2015 il dışı atama / kamuexpress.com - 2015 İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME MİNİMUM PUANLARI

2015 Il Dışı Atama

2015 il dışı atama

2015 il dışı tayin sonuçları MEB tarafından belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığı, il dışı atamaları konusunda ilişkin bir duyuru yayımladı. Buna göre il dışı tayinlerde başvurular 10-16 Haziran 2015 tarihleri arasında yapıldı; 16 Haziran'a kadar süren olan il dışı atama, başvurularının ardından öğretmenler il dışı tayinlerini beklemeye koyuldu. Öğretmenlerin heyecanla beklediği il dışı atama sonuçları MEB tarafından açıklandı. Öğretmenler, il dışı tayin sonuçlarını, bakanlığın "http://ikgm.meb.gov.tr" adresinden TC kimlik numaralarıyla öğrenebilecek.

MEBBİS İL DIŞI TAYİN BAŞVURUSU VE KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

MEB'İN YAYINLADIĞI İL DIŞI TAYİN BAŞVURU DUYURUSU

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları 10-16 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak; il dışı tayin ise 18 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek. Ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri de 19 Haziran 2015 tarihinden itibaren başlatılacak. Öğretmenlerin, 2015 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yapılacak.

İl dışı tayinlerde zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar ile bu yükümlülüklerini tamamlayan veya muaf olan öğretmenlerden 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecek. İl içi atamalarda; üç yıllık sürenin hesabında, sözleşmeli öğretmenlik ve asker öğretmenlik dâhil, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu ilde fiilen öğretmen olarak görev yaptıkları süreler dikkate alınacak. Başvurular, MEBBİS üzerindenn http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacak.

MEBBİS İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME ŞARTLARI

İsteğe bağlı il dışı yer değiştirme başvuru ekranı ile İl dışı tercihleri MEBBİS sayfası üzerinden yapılacak tercihler başlıyor.

1- Zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar ile bu yükümlülüklerini tamamlayan veya muaf olan öğretmenlerden 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

2- Doğrudan Bakanlığa bağlı taşra teşkilâtı kapsamında bulunan eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, istemeleri halinde iller arası yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

3- Çeşitli nedenlerle veya hizmetin gereği olarak iller arasında yer değişikliği yapılanlardan yargı kararı gereğince eski görev yerine iade edilen öğretmenlerin eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri 3 yılın hesabında birlikte değerlendirilecektir.

4- Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçici olarak görevli olup 30 Eylül 2015 tarihine kadar kadrolarının bulunduğu eğitim kurumuna döneceklerini beyan eden öğretmenlerden kadrolarının olduğu ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. Bunlardan en geç 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla atandıkları eğitim kurumunda göreve başlamayanların atamaları iptal edilecektir.

5- Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden yurt dışı görev süresi veya aylıksız izinlerinin 30 Eylül 2015 tarihine kadar sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları da taşımaları kaydıyla, yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir. Yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerden en geç 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla görevine başlamayanların atamaları il millî eğitim müdürlüklerince iptal edilecektir.

6- 06/05/2010 tarihinden sonra atanıp birinci, ikinci ve/veya üçüncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında toplam 3 yıllık çalışma süresini tamamlayan veya 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla tamamlayacak olan öğretmenlerden zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanında hiç görev yapmamış ya da eksik hizmeti 6 aydan fazla olanlar, zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere il içinde veya iller arasında dördüncü, beşinci veya altıncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda atanacaktır. Bunlardan tercihlerinden herhangi birine atanamayanlar ile tercihte bulunmayanların atamaları, alanlarında norm açığı bulunan diğer zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına Bakanlıkça resen yapılacaktır.

7- Birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden sağlık ve eş durumu mazeretleri nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ile başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olanlar, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir. Bu kapsamdaki öğretmenlerde bulundukları ilde 3 yıllık çalışma süresi aranmayacak; tercihlerinden herhangi birine atanamayanlar ise bulundukları yerlerde görevlerine devam edecektir.

8- Dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarında görevli zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla bulundukları ilde 3 yılını dolduranlar, il içinde veya iller arasında zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir.

9- Birinci, ikinci veya üçüncü hizmet alanlarında görev yapmakta iken 17/4/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği doğrultusunda zorunlu çalışma yükümlüğü öngörülen dördüncü, beşinci veya altıncı hizmet alanları kapsamına alınan eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, görev yaptıkları eğitim kurumunda kalabilecekleri gibi, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde de bulunabileceklerdir.

10- Eğitim kurumu müdürlükleri, ilçe ve il millî eğitim müdürlükleri, yukarıda belirtilen 3 yıllık çalışma süresini doldurmaları nedeniyle bu yıl zorunlu çalışma yükümlülüğüne tabi tutulacak öğretmenlerin tespit ve takibini yaparak bu öğretmenlerimizin yer değiştirme başvuru formu doldurmasını sağlayacaktır. Başvuru formu doldurmayanların formları eğitim kurumu müdürlüklerince doldurularak onaylanacaktır. Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerin tespitinde ihmali görülen yöneticiler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

11- Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 45’inci maddesinde sayılan mazeretleri bulunanların zorunlu çalışma yükümlülükleri, talepleri halinde ertelenecektir. Mazeretlerini belgelendiremeyenler ise zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına atanmak üzere başvuruda bulunacaktır.

12- Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarında görevli iken mazeretleri nedeniyle birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına atanan öğretmenlerden zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar, mazeretlerinin ortadan kalkması hâlinde zorunlu çalışma yükümlülüklerini tamamlamak üzere dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanındaki eğitim kurumlarına atanacaktır.

13- Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden görevli oldukları eğitim kurumunun kapanması, norm kadro uygulaması veya diğer nedenlerle görev yerleri resen zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumları dışına değiştirilen öğretmenler, zorunlu çalışma yükümlülüklerini tamamlamak üzere dördüncü, beşinci ve altıncı hizmet alanındaki eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda atanacaktır. Bunlardan tercihlerinden herhangi birine atanamayanlar ile başvuruda bulunmayanların atamaları, alanlarında norm açığı bulunan diğer zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına Bakanlıkça resen yapılacaktır.

14- 06/05/2010 tarihinden önce 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmenliğe başlayanlardan 06/05/2010 tarihinden sonra KPSS puanı ile kadrolu öğretmenliğe atananlar da zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacaktır.

15- Birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden eşleri aynı ilin farklı bir ilçesinde ya da başka bir il’de görev yapanlar, istemeleri halinde zorunlu yer değiştirme başvurusunda bulunmayabilecektir. Bu durumda bulunan öğretmenler eşlerinin bulunduğu yere 2015 mazeret durumundan yer değiştirme döneminde yer değiştirme isteğinde bulunacaktır. Bunlardan mazeret durumundan yer değiştirme döneminde eşinin yanına yer değiştirme isteğinde bulunmayanlar, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına Bakanlıkça resen atanacaktır.

16- Üç yıllık sürenin hesabında, sözleşmeli öğretmenlik ve asker öğretmenlik dâhil, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu ilde fiilen öğretmen olarak görev yaptıkları süreler dikkate alınacaktır. Aylıksız izinli olarak geçirilen süreler ile eğitim kurumları dışında Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışılan süreler ise 3 yıllık sürenin hesabında dikkate alınmayacaktır.

17- Soruşturma sonucu başka il’e atanan öğretmenler, yeni görevlerine başladıkları tarihten itibaren 3 yıl geçmeden daha önce görev yaptıkları il’e yer değiştirme isteğinde bulunamayacaktır.

18- Yer değiştirme sonucu farklı illere atanan öğretmen eşlerden görev yerlerinden ayrılmadan atamasını iptal ettirenler, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde eşlerinin bulunduğu il’e; aynı ilin farklı ilçelerine atananlar ise, atandıkları yerde göreve başladıktan sonra, il içi mazeret durumuna bağlı yer değiştirme döneminde yer değiştirme başvurusunda bulunabilecektir.

19- Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında atamasının yapılması halinde diğer eş, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. İller arasında isteğe bağlı ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı il’e aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaktır.

20- İsteğe bağlı olarak iller arasında görev yeri değiştirilen öğretmenlerden eşleri kamu kurum ve kuruluşlarında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışında çalışanlar, atamalarının yapıldığı tarihten sonra oluşan mazeret durumları hariç, aynı atama döneminde ayrıldıkları il’e aile birliği mazeretine bağlı olarak atama başvurusunda bulunamayacaktır.

21- Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.

22- Elektronik Başvuru Formu dışında bir belgeyle veya posta yoluyla yapılan başvurular; gerekli şartları taşımayan başvurular; gerçeğe aykırı bilgi ve belgeyle ya da istenilen bilgileri uygun biçimde işaretlemeden yapılan başvurular ile Elektronik Başvuru Formu imzalanmadan ve onaylanmadan yapılan başvurular geçersiz sayılacak; geçersiz başvurulara dayalı olarak yapılan yer değiştirmeler iptal edilecektir.

23- Yer değiştirme sürecinde yapılan işlemlerle ilgili olarak gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğretmenler ile gerekli kontrolleri yapmadan bu başvuruları onaylayan sorumlular hakkında yasal işlem yapılacaktır.

24- Yer değiştirme iş ve işlemlerinin yürütülmesi, başvuruların onaylanması ve reddedilmesinden sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlükleri görevli, yetkili ve sorumludur.

25- Başvuru formunun doğru ve eksiksiz doldurulmasından başvuruyu yapan öğretmen sorumludur. Öğretmenler, başvuruların onay işlemleri tamamlanmadan eğitim kurumu yöneticiliklerinden belgeye dayalı bilgi düzeltme talebinde bulunabilecek ve bilgi düzeltmesi yaptıran öğretmenler, süresi içinde yeniden başvuru yapabilecektir. Ancak, başvurunun il millî eğitim müdürlüğünce onaylanmasından sonra hiçbir surette düzeltme yapılmayacaktır.

26- İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenlerden görev yaptığı il/ilçe dışında bulunanlar, her türlü iletişim aracıyla kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğünü bilgilendirmek suretiyle başvurularının onaylanmasını isteyebilecek; eğitim kurumu yöneticileri de süresi içinde başvuruları onaylayacaklardır. Elektronik Başvuru Formlarının çıktısı, formu onaylayan eğitim kurumu müdürlüklerince başvurusu onaylanan öğretmenlere daha sonra imzalattırılacaktır.

27- Başvurular, sırasıyla eğitim kurumu, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacaktır. Başvurular, başvurunun yapıldığı veya izleyen gün içinde eğitim kurumu müdürlüklerince; eğitim kurumu müdürlüğünün onayını takip eden gün içinde ise ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylanacaktır. Son gün yapılan başvuruların onay işlemleri aynı gün tamamlanacaktır.

28- Müstakil müdürlüğü bulunmayan eğitim kurumlarında görevli öğretmenler ile kadroları il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde bulunan öğretmenler, başvurularını kadrolarının bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine yapacaktır.

29- Öğretmenler, görevli oldukları eğitim kurumu ya da kadrolarının bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine dilekçe vermek suretiyle başvuru süresi içinde yer değiştirme başvurusundan vazgeçebilecek ve bu başvurular elektronik ortamda ilgililerce iptal edilecektir.

30- Bilişim Teknolojileri alan öğretmenlerinden “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği”, “Matematik-Bilgisayar Bölümü”, “İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri”, “Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü” ve “Bilgi Teknolojileri” mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyecektir.

31- Fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinin bütün alan öğretmenleri ile spor liseleri ve güzel sanatlar liselerinin görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi alan öğretmenleri aynı tür eğitim kurumlarını tercih edebilecekleri gibi diğer eğitim kurumlarını da tercih edebilecektir.

32- Spor liseleri ve güzel sanatlar liseleri dışındaki eğitim kurumlarında görevli görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi alan öğretmenlerinden daha önce ilgili mevzuatına göre spor liseleri ile güzel sanatlar liselerine atanmış olanlar, ayrıldıkları tarihten itibaren aradan beş yıldan fazla süre geçmemiş olması şartıyla bu eğitim kurumlarını tercih edebilecektir.

33- Fen liseleri ve sosyal bilimler liseleri dışındaki eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerden başvurunun son günü itibarıyla Bakanlık kadrolarında adaylık dâhil en az üç yıl öğretmenlik yapmış olanlar fen liseleri ve sosyal bilimler liselerini tercih edebilecektir.

34- Öğretmenlerden bilim ve sanat merkezlerinde görev yapmakta olanlar ile daha önce görev yapmış olanlar, bilim ve sanat merkezlerini tercih edebilecektir. Halen bilim ve sanat merkezlerinde görev yapanlar istemeleri halinde diğer eğitim kurumlarını da tercih edebilecektir.

35- İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Bu kapsamda başvuracak öğretmenlere, tercihleri dışında 41’inci seçenek olarak bir il’i daha tercih etme hakkı verilecektir. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41’inci seçenek işaretlenemeyecektir. Bunlardan 41’inci seçeneği işaretleyenler, yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır. Yapılacak bu tercihlerde, Yönetmelikte öngörülen aynı eğitim kurumunda azami çalışma süresinin de göz önünde bulundurulması uygun olacaktır.

36- Zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere il içinde veya iller arasında yer değiştirecek öğretmenler, bu tercihlerini dördüncü, beşinci veya altıncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına yapacaktır.

37- Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet puanları, 16 Haziran 2015 tarihi dikkate alınarak belirlenecektir.

38- Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercih ettiği eğitim kurumlarındaki norm kadro açığı dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurasıyla belirlenecektir.

39- İller arası görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri iptal edilmeyecektir. Ancak bunlardan yer değiştirmeleri gerçekleştirildikten sonra Yönetmelikte belirtilen mazeretlerden biri oluşanların atamaları, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları kaydıyla iptal edilebilecektir. Ataması iptal edilen öğretmenlerden önceki görev yerlerinde alanlarında norm kadro bulunmayanlar, il içindeki diğer eğitim kurumlarından alanlarında boş norm kadro bulunan eğitim kurumlarına valiliklerce atanacaktır.

40- Yer değiştirme başvuruları 10-16 Haziran 2015 tarihleri arasında alınacak; atamalar 18 Haziran 2015 tarihinde yapılacak; ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri ise 19 Haziran 2015 tarihinden itibaren başlatılacaktır.

41- Yer değiştirme başvurularına ilişkin tereddütler öncelikle il millî eğitim müdürlüklerince giderilecek; bu şekilde giderilemeyen tereddütler ise Bakanlığa bildirilecektir. Yukarıda belirtilen açıklamalarda yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ilgili hükümleri esas alınacaktır.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

GIda, TarIm ve HayvancIlIk BakanlIğI TAŞRA TEŞKİLATI PERSONELİNİN YER DEĞİŞTİRME SURETİYLE ATANMALARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK (3)(4)

 

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu YönetmeliÄŸin amacı;  (DeÄŸiÅŸik ibare:RG-13/3/2012-28232)  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı taÅŸra teÅŸkilatında görev yapan personelin hizmet gerekleri esas alınarak yer deÄŸiÅŸtirme suretiyle atanmalarına iliÅŸkin usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, (DeÄŸiÅŸik ibare:RG-13/3/2012-28232)  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının taÅŸra teÅŸkilatında (Ek ibare:RG-13/3/2012-28232)  inspektör olarak görev yapmakta olanlar hariç, teknik hizmetler ile saÄŸlık ve yardımcı saÄŸlık hizmetleri sınıflarında yer alan Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi, Kimya Mühendisi, Su Ãœrünleri Mühendisi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi, Kimyager, Biyolog, Ziraat Teknikeri, Veteriner SaÄŸlık Teknikeri, Ziraat Teknisyeni, Veteriner SaÄŸlık Teknisyeni ve Laborant kadrolarında görev yapan personeli kapsar.

Dayanak

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik; 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 72 nci maddesi ve 19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğin 28 inci maddesi hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4 – (1)  Bu Yönetmelikte geçen;

a) Bakan: (DeÄŸiÅŸik ibare:RG-13/3/2012-28232)  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanını,

b) Bakanlık: (DeÄŸiÅŸik ibare:RG-13/3/2012-28232)  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını,

c) Birim: İl müdürlükleri bünyesindeki şube müdürlüklerini,

ç) Diğer personel: Bu Yönetmeliğin kapsamı dışındaki personeli,

d) Doluluk oranı: Norm kadronun doluluk oranı,

e) Genel Müdürlük: (DeÄŸiÅŸik ibare:RG-13/3/2012-28232)  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünü,

f) Genel Yönetmelik: Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliği,

g) (DeÄŸiÅŸik :RG-30/4/2015-29342)  Hakem hastaneler: SaÄŸlık Bakanlığınca belirlenen eÄŸitim ve araÅŸtırma hastanelerini veya üniversite hastanelerini,

ğ) Hizmet bölgesi: Genel Yönetmelik ekinde yer alan hizmet bölgelerini,

h) Hizmet grubu: İllerin/kuruluşların norm kadro doluluk oranlarına göre sıralanarak gösterildiği hizmet grubunu,

ı) Hizmet puanı: Personelin, hizmetlerinin yürütüldüğü yerlerde çalışılan günlere göre hesaplanan ve atamalarda esas alınacak puanı,

i) Hizmet: Bakanlık ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığının Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarında geçen tüm hizmetleri,

j) Ä°l müdürlüğü: (DeÄŸiÅŸik ibare:RG-13/3/2012-28232)  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının il müdürlüklerini,

k) Ä°lçe müdürlüğü: (DeÄŸiÅŸik ibare:RG-13/3/2012-28232)  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilçe müdürlüklerini,

l) (DeÄŸiÅŸik :RG-30/4/2015-29342)  KuruluÅŸ: Bakanlık merkez teÅŸkilatına doÄŸrudan baÄŸlı birimlerini,

m) Norm kadro: Bakanlıkça belirlenen kriterlere göre bulunması gerekli azami personel sayısını,

n) Personel: Bu Yönetmelik kapsamındaki personeli,

o) Yönetici personel: İl müdürü, il müdür yardımcısı, şube müdürü, ilçe müdürü, müdür, müdür yardımcısını,

ö) Zorunlu Çalışma Süresi: Her hizmet bölgesinde zorunlu olarak çalışılması gereken süreyi,

ifade eder.

p) (Ek :RG-30/4/2015-29342) Hizmet alanı: Hizmet bölgelerindeki görevin yapıldığı yeri,

 

İKİNCİ BÖLÜM

Temel İlkeler ve Hizmet Bölgeleri ile Hizmet Puanına İlişkin Esaslar

Temel ilkeler

MADDE 5 – (1)  Bu Yönetmelik kapsamındaki atama ve nakillerde aÅŸağıda yer alan hususlar esas alınır:

a) Kadro imkânları, norm kadro durumu ile hizmet ihtiyacının göz önünde bulundurulması,

b) Ekonomik, sosyal ve kültürel şartlar ile ulaşım şartları yönünden benzerlik ve yakınlık gösteren iller gruplandırılmak suretiyle oluşturulan hizmet bölgelerine ve her unvan bazında illerin doluluk oranları doğrultusunda oluşturulacak hizmet gruplarına göre işlem yapılması,

c) Hizmet puanı, kura veya belirli bir süre çalışma gibi kriterlerin belirleyici olması,

ç) Personelin, hizmet bölgeleri ve grupları arasında, hizmet gerekleri de dikkate alınarak adil ve dengeli dağılımının sağlanması,

d) Uygulamada birlik sağlanması amacıyla personelin bu Yönetmeliğe uygun başvurularının, ilgili (Değişik ibare:RG-14/2/2011-27846)il ve doğrudan Bakanlığa bağlı kuruluş müdürlükleri tarafından süresi içinde Genel Müdürlüğe intikalinin sağlanması.

e) (Ek :RG-30/4/2015-29342) İl müdürü, il müdür yardımcısı, şube müdürü, ilçe müdürü, müdür, müdür yardımcısı kadrolarında asaleten, vekaleten veya görevlendirme ile çalışanlar ile ilgili mevzuat gereğince başka kurumlara görevlendirilenlerin, norm kadroya esas personel hesaplamasında dikkate alınmaması, bu şekilde görevlendirilenlerin görevlendirmelerinin sona ermesi durumunda asli kadrolarının bulunduğu yerde norm kadro sınırlamasına tabi tutulmaması,

f) (Ek :RG-30/4/2015-29342) (6)Bu Yönetmeliğin ilgili hükümleri ile Genel Yönetmelikte belirlenen mazeret durumlarına istinaden kuruluşlara atama yapılabilmesi için; atama yapılacak kuruluşun norm kadrosunun uygun olması, atama yapılacak kuruluş müdürlüğünün kendi mevzuatındaki atanma ve çalışma şartlarının taşınması ve kuruluşun görev itibari ile ilişkilendirildiği Bakanlık hizmet biriminin uygun görmesi,

g)(Mülga:RG-25/3/2016-29664)

ğ)(Ek :RG-30/4/2015-29342) Bu Yönetmelikte geçen hizmet sürelerinin hesaplanmasında Genel Yönetmelikte geçen bölge hizmetlerinden sayılacak/sayılmayacak sürelerin dikkate alınması.

Hizmet bölgeleri

MADDE 6 – (1) Türkiye’nin sosyal, kültürel, ulaşım, coğrafi ve ekonomik şartları ile hizmet gerekleri dikkate alınmak suretiyle iller, merkez ilçeler ve diğer ilçeler; altı hizmet bölgesine ayrılmıştır. Hizmet bölgeleri, Genel Yönetmeliğin ekinde yer alan Ek- 1 sayılı cetvelde gösterilmiştir.

(2) Bu Yönetmelik kapsamında görev yapan personelin yer değiştirme suretiyle atanmasında, belirlenen bu hizmet bölgeleri esas alınır.

Hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma süresi

MADDE 7 – (1)  Zorunlu çalışma süreleri, aÅŸağıdaki tabloda gösterilmiÅŸtir.

 

Hizmet Bölgesi

Zorunlu Çalışma Süresi(Yıl)

1

4

2

4

3

4

4

3

5

3

6

3

 

(2) (Değişik :RG-30/4/2015-29342) Yer değiştirme suretiyle yapılacak atamalarda her hizmet bölgesindeki zorunlu çalışma süresinin tamamlanması esastır. Bu Yönetmelikte belirtilen istisnalar dışında, her bölgedeki zorunlu çalışma süresi tamamlanmadan diğer bölgelere atama yapılmaz. Bölgeler arasında belirli bir sıra takip etme zorunluluğu yoktur.

(3) Her bir ilde/kuruluşta geçen süre aynı İl içerisinde olanlar için bir yıl, diğer yerler için iki yıldan az olmamak kaydıyla zorunlu çalışma süresi aynı hizmet bölgesindeki iller/kuruluşlar arasında bölünebilir.

(4) Çalışma süresinin hesabında eski görev yerinden ilişiğin kesildiği tarih esas alınır.

(5) Hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma süreleri Genel Yönetmelik hükümlerine göre hesaplanır.

Hizmet grupları

MADDE 8 – (Değişik :RG-30/4/2015-29342)

(1) İl müdürlükleri (ilçeler dahil), her bir unvan için norm kadro doluluk oranına göre doluluk oranı en yüksek olandan en düşüğe doğru A, B, C ve D olarak 4 hizmet grubuna ayrılır. Doluluk oranı % 80 ve üzerindeki iller A, % 60 ila % 79 arasındaki iller B, % 40 ila % 59 arasındaki iller C, % 40'ın altında olan iller D hizmet grubu olarak belirlenir. İl müdürlüklerinin (ilçeler dahil) doluluk oranlarının eşit olması halinde Kalkınma Bakanlığının belirlediği illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeylerine göre, sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi yüksek olan il, doluluk oranı yüksek olan il olarak kabul edilir. Hizmet grupları her yıl ocak, nisan, haziran ve ekim aylarında Genel Müdürlüğün internet adresinde ilan edilir.

Hizmet puanı ve hesaplanması

MADDE 9– (1)  Atama ve nakil iÅŸlemlerinde kullanılmak üzere personelin çalıştığı yerlerin ve bu yerlerde geçen sürelerin göz önüne alındığı bir hizmet puanı hesaplanır. Hizmet puanının hesaplanmasında personelin çalıştığı yerin (DeÄŸiÅŸik ibare :RG-30/4/2015-29342)Kalkınma Bakanlığınca  hazırlanan il ve ilçelerin sosyo-ekonomik geliÅŸmiÅŸlik sırası tabloları ve hizmet bölgesi esas alınır. Buna göre Bakanlıkta ve 217 sayılı Devlet Personel BaÅŸkanlığının KuruluÅŸ ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamındaki diÄŸer kamu kurum ve kuruluÅŸlarında geçen tüm hizmetleri çalışılan günler itibariyle hesaplanarak personelin hizmet puanı bulunur. Hizmet puanının hesaplanmasında bu YönetmeliÄŸin ekinde yer alan Ek–1 Hizmet Puanı Hesaplama Tablosu esas alınır.

(2) Gerekli güvenlik önlemlerinin sağlanması kaydıyla hizmet puanları personele internet aracılığıyla duyurulur. Hizmet puanına itirazlar Genel Müdürlük bünyesinde, bir Daire Başkanının Başkanlığında ilgili atama ve bilgi işlem birim sorumlularından oluşturulacak Hizmet Puanı İtiraz Komisyonunca sonuca bağlanır.

Hizmet puanı verilmeyecek haller

MADDE 10 – (1)  AÅŸağıdaki durumlarda personele hizmet puanı verilmez:

a) Aylıksız izinli geçirilen süreler,

b) Memurluktan önce veya memurluktayken askerlikte geçen süreler,

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Görevlendirme ve Atamalara İlişkin Esaslar

Geçici görevlendirmelere ilişkin esaslar

MADDE 11– (1) Bakanlık savaş, deprem, yangın, sel gibi olağanüstü hallerde yurt içi ve yurt dışında geçici olarak personel görevlendirebilir.

(2) Bakanlık önceden geçici görevlendirme yapacağı yeri duyurmak suretiyle talepte bulunan personeli geçici olarak görevlendirebileceği gibi ihtiyaç halinde resen de geçici görevlendirme yapabilir. Bu şekilde görevlendirmelerde süre resen yapılanlar için bir takvim yılında iki ayı, personelin talebi halinde yapılanlar için bir takvim yılında her seferinde üç ayı, toplamda altı ayı geçemez.

(3) Valiliklerce de ihtiyaç halinde ilçelerden il merkezine yapılmamak kaydıyla il merkezindeki birimler arasında ve norm kadro doluluk oranı yüksek olan ilçeden düşük olan ilçeye öncelikle personelin talebi doğrultusunda, talep olmadığı takdirde resen geçici görevlendirme yapılabilir. Bu şekilde görevlendirmelerde süre resen yapılanlar için bir takvim yılında iki ayı, personelin talebi halinde yapılanlar için bir takvim yılında her seferinde üç ayı, toplamda altı ayı geçemez.

(4) Bitki ve hayvan hastalıkları ve zararlılarıyla mücadele ve kontrol hizmetleri ile benzer çalışmalarda ihtiyaç duyulan nitelik, süre ve sayıda personel il/ilçe/kuruluşlar/birimler arasında personelin talebi halinde veya resen geçici olarak görevlendirilebilir. Resen yapılacak geçici görevlendirmelerde süre bir takvim yılında iki ayı geçemez.

(5) Bir projenin mahallinde uygulanması veya önemli görülen bir tarımsal uygulamanın acil sonuçlandırılması veya inceleme, tespit ve eğitim amacıyla teknik uzman veya proje koordinatörü gibi görevleri yürüten personel ile gerekli olan diğer teknik ve idari personelin geçici olarak görevlendirilmesi ihtiyacının ortaya çıkması durumlarında proje/uygulama/inceleme/eğitim/tespit süresi ile sınırlı olmak kaydıyla personelin talebi halinde veya resen görevlendirme yapılabilir. Resen yapılacak geçici görevlendirmelerde süre bir takvim yılında iki ayı geçemez.

(6) Resen yapılacak geçici görevlendirmelerde, görevlendirilecek personelin tespitinde çalışılan hizmet bölgesi/il/ilçe/kuruluş/birim; hizmet puanı; doluluk oranı; son üç yılda görevlendirilip görevlendirilmediği gibi kriterler esas alınır.

(7) Bu maddede belirtilen hükümler uyarınca (DeÄŸiÅŸik ibare:RG-14/2/2011-27846)  Bakanlık merkez teÅŸkilatı birimlerince yapılan geçici görevlendirmeler Genel Müdürlüğe, Valiliklerce yapılan geçici görevlendirilmeler ise Bakanlığa görevlendirmenin yapılmasını takip eden onbeÅŸ gün içerisinde bildirilir.

İstifa sonrası yeniden atananların yer değiştirmelerine ilişkin esaslar

MADDE 12 –  (DeÄŸiÅŸik :RG-30/4/2015-29342)

(1) Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışırken çeşitli nedenlerle görevi sona erenlerden 657 sayılı Kanunun 92 nci maddesine göre Bakanlığa yeniden atananlar, atandıkları illerde/ilçelerde/birimlerde en az iki yıl, kuruluşlarda en az üç yıl çalışmadan bu Yönetmelik ile Genel Yönetmelikteki mazeretler dışında atanma talebinde bulunamazlar.

Kurumlar arası naklen atama

MADDE 13 –  (DeÄŸiÅŸik :RG-30/4/2015-29342)

(1) Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 74 üncü maddesi çerçevesinde Bakanlığa naklen atananlar, atandıkları illerde/ilçelerde/birimlerde en az iki yıl, kuruluşlarda en az üç yıl çalışmadan bu Yönetmelik ile Genel Yönetmelikteki mazeretler dışında atanma talebinde bulunamazlar.

Kurum içi yer değiştirmeye ilişkin esaslar (Değişik başlık:RG-25/3/2016-29664)

MADDE 14 – (1) Personelin il içi ve iller arası atanması aşağıdaki esaslara göre gerçekleştirilecektir.

a) (Değişik:RG-25/3/2016-29664) Genel Müdürlük, il/ilçe/kuruluşların kadrolarını norm kadroyu aşmamak kaydıyla, kurum içi atama yapmak üzere her yıl 15 Hazirana kadar Genel Müdürlük internet adresinden ilan eder. Atama yapılacak kadrolar ile atama usul ve esaslarının ilan edilmesinin ardından, haziran ayının sonuna kadar başvuru yapan personelin yerleştirme işlemleri, hizmet puanı ve tercihlerine göre temmuz ayının sonuna kadar gerçekleştirilir. Halen çalıştığı bölge için 7 nci maddede öngörülen zorunlu çalışma sürelerini tamamlamayan ve halen çalıştığı ilde en az iki yıl, kuruluşta en az üç yıl çalışmayan personel başvuruda bulunamaz. Bu şekilde yerleştirilen veya atanan personel, yerleştirme ve atama işleminden vazgeçmesi halinde, yerleştirme ve atama tarihinden sonraki iki yıl, mazeret durumları hariç bu bent hükümlerine göre atama talebinde bulunamaz. (e) ve (f) bentlerine göre atamaları düzenlenen personel, bu bent çerçevesinde atama müracaatında bulunamaz.

b) (DeÄŸiÅŸik:RG-25/3/2016-29664) 20 nci madde hükümlerinin saklı kalması koÅŸuluyla, aynı veya alt hizmet bölgelerine atama talep edenler; müracaat tarihi itibarıyla son görev yaptıkları ilde en az iki yıl, kuruluÅŸta en az üç yıl çalışmış olmaları, atanacakları yerin norm kadrosunun uygun olması kaydıyla, norm kadro doluluk oranı yüksek olandan düşük olana doÄŸru, hizmet puanı ve atama dönemi dikkate alınmaksızın her zaman atanabilirler. Ancak diÄŸer hizmet bölgelerinden 5 ve 6 ncı hizmet bölgesine atama talep edenler, bulundukları yerde en az bir yıl çalışmış olmaları kaydıyla norm kadro doluluk oranına bakılmadan her zaman atanabilirler. KuruluÅŸlardan unvan bazında norm kadro doluluk oranı düşük olan diÄŸer kuruluÅŸlara atama yapılır. KuruluÅŸların norm kadro doluluk oranlarının eÅŸit olması halinde ise unvan bazında personel sayısı fazla olan kuruluÅŸun norm kadro doluluk oranı yüksek olarak kabul edilir. Ayrıca il müdürlüklerinden kuruluÅŸlara, kuruluÅŸlardan il müdürlüklerine atama yapılabilmesi için, üst hizmet bölgelerinden alt hizmet bölgelerine doÄŸru yapılması, doluluk oranına bakılmadan normunun uygun olması ÅŸartı aranır. Bu ÅŸekilde kuruluÅŸlara atama yapılabilmesi için atama yapılacak kuruluÅŸun aradığı atanma ÅŸartlarının taşınması, ayrılacağı ve atanacağı kuruluÅŸun görev alanı itibari ile iliÅŸkilendirildiÄŸi Bakanlık hizmet biriminin uygun görmesi(6) gerekir. Bu bent hükümlerine göre il müdürlüklerinden atanma talebinde bulunan personelin ayrılacağı il müdürlüğünün norm kadro doluluk oranının  % 50’nin altında olması veya atama sonrasında %50’nin altına düşecek olması halinde hizmetlerin aksamaması için atanma talebi uygun görülmez.(7)(9)

c) 20 nci madde hükümlerinin saklı kalması koÅŸuluyla (DeÄŸiÅŸik ibare:RG-14/2/2011-27846)müracaat tarihi itibarıyla son görev yaptığı ilde en az iki yıl, kuruluÅŸta en az üç yıl kesintisiz olarak çalışmış olması, atanacağı yerin norm kadrosunun uygun olması, kuruluÅŸlara atanacakların atanma ÅŸartlarını taşıması, Genel Müdürlükçe belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde baÅŸvuru yapması ve durumunun bu YönetmeliÄŸin ekinde yer alan Ek–3 Aynı veya Farklı Hizmet Bölgeleri Arası Atamaları Düzenleyen Tabloya uyması kaydıyla belirlenecek usul ve esaslara göre Genel Müdürlükçe ilan edilecek illere/ilçelere/kuruluÅŸlara/birimlere (DeÄŸiÅŸik ibare:RG-14/2/2011-27846)hizmet puanı ve tercihlere göre her yılın nisan ayında personelin ataması yapılabilir. Bu ÅŸekilde kuruluÅŸlara atama yapılabilmesi için, kuruluÅŸun görev alanı itibari ile iliÅŸkilendirildiÄŸi Bakanlık hizmet biriminin uygun görmesi ÅŸarttır. 

ç) (Değişik :RG-30/4/2015-29342) 20 nci madde hükümlerinin saklı kalması koşuluyla bütün hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlayan veya fiilen 23 yıl ve daha fazla hizmeti bulunan personelin yer değişikliği talebi, norm kadronun uygun olması ve halen çalıştığı birimde en az bir yıl çalışmış olması kaydıyla bir defaya mahsus olmak üzere yerine getirilir. Bu şekilde kuruluşlara atama yapılabilmesi için, kuruluşun görev alanı itibari ile ilişkilendirildiği Bakanlık hizmet biriminin uygun görmesi şarttır. (6)

d) Unvanı itibariyle norm fazlası bulunan ilde/ilçede/kuruluÅŸta/birimde çalışan personelin talebi halinde aynı Ä°l içerisindeki normu uygun olan birim veya ilçelere veya (C) ve (D) hizmet grubuna giren illere/ilçelere/birimlere/kuruluÅŸlara atamaları dönem ve puanına bakılmaksızın gerçekleÅŸtirilir. Bu durumda talepte bulunanların sayısının norm fazlalığını aÅŸması halinde, hizmet puanı yüksek olan personelin talebi öncelikle deÄŸerlendirilir. Bu ÅŸekilde kuruluÅŸlara atama yapılabilmesi için, kuruluÅŸun görev alanı itibari ile iliÅŸkilendirildiÄŸi Bakanlık hizmet biriminin uygun görmesi ÅŸarttır. 

e) (DeÄŸiÅŸik:RG-25/3/2016-29664)  Ä°l içerisindeki ilçeler arası ve ilçelerden il merkezine, il merkezinden ilçelere yapılacak yer deÄŸiÅŸiklikleri;

1) İhtiyaca ve norm kadroya göre il müdürlükleri tarafından ilan edilen kadrolara belirlenen dönem, usul ve şartlar çerçevesinde başvuru yapan personelin puan ve tercihlerine göre yerleştirilmesiyle gerçekleştirilir. Buna göre il içi yer değişiklikleri Ağustos-Eylül ve Ocak-Şubat dönemlerinde ilgili valilikler tarafından ilan edilen norm kadrosu uygun birimlere/ilçelere yapılan başvurular sonucunda, personelin hizmet puanı ve tercihleri doğrultusunda yapılır. Valiliklerce her yıl bu yönde karar verilmesi halinde sadece bir dönem için atama gerçekleştirilebilir. Bu şekilde gerçekleştirilen yerleştirmeler, yerleştirmeyi takip eden bir hafta içerisinde Bakanlığa bildirilir. Bu yerleştirmeler sonucu yapılan atamalar da takip eden bir hafta içerisinde Bakanlığa bildirilir. Ancak, il merkezinde bulunanlar hariç bulunduğu ilçede en az bir yıl çalışmayan personel, diğer ilçelere il içi dönem tayininde atanma talebinde bulunamaz. İl içerisindeki ilçelerden il merkezine il içi dönem tayininde atanma talebinde bulunmak için o ilde en az iki yıl çalışmış olmak şarttır.

2) Ä°l müdürlüğünden ilçelere, il merkezindeki ilçelerden il merkezindeki diÄŸer ilçelere ve il müdürlüğüne, normu uygun olmak kaydı ile ihtiyaç halinde Valiliklerce her zaman atama yapılabilir. Unvan itibariyle norm fazlalığı olan ilçelerde çalışanlar ise normu uygun olmak kaydıyla, il merkezi dışındaki diÄŸer ilçelere dönem ve puana baÄŸlı olmaksızın Valiliklerce atanabilirler. Ä°htiyaç halinde il müdürlüğündeki ÅŸubeler arası yer deÄŸiÅŸiklikleri ise il müdürlükleri tarafından yapılır.  (7)(9)

3) İlçe müdürlüklerinde gıda, mera, bitki koruma, toprak koruma, arazi kullanımı ve toplulaştırma gibi konularda uzmanlaşmış, eğitim almış ve belli bir tecrübeye sahip personel, ihtiyaç duyulması ve norm kadronun uygun olması kaydıyla il müdürlüğündeki diğer birimlere dönem ve puana bağlı olmaksızın Valiliklerce her zaman atanabilir. (7)(9)

4) Bulunduğu ilçede en az bir yıl çalışmak, aynı il içinde olmak, atanacağı yerin norm kadrosunun uygun olması ve doluluk oranı aynı veya yüksek olandan düşük olan ilçelere doğru atanmak kaydıyla dönem tayini ve hizmet puanına bağlı olmaksızın her zaman için atama yapılabilir.

5) İl içerisinde çalışanlardan, bu Yönetmeliğin ilgili hükümleri ile Genel Yönetmelikte belirlenen mazeret durumlarına istinaden il içi atama talebinde bulunanların başvuruları, ulaşım şartları, uzaklık ve hizmet ihtiyaçları gibi kriterler doğrultusunda il müdürlükleri tarafından değerlendirilir ve uygun görülenler hakkında işlem yapılarak Genel Müdürlüğe bildirilir.

6) 20 nci madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile Bakanlık veya Valilik tarafından; her türlü tarım işletmelerinden/üreticilerinden sorumlu personel ile kontrol ve denetim faaliyeti yürüten personelin; sorumlu oldukları veya kontrol ve denetim faaliyeti yürüttükleri aynı ilçede bulunan tarımsal işletmelerdeki/üreticilerindeki görevleri beş yıldan fazla olmamak kaydıyla değiştirilebilir. Bu şekilde çalıştırılacak personelin mezun olduğu bölümler de dikkate alınarak ihtiyaç halinde il müdürlüğünden ilçelere, ilçelerden de diğer ilçelere veya il müdürlüğüne görev yeri değiştirilebilir.

f) Aynı Ä°l içerisinde olmak, norm kadrosu uygun olmak, halen çalıştığı Ä°l/ilçe/birim/kuruluÅŸta en az bir yıl çalışmış olmak, atanacağı kuruluÅŸun ÅŸartlarını taşımak, yazılı olarak talep etmek ve kuruluÅŸun baÄŸlı bulunduÄŸu Bakanlık hizmet biriminin uygun görüşü olmak kaydıyla Ä°l/ilçe/birimlerden kuruluÅŸlara, kuruluÅŸlardan (DeÄŸiÅŸik ibare:RG-14/2/2011-27846)il/ilçe/birim/kuruluÅŸlara her zaman için Genel Müdürlükçe personelin ataması yapılabilir. 

g) (Değişik:RG-25/3/2016-29664)(a) bendi gereği atama talebinde bulunan personelin çalıştığı ilde/kuruluşta unvan bazında personel sayısı norm kadronun % 50’nin altında olması halinde hizmetlerin aksamaması için, personelin bölgeler arasında dağılımının dengeli olması gözetilerek unvan bazında mevcut personelin % 20’sinin talebi hizmet puanı yüksek olandan başlamak kaydıyla değerlendirilir. (7)(9)

ğ) (Mülga:RG-25/3/2016-29664)

Mazerete dayanan atamalar

MADDE 15 – (Mülga :RG-30/4/2015-29342) (5)

Sağlık durumu mazereti nedeniyle atama

MADDE 16 – (Mülga :RG-30/4/2015-29342) (5)

Aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği

MADDE 17 –  (BaÅŸlığı ile birlikte deÄŸiÅŸik :RG-30/4/2015-29342)  

(1) Farklı görev yerlerinde çalışan eşler, aile birliğini belgelendirmeleri halinde, aile birliğinin sağlanabilmesi için nakil talebinde bulunabilirler. Bu taleplerin değerlendirilmesinde hizmet ihtiyacının daha fazla olduğu yerde aile birliğinin sağlanması ve bu Yönetmelikteki istisnalar dışında norm kadronun uygun olması esas alınır.

(2) Eşlerden birinin farklı kurumda veya özel sektörde görev yapması halinde, aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği işlemlerinde Genel Yönetmeliğin 14 üncü maddesi hükümleri uygulanır.

(3) Eşlerin ikisinin de Bakanlık personeli olması halinde aşağıdaki hükümlere göre işlem yapılır;

a) Yönetici olmayan eş, yönetici eşin bulunduğu yere norm şartı aranmaksızın atanarak aile birliği sağlanır.

b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur statüsünde her ile belli ve sınırlı sayıda kadro ayrılan unvanlarda görev yapmaları nedeniyle, bulundukları görev yerlerinden ayrılamayan Bakanlık personelinin, bulunduğu yere bu Yönetmeliğe tabi olan eşinin ataması yapılarak aile birliği sağlanır.

c) Bu fıkranın (a) ve (b) bentleri hükümleri istisna tutulmak kaydıyla bu Yönetmelik kapsamındaki unvanlarda bulunmayan eşin talebi halinde, bu Yönetmelik kapsamındaki unvanlarda çalışan eşin olduğu yerde aile birliği sağlanabilir.

ç) Eşlerden birinin kuruluşlarda görev yapması halinde; öncelikle kuruluşlarda çalışan eşin olduğu yerde, kuruluşta çalışan eşin talebi halinde ise, kuruluşun ilişkilendirildiği Bakanlık hizmet biriminin uygun görüşü de alınarak diğer birimde çalışan eşin olduğu yerde aile birliği sağlanır.

d) (Değişik:RG-25/3/2016-29664) Eşlerden birinin bu Yönetmelik kapsamındaki unvanlarda aday memur olarak çalışması halinde, aile birliği aday memurun bulunduğu yerde sağlanır.

e) (Mülga:RG-25/3/2016-29664)

f) (Mülga:RG-25/3/2016-29664)

(4) Yukarıdaki bentlerde zikredilen istisnalar dışında aile birliği;

a) Eşlerin ikisinin de bulundukları hizmet bölgesinin zorunlu çalışma süresini tamamlamış olması halinde, eşlerden herhangi birinin talebiyle diğer eşin bulunduğu yerde,

b) Eşlerden sadece birinin bulunduğu hizmet bölgesinin zorunlu çalışma süresini tamamlamış olması halinde, zorunlu çalışma süresini tamamlayan eşin talebiyle diğer eşin bulunduğu yerde,

c) Eşlerin ikisinin de bulundukları hizmet bölgesinin zorunlu çalışma süresini tamamlamamış olmaları halindeyse; öncelikle daha alt bölgede bulunan eşin olduğu yerde,

ç) Eşlerin ikisinin de aynı hizmet bölgesinde bulunması halinde, doluluk oranı daha düşük olan hizmet alanında çalışan eşin olduğu yerde,

d) Eşlerin aynı hizmet bölgesinin doluluk oranları eşit olan hizmet alanlarında çalışması halinde, eşlerden birinin talebi doğrultusunda diğer eşin bulunduğu yerde,

sağlanır.

(5) Bu madde hükümlerine göre aile birliğinin sağlanamaması durumunda, eşlerin birlikte müracaat etmeleri halinde her iki eşin de zorunlu hizmet süresini tamamlamadığı alt hizmet bölgesi illerinden birinde aile birliği sağlanabilir.

(6) Bu Yönetmeliğin 14, 19 ve 20 nci maddeleri ile Genel Yönetmelikte belirlenen mazeret durumlarına istinaden ataması yapılan personelin, Bakanlıkta bu Yönetmelik kapsamında görev yapan eşi de talebi halinde, bu maddedeki kriterlere bakılmaksızın aynı ildeki uygun bir kadroya atanabilir.

Olağanüstü ve özel durumlarda yer değişikliği

MADDE 18 – (Mülga :RG-30/4/2015-29342) (5)

Unvan deÄŸiÅŸikliÄŸi suretiyle atamalar

MADDE 19 – (1) Kendi istekleriyle görevlerinden ayrılmak isteyen il müdür yardımcısı, ÅŸube müdürü, ilçe müdürü, müdür ve yardımcıları halen çalıştıkları görev yerlerinde en az bir yıl çalışmış olmak kaydıyla mevcut veya diÄŸer hizmet bölgelerine bu Yönetmelik hükümlerine baÄŸlı kalmaksızın atanabilirler. (Ek cümle:RG-14/2/2011-27846)(DeÄŸiÅŸik iki cümle:RG-28/6/2012-28337)  Bu görevleri Valilik veya Bakanlık onayı ile bir yıldan fazla yürütenlerin il içindeki birimlere/ilçelere/kuruluÅŸlara, üç yıldan fazla yürütenlerin ise diÄŸer illerdeki birimlere/ilçelere/kuruluÅŸlara atanma talepleri bu kapsamda deÄŸerlendirilir. Bu ÅŸekilde kuruluÅŸlara atama yapılabilmesi için, kuruluÅŸun görev alanı itibari ile iliÅŸkilendirildiÄŸi Bakanlık hizmet biriminin uygun görmesi ÅŸarttır. (Mülga cümle :RG-30/4/2015-29342)

 (2) (Ek:RG-14/2/2011-27846)Bir ilde ortaya çıkan ihtiyaca göre, ilgili Valilik veya ana hizmet biriminin teklifi doÄŸrultusunda aynı Ä°ldeki il/ilçe/birim/kuruluÅŸta görev yapan bir personel yine o Ä°l/ilçe/ birim/kuruluÅŸ müdürü ile il ve kuruluÅŸ müdür yardımcılıkları kadrolarına yapılacak vekaleten atama ve görevlendirme iÅŸlemlerini gerçekleÅŸtirmek üzere atanabilir ve görevlendirilebilir. Bu ÅŸekilde atama ve görevlendirmesi yapılanlar, bir yıl geçmeden söz konusu vekaleten atama ve görevlendirmelerinin sona ermesi halinde önceki görev yerlerine atanırlar.

(3)(2) İlgili eğitim-öğretim kurumundan mezun olmaları nedeniyle (Değişik ibare :RG-30/4/2015-29342)Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğine göre yapılan sınavlara istinaden bu Yönetmelik kapsamındaki kadrolara yerleştirme ve atamalar Bakanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre döneme tabi olmaksızın yapılır.

Hizmet gereği olarak yapılabilecek yer değiştirmeler

MADDE 20 – (BaÅŸlığı ile birlikte deÄŸiÅŸik :RG-30/4/2015-29342)  

 (1) Haklarında adli veya idari soruÅŸturma yürütülen personelden soruÅŸturma sonucunda bulundukları yerde görev yapmalarında sakınca görülenler, görev yaptıkları hizmet biriminin görev yeri deÄŸiÅŸikliÄŸi yönündeki teklifi dikkate alınarak hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma sürelerini tamamlama ÅŸartı aranmadan, atama dönemlerine baÄŸlı kalmaksızın yer deÄŸiÅŸikliÄŸine tabi tutulabilirler.

(2) Hizmet gereği yer değişikliği yapılacak memurun halen görev yaptığı hizmet bölgesindeki eksik hizmetleri aynı hizmet bölgesi içindeki (C) ve (D) hizmet grubu illerinden başlamak üzere başka bir hizmet alanında tamamlattırılır. Memurun görev yaptığı hizmet bölgesindeki diğer hizmet alanlarında norm kadronun dolu olması halinde, görev yapmadığı diğer hizmet bölgelerindeki (C) ve (D) hizmet grubu illerine ataması yapılabilir. Bu şekilde ataması yapılan memurun ayrıldığı hizmet bölgesindeki eksik hizmetleri daha sonra tamamlattırılır.

(3) Birinci fıkra gereği il içine tayin edilmesi uygun görülen personel hakkındaki kararın mahiyetine göre Bakanlık veya valilik tarafından il içinde durumuna uygun ilçelere/birimlere/kuruluşlara atanır.

(4) Bu madde gereği ataması yapılanlar, ayrıldıkları illere/ilçelere/kuruluşlara/birimlere atama tarihinden itibaren beş yıl geçmeden yeniden atanamazlar.

(Değişik ibare:RG-14/2/2011-27846)Yeni kurulan il/ilçe ile yeni açılan, birleştirilen, ismi değiştirilen, kapatılan kuruluşların personelinin atama ve görevlendirilmesi

MADDE 21 – (1) (DeÄŸiÅŸik :RG-30/4/2015-29342)  Hizmete yeni açılan kuruluÅŸ ile yeni kurulan ilçenin personel ihtiyacının öncelikle il içinden karşılanması esastır. Ancak, söz konusu ilçe ve kuruluÅŸlara hizmete açılmaları ya da kurulmalarından itibaren üç yıl süreyle il dışından, atama dönemine baÄŸlı kalınmadan, çalışmakta olduÄŸu bölge için bu YönetmeliÄŸin 7 nci maddesinde öngörülen zorunlu çalışma sürelerini tamamlayan ve halen çalıştığı ilde en az iki yıl, kuruluÅŸta en az üç yıl çalışan personel arasından talepte bulunanların ataması yapılabilir. Bu ÅŸekilde kuruluÅŸa atama yapılabilmesi için kuruluÅŸun iliÅŸkilendirildiÄŸi Bakanlık hizmet biriminin uygun görmesi ÅŸarttır.

(2) Norm kadrosu belirlenene kadar,  il içerisindeki diÄŸer (Ek ibare:RG-14/2/2011-27846)ilçe/kuruluÅŸ/ birimlerden hizmete yeni açılan (DeÄŸiÅŸik ibare:RG-14/2/2011-27846)ilçe veya kuruluÅŸa görevlendirme yapılabilir.

(3) Birleştirilen veya ismi değiştirilen kuruluşların personeli, birleştirilen veya yeni isim verilen kuruluşlara atanır. Bu personelin talepte bulunması ve amirlerinin uygun görmesi kaydıyla (C) ve (D) hizmet grubu illere/ilçelere/kuruluşlara/birimlere atama talepleri Bakanlıkça değerlendirilebilir. Bu kuruluşların normunun düzenlenmesi halinde ortaya çıkan norm kadro fazlası personel, talebi halinde bu Yönetmelik hükümlerine göre atamaya tabi tutulurlar. Kapatılan kurum veya kuruluşların personeli ise talepleri doğrultusunda, (C) ve (D) hizmet grubu illere/ilçelere/birimlere, talepte bulunmazlarsa resen benzeri kuruluşlara veya il içindeki norm kadrosu uygun diğer ilçe/kuruluş/birimlere atanırlar. Birleştirilen, ismi değiştirilen veya kapatılan kuruluşlardaki personelin diğer kuruluşlara atanabilmesi için, kuruluşlara atanma şartlarının taşınması (Değişik ibare:RG-14/2/2011-27846) gerekir.

Norm fazlası personelin ataması

MADDE 22 –(Değişik:RG-25/3/2016-29664)

(1) Norm kadrosunun üzerinde personeli bulunan illerden/ilçelerden/ kuruluşlardan/birimlerden il merkezinde bulunanların, öncelikle il merkezine, il merkezinde norm kadronun uygun olmaması halinde norm kadrosu uygun olan ilçelere/kuruluşlara, ilçelerde bulunanların ise norm kadrosu uygun olan diğer ilçelere, atama dönemine bağlı kalınmaksızın ve hizmet puanı esasına göre Bakanlık veya valiliklerce resen ataması yapılabilir. Kuruluşlara bu şekilde atama yapılabilmesi için norm kadrosunun uygun olması ve atanma şartlarının taşınması gerekir.

Karşılıklı yer değiştirme suretiyle atama

MADDE 23 – (1)  (DeÄŸiÅŸik :RG-30/4/2015-29342) Aynı norma tabi olan personel, bulunduÄŸu yerde en az bir yıl çalışmaları kaydıyla, bir defaya mahsus olmak üzere dönem ve puana baÄŸlı kalmaksızın karşılıklı olarak yer deÄŸiÅŸtirebilirler.

(2) Karşılıklı yer değiştirme talepleri (Ek ibare:RG-28/6/2012-28337) il veya kuruluş müdürlükleri aracılığı ile Genel Müdürlüğe intikal ettiği tarihten itibaren en geç iki ay içerisinde sonuçlandırılır.

(3) Bu Yönetmeliğin (Değişik ibare:RG-14/2/2011-27846) 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinde yer alan hükümlere tabi olan personel hakkında karşılıklı yer değiştirme hükümleri uygulanmaz.

(4) Karşılıklı yer değiştirme talebinde bulunan personelden birinin atamasının yapılması ve herhangi bir şekilde görev yerinden ayrılmasından sonra diğer personelin atamadan vazgeçme talebi dikkate alınmaz.

(5) Bu madde gereği kuruluşlara atama yapılabilmesi için atanılacak kuruluşun atanma şartlarının taşınması (Değişik ibare:RG-14/2/2011-27846) gerekir.

(6) (DeÄŸiÅŸik :RG-30/4/2015-29342)(8)  Bu madde gereÄŸince atanan personel, saÄŸlık ve can güvenliÄŸinden kaynaklanan mazeretler dışında atandıkları ilde/ilçede/birimde en az iki yıl, kuruluÅŸta ise en az üç yıl çalışmadan atanma talebinde bulunamaz.

(7) (Ek:RG-14/2/2011-27846)  Ä°l içi karşılıklı yer deÄŸiÅŸtirme talepleri bu maddede sayılan usul ve esaslar çerçevesinde il müdürlükleri tarafından deÄŸerlendirilir ve uygun görülenler hakkında iÅŸlem yapılır.

Atamalara başvuru esnasında gerçek dışı beyan

MADDE 24 – (1) Atamalara esas olacak beyan ve belgelerin gerçek dışı olduğu tespit edildiği takdirde, personelin atama işlemi iptal edilir ve haklarında yasal işlemler yapılır.

Atama için başvuru şartlarında aranacak özel nitelikler

MADDE 25 – (1) Bakanlık atama çeşitlerine göre kadroları ilan ederken, ilin/ilçenin/ kuruluşun/birimin ihtiyaçları doğrultusunda atanacaklarda; belli bir yaşı geçmeme, (Mülga ibare :RG-30/4/2015-29342) (…), disiplin cezası almamış olma, belli bir sertifika, inspektörlük, veteriner hekim uzmanlık belgesi ve diploma almış olma, lisansüstü ve doktora eğitimi tamamlama, belli bir seviyede yabancı dil bilgisi, laboratuvarda çalışmış olma, halen kuruluşlarda çalışana belli bir yılı veya hizmet süresini aşmama, belli bir süre belirtilen kuruluşlarda çalışma, sadece belirtilen kuruluşlarda çalışma, ilgili mevzuat gereği aranması gereken şartlar gibi özel nitelikler arayabilir.

Yönetmelikte hüküm bulunmayan haller

MADDE 25/A –(Ek :RG-30/4/2015-29342)  

 (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde Genel Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

MADDE 26 – (1) 1/12/1999 tarihli ve 23893 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte norm kadrosu bulunmayan kuruluşların norm kadrosu, düzenleninceye kadar 1 ve 2 nci hizmet bölgelerindeki kuruluşlarda çalışan mevcut personelin %20 fazlası, 3 ve 4 üncü hizmet bölgelerindeki kuruluşlarda çalışan personelin %25 fazlası, 5 ve 6 ncı hizmet bölgelerindeki kuruluşlarda çalışan personelin %30 fazlası olarak kabul edilir.

 (2) Bu YönetmeliÄŸin yürürlüğe girdiÄŸi tarihte norm kadrosu bulunmayan ilçe müdürlüklerinin norm kadrosu, düzenleninceye kadar, il müdürlüklerinin norm kadrosunun nüfusa göre oranlanarak ilçelere dağıtılması suretiyle bulunacak sayı olarak kabul edilir.

(3) Şube müdürlüklerinin normu ise düzenleninceye kadar yukarıda belirtilen usule göre il merkezi için belirlenen normun aşağıdaki tabloda düzenlenen oranları doğrultusunda kabul edilir.

 

İl Müdürlükleri Bünyesinde

Bulunan Şube Müdürlükleri

İl Merkezi Normu Esas Alınarak Unvanlara Göre

Birimlerde Çalışma Oranları

Veteriner Hekim   

Veteriner SaÄŸlık Teknikeri    

Veteriner Sağlık teknisyeni

Mühendis                                         Tekniker                                                        Teknisyen

Proje ve İstatistik Şube Müdürlüğü

% 20

% 20

Bitki Koruma Şube Müdürlüğü

 

% 20

Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü

% 40

 

Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü

% 5

% 15

Destekleme Şube Müdürlüğü

% 10

% 15

Kontrol Şube Müdürlüğü

% 25

% 30

 

GEÇİCÄ° MADDE 2  – (1) Bu YönetmeliÄŸin yürürlüğe girdiÄŸi tarihten önce kurum içi naklen atama için yapılan baÅŸvurular ile kuruluÅŸlara atanmak ve kuruluÅŸlardan ayrılmak amacıyla yapılan atama baÅŸvuruları 26 ncı madde ile yürürlükten kaldırılan Tarım ve KöyiÅŸleri Bakanlığı Memurlarının Yer DeÄŸiÅŸtirme Suretiyle Atanmalarına Ä°liÅŸkin Yönetmelik hükümlerine göre ve bu tarihte yürürlükte bulunan norm kadro dikkate alınarak 2009 yılı sonuna kadar deÄŸerlendirilir.

GEÇİCİ MADDE 3 – (1) Bu Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine göre 2009 yılı içerisinde yapılması gerekli kurum içi atama işlemleri bu Yönetmelikte ilan edilen takvime göre 2010 yılında gerçekleştirilir.

(2) Bu Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendine göre 2009 yılı içerisinde Haziran-Ağustos döneminde yapılacak İl içi yer değişiklikleri Valilikler tarafından bu yönde karar alınması halinde, 2010 yılı içerisinde gerçekleştirilir.

Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi kapsamında istihdam edilen personel

GEÇİCİ MADDE 4 – (Ek:RG-25/3/2016-29664)

 (1) Tarımsal Yayımı GeliÅŸtirme Projesi kapsamında istihdam edilen personelin, bulunduÄŸu il ve ilçelerde norm kadro doluluk oranı, ihtiyaç durumu, yeni çalışma modeline geçilmesi, eÅŸ ve mazeret gibi gerekçeler doÄŸrultusunda, bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde haklarında yeni bir atama iÅŸlemi gerçekleÅŸene kadar; norm kadro aşımına ve çalışma süresine bakılmaksızın bir defaya mahsus olmak kaydıyla, ilçeye baÄŸlı köy, mahalle ve beldelerde istihdam edilenler, ilçe müdürlüğü emrine, il merkezine baÄŸlı köy, mahalle ve beldelerde istihdam edilenler ise il müdürlüğü emrine bu maddenin yürürlüğe girdiÄŸi tarihte hiçbir iÅŸleme gerek kalmaksızın atanmış sayılırlar.

Yürürlük

MADDE 27 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 28 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini (DeÄŸiÅŸik ibare:RG-13/3/2012-28232)  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı yürütür.

__________

 

(1) 14/2/2011 tarihli ve 27846 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik deÄŸiÅŸikliÄŸi ile 18 nci maddenin, Onikinci fıkrasından sonra gelmek üzere  iki fıkra eklenmiÅŸ, diÄŸer fıkralar buna göre teselsül ettirilmiÅŸtir. 

 (2) 14/2/2011 tarihli ve 27846 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik deÄŸiÅŸikliÄŸi ile 19 uncu  maddenin birinci fıkradan sonra gelmek üzere ikinci fıkra eklenmiÅŸ ve takip eden fıkra teselsül ettirilmiÅŸtir. 

 (3) 13/3/2012 tarihli ve 28232 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik deÄŸiÅŸikliÄŸi ile Tarım ve KöyiÅŸleri Bakanlığı TaÅŸra TeÅŸkilatı Personelinin Yer DeÄŸiÅŸtirme Suretiyle Atanmalarına Ä°liÅŸkin YönetmeliÄŸin adında yer alan “Tarım ve KöyiÅŸleri Bakanlığı” ibaresi “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı” olarak deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.

 (4) Danıştay Ä°kinci Dairesinin Esas No. 2012/9024 sayılı dosyası üzerinden verdiÄŸi 8/11/2012 tarihli kararı ile bu YönetmeliÄŸin 20 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentlerinin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiÅŸtir. Aynı Mahkemenin 24/4/2013 tarihli ve Esas No. 2009/5136, Karar No. 2013/2470 sayılı kararı ile bu YönetmeliÄŸin 20 nci maddesinin (a) ve (b) bentleri hakkındaki iptal isteminin reddine karar verilmiÅŸtir.  

  (5) Danıştay Onaltıncı Dairesinin 21/12/2015 tarihli ve Esas No:2015/20008 sayılı kararı ile bu YönetmeliÄŸin 30/4/2015 tarihli ve 29342 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı TaÅŸra TeÅŸkilatı Personelinin Yer DeÄŸiÅŸtirme Suretiyle Atanmalarına iliÅŸkin Yönetmelikte DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile 15 inci , 16 ncı ve 18 inci maddelerinin yürürlükten kaldırılmasını düzenleyen hükmün yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiÅŸtir.

 (6) Danıştay Ä°dari Dava Daireleri Kurulu’nun 01/06/2016 tarihli ve YD Ä°tiraz No: 2016/228 sayılı kararı ile YönetmeliÄŸin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi ile 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (ç) bentlerinde yer alan  â€˜â€™ kuruluÅŸun görev alanı itibari ile iliÅŸkilendirildiÄŸi Bakanlık hizmet biriminin uygun görmesi ÅŸarttır.’’ Ä°baresi yönünden yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiÅŸtir.

  (7) Danıştay Ä°kinci Dairesinin 25/10/2016 tarihli ve Esas No:2016/2388 sayılı Kararı ile YönetmeliÄŸin 14 üncü maddesi birinci fıkrasının (b) bendinin son cümlesi ile (g) bendinin , (e) bendinin iki  ve üçüncü alt bentlerinin yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmiÅŸtir.

 (8) Danıştay Ä°kinci Dairesinin 8/2/2017 tarihli ve Esas No:2016/14763 sayılı kararı ile YönetmeliÄŸin 23 üncü maddesinin altıncı fıkrasının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiÅŸtir.

(9) Danıştay Ä°kinci Dairesinin 29/03/2018 tarihli ve Esas No:2016/2388 ; Karar No:2018/2116 sayılı kararı ile YönetmeliÄŸin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan ‘’Bu bent hükümlerine göre il müdürlüklerinden atanma talebinde bulunan personelin ayrılacağı il müdürlüğünün norm kadro doluluk oranının  % 50’nin altında olması veya atama sonrasında %50’nin altına düşecek olması halinde hizmetlerin aksamaması için atanma talebi uygun görülmez’’  ibaresi ile (g) bendi ve (e) bendinin 2 ile 3 üncü alt bentlerinin iptaline karar verilmiÅŸtir.

 

                                                                     

 

 

 

 

 

 

Yönetmeliğin Yayımlandığı Resmî Gazete’nin

Tarihi

Sayısı

12/8/2009

27317

Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmeliklerin Yayımlandığı Resmî Gazetelerin

Tarihi

Sayısı

1.  

14/2/2011

27846

2.  

13/3/2012

28232

3.  

28/6/2012

28337

4.

30/4/2015

29342

5.

25/3/2016

29664

 

 

Yönetmeliğin eklerini görmek için tıklayınız

Öğretmen il dışı atamaları ne zaman yapılacak? 2015 iller arası yer değiştirme

Haberin Devamı

İller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme başvuruları 10-16 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak; atamalar ise 18 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilecek. Ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri de 19 Haziran 2015 tarihinden itibaren başlatılacak.

Öğretmenlerin, 2015 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yapılacak.

Buna göre, zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunmayanlar ile bu yükümlülüklerini tamamlayan veya muaf olan öğretmenlerden 30 Eylül 2015 tarihi itibarıyla bulundukları ilde en az 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, iller arasında yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.

Haberin Devamı

Atamalarda; üç yıllık sürenin hesabında, sözleşmeli öğretmenlik ve asker öğretmenlik dâhil, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu ilde fiilen öğretmen olarak görev yaptıkları süreler dikkate alınacak.

İl DIŞI TAYİN BAŞVURULARI NEREDEN YAPILACAK?

Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacak.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır