4a barkodlu hizmet dökümü / SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi

4a Barkodlu Hizmet Dökümü

4a barkodlu hizmet dökümü

4A Hizmet Dökümü Nedir, Nasıl Alınır? SGK Hizmet Dökümü Sorgulama

Haberler

Blog

4A Hizmet Dökümü Nedir, Nasıl Alınır? SGK Hizmet Dökümü Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı birbirinden farklı sigorta sistemleri bulunur. Vatandaşların çalışırken haklarını koruma altına alan ve gerekli şartları sağladığı zaman emekli olmasına olanak tanıyan sigorta sistemleri 4A (SSK), 4B (BAĞKUR) ve 4C (Emekli Sandığı) olarak üçe ayrılmaktadır. Çalışanların bazı durumlarda hizmet dökümlerini alması gerekir. 4A yani eski adıyla SSK hizmet döküm belgesi de hakkında araştırma yapılan bir belge türüdür. Peki 4A hizmet dökümü nereden alınır? e-Devlet'ten 4A hizmet döküm belgesi (Son 6 ay) sorgulama işlemleri nasıl yapılır? 

İşte detaylar

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olan sigorta sistemlerinden olan 4A nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olan sigorta sistemlerinden olan 4A nedir?

4A Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

4A Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

4A Hizmet Dökümü ile İlgili Bilgiler

4A Hizmet Dökümü ile İlgili Bilgiler

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

4A Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

Üniversite öğrencilerinin en büyük ihtiyacı burs!  E-Bursum olarak bursa ulaşmanızı ve burs başvuru sürecini kolaylaştırmaya ek olarak, burs başvuru belge rehberlerimizle de yanınızdayız. Burs alabilmenin en önemli aşaması burs başvuru belgelerini eksiksiz teslim etmektedir. İstenilen belgelerin ne anlama geldiğini, nasıl ve nereden alınacağını sizler için araştırdık. Artık belgelerinizi kolaylıkla sağlayıp, başvurularınızı eksiksiz gerçekleştirebileceksiniz. Hadi, şimdi SGK 4A Hizmet Dökümü ile devam ediyoruz.

4A Hizmet Dökümü Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK), ülkemizde çalışan kişileri kapsayan, sosyal güvence ve emeklilikleri için gereken koşulların oluşması adına çeşitli çalışmalarda bulunur. Bu sosyal güvenlik sistemi içerisinde üç kol bulunur.

Eski isimleri ile SSK çalışanları, şimdi ise 4A, 4B ve 4C olarak adlandırılan bu kollardaki sigorta sahipleri olarak, e-Devlet üzerinden sigorta türüne göre istediği sorgulamayı yapabilirsiniz. 4A sorgulama işlemleri kısaca; vatandaşların prim miktarlarının bilgisini, sigortalı olarak işe başlama tarihlerinin bilgisini, toplam gün sayılarının bilgisini ve son olarak ay içinde ödenen gün sayılarının bilgisini öğrenebileceğiniz bir sistemler bütünüdür.

  • Ayrıca 4B ve 4C sorgulama işlemlerini buradan yapabilirsiniz.

4A Hizmet Dökümü Nasıl ve Nerelerden Alınır?

  1. Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı olarak çalışan sigortalı kişiler, 4A sorgulama işlemleri yapabilir. e- Devlet sistemi üzerinden, e- Devlet şifresi kullanılarak yapılan SSK (4A) sorgulaması, yine e-Devlet şifresi kullanılarak yapılan SGK sorgulaması işlemleri ile aynı şekildedir.

SSK (4A) aşama aşama şu şekildedir:

e-Devlet → Sosyal Güvenlik Kurumu → SGK Tescil ve Hizmet Dökümü → 4A Tescil Bilgileri

Farklı olarak işlem yapmak istediğiniz bölümü seçerken SGK yerine SSK veya diğer adıyla 4A bölümünü seçmeniz yeterli olacaktır.

Açılan sayfada “Barkodlu Belge Oluştur” kısmına tıklayın. Barkodlu hizmet dökümünüz detaylı olarak oluşturulduktan sonra ekranda görüntülenebilmesi için karşınıza gelecektir. Fakat ekrana gelen dosyayı doğrudan yazdırmayın. Dosyayı öncelikle bilgisayarınıza indirmelisiniz. İndirme işleminin ardından dosyayı yazdırabilirsiniz.


2. SSK sorgulama, SSK hizmet dökümü alma konularında vatandaşların en çok yaşadığı sorunlardan biri, e-Devlet kapısı üyeliğinin olmamasıdır. Hizmetlerden yararlanacak olan vatandaşların sahip olması gereken e-Devlet üyeliği için PTT üzerinden başvuru yapılarak resmi süreç başlatılabilir. Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilir. İlk şifreden sonra herhangi bir nedenle PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir.


3. Ve son olarak internet bankacılığı. Kullandığınız bankanın internet şubeleri aracılığı ile başka bir şifreye ihtiyaç duymadan güvenli bir şekilde e-Devlet Kapısı’na giriş yapabilirsiniz. Bunun için; internet bankacılığı kullanıcı hesabınızda bulunan bankayı seçmeniz ve internet bankacılığı kullanıcı bilgileriniz ile giriş yapmanız yeterli olacaktır.

E- Devlet Kapısı üzerinden verilen SGK 4A hizmetleri şu şekildedir:

  • 4A Emeklilik Kaydı
  • 4A Hizmet Dökümü
  • 4A Emekli Ödeme Bilgileri
  • 4A Banka ve Adres Değişikliği
  • 4A Sigortalı Tescil Kaydı Tespiti
  • 4A Hizmet Dökümü Belge Doğrulama
  • 4A Almanya/ Bulgaristan Emekli Ödemeleri
  • 4A On Günden Az Süreli Ev Hizmeti Çalışan Kişi Sorgulama
  • 4A On Günden Az Süreli Ev Hizmetleri İşveren Başvuru ve Sorgulama
  • 4A Emekli Aylığı Kesintileri, Emekli Aylık Bilgisi ve Emekli Aylık Bilgisi Belge Doğrulama

Sisteme yeni gelen bir özellikle birlikte 4A Özet Hizmet Dökümü ile daha güncel bilgilerinize ulaşırken, 4A Detaylı Hizmet Dökümü ile geçmiş dönemdeki bilgilerinize ulaşabilirsiniz.


burs ara görseli

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

Bu yazımızda burs başvurularında en çok istenen belgelerden biri olan SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Nasıl Alınır sorusuna yanıt vereceğiz.

Üniversite öğrencilerinin en büyük ihtiyacı burs! Microfon olarak bursa ulaşmanı ve burs başvuru sürecini kolaylaştırmaya ek olarak, burs başvuru belge rehberlerimizle de yanındayız. Burs alabilmenin en önemli aşaması burs başvuru belgelerini eksiksiz teslim etmektedir.

İstenilen belgelerin ne anlama geldiğini, nasıl ve nereden alınacağını senin için araştırdık. Artık belgelerini kolaylıkla sağlayıp, başvurularını eksiksiz gerçekleştirebileceksin.

Hadi SGK Tescil ve Hizmet Dökümü ile başlayalım.


SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Nedir?

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü, sigorta ve prim bilgilerini barındırır. Ve 4A, 4B, 4C Hizmet Dökümü belgelerini kapsayan belgedir. Eski sistemde SGK&#;ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmet dökümünü alabilir. Bağ-Kur&#;a bağlı olan vatandaşlar 4B hizmet dökümünü alabilir. Ve Emekli Sandığı&#;na bağlı olan vatandaşlar 4C hizmet dökümünü alabilirler. e- Devlet üzerinden sigorta türüne göre istediğin sorgulamayı ücretsiz olarak yapabilirsin. SGK hizmet dökümünde yer alan detayları şöyle sıralayabiliriz:

  • Çalışılan şirkete ait bilgiler
  • Sigortalı kişinin çalıştığı gün sayısı
  • Sigortalı kişiye ait olan genel kimlik bilgileri
  • İlgili sigorta koluna ait primlerin ödeme tarihleri
  • Hangi aylarda ve yıllarda sigortanın ödendiğine dair detaylı bilgiler
  • İlk defa sigorta başlangıcı yapılan tarih ve sigortalılığın sona erdiği tarihler

SGK Hizmet Dökümü Ne İşe Yarar ve Nerelerde Kullanabilirim?

SGK Hizmet Dökümü almak ve incelemesinde bulunmak oldukça önemlidir. Bu hizmet dökümünün kullanıldığı başvurular, SGK sorgulamaları ve hesaplama işlemleri dışında, sigortalı çalışanların sigortalarının zamanında yatıp yatmadığını ya da yatan primler de eksik olup olmadığı kontrol etmelerine olanak sağlar.

Bu belgede yer alan bilgiler ve kullanılabileceği alanları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Burs başvuruları sırasında
  • Mahkeme işlemlerinde
  • Vize alma işlemlerinde
  • Kıdem hesaplama işlemlerinde
  • İkramiye hesaplama işlemlerinde
  • Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerinde
  • Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçları sorgulama işlemlerinde
  • Kişinin ne zaman emekli olabileceğini hesaplama işlemlerinde kullanılabilir.

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumu&#;ndan veya e-Devlet üzerinden belgeyi barkodlu olarak alabilirsin. e-Devlet üzerinden 4A, 4B ve 4C kapsamında tescil bilgilerin ve hizmet dökümün tamamına ulaşabilirsin. e-Devlet kapısında 4C hizmet dökümü ayrıca sorgulanmadığı için, SGK tescil ve hizmet dökümü hizmetini kullanabilirsin.

Belgeye ulaşma konusunda sırasıyla izleyeceğin adımlar şu şekilde:

e- Devlet Kapısı → Sosyal Güvenlik Kurumu → SGK Tescil ve Hizmet Dökümü kısmından sağ üst kısımda bulunan “Barkodlu Belge Oluştur” linkine tıklayarak SGK onaylı üzerinde barkod bulunan hizmet dökümü alabilirsin.

SGK Tescil ve Hizmet Dökümü

Ailemden Biri Çalışmasa da SGK Tescil ve Hizmet Dökümü Almam Mümkün mü?

Evet alabilirsin. Ailenden herhangi birinin hiçbir SGK girişi yapılmamış olsa bile bunu belirten bir belge alabilirsin. Hiçbir SGK girişi olmayanlarda &#;SGK Tescil Kaydınız Bulunmamaktadır.&#; yazısı çıkıyor. Bu durumda masaüstünden (mobilden olmuyor) bu uyarıyı aldığında &#;Barkodlu Belge Oluştur&#; butonuna tıklayarak SGK Hizmet ve Tescil Dökümünü alabilirsin.


4A Hizmet Dökümü Alma

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından e- Devlet Kapısı üzerinden sunulan 4A Hizmet Dökümü Sorgulama hizmeti ile 4A Kategorisinde ki çalışanlar, hizmet dökümlerini görebilir ve isterlerse çıktısını alabilirler. Bu sayede e- Devlet Kapısı kullanıcıları, işe giriş- çıkış işlemlerine, işverenin yatırdığı prim tutarlarına, toplam gün sayılarına kolayca ulaşabilirler.

4A Hizmet Dökümü’ne ulaşmak için; e- Devlet Şifresi, Elektronik İmza veya T. C. Kimlik Kartı’yla giriş yaptıktan sonra, sayfanın üst kısmında bulunan e- Hizmetler bağlantısına tıklanmalı ve gelen liste de Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında bulunan 4A Hizmet Dökümü Bağlantısı kullanılarak hizmet açılmalıdır. 4A Hizmet Dökümü Sorgulama Hizmeti tek aşamalı olup, hizmet bağlantısına tıklandığında hizmet dökümün görüntülenmektedir.

Karşına gelen tablo da; toplam gün sayın, sicil numaran ve tahsis bilgilerine ek olarak aylık ve yıllık olarak yapılan tüm prim ödemelerinin dökümüne ulaşabilirsin.

Eğer dilersen, hizmet dökümünü barkodlu belge olarak oluşturabilir ve dilediğin kamu kurumu, özel şirket veya şahıs ile paylaşabilirsin. Belgenin verildiği kurum ve şahıslar, belge üzerinde bulunan barkod numarasını kullanarak, e- Devlet Kapısı Web Sitesi ve mobil uygulaması ile belgenin geçerliliğini kontrol edebilmekte ve bu sayede belge sahteciliğinin önüne geçebilmektedir.


4B Hizmet Dökümü Alma

e-Devlet’e T. C. Kimlik Kartı ve şifren ile giriş yaptıktan sonra e- Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Sigorta sekmesi üzerinden, 4B hizmet bilgisi kısmını bulmalısın. Veya seafoodplus.info üzerinden hizmet dökümünü görüntüleyebilirsin. Aynı zamanda bu sayfadan da çıktı alabilir ve barkodlu belge oluşturabilirsin.


İsimden Sorgulama Nasıl Yapabilirim?

Eski adıyla Sosyal Sigortalar Kurumu, yeni adıyla Sosyal Güvenlik Kurumu sorgulama işlemleri için tek bir kişisel bağlantı kullanılmaktadır. Bağlantı ekranından kişisel bilgilerini (Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık Numarası, Nüfusa bağlı olduğun il ve ilçe, Cilt Numarası, doğum yılı ve güvenlik kodu) girdikten sonra, isim ile SSK Hizmet Dökümü Sorgulama işlemini ve kendi sigortanla ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsin.


e-Devlet Üzerinden Yapılan SGK Sorgulamaları

e-Devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu ilgili birçok işlem ve sorgulama yapılabilmektedir. Bu işlemlerden bazıları şu şekilde sıralanabilmektedir:   

  • SGK emekli aylığı bilgisi
  • 4A, 4B ve 4C tescil kaydı
  • SGK emekli ödeme bilgileri
  • Emekli aylığı kesintileri (SGK)
  • SGK emekli maaşı hesaplama
  • 4C isteğe bağlı ödeme dökümü
  • 4C emeklilik işlemleri evrak takibi
  • 4A/4B işgöremezlik ödemesi görme
  • SGK tescil ve hizmet dökümü belge sorgulama

Gerekli belgeleri PDF olarak kolaylıkla indirebilirsin. Microfon belgelerim kısmından kolaylıkla belgelerini yükleyerek burs başvurularını gerçekleştirebilirsin. Burs belgeleri hakkında daha fazla bilgi almak için blog yazılarımızı ziyaret edebilirsin. Sonrasında burs başvurusu için gereken her şey hazır olacaktır. Bol şans!


burs ara görseli

4A Hizmet dökümü nedir?

4a hizmet dökümü sigortalı olarak çalışan herkesin ulaşabileceği ve sigorta bilgisi, prim bilgisi, ilk sigorta başlangıç tarihi, işe giriş çıkış tarihi bilgilerinin yer aldığı bir hizmettir. Bu bilgilere ulaşabilmek için E-devlet portalına giriş yapılmalı ve arama kutusuna 4a hizmet dökümü yazılmalıdır. Bu bilgiler web üzerinden incelenebileceği gibi çıktısı da alınabilir. Sigortalı olan kişiler sigorta süreçlerine ve sigorta işleyişlerine dair her türlü bilgiye bu belge üzerinden kolaylıkla ulaşabilir.  

Sigortalı kişiye ait prim bilgilerini içeren SGK hizmet dökümü 4a hizmet dökümü, 4b ve 4c olmak üzere üçe ayrılır. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı sistemleri yasa sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirilmiştir. 

SGK 4a hizmet dökümü eski sistemde SSK’ya bağlı olan vatandaşları belirtir. Bu kapsam içerisinde herhangi bir iş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişiler yer alır. Eski sistemde Bağ-Kur kapsamı içerisinde bulunan vatandaşlar kariyer meslek grubu dışında kalan kadrolar olarak 4b grubu içerisinde yer alır. Eski sitemde Emekli Sandığı kapsamı içerisinde yer alan vatandaşlar ise 4c grubu olarak adlandırılır. Bu da belirtilen ücret veya kontenjan sınırı kapsamında 1 yıldan az ya da mevsimlik olarak çalıştırılan vatandaşları kapsar. 

Bu belgede sigortalı kişinin işe giriş ve çıkış tarihi, toplam prim ödeme gün sayısı, yatırılan prim miktarlarının aylara göre dağılımı, tescil kaydı, sigortalı bulunan dönemlerdeki hizmetler, işveren hilesini önlemek adına çalışılan iş yeri, 4b kapsamındaki kişiler için basamak bilgisi gibi sigortaya dair bilgiler bulunur.  

4A Hizmet dökümü ne için kullanılır? 

4a hizmet dökümü farklı amaçlar dahilinde farklı alanlarda kullanılabilir. SGK 4a hizmet dökümü belgesi bazı kurumlar tarafından çeşitli işlemler öncesinde istenebilir. Belgenin sunduğu bilgiler farklı alanlarda kullanılabilmesine olanak sağlar. Bu belgenin ne için ve nerelerde kullanıldığı aşağıda listelenmiştir. 

  • Kıdem durumu hesaplama işlemlerinde, 
  • İkramiye durumu hesaplama işlemlerinde, 
  • İstenilen durumlarda gerekli mahkemelerde, 
  • Vize alma süreci işlemlerinde, 
  • Gerektiği durumlarda birçok resmi kurumda, 
  • SGK borç sorgulama işlemlerinde, 
  • Emeklilik süresinin hesaplanması işlemlerinde, 
  • Emeklilik maaşı sorgulama ve hesaplama işlemlerinde kullanılabilir. 

4a Hizmet dökümü içerisinde yer alan bilgiler nelerdir? 

Farklı amaçlar dahilinde farklı alanlarda kullanılabilen bu belge içerisinde yer alan bilgiler aşağıda listelenmiştir. 

  • Temel seviyedeki sigorta bilgileri, 
  • İlk kez sigortalı olarak işe başlama giriş ve çıkış tarihleri, 
  • Sigortalı olunan dönemlerde yapılan hizmetler, 
  • Sigortalı olarak çalışılan toplam gün sayısı, 
  • Yatırılan prim miktarı ve aylara göre dağılımı, 
  • Sigortanın yatırıldığı aylar, 
  • Çalışılan iş yeri bilgileri gibi bilgiler yer alır. 

4A Hizmet dökümü sorgulama nasıl yapılır? 

4a hizmet dökümü sorgulama işlemi E-devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilir. E-devlet sistemi pek çok resmi işlemin gerçekleştirilebildiği online bir sistemdir. E-devlet sistemine şifre ile giriş yapılabileceği gibi elektronik imza, mobil imza, T.C. kimlik numarası ya da internet bankacılık hesabı ile de giriş yapılabilir. E-devlet şifresi bulunmayan vatandaşlar ilk şifrelerini herhangi bir PTT şubesine giderek edinebilir. 

E-devlet sistemine şifre ile birlikte giriş yapıldıktan sonra arama kısmına Sosyal Güvenlik Kurumu yazılarak sayfasına gidilir. Bu sayfada yer alan seçenekler arasında 4a hizmet dökümü seçeneği bulunarak girilir. Arama kısmına 4a hizmet dökümü yazılarak da sayfaya direkt ulaşılabilir. Böylelikle istenilen belgeye ulaşılabilir. Belge üzerinde amaçlar doğrultusunda inceleme gerçekleştirilebilir.  

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bir hizmeti olan bu belgeye tüm sigortalı vatandaşlar kolaylıkla ulaşabilir. Sistem üzerinden gerekli incelemeler yapılabileceği gibi istenirse yazdırılarak fiziksel olarak dökümü alınabilir. 

4A Hizmet dökümü nasıl alınır? 

SGK 4a hizmet dökümü belgesi bulunulan bölgedeki herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumuna gidilerek alınabileceği gibi online olarak internet üzerinden E-devlet sistemi aracılığıyla da alınabilir. Size en yakın Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek 4a hizmet dökümü bilgilerinizi görüntüleyebilir ve çıktısını isteyebilirsiniz. Sigorta sürecine ve işleyişine dair tüm bilgiler bu belge içerisinde yer alır.  

E-devlet sistemine giriş yapabilmek için E-devlet şifresi, elektronik ya da mobil imza, internet bankacılığı ya da T.C. kimlik kartı bilgilerinin girilmesi gerekir. Arama kısmından 4a hizmet dökümü sorgulama işlemi gerçekleştirildikten sonra karşınıza çıkan sayfada inceleme yapabilir ya da belgenin çıktısını alabilirsiniz. Belge çıktısı alabilmek için karşınıza çıkan ekranı yazdırmak yerine belge dosyasını indirmeli ve indirdiğiniz dosyayı yazdırmalısınız. 

T.C. kimlik no ile 4a hizmet dökümü sorgulama nasıl gerçekleştirilir? 

T.C. kimlik numarası kullanılarak 4a hizmet dökümü sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir. Sorgulama işlemi için yeni kimlik kartı ya da nüfus cüzdanı üzerinde 11 haneli olarak yer alan T.C. kimlik numaranızı E-devlet sistemine girerek belgeye ulaşabilirsiniz. E-devlet sistemine başarı ile giriş yaptıktan sonra anasayfada yer alan Kurumlar sayfasına tıklayıp Sosyal Güvenlik Kurumu’nu seçmelisiniz. SGK Tescil ve Hizmet Dökümü / İşyeri Unvan Listesi’ne girerek ayrıntılı sigortalılık durumunuzu inceleyebilirsiniz. 

Barkodlu 4a hizmet dökümü nasıl alınır? 

E-devlet sistemine şifre ile giriş yaptıktan sonra SGK Hizmet ve Tescil Dökümü sayfasından gerekli belgeye ulaşabilirsiniz. Aldığınız belgenin doğrulama içermesini istiyorsanız barkodlu SGK 4a hizmet dökümü belgesi almanız gerekir. Barkodlu 4a hizmet dökümü için E-devlet sistemi üzerinden ulaştığınız belgeye barkod ekleyebilirsiniz. Eklenilen bu barkod belgeyi verdiğiniz kişi ya da kurum tarafından E-devlet sistemi üzerinden doğrulanabilir. 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir