gaz sıkışması ne demek / Gaz sıkışması nedir? Gaz sıkışması belirtileri nelerdir?

Gaz Sıkışması Ne Demek

gaz sıkışması ne demek

Bağırsakta Gaz Sıkışmasına Ne İyi Gelir?

Bağırsaklarda biriken gaz; oksijen, karbondioksit, metan ve nitrojenden oluşur. Sanılanın aksine, bağırsaktan dışarıya atılan gaz çoğu zaman kokusuzdur. Ancak gaz hidrojen sülfür içeriyorsa kötü kokulu olur.

Gazın oluşmasının birçok nedeni vardır. Bunlardan ilki yemek yerken yutulan havadır. İkinci neden ise bazı yiyeceklerdir. Bakliyatlar başta olmak üzere bazı yiyecekler vücutta gaz oluşumunu artırabilir. Bağırsakta biriken gaz, anüsten dışarıya hava çıkarılmasıyla ya da geğirerek vücuttan atılır.

Bazı durumlarda bağırsakta biriken gaz kolay ve rahat şekilde vücutta atılamaz. Bağırsaklarda gaz sıkışması, kişide şiddetli bir gaz sancısına sebep olur. Peki bağırsakta gaz sıkışmasına ne iyi gelir? Bağırsakta gaz birikmesi durumunda hangi yiyecekler tercih edilmelidir? Gelin bu soruların yanıtlarına birlikte bakalım.

Bağırsakta Gaz Sıkışması Halinde Ne Yapılmalı?

1) Probiyotik Gıdalar

  • Probiyotikler, bağırsak dostu mikroorganizmalardır.
  • Vücuda gıda veya takviye olarak alındığında bağırsak florasını düzenler; gaz sıkışması, ishal, kabızlık gibi sorunları giderir.
  • Doğal yollarla probiyotik almak için ev yapımı yoğurt, turşu, kombu çayı, boza, ayran ve kefir gibi fermente gıdaları tüketebilirsiniz.
  • Dilerseniz öncesinde doktora danışarak probiyotik takviyesi de alabilirsiniz.

Kedir Nedir, Faydaları Nelerdir? Hayrete Düşeceğiniz 11 Şifalı Özelliği

kefir

2) Rezene

  • Rezene, içerdiği bileşenler sayesinde uzun yıllardır alternatif tıpta kullanılan bir bitkidir. Yemekten sonra bir miktar rezene tohumu çiğnemek hem mideyi hem de bağırsakları rahatlatır.
  • Bu bitki kabızlığa karşı da etkilidir.
  • Rezeneden yapılan çay, sindirimi kolaylaştırarak bağırsakta biriken gazın vücuttan atılmasına yardım eder.
  • Bu bitki içerdiği lif sayesinde bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlar.

Rezene Çayı Faydaları, Neye İyi Gelir? Zayıflatır Mı? Nasıl Demlenir?

rezene

3) Anason

  • Anason içerdiği bileşenler sayesinde, mide ve bağırsaktaki spazmları giderir.
  • Sindirimi kolaylaştırır.
  • Şişkinlik hissini yok ederek hem mideyi hem de bağırsakları rahatlatır.
  • Bağırsak gazının sizi rahatsız ettiği zamanlarda, bir bardak içme suyuna bir çay kaşığı kadar kurutulmuş anason atarak anason çayı hazırlayabilirsiniz.
  • Bu çayı yemeklerden sonra tüketmenizi tavsiye ederiz.

Anason Çayı Faydaları ve Bebeklerde Kullanımı

Tarif için: Yıldız Anason Çayı (Hem Zayıflatan Hem de Süt Artıran)

4) Nane

  • Nane, karın şişliğini ortadan kaldırarak sindirimi rahatlatır.
  • Mentol özelliği sayesinde sindirim sistemindeki kasılmaları yok eder.
  • Nanenin bu özelliğinden yararlanabilmek için yağını, kurutulmuş yapraklarını ve taze halini kullanabilirsiniz.
  • Gaz sancınız varsa nane yağıyla sancınız olduğu bölgeye nazikçe masaj yapabilirsiniz.
  • Eğer besinleri sindirmekte sorun yaşıyorsanız yemeklerden sonra düzenli olarak nane çayı tüketmenizi öneririz.
  • Nane çayı hazırlamak için tek yapmanız gereken bir su bardağı içme suyunu kaynatıp içerisine bir tatlı kaşığı kurutulmuş nane yaprağı atmak. 5 dakika demlenme süresinden sonra çayınızı süzüp şifa niyetiyle içebilirsiniz.

Nane Çayının Faydaları, Hastalıklara 7 Şifalı Özelliği

nane çayı

5) Zencefil

  • Hem alternatif tıpta hem de ilaç sektöründe uzun yıllardır kullanılan zencefil, bağırsak gazına karşı etkili bitkiler arasında yer alır.
  • Mide ve bağırsak dostu olan bu besin, mide bulantısını önler. Hazmı kolaylaştırır.
  • Krampları ve ağrıyı hafifletir.
  • Zencefili baharat olarak yemeklerinize katabilirsiniz. Dilerseniz zencefil çayı hazırlayıp içebilirsiniz.
  • Kronik rahatsızlığınız veya düzenli olarak kullandığınız bir ilaç varsa zencefil tüketmeden önce doktorunuza danışmanızı öneririz. Zencefil çok güçlü ve etkili bir bitkidir. İlaç ile reaksiyona girdiğinde, istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.

Zencefil Çayının Faydaları Nelerdir? Zayıflatır Mı? Nasıl Yapılır?

zencefil

6) Zerdeçal

  • Zerdeçal, tıpkı zencefil gibi şifalı etkileri olan bir bitkidir.
  • Mideyi rahatlatır ve hazımsızlığa iyi gelir.
  • Gaz sıkışması sorunu yaşıyorsanız; zerdeçalı yemeklerinize baharat olarak ilave edebilir ya da çayını demleyip içebilirsiniz.
  • Ancak yine zencefilde olduğu gibi; kronik bir rahatsızlığınız veya düzenli kullandığınız bir ilaç varsa zencefil tüketmeden önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Zerdeçalın Faydaları: Az Bilinen 11 Özelliği

zerdeçal

7) Papatya

  • Sakinleştirici etkisiyle bilinen papatya mide ve bağırsaklardaki sancıyı geçirir.
  • Papatyanın bu etkisinden faydalanabilmek için isterseniz çayını demleyip içebilir, isterseniz de yağını sancının olduğu bölgeye masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Ne İşe Yarar?

papatya çayı

Diğer Öneriler

  • Bol Su İçin: Eğer hafif bir gaz sancısı varsa, ilk etapta bol su içmeyi deneyebilirsiniz. Bol su içmek sindirimi kolaylaştırır. Ayrıca bol su içtiğinizde daha sık tuvalete gitmeniz gerekir. Bu da gazın kolaylıkla çıkmasına yardımcı olur.
  • Yürüyüşe Çıkın: Hafif tempolu bir yürüyüş, bağırsakta sıkışan ve rahatsızlık veren gazın kolayca vücuttan atılmasına yardımcı olur. Yürüyüş yapma imkanınız yoksa evde egzersiz yapmak da rahatlama sağlayabilir. Ayrıca sancının olduğu bölgeye masaj yapmak da işe yarar.
  • Yediğiniz Besinleri Gözden Geçirin: Sık sık gaz sıkışması problemi yaşıyorsanız; son günlerde neler yediğinizi, nasıl beslendiğinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Eğer size dokunan bir yiyecek varsa bu yiyeceği beslenme rutininden çıkarmalısınız. Gluten ve laktoz intoleransı da fazla miktarda gaz oluşumuna sebep olabilir. Böyle bir durumdan şüphe ediyorsanız bir doktora danışmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca kuru baklagiller, pırasa, lahana, soğan vb. gaz yapan yiyeceklerden bir süre uzak durmayı deneyebilirsiniz.
su içmek

Bağırsak Tembelliğine İyi Gelen 10 Doğal Çözüm

Bağırsak Enfeksiyonuna İyi Gelen 10 Bitkisel Tedavi

Huzursuz Bağırsak Sendromu Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Evde 5 Doğal Bağırsak Temizleme Kürüyle Toksinlerden Hemen Arının

Bağırsakları Ne Çalıştırır? Anında Etki Eden 10 Doğal Yiyecek ve İçecek

Gaz sıkışmasına ne iyi gelir, nasıl geçer? Midedeki gaz sıkışmasına evde doğal ve bitkisel çözüm

Gaz sıkışması genellikle beslenme düzeni ile alakalıdır. Asitli içecekler, yanlış beslenme düzeni, süt ve alkol tüketimi gaz sıkışmasına neden olabilir. Gaz sıkışması belirtileri genellikle karın bölgesinde şişlik ve sancı şeklinde kendini gösterir.

Şiddetli derecede gaz sıkışması çeken bireylerde, midenin ve bağırsakların rahatlaması adına bazı ilaçlar kullanılabilmektedir. Gaz sıkışmasının önlenmesi adına evdedoğal yöntemler de oldukça etkili olmaktadır. Doğal besinlerin içerisinde; kimyon, zencefil, sirke, tarçın, rezene tohumu gibi bitkiler bulunmaktadır. Vücutta yer alan gaz birikimi önlemek adına egzersiz yapmak, gaz sıkışmasını önleyebilir. Sakız çiğnenmesi, hızlıca yemek yemek gibi durumlar gaz sıkışmasının en önemli nedenleri içerisinde bulunmaktadır.

Gaz Sıkışmasına Ne İyi Gelir?

Gaz sıkışması; bağırsak bakterilerinin yutulmuş olan hava ile birlikte tüketilen besinlerin fermente edilmesi neticesinde hem bağırsaklarda hem de mide içerisinde oluşmaktadır. Karın kısmında oluşan gaz sıkışması, bireyi oldukça rahatsız eden bir durumdur. Karın kısmında oluşan gaz sıkışması, bireyi rahatsız edecektir. Sağlık problemi şeklinde belirtilen gaz sıkışmasına iyi gelen şeylerin içerisinde; sağlıklı beslenme, ilaç tedavisi, zencefil ve papatya gibi doğal çaylar yer almaktadır. Gaz sıkışmasını önlemek için sırta masaj yaptırmak da faydalı olabilir.

Gaz Sıkışmasına Evde Doğal ve Bitkisel Çözüm Önerileri

Zencefil

Gaz sıkışmasına ne iyi gelir, nasıl geçer Midedeki gaz sıkışmasına evde doğal ve bitkisel çözüm

Zencefil özellikle bağırsaklarınızda oluşan gaz sancılarının azalmasını ve özellikle gaz nedeniyle karın bölgesinde oluşan acı ve ağrıların dinmesini sağlayan ilk akla gelen ve en etkili bitkisel çözümlerden birisidir. Ancak fazla tüketildiğinde de mide ağrılarına sebep olabilir. Bu nedenle taze zencefil kullanacaksanız yemeklerden sonra küçük bir parça ağzınıza atıp çiğneyebilir, toz zencefil kullanacaksanız 1 çay kaşığından daha fazlasını tüketmemeye özen gösterebilirsiniz. Dilerseniz 1 fincan zencefil çayı içerek de bu problemden kolayca kurtulabilirsiniz

Kimyon

Gaz sıkışmasına ne iyi gelir, nasıl geçer Midedeki gaz sıkışmasına evde doğal ve bitkisel çözüm

Kimyon, gaz problemi dendiğinde akla ilk gelen besinlerden birisidir. Bildiğiniz gibi gaz yapmasıyla bilinen kurubaklagiller yemeklerine de bu nedenle çok sık katılır kimyon. Sancı halinde iken 1 bardak sıcak suyun içine 1 tutam kimyon atıp 10 dakika demlendirdikten sonra elde ettiğiniz bu çayı süzerek yemeklerin ardından içebilir, dilerseniz sütün içine 1 çay kaşığı kadar karıştırıp içebilirsiniz. Her türlü kullanımında gaz sancılarının hafiflemesini sağlayacaktır.

Sirke

Gaz sıkışmasına ne iyi gelir, nasıl geçer Midedeki gaz sıkışmasına evde doğal ve bitkisel çözüm

Hemen her derde deva doğal besinlerden olan sirke gaz sancısı sorunu söz konusu olduğunda da uzmanlığını konuşturuyor desek yeridir. 1 su bardağı ılık suyun içine yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar doğal elma sirkesi ilave edip içerseniz gaz sancısına bağlı karın bölgesinde oluşan ağrıların azaldığını fark edeceksiniz.

Rezene tohumu

Gaz sıkışmasına ne iyi gelir, nasıl geçer Midedeki gaz sıkışmasına evde doğal ve bitkisel çözüm

İçindeki faydalı lifler ve gaz giderici özelliği ile gaz sancılarına, bağırsak sorunlarına birebir olan doğal çözümlerden biri de rezene tohumudur. Rezene tohumunu kurutulmuş olarak aktarlardan kolayca temin edebilir, dilerseniz ağzınıza birkaç rezene tohumu alıp çiğneyerek dilerseniz de çayını demleyerek ondan faydalanabilirsiniz.

Tarçın

Gaz sıkışmasına ne iyi gelir, nasıl geçer Midedeki gaz sıkışmasına evde doğal ve bitkisel çözüm

Ağrıları dindirici etkileriyle tarçın, gaz nedeniyle oluşan sancıların da dinmesini, mide ve bağırsakların rahatlamasını sağlıyor. Tarçının da tıpkı zencefil gibi çayını demleyebilir, yoğurdun içine ilave ederek yiyebilirsiniz.

Karbonat

Gaz sıkışmasına ne iyi gelir, nasıl geçer Midedeki gaz sıkışmasına evde doğal ve bitkisel çözüm

Vücudun alkali dengesini bulmasında en önemli maddelerden biri olan karbonat, bu özelliği sayesinde gaz sancılarının da dinmesine destek oluyor. Tıpkı sirke gibi birçok problemde vücuda destek olan karbonatı nasıl kullanacağınıza gelirsek, 1 su bardağı ılık suyun içine 1 ya da yarım çay kaşığı kadar ilave edip karıştırarak içebilirsiniz.

Sıcak su torbası

Gaz sıkışmasına ne iyi gelir, nasıl geçer Midedeki gaz sıkışmasına evde doğal ve bitkisel çözüm

Gaz sancılarının rahatlayarak dinmesine olanak sağlayan bir başka doğal yöntem de sıcak su torbası. Sancı olan bölgeye sıcak su torbasını pamuklu bir beze sararak dikkatli bir şekilde koyup yaklaşık bir 5 dakika kadar bekletebilirsiniz. Ağrınızın azaldığını fark edeceksiniz.

Egzersiz

Gaz sıkışmasına ne iyi gelir, nasıl geçer Midedeki gaz sıkışmasına evde doğal ve bitkisel çözüm

Vücudun içinde çok miktarda gaz biriktiğinde yapılacak en doğal ve etkili çözümlerden biri tabii ki hareket etmek! Dilerseniz yete sırt üstü uzanıp yarım mekik çekerek dilerseniz de sırt üstü uzanmış haldeyken bacaklarınızı dizden kırıp karnınıza doğru çekerek egzersiz yapabilir ve bunun kısa sürede faydasını hızla görebilirsiniz.

Gaz Sıkışması Nasıl Geçer?

Gaz sıkışması; sürekli ve sağlıklı spor ile geçebilmektedir. Oldukça şiddetli gaz sancıları, gaz sıkışmasının en kötü nedenleri içerisindedir. Bu tür durumlarda alanında uzman bir hekime başvurmak, sağlık açısından oldukça gereklidir.

Havanın yutulması sonucunda vücutta gaz oluşumu ortaya çıkar ve bunun neticesinde gaz sıkışması da söz konusudur. Bununla beraber süt içtikten sonra süt ürünlerine karşı hassas olan bireylerde gaz sıkışması oluşumu olasılığı daha yüksektir. Kabızlığın da gaz sıkışması yaptığı belirtilebilir. Gaz sıkışmasının geçmesi adına sağlıklı beslenmek, zencefil, papatya, kimyon gibi pek çok bitki çayının tüketimi, gaz sıkışmasının önüne geçecektir.

Gaz Sıkışmasına İyi Gelen İbrahim Saraçoğlu Kürü

Gaz sıkışmasına iyi gelen Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu kürü aşağıda yer alıyor.

Malzemeler;

1 tutam süpürge otu

1-2 yudum su

Hazırlanışı;

Süpürge otunu dövün.

1 yudum su ile yutun.

Malzemeler;

1 tutam ebegümeci (iri olanlarını tercih ediniz)

1 bardak su

Hazırlanışı;

Tepeleme bir tatlı kaşığını 1 bardak suda ile yutun. Günde 2 defa çayını yapıp içildiğinde huzursuz bağırsak sendromuna da iyi gelir. 15 gün devam edilir.

Gaz Sıkışması Belirtileri Nelerdir?

- Gaz çıkarma ve geğirme,
- Karında bölgesindeki ağrı ve kramplar,
- Karın bölgesindeki şişkinlik, spazm, dolgunluk ve basınç hissi,
- Karnın fiziksel olarak dışa doğru büyümesi.

Midede ya da Karında Gaz Sancısı Çözümü

Yetişkin kişilerde ortaya çıkan gaz sıkışması sorunun çözümü, bebeklere ve çocuklara göre daha karışık olduğu belirtilebilir. Yetişkin bireylerin; soğan, enginar, fasulye, brokoli, armut, lahana, karnabahar, elma gibi tüketilen besinlerden ötürü gaz sıkışması yaşadığını belirtmek önemli olacaktır. Gaz sıkışması olan kişiler, beslenme düzenini inceleyerek, hangi besinin kendisinde gaz sıkışmasına neden olduğunu bulabilir ve bu duruma göre beslenebilir.

Süt ve süt ürünlerinin çokça tüketilmesi, gaz sıkışmasını da beraberinde getirecektir. Bu yüzden laktozsuz süt ürünlerini tercih edip, gaz sıkışmasının önüne geçilebilir. Gün içerisinde bol bol su içmek de sindirime iyi geldiği için gaz sıkışmasının olumsuz etkileri en aza indirilebilir. Gaz sıkışmasına karşı denenen her çeşit metoda karşın, bu durumun devam etmesi ile kişinin alanında uzman bir doktora başvurup, şikayetlerini belirtmesi gerekir. Bu şekilde gaz sıkışması sorunundan kurtulmak mümkün olabilir.

Bebeklerde Gaz Sıkışması Nasıl Geçer?

Bebeklerin önemli bir bölümünde görülen gaz sıkışması bir sorun değil, bebeğin dış dünyaya karşı uyum sağlamasında gösterdiği fizyolojik bir vaziyettir. Emziren annelerin, tüketmiş olduğu gıdalarda gazın bulunmasıyla, bebeğin içtiği süte direkt etki etmesi ile bebeklerde gaz oluşumu söz konusudur.

Bebeklerin sancılanmasını beklemeyerek, her beslenmesi sonucunda gaz çıkarılması oldukça önemlidir. Bu; gaz sıkışmasının önüne geçecektir. Annenin; karnabahar, kurubaklagil, lahana, fasulye, elma, armut, asitli içecekler tarzındaki gaz yapıcı gıdaları tüketmemesi, bebeklerde gaz sıkışmasının önüne geçecektir.

Gaz sıkışması olan bebeklerin, karın kısmına ve sırtına yağlarla masaj yapmak, sırtına ılık bir bez koymak, bebeklerde gaz sıkışmasının önüne geçmektedir. Bebeklerin hafifçe sallanması gibi metotlarda bebek için faydalı olabilmektedir. Bu tür yöntemler denenip, gaz sıkışması probleminden kurtulmak mümkün olacaktır.

Gaz sıkışması neden olur? Gaz sıkışmasının belirtileri nelerdir? Gaz sıkışması nasıl geçer?

Gaz sıkışması neden olur? Gaz sıkışmasının belirtileri nelerdir? Gaz sıkışması nasıl geçer?

Toplumun yüzde 80'inin sık sık yaşadığı rahatsızlıklardan biri olan gaz sıkışması yaşam kalitesini düşüren sağlık sorunlarından biridir. Genellikle yemek sonrası görülen gaz sıkışması erkeklere oranla kadınlarda daha sık görülür. Bunun nedeni de kadınların daha çok bağırsak problemleri yaşamasından kaynaklıdır. Gaz sıkışması neden olur? Gaz sıkışmasının belirtileri nelerdir? Gaz sıkışması nasıl geçer?

Gaz sancısı yemek yerken havada olan bakterilerin mide ve bağırsaklara yerleşmesi ile oluşur. Bu durum normal sindirim dolaşımında meydana gelen bir faktördür ancak havanın atılmaması durumunda burada birikir ve sıkışır bu da şiddetli sancılarla kendini belli eder. Her yaşta her cinste görülür. Ancak kadınlarda daha fazla görülür. Bunun nedeni kadınlarda bağırsak soruları daha sık görülür. Gaz sıkışması çok fazla ciddiye alınmayan bir rahatsızlıktır. Ancak gaz vücuttan atılmadığında ciddi hastalıklara zemin hazırlayabilir. Utanç verici olarak bakılan bu durum aslında sağlık açısından oldukça faydalıdır. Gaz çıkarmayan kişilerde sindirim hastalıkları meydana gelir. Ayrıca bu gaz kramplara ve şiddetli kasılmalara neden olur. Gaz sıkışması nedeniyle vücuttan atılmayan kötü hava bağırsak fonksiyonlarını olumsuz etkiler. 

İshal neden olur? En çabuk ishal nasıl geçer? İshale iyi gelen besinler nelerdir?İLİŞKİLİ HABERİshal neden olur? En çabuk ishal nasıl geçer? İshale iyi gelen besinler nelerdir?

Gaz sıkışması neden olur?

Gaz sıkışması neden olur?

GAZ SIKIŞMASININ NEDENLERİ NELERDİR?

- Karbonhidrat ve yağlı yiyeceklere bağlı gelişen bağırsakların yavaşlaması ile ortaya çıkan kabızlık gaz sıkışmasına neden olan temel faktördür. 

- Bazı besinlere karşı hassasiyet gösteren mide ve bağırsaklar hazımsızlık sorunu yaşar. Bu durum sonucunda sindirim sistemi rahat hareket edemez.

- Özellikle hızlı yemek yiyenler hava alışverişini vücudun ihtiyacından fazla yaparlar. Böylece vücutta fazla hava birikir. Bu hava da gaz oluşumuna neden olur.

bazı besinler gaz sıkışmasına neden olur

bazı besinler gaz sıkışmasına neden olur

Kabızlık nedir ve neden olur? Kabızlığı bitiren doğal kür önerileri...İLİŞKİLİ HABERKabızlık nedir ve neden olur? Kabızlığı bitiren doğal kür önerileri...

- Kuru fasulye, lahana, soğan, karnabahar, enginar, mercimek, kuru üzüm, brokoli, soğan, erik kurusu ve elma bu besinlerde fazla karbonhidrat olduğundan fazla gaza neden olur. Ayrıca patates, makarna ve pirinç gibi yiyeceklerde tekrardan ısıtılınca gaz oluşumunu artırır. 

- Huzursuz bağırsak sendromu ve bağırsak iltihaplanması dışkılama sistemini olumsuz etkiler. Bu gibi durumlarda içeride biriken gaz rahat hareket edemediğinden sıkışır. Bu rahatsızlıklara; bulantı, halsizlik ve yüksek ateş gibi durumlar eşlik eder.

- Regl döneminde rahim de oluşan kasılma ve sancılar alt karını olumsuz etkilediğinden burada gaz birikmesi daha kolay olur. 

GAZ SANCISININ BELİRTİLERİ?

Dışkılama da zorlanma ve ağır koku

Şiddetli karın ağrısı ve kasılma

Kasılmalara bağlı gelişen nefes alıp vermede zorluk çekme

Kaslarda ağrı

Terleme ve mide bulantısı gibi belirtilerle kendini gösterir.

GAZ SIKIŞMASI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Belirtiler sonrası bir uzmana görünmekte fayda var. Uzmanlar ilk belirtilerde ve hafif ilerleyen gaz sıkışmasında genellikle ilaç tedavisi uygular. Aynı zamanda alerjik testi yapılır. Bazı besinlere karşı hassas olan kişilere özel diyet programı hazırlanır. Ayrıca daha yavaş ve tane tane yemek yenilmesi önerilir. 

Gaz sıkışmasına ne iyi gelir

Gaz sıkışmasına ne iyi gelir

GAZ SIKIŞMASINA NE İYİ GELİR?

- Zencefil içerdiği gingerol maddesi sayesinde gaz sıkışmasına neden olan hazımsızlık ve mide nezlesine iyi gelir. Gaz sıkışması yaşayan kişi yemekten önce bir bardak zencefil çayı tüketmelidir. 

- Yatıştırıcı özelliği olan papatya, gaz sıkışmasını önleyerek rahat bir dışkılama sağlar. Ayrıca papatya sadece gaz sıkışmasına değil depresyon ve strese de iyi gelir.

- Kimyon tohumu çiğnendiğinde ağız içerisinden mideye kadar olan yerlerde biriken bakterileri temizler. Böylece gaz sıkışmasını önler. Özellikle sık sık gaz sıkışması yaşayan kişiler yemeklerden sonra bu yöntemi uygulamasında fayda var. 

- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ile bir bardak ılık suyu karıştırın.Günde bir bardak tüketin. Sancıya ve gaz sıkışmasına sebep olan midedeki fazla asidin azalmasında yardımcı olur.

- Gaz sıkışması sırasında yavaş yavaş bir bardak ılık su içerek, sancının olduğu yere masaj yapınız.

- Gaz sıkışmasını sık sık yaşıyorsanız. Dar giyinmekten kaçınınız. 

Kirpik nasıl takılır? Takma kirpik takmanın püf noktaları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Kirpik nasıl takılır? Takma kirpik takmanın püf noktaları nelerdir?

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır