geçici dövmenin kalıcı olması için / Geçici Dövme Ne Kadar Dayanır? | monash.pw 🕗

Geçici Dövmenin Kalıcı Olması Için

geçici dövmenin kalıcı olması için

Geçici dövmeler bin yıllardır popüler olan bir vücut aksesuarı. Önceden ilkel yöntemlerle vücuda işlense de günümüzde gelişen teknolojiler ile geçici dövme yapmak ve yaptırmak çok kolay. Bugünkü yazımızda geçici dövme çeşitlerinden ve geçici dövmenin kalıcılığından bahsedeceğiz. Dövme yaptırmanın size göre olup olmadığını anlamak için geçici dövmelere şans verebilirsiniz. Geçici dövmeler konusunda internet üzerinden doğru yanlış bir çok bilgi mevcut ve doğru bilgiye ulaşmak bazen bir hayli zor oluyor. Geçici dövme çeşitlerinden hangisinin dayanıklılığını öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki başlıklara direk geçiş yapabilirsiniz. Geçici dövme kaç gün kalır yazımıza hoş geldiniz.

geçici dövme ne kadar dayanır

Yapıştırma Dövme (Çocuk Dövmesi) Ne Kadar Dayanır?

Genelde eğlence amaçlı yapılan yapıştırmalı dövmeler üç ile yedi gün arasında bir kalıcılığa sahiptir.

Ev Yapımı Geçici Dövmeler Ne Kadar Dayanır?

Tasarım ve çizim konusunda iyi olan herkes evde kendi kendine geçici dövme uygulaması yapabilir. Evde uygulanabilecek geçici dövme çeşitleri: eyeliner dövmesi, şablon dövmesi, kağıt dövme, dövme kalemi ile yapılan geçici dövmelerdir. Bu tarz geçici dövmelerin kalıcılığı cilt tipine, vücut bölgesine ve yıkama sayısına bağlı olarak değişir. Evde yapılan geçici dövmelerin yaklaşık olarak gün kalıcılığı var diyebiliriz. Dövmenizin daha kalıcı olmasını istiyorsanız dövme bölgesini aşırı ovalamaktan, dokunmaktan kaçının.

Hint Kınasından Geçici Dövme Ne Kadar Dayanır?

Hint kınasından yapılan geçici dövmeler ucuz ve hızlı yapıldığı için en çok çok tercih edilen geçici dövmelerdir. Kullanımınıza ve yaptırdığınız yere göre ortalama 2 hafta ile 4 hafta arasında dayanıklılığa sahiptir. Eğer elinize yaptırıp sürekli yıkarsanız 2 günde tamamen yok olabilir. Bu yüzden hint kınası geçici dövmenin kalıcılığı kişiden kişiye değişir. İlk 3 5 gün ilk yapıldığı gün gibi kalırken daha sonra solma işlemi başlar ve bu solma işlemi 1 aya kadar uzayabilir. 14 gün sonunda o kadar solmuş olur ki muhtemelen daha fazla vücudunuzda kalmasını istemezsiniz. Kalıcılığı dışında hint kınasının en çok zararı konuşulur. Eğer hint kınası yaptırmayı düşünüyorsanız organik hint kınalarını tercih etmeye özen gösterin. Hint kınaları genel olarak vücuda zararlı olan gümüş nitrat maddesi içerir. Eğer hint kınası içindeki bir maddeye alerjiniz varsa vücudunuza kalıcı hasar verebilirsiniz.

Ephemeral Dövme Ne Kadar Dayanır?

Ephemeral dövme mürekkebi yılında NYU öğrencilerinin kurduğu bir firma tarafından üretildi ve yılında piyasaya sürüldü. Firmanın kurucusu Anthony Lam, Ephemeral mürekkebini şöyle tanımlıyor; "Normalde kullanılan dövme mürekkepleri kalıcı, çünkü boyayan moleküller bağışıklık sistemimizin silip atamayacağı kadar büyük. Daha küçük moleküller kullanarak, hem bir yıl boyunca muhafaza edilmesini, hem de kolayca silinmesini sağladık." Ephemeral dövme normalde kullanılan kalıcı dövme makineleriyle uygulanıyor ve insan vücudunda 1 yıla kadar kalabiliyor. Kalıcı olan standart dövmelerde mürekkep moleküllerinin vücudun hücrelerince kolaylıkla atılamamasının nedeni canlı hücrelere yakın boşluklara yerleştirilmiş olmalarından kaynaklanmaktadır. Ephemeral maddesi ile yapılan dövmelerde ise küçük moleküllerin vücut tarafından atılması oldukça kolay sağlanmaktadır. Bu süre 6 ay ile 1 yıl arasında değişmektedir.

Mikropigmentasyon Geçici Dövmesi Ne Kadar Dayanır?

Bu yöntemi kısaca kalıcı makyaj uygulaması olarak düşünebilirsiniz. Kalıcı makyaj uygulamasında kullanılan mikropigmentasyon işlemi ile geçici dövme yaptırmak mümkün. Geçici dövme, yukarıdaki yöntemlerle uygulanan geçici dövmeler kadar kolay kolay kaybolmayan bir yapıdadır. Çünkü bir çıkartma veya boya kullanılarak yapılmaz. Doğal pigmentlerin deri altına sabitlendiği geçici dövmelerin ömrü, dövmenin uygulandığı cilt tabakasının yapısına göre değişkenlik gösterse de çoğunlukla 5 ila 10 yıldır. Dolayısıyla herhangi bir sildirme işlemi uygulanmadığı takdirde geçici dövmeniz vücudunuzda 10 yıla kadar dayanabilir. 

Genelde kaşlara yapılan mikropigmentasyon işlemiş için 2 yıllık ömür biçilir. Daha önce kaşlarına mikropigmentasyon işlemi yaptıran kişilerin yorumlarına göre 2 yıl canlı, 2 yıl soluk renkte kalıcılığın olduğunu söyleyebiliriz. Geçici dövme işleminde kullanılan doğal pigmentler daha kalıcı olduğu için bu süreyi 5 yıl canlı 5 yıl soluk kalıcılık olarak düşünebilirsiniz.

Geçici Dövme Sildirilebilir mi?

Yukarıdaki yöntemlerle yapılan geçici dövmelerin hepsi sildirilebilir. Evde kendiniz yaptığınız dövmeleri ve hint kınasından yapılan geçici dövmeleri yağ ve tuz ile ovalayarak silebilirsiniz. Bu işlem için yağın vücudunuzda 10 dakika bekletilmesi silme işlemini kolaylaştıracaktır.

Geçici dövmeler gerçekten dövme yaptırmak isteyen kişiler tarafından tercih edilmezken, dövme yaptırma konusunda kararsız olan kişiler tarafından çokça tercih edilmektedir.

Sevdiğiniz sembolleri vücudunuzda kalıcı hâle getirmeden taşımak isterseniz geçici dövme yaptırabilirsiniz. Geçici dövmeler, kalıcı figürlere göre daha kolay uygulanır. Özel malzemeler kullanılarak yapılan bu uygulama, cildinizde kalıcı bir etki yapmadan güzel bir görünüm sağlar. Geçici dövme uygulaması ve bu yöntemin özellikleri hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz, sizin için hazırladığımız bu yazının devamını okuyabilirsiniz.

Geçici Dövme Nedir?

Deri yüzeyinin boyanmasıyla oluşturulan desenler geçici dövme olarak adlandırılır. Bu dövmelerin cilt yüzeyinde tutunma süresi oldukça kısadır. Söz konusu desenler, belli bir süre sonra cilt üzerinden kaybolur. Bu dövmeler, özel bir komplikasyon olmadığı sürece deride bırakmaz. Söz konusu durumun sebebi, geçici dövmelerde uçucu özellikte malzemelerin kullanılmasıdır. Bu malzemelerle oluşturulan desenler, belli bir süre sonra silinmeye başlar.

Geçici dövme uygulamasında farklı renk ve desenler kullanılabilir. Bu uygulamada genellikle koyu renkli motifler tercih edilir ancak açık tonlar da kullanılabilir. Malzemelerin yoğunluk oranı ise oluşturulan figürlere göre belirlenebilir. Geçici dövme, kolay ve kalıcı olmayan bir uygulama olmasına karşın profesyonellik gerektiren bir yöntemdir. Vücudunuzda geçici dövme yaptırmayı düşünüyorsanız, işinde iyi olduğundan emin olduğunuz bir sanatçıyla anlaşmanız tavsiye edilir.

Kalıcı Dövme ile Geçici Dövme Arasındaki Fark Nedir?

Kalıcı dövmeler deri altına uygulanır. Bu uygulamada desenler, deri tabakasının altına inen iğneler ile oluşturulur. Boya pigmentleri, derinin derinine işler. Söz konusu dövmeler, zamanla hafiflese dahi ciltten silinmez. Bu figürlerin silinmesi ancak cilt yüzeyinin soyulmasını sağlayan lazer, TCA gibi uygulamalarla mümkün olur. Kalıcı dövmelerin yapımı oldukça uzun sürebilir. Tek bir seansın dahi uzun saatler boyunca sürmesi mümkündür.

Geçici dövme, deri yüzeyine uygulanır. Boya, deri altına işlemez ve sadece yüzeyde kalır. Geçici dövme süresi bu sebepten ötürü kalıcı uygulamaya göre kısadır. Dövme, zamanla hafifleşir ve kaybolur. Söz konusu uygulama acısız olmasıyla da kalıcı dövmeden farklıdır. Kalıcı dövme, özel bir iğne kullanılarak yapılır. Bu uygulama, özellikle vücudun hassas yerlerinde acıya sebep olabilir. Ancak geçici dövme uygulamasında acı veya ağrı çekmeniz pek olası değildir.

Geçici Dövme Nasıl Yapılır?

Şablon oluşturma, geçici dövme yapımının ilk aşamasıdır. Desenlerin uygulanması için ana hatların ve yol gösteren çizgilerin oluşturulması gerekir. Bu aşamada, hazır bir desen seçebilir veya sizin için özel bir figür oluşturulmasını isteyebilirsiniz. Seçtiğiniz figürler, dövme sanatçısı tarafından vücudunuza uygun bir biçimde boyutlandırılır. Şablon, dövme yapılacak yere makyaj kalemiyle çizilir. Uygulama, bu çizgiler rehber alınarak yapılır.

Dövmenin ana hatları belirlendikten sonra uygulama başlar. Cilt yüzeyi, çizgiler ve şablon rehber alınarak boyanır. Kontörler ve iç boyalar bu aşamada tamamlanır. Boyama işlemi, özel dövme fırçaları ve çubuklar yardımıyla yapılır. Uygulama aşaması, hassas çalışılması gereken bir süreçtir. Kullanılan malzeme miktarı, dövmenin biçimine ve istenen kalıcılık süresine göre belirlenir.

Geçici dövme yıkama, uygulamanın son aşamasıdır. Cilt yüzeyine uygulanan boya, kuruyunca pul hâline gelir. Dövmenin ortaya çıkması için bu pulların yıkanarak temizlenmesi gerekir. Dövmeleriniz boya tamamen kuruduğunda yıkayabilirsiniz. Uygulama, yıkama işlemi yapıldığında sonlanır.

Evde Geçici Dövme Yapılabilir mi?

Evde geçici dövme yapmak için bir göz kalemi ve saç spreyi yeterlidir. Bu uygulama oldukça kolaydır. Bir taslak çıkardıktan sonra dövme yapacağınız bölgeyi seçebilirsiniz. Eyeliner ile dövmeyi oluşturduktan sonra üzerine saç spreyi sıkmanız yeterlidir. Saç spreyi, dövmenin kalıcılığını artırır. Sprey, fazla uygulandığı takdirde cildinizde kuruluk yaratabilir. Böyle bir durumdan kaçınmak için kullanım dozuna dikkat etmeniz tavsiye edilir.

Dövme için taslak oluşturmak zor geliyorsa, internette bulduğunuz herhangi bir görseli vücudunuza aktarmayı tercih edebilirsiniz. Bu uygulama için öncelikle bir sulu çıkartma kâğıdı almanız gerekir. Kâğıdı printera yerleştirip istediğiniz görseli üzerine yazdırabilirsiniz. Sonrasında, bu kâğıdı vücudunuza mürekkepli kısmı aşağı bakacak biçimde yerleştirmeniz gerekir. Kâğıdın üzerine nemli bir bezle kapatıp 30 saniye baskı yaptığınızda görsel vücudunuza aktarılır. Dövmenizin kalıcı olmasını isterseniz üzerine biraz bebek pudrası döküp ovalamanız yeterlidir.

Geçici Dövme Yapmak için Gereken Malzemeler Nelerdir?

Hint kınası, geçici dövme malzemeleri arasında en çok kullanılan materyaldir. Doğal bir özden elde edilen kına, cilt üzerinde yüksek kalıcılığa sahiptir. Bu malzeme, geleneksel dövme ve makyaj uygulamalarında da sıklıkla tercih edilir. Hint kınası aynı zamanda yoğun renk veren bir malzemedir. Bu materyali kullanarak şık görünen figürler oluşturmak mümkündür.

Geçici dövme uygulamasında kullanılan bir diğer malzeme de kına taşıdır. Alman taşı olarak da bilinen bu materyal, kınanın dayanımını artırır. Kınayla işlenen figürler bu sayede tere ve suya karşı dayanıklı olur. Alman taşıyla yapılan dövmeler, yalnızca kınayla uygulanan figürlere göre daha uzun süre kalıcıdır. Bu malzeme aynı zamanda kınanın rengini ve kıvamını da artırır.

Uzun süreli geçici dövme çalışmalarında ephemeral olarak bilinen özel bir mürekkep kullanılır. Bu mürekkep, Hint kınasına göre daha uzun süre kalıcılığa sahiptir. Ephemeral mürekkeple uygulanan dövmelerde özel fırçalar ve iğneler kullanılır. Mürekkep, deri tabakasının altına yerleşir. Bu malzeme, uçucu bir yapıya sahip olduğu için ciltte kalıcı hâle gelmez.

Birbirinden Farklı Geçici Dövme Modelleri

Geçici dövme yaptırmak istiyorsanız minimal tasarımları düşünebilirsiniz. Minimal ikonlar ve semboller, cildinize hoş bir görünüm kazandırır. Bu figürlerin uygulanması da oldukça kolaydır. Sade bir tarzınız varsa, bu tür tasarımlar sizin için idealdir. Minimal desenler; bilek, kol ve boyun bölgesinde oldukça şık görünür.

Tipografik tasarımlar, geçici dövme modelleri arasında sıklıkla tercih edilen figürlerdir. Sevdiğiniz bir mottoyu veya değer verdiğiniz bir ismi vücudunuza yazdırabilirsiniz. Geçici dövme, bu tür bir uygulama için idealdir. Bu modeller arasında Japon yazısı gibi farklı tipografi seçenekleri de bulunur. Vücudunuzda felsefi anlamı olan bir figür yapmak isterseniz bu alternatifi tercih edebilirsiniz.

Geçici dövme yaptırmayı düşünüyorsanız tribal desenlere de göz atabilirsiniz. Tribal desenler, kalıcı dövmede olduğu gibi Hint kınası uygulamasında da oldukça şık durur. Bu desenlerin genellikle derin ve felsefi anlamları vardır. Tribal motiflerle vücudunuza estetik bir dokunuş yapabilirsiniz. Bu desenler, boyutları büyük olmasına rağmen uygulaması kolay bir yapıdadır. Söz konusu konsept hoşunuza gidiyorsa Aztek, Aborjin veya Afrika desenleri arasından bir seçim yapabilirsiniz.

Geçici Dövmenin Kalıcılığı Ne Kadardır?

Geçici dövme kalıcılık süresi, kullanılan malzemenin miktarına göre değişir. Kına yoğun bir biçimde kullanılırsa dövme daha kalıcı olabilir. Bu süre genellikle 2 ile 4 hafta arasında değişir. Dövme, belli bir süre sonra yavaşça solmaya başlar. Figürlerin vücuttan tamamen silinmesi bir ayı bulabilir. Kına, cilt üzerinde rengini uzun süre korur. Dövme, genellikle ilk bir hafta boyunca aynı renk tonunda kalır. Solma ve silinme bu süreden sonra başlar.

Ephemeral mürekkeplerle yapılan uzun süreli geçici dövmeler 6 ay ile 1 yıl arasında kalıcılığa sahiptir. Söz konusu malzemenin cilt yüzeyine tutunma oranı Hint kınasına göre daha yüksektir. Geçici dövme ile yaptığınız figürleri yenilemek de mümkündür. Kına veya mürekkep silindikçe, aynı şablon üzerinden yeniletebilirsiniz. Bu sayede, dövmelerinizin istediğiniz süre boyunca vücudunuzda olmasını sağlayabilirsiniz.

Dövme Çıkarma: Geçici Dövme Nasıl Çıkarılır?

Geçici dövme kullanımının en büyük avantajlarından biri, bu figürleri istediğiniz zaman çıkarabilmenizdir. Dövmelerinizden sıkıldıysanız, onları kolaylıkla silebilirsiniz. Bu işlem için biraz bebek yağı ve pamuk yeterlidir. Bebek yağını pamuğun üzerine döktükten sonra dövmenin olduğu bölgeyi ovalayabilirsiniz. Dövme, kısa bir süre sonra tamamen silinir. Bu yöntem, özellikle hint kınasıyla yapılan dövmelerde etkilidir.

Dövmelerinizi silmek için bebek yağı yerine zeytinyağı da kullanabilirsiniz. Zeytinyağı, hint kınasının çözülmesini sağlar. Bu sayede, dövmelerinizi silerken cildinize bakım yapabilirsiniz. Ephemeral mürekkep ile dövme yaptırdıysanız, bebek yağı veya zeytinyağı işe yaramayabilir. Bu durumda, dövme sanatçısıyla anlaşarak silme işlemi yaptırabilirsiniz.

Geçici Dövme Yaptırmak Zararlı mıdır?

Geçici dövme yapma uygulamasında kullanılan Hint kınası, doğal bir malzemedir. Kına ağacından elde edilen bu malzeme cilt dostu bir yapıdadır. Söz konusu materyal ile yapılan dövme işlemi alerji durumu dışında tamamen zararsızdır. Bazı kişilerde kınaya veya dövme yapımında kullanılan bir diğer materyal olan Alman taşına karşı alerji olabilir. Dövme yaptırmayı düşünüyorsanız, bu konuya dikkat etmeniz tavsiye edilir.

Hint kınasıyla dövme yaptırmadan önce alerji testi yapmanız faydalı olur. Bu testi bir hastaneye veya tıp merkezine giderek yaptırabilirsiniz. Kınaya alerjiniz varsa cildinize bu maddenin uygulanması durumunda şişlik ve kızarıklıklar olur. İlk defa geçici dövme yaptıracaksanız, bu konuya mutlaka dikkat etmelisiniz.

Ephemeral mürekkeple geçici dövme yaptırmayı düşünüyorsanız, çalıştığınız stüdyoyu iyi seçmeniz gerekir. Düşük kaliteli mürekkep ve boyama materyalleri, cilt sağlığınıza zarar verebilir. Dövme stüdyosunun hijyen durumu, malzeme kalitesi kadar önemlidir. Hijyenik olmayan bir ortamda dövme yaptırmak cilt sağlığınız için ciddi bir risk teşkil eder.

Geçici Dövme Neden Tercih Ediliyor?

Vücudunuzda taşıyacağınız desenlerden tam olarak emin değilseniz geçici dövme yaptırmak iyi bir fikirdir. Geçici dövmeler, 2 hafta ile 1 yıl arası bir kalıcılığa sahiptir. Kalıcı dövme yaptırmayı düşünüyorsanız ancak seçeceğiniz motiflere karar veremediyseniz Hint kınası veya ephemeral mürekkep uygulaması yapabilirsiniz. Bu sayede sevdiğiniz desenlerin teninizde nasıl durduğunu görebilir ve onları istediğiniz zaman silebilirsiniz.

Geçici dövme maliyeti, kalıcı uygulamaya göre daha düşüktür. Bu uygulamada Hint kınası gibi düşük maliyetli ve doğal malzemeler kullanılır. Uygun maliyet, geçici dövmenin tercih edilmesinin sebeplerinden biridir. Geçici dövmenin kalıcılık süresi yenilenerek uzatılabilir. Bu yöntemi tercih ederek istediğiniz motifleri yüksek maliyetlere gerek olmadan vücudunuzda taşıyabilirsiniz.

Vücudunuzda taşımak istediğiniz desenler varsa ama acı eşiğiniz yüksek değilse geçici dövme sizin için idealdir. Geçici dövme yaparken yoğun bir acıya katlanmanız gerekmez. Hint kınası uygulaması tamamen acısızdır. Ephemeral mürekkeple yapılan dövmeler deriye mikropigmentasyon ile işlenir. Bu uygulamada, derinin altına hafifçe inen iğneler kullanılır. Söz konusu yöntemde hafif bir yanma hissi dışında acı görülmez.

Kına veya ephemeral mürekkep kullanarak estetik tasarımlar oluşturmak mümkündür. Geçici dövmeler, iyi tasarlandıkları takdirde vücutta oldukça şık durur. Bu dövmelerin tasarımı ve uygulaması oldukça kolaydır. Geçici dövme yaptırmayı düşünürseniz sevdiğiniz desenleri kısa bir süre sonra vücudunuzda görebilirsiniz. Bu uygulamada çoğu zaman kalıcı dövmede olduğu gibi uzun seanslar gerekmez.

Sonuç olarak hoşunuza giden ve sizin için bir anlam ifade eden motifleri vücudunuzda taşımanın yolu dövme yaptırmaktan geçer. Bu motifleri bedeninizde her zaman taşımak isterseniz kalıcı dövme yaptırabilirsiniz. Bu konuda emin değilseniz geçici dövme iyi bir alternatiftir. Dövme tercihiniz hangisi olursa olsun Cleopatra Ink’e uğramanızı tavsiye ederiz. Stüdyolarımıza uğrayarak yetenekli ve yaratıcı sanatçılarımız tarafından yapılan motiflerle tarzınızı oluşturabilirsiniz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır