eser holding iletişim / İnsan Kaynakları - Eser Group

Eser Holding Iletişim

eser holding iletişim

Türkiye&#;nin İlk LEED Platin Alan Binası!!!

Altensis&#;in LEED sertifikası yönetimini yaptığı Eser Yeşil Binası, her şeyin başında daha az enerji tüketmeyi hedefleyerek tasarlandı. Binamız, enerjisinin ciddi bir kısmını da kendi bünyesinde üretiyor. Düşük enerjinin yanında, benzerlerinden farklı olarak enerji sistemlerinde yüksek performans hedefleyen binada çok gelişmiş birçok sistem hibrid olarak, bir otomasyon sistemiyle bütünleştirilerek kullanıldı.

Yeşil binalar çevre ve insan sağlığı üzerindeki negatif etkileri ortadan kaldırmak için tasarlanan yapılardır. Bu binalar, geleneksel binalardan oldukça az enerji ve su tüketen, çevresel etkileri daha az olan ve genel olarak daha yüksek iç mekân hava kalitesine sahip binalardır. Bunun yanında yeşil binalar, yapı malzemeleri, mobilya ve mefruşatların kullanım ömrü etkilerinin önlenmesine de sebep olmaktadırlar. Bu yararlar daha iyi mekân geliştirme uygulamalarının; tasarım ve inşaat seçimlerinin; işletme, bakım, bertaraf etme ve yapı malzemeleri ve sistemlerin olası yeniden kullanımının kümülâtif etkilerinin sonucudur.

Eser Yeşil Binası, Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından geliştirilmiş olan LEED (Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik) değerlendirme sisteminin birçok tanımlanmış kriterini karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Yeşil bina inovasyonlarıyla ilgili olarak LEED sisteminde, tasarım ve inşaat uygulamalarına yönelik aranan kriterler, yapının yeri, su ve enerji kullanımı, çevresel olarak tercih edilir üretim ve atık yönetimi aktiviteleri, iyileştirilmiş iç mekân kalitesi ve &#;sürekli gelişim&#; yaklaşımıdır.

Değerlendirme sistemi, herkes tarafından erişilebilir bir belge olup, Amerikan Yeşil Bina Konseyi&#;ne ait olmasına rağmen, kapsamlı bir komisyon tarafından güncellenmekte ve zamanla geliştirilmektedir.

Eser Yeşil Binası, Şubat ayında dünyanın en prestijli yeşil bina değerlendirme sistemi LEED&#;in en yüksek dereceli sertifikası LEED PLATİN&#;i almıştır. Tamamen Türk mimarlığı ve mühendisliğiyle inşa edilen Eser Yeşil Binası, Türkiye&#;de LEED PLATİN&#;e sahip ilk bina olmuştur. LEED kriterlerine hakkında bilgi vermek gerekirse, bu kriterleri 5 başlık altında toplayabiliriz. BU başlıklar altında yaptığımız işler aşağıdaki gibi özetlenebilir:

1. Sürdürülebilir Çevre Planlaması

Bu başlık altında özellikle Atık Yönetim planı, Erozyon kontrol Planı, Hava kalitesi Planı gibi ülkemizde pek fazla sıklıkla kullanılmayan planların yapılması ve uygulanması sağlanmıştır. Çevreye verilecek olumsuz etkileri en az düzeyde tutmak amacıyla gereken önlemlerin alınması ana hedeftir. Gelişim yoğunluğu, çevredeki sosyal alanların ulaşım mesafesi dikkate alınmıştır Ayrıca bireysel araç kullanımını azaltmak için yürüme mesafesinde otobüs duraklarının olması önemli bir artı değer yaratmaktadır. Toplam çalışanların % ine karşılık gelecek biçimde bisiklet park yeri yapılmıştır. Duş alanları ise toplam çalışanların % sine karşılık gelmektedir. Ayrıca Düşük emisyonlu araçlar için toplam park yeri kapasitesinin %8,16 sı ayrılmıştır. Toplam inşaat arazisinin %51,8 i yeşillendirilmesi sağlanmış bu amaçla özellikle yatay bahçe uygulaması yapılmıştır. Bitkilendirilmiş açık alan miktarı inşaat alanının %31 ine karşılık gelmektedir. Toplam park alanının %94 ü yeraltına alınarak ısı adası etkisi en az düzeye indirildi. Yine aynı amaçla, güneş ışığı yansıtma indeksi yüksek malzemeler seçilmiştir. Işık kirliliğine yol açmamak için dış aydınlatma yapılmamıştır.

2. Su Verimliliği

EPA Standartlarına oranla projemizde kullanım suyu %59 oranında azaltılmıştır. Bu sonuca varabilmek için su verimliliği adına Yağmur suyu Planı yapılarak şebekeye verilen yük azaltılmıştır. Arazi üzerine düşen yağmur suları toplanarak peyzaj sulamasında kullanılmış, çift kademeli rezervuarlar, susuz pisuarlar, gri su arıtma sistemi, debi ayarlı musluklar ve yağmuru suyu toplama sistemlerin yerleştirilmesi sayesinde su kullanımı en az seviyeye indirilmiştir.

3. Enerji Verimliliği

Aynı alanda kurulabilecek normal bir binaya göre enerji harcamasında %40 a varan bir tasarruf sağlanmıştır. Binamızdaki toplam enerji harcamasının %2 kadarlık kısmı yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanmaktadır. Ayrıca % yenilenebilir enerji satıcısı bir firma ile enerji alımı konusunda anlaşılmıştır. Tüm iç aydınlatma sistemi hareket, ışık ve benzeri sensorlar ile otomatik kontrollü olarak yapıldı.

4. Malzeme ve Kaynaklar:

Projemizde kullanılan tüm soğutucu ve ısıtıcı sıvılar ozon tabakasına zarar vermeyecek biçimde seçilmiştir. İnşaat sürecince oluşan atıkların %88’i geri dönüşüme kazandırılmıştır. Projemizde yeniden kullanılan ofis malzemelerinin oranı %12 olarak gerçekleşirken, geri dönüşüm ile elde edilen malzemelerin %21 oranında projede kullanılması sağlanmıştır. Yerel malzeme kullanımına önem verilerek proje bütçesinin %44 ü km lik bir alandan tedarik edilmiştir.

5. İç Mekân ve Yaşam Kalitesi:

Ashrea Standardına oranla %30 daha fazla havalandırma sağlanmıştır. Taze hava girişine CO2 sensorları yerleştirilerek otomatik temiz hava besleme sistemi oluşturulmuştur. İnşaat esnasında ve taşınma öncesinde İç hava kalitesi konusunda çalışmalar yapıldı. Yaz ve kış aylarında farklı modlarda sıcaklık kontrolü yapabilecek sistemler kurulmuştur. Devamlı kullanılan mekânların %78 i günışığı alabilecek biçimde tasarlanmıştır. Ayrıca Çatı katında 2 adet günışığı bacası ile güneşten daha fazla yararlanılması sağlanmıştır. Düşük Uçucu Organik Bileşik içeren yapıştırıcı, macun, boya ve kaplama malzemelerinin kullanımına önem verilmiştir.

6. Yenilikler, yeni fikirler

Projemiz tüm kamu ve özel firmalara özellikle üniversitelere her türlü araştırma için açık tutulmuştur. Tanıtım amaçlı programlar, paneller, konferanslar düzenlenmiş ve halen devam etmektedir. Projemiz kapsamında hemen yanımızdaki kömür deposu kaldırılarak, kirlenmiş toprağın temizlenmesi, yeniden kullanımı ve bölgenin bir yeşil enerji parkı olarak düzenlenmesi için çalışmalarımız sürmektedir. Bölgesel anlamda enerji verimliliği konusunda örnek teşkil edecek bir veri toplama ve değerlendirme sistemi geliştirilmiştir. Sonraki projelere ışık tutacak bir sistem optimizasyonu üzerinde çalışmalar sürmektedir.

Tüm bu Çalışmaların sonucu Eser Yeşil Binası, Leed kriterlerin göre 90 puan toplanmış ve Platin Sertifika almaya hak kazanmıştır.

Eser Yeşil Binası Broşür ( MB PDF)

Projenin Web Sitesi:

seafoodplus.info

 

ESER YEŞİL BİNASI MEKANİK SİSTEMLER

Binanın enerji performansının ve iç hava kalitesinin arttırılması için aşağıdaki 4 önlemi karşılayan mekanik sistem­ler tasarlanmıştır:

1. Projelerin kanunlara ve standartlara uygunluğu,

2. Bina için yüksek enerji performanslı araçların seçimi,

3. Tasarımların sıkı takibi,

seafoodplus.infoyon senaryolarının kurgulanması ve sistem operasyonlarının proje ve senaryolara uygunluğunun sağlanması.

Birçok sistemin karması olan bu yeşil mekanik sistemin amacı, minimum ekserji yok edimini ve ömür maliyeti hedeflerini en yüksek verimle başarmaktır.

Bina otomasyon sistemi (BOS) ile tüm mekanik ve aydınlatma sistemlerinin etkileşimde olması sağlanmakta, kullanılmayan alanlarda havalandırmanın, ısıtmanın ve soğutmanın azaltılmasından avantaj sağlanarak operasyon enerjisi azaltılmaktadır.

Isıtma ve Soğutma Sistemleri

VRV Sistemi: Bu sistem binanın ısıtılmasında ve soğutulmasında kullanılmaktadır.

Toprak Kaynaklı Isı Pompası: Bu sistemle topraktan elde edilen ısı daha yüksek sıcaklıklara dönüştürülerek mekan ve su ısıtılması için gereken yerlerde kullanılmaktadır. Aynı işlem soğutma işleminde de tersi şekilde oluşturulmaktadır.

Eser Yeşil Binası&#;nda ısıtma ve soğutma yüklerinin bir bölümünü karşılayabilmek amacıyla, 60 kVV&#;lık toprak kaynaklı ısı pompası kullanılmış ve bina çevresine 5 adet m. derinlikte sondaj kuyusu açılmıştır. 5 borulu sistem, suyu m derinliğindeki kuyularda 5 kez devirdaim ederek, binanın ısı pompasına aktarmaktadır. Toprak kaynaklı ısı pompası ile toprak altındaki sabit ısı kullanılarak, yazın soğuk, kışın ise sıcak su elde edilmektedir. Bu şekilde sistem, binanın hem ısıtma hem de soğutma ihtiyacını karşılamaktadır.

Kojenerasyon) Ünitesi: Temiz elektrik ve ısı üretimi amacıyla 1 adet 90 kVV termal kapasiteye sahip kojenerasyon ünitesi tasarlanmıştır. Bu üniteden çıkan atık ısı, dış VRV ünitelerinin ve klima santrallerinin ısı ihtiyacına destek olarak kullanılmaktadır. Bu cihaz ile elektrik enerjisi haricinde, absorpsiyonlu soğutma grubunun çalışması için gerekli sıcak su temin edilmektedir. Bu sistemden üç nihai ürün olan mekanik güç, ısı ve soğutma elde edildiği için, trijenerasyon olarak adlandırılmaktadır.

Termal Depolama Sistemi:

Bu sistemde sıcak ve soğuk su tankları olarak adlandırılan termal enerji depolama tankları kullanılmaktadır. Bu tanklarda toprak kaynaklı ısı pompası, soğutma grubu ve kojenerasyon ünitesi kullanılarak, pik yüklerin oluştuğu saatler haricinde sıcak, soğuk ve buz depolaması yapılmaktadır. Bu şekilde enerji tüketimi minimize edilmektedir.

Buz Depolama Sistemi:

Gece saatlerinde, elektrik fiyatının düşük olduğu gece tarifelerinden yararlanılarak buz üretilip tanklarda depolanmaktadır. Daha sonra depolanan buz, sıcaklığın yüksek olduğu gündüz saatlerinde binanın soğutulmasında kullanılmaktadır. Yoğun olmayan saatlerdeki enerji kullanımından yararlanan bu sistemler, ülkenin enerji tüketimini dengelemekte, gündüz saatlerindeki pik yükü azaltmakta ve binalarda uygun mali­yetli soğutma çözümleri sunmaktadırlar.

Eser Mechanical Load Charts

Havalandırma Sistemi

Genel olarak insanlar vakitlerinin %90&#;ını iç mekanlarda geçirdikleri için, iç mekan hava kalitesi çok büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle, daha sağlıklı ve verimli çalışma alanları yaratabilmek için ilk hedef havalandırma, sıcaklık, bağıl nem, hava kalitesi, koku ve gürültüyle ilgili var olan performans standartlarını karşılamak olmuştur. Çalışanlar odalarının sıcaklığını ve aydınlatma miktarını ayarlayabilmektedirler. Ayrıca, iç mekan hava kalitesini arttırmak için taze hava miktarı ASHRAE standartlarının %30 üzerine çıkarılmıştır.

C02 Sensörleri:

İç mekan hava kalitesini takip etmek ve karbondioksit miktarını ölçmek için ofislerde CO2 sensörleri kullanılmaktadır.

ESER is once again listed as a top international contractor by Engineering News Record (ENR).

WELCOME TO ESER

>

About

WELCOME

TO ESER

Eser is a leading international contracting and engineering group of companies working in four continents. Promoted by a professional team highly experienced in international construction, Eser aims to undertake technical construction projects internationally and to be a competitive player in the geographical regions where it carries out its activities. Please click to learn more about us.

ABOUT ESER

Projects

Please enter to see our ongoing projects around the world and their details.

Learn More

Markets

To learn more about Eser in our targeted regions and countries, please click on the link below.

Learn More

Project & Engineering

Eser Project is one of the leading engineering and consultancy companies in Turkey.

Learn More

İlhan ADİLOĞLU. Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza.
Can ADİLOĞLU Teknik Grup Başkanı
Cem ADİLOĞLU Finans Grup Başkanı

Su Yapıları

· Barajlar

· Hidroelektrik Santraller

· Sulama Sistemleri

· Drenaj Sistemleri



Ulaştırma

· Otoyollar ve Karayolları

· Demiryolu ve Metro Sistemleri

· Köprü, Viyadük ve Tüneller

· Limanlar

· Havaalanları



Kentsel Altyapı

· Su Temini ve İçmesuyu Sistemleri

· Arıtma Tesisleri

· Kentsel Altyapı Sistemleri

· Katıatık Depoları

· Dekontaminasyon ve Tehlikeli Atıkların Temizliği



Bina

· Konutlar

· Ticari Kompleksler

· Askeri, Tıbbi ve Eğitim Tesisleri

· Turizm, Sosyal ve Kültürel Tesisler



Sanayi Tesisleri

· Sanayi Fabrikaları

· Enerji ve Güç Santralleri

· Petrokimya Tesisleri

· Depolar

· Telekomünikasyon Tesisleri

· Enerji Hatları

· Boru hatları

Eser Holding A.Ş.

Eser Proje ve Mühendislik A.Ş.

Eser Enerji Üretim A.Ş.

Göksu Enerji Üretim A.Ş.

Eser Eksport Import A.Ş.

ESM Eser Makina ve Ticaret A.Ş.

Eser Elektrik Toptan Satış A.Ş.

Eser Doğalgaz Toptan Satış A.Ş.

Eser Enerji Elektrik Üretim A.Ş.

Farcan Enerji Üretim A.Ş.

Nesma – Eser – Onur Ortak Girişimi (Suudi Arabistan)
Eser – Onur Ortak Girişimi

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir