köksüz gül nasıl dikilir / Gül Nasıl Çoğaltılır? Gül Hangi Ayda Çoğaltılmalıdır? - En Son Haberler - Milliyet

Köksüz Gül Nasıl Dikilir

köksüz gül nasıl dikilir

Bir gül fidanını ne zaman ve nasıl dikmelisiniz? Güllerin dikilme zamanları ve yetiştirilmek teknikleri ile ilgili çeşitli bilgiler vereceğiz. Güller özellikle müstakil evlerin bahçelerinde mutlaka yetiştirilir. Özellikle kırmızı renkleri tercih edilmektedir. Bunun yanında en çok bilinen ve yetiştirilen beyaz güllerde tercih edilmektedir. Patateste gül fidesi nasıl yetiştirilir, Saksıda gül nasıl yetiştirilir, Dalından gül ne zaman dikilir, Gül nasıl yetiştirilir, Gül ne zaman dikilir, Kuruyan gül nasıl kurtarılır, Köklü gül nasıl dikilir, Köksüz gül fidanı nasıl dikilir, Genel olarak köklü fidan yetiştiriciliği tohum, çelik ve aşı ile yapılır. Sera gülcülüğü için gerekli olan anaç üretimi tohumdan veya çelikten yapılmaktadır.

Gül Fidanı Dikimleri

Kesme çiçek yetiştiriciliğinde güllerin dikimi çok önemlidir. Dikim için hazırlanan toprakta derinliği 60, çapı 40 cm olan çukurlar açılır. Çukurların içine gübre ile karıştırılmış toprak konur. Daha sonra güller dikime hazırlanır. Bunun için kök budaması yapılır. Kök budamasının amacı, söküm esnasında zarar görmüş kökleri temizlemektir. Ölü kök uçları kahverengidir. Bu uçlar bahçe makası ile kesilir. Toprağa dikilen fidanların köklerinde oluşan yara dokusunun çevresinde çok sayıda kökçük meydana gelir. Bu kökçükler fidanların toprağa sıkıca bağlanmasına neden olur. Eğer güllerde dikimden önce kök budaması yapılır ve kökler killi toprak, taze gübre, sudan yapılmış bulamaca batırılırsa kökleşme daha hızlanır. Ayrıca dal uçlarında da budama yapılmalıdır.

bahçede güller nasıl yetiştirilir

Fidanlar hazırlandıktan sonra açılan çukurlara kökler kıvrılmayacak şekilde ve aşı noktası toprak üstünde kalacak durumda yerleştirilir. Gübreyle karıştırılmış toprak köklerin arasına doldurulur. Çukur tamamen doldurulduktan sonra bolca sulanır.

Güllerin genel özellikleri nelerdir?

Çok değişik çiçek rengine sahiptir. Çiçekler pembe, beyaz, kırmızı, sarı, portakal renklerinde olabilir. Yabani gül olan kuşburnunun meyveleri C vitamini yönünden zengindir. Güller üzerinde yapılan melezleme çalışmaları, yüzlerce yeni kültür formunun oluşmasını sağlamıştır. Özellikle bahçelere yani dış mekanlara dikilecek bazı çiçek çeşitleri vardır. Vahçe çiçekleri olarak adlandırabileceğimiz bu çiçekleri şu şekilde sıralayabiliriz.

Büyük çiçekli çit gülleri: İlk ekildikleri yıl dâhil soğuk aylara kadar sürekli bol çiçek açar. Geniş hacim yaparlar, çok güzel formlanırlar ve çoğu zaman tek çiçeklidirler. Sadedirler ve çok uzun ömürlüdürler. 60 cm boy yaparlar.

Küçük çiçekli çit gülleri: Salkımlı çiçekleriyle yukarıdaki türden ayırt edilir. Bir sap üzerinde birden çok küçük veya orta boylu çiçek bulunur. Bu özellik çok dekoratif bir bitki olmalarını sağlar. Yıl boyu çiçeklenirler, bol bol ve rustik çiçek açarlar. Boyu 60 &#; cm ulaşır.

Büyük çiçekli tırmanıcı güller: Tırmanıcı güllerdir, sürekli çiçek açarlar, genellikle ekildikten sonra 2. yıla kadar çiçek açmazlar. Çiçekleri çit güllerinin çiçeklerine benzer. Dayanıklıdırlar, bol çiçek açarlar ve geniş alanlara yayılırlar.

Küçük çiçekli tırmanıcı güller: Aşırı derecede dayanıklıdırlar ve geniş alanlara yayılırlar. Çiçeklerinin salkım hâlinde olmasından ve bol olmasından dolayı göz kamaştırıcı bir görünüm arz ederler. Sürekli çiçek açarlar.

Peyzaj gülleri: Boyları varyetelerine göre değişmekle birlikte sürekli çiçek açarlar, çok dayanıklıdırlar, sadedirler ve bol çiçek açarlar. Varyetelerine göre geniş, orta ve küçük çiçekli olabilirler. Geniş alanları kapatmakta, çit bitkisi olarak ve bir alanı ayırmak için kullanılabilirler.

Baston güller: Dikenlerinden arındırılmış bir bastonsu gövde üzerinde istenilen yükseklikten aşılama yapılarak elde edilir. Aşılanan güller büyük tek çiçekli veya salkım çiçekli olabilirler.

Sarılıcı güller: Bahçe düzenlemelerinde sıkça kullanılan güllerdir. Pergolalarda, sütunlarda, yaşlı ağaçların gövdelerine sardırmada etkili olurlar. Göz alıcı renkleri vardır ve hızlı gelişirler. Küçük ve bol sayıda açanları olduğu gibi, iri açanları da mevcuttur.

Kaynak: seafoodplus.info

Gül Çiçe&#;i Saks&#;da Nas&#;l Yeti&#;ir?

&#;ç ve d&#;&#; mekanlar&#; güzelle&#;tirmek, daha ya&#;anabilir bir konuma getirmek için gül yeti&#;tirebilirsiniz. Gül, bulundu&#;u ortamlar&#; renklendirir ve oksijen üretimini art&#;r&#;r. E&#;er bitki yeti&#;tirmeye kar&#;&#; ilginiz varsa; siz de bu sayfada anlat&#;lanlardan yola ç&#;karak bahçe içinde ya da saks&#;da gül yeti&#;tirmek isteyebilirsiniz.

Diledi&#;iniz saks&#;da gül çe&#;itleri temin ederek, evde renk renk büyüyen bir gül bahçesini olu&#;turabilirsiniz. Gül bahçenizin en iyi &#;ekilde canl&#; kalmas&#; için bu sat&#;rlardaki bilgileri ö&#;renebilirsiniz.

Evlerinizde bir renk cümbü&#;ü ya&#;amak için saks&#;da gül bak&#;m&#; bilgilerinize çok ihtiyac&#;n&#;z olacak. Uzun ömürlü ve verimli bir gül yeti&#;tirmenin püf noktalar&#;n&#; &#;imdi sizlere ad&#;m ad&#;m anlataca&#;&#;z. Bu yaz&#;y&#; okuyan herkes, gül yeti&#;tirme konusunda uzman olacak!

Lale Çiçe&#;i Özellikleri, Anlam&#;, Evde Bak&#;m&#;

Evde, Saks&#;da Gül Nas&#;l Yeti&#;tirilir?

Saks&#;da gül yeti&#;tirmek için gerekli olacak malzemeler:

  • Geni&#; toprak saks&#;
  • Su spreyi
  • Budanm&#;&#; köklü gül fidesi
  • Humuslu toprak

Gül fidesini yeni bir saks&#;da büyütmek için izlemeniz gereken ad&#;mlar:

  • Evinizi renklendirmek için gül yeti&#;tirmek istedi&#;inizde, öncelikle budanm&#;&#; ve çiçeklerinden ar&#;nm&#;&#; taze bir gül fidesi bulmas&#;n&#;z.
  • Öncelikle temin edilen saks&#;n&#;n içini temizleyin. E&#;er çöp ya da herhangi bir art&#;k varsa yok edin.
  • &#;imdi mineralli ve humuslu bitki topra&#;&#;n&#; saks&#;n&#;n taban&#;na dökün. Bu a&#;amada topra&#;&#; s&#;k&#;&#;t&#;rmay&#;n. Gev&#;ek kalmal&#;d&#;r.
  • Spreyle topra&#;a su s&#;k&#;n ve budanm&#;&#; gül fidesini topra&#;&#;n tam ortas&#;na dikin.
  • Taze fidenin toprakta dik durmas&#; için kök k&#;sm&#;na spreyle su s&#;k&#;p sabitleyin.
  • Fidenin çevresini bir miktar toprakla kapat&#;n ve yeniden su püskürtün.
  • Saks&#;da gül fidesini yeti&#;tirmenin ilk ad&#;m&#;n&#; att&#;n&#;z. &#;imdi bundan sonraki süreçte dikkat etmeniz gereken detaylar&#; ö&#;renelim.

Sümbül Çiçe&#;i: Bak&#;m&#; ve Ço&#;alt&#;lmas&#;

gül bak&#;m&#;

Saks&#;da Gül Bak&#;m&#; Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

Toprak Seçimi

  • Pek çok bitki yeti&#;tiren ki&#;i saks&#;da gül topra&#;&#; nas&#;l olmal&#; sorusunun yan&#;t&#;n&#; merak eder.
  • Gül topra&#;&#;n&#;n humuslu ve mineralli olmas&#; önerilir. S&#;radan bir araziden al&#;nan toprakta gül bak&#;m&#; oldukça zordur.
  • Gübreli, humus oran&#; yeterli topraklar&#; tercih edebilirsiniz. Kar&#;&#;&#;m topraklarda da gül fidesi kendini çok iyi büyütür.

I&#;&#;k &#;htiyac&#;

  • Gül tomurcuklar&#;n&#;n gün içinde güne&#; &#;&#;&#;&#;&#;n&#; ortalama 6 saat almas&#; gerekiyor.
  • Güne&#; &#;&#;&#;&#;&#;ndan iyi &#;ekilde yararlanan tomurcuklar daha gür açar ve çiçekleri daha sa&#;lam büyür.
  • Fidenin de beslenmesi için güne&#;ten gelen D vitaminine ihtiyac&#; vard&#;r. Bu nedenle gül saks&#;s&#;n&#; güne&#; gören kö&#;elere yerle&#;tirebilirsiniz.

Konumland&#;rma

  • Evde saks&#;da gül bak&#;m&#; için konumland&#;rma önemlidir.
  • Gölgelik alanlar&#; sevmeyen gül bitkisi, mutlaka güne&#; gören kö&#;elerde kalmal&#;d&#;r.
  • Çok s&#;cak ve kurak bölgelerde yar&#; gölgeli alanlar da saks&#; için ideal bir kö&#;e olacakt&#;r.
  • Karanl&#;&#;&#; sevmeyen gül, ayd&#;nl&#;k ve havadar kö&#;elerde büyür.

Sulama

  • Saks&#;da gül nas&#;l sulan&#;r sorusu da bitkinin ömrü için önemlidir. Sonbahar ve k&#;&#; aylar&#;nda 2 günde 1 defa sulama yeterlidir.
  • Ancak çok s&#;cak yaz günlerinde topra&#;&#;n kuru kalmamas&#; için her gece sulama isteyebilir. Bunun için topra&#;&#; s&#;k s&#;k kontrol etmeniz önerilir.

Budama

  • Saks&#;da gül nas&#;l bak&#;l&#;r konusuna budama bilgileri de eklenmelidir. Çünkü budama bu bitkinin daha çok gül vermesine yard&#;m eder.
  • Budama i&#;lemi için gülleri dökülen dallar&#;n yatay &#;ekilde kesilmesi uygundur.
  • Budama i&#;lemi her sene yap&#;l&#;rsa; yaz aylar&#;nda gün çiçek veren gül, k&#;&#; aylar&#;nda gün çiçekli kalabilir.

Ço&#;altma

  • Güllerin daha çok saks&#;da büyümesi için ço&#;altma i&#;lemini uygulayabilirsiniz. Dilerseniz bu i&#;lemi tohumdan yapabilirsiniz.
  • Tohumdan ço&#;altma için tohumlar&#; nemli bir bez içinde birkaç gün bekleterek filizlenmesini sa&#;lay&#;n.
  • Filizlenen tohumlar&#; yeni bir saks&#;ya ekip büyümesine &#;ahit olabilirsiniz.
  • Profesyonel bir ço&#;altma i&#;lemi için çelikten ço&#;altma deneyebilirsiniz. Bu uygulama için ocak ya da &#;ubat ay&#;ndan kalan çelikler kullan&#;lmal&#;d&#;r.
  • Fidan köklendirme hormonuna bat&#;rman&#;z önerilen çelikleri, &#;l&#;k bir ortamda topra&#;a dikebilirsiniz.
  • Ortalama 6 hafta sonunda köklerini veren ve güçlenen fideleri, daha büyük topra&#;a ve saks&#;ya alabilirsiniz.
gül bak&#;m&#;

Atatürk Çiçe&#;i Bak&#;m&#;, Nas&#;l Ço&#;alt&#;l&#;r?

Begonya Çiçe&#;i Bak&#;m&#;, Ço&#;alt&#;lmas&#;, Sulama Teknikleri

S&#;klamen Çiçe&#;i Bak&#;m&#;: Ne Zaman Ekilir? Ço&#;altma, Sulama

Orkide Bak&#;m&#;: Ço&#;altma, Budama, Sulama ve Saks&#; De&#;i&#;imi

Bar&#;&#; Çiçe&#;i Bak&#;m&#;: Ço&#;altma, Saks&#; De&#;i&#;tirme, Sulama Teknikleri

Menek&#;e Bak&#;m&#;: Evde Nas&#;l Dikilir? Ço&#;alt&#;l&#;r, Sulan&#;r? Püf Noktalar&#;

Our Philosophy

Raw by Trice






SeptemberSkin is a newly started online store with exclusive skincare and makeup brands with the ethics within: Organic, Sustainable, Clean and Toxic Free products.

You, as our custumers, are agents of change. We want to empower you and bring the best authentic luxury skincare.

FREE SHIPPING

Free Shipping for 20€ or more

SECURE PAYMENTS

All Payment Are Secured And Trusted.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir