21 haftalık gebelik kaç ay eder / Kaç Haftalık Hamile Olduğumu Nasıl Öğrenebilirim?

21 Haftalık Gebelik Kaç Ay Eder

21 haftalık gebelik kaç ay eder

Gebelerde hafta ve ay hesabı arasında bir farklılık vardır. Bunun sebebi 1 ay, 4 haftaya denk değildir. 1 ay yaklaşık olarak 4 hafta 3 gündür, dolayısıyla gebeliğin toplam süresi 40 haftadır ve 9 ay 10 güne denk gelmektedir. Ortalama hafta ve ay içi şu hesaplar kullanılır;

  • 4 - 5 haftalık gebelik 1 aylık
  • 8 - 9 haftalık gebelik 2 aylık
  • 12 - 13 hafta gebelik 3 aylık
  • 17 - 18 hafta gebelik 4 aylık
  • 21 - 22 hafta gebelik 5 aylık
  • 25 - 26 hafta gebelik 6 aylık
  • 29 - 30 hafta gebelik 7 aylık
  • 33 - 34 hafta gebelik 8 aylık
  • 37 - 38 hafta gebelik 9 aylık
  • 40 hafta olduğunda 9 ay 10 gün bitmiştir.

Gebelik ile ilgili bir kontroller ve tetkikler yaparken bir karışıklık olmaması için hafta hesabını kullanmak daha kullanışlı bir yöntemdir. Çünkü gebelikte tüm hafta hesabına göre planlanmaktadır. Mesela 11 - 14 hafta arasında ikili tarama testi, 16-20 haftalar arasında üçlü tarama testi uygulanır,bu uygulama çok daha pratiktir.

Hamilelikte 21. Hafta: 21 Haftalık Gebelik Gelişimi - Bebeğin Hareketleri Nasıl Hissedilir?

Gebeliğinizin 21. Haftasında, artık bebeğiniz sizin yapmış olduğunuz hareketlere tepki verebilecek gelişimde olmaktadır. Sizin sesiniz, kahkahanızı tanıdığı için tekmeleri ile size tepki verebilmektedir. Anne karnında bulunan bebeğiniz gelişimini büyük bir hızla tamamladığından dolayı artık bebeğinizin böbrekleri daha verimli bir şekilde çalışmaktadır ve idrarını yapmaya devam etmektedir. Bu dönemde bebeğinizin kol ve bacakları doğru bir orantıya sahiptir ayrıca bebeğinizin vücudundaki kıkırdaklar, kemik halini almaya başlamaktadır. Bebeğinizin kalp kasları oluşmakta ve gelişmekte olduğu için bebeğinizin kalbi daha güçlü bir şekilde kan pompalamaya devam etmektedir. 21 haftalık gebelikte bebeğin boyu ve kilosu merak edilen bu soruları yanıtlayacağız. 21. hafta gebelik şikayetleri işte detaylar.

21 HAFTALIK GEBELİKTE BEBEĞİN BOYU

Dünyaya gelecek olan bebeklerinin boyunu merak eden anne ve baba adayları için anne karnındaki 21 haftalık bir bebeğin boyu yaklaşık olarak 27 cm uzunluğa ulaşmaktadır. Yani orta boy bir havuç büyüklüğündedir.

21 HAFTALIK GEBELİKTE BEBEĞİN KİLOSU

Havuç büyüklüğünde olan bebeğin kilosu da anne adayları tarafından merak edilmektedir. 21 haftalık gebelikte bebeğin kilosu ortalama 360 gram ağırlığında olmaktadır. Bu rakamlar ortalama olduğu için doktor kontrolüne gittiğinizde daha net ortalama bir rakam alabilirsiniz.

21 HAFTALIK GEBELİK KAÇ AYLIK OLUR?

21 haftalık gebelik kaç aylık olur diye sormakta olan anne adayları için şunu diyebiliriz ki, 21 haftalık bir gebelik toplam olarak 147 günlük gebe olmuş sayılırsınız. Buda 4 ay 27 günlük hamile olduğunuz anlamına gelmektedir. Bebeğiniz büyük bir hızla gelişmekte olduğundan dolayı, bebeğinizle ilgili kafanızda bulunan soru işaretlerini bir kenara atınız. 21 haftalık gebelikte bebek hareketleri nasıl hissedilir diye soracak olursanız eğer bebeğinizin boyu yaklaşık 26 – 30 cm boyunda olduğundan dolayı bebeğin hareketlerini anne adayı artık yavaş yavaş hissedebilir. Bebeğiniz de sizi hissedebilir. Hafif kasılmalar hissedebilirsiniz. Ufak ufak tekme hareketleri de görülebilir. Karnınızda bir anda batma hissi gibi bir acı hissedebilirsiniz. Merak etmeyin bu bebeğinizin tekmesi. O acı daha çok size mutluluk verecek olandır.

21 HAFTALIK GEBELİKTE KAÇ KİLO ALINMALI?

21 haftalık gebelikte kaç kilo alınmalı diye merak eden anne adayları için şunu diyebiliriz ki bu dönemde anne karnındaki bebeğin büyümesi ile beraber anne adayı da hızlı bir şekilde kilo almaya başlamaktadır. Anne adayı yaklaşık olarak bu haftalarda 4.5 ila 6,3 kg arasında kilosu artmış olmaktadır.

21. HAFTA AYRINTILI ULTRASON

21. Haftaya girmeniz ile beraber artık her hafta doktorunuza giderek büyük bir heyecan ile gelmesini beklediğiniz bebeğinizin görüntüsüne bakabilirsiniz. Doktorunuza gittiğiniz zaman 21. hafta ayrıntılı ultrason görüntüsüne kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Bebeğinizin gözlerini, cinsiyetini, boyunu ve merak ettiğiniz tüm görüntüsüne ulaşabilirsiniz

21. HAFTA GEBELİK ŞİKAYETLERİ

Anne adayı gebeliğinin 21. Haftasına girdiği zaman, bebeği ve kendisi artık daha rahat ve enerjik durumda olmaktadır. Bu haftalar ne kadar rahat olsa da maalesef ki anne karnında bulunan bebek hızlı bir şekilde büyümesinden dolayı bu hafta itibariyle, anne adaylarında ödem şikayetleri oluşabilir. Genellikle, el ve bacaklarda oluşan ödemler, anne adaylarını rahatsız edebilir. Bu ödemler oluşmaması için yavaş hareketler ile spor yapmalısınız. Hafif yürüyüşler yapıp, temiz hava alınız ayrıca bol bol su içmeyi kesinlikle ihmal etmeyiniz. Bu şekilde vücudunuzda oluşmakta olan varis, ödem gibi şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz ayrıca bebeğini içinde daha sağlıklı bir aktivite olmuş olur.

Hamilelikte 19. Hafta: 19 Haftalık Gebelik Gelişimi Hamilelikte 20. Hafta: 20 Haftalık Gebelik Gelişimi Hamilelikte 22. Hafta: 22 Haftalık Gebelik Gelişimi - İshal, Sancı Gibi Durumlar Olur mu? Hamilelikte 23. Hafta: 23 Haftalık Gebelik Gelişimi - Bebeğin Boyu ve Kilosu Kaç Olmalı, Hareketleri Nasıldır?

Kaç Aylık Hamileyim?

        Gebelikte hafta- ay hesabı, birçok ebeveyn için kafa karıştırıcı olabilmektedir. Eğer siz de “Kaç aylık hamileyim?” diye düşünüyorsanız, Gebelikte Hafta- Ay Hesaplayıcı’mızdan otomatik hesaplayabilirsiniz.

Hamilelik sonrasında sizi nelerin beklediğini biliyor musunuz?

Gebeliğiniz boyunca, bebeğinizin gelişimi, boyu- kilosu ve vücudunuzu bekleyen değişimler hakkında bilgi sahibi olabilmek ya da hamileliğinizi sağlıklı bir şekilde gözlemleyebilmek için Hafta Hafta Gebelik rehberimizi takip edebilirsiniz.

Hamileliğinizin kaçıncı ayında olduğunuzu biliyorsunuz; peki kaçıncı trimester’da olduğunuzu?

Hamilelik dönemi 3 trimester’a bölünmektedir ve her birinin kendine ait özellikleri vardır. Her trimester sonrasında kontrollerinizi yaptırmanız ve hamileliğinizin doğal seyrinde olup olmadığını takip edebilmeniz gerekmektedir. Peki gebelikte trimester’ların özellikleri nelerdir ve neleri takip etmeniz gerekir?

Gebelikte İlk 3 Ay (1. Trimester)

Hamileliğinizin ilk 13 haftası, 1. trimester olarak değerlendirilmekte ve gebeliğin en rahat haftaları olarak bilinmektedir; çünkü hamilelik semptomlarının en az görüldüğü dönemdir. Ancak, ilk trimester’da bebeğinizin sağlığından ve hamileliğinizin seyrinden emin olmak için yaptırmanız gereken gebelik testleri diğer trimester’lara göre fazladır.

  • Bebeğinizin sağlıklı olup olmadığının ilk belirtisi 6. haftadan itibaren belirginleşen ve 10. haftada rahatlıkla duyulabilir hale gelen kalp atışlarıdır.
  • Ayrıca, 10. haftadan itibaren bebeğinizin akciğer, kalp vb. hayati organları da belirginleşmeye ve gelişmeye başlar.
  • Hamileliğinizin ilk trimester’ında smear testi (rahim ağzı taraması) ve troit testinizi yaptırmanız önemlidir; çünkü bu testlerin sonucuna bağlı olarak, hamilelik süresince görmeniz gereken bir tedavi olup olmadığı tespit edilir.
  • Ayrıca, toksoplazma ve kızamıkçık testlerinizi hamilelik öncesinde yaptırmadıysanız, 1. trimester’da yaptırmanız gerekmektedir.
  • Down Sendromu gibi kromozomal farklılıkların tespit edildiği ikili tarama testi için ise 1. trimester’ın sonunu ya da 2. trimester’ın başını beklemeniz gerekmektedir; hamileliğin 11.- 14. haftaları ikili tarama testi için idealdir.

Hamilelik Haftası

Kaç Aylık Hamilesiniz?

5 haftalık gebelik kaç aylık?

1 ay 5 günlük hamilesiniz.

6 haftalık gebelik kaç aylık?

1 ay 12 günlük hamilesiniz.

7 haftalık gebelik kaç aylık?

1 ay 19 günlük hamilesiniz.

8 haftalık gebelik kaç aylık?

1 ay 26 günlük hamilesiniz.

9 haftalık gebelik kaç aylık?

2 ay 3 günlük hamilesiniz.

10 haftalık gebelik kaç aylık?

2 ay 10 günlük hamilesiniz.

11 haftalık gebelik kaç aylık?

2 ay 17 günlük hamilesiniz.

12 haftalık gebelik kaç aylık?

2 ay 24 günlük hamilesiniz.

13 haftalık gebelik kaç aylık?

3 ay 1 günlük hamilesiniz.

kaç aylık hamileyim

Gebelikte 3-6 Ay (2. Trimester)

Gebeliğin 2. trimester’ı, hamileliğin 14. ve 26. haftalarına denk gelen ve annelerin hem kaygılarının azaldığı hem de bebeklerinin gelişimine odaklanabildikleri bir dönemdir. Bu dönemde hamilelik semptomları yavaş yavaş başlamasına rağmen, asıl belirgin olan bebeğin gelişimidir.

Hamileliğin 2. trimester’ında annenin yaptırması gereken testler de azalmış ve yerini düzenli ultrason kontrollerine bırakmıştır. Ancak, eğer 1. trimester’ın sonunda ikili tarama testlerinizi yaptırmadıysanız, 2. trimester’ında başında yaptırabilirsiniz. İkili tarama testi için ön görülen zaman gebeliğin 11. ilâ 14. haftaları arasıdır ve doktorunuz tarafından belirlenecektir. Bu testte, bebeğinizin Down Sendromu gibi kromozomal bir farklılığının olup olmadığı kontrol edilir ve kesin sonuç elde edilemese dâhi doğruluk oranı yüksektir.

Hamileliğinizin 2. trimester’ında bebeğinizin organlarının ve vücut sistemlerinin gelişimi hızla sürmektedir ve 12. haftadan itibaren cinsiyeti tahmin edilebilir. 16. haftada ise bebeğinizin cinsiyetini kesin olarak öğrenebilirsiniz.

Hamilelik Haftası

Kaç Aylık Hamilesiniz?

14 haftalık gebelik kaç aylık?

3 ay 8 günlük hamilesiniz.

15 haftalık gebelik kaç aylık?

3 ay 15 günlük hamilesiniz.

16 haftalık gebelik kaç aylık?

3 ay 22 günlük hamilesiniz.

17 haftalık gebelik kaç aylık?

3 ay 29 günlük hamilesiniz.

18 haftalık gebelik kaç aylık?

4 ay 6 günlük hamilesiniz.

19 haftalık gebelik kaç aylık?

4 ay 13 günlük hamilesiniz.

20 haftalık gebelik kaç aylık?

4 ay 20 günlük hamilesiniz.

21 haftalık gebelik kaç aylık?

4 ay 27 günlük hamilesiniz.

22 haftalık gebelik kaç aylık?

5 ay 4 günlük hamilesiniz.

23 haftalık gebelik kaç aylık?

5 ay 11 günlük hamilesiniz.

24 haftalık gebelik kaç aylık?

5 ay 18 günlük hamilesiniz.

25 haftalık gebelik kaç aylık?

5 ay 25 günlük hamilesiniz.

26 haftalık gebelik kaç aylık?

6 ay 2 günlük hamilesiniz.

Gebelikte 6-9 Ay (3. Trimester)

Gebeliğin 3. trimester’ı, hamileliğin 27. hafta ilâ doğum arasında geçen süre olarak bilinmektedir ve bu süreçte annedeki hamilelik semptomları giderek artar. Sırt ağrıları, bacaklarda ödem, idrar kaçırma gibi hamilelik problemlerinin en çok yaşandığı dönemdir. Eğer hamileliğinizin 3. trimester’ında size bekleyen hamilelik semptomları ile nasıl baş edeceğinizi düşünüyorsanız, Hafta Hafta Gebelik rehberimizdeki önerileri deneyebilirsiniz.

Hamileliğin son trimester’ında bebeğinizin vücut sistemleri ve organları tamamen gelişir; hatta 35. haftadan itibaren bebeğiniz yalnızca doğumu beklemekte ve kilo almaktadır. Bu haftadan itibaren bebeğinizin erken doğumda desteksiz hayatta kalma şansı da yükselir. Gebeliğinizin 3. trimester’ında hamilelik semptomları ile baş edebilmek ve bebeğiniz dünyaya geldiğinde onu karşılamaya hazır olabilmek için, bebek alışverişine odaklanabilir, doğum çantası hazırlığınızı yapabilir ya da beyaz gürültü sensörlü uyku arkadaşı edinebilirsiniz. Son haftalarınızı yenidoğan hazırlığı ile geçirmeniz, doğum korkusu ve stresini azaltmak için de önerilir.

Ay Ay Gebelik Hesaplama Nasıl Yapılır?

Gebelikte ay hesaplama, son menstrual döneminiz göz önüne alınarak yapılır. Kaç haftalık hamileliğin kaç aylık olduğunu hesaplamak için, gebelik haftanız yedi ile çarpılır ve gün eklenir; ardından 30'a bölünerek kaç aylık hamile olduğunuz bulunabilir. Bu hesaba göre menstrual döneminizde tam 40 hafta sonra 9 ay 10 gününüz tamamlanmış olur ve doğum beklenir. Ancak; belirtmek isteriz ki hamileliklerin yalnızca %4'ü beklenen zamanda sonlanmaktadır. 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır