lgs yerel yerleştirme tercih robotu / MEB - e-Okul Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Merkezi Yerleştirme Sınavı

Lgs Yerel Yerleştirme Tercih Robotu

lgs yerel yerleştirme tercih robotu

LGS tercih robotu 2022: LGS tercih nasıl ve nereden yapılır? LGS tercihleri başladı mı, ne zaman bitecek?

MEB tarafından duyurulan LGS tercih kılavuzunun ardından tercih ekranı erişime açıldı. Tercih yapmak isteyen öğrenciler tarafından "LGS tercih nasıl ve nereden yapılır? LGS tercihleri başladı mı, ne zaman bitecek?" sorularının araştırmaları hız kazandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında alınacak lise tercihleri ile öğrenci ve veliler, tercih robotuyla okul türleri, il, ilçe ve 2021'e ait yüzdelik dilimlerini göz önünde bulunduracak. E okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden gerçekleşecek işlemler için geri sayım başladı. İşte 2022 LGS tercih robotu ve e-Okul tercih yapma ekranı

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

30 Haziran 2022 tarihinde açıklanan 2022 LGS sonuçları ardından gözler tercih işlemlerine yönelmişti. MEB takvimi ile tercih tarihleri de netleşti.

LGS tercih kılavuzu ile belirlenen süreç şu şekilde ilerleyecek:

  • Lise tercihleri 4-20 Temmuz tarihleri arasında son gün 17.00'ye kadar yapılacak
  • Yerleştirme sonuçları25 Temmuz'da açıklanacak.

 

LGS TERCİH NASIL YAPILIR?

20 Temmuz'a kadar erişime açık olacak LGS tercih ekranında, istedikleri liseye girme hayali kuran öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecekler. Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek. Tercih sürecinde öğrenciler MEB'in lise tercih yapma robotunu kullanarak yardım alabilecek.

LGS tercih robotu 2022: LGS tercih nasıl ve nereden yapılır? LGS tercihleri başladı mı, ne zaman bitecek?

Merkezî yerleştirme; merkez sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları/proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek.

Öğrenciler, Bakanlığın kullanıma açtığı tercih robotuyla istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebilecek. Tercih robotuyla okul türleri, il, ilçe ve 2021'e ait yüzdelik dilimlerine göre arama yapılabiliyor.

LGS TERCİH KILAVUZU 2022 İÇİN TIKLAYINIZ

LİSE TABAN PUANLARI 2022

İstedikleri okullara başvuruda bulunmak isteyen 8. Sınıf öğrencileri lise taban puanları, yüzdelik dilimleri ve kontenjanları için MEB listesine başvuruyor:

LGS LİSE TABAN VE TAVAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YÜZDELİK DİLİME GÖRE LİSE TERCİH ROBOTU

İlk defa 2019’da oluşturulan ve öğrencilerin tercihlerinde rehberlik etmesi amacıyla hazırlanan yüzdelik dilimlerine göre tercih robotu da güncellendi. Öğrenciler, bu robotu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebiliyor. Robotta okul türleri, il, ilçe ve 2021 yıllına ait yüzdelik dilimlere göre arama yapılabiliyor.

YÜZDELİK DİLİME GÖRE TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

Adrese göre lise tercih robotu, ikamet edilen adresin girilmesi ve öğrenci bilgilerinin verilmesiyle birlikte konuma yakın okulları listelemektedir.

ADRESE GÖRE LİSE TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

YEREL YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Kılavuza göre, "8'inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı" kriteri, merkezî yerleştirme ve yerel yerleştirme kriterlerinden çıkartıldı.

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezî sınav puanının eşitliği hâlinde yerleştirme; sırasıyla Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü, sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğü, tercih önceliği ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yapılacak.

Yerel yerleştirmede ise okulların türü, kontenjanı, bulundukları yere göre oluşturulan ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri ve okul başarı puanları gibi kriterler göz önünde bulundurulacak.

Bulunduğu puan aralığı (yüzde 56,04) ise 200-299 oldu.

MERKEZİ YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Merkezi yerleştirme; merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecekler.

LGS tercih robotu 2022: LGS tercih nasıl ve nereden yapılır? LGS tercihleri başladı mı, ne zaman bitecek?

Merkezi sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihler doğrultusunda yerleştirme yapılacak.

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğüne, sırasıyla 8, 7 ve 6'ncı sınıflardaki Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, 8'inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına, tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacak.

TÜM ÖĞRENCİLER YEREL YERLEŞTİRME TERCİHİ YAPACAK

Sınava giren ve merkezi sınav puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorunda olacak. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda öğrencilere merkezi sınavla öğrenci alan okullar ile pansiyonlu okullar tercih ekranı açılmayacak.

Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaklar.

Öğrenciler, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere üç grupta tercih yapabilecek.

Merkezi sınava girmeyen öğrenciler ise yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ve pansiyonlu okullar olmak üzere iki grupta tercih yapabilecek.

İLK EKRAN YEREL YERLEŞTİRME İÇİN AÇILACAK

Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek. Yerel yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 okulu tercih edebilecek.

Tercihlerde, aynı okul türünden (Anadolu lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) en fazla 3 okul seçilebilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezi sınavla öğrenci alan okullar için açılacak merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecek.

LGS tercih robotu 2022: LGS tercih nasıl ve nereden yapılır? LGS tercihleri başladı mı, ne zaman bitecek?

Yerel yerleştirme tercih ekranındaki

  • "yeşil" renk, öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu kayıt alanındaki okulları;
  • "mavi" renk, komşu kayıt alanında yer alan okulları;
  • "kırmızı" renk ise il içindeki diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarını tarif edecek.

 

NAKİLLER İKİ DÖNEM SÜRECEK

Geçen yıl olduğu gibi LGS yerleştirmelerine esas nakiller, bu yıl da iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.

Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullara tercihte bulunan ve ilk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde kayıt alanından okul ve farklı tür tercih etme zorunluluğu bulunmayacak ancak tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk 2 okulu kayıt alanından seçmek kaydıyla en fazla 3 okul tercihinde bulunabilecek. Yapılan tercihlerde aynı okul türünden en fazla 2 okul seçilebilecek.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ortaöğretim Kurumlarına Tercih ve Yerleştirme Takvimi’ne göre, özel ortaöğretim kurumlarının kayıt işlemleri, yetenek sınavıyla öğrenci alan okulların iş ve işlemleri ile kayıtları bugünden itibaren 20 Temmuz'a kadar tamamlanacak.

Özel öğretim kurumlarına kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecek.

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 25 Temmuz 2022 tarihinde "http://www.meb.gov.tr" adresinden ilan edilecek.

2 BİN 323 LİSEYE MERKEZİ SINAV PUANIYLA ÖĞRENCİ ALINACAK

Türkiye genelinde 2 bin 323 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek.

Bu kapsamda, sınavla öğrenci alan okullara toplam 192 bin 962 öğrenci alınacak. Anadolu liselerine 65 bin 866, fen liselerine 38 bin 850, sosyal bilimler liselerine 10 bin 380, Anadolu imam hatip liselerine 39 bin 676, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 38 bin 190 kontenjan ayrıldı.

TERCİH ROBOTU GÜNCELLENDİ

Öte yandan, ilk defa 2019'da oluşturulan ve öğrencilerin tercihlerinde rehberlik etmesi amacıyla hazırlanan yüzdelik dilimlerine göre tercih robotu da güncellendi.

Öğrenciler, bu robotu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebiliyor. Robotta okul türleri, il, ilçe ve 2021 yıllına ait yüzdelik dilimlere göre arama yapılabiliyor.

LGS TERCİH ROBOTU 2022

LGS TERCİH YAPMA ROBOTU 2022: LGS tercihleri başladı mı, nasıl yapılır? İşte MEB tercih kılavuzu bilgileri

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2022 01:08

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

LGS tercih yapma ekranı, 4 Temmuz Pazartesi günü yapılan duyuru ile erişime açılacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında alınacak lise tercihleri ile öğrenci ve veliler, tercih robotuyla okul türleri, il, ilçe ve 2021'ye ait yüzdelik dilimlerini göz önünde bulunduracak. 20 Temmuz'a kadar erişime açık olacak LGS tercih ekranında, istedikleri liseye girme hayali kuran öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecekler. Öğrenciler, ilk olarak yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar ekranından tercih yapabilecek. Tercih sürecinde öğrenciler MEB'in lise tercih yapma robotunu kullanarak yardım alabilecek. Peki, 2022 LGS tercihleri nasıl yapılır? İşte, ayrıntılar.

1/7LGS TERCİH YAPMA ROBOTU 2022: LGS tercihleri başladı mı, nasıl yapılır İşte MEB tercih kılavuzu bilgileri
2/7YÜZDELİK DİLİME GÖRE LİSE TERCİH ROBOTU
3/7LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR
5/7LGS TERCİH YAPMA ROBOTU 2022: LGS tercihleri başladı mı, nasıl yapılır İşte MEB tercih kılavuzu bilgileri
6/7ÖZEL OKULA KAYIT YAPAN TERCİH YAPAMAYACAK
7/7NAKİLLER İKİ DÖNEM

LGS tercih yapma (Tercih Robotu): 2022 LGS tercih nasıl, nereden yapılır? LGS tercih işlemleri ne zaman bitiyor, sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?

Haberin Devamı

2022 LGS TERCİH TARİHİ

LGS kapsamında yapılacak tercihler 4 Temmuz Pazartesi günü başlayacak ve 20 Temmuz saat 17.00'ye kadar sürecek.

LGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN...

LİSE TERCİHİ NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

MEB'in yayımladığı LGS tercih kılavuzuna göre lise tercihlerinin nasıl ve nereden yapılacağına dair detaylar belirtildi:

a) 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.
b) Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
c) Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.
ç) Özel ortaöğretim kurumlarına ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara kesin kayıt işlemini tamamlamış öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır, tercihte bulunmuş olanların ise tercihleri geçersiz sayılacaktır.
d) Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.
e) Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 (on) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 20 (yirmi) okul tercihinde bulunabilecektir.

Haberin Devamı

LGS TERCİH (YERLEŞTİRME) SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Haberin Devamı

Yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar 25 Temmuz 2022 tarihinde "www.meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek.

LGS LİSE TERCİH ROBOTU

Öğrenciler, bu robotu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebiliyor. Robotta okul türleri, il, ilçe ve 2021 yıllına ait yüzdelik dilimlere göre arama yapılabiliyor.

LGS TERCİH ROBOTU 2022

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır