kocaeli kefken gezilecek yerler / Kefken Hakkında Bilgi, Kefken Hakkında Herşey, Kefken De Gezilecek Yerler, Kefken Apart

Kocaeli Kefken Gezilecek Yerler

kocaeli kefken gezilecek yerler

Kefken Adası &#; Kandıra / KOCAELİ

Özellikle Marmara Bölgesi’nde yaşayanlar için günü birlik tatilin en çok tercih edilen yerlerinden biri olan Kefken Adası, hafta içi ve hafta sonları ziyaretçilerini en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyor. Kocaeli sınırları içinde cebeci sahilinin tam karşısında kalan Kefken Adası, tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Kefken Adası nerede?, Kefken Adasına nasıl gidilir? gibi soruların yanıtlarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Kefken Adası Genel Bilgileri

Kocaeli’nin Kandıra ilçesi sınırları içinde kalan Kefken Adası, Cebeci Sahili’nin tam karşısında bulunmaktadır. Kıyıya yaklaşık 10 dakikalık mesafede olan Kefken Adası, Karadeniz’in serin sularının ortasında ziyaretçilerini beklemektedir.  Cenevizliler Dönemi’nden kalma kale surlarının da bulunduğu adada 40’a yakın su kuyusunun da bulunduğu bilinmektedir. Yine Cenevizliler Dönemi’nden kalan bu kuyuların yağmur sularını biriktirmek için yapıldığı düşünülmektedir.

Adada rakı imalatında kullanılan anasonla birlikte yabani kavun olarak bilinen bitki ile birlikte defne ve incir ağaçları da bulunmaktadır. Kefken Adası’nda balıkçılık da hayli gelişmiştir. Yine adaya yakın noktalarda su altı avcılığı da yaygındır.  Kefken Adası’nda 30 Kasım tarihinde inşa edilen Deniz Feneri bulunmaktadır. Yaklaşık 13 – 17 mil arasındaki uzaklıktan görülebilen fenerin ışığı Karadeniz’in sularında ilerleyen gemilere yön vermektedir.

Cebeci Sahili’nin karşısında bulunan adaya balıkçı tekneleri ile ya da küçük bir tekne kiralayarak çıkabilirsiniz. Adanın kuzeydoğu tarafında küçük ama bir o kadar da güzel bir plaj bulunmaktadır. Adanın etrafında yürüyüşe çıktığınızda Cenevizliler ve Romalılar Dönemi’nden kalma tarihi eserleri görmeniz mümkün.  Yaklaşık 45 dönümlük bir araziye sahip olan adanın etrafını turlamak için 2 saat yeterli olacaktır.

Birinci derece sit alanı olan Kefken Adası’nda geçmiş dönemlerde birçok ailenin yaşadığı bilinmektedir.  Adanın bitki örtüsünün defne ağaçlarıyla kaplı olduğunu belirtelim.

Kefken Adasındaki İlginç Rivayet

Ada ile ilgili çeşitli söylentiler günümüzde de devam etmektedir. Buna göre ada üzerinde 40 su kuyusunun olduğu bilinmekte ve bu kuyuların 39 tanesi tespit edilmiş durumda. Son su kuyusu halen bulunamamış ve rivayete göre bu kuyuda büyük bir define olduğu söylenmektedir.

Kefken Adasında Ne Yenir?

Kefken Adası’ndan denize girmek biraz cesaret ve biraz da tecrübe gerektiriyor. Çünkü deniz suyunun akıntısı fazladır. Yılın her dönemi taze balık yiyebilirsiniz. Örnek verecek olursak; nisan ayında kalkan balığı, mayıs ayında barbun ve istavrit, sonbahar döneminde palamut, lüfer, yılın her mevsiminde levrek, kefal gibi balıkları tadabilirsiniz.

Kefken Adasında Neler Yapılır?

Kefken Adası sit alanı olmasından dolayı turlarla ada seyahati mümkün değil. Ada, su altı dalışları, zıpkınla avcılık yapmak isteyenlerin özellikle tercih ettiği bir yerdir. Ayrıca adada mendirek üzerinden olta balıkçılığı yapabilirsiniz. Yine ada üzerinde mangal yakmanın da yasak olduğunu söyleyelim. Dilerseniz defne ağaçlarının gölgesi altında piknik yapabilirsiniz.

Kefken Adası Resimleri

Kefken Adasına Nasıl Gidilir?

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı şirin bir tatil köyü olan Kefken’e ulaşım için farklı alternatifleri kullanabilirsiniz. Kefken’e İstanbul üzerinden gelecekler için TEM Otoyolu’ndan İzmit’e ulaştıktan sonra Kandıra Sapağı’ndan giriş yapıp 40 km kadar yol aldıktan sonra Kandıra’ya, ardından 20 km daha ilerledikten sonra Kefken’e ulaşabilirsiniz.

Yine Adapazarı – Kaynarca istikametinden yaklaşık 55 km’lik yolculuğun ardından Kefken’e ulaşım sağlayabilirsiniz. Yine deniz yoluyla Kefken Limanı’na ulaşım sağlamanız da mümkün. Ayrıca Körfez Belediyesi önünden hareket eden C Körfez – Cebeci otobüs hattını kullanarak da Kefken’e ulaşım sağseafoodplus.info için tıklayın.

20 Yöresel Lezzet

*Kerpe&#;de Gezilecek Yerler Videosu

*En Popüler Yerler

&#; Simgesel Doğal Yapılar

1. Kartal Kayalıkları (Kerpe Kayalıkları)

Kerpe Kayalıkları

Burası Neresi? Kerpe’de gezilecek yerler listemizdeki ilk durağımız tabi ki Kartal Kayalıkları… Kocaeli’nin saklı cenneti Kerpe denildiğinde akla ilk gelen her zaman Kartal Kayalıkları olmuştur. Kartal Kayalıkları, diğer adıyla Kerpe Kayalıkları, uzun zaman içerisinde dalga ve rüzgarların bir heykeltıraş gibi ince ince işleyerek meydana çıkardığı falezlerden oluşmaktadır. Efsanevi bir manzaraya sahip olan bu kaya oluşumları, Kerpe Plajı’nın hemen üstünde yer alıyor. Kerpe’ye gelmişken bu eşsiz manzarayı kaçırmak istemeyeceğinizden eminiz!

Neden Gitmeliyim? Kerpe ile bütünleşmiş bir güzellik olan Kartal Kayalıkları, özellikle yaz aylarında insanların ilgi odağında oluyor. Yerli ve yabancı birçok turist bu kayalıklarda, balık tutmak, fotoğraf çekmek, denize girmek ve hatta güneşlenmek gibi birçok aktiviteyi gerçekleştirebiliyor. Bana göre Kartal Kayalıkları’nda yapılacak en mükemmel şey gün batımı manzarasını seyretmek olur. Zira buradaki manzaraya bayılacaksınız!

Dikkat! Kartal Kayalıkları’nın uzunluğu yer yer 15 metreyi bulabiliyor. Ve bu noktalara yalnızca tırmanarak çıkılabiliyor. Bundan dolayı çocuklar için pek uygun olmamakla birlikte; dikkatli olmak şart!

Kaçırmayın!İstanbul&#;a yakın tatil yerlerinden biri olan Kerpe ve bu şirin tatil beldesinde bulunan doğa harikası Kartal Kayalıkları&#;na yalnızca 2 &#; 2,5 saatte ulaşabilirsiniz. Ayrıca çevrede bulunan kamp alanlarında, çadır kurup konaklama şansı elde edebilirsiniz.

&#; Plajlar

2. Kumcağız Halk Plajı

Kumcağız Halk Plajı

Burası Neresi? Kefken ile Kerpe arasındaki en büyük plaj olan Kumcağız Halk Plajı’nın bir kısmı, ayni isimli Kumcağız muhtarlığında yer alıyor. Mavi bayraklı olarak tescillenmiş olan plaj, Kumcağız deresiyle ikiye bölünüyor. Kumcağız Plajı’na ulaşım Kandıra &#; Kerpe &#; Kumcağız yolu takip edilerek sağlanıyor. Kefken merkezinden ise 5 dakikalık bir yürüyüş sonrası Kumcağız Plajı’na ulaşılabiliyor. Bir göl kadar duru bir denize sahip olan Kumcağız, sığ sularıyla hem çocuklar hem de yüzme bilmeyenler için oldukça ideal bir plaj.

Neden Gitmeliyim? Kerpe’deki en temiz, en korunaklı ve aynı zamanda en büyük plaj olan Kumcağız Plajı, incecik ve yumuşacık kumsalıyla da Kocaeli’de bir numara diyebilirim. Plajda şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet gibi imkanlar mevcut. Lakin şemsiye ve şezlongları kullanmak için kiralamak gerekiyor. Diğer imkanlardan ücretsiz olarak yararlanılabiliyor. Plaj yakınında çay bahçesi, kafeterya ve büfe bulunup; plaj çevresinde kamping alanları ve pansiyon gibi konaklayabileceğiniz işletmeler hizmet veriyor.

Hafta sonları oldukça kalabalık olan Kumcağız Plajı’na daha sakin bir günde gitmek isterseniz için hafta içini tercih etmelisiniz. Çocuklu aileler için fazlasıyla güvenilir bir plaj olan Kumcağız’da cankurtaran ekipleri de her ihtimale karşı hazırda bulunuyor. Bunun yanı sıra Kumcağız Plajı’na ulaşmak için Kandıra Otogarı’ndan haftanın yedi günü ile arasında düzenli olarak hareket eden minibüslerine binebilirsiniz. Özel araçla gelecek olanlar plaj otoparkından yararlanabilir; üstelik bisikletler için de uygun alanlar bulunuyor.

3. Kerpe Plajı

Kerpe Plajı

Burası Neresi? Kocaeli’deki altı mavi bayraklı plajdan biri olan Kerpe Plajı, günübirlik yüzme aktivitesi için en sıklıkla tercih edilen plajdır. Zira İstanbul’a yakın olmasıyla da oldukça ideal bir konumda olan Kerpe Plajı, yaz sezonu boyunca özellikle hafta sonları hınca hınç dolup taşıyor. metre uzunluğa ve 10 metre genişliğe sahip olan plajda, tuvalet, duş kabini, soyunma kabini, şezlong ve şemsiye gibi imkanlar mevcut.

Bunun yanı sıra plajda, güvenli denize girme sahası, cankurtaran ekibi, sağlık ekibi ve özel güneşlenme alanları bulunuyor. Kerpe Plajı, engelli vatandaşlar için de uygun olanaklara sahip. Karadeniz’in hırçın, dalgalı sularından etkilenmeyen Kerpe Plajı, tertemiz denizi ve incecik kumsalıyla çocuklar için de oldukça uygun. Üstelik plaja girmek tamamen ücretsiz. Lakin şezlong ve şemsiyeleri kullanmak için kiralamak gerekiyor.

Plajın hafta sonları fazlasıyla kalabalık olması nedeniyle erkenden yola çıkmanızı öneriyorum. Aksi takdirde yer bulmak epey güç! Kerpe Plajı’na toplu vasıtayla ulaşmak için Kocaeli’den haftanın yedi günü, düzenli aralıklarla hareket eden Körfez &#; İzmit &#; Kefken &#; Cebeci güzergahını takip eden C numaraları otobüse binebilirsiniz. Kerpe Plajı çevresinde konaklamak için pansiyon, apart otel ve kamping alanları gibi imkanlardan yararlanabilirsiniz.

4. Sosyete Plajı

Kerpe Sosyete Plajı

Burası Neresi? Kerpe Plajı’nın &#; metre kadar ilerisinde yer alan Sosyete Plajı, özel bir işletme bünyesinde hizmet vermektedir. Kerpe Plajı’nın bittiği alandan başlayan plaj, özelleştirilmiş ve betan zemin üzerine kum dökülerek yapay bir kumsal haline getirilmiş. Halk plajına nazaran daha nizamlı ve daha sakin olan plajda, kafeterya ve büfe gibi hizmetler mevcuttur.

Fakat burada farklı olarak, yalnızca şezlong kiralama ücretlidir. Fiyatlar yıllara göre değişiklik gösterebilir. Oldukça temiz bir denize ve kumsala sahip olan plaj, Kocaeli ve İstanbul’da yaşayanlar tarafından yoğun rağbet görüyor. Sosyete Plajı içerisinde yine WC, duş kabini ve soyunma kabini gibi hizmetler mevcut.

5. Miço Koyu Kadınlar Plajı

Miço Koyu Kadınlar Plajı

Burası Neresi? Kocaeli’nin altıncı mavi bayraklı plajı olan Miço Koyu Kadınlar Plajı, adından da anlaşılacağı üzere yalnızca kadınlara hizmet veriyor. Plaja 8 yaşından büyük erkek çocukları dahi alınmıyor. Kadınlar için oldukça rahat ve korunaklı bir alana sahip olan plajda, ’den fazla şezlong bulunuyor. Plaj kapsamında, yeme &#; içme ihtiyacını karşılamak adına hizmet veren kişi kapasiteli bir kafeterya bulunuyor. yılından bu yana gelişerek hizmet vermeye devam eden Kadınlar Plajı, 81 dönümlük arazi üzerinde yer alıyor.

Neden Gitmeliyim? Miço Koyu adıyla bilinen bölgede tamamen kadınlar için özelleştirilmiş; yürüyüş parkurları, spor alanları, WC, soyunma kabinleri, plaj voleybol alanı, ağaçlık mesire alanları, masalı oturma alanları, duş kabinleri ve otopark gibi özel hizmet alanları bulunuyor. Ayrıca plajda hizmet veren cankurtaran ekibi de yine kadınlardan oluşuyor. Plaja, dışardan yiyecek ve içecekle girilebiliyor.

Plaj girişinde herhangi bir ücret alınmayıp; şezlong ve şemsiye kullanabilmek için cüzi bir miktar karşılığı kiralamak gerekiyor. Yemyeşil bir tabiatın içinde, tertemiz bir denize sahip olan Miço Koyu Kadınlar Plajı, Kerpe’de gezilecek yerler arasında, özellikle kadınlar için en başlarda yer alması gereken bir plaj!

6. Kerpe Diem Beach

Kerpe Diem Beach

Burası Neresi? Kerpe Diem, Kerpe’nin güney kıyısında, eğlenme, dinlenme ve yeme &#; içme hizmeti veren geniş bir tesistir. Bu hizmetlerden biri olan Kerpe Diem Beach, kumlu bir plaj üzerinde bulunan ve her türlü imkana sahip olan güzel bir plajdır. Kerpe Diem Beach’te, şezlong, şemsiye, WC, duşa kabini, WC, soyunma kabini ve restoran-kafe gibi imkanlar mevcut. Adını, Türkçede &#;Anı Yaşa!&#; anlamına gelen &#;Carpe Diem&#; felsefesinden alan mekan, canlı müzik programları, lezzetli balıkları ve benzersiz manzarasıyla oldukça ünlüdür.

Neden Gitmeliyim? Kerpe Diem Beach, fiyat açısından cebe uygun olmakla birlikle; plajdan yararlanabilmek adına belirli bir miktar ücret vermek gerekiyor. Söz konusu ücretin miktarı, sezondan sezona değişiklik gösterilebiliyor. Kerpe Diem restoranı ve plajıyla yalnızca yaz sezonu boyunca hizmet veriyor. Dolayısıyla kışın kapalı! Kerpe Diem genel hatlarıyla; Kerpe Kahvaltı, Kerpe Balık, Kerpe Eğlence, Kerpe Cafe-Garden Bar ve Kerpe Restoran bölümlerinden oluşuyor. Ayrıca tesiste konaklayabileceğiniz bir butik otel de mevcut.

7. Cebeci Plajı

Cebeci Plajı

Burası Neresi? Kandıra’nın Cebeci Köyü’nde yer alan Cebeci Plajı, Kerpe’nin 3,7 kilometre kuzeydoğusunda konumlanıyor. Cebeci Plajı, Kocaeli’ndeki mavi bayraklı plajlardan biri olup; 5 kilometrelik uzunluğa sahiptir. İstanbul’a yakın denize girilebilecek sayılı yerden biri olan Cebeci, yaz sezonu boyunca iğne atsan yere düşmeyecek bir kalabalıkla dolup taşıyor.

Neden Gitmeliyim? Plajda, şezlong, şemsiye, duş kabini, WC ve soyunma kabini gibi imkanlar mevcuttur. Halk  plajı niteliğinde olan Cebeci’ye giriş ücretsiz olsa da şezlong kullanımı için belirli bir ücret vermek gerekiyor. Bunun yanı sıra özellikle hafta sonları fazlasıyla kalabalık olan plaja gitmek için sabahın erken saatlerinde yola çıkmak şart! Aksi takdirde yer bulmak pek mümkün olmuyor. Kalabalıktan hoşlanmıyorsanız hafta içi bir günü tercih edip; huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

Dilerseniz plaj çevresinde bulunan kamping alanlarında çadır kurup kamp yapabilir veya yine çevredeki pansiyon ve butik otellerde konaklayabilirsiniz. Cebeci Plajı’nda sörf, kay sörf, dalga sörfü, Scrubs diving ve freediving gibi sportif aktivitelerin her birini gerçekleştirebilir; plaj voleybolu ve plaj futbolu alanlarında eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca plajda yeme &#; içme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz restoran ve kafe bulunuyor.

Kaçırmayın! Cebeci Plajı’na ulaşmak için eğer İstanbul’dan yola çıkacaksanız öncelikle Harem Otogarı’na gitmeniz gerekiyor. Sonrasında Kocaeli &#; Kandıra otobüslerine binmelisiniz. Kandıra Otogarı’nda indikten sonra Kefken &#; Cebeci dolmuşlarına binerek plaja ulaşabilirsiniz. Kocaeli&#;nden yola çıkacaksanız Körfez &#; Derince &#; İzmit &#; Kefken &#; Cebeci güzergahında ilerleyen C numaralı otobüse binebilirsiniz. Otobüsler haftanın yedi günü hizmet veriyor.

8. Sarısu Plajı

Sarısu Plajı

Burası Neresi? Kerpe ile arasında 8 kilometre mesafe buluna Sarısu Plajı, 1 km uzunluğunda bir sahil şeridinden oluşuyor. Sarısu, tam bir doğa harikası. Bunu plaja ulaşım için kullanacağınız yoldan da kolayca anlayabilirsiniz. Zira Karadeniz’in yemyeşil atmosferiyle karşılaşacaksınız. Tamamıyla doğal bir yer olan Sarısu Plajı, özellikle kamp tutkunlarının çok iyi bildiği ve yoğun rağbet gösterdiği harika bir yerleşimdir. Burada kamp için uygun bir dizi alan bulunmaktadır. Hatta Türkiye’nin en iyi kamp alanlarından biri olduğunu söyleyebilirim.

İncecik kumsalı ve tertemiz deniziyle beğeneceğinizi düşündüğüm Sarısu Plajı’nı Kerpe’de gezilecek yerler listesine eklememek olmazdı! Sarısu Plajı’nın çevresinde kamp alanlarının yanı sıra kır gazinoları ve kafeler de mevcut. Kandıra otogardan, numaralı Kandıra &#; Kumcağız &#; Kerpe hatlı minibüse binerek Sarısu Plajı’na ulaşabilirsiniz. Muhteşem bir manzarayla karşılaşacağınız için fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın!

&#; Seyir/Manzara Noktaları

9. Kandıra Babatepe

Kandıra Babatepe

Burası Neresi? Kerpe&#;ye hakim noktada bulunan Babatepe, harika bir seyir noktası. Buradan Kerpe&#;nin ve Karadeniz&#;in muhteşem manzarasının seyretmek mümkün. Ayrıca Babatepe&#;de Türkiye&#;nin önemli tarihi şahsiyetlerinden biri olan Akçakoca Bey&#;e ait anıt bir mezar bulunmaktadır. Akçakoca Bey Anıt Mezarı, her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilmektedir.

Aşağıda Akçakoca Bey&#;le ilgili detaylı bilgi verdiğim için burada fazla ayrıntıya girmiyorum. Sözün kısası Babatepe&#;ye manzara seyretmeye gelmişken Akçakoca Bey&#;in anıt mezarını da ziyaret edebilirsiniz.

*Doğal Güzellikler

&#; Koylar

Ömerağzı Koyu

Ömerağzı Koyu

Burası Neresi? Kerpe’de gezilecek yerler listemizde şimdiki durağımız Ömerağzı Koyu… Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Kerpe beldesinde, Karadeniz kıyısında yer alan Ömerağzı Koyu, esasen bir kamp alanı olarak kullanılıyor. Türkiye’nin en meşhur kamp yerlerinden biri olan koy, hafta sonları çadırını alıp kamp kurmaya gelenlerle dolup taşıyor. Koyun en güzel yanlarından biri de deniz kenarında olması ve yaz aylarında suyun keyfini çıkarma imkanı vermesi.

Neden Gitmeliyim? İstanbul’a yakın kamp yapabilecek en ideal yerlerden biri olan Ömerağzı Koyu, yan yanan bulunan iki ücretli kamp ve piknik alanından oluşuyor. Koy, geniş çayırı ve yemyeşil ormanlarıyla doğa içinde kafanızı dinleyip, huzurlu bir hafta sonu geçirebileceğiniz kadar güzel. Üstelik içinde WC, duş kabinleri, temiz su ve kafeterya gibi imkan ve hizmetler mevcut.

Deniz yapısı sığ ve duru olan koy çocuklu aileler için de oldukça uygun. Zira burada çoluk çocuk denize girebilir, suyun tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra, Ömerağzı Koyu, yoga, meditasyon, doğa yürüyüşü, bisiklet sürüşü ve off-road gibi aktiviteler için oldukça uygun. Ömerağzı Koyu’nda kamp kurmak için giriş ücreti veriliyor. Geri kalan her şey bu ücrete dahil.

Bağırganlı Koyu

Bağırganlı Koyu

Burası Neresi? Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde yer alan Bağırganlı Koyu, güzelliğiyle bir Phuket’i aratmıyor. Kerpe’ye yarım saatlik mesafede yer alan ve diğer adı Taflan Koyu olan Bağırganlı, Kocaeli’nin en büyük plajlarından biri olma özelliğine sahip; üstelik mavi bayraklı! Tamamen doğal kumdan oluşan plaj Bağırganlı Koyu’nu kapsıyor.

Suyunun temizliği ve mis gibi doğasıyla mavi bayrağı hak eden plaj, her yaz binlerce turistin dikkatini çekmeyi başarıyor. Yazılarımız da sık sık yeşilin ve mavinin muazzam birleşiminden söz ederiz. Bağırganlı Koyu’nda buna beyazı da eklemek gerekiyor. Zira koydaki beyaz kayalıklar gerçekten görülmeye değer bir manzara yaratıyor.

Neden Gitmeliyim? Bağırganlı Koyu, doğal güzelliğinin yanı sıra temizliğiyle de oldukça ön planda. Çünkü koy boyunca, hemen her gün plaja atılmış çöpler ve izmaritler teker teker toplanıp, temizleniyor. Dolayısıyla burada hem çocuklar hem de yetişkinler için fazlasıyla steril ve hijyenik bir ortam bulunuyor. Kampçılar için de popüler bir rota olan Bağırganlı’da yemyeşil çayır üzerine yayılmış kamping alanları bulmak mümkün.

Bağırganlı Koyu; her biri doğal oluşum olan dantel kayalıkları, el değmemiş tabiatı ve bozulmamış köy yapısıyla gizli bir cennet! Kocaeli şehir merkezine 57 km, Ağva’ya 18 km, Kandıra’ya ise 11 km mesafede bulunan Bağırganlı Koyu’na Kandıra Otogarı’ndan hareket eden Kerpe minibüsleriyle ulaşmak mümkün. Sözün kısası; bu muhteşem koy Kerpe&#;de gezilecek yerler arasına mutlaka eklenmeli!

Eski Kerpe Burnu

Eski Kerpe Burnu

Burası Neresi? Eski Kerpe Burnu, Kerpe merkezinin 9,5 kilometre güneybatısında, Karadeniz&#;e uzanan en uç noktada yer alıyor. Kerpe’de falez oluşumlarının en iyi örneklerini Eski Kerpe Burnu’nda göreceksiniz. El değmemiş bir koy olan Eski Kerpe burnu, genellikle, yüzmek, doğa yürüyüşü yapmak, balık tutmak, avcılık ve kamp kurmak için ziyaret ediliyor.

Hafta sonları belirli bir kalabalık karşılayan burun, hafta içi nispeten daha tenha oluyor. Eski Kerpe Burnu mevkiinde herhangi bir yapılaşma olmadığı için orman, deniz ve falezlerle kaplı el değmemiş, harika bir manzara ortaya çıkıyor.

İlkbaharın yüzünü göstermesiyle, insanlar,  bölgedeki ormana muşmula, kuşburnu, böğürtlen ve ıhlamur toplamaya geliyor. Sizler de bu doğa harikasını yakından görmek için Kerpe&#;de gezilecek yerler listenize mutlaka ekleyin. Kerpe merkezinden yürüyerek Eski Kerpe Burnu’na ulaşabilirsiniz. Yolda kime sorsanız, gösterir! Yanınıza çayınızı veya kahvenizi koymak için bir termos alın ve Eski Kerpe Burnu’nda muhteşem bir gün batımı manzarası seyredin.

Paşaağzı Koyu

Burası neresi? Kerpe merkezine yakın bir konumda bulunan Paşaağzı Koyu, Kerpe Sahili ile Ömerağzı koyu arasında yer almaktadır. Koyun bulunduğu yerde herhangi bir işletme yok ancak ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz küçük market tarzı işletmeleri değerlendirmeniz mümkün olmaktadır.

Neden gitmeliyim? Paşaağzı Koyu, Kerpe&#;de denize girmek için ikinci planda kalan yerlerden biridir. Bu nedenle diğer yerlere göre daha sakin olabilmektedir. Eğer sakin ve kalabalık olma ihtimali düşük ola bir yerde denize girmek isterseniz Paşaağzı Koyu&#;nu ön sıralarda tercih edebilirsiniz.

&#; Kamp Alanları

Doğa Çadır Kampı

Doğa Çadır Kampı

Burası Neresi? Türkiye’nin en güzel kamp alanlarına ev sahipliği yapan Kerpe, bu açıdan oldukça ünlü. Kerpe’deki en popüler kamping işletmelerinden biri de Doğa Çadır Kampı… Kerpe’nin merkezinde bulunan işletme, denize yalnızca yürüme mesafesi uzaklığında. Bunun yanı sıra doğa ile iç içe salaş ve aynı zamanda samimi bir ortama sahip. Kampçıların yoğun talep gösterdiği Doğa Çadır Kampı’nda, hazır çadırlar bulunduğu gibi kendi çadırınızı kurabileceğiniz alanlar da mevcut.

Neden Gitmeliyim? Kerpe kamp alanlarında konaklamayı düşünüyorsanız Doğa Çadır Kampı sizler için iyi bir alternatif. Yukarıda da belirttiğim gibi hazır kurulu kamp çadırlarıyla hizmet veren işletmede yok yok diyebiliriz! Öncelikle tüm çadırlar kamelyalı, yani hepsinin içinde sandalye ve masa bulunuyor. Çadırların hepsi sundurmalı olup; güneş enerjisiyle elde edilen sıcak şebeke suyu mevcut. Ayrıca çadırların her birinde aydınlatma hizmeti de bulunuyor. Bunun yanı sıra tesis içerisinde ortak duş ve tuvalet alanı, umumi çamaşır makinesi, umumi bulaşıkhane, ortak televizyon odası ve ortak kablosuz internet ağı (wireless) hizmeti veriliyor.

Tesiste; açık ve kapalı olmak üzere iki çay bahçesi, oyun salonu, çocuk parkı, piknik ve mangal alanı bulunuyor. Kendi çadırını getirenlere ücretsiz masa ve sandalye veriliyor. En önemlisi de Doğa Çadır Kampı, 24 saat boyunca güvenlik sistemiyle korunuyor. Kamp alanının karşısında belediyeye ait bir otopark bulunuyor. Dilerseniz aracınızı buraya park edebilirsiniz. Kamp fiyatlarına gelince:

&#; Tabiat Parkları

Uzunkum Tabiat Parkı

Uzunkum Tabiat Parkı

Burası Neresi? Uzunkum Tabiat Parkı, Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde Cebeci Köyü’nün doğusunda yer alan oldukça geniş bir parktır. Adının hakkını veren upuzun bir kumsala sahip olan park, özellikle kamping aktivitesi için doğaseverlerin çok iyi bildiği bir yerdir. Söz konusu park, yılında tabiat parkı ilan edilmiş ve devlet tarafından korum altına alınmıştır. Zira park alanında kum zambağı olarak bilinen ve soğanlı bir bitki türü olan Pancratium Maritimum gibi nesli tehlike altında olan birçok canlı türü bulunuyor. Kerpe’nin 6 kilometre kuzeydoğusunda, Karadeniz kıyısında konumlanan Uzunkum Tabiat Parkı’na yalnızca 15 dakikada ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Bir yanı orman bir yanı ise denizle kaplı hektarlık ( dönüm) bir alana yayılan park, tertemiz sahili ve deniziyle yazın yüzmek, güneşlenmek, kumsalın ve doğanın tadını çıkarmak için fazlasıyla harika bir yer! Üstelik sakinlik arayanlar için oldukça ideal; çünkü Uzunkum’da kuş cıvıltısı ve dalga sesleri dışında rahatsız edici hiçbir gürültüyle karşılaşmayacağınıza emin olabilirsiniz. Uzunkum Tabiat Parkı’nda; balık tutma, doğa yürüyüşü, trekking, bisiklet, yüzme, sörf, sualtı dalışı, kamp, meditasyon, piknik, doğa gözlemciliği, off-road ve hatta yamaç paraşütü gibi aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.

Park içesinde WC, duş kabini gibi imkanlar bulunmadığı gibi gitmeden evvel alışverişinizi en yakın köyden veya ilçeden yapmanız gerekiyor. Gerekli her şeyi hallettikten sonra Uzunkum Tabiat Parkı’nda doğa ile baş başa harika bir tatil sizleri bekliyor! Dolayısıyla bu tabiat harikası parkı Kerpe&#;de gezilecek yerler listenize sizler de mutlaka ekleyin.

&#; Doğal Havuz

Kaya Havuzu

Kaya Havuzu

Burası Neresi? Kıncıllı Köyü yakınlarında, Kerpe ile Sarısu arasında yer alan Kaya Havuzu, henüz yeni yeni keşfedilmeye başlanan saklı bir cennet! Kaya Havuzu, adı üstünde deniz suyunun doğal bir oluşumla kayalıklarla çevrilmesiyle ortaya çıkmış ve harika bir havuza dönüşmüş. Derin bir havuz olan Kaya Havuzu, özellikle de atlayış yapmayı, derin sularda yüzmeyi ve dalışı sevenler için biçilmiş kaftan! Bunun dışında muhteşem bir manzaraya sahip olan Kaya Havuzu, gün batımını seyretmek için harika bir yer.

Lakin ulaşım biraz zor. Kerpe’den Sarısu yoluna dönüp, ormanla çevrilmiş bir yol üzerinden 2 kilometre kadar ilerledikten sonra aracınızı park etmeniz gerekecek; çünkü yolun bundan sonrasını araçla devam etmek pek mümkün değil. Yürüyerek dik bir yokuşa ulaşacaksınız. Yokuşu indikten sonra Kaya Havuzu karşınıza çıkacak.

*Tarihi Yerler

&#; Anıtlar

Akçakoca Bey Anıt Mezarı

Akçakoca Bey Anıt Mezarı

Burası Neresi? &#;Kocaeli Fatihi&#; unvanının sahibi Akçakoca Bey’e ait bir anıt mezardır. Osmanlı Devleti’nde Orhan Bey döneminde, &#; tarihleri arasında Kandıra’yı fetheden Akçakoca Bey, akınlarına devam ettiği sırada, yine Kandıra’da yılında, yani 94 yaşında hayatını kaybetmiş ve Babatepe mevkiindeki mezarına gömülmüştür. Akçakoca Sapanca ve Akçakoca’yı da Osmanlı topraklarına katmış büyük bir fatihtir. Ölümünden sonra adını onurlanmak için şehre Kocaeli adı verilmiştir.

Günümüzde Kerpe’nin tarihi yerleri arasında oldukça önemli olan Akçakoca Bey Anıt Mezarı, birçok kişi tarafından ziyaret edilmektedir. rakımlı hakim bir tepede bulunan anıtın çevresinden Kerpe’nin tüm manzarası görülebilmektedir. Türkiye’nin tarihi değerlerinden biri olan Akçakoca Bey Anıt Mezarı, mutlaka görülmelidir.

*Yakınında Gezilecek Yerler

&#; Tatil Yerleri

Kefken

Kefken

Burası Neresi? Kerpe’nin hemen dibinde, Batı Karadeniz kıyılarındaki bir diğer tatil beldesi Kefken, Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlıdır. Şehirden uzaklaşamayanlar için ideal bir yaz tatili rotası olan Kefken, denize girip, ferahlamak, plajda güneşlenmek için oldukça iyi bir seçenek oluyor. Kerpe’nin yalnızca &#; metre doğusunda bulunan Kefken’e araçla 3 dakikada; yürüyerek ise 8 &#; 10 dakikada ulaşabilirsiniz.

Neden Gitmeliyim? Karadeniz’in Bodrum’u olarak her geçen yıl ününe ün katan Kefken’de denize girebilecek plaj ve koylar; konaklamak için kamp alanları, pansiyon ve oteller bulunuyor. Bunun yanı sıra ”Yeşil Koy, Pembe Kayalar, Kapri Plajı, Kefken Limanı ve Midye Koyu” gibi Kefken’de yakından görülmesi ve keşfedilmesi gereken birçok turizm noktası yer alıyor.

Şile

Şile

Burası Neresi?İstanbul’a bağlı bir ilçe olan Şile, Marmara Bölgesi’nin kuzeydoğusunda, Batı Karadeniz kıyısında yer almaktadır. İstanbul’da denize girebilecek sayılı yerlerden biri olan Şile, hafta sonu kaçamakları için oldukça idealdir. Doğal güzellikleri denizi ve kumsallarıyla güzel bir tatil beldesi olan Şile, lokasyon açısından da kolay ulaşılabilir bir konuma sahip. Özellikle de Kerpe’ye oldukça yakın olan Şile, Kerpe’ye yakın tatil yerleri arasına mutlaka eklenmeli. Kerpe’nin 90 kilometre batısında yer alan tatil beldesine, ortalama 1,5 &#; 2 saatte ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Şile, mis gibi havası, doğal güzelliği, masmavi denizi ve el değmemiş, bakir doğasıyla Türkiye’de yaz turizminin kalbinin attığı yerlerden biridir. 10 kilometrelik kumsalıyla, deniz, kum, güneş üçlüsünün keyfini doyasıya yaşayacağınız Şile’de gezip görebileceğiniz birçok turistik yer mevcut. Şile Feneri, Şile Kalesi, Hanımsuyu Çeşmesi, Sarıkavak Kalesi, Yeşilvadi, Heciz Kalesi, Lahit Mezar ve Osmanlı Hamamı gibi tarihi yerlerin yanı sıra; Ağlayan Kaya, On Bir Göller Vadisi, Saklıgöl, Kumbaba Tepesi ve Hacıllı Şelalesi gibi doğa harikası yerleri yakından görmelisiniz.

Kaçırmayın! Son olarak Şile mutfağında pişen lezzetli yemeklerin tadına bakmayı unutmayın. Gelmişken, ünlü Şile bezinden yapılan ürünler arasından beğendiklerinizi Şile hatırası olarak kendiniz ve de sevdikleriniz için bir armağan niyetine satın alabilirsiniz

Ağva

Ağva

Burası Neresi?Ağva, Göksu ve Yeşilçay dereleri arasında yer alan şirin mi şirin bir tatil beldesidir. Adını da konumundan alan Ağva, Latincede ”iki dere arasına kurulmuş köy” anlamına gelmektedir. İstanbul’un kuzeyinde, Şile’de yer alan Ağva, küçük bir yerleşim olmasına karşın bilhassa yazın müthiş bir kalabalığıyla dolup taşıyor. Ağva nüfusu, yaz sezonun açılmasıyla birlikte neredeyse ikiye katlanıyor. Kerpe’ye de oldukça yakın olan bu şirin tatil beldesine, yalnızca 1 saatte (50 km) ulaşılabiliyor.

Neden Gitmeliyim? Ağva’da yemyeşil bir tabiatın içinde ve bakir koylarda, denize girip serinleyerek, kumsalda güneşlenerek harika bir yaz tatili geçirebilirsiniz. Bunun yanı sıra gelmişken Kilimli Koyu, Göksu Nehri ve Kadırga Koyu gibi Ağva’nın turistik yerlerini ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Ağva gece hayatı açısından bir İstanbul veya Bodrum kadar hareketli olmasa da keyifli vakit geçirebileceğiniz eğlence mekanlarına sahip. Ağva’nın gece hayatı ile ilgili bilgi almak için linke tıklamanız yeterli. ‘‘Ağva’da nerede yemek yemeliyim ve hangi restorana gitmeliyim?’’ diye merak ediyorsanız en doğru cevapları: Ağva Restoranları

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir