yağmurlama sulama sistemleri fiyatları / Otomatik Sulama Sistemi Fiyatları ve Çeşitleri - Trendyol

Yağmurlama Sulama Sistemleri Fiyatları

yağmurlama sulama sistemleri fiyatları

YAĞMURLAMA SULAMA BORU VE EKPARÇA ÜRETİM

YAĞMURLAMA SULAMA SİSTEMLERİ

 

 

 

Yağmurlama Sulama , yağışa benzer yöntemidir. Su, genellikle pompalama yoluyla bir boru sistemi aracılığıyla dağıtılır. Daha sonra havaya püskürtülür ve zemine düşen küçük su damlalarına karışması için tüm toprak yüzeyine püskürtme başlıkları eklenerek sulama yapılır.

Yağmurlama Sulama Sistemi Nedir?

Yağmurlama Sulama Sistemleri, ürünler tarafından tüketilen suyu takviye eder ya da tarımsal faaliyetleri uygulanabilir hale getirmek, toprağı yumuşatmak için gereken suyu sağlar. Sulamanın amacı her bir bitkiye ihtiyaç duyduğu miktarda su sağlamaktır. Yağmurlama sulama, suyun yüksek basınçlı yağmurlama sistemleri, yükselticilere veya hareketli platformlara monte edilmiş sipring veya tabancalarla tepeden dağıtıldığı bir yöntemdir. Günümüzde basit el hareketinden büyük kendinden tahrikli sistemlere kadar çeşitli sulama sistemleri dünya çapında kullanılmaktadır.

Bir yağmurlama sulama sistemi tipik olarak şunlardan oluşur:

  • Kaynaktan su alan ve boru sistemine iletilmesi için basınç sağlayan bir sulama pompa ünitesi. Pompa, suyu ekin ve toprak tiplerine bağlı olarak basınç ve debiyi orantılayacak şekilde olmalıdır.
  • Pompadan sipringe su veren ana borular ve ikincil borular. Bazı durumlarda, bu boru hatları toprak yüzeyine kalıcı olarak monte edilir veya yer altına gömülür. Diğer durumlarda bunlar geçicidir ve alandan alana taşınabilir.
  • Yanallar, borulardan fıskiyelere su iletir. Kalıcı olabilirler ancak daha sık taşınabilirler ve kolayca taşınabilmeleri için alüminyum alaşımdan veya plastikten yapılırlar.
  • Su jetini damlacıklara dönüştüren fıskiyeler, su yayan cihazlar. Fıskiyelerin dağılımı, arsadaki toprak yüzeyini mümkün olduğunca eşit şekilde ıslatacak şekilde düzenlenmelidir.
  • Küçük ve büyük ölçekli uygulamalar için çok çeşitli sprinkler sistemleri mevcuttur. Set sistemleri fıskiyelerle sabit konumda çalışır. Bu fıskiyeler elle veya makine ile tarlanın farklı alanlarına su geçirebilir. El taşıma sistemleri daha fazla emek ister ve emeğin mevcut ve ucuz olduğu yerlerde daha uygun olabilir. Öte yandan, mekanik olarak işletilen sistemler, ekipmana daha büyük sermaye yatırımı gerektirir. Mobil sistemler, aynı anda sürekli sulama yapan ve hareket eden motorlu lateraller veya fıskiyelerle çalışarak işçilik girdilerini en aza indirmektedir (Savva ve Frenken, ).
  •  

Yağmurlama sulama verimi iklim şartlarına büyük ölçüde bağlıdır. Yağmurlama sulama teknolojisi, çiftçilerin su kaynaklarını daha verimli kullanarak iklim değişikliğine uyum sağlamasını destekleyebilir. Bu, tarımsal kullanım için sınırlı veya düzensiz su temininin olduğu durumlarda (veya olması beklenen) özellikle tercih sebebidir. Yağmurlama sulama, ekinlerin normal sıcaklıklardan daha düşük olması nedeniyle donma riskini seafoodplus.info boyunca, yağmurlama makinelerinin hareketi ve yağmur gibi su damlacıklarının uygulanması, sıcaklıktaki keskin bir düşüşün neden olduğu mahsuller üzerindeki stresi azaltabilir .

Hangi Ürünler Yağmurlama Sulama İçin Uygundur?

Yağmurlama sulama teknolojisinin temel avantajlarından biri, tarımda sulama için suyun daha verimli kullanılmasıdır. Yağmurlama sistemleri su taşıma kanallarını elimine eder ve böylece su kaybını azaltır. Su aynı zamanda israfın önlenmesine yardımcı olmak için mahsuller arasında daha dengeli bir şekilde dağılmıştır. Yağmurlama sulama sisteminin ekin veriminin de arttığı gösterilmiştir ve tahıllar, bakliyatlar, buğday, şeker kamışı, yer fıstığı, pamuk, sebzeler, meyveler gibi birlikte yetişen çoğu sıra, tarla ve ağaç bitkileri için, çiçekler, baharatlar ve çeşniler için uygundur.

Yağmurlama Sulama Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?

 Su tasarrufu %Verim artışı %
Arpa56 16
Lahana40 3
Karnıbahar35 12
Biber33 24
Pamuk36 50
yer fıstığı20 40
Mısır41 36
Soğan33 23
patates46 4
Buğday35 24

Yağmurlama sulama sistemlerinin avantajları, çeşitli topografyalara iyi adapte edilmiştir ve ağır kil hariç her türlü toprakta uygundur. Yağmurlama sistemleri kalıcı veya hareketli armatürler olarak kurulabilir. Sprinkler, sabit ürün büyümesini teşvik ederek, tarım alanlarına daha düzgün bir su uygulaması sağlar. Aynı şekilde, çözünür gübreler kolay ve hatta uygulama için sistemden kanalize edilebilir. Yağmurlama sistemi yer çekimi ile sulamayı kullanırken meydana gelebilecek toprak bozulmalarını sınırladığından, toprak erozyonu riski azaltılabilir. Ek olarak, yağmurlama sulama, bitkilerin düşük sıcaklıklarda donmaya karşı ek koruma sağlayabilir. Gelişmiş ürün verimliliğinden elde edilen ikincil faydalar arasında gelir yaratma, istihdam olanakları ve gıda güvenliği bulunmaktadır.

Yağmurla Sulama Sistemlerinin Dezavantajları Nelerdir?

Yağmurlama sistemleri ile ilgili ana dezavantajlar iklim koşulları, su kaynakları ve maliyet ile ilgilidir. Orta dereceli rüzgarlar bile, su damlacıklarının dağılım düzenini değiştirerek yağmurlama sistemlerinin etkinliğini ciddi şekilde azaltabilir. Aynı şekilde, yüksek sıcaklıklar altında çalışırken, sulamanın etkinliğini azaltan hızlı bir şekilde su buharlaşabilir. Her ne kadar yağmurlama sulama çiftçilerin su kaynaklarını daha verimli kullanmalarına yardımcı olsa da, bu teknoloji temiz bir su kaynağına dayanmaktadır ve bu nedenle yağmurun daha az tahmin edilebilir hale geldiği alanlara uygun olmayabilir. Uygulama maliyetleri yerçekimi beslemeli sulama sistemlerine göre daha yüksektir ve boruları ve fıskiyeleri kalıcı olmayan bir sistemde hareket ettirmek için büyük iş gücü gerekir. Bazı yerlerde bu tür emek mevcut olmayabilir ve ayrıca maliyetli olabilir.

Yağmurlama Sulama Sistemi Maliyeti

Bir aile üretimi için uygun bir yağmurlama sistemi kurmanın maliyeti, kullanılan malzemenin türüne ve kırsal üreticilerin sağladığı emek miktarına bağlı olarak, hektar başına TL ile TL arasında değişmektedir. Büyük yarımsal faliyetler için bu fiyatlar 10 katına kadar daha pahalı olabilir.

  • Yağmurlama sulama sistemi başlıkları, springleri, tabancaları fiyatları 10 TL ile 50 Tl arasında değişmektedir. Bu küçük başlıklar daha çok bireysel yetiştiricikler de ve hobi bahçelerinde kullanılır.
  • Endüstriyel tarım alanlarında ise bu başlıklar Tl’den başlayarak TL ye kadar mevcuttur.
  • Her iki durumda da kullanılacak boru tipi aynı olsada çapları değişkenlik gösterecektir. yılı boru fiyatları 25 TL ile 50 TL arasında değişmektedir.

Tüm bu maliyet hesaplamaları ortalama verilmiştir. Kendi maliyet hesabınızı yapmak için bir kaç soruyu cevaplamanız gerekmektedir

  • Kaç dönümlük, metrelik bir alan sulayacağım?
  • Bu tarlaya kaç tane spring koymalıyım?
  • Springler saatte kaç ton sulama yapacak? ( Oldukça önemli, springlerin su akış miktarına göre hem boru çapını hem de pompa ihtiyacınızı daha kolay çözümleyebilirsiniz!)
  • Springlerin konumuna göre kaç metre boru ihtiyacım olacak?
  •  

Bir yağmurlama sulama sistemi kurmayı planlarken, aşağıdaki kilit faktörler hakkında bilgi edinilmelidir.

  • Yetiştirilecek mahsul ve büyüme mevsimi boyunca su ihtiyacı
  • Alanın şekli ve büyüklüğü. Bu, uygun teknolojiler, yatırım ve iş gücü gereksinimlerinin kapsamını belirleyecektir.
  • Topoğrafya, özellikle su kaynağının alana göre konumu ve yüksekliği, arazi eğimleri ve tekdüzelik
  • Su kaynağı. Sulama suyu kaynağı yüzey suyu, yeraltı suyu veya konvansiyonel olmayan su (tuzsuz su ve arıtılmış atık su gibi) olabilir Yerel olarak erişilebilir bir kaynaktan su yeterli miktarda mevcut olmalıdır. Yağmurlama başlıklarında tıkanmayı ve mahsulün bozulmasını önlemek için tortu içermeyen temiz bir su temini gerekir
  • Mevcut iş gücü. Kalifiye işçilerin yerinde bulunmadığı yerlerde, yerel çiftçiler yağmurlama sisteminin çeşitli bileşenlerini kurma, bakım ve onarımı için eğitim almaları gerekecektir.
  • Toprak profili yağmurlama sulama teknolojisi, yüksek sızma oranlarına sahip topraklara en uygunudur, böylece göllenme ve yüzey akışından kaçınılabilir. Bu nedenle, yağmurlama sisteminin uygulama oranı, sahadaki en kısıtlayıcı toprağın sızma oranına uymalıdır.
  • Çeşitli sistemlerin imalatı, nakliyesi ve montajı dahil olmak üzere farklı sistemlerin enerji gereksinimleri. Su kaynağının yeri ayrıca pompalama için enerji ihtiyacını da etkileyecektir.

Umarım bu bilgiler faydalı olmuştur. Yağmurlama sulama sistemlerinde kullanacağınız ekipmanlar ve sulama pompalarıyla ilgili dileğiniz zaman 59 57 den bizlere ulaşarak teknik destek ve bilgi alabilirsiniz.

Buraya yazılmayan merak ettiğiniz soruları da mail adresimize yazarak sorarsanız memnuniyetle cevaplarız

Otomatik Sulama Sistemi

Bitkilerin canlılıklarını korumak için belirli periyotlarda sulama faaliyetlerinin yapılması gerekir. Her bitki için sulama periyotları farklılık göstermektedir. Bu doğrultuda bitkilere uyum sağlayacak sulama periyodunun uygulanması tavsiye edilir. Bahçenizde veya balkonunuzda yer alan bitkiler için büyüklük, toprak drenajı ve benzeri faktörler en önemli seçenek grubunu oluşturur. Bitkilerin cinsleri ve toprak çeşitleri sulama miktarını şekillendirir. Otomatik sulama sistemi ise bitkilere yapılacak olan sulamanın otomatik bir şekilde, ekstra efor gerekmeden yapılmasını kapsar. Sulama sistemi uygulanacak alanın büyüklüğü ve sulama kriteri en önemli seçenek grubunu oluşturur. Bahçenizde yer alan iğne yapraklı ve geniş yapraklı bitkiler için farklı miktarlarda su kütlesi harcanmaktadır. Öncelik olarak sulama yapılacak alanların tespit edilmesi tavsiye edilir. Eğer bahçenizde çim alan hakimiyeti bulunuyorsa otomatik çim sulama sistemi ve ekstra yardımcı mekanizmalarını tercih edebilirsiniz. Bahçe ve parklarda yer alan çim alanlar ekstra fazla su tüketimi oluşturur. Ancak otomatik olarak yer alan sulama sistemi ile su tasarrufu sağlanabilir. Kullanım sırasında belirlenen periyotlar sayesinde sulama faaliyetleri tasarruflu bir şekilde gerçekleşmiş seafoodplus.info sistemleri uygulanacak alana göre çeşitlilik göstermektedir. Yağmurlama sulama sistemi, damlama sulama sistemi, saksı bitkileri için sulama sistemi, mini-spring sulama, toprak altı sulama, yüzey sulama ve tarımsal sulama şeklinde çeşitlenir. Bu doğrultuda sulama sistemlerinin oluşturduğu miktarda önemli bir faktördür. Bitkinin az miktarda sulama ihtiyacını karşılamak için otomatik damla sulama sistemi tercih edilebilir. Bitkinin ekstra fazla su isteme özelliği bulunuyorsa yağmurlama sulama sistemleri kullanılabilir. Söz konusu yağmurlama sulama sistemi, suyun doğal bir şekilde püskürtülerek verilmesiyle elde edilir. Böylelikle yağmur yağma etkisini meydana getirir. Aynı zamanda sistemin çalışabilmesi için ekstra basınç gerekmektedir. Bu basınç sayesinde pompalar faaliyet gösterir. Engebeli arazilere uygun olan yağmurlama sulama sistemi, borular ve mekanik püskürtü yardımı ile yapılır. Toprak yüzeyine doğru yapılan sulama, belirli çapta etki alanı oluşturur. Sulama sisteminin oluşturduğu etki mesafesi ise spring metal boruların ebatlarına göre değişiklik gösterir. Sulamanın aktif bir şekilde gerçekleşebilmesi için sulama sprinklerinin özenli bir şekilde yerleştirilmesi gerekir. Dolayısıyla tüm bitkiler sudan faydalanmış olur. Genellikle ev bahçelerinde ve parklarda yer alan sulama sistemi, belirli periyotlarda gerçekleşir. Söz konusu alanın büyüklüğü ve iklim koşulları sulamanın periyotlarını etkiler. Çoğu bitki grubu için günde iki kez sulama yapılması gerekebilir. Bu doğrultuda sulama mekanizmaları sabah ve akşam olmak üzere iki kez faaliyet gösterir. Otomatik sulama sistemi fiyatları, alanın büyüklüğüne, sulama başlığının boyutuna ve adetine göre çeşitlenir. Bu doğrultuda sulama faaliyetinden tam verim alabilmek için uygulanacak alanın iyi bir şekilde incelenmesi gerekir. Aynı şekilde alanda yer alan bitkilerin tespitinin yapılması ve su ihtiyacının bilinmesi tavsiye edilir.

Otomatik Sulama Sistemi Çeşitleri

Otomatik Sulama Sistemi Çeşitleri

Ergonomik tasarıma ve fonksiyonel kullanıma sahip olan otomatik bitki sulama sistemi çeşitleri yer almaktadır. Uygulanacak alana göre sistemler değişiklik gösterebilir. Söz konusu yüzey sulama sistemleri kendi içerisinde de kategorilere ayrılır. Uygulayacağınız alanın özelliklerine göre bu sistemleri tercih edebilirsiniz. Salma sulama, uzun tava, göllendirme ve karık sulama sistemleri kendi içerisinde kategorilere ayrılır. Bitkilerin özellikleri doğrultusunda bu sulama sistemleri tercih edilebilir. Sulama sistemlerinin içerisinde yer alan mekanizmalar sayesinde suyun toprak üzerinde kalarak göllendirme oluşturması veya eğimli arazilerden hızlı bir şekilde akıp gitmesi gibi durumlar meydana gelebilir. Hobi bahçelerinde kullanılabilen yüzey sulama sistemleri, belli başlı aparatları ile bulunur. Otomatik bir şekilde periyotlara bağlanan sulama sistemi, bitkilerden daha fazla verim almayı kolaylaştırır. Bitkilerin yazın sıcak havadan; kışın soğuk havadan etkilenmemeleri için sulama sistemlerinin iyi bir şekilde tercih edilmesi gerekir. Uygulayacağınız alan eğimli bir yüzeye sahipse yüzey sulama sistemini tercih edebilirsiniz. Bitkilerinizin su ihtiyacını kontrol ederek ekstra sulama yapan sistem, eğimli arazilerde kuruma durumunun önüne geçer. Sulama periyotları uygulanırken günde bir kez aktifleştirmek gerekir. Özel olarak hazırlanan otomatik sulama sistemi parçaları, kendi içerisinde kategorilere ayrılır. Söz konusu parçalar; sulama borularının, püskürtme springlerinin ve otomatik bir şekilde yönlendirme sağlanacak ana parçanın bulunduğu mekanizmalardır. Bu parçaların bir arada kullanılmasıyla sulama sistemi dengelenmiş olur. Sulama boruları alanın büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilir. Bununla beraber boruların çap ölçüleri minimum düzeyde tutulur. Bu sayede herhangi bir bozulma anında, su kaçırma risklerinin önüne geçilmiş olur. Sulama sisteminde yer alan borular, bitkilerin arasına belirli ölçüler doğrultusunda yerleştirilir. Bitkilerin ihtiyaçları doğrultusunda sulama borularının sıklıkları dengelenmiş olur. Aynı zamanda sulama borularını, bitkinin iki tarafına da seafoodplus.infoerin en önemli ihtiyacı belirli periyotlarda sulama yapılmasıdır. Bu durumu pratik bir şekilde hızlandıran bahçe otomatik sulama sistemi bulunur. Dolayısıyla bitkilerin sulama periyotları belirli bir düzene ulaşmış olur. Bu sayede bitkilerinizin ömrünü uzatabilir ve bitkilerden tam verim sağlayabilirsiniz. Sulama sistemlerini kurmadan önce bitkilerin cins ve büyüklük durumlarına dikkat edilmesi tavsiye edilir. Çoğu bitki su ihtiyacını sabah erken saatlerde karşılamak ister. Bu doğrultuda sulama sisteminizi otomatik periyotlar aracılığı ile sabah saatlerine aktarabilirsiniz. Otomatik sulama sistemi malzemeleri ise farklı boyutlardaki aparatların bir araya gelmesiyle oluşur. Bu malzemeler; bahçe hortumu, toprak drenajını sağlayacak ekipmanlar ve benzeri ürünlerden oluşur. Bitkilerin dengeli bir şekilde yerleştirilmesi gerekir. Bu sayede bitkilerin su ihtiyacı optimum düzeyde karşılanmış olur. Söz konusu sulama sistemleri, yağışlar ile karşılanamayan su ihtiyacının giderilmesi için oluşturulmuştur. Bu sistemler, bitkilerin verim kaybetmeden büyümesine yardımcı olur. İklim koşulları ve ortamın getirdiği çevresel faktörler, bitkilerin su ihtiyacını belirler. Yeterli düzeyde su ihtiyacına ulaşamayan bitkiler, stres gösterebilir. Belirli stres karşısında gösterilen direnç durumu ise bitkilerden alınması gereken verimi minimum düzeye indirger. Bu doğrultuda eksik kalan su ihtiyacını sulama sistemleri ile karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda sulama sistemlerinin saat aralıklarını pratik bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Kullanım sırasında sulama sistemleri birkaç saat içerisinde faaliyetlerini tamamlar. Söz konusu sistemleri uzaktan veya manuel olarak düzenleyebilirsiniz. Otomatik sulama sistemi kablosu ise mekanizmanın hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Mekanizmada yer alan kablolar sayesinde ana arterden ulaşan komut, sulama borularına ve sulama sprinklerine iletilmiş olur. Sulama sisteminde yer alan kablolar mavi, kırmızı, sarı ve yeşil renk seçenekler ile yer alabilir. Her bir renk grubunun kendi içerisinde belirli bir komutu bulunur. Sulama sistemini aktifleştirme, durdurma ve stabil hale getirme gibi komutları temsil eder. Bazı alanlarda bitkilerin sulama ihtiyaçlarından dolayı duraklama şeklinde sulama faaliyetleri sergilenebilir. Bu doğrultuda bitkilerin su ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır. Sulama sisteminde yer alan kabloların komutlarını tercihiniz doğrultusunda düzenleyebilirsiniz.

Otomatik Sulama Sistemi Fiyatları

Otomatik Sulama Sistemi Fiyatları

Sulama sistemleri uygulanacak alanın büyüklüğüne göre farklı kategoride fiyat aralığı sunar. Bu doğrultuda uygulanacak alan ev bahçesi, kent parkı veya saksı sulaması olarak yer alabilir. Fiyat aralığında otomatik sulama sistemi seti, değişiklik gösterebilir. Sulama sistemleri, set olarak bulunabildiği gibi tekli olarak da yer alabilir. Bu doğrultuda fiyat kategorisi değişiklik gösterir. Uygulanacak alanın büyüklüğü söz konusu olduğunda, ekstra sulama boruları ve sprinkler kullanılır. Dolayısıyla ekstra malzemeye gereksinim olur. Sulama borularının uzunlukları, alanın büyüklüğüne ve şekline göre değişiklik gösterir. En önemli verim kriteri, tüm alanın optimum düzeyde sulanabilmesidir. Bu doğrultuda sprinklerin yaymış olduğu su genişliği tespit edilir. Sprinkler belirli oranda su püskürtmesi yapar. Sulama etki alanının özenli bir şekilde tespit edilmesi sayesinde tüm alan sulanmış olur. Aynı şekilde sulama sprinklerinin boşluk kalmadan tüm alana su getirmesi gerekir. Otomatik saksı sulama sistemi ise bitkilerin su ihtiyaçlarını düzenli bir şekilde sergiler. Evde olmadığınız zamanlarda dahi bitkilerinizin su ihtiyaçları giderilmiş olur. Saksı sulukları sayesinde bitkilerin 7 ile 14 gün içerisindeki su ihtiyacı, optimum düzeyde korunabilir. Bu sayede bitkileriniz, siz yokken solmaz veya çürümez. Setli olarak veya tekli olarak yer alan saksı sulukları, ergonomik tasarımı ile yer alır. Saksı sulukları cc ebatında su bulundurur. Aynı zamanda estetik görünümü ile saksıların yanında yer kaplamaz. Hızlı bir şekilde kurulumu gerçekleşen sulama sistemleri bulunur. Sulama sistemlerindeki asıl amaç, su kaybı olmadan sulama faaliyetlerinin gerçekleşmesidir. Su kaybı sağlanmaması için düzenli boru yerleşimi ve uygun spring ebatları tercih edilmelidir. Uygulanacak olan sulama sisteminin günlük sulama kapasitesi değişiklik gösterebilir. Alanda yer alan ibreli ağaçların su ihtiyacı minimum seviyededir. Bu doğrultuda sulama faaliyetleri ve kapasitesi de optimum ile minimum düzeyde tutulur. İbrelilerin alandaki konumu ve ortamın nem miktarı, sulama sistemini etkileyen diğer kriterlerindendir. İbrelilere uygulanacak olan sulama faaliyetleri bitkilerin hızlı bir şekilde büyümesini sağlar. Aynı şekilde bitkilere uygulanacak sulama faaliyetlerine sıvı gübre de ekleyebilirsiniz. Bu sayede bitkiler, besin gruplarından faydalanabilir. Sıvı gübreler belirli periyotlarda uygulanır. Bitkinin durumuna ve büyüme koşulları doğrultusunda gübreleme çeşitleri değişiklik gösterir. Aynı şekilde bitkilere savunma mekanizması kazandırabilmek için sıvı gübre kullanılabilir. Su ile karıştırılan gübreler doğrudan bitkinin köküne gider. Bu sayede gübreli su karışımı, bitkiden gelecek olan verimin artmasını sağseafoodplus.info faaliyeti gerçekleşecek alanın eğim yüzdesine ve şekline göre farklı modüllerde sulama sistemleri yer alır. Bu sistemlerden biri olan damlama sulama sistemi ile su tasarrufu sağlayabilirsiniz. Bahçenizde veya hobi sebze yetiştiriciliği alanlarınızda söz konusu sistemi tercih edebilirsiniz. Bahsedilen sistem, toprak altına monte edilir. Bu sayede sulama faaliyetinde söz konusu su, hava yoluyla buharlaşmadan toprak altına gönderilir. Sulama sprinkleri bitkinin kök bölgesine yerleştirilir. Bitkilerin köklerine ulaşan su sayesinde bitkinin ihtiyacı giderilmiş olur. Aynı zamanda bitkinin hızlı bir şekilde büyümesini sağlar. Söz konusu sulama sistemi, entansif olarak kullanılır. Bu sistem ile su miktarı, dengeli bir şekilde tüm alana yayılır. Aynı zamanda az miktarda su akışı meydana gelir. Bu sayede su tasarrufu, maksimum düzeyde tutulmuş olur. Damlama sulama sistemleri, genel olarak gece ve sabah saatlerinde faaliyet gösterir. Bahsedilen sulama sistemi, yaklaşık olarak 2 ile 3 saat arasında işlemini tamamlar. Az miktarda sulama uygulaması sağlayan sistem, uzun sürede sulama faaliyetini gerçekleştirir. Sulamanın aralıklarını ve duraklamasını yönlendirebilirsiniz. Damlama sulama sistemi ile bitkilerin minimum ve optimum düzeyde su alması gerçekleşmiş olur. Suyu fazla vermek bitki için zararlı durumlara sebebiyet verir. Bu yüzden yenilenen damlama sistemi, alanlarda güvenli ve tasarruflu bir kullanım sağlar. Aynı şekilde bu sistemi, bitkilerin toprak yüzeyine sabitleyerek aktifleştirebilirsiniz. Bitkilerin sulama ihtiyacı olduğu gibi çim alanlarında su ihtiyacı bulunur. Çim alanlar, ekstra su tüketimi oluşturur. Bu yüzden damlama sulama sistemleri, ekonomik olarak büyük oranda su tasarrufu sağlar. Söz konusu sulamayı, çim alanlarında da uygulayabilirsiniz. Otomatik çim sulama sistemi fiyatları, alanın büyüklüğüne göre değişiklik gösterir.

Sulama Sisteminde Optimum Drenaj

Sulama Sisteminde Optimum Drenaj

Gelişen sulama sistemleri sayesinde hızlı bir şekilde kurulum işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Sulama sistemlerinin yerleştirilmesi için dikkatli bir şekilde alan tesviye uygulamalarının yapılması gerekir. Bu doğrultuda sulama ekipmanları, kaldırılmamak üzere alana kurulabilir. Alanın sulama sistemi ile döşenebilmesi için birtakım yüzey düzenleme aşamalarının tamamlanmış olması gerekir. Günümüzde sulama sistemleri park ve bahçelerde aktif olarak kullanılır. Aynı şekilde ev balkonlarında yer alan saksılarda dahi balkon tarımcılığı uygulanabilir. Dolayısıyla sulama sisteminin dikkatli bir şekilde monte edilmesi en önemli aşamadır. Bunun için alanın tespit edilmesi ve tesviye çalışmalarının yapılması gerekir. Sulama sistemleri bitki yerleştirilecek olan alana uygulanır. Dolayısıyla bitkilerin yerlerinin tespit edilmesi gerekir. Tesviye çalışmaları ise eğimli olan alanın proje doğrultusunda düzenlenmesi ile gerçekleşir. Tercihiniz doğrultusunda birçok tesviye çalışmasını uygulayabilirsiniz. Kişisel bahçenizde ve kamu parklarında yer alan otomatik çiçek sulama sistemi, farklı aşamalardan oluşur. Aynı zamanda söz konusu alanın dikkatli bir şekilde incelenmesi gerekir. Bu doğrultuda birçok sulama faaliyeti aktif bir şekilde çalışabilir. Eğimin fazla olduğu alanlarda farklı yöntemlerde sulama faaliyetleri uygulanır. Eğimin fazla olması toprağın alacağı su ihtiyacını büyük oranda azaltacaktır. Dolayısıyla özenli bir tesviye çalışmasının gerçekleşmesi tavsiye edilir. Toprak altı sulama sistemleri, toprağın su ve hava ile kurmuş olduğu dengeyi sağlamaya yardımcı olur. Suyun bitkinin köklerine ulaşmasına yardımcı olan sistem, tüm alanlarda kullanılabilir. Toprak altındaki su miktarı, taban suyu ile dengelenir. Aynı şekilde farklı sulama sistemleri alanların su dengesini korumaya yöseafoodplus.info ve bahçelerde yer alan sulama sistemleri, iklim, toprak, bitki çeşidi, bitki adeti, kimya ve benzeri etmenlere göre şekillenir. Sulanan alanın drenajının sağlanması gerekir. Bitkilerin uygun koşullarda büyüyebilmesi için uygun toprak yapısı tespit edilir. Topraklar belirli drenaj yöntemleri ile hava alabilir duruma ulaşır. Toprak drenajına göre ayarlanan torf kitleri bulunur. Toprak drenajı için taş veya ağaç kabuklarını saksının üzerine yerleştirmeniz gerekir. Tüm yüzeyi taşlarla veya ağaç kabukları ile kapanan saksının üzerine toprağı aktarmanız gerekir. Bu şekilde toprağın drenajı sağlanmış olur. Bitki gruplarına yönelik toprak çeşitleri ve drenaj alternatifleri yer alır. Bitkilerin köklerinin fazla suya maruz kalması bitki kökünü çürütür. Bu da bitkinin ölmesine sebebiyet verir. Geçirgen saksı ve geçirgen toprak yapısı bitkinin su drenajına yardımcı olmaktadır. Tüm bitkiler için farklı metotlarda sulama uygulamaları gerçekleşir. Bu doğrultuda bitkinin özelliklerinin belirlenmesi gerekir. Fazla sulanan bitkinin saksı değişimi yapılması tavsiye edilir. Bahçenizde veya balkonunuzda fazla su ihtiyacı olmayan bitkiler için farklı sulama sistemleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede su tüketimini minimum düzeyde tutmuş olursunuz. Özellikleri belirtilen sistemler Trendyol’da bulunmaktadır. Sulama sistemleri elektrik enerjisi ile çalışabileceği gibi farklı enerji kaynakları ile de aktif olabilir. Otomatik sulama sistemi pilli olarak veya güneş enerjisinden yararlanarak tercih edilebilir. Kullanım ortamınıza göre sulama sistemi enerji seçeneklerini uygulayabilirsiniz. Mini-sprink yöntemi de park ve bahçelerde kullanılabilir. Yağmurlama sulama sistemi ve damlama sulama sisteminin kombinasyonu ile oluşur. Söz konusu sistem, gerektiği zamanda kolay bir şekilde toplanabilir. Aynı şekilde park ve bahçelerdeki ağaçların altına serilebilir. Engebeli yüzeylerde pratik bir şekilde uygulanabilir özelliktedir. Eğimli araziden suyun hızlı bir şekilde akıp gitmesini önler. Bu özellikleri sayesinde pratik bir kullanım oluşturur. Söz konusu sulama mekanizmalarını, konforunuzdan ödün vermeden inceleyebilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir