kısa arapça yemek duası / Yemek duası nedir? Diyanet sofra duası Türkçe Okunuşu ve Arapça Yazılışı

Kısa Arapça Yemek Duası

kısa arapça yemek duası

Yemek Duası Nasıl Yapılır? Diyanet Yemek Duası Türkçe Ve Arapça Tefsiri

Yemek Duasının Arapça Okunuşu Nasıldır?

Sahabeden olan Ebû Saîd el-Hudrî (r.A.) şu şekilde anlatmaktadır; Hz. Muhammed (s.A.V.) herhangi bir şey yiyip içtikten sonra bu duayı okumaktaydı: "Elhamdü lillâhillezî et’amenâ ve sekânâ ve cealenâ müslimîn Elhamdü lillâhi hamden kesîran mübâreken fîhi, ğayra mekfiyyin, ve lâ müveddein ve lâ müsteğnen anhü Rabbenâ. El-Hamdü lillâhillezî et‘amenî hâzat-taâme ve razakanîhi min ğayri havlin velâ kuvvetin" şeklinde okunan bir dua türü olmaktadır.

Yemek Duasının Türkçe Anlamı Nasıldır?

Yemek duasının Türkçe anlamı: "Bize yedirip içirebilen ve bizi Müslüman olanlardan kılmış Allah'a hamdolsun. Ey Rabbimiz! Biz sana tertemiz duygular ile eksilmeyip artabilen, huzurundan geri çevrilmeyip kabul gören sayısız olan hamd ile hamd ederiz. Bu yemeği bana yedirebilen ve tarafımdan hiçbir güç veya kuvvet mevcut olmadan bunu benim için rızık kılan Allah'a hamdolsun.” Şeklinde ifade edilmektedir.

Yemek duası Türkçe Olarak Nasıl Edilmelidir?

Yemek duası Türkçe olarak şu şekilde edilebilmektedir: "Bizleri yokken var eden, bize yedirip içirmekte olan Yüce Allah'a hamdolsun, Kâinatın efendisi olan sevgili peygamberimize de selâm ve salât olsun. Mağfiret ve rahmet tüm Müslüman olan kardeşlerimizin üstüne olsun. Ya Rabbi! Nimet ve rızık veren sensin! Sadece sen kapına yönelen kişileri boş çevirmezsin. Biz senin aciz kullarınız, senin sonsuz olan ikram ve ihsanına biz muhtacız. Bizlere dünyada ve ahirette güzel nimetler ile ihsan eyle! Ey bizim güzel Rabbimiz! Bu sofra içerisinde tattırdığın tüm nimetlerin çok daha güzellerini sonsuz mutluluk yurdu kabul edilen cennetinde de tatmayı bize nasip eyle! Ya Rabbi! Bu helâl olan gıdaların şükrünü eda etmeyi ve sana kullukta bulunmayı bize nasip eyle! Ya Rabbi! Bu sofranın hazırlanabilmesinde emeği geçmiş olan kardeşlerimizin kazançlarına bol bereket, kendilerine huzur, sağlık ve mutluluk ihsan et! Ailelerinden ahirete göç etmiş olanlara ve geçmişlerimize de merhamet eyle! Ya Rabbi! Tüm mülkün sahibi sensin, istediğine mülkü verir istediğinden sen alırsın. İstediğini aziz, istediğini zelil edersin. Bizleri; aziz kılmış olduğun ve nimetler verdiğin kullarından eyle!” biçiminde yemek duası edilebilmektedir.

 Yemek Duasının Faziletleri Nelerdir?

Yemek duası, kesinlikle zorlama olan bir uygulama değildir. İslam içerisinde hiçbir dua ya da ibadet âlimlere göre zorlamayla yapılamaz. Yemek duasının yapılma sebebi ilk olarak şükran sunmaktır. Daha sonra ise sofranın bereketinin artması amacı ile okunmaktadır. Yemek duasının okunmasından sonra âlimlere göre masadan daha sıhhatli bir biçimde kalkılmaktadır.

Yemek Duası Kısa Türkçe Okunuşu, Yemek Duası Ezberleme

Haberler

Yaşam

Yemek Duası Kısa Türkçe Okunuşu, Yemek Duası Ezberleme

Yemek duası, Müslümanlar için önemli bir yere sahiptir. Allah'a şükretmek için yemekten önce okunması  oldukça faziletlidir. Kısa ve uzun olarak ayrılan ikiye ayrılan yemek duasını öğrenmek isteyenler internette yemek duasına dair araştırmalar yapıyor. Yemek duasını öğrenmek ve ezberlemek isteyenler için; Yemek duasının Türkçe-Arapça okunuşu ve anlamı. 

Yemek duasının okunuşlarını ve anlamlarını bilmek oldukça hayırlı kabul edilir.

Yemek duasının okunuşlarını ve anlamlarını bilmek oldukça hayırlı kabul edilir.

Yemek Duası Arapça Okunuşu ve Yazılışı

Yemek Duası Arapça Okunuşu ve Yazılışı

Yemek (Sofra) Duası Okunuşu;

Yemek (Sofra) Duası Okunuşu;

Yemek (Sofra) Duası Türkçe Anlamı (Meali)

Yemek (Sofra) Duası Türkçe Anlamı (Meali)

Yemek Duası (Sofra Duası) Neden Okunur?

Yemek Duası (Sofra Duası) Neden Okunur?

Yemek Duasının Kısa Okunuşu

Yemek Duasının Kısa Okunuşu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Yemek Duası Okunuşu: Yemek Duası Türkçe Anlamı, Arapça Yazılışı, Diyanet Meali

Haberin Devamı

“Bu yiyeceği bana yediren ve tarafımdan hiçbir güç ve kuvvet olmadan bunu bana rızık kılan Allâh'a hamdolsun” derse geçmiş günahları affolunur" dedi.”(Ebû Dâvud, Libâs 1; Tirmizî, Da'avât 55; İbnu Mâce, Et'ime 16)

TÜRKÇE OLARAK ŞU DUA DA YAPILABİLİR:

Bizleri yokken vareden, bizlere yedirip-içiren Yüce Rabbimize hamdolsun, Kâinatın efendisi sevgili peygamberimize salât ve selâm olsun. Mağfiret ve rahmet bütün Müslüman kardeşlerimizin üzerine olsun.

Ya Rabbi! rızık ve nimet veren sensin! Sen kapına yönelenleri boş çevirmezsin. Biz aciz kullarız, Senin sonsuz ikram ve ihsanına muhtacız. Bizlere dünya ve âhirette güzel nimetler ihsan eyle!

Ey güzel Rabbimiz! Bu sofrada tattırdığın nimetlerin daha güzellerini ebedî mutluluk yurdu olan cennetinde de tatmayı bizlere nasip eyle!

Ya Rabbi! bu helâl gıdaların şükrünü eda edebilmeyi ve Sana kullukta bulunabilmeyi bizlere nasip eyle!

Ya Rabbi! Bu sofranın hazırlanmasında emeği geçen kardeşlerimizin kazançlarına bereket, kendilerine sağlık huzur ve mutluluk ihsan eyle! Âilelerinden âhirete göç edenlere ve geçmişlerimize merhamet eyle!

Ya Rabbi! Mülkün sahibi sensin, dilediğine mülkü verir, dilediğinden alırsın. Dilediğini azîz, dilediğini zelîl edersin. Bizleri; aziz kıldığın ve nimet verdiğin kullarından eyle!

Haberin Devamı

Ya Rabbi! Bizleri nimetlerinden mahrum eyleme. Sağlık, huzur ve mutluluğumuzu daim eyle.
Ya Rabbi! Bizleri, mümin kardeşlerimizi ve tüm insanlığı her türlü kaza, bela, afet ve musîbetlerden muhafaza eyle! Barış ve esenlik dolu bir dünyada yaşayabilmemizi bizlere lutfeyle!
Amin ve selâmün alel-mürselîn vel-hamdü lillâhi rabbil-âlemînel-Fatiha.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır