapıldığını bildirdi.

Birlikten yapılan açıklamaya göre, Marmarabirlik ürün alımlarının başladığı 21 Ekim&#;den bugüne 5 bin ton alım gerçekleştirdi.  Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, gerçekleşen alımların yüzde 65&#;inin kalibre arasında ve ortalama fiyatın da yağlık dahil 9,6 lira olduğunu belirtti.

Tarım ilçe müdürlükleri ve ziraat odalarının yaptıkları maliyet hesabında 1 kilogram zeytinin üretim maliyetinin 5 lira olarak tespit edildiğini ifade eden Asa, geçen yıl Marmarabirlik&#;in piyasada tek alıcı olarak kaldığını ve bu kampanya döneminde de aynı durum olduğunu aktardı. Asa, Marmarabirlik&#;in stokları, finans durumu ve yıllık satışları değerlendirilerek ürün alım planının yapıldığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

&#; ürün alım kampanyasında 42 bin ton ürün alım planı ve milyon lira alım bütçesi yapıldı. Marmarabirlik&#;in milyon liralık ürün bedelini ödeyecek gücü var. Bu rakamın dışında yapılacak plansız bir alım, birliği sıkıntıya sokacaktır. Son iki yılda ihtiyacımız olmadığı halde ortaklarımızı desteklemek amacıyla aldığımız ince dane stok devrinden dolayı piyasada rekabet şansımız azalmıştır. Bugün ise özel sektör tarafından kalibre ürünün 4 liraya alındığını üreticilerimiz çok iyi biliyor. Bunun için gün Marmarabirlik&#;e sahip çıkma günü. Alım planının dışına çıkılması durumunda ödeme takviminde aksaklık yaşanır. Ürünü aldıktan sonra bedellerini zamanında ödeyemezsek ortaklarımıza zarar vermiş oluruz. Çünkü onlar da Marmarabirlik&#;in ödeme takvimine göre plan yapmaktadırlar.&#;

&#; YILI HEDEFİMİZ YILDA 50 BİN TON ÜRÜN SATMAK&#;

Üreticinin ve Marmarabirlik&#;in geleceğini düşündüklerini dile getiren Asa, satışları artırmak için planlı bir şekilde çalışmaları sürdürdüklerini

anlattı. Asa, yılında 23 bin ton olan yıllık satış ortalamasının düzenli bir artış ivmesiyle yılı sonunda 40 bin tonlara ulaşacağını ön gördüklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

&#;Marmarabirlik&#;in satış kaygısı yoktur. Yeter ki istediğimiz kalibrelerde ürün gelsin. Piyasanın talepleri ve tüketicinin tercihleri dikkate alınarak yapılacak ürün alımları satışlarımızı daha da artıracaktır. yılı hedefimiz de yılda 50 bin ton ürün satmak. Göreve geldiğimiz günden bugüne kota uygulaması hiç yapılmadı. İlk defa ürün alımlarında kısıtlama yapmak zorunda kaldık. Beş yıllık ortalamaları düşük olan ortaklarımız isteseydi yağlık zeytin

vererek bile ortalamalarını yükseltebilirdi. Göreve geldiğimiz günden bugüne bin tonlarda olan depolama kapasitemiz 80 bin tonlara çıkarıldı. Üreticilerimizden daha fazla ürün almak için kooperatifimizin depolama kapasitesini bin tonlara çıkarmayı hedefliyoruz.&#;

Bu yazı seafoodplus.info ekibi tarafından yayınlanmıştır. Saygılarımızla..

Marmarabirlik zeytini tane tane satacak

Marmarabirlik, 11 gramlık küçük ambalajlarla üretime başlıyor. 3 zeytinden oluşan tek porsiyonluk ambalajlar, önümüzdeki Ramazan ayında toplu iftar ve sahur noktalarında tüketiciye sunulacak.

Yayınlanma:

Marmarabirlik zeytini tane tane satacak

DHA

Marmarabirlik, piyasa talebini karşılamak amacıyla 20 gramdan sonra şimdi de 11 gramlık küçük ambalajlarla üretime başlıyor. 3 zeytinden oluşan 11 gramlık ambalaj ile 7 zeytinden oluşan 20 gramlık ambalajın seri üretimi için yaklaşık 2 milyon Euro’luk yatırım yapılacak. Öncelikle Ramazan ayında toplu iftar ve sahur noktalarında tüketiciye sunulacak tek porsiyonluk mini ambalajların, okul kantinleri ve simit sarayları başta olmak üzere otel, restoran ve kahvaltı salonu gibi ev dışı tüketim alanlarında da sunulması planlanıyor.

resimid_

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, daha önce kurulan zeytin ezmesi üretim tesisinde geçen yıldan itibaren 20 gramlık ambalaj üretimine başlandığını, aynı tesiste 11 gram ambalaj denemeleri de yaptıklarını söyledi. 11 gram ambalajın 3, 20 gram ambalajın da 7  zeytinden oluştuğunu ifade eden Asa, böylece artık tane tane lezzet satılacağına işaret etti. Asa, şöyle dedi:

“ yılında mevcut tesislerimize yaklaşık 2 milyon Euro’luk yatırım yaparak, 11 ve 20 gram ambalajlı ürünlerimizi daha yüksek kapasitede üretmeye başlayacağız. Makine tedariki için firmalarla görüşmelerimiz sonlanmıştır. Piyasadan gelen yoğun talepler üzerine yılında EDT pazarına küçük ambalajla zeytin vermeye başlayacağız.”

Başkan Asa, otel ve restoran gibi ev dışı tüketim kanallarına ambalajlı ürün vermenin, yıllardır alışılan dökme ürün satışı geleneğini değiştireceğini söyledi. Asa, küçük ambalajların özellikle hızlı tüketimi tercih eden genç neslin zeytin tüketimine katkı sağlayacağını vurgulayarak, tüketiciyi önemsediklerini ve küçük gramajlı ürünlerin hijyenik yapısıyla dökme ürüne göre tüketiciye daha fazla güven vereceğini vurguladı.

EurookulRamazan

Marmarabirlik fiyatları revize etti

BURSA

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), piyasa koşullarını göz önüne alarak daha önce 9,8 lira olarak açıklanan tavan fiyatı 11,75 ve 4 lira olarak açıklanan taban fiyatı da 4,10 lira şeklinde revize etti.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yaptığı yazılı açıklamada, iş yılı ürün alım kampanyası kapsamında, piyasadaki arz-talep dengesini göz önüne alarak rakamların yukarı çekildiğini belirtti.

Fiyat değişikliğinin kampanya başından itibaren geçerli olacağını aktaran Asa, "Daldaki iri tane ürünün az olması ve ürünlerin piyasada yoğun talep görmesinden dolayı taban fiyat 4 liradan 4,10 liraya, tavan fiyat da 9,80 liradan 11,75 liraya çıkarıldı. Bu kapsamda taneye kadar fiyat düzenlemesi yapılmış olup, bunun yanında taneden taneye kadar da 10'ar kuruş artış yapılmıştır. Bu düzenleme yılın getirdiği bir fiyat artışıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Asa, ürün alım kampanyası kapsamında, üreticilerin talebi üzerine ürün alımları başlamadan fiyatların açıklandığını, açıklanan rakamların bir önceki yılın rakamlarının yüzde 30 üzerinde olduğunu belirtti.

Rekolte beyan alımlarının 25 Ekim'de sona erdiğini anımsatan Asa, şunları kaydetti:

"Şu ana kadar 25 bin ortaktan 56 bin ton rekolte beyanı alındı. Bugüne kadar 4,9 milyon lira tutarında ton ürün alımı yapıldı. Üretici bize 'Erken fiyat açıklayın' dedi, açıkladık. 'Peşin ödeyin' dedi, ödedik. 'Kotayı kaldırın' dedi, kaldırdık. Kısacası ne talep ettilerse hepsini yerine getirdik. Buna rağmen kooperatifine ürün getirmeyen ortaklarımız aslında kendi ayağına kurşun sıkıyor. Biz, 7 yılda verdiğimiz uğraşların heba olmaması için taşın altına elimizi koyduk, ürün alım fiyatlarımızı erken açıkladık. Marmarabirlik'in yılllık 40 bin tonlara ulaşan satışlarını daha da artırmak amacıyla çok büyük emek harcandı. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda 50 bin ton satış rakamına ulaşmaktır. 'dan bu yana daha önce hiç olmadığımız şarküteri reyonuna girebilmek için pazarlama müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalarla pazar payımız ve satışlarımız artırılmıştır. Bu tablonun bozulmaması için bir kez daha taşın altına elimizi, kolumuzu değil, kellemizi koyuyoruz."

"Ortaklarımız kooperatiflerine sahip çıksın"

Asa, ortakların Marmarabirlik fiyatlarını bir kazanç kapısı olarak görmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Aksi taktirde hep birlikte vücudumuz taşın altında kalacak. Eğer bir yıllık kazancı düşünürseniz ve kooperatifinize ürün vermezseniz, çok değil seneye karşınızda gücünü yitiren, piyasada söz sahibi olamayan, ürün alamayan ve ürün bedellerini bir yıl sonra ödeyen bir Marmarabirlik bulacaksınız. Tarımsal üretimde zeytinyağı sektörü Amerikan firmalarının, fındık sektörü de İtalyan firmalarının eline geçmiştir. Dolayısıyla zeytin üreticisi ortaklarımız, kooperatiflerine sahip çıksın. Zeytinin sonu da diğer tarım ürünleri gibi olmasın. Bu artışlardan sonra kooperatifine sahip çıkmayanlar sonunu kendi hazırlıyor demektir. Hele hele iri taneyi tüccara, ince tane ve yağlık zeytini de kooperatife getirenler vefalı ortak değildir, Marmarabirlik'ten menfaat elde etmek isteyenlerdir. Hiç kimse Marmarabirlik'i eskiden olduğu gibi iyi ürünü kendi deposuna veya tüccara verirken, kötü ürünü de kooperatife götüreceği bir kurum olarak görmesin."

Geçmişte yaşanan sıkıntılı günlerin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Asa, "Çalışanların maaşlarını ödeyebilmek için bayilerden borç alındığı dönemler çabuk unutulmuş. Kurumunuz sizin iki yıl üst üste borcunuzu erteledi, üçüncü yıl gübre ve zirai ilaç verdi, zeytin üretimi için ne gerekiyorsa verdi. Kasko ve trafik sigortanızı yaptırdınız, elinizi kolunuzu sallayarak gittiniz. Bu imkanları sunan kurumunuza sahip çıkmıyorsanız söylenecek bir şey yok." ifadesini kullandı.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

Marmarabirlik taneyle zeytin satacak

Marmarabirlik taneyle zeytin satışı yapacak.

Marmarabirlik'ten yapılan açıklamaya göre, piyasanın talebini karşılamak amacıyla 3 adet zeytinden oluşan 11 gramlık ambalaj ile 7 adet zeytinden oluşan 20 gramlık paketlerin seri üretimi için yaklaşık 2 milyon avroluk yatırım yapılacak.

Öncelikle ramazan ayında iftar ve sahur sofralarında tüketiciye sunulacak tek porsiyonluk ambalajların, okul kantinleri, simitçiler, otel, restoran ve kahvaltı salonları gibi tüketim alanlarına sunulması planlanıyor.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, daha önce kurulan zeytin ezmesi üretim tesisinde geçen yıldan itibaren 20 gramlık ambalaj üretimine başlandığını hatırlattı.

Aynı tesiste 11 gramlık ambalaj denemelerinin de yapıldığını belirten Asa, şunları kaydetti:

"Böylece artık tane tane lezzet satılacak. 'de tesislerimize yaklaşık 2 milyon euroluk yatırım yaparak, 11 ve 20 gram ambalajlı ürünlerimizi daha yüksek kapasitede üretmeye başlayacağız. Makine tedariki için firmalarla görüşmelerimiz sonlandı. Piyasadan gelen yoğun talep üzerine, 'de ev dışı tüketim pazarına küçük ambalajla zeytin vermeye başlayacağız. Otel ve restoran gibi ev dışı tüketim kanallarına ambalajlı ürün vermek, yıllardır alışılan dökme ürün satışı geleneğini de değiştirecektir. Küçük ambalajlar, özellikle hızlı tüketimi tercih eden genç neslin zeytin tüketimine de katkı sağlayacak."

TATİLCİLERİN GÖZDESİ: ZEYTİN REÇELİ

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir