ayak şişmesi bitkisel tedavi / Ayak Ve Ayak Bileği Şişmesi Neden Olur?Sebepleri Tedavisi İçin Bitkisel Çözüm - Mavi Kadın

Ayak Şişmesi Bitkisel Tedavi

ayak şişmesi bitkisel tedavi

Ödeme Ne İyi Gelir, Neden Olur? Evde Doğal Ve Bitkisel Tedavi Yöntemleri İle Ödem Nasıl Geçer?

Ödem, dokularda fazla sıvı birikmesi sebebiyle oluşan şişkinliktir. Yaygın olarak ayaklar, bacaklar, eller ve kollarda ortaya çıksa da, vücudun tüm dokularında oluşması mümkündür. Bazen bedenin belli bir bölümünde, bazen de tamamında oluşabilir. Fazla tuz kullanımı sonucunda, vücutta su tutulumunun yüksek olmasından kaynaklı olarak ödem oluşabileceği gibi, gebelik süreci, ilaç kullanımı, çeşitli enfeksiyonlar ve birçok farklı sağlık sorunlarından dolayı da ödem oluşabilir. Küçük kan damarlarından dokulara sıvı sızıntısı gerçekleşmesi sonucunda dokularda şişkinlik oluşur. Vücudun neredeyse tüm bölümlerinde ödem oluşumu mümkündür. Ödem oluşumunun önüne geçmek için aşırı tuz tüketiminden kaçınmak gerekir. Ayrıca böbrek, kalp, karaciğer ve tiroid bezi hastalıkları da ödem oluşumuna neden olabilir. Bu nedenle vücutta fazla ve anormal derecede ödem hissedildiğinde doktora başvurmakta yarar vardır.

ÖDEM NEDEN OLUR?

Ödem, çok sık karşılaşılan ve çeşitli nedenlerle vücutta sıvı birikiminden kaynaklanır. Uzun süre hareketsiz kalmak, sabit şekilde oturmak veya yatmak sonucunda ödem oluşumu gerçekleşebilir. Çok fazla tuz tüketimi de ödeme neden olan başlıca etkenlerden biridir. Tuz, vücutta sıvı tutulumunu artırdığı için, vücutta biriken fazla sıvı kılcal damarlardan dokulara sızarak ödem oluşturur. Alkol kullanımı, kafein, şeker gibi besinler ile aşırı protein ve süt ürünleri tüketimi de vücutta suyun daha fazla tutulmasına yol açarak ödem oluşmasına zemin hazırlar. Hareketsiz kalmak, aynı pozisyonda uzun süre sabit şekilde oturmak veya yatmak da ödem oluşumuna neden olan faktörlerdendir. Gündüzleri özellikle ayakta durmak veya sabit şekilde oturmak nedeniyle, yer çekiminden kaynaklı olarak bacak ve ayaklarda ödem oluşumu mümkündür. Geceleri uyurken ise ödem tüm bedene eşit olarak dağılır. Akşama doğru yeniden bacak ve ayaklara doğru inen ödem, görünür hale gelebilir. Kalp, böbrek, karaciğer ve tiroid bezi rahatsızlıkları ile bazı tansiyon, şeker, kemoterapi ilaçları ve ağrı kesiciler de vücutta sıvı tutulumunu artırarak ödem oluşumuna neden olabilir. Kadınlarda gebelik döneminde ödem oluşumu yoğun olarak görülür.

ÖDEM NASIL GEÇER?

Ödem, hafif derecede ve vücutta tuzdan kaynaklı su tutulumundan dolayısıyla gerçekleştiği durumlarda genellikle kendiliğinden geçer. Tuz kullanımı kaynaklı ödem oluşumunun önüne geçmek için, aşırı tuz tüketiminden kaçınmak önemlidir. Ödem oluşmuş olan organ kalp seviyesinden yukarıda tutulursa, ödemin geçmesi hızlanabilir.

Şiddetle ve yoğun ödem durumlarında ise doktorlar vücuttaki ödemin idrar yoluyla atılması için ilaçlar verebilir. Bu tür ilaçların bazı yan etkileri olabilir, bu nedenle bunlar kullanılmadan önce genel sağlık durumunun dikkate alınması gerekir. Vücutta ödem oluşumu sürekli ise ödem atmak için kullanılan ilaçlar geçici çözüm olabilir. Bu durumda ödemin altında yatan faktörü ortaya çıkarmak için doktor kontrolünde yarar vardır.

Ödem oluşan uzuvları hareket ettirmek ve daha çok kullanmaya özen göstermek, ödem biriken uzuvları günde birkaç kez kalp seviyesinin üzerinde tutmak, ödem oluşan bölgeye hafif şekilde basınç uygulamak faydalı olabilir. Tüm bunlara ek olarak, egzersiz yapmak ve damarlar üzerindeki baskıyı azaltmak amacıyla fazla kilolardan kurtulmak da ödeme karşı faydalı olacaktır.

ÖDEME NE İYİ GELİR?

Ödeme iyi gelen besinler arasında, magnezyum bakımından zengin içerikli fındık, yeşil sebzeler, kepekli tahıllar bulunur. B6 vitamini bakımından zengin olan muz, patates, ceviz ve et gibi gıdalar da ödeme karşı tüketilebilir. Bunun yanı sıra, potasyum vücudun idrar üretimini artırır ve idrar yoluyla vücuttaki su tutulumunu azaltmaya yardımcı olur. Bu nedenle, potasyum açısından zengin muz, avokado, kuru erik, ıspanak, domates gibi besinler ödeme iyi gelir. Karahindiba bitkisi de idrar söktürücü özelliği bulunması bakımından, ödeme iyi gelir. Karahindiba tüketimi, vücuttaki su tutulumunu azaltarak ödemin söktürülmesinde faydalıdır. Bunlara ek olarak, taze nar suyu, ananas, maydanoz, salatalık ve yeşil çay gibi besinler de ödeme iyi gelir.

BACAKTA OLUŞAN ÖDEM NASIL GEÇER?

Bacakta oluşan ödem, kimi zaman kalp, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarının belirtisi olabilir. Bu nedenle bacakta oluşan ödem durumlarında doktora başvurularak gerekli tahlillerin yaptırılması önemlidir. Bacakta oluşan ödemin altında bu tür bir rahatsızlık varsa, tedavisine başlanmalıdır. Bacaklarda oluşan ödemin bir diğer olası nedeni de bacak damarlarındaki tıkanıklık veya yetersizlikler olabilir. Bu nedenle fazla kilo ve bacakları sıkarak dolaşımı engelleyebilecek giysilerin tercih edilmemesi daha uygun olacaktır. Hamilelik ve bazı metabolizma hastalıklarında da bacaklarda ödem oluşumu mümkündür. Böylesi durumlarda da doktora görünmekte yarar vardır. Gün boyu bacakların hareketsiz kalmamasına dikkat etmek, sürekli sabit oturmaktan kaçınmak, yürüyüş ve egzersizler yapmak bacakta oluşan ödeme karşı etkili olabilir.

AYAKTAKİ ÖDEME NE İYİ GELİR?

Ayak ve bacakları kullanarak egzersizler yapmak, aşırı tuz tüketiminden uzak durmak, ayakları sıkan ve kan dolaşımını kısıtlayan ayakkabılar kullanmaktan kaçınmak ve ödem söktürücü özelliği bulunan besinleri tüketmek, ayakta oluşan ödeme iyi gelir. Kafein, asit, alkol ve tuz tüketimini azaltmak da ayakta ödem oluşumuna karşı etkili olacaktır. Uzun süre oturarak çalışan kişilerin, arada bir ayağa kalkarak yürümesi, kan dolaşımını hızlandırarak ayaktaki ödeme iyi gelecektir.

ÖDEM ATMAK İÇİN NE İÇİLİR?

"Ödem nasıl atılır?" sorusunun en iyi yanıtlarından biri de ödem söktürücü özelliği bulunan besinlerden hazırlanan içecekleri tüketmektir. Nar suyu, ödem atmak için faydalı bir içecektir. Vücuttan su atıcı etkisi olan lahananın yapraklarını on beş dakika kaynatarak suyunu içmek de ödem atmak için faydalıdır. Ödem söktürücü etkisi olan maydanoz da lahana yapraklarıyla birlikte kaynatılabilir. Bu şekilde kaynatılan lahana ve maydanozun suyu, dolaşım sisteminin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olarak ödem oluşumunu engellemeye destek olur. Mısır püskülü ve kiraz sapını kaynatarak bu kaynamış suyu içmek de ödem atmak için yararlıdır. Ödem atmak için, potasyum bakımından zengin muz, avokado, ıspanak ve domates gibi besinler de çeşitli şekillerde blenderdan geçirilerek suyu içilebilir. Karahindiba bitkisi, kaynamış suyun içinde demlenerek içildiğinde, hızlı ödem söktürücüdür. Maydanoz, ıspanak ve salatalık gibi hızlı ödem söktürücü özelliğe sahip besinler iyice yıkandıktan sonra blenderdan geçirilerek içilebilir.

Ayak şişmesi neden olur, nasıl ge&#;er? Ayaklar neden şişer, ne iyi gelir? İşte ayak şişkinliğine iyi gelen şeyler

Ayak şişmesi genelde endişelenmeyecek geçici bir durumdur. Uzun süre ayakta kalmak, uzun süre hareketsiz kalmak, yeni egzersiz denemek ya da yoğun bir gün geçirmekten dolayı ayağınız şişebilir. Eğer ayak şişliği herhangi bir yan etki gösteriyorsa ya da birkaç gün içersinde geçmiyorsa o zaman bir doktora görünmenizde fayda var.

Evde müdahale edebileceğiniz bazı yöntemlerle ayak şişliğinden kurtulmak mümkün. İşte evde yapabileceğiniz tedavi yöntemleri…

Ayakları yukarı kaldırmak
Ayak şişliklerini önlemek için ayaklarınızı yukarı kaldırarak kan akışının ayaklara gelmesi engellenir ve oluşan şişliklerin iyileşmesini sağlarsınız.

Buz tedavisi
Burkulma gibi nedenlerle ortaya çıkan şişliklerde buz tedavisi önemlidir. Buzu bir havluya sarıp şişlik olan yerde bekletin böylece hem şişliğiniz inecek hem de intihaplaşma riski azalacak.

Bacaklara egzersiz yapmak
Eğer şişliğiniz geçiciyse bacaklarınıza yapacağınız egzersizler ayaklarda oluşan şişlikleri geçirecektir. Egzersiz şişliğin olduğu alana giden kan akışını normale döndürecektir. Ayrıca uzun süre oturmak ayak şişliğine neden olur bu yüzden kan dolaşımını uygun seviyede tutmak için ara ara ayağa kalkıp dolaşılmalıdır.

Ayakları tuzlu suda bekletmek
Tuz içerisindeki sülfat ile kasların rahatlamasını sağlar. Yarımkova suya bir fincan tuz ekleyin ve iyice karıştırın, ayaklarınızı bu su içerisinde 15 dakika bekletin. Yorgun ve şiş ayaklar için en iyi çözüm tuzlu sudur. Her gece yatmadan önce yapabilirsiniz.

Sağlıklı beslenin ve aşırı tuzdan kaçının
Dengeli ve sağlıklı beslenme dolaşımınızı arttırır. Beslenme düzeninizde magnezyum içeren gıdalara yer verin. Sodyum içeren gıdalardan uzak durun. Günde 2 litre su için, su vücudunuzda bulunan zararlı maddeleri vücudunuzdan atamanıza yardım eder. Taze sebze ve meyve suları tüketin. Kafein, asit ve tuzlu gıdalardan uzak durun.

Nane
Naneyi suda iyice kaynatın ve dayanabileceğiniz kadar sıcak suda ayaklarınız yıkayın. Sonra soğuk nane suyuyla tekrar ayaklarınızı yıkayın. Nane ayaklarınızda ödem oluşmasına engeller ve ayak şişmesine iyi gelir.

Karahindiba çayı

Etkili bir idrar söktürücü olan karahindiba antioksidanlar açısından da zengin olduğu için ağrıları hafifletir. Karahindiba sıcak suya ekleyin ve 15 dakika demleyin. Günde bardak tüketin şişlikleri azaltacaktır.

Maydanoz
Etkili bir idrar söktürücü olan maydanoz vitamin ve mineral deposudur. Maydanozu iyice yıkayın ve çay şeklinde demleyin günde bardak içebilirsiniz. Enfeksiyon kaynaklı şişmeleri geçirecektir ayrıca maydanoz iyi bir idrar söktürücüdür.

Zencefil
Zencefil doğal bir anti enflamatuardır. Zencefil yağı ile şişen ayaklarınıza masaj yapabilirsiniz. Zencefil krampları da geçirir.

Greyfurt yağı
Greyfurt yağı gibi uçucu yağlar ayaklardaki şişlikler için kullanılabilir ayrıca anti enflamatuar özelliklere sahiptir olan bu yağ ciltten bir gece bekletildiğinde iyi bir sonuç verir.

Lahana yaprakları
Yeşil ya da beyaz birkaç lahana yaprağını temizleyin ve buzdolabında bir süre bekletin. Soğuyan lahana yapraklarını şiş alanların üzerine yerleştirin ve üzerin bir bandaj ile sarın. Cilt üzerinde yaklaşık 3 dakika kadar bekletin, şişliklerinizin geçmesine yardım edecektir.

Salatalık
Bir adet salatalığı dilimleyin. Ayaklarda şişen bölgelere uygulayın ve üzerine bir bandaj ile sarın. Salatalık, ödem ve sertliği azaltır ayakların rahatlamasına yardımcı olur.

Limonlu çözüm
Limon suyu, toz tarçın, yağ, süt ve su karıştırın. Hamur haline gelen karışımı şişen ayaklara uygulayın. Bu çözüm en etkili çözümlerden biridir. Ayaklarda oluşan şişlik ve sertliklerin azalmasını sağlar.

Elma sirkesi
Elma sirkesi ayaklardaki şişliklerin inmesine yardımcı olurken ağrının hafiflemesini de sağlar. Elma sirkesini doğrudan şişliklere uygulayabilir veya ayağınızı beklettiğiniz suyun içerisine elma sirkesi ekleyebilirsiniz.

Ayak şişmesi neden olur, nasıl geçer Ayaklar neden şişer, ne iyi gelir İşte ayak şişkinliğine iyi gelen şeyler

Arpa suyu
Bir avuç arpa tanesini suda kahverengi olana kadar kaynatın. Kaynayan arpaları süzün ve günde 1 - 2 bardak soğuk haldeyken tüketin. İdrar söktürücü olduğu için vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

Tonik
Ayak şişlikleri için kullanılan en etkili çözümlerden biri de gazlı sudur. Gazlı su şiş alanlara tonik şeklinde uygulanabilir. Şişliklerin yatışmasını sağlarken aynı zamanda ağrıyı da hafifletir.

Karbonat
Karbonat ve pirinç suyunu aynı miktarda hamur haline gelene kadar karıştırın. Elde edilen hamuru şişliklerin üzerine uygulayın. Bir süre bekletildikten sonra su ile durulayın.

Ayak şişmesine evde ne yapılabilir?

Bunaltıcı sıcaklar ayakların da düşmanı Ayak şişmesinin önemsenmesi gerektiğini belirten Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Salim Bereket, hangi durumlarda uzmana başvurulması gerektiğini ve evde bu şişlikleri gidermenin yollarını anlattı.

Yayınlanma:

Ayak şişmesine evde ne yapılabilir?

Aşırı nem ve sıcaklar, pek çok kişinin yaz aylarını kabusa çeviriyor. Çünkü yüksek hava sıcaklıkları, birtakım hastalıkların yanı sıra ayaklarda da şişmelerin yaşanmasına yol açabiliyor. Ancak genellikle hafife alınan bu şişmeler, aksine çok dikkat gerektiriyor. Çünkü ayak şişmeleri, çeşitli hastalıkların sinyalini verebiliyor. Central Hospital'dan Dahiliye Uzmanı Uzm. Dr. Salim Bereket, yaz aylarında birçok kişi için büyük bir problem olan ayak şişmeleri hakkında bilinmeyenleri anlattı.

Yaz aylarında ayak şişmesi problemi ile karşılaşan kişilerin çok dikkatli olması gerekiyor. Çünkü ayak şişmelerinin yaz aylarında görülmesi sıcak havalara bağlı olabileceği gibi, bazen önemli hastalıkların da habercisi olabiliyor. Bu gibi şikayetleri olan bireylerin mutlak suretle bir uzmana başvurmaları gerekiyor. Çünkü ayak şişmesini tedavisi için problemin altında yatan nedenin ne olduğunu bilmek büyük önem taşıyor.

AYAK ŞİŞMESİ CİDDİ SORUNLARIN HABERCİSİ OLABİLİR

ayak

Yaz aylarında etkisini iyice arttıran hava sıcaklıkları, vücutta birtakım değişikliklerin görülmesine neden olabiliyor. Sıcakların dokularda su toplanmasına yol açması özellikle ayaklarda şişmeleri tetikliyor. Bilhassa aşırı sıcaklarda yaşanan terleme, artan sıvı ihtiyacı, yüksek sıcaklıklara bağlı damarlarda genişleme görülmesi ve vücutta tuz birikmesi, ayaklarda ve ellerde şişliklerin görülmesine neden olabiliyor. Bunun dışında kalp hastalıkları, KC hastalıkları, böbrek yetmezliği, hipertansiyon gibi önemli hastalıklar da ayak şişmelerinin nedeni olarak ortaya çıkabilir. Bunların dışında varis dediğimiz bacak damarlarının genişlemesi ve aşırı kilo, obezite de özellikle yaz aylarında ayak şişmelerinin yaşanmasının sık nedenleri olarak görülebiliyor.

GEBELİKTE NEDEN AYAKLAR ŞİŞİYOR?

Gebelikte vücut, normal zamanlara oranla daha fazla sıvı tutuyor. Bu nedenle hamilelikte sıklıkla ayak şişmeleri yaşanabiliyor. Gebelik yaz aylarına denk geldiğinde ise, kadınlar kışa oranla daha fazla sıvı tüketiyor. Bu durum da gebelerin ayak şişmesi probleminden daha fazla etkilenmesine neden olabiliyor.

ŞİŞMENİN BİR NEDENİ DE…

Yaz aylarında çokça seyahat planları yapılıyor. Uzun süre yürümeye ve seyahate bağlı olarak oluşan ortopedik sorunlar da ayak şişmelerinin sebepleri arasında yer alıyor. Eklem ve çevresinde bulunan dokuların zarar görmesi de en önemli ortopedik sorunlar olarak sayılabiliyor. Ayrıca gün içerisinde uzun süre hareketsiz kalmak, yolculuk yapmak, sürekli oturmak ya da sabit şekilde ayakta durmak, ayaklarda şişmelerin yaşanmasına neden olabilen diğer faktörler arasında yer alıyor.

DİYABETLİLER RİSK GRUBUNDA

diyabet-2

Diyabet hastalığının da ayak şişmesinin oluşmasında önemli rol oynadığı biliniyor. Diyabet oranının yüksek olduğu durumlarda ayaklarda şişme, yanma, uyuşma gibi belirtiler görülebiliyor. Bu gibi durumlarda ayak şişmeleri uzun sürüyorsa uzman bir hekime başvurulması gerekiyor.

ALERJİLERE DİKKAT!

Alerjiler de ayak şişmelerinde büyük önem taşıyan faktörlerin başında geliyor. Herhangi bir nedenle oluşan her türlü alerjik durum ayak şişmesinin gelişmesine neden olabiliyor. Ayrıca ayaklarda meydana gelen iltihabi enfeksiyonlar da şişme sebepleri arasında yer alıyor.

TEDAVİSİ VAR MI?

Ayaklarda görülen şişliklerin ciddiye alınması ve altında yatan nedenlerin araştırılması hasta sağlığı için büyük önem taşıyor. Ayak şişmesi problemi konusunda ise çeşitli tedavi yöntemleri bulunuyor. Fakat bu tedavi uygulamaları hastadan hastaya ve ayak şişmesinin nedenine göre değişiklik gösteriyor.

EVDE NELER YAPILABİLİR?

Ayaklarda oluşan şişliklerin nedeni herhangi bir hastalıksa mutlaka bir uzmana başvurulması gerekiyor. Ancak şişlikler, kesin olarak yalnızca hava sıcaklıkları nedeniyle oluşuyorsa evde rahatlatıcı yöntemler uygulanabilir.

ayak-1

*Şişme yaşanmaması için; sabit şekilde ayakta kalmamaya dikkat edilmeli,
*Ayakta kalmak zorunlu ise parmak uçlarına doğru yükselip alçalarak egzersizler yapılabilir.
*Ayaklar gün içinde uzatarak dinlendirilmeli, ayrıca ayakların altına da yüksek bir yastık koyulmalıdır.
*Aşırı sıcakların hakim olduğu saatlerde dışarı çıkmamaya dikkat edilmeli,
*Ödem birikmesine yol açması nedeniyle tuzlu yemeklerden uzak durulmalı,
*Şişme yaşanması durumunda ise; ayaklar yüksekte tutulmalıdır.
*Soğuk uygulamalar ödemi azaltma özelliği taşır. Bu nedenle ayaklar buzlu su dolu bir kovada 20 dakika kadar bekletilebilir.
*Uzman hekim tavsiyesiyle ayak masajları da uygulanabilir.

bacakdiyabetgebelikobezitevaris

Şişmiş ayaklar için şifalı otlar, dolaşımı iyileştirir ve ödemin veya ayak şişmesinin iki yaygın nedeni olan su tutulmasını ortadan kaldırır. Bu otları tentürler, çaylar ve enerji verici ayak banyoları şeklinde kullanabilirsiniz:

Maydanoz
Evet, tabağınızda balığın yanında sevdiğiniz o yeşil garnitür aslında faydalı bir şifalı bitkidir. Maydanoz (petroselinum cristus) güçlü bir idrar söktürücü görevi görür. Ayrıca sağlık ve beslenme için hayati önem taşıyan mineraller, vitaminler ve klorofil içerir. Üstelik balkonunuzda bir saksıda, parlak güneş ışığı ile kendi maydanozunuzu yetiştirebilirsiniz. Bu faydalı bitkiyi tüketmenin kolay bir yolu için taze maydanozu salatalara veya yemeklere eklemeyi ihmal etmeyin.

Karahindiba
Karahindibaları mükemmel bahçe ve parkları mahveden sinir bozucu yabani otlar olarak düşünebilirsiniz, ancak bitki uzmanları onları farklı bir ışıkta görürler. Karahindiba (taraxacum officinale), vücuttaki istenmeyen su tutmalar için mükemmel bir rahatlama sağlar. Doğal idrar söktürücü etki, vücuttaki fazla suyu temizler ve sıvı tutulmasından kaynaklanan şişmiş ayakları rahatlatır. Karahindibayı çay, tentür veya piyasada farklı alternatiflerini bulabileceğiniz ek gıda kapsülleri şeklinde tüketebilirsiniz.

Ginkgo
Ginkgo (ginkgo biloba), Çin tıbbının önemli bir parçasıdır. Ginkgo dolaşımı iyileştirir, bu da ayaklarda ve bacaklarda su tutulmasını azaltır. Ginkgo tüketmeden önce altta yatan dolaşım problemleriniz varsa her zaman bir sağlık uzmanına danışın. Ginkgo, doğal farmakopelerde belki de en çok çalışılan bitkilerden biridir. Mayo Clinic de ağrılı bacaklarla ilişkili dolaşım problemlerini gidermek için ginkgoyu önerir.

Nane
Şiş ayakları yatıştırmak için bir diğer önemli bitki ise nanedir (mentha piperita). Nanenin ferahlatıcı kokusunu seviyorsanız, yorgun ve şişmiş ayakları rahatlatmak için bu bitkinin tadını ayak banyosuyla çıkarın. Ayaklarınızı en fazla on dakika boyunca, dayanabildiğiniz kadar, nane yağı ilave edilmiş sıcak su dolu bir küvette bekletin. Ardından, sadece 30 saniyeliğine buz gibi suya hızlıca geçin. Uygulamayı, her zaman soğuk su banyosuyla bitirin. Nane enerji verir, canlandırır ve ödem tedavilerine hoş bir katkı sağlar.

Ödemle ilgili ciddi durumlar
Ödem, diyette çok fazla tuz kullanımı, uygun olmayan ayakkabılar veya aylık hormonal değişiklikler gibi yaygın sorunlardan kaynaklanabileceği gibi altta yatan daha ciddi rahatsızlıklarınız olabilir. Şişmiş ayaklarınızı bitkisel bir ilaçla tedavi etmeden önce, ciddi sağlık sorunlarını elemek önemlidir. Web MD'ye göre, ayaklardaki olası ödem nedenleri şunları içerir:
• Genellikle radyasyon gibi tedavileri takiben lenfatik sıvı birikmesi olan lenfödem
• Tıbbi olarak venöz yetmezlik olarak bilinen ve bazen ülser veya enfeksiyonla sonuçlanan yetersiz dolaşım
• Alt ekstremitelerin şişmesine neden olabilen kalp, karaciğer veya böbrek hastalığı
• Çeşitli ilaçların yan etkileri
• Hayatı tehdit edebilecek kan pıhtıları

Bütün gün ayakta kaldıktan sonra hafif şişlik oluyorsa ya da ara ara ayaklarınız şişiyorsa bitkisel tedavilerden faydalanabilirsiniz. Hafif veya ara sıra şişmeye yardımcı olması için evde kullanılan bitkisel tedaviler, bir sağlık uzmanının tavsiyesi veya tedavisinin yerini almamalıdır.

Ayaklardaki herhangi bir şişmenin daha ciddi bir hastalığın belirtisi olabileceğini unutmayın; altta yatan bir sorun olmadığından emin olmak için her zaman bir doktora danışın.

Konuya dair daha fazla ayrıntı için ilgili makalelerimize göz atmak isteyebilirsiniz:
Ayaklar Neden Şişer?
Ayaklardaki Şişkinlik Ciddi Bir Hastalığın Habercisi Olabilir
Şiş Ayaklar İçin 10 Pratik Çözüm

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir