karın bölgesinde karıncalanma neden olur / Alt karında karıncalanma ile kanıtlandığı gibi. Kadınların sol alt karında neden ağrı var?

Karın Bölgesinde Karıncalanma Neden Olur

karın bölgesinde karıncalanma neden olur

Alt karında karıncalanma ile kanıtlandığı gibi. Kadınların sol alt karında neden ağrı var?

Alt karında karıncalanma şikayetlerinin en sık görülen vakaları hamilelik sırasında görülür. Karında dikiş ağrıları ve karıncalanma, bağırsak divertiküliti gibi bir hastalıkla ortaya çıkar. Alt karında karıncalanma jinekoloji ile ilişkili olmayabilir. Eklerin iltihaplanması da karında karıncalanmaya eşlik edebilir.

Benzer semptomlar yaşamın farklı dönemlerinde görülebilir: adet görmeden önce, döngünün ortasında veya hamilelik sırasında. Alt karındaki rahatsızlık en sık jinekolojik problemlerle ilişkilidir. Doğru, bazı durumlarda üriner sistem veya bağırsaklarla ilgili sorunların bir işareti olabilir. Bir kadının adet görmeden önce alt karın bölgesinde karıncalanma olur.

Karın ağrısı nedenleri

Sorun, döngünün ortasında görünebilir. Her şey yumurtlama ile ilgili. Sürece, alt karın bölgesinde karıncalanmanın ana nedeni haline gelen folikülün yırtılması eşlik eder. Burada karıncalanmanın ilk belirtisi olabileceği unutulmamalıdır. Hamile anne karnının alt kısmında karıncalanırsa, belki de doğru yemiyor.

Sindirim sistemi ihlali

Yakın gelecekte anne olmayacak olan kızlar için, karıncalanma soğuk algınlığına işaret edebilir. Alt karın bölgesindeki rahatsızlık kısa süreliyse, çok sık tekrarlamıyorsa, alarmı çalmaya gerek yoktur.

Alt karın bölgesinde karıncalanma ve rahatsızlık, hem kadınlar hem de erkekler için yaygın bir semptomdur. Kadınlarda, karında karıncalanma, adet veya hamilelik gibi doğal süreçleri gösterebilir. Alt karında karıncalanmanın yaygın nedenlerinden biri apandisittir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde ortaya çıkabilir.

Hamilelik patolojileri

Crohn hastalığına ek olarak, bağırsaklar olası divertikül ve tümörleri işaret edebilir. Akut apandisit formunda, alt karındaki rahatsızlığın yerini keskin ağrı alır. Kişi bulantı ve kusma yaşayabilir. Sıcaklıkta bir artış da mümkündür.

Erkeklerin aksine, kadınlarda alt karın bölgesinde karıncalanma, hamileliğin ilk üç aylık dönemi için karakteristik bir semptomdur. Bununla birlikte, normal bir hamilelik sırasında, bir kadın sağ tarafta hafif bir karıncalanma hissedebilir. Alt karında karıncalanma, bu durumda şiddetli ağrı eşlik eder. Ağrılı duyumlar sağdan gelir ve çekme veya ağrıyan bir karaktere sahiptir.

Bağırsak divertiküliti

Bazen sağ tarafta ağrı ve alt karında karıncalanma, Crohn hastalığının belirtileridir. Bu hastalık hem kadınlar hem de erkekler için tehlikelidir. Sağdaki ağrıya ek olarak, bu rahatsızlık bağırsaklarda iltihaplanma süreci ile karakterizedir. Crohn hastalığının nedenleri bağışıklık sistemi bozukluklarıdır.

Böyle bir rahatsızlığın tehlikesi, hastalığın gelişimi sırasında bağırsakta oluşan ülserlerle temsil edilir. Ayrıca bağırsak tümörlerinde tıkanıklık ve kanama gibi problemler de yaşanabilmektedir. Çoğu durumda, bu semptomlar malign tümörlerin göstergesidir.

Ancak sık kabızlık ile karakterizedir ve sol karında yer alır. Divertikülit gibi bir rahatsızlık, bağırsaklarda süpürasyon oluşumu ve fistüllerin gelişmesi nedeniyle özellikle tehlikelidir.

Karında karıncalanmaya paroksismal ağrı sendromu eşlik eder. Üst idrar yolu hastalıklarının gelişmesi sırasında karında ağrı ve karıncalanma kasıklara iner. Bazen hasta idrar yaparken keskin ağrılar hisseder. Şimdi hamileyim, 8 haftalık, alt karında karıncalanma hissediyorum. Alt karındaki ağrı, tahriş edici olarak hizmet eden faktörler yoluyla ortaya çıkabilir.

Alt karındaki ağrı ve karıncalanmanın genellikle aşırı yüklenme veya spordan kaynaklandığını lütfen unutmayın. Alt karındaki ağrı farklı bir yapıya sahiptir, ancak bir hastalığın sonucu olabilir. Tiplere ayrılırlar: - akut ve donuk; - kesici; - nabız atan; - kolikli; - ağrıyan; - patlayan Ağrı, karnın tüm bölgelerine yayılabilir. Çok sık olarak, kadınlar alt karın bölgesinde rahatsızlık şikayetleri ile jinekolojik ofise giderler: ağrı çekme, alt karında karıncalanma, vb.

Ciddi bir patoloji varsa, karındaki karıncalanma keskin ve bazen akuttur. Bu durumda alt karın bölgesinde hafif bir karıncalanma normdur.

Hamile kadınlar, içlerinde gelişen yaşamdan sorumlu oldukları için durumlarına saygılı ve dikkatli davranmalıdır. Bebeğin sağlıklı olması için, anne adayının duygularını kontrol etmesi ve hangi ağrıların tehlikeyi gösterdiğini ve hangilerinin sadece kadın vücudunun yeniden yapılandırılmasına işaret ettiğini anlaması gerekir.

Alt karında karıncalanma hamile kadınlarda yaygın bir semptomdur. Şaşırmaması için bu hoş olmayan duygu hakkında her şeyi bilmelisiniz. Tabii ki, güçlü bir ağrı sendromu ile derhal doktorların yardımını almalısınız.

Alt karında obstetrik olmayan karıncalanma

Bir kadının hoş olmayan hisleri her zaman pozisyonuyla yakından ilgili olmayabilir. Bazen insan vücudunda meydana gelen diğer doğal süreçlerin bir işaretidir. Ağrı veya kramplar bebeğin taşınması ve gelişimi ile ilişkili değilse, bunlara obstetrik olmayan denir. Bazen, büyümesi sırasında rahmi desteklemek için tasarlanmış kas dokularının gerilmesi nedeniyle hafif karıncalanma meydana gelir. Fetus ne kadar büyük olursa, üzerlerindeki baskı o kadar güçlü olur. Bu durumda hamilelik sırasında alt karında karıncalanma, kesme veya ağrıyan ağrı verir.

Rahatsızlık önce karnın bir tarafında ortaya çıkar ve daha sonra diğer tarafında artar. Ayrıca kasıkta kalçalara ve bikini çizgisine yayılan ağrı görünebilir. Bu hoş olmayan duyumlar kısa sürelidir ve anne adayının durumunu karmaşıklaştırmaz. Kas yorgunluğuyla ilişkili küçük bir rahatsızlığı tolere etmeyi öğrenmeniz gerekir. Tabii ki ağrı artarsa ​​hemen jinekoloğunuzla randevuya gitmelisiniz.

Ağrının fizyolojik nedenleri

Anne adaylarının çoğu, rahatsızlığı çocuğun hayatı için bir tehdit olarak algılar. Aslında, bebeğinin durumu hakkında endişelenmek her kadının doğal içgüdüsüdür. Bazen hafif karıncalanma, vücudun normal fizyolojik yeniden yapılanmasının bir işareti olabilir. Örneğin, hızlı bir pozisyon değişikliği. Bundan sonra, her hamile kadın alt karın bölgesinde keskin bir ağrı hissedecektir. Öksürmekten, yataktan kalktıktan sonra veya uzun yürüyüşlerden de gelebilir.

Karıncalanmanın bir diğer fizyolojik nedeni de bebeğin anne karnındaki pozisyonu ile ilgilidir. Bu sırada başı, bir kadının küçük pelvisinin boşluğuna iner. Bundan, alt karın çekmeye ve sızlanmaya başlar. Pelvis çevresindeki bağlar güçlü bir yük yaşar, bu nedenle gebeliğin sonuna kadar bu hoş olmayan hislere katlanmak zorunda kalacaksınız.

Fiziksel ağrı ile yardım

Rahmin büyümesini destekleyen kas dokusu çok esnektir. Bu yüzden uzatma konusunda endişelenmenize gerek yok. Hamilelik sırasında, kadın vücudu büyük miktarda gevşeme hormonu üretir. Doğum sırasında kasların durumu ve serviksin açılması üzerinde faydalı bir etkisi vardır.

Karıncalanmanın rahatsız etmemesi için, kendinize iyi bir dinlenme sağlamanız yeterlidir. Fazla çalışmanıza, ağırlık taşımanıza veya saatlerce yürümenize gerek yok. Bebeğin tam gelişimi ve anne adayının sağlığı için temiz havada yürüyüşe 1 saat ayırmanız yeterlidir. Doktorunuza danıştıktan sonra sırt ve pelvis kaslarına binen yükü hafifletecek bir bandaj takmayı deneyebilirsiniz.

Erken gebelikte alt karında karıncalanma

Gebeliğin ilk üç ayında hoş olmayan duyumlar, uterusun değişmeye başladığını gösterir. Bu organ, döllenme anından itibaren değişir ve haftaya kadar değişmeye devam eder. Bu sürecin sonunda rahim büyümeye başlar. Büyüme, bebeğin tam olgunlaşmasına kadar devam eder. Bu dönüşümler fetüsün normal fizyolojik gelişimini gösterir. Bu nedenle endişelenmemelisiniz. Alt karın bölgesinde karıncalanma, kadın vücudunda meydana gelen değişiklikleri doğrulayan bir hamilelik belirtisidir.

Büyüme sürecinde uterusun kasları uzamaya başlar, bıçaklama ve kesme ağrılarına neden olur. Doktorlar, bu tür semptomların kadınlarda yumurta döllenmesinin en erken aşamasında ortaya çıktığını not eder. Hamilelikten önce şiddetli adet ağrısı çekenlere daha duyarlıdırlar. Ayrıca, uzantılarında iltihaplanma olan kadınlarda ağrı görülebilir. Erken gebelikte alt karın bölgesinde karıncalanma size bunu hatırlatabilir.

Ağrıyan ağrı aralıklı olarak ortaya çıkıyorsa ve bir veya iki saat sonra azalırsa, semptomların mümkün olduğunca çabuk ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak için özel bir rejim geliştirilmelidir. Yatıp rahatlamanız, ardından temiz havada yürümeniz ve doğanın tadını çıkarmanız gerekiyor. Bu işe yaramazsa ve ağrı 2 saatten fazla devam ederse, acilen doktorlardan yardım almalısınız.

İkinci üç aylık dönemde karıncalanma

Bu dönemde çocuk hızla büyümeye ve gelişmeye başlar. Bu nedenle, çoğu zaman kadınlar pelvik bölgede rahatsızlık yaşayabilir. İdrar yapma daha sık hale gelir ve alt karın zaman zaman ağrıdan ağrır. Hamileliğin ikinci üç aylık döneminde alt karında karıncalanma, özellikle kollarda, bacaklarda ve yüzde şiddetli şişlik görülürse, vücuttaki patolojik süreçleri de işaret edebilir. Bu tür semptomlarla acilen kliniğe gitmeniz ve testler yapmanız gerekir. Sonuçlar böbrek yetmezliğini gösterebilir.

Hamilelik sırasında alt karında hafif bir karıncalanma, sık tuvalete gitmeden sonra ortaya çıkabilir. Bu durumda içtiğiniz sıvı miktarını azaltmak gerekir. Ağrıyan veya bıçaklayan ağrı akut hale gelirse, ambulans çağırmanız gerekir. Aynı şey kanama görünümü ile yapılmalıdır. Düşük veya dış gebelik belirtisi olabilirler.

Karnın sağ tarafında karıncalanma

Bazen bir kadın hamilelik sırasında sağ alt karında karıncalanma yaşayabilir. Apandisit olabilir. 12 saatten fazla süren ve göbek bölgesinde spazmlara neden olan dikiş ağrısı, iltihaplı bir eki gösterir. Bu tür semptomlara dikkat etmezseniz, bu organda süpürasyonu provoke edebilirsiniz. Bir pozisyonda olmak, vücudun verdiği bu kadar ciddi işaretleri görmezden gelemez. Ekin iltihaplanması ve takviyesi, çocuğun ve annenin hayatı için tehlike oluşturabilir.

Karın genellikle dış gebelik anlamına gelir. Diğer semptomlar eşlik ettiği için erken bir aşamada belirlenir: bayılma, genel halsizlik, lekelenme, yüksek ateş.

Karnın sol tarafında karıncalanma

Kesici ve ağrıyan ağrı şeklinde hoş olmayan duyumlar provoke edebilir:

  • Sistit.
  • Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar.
  • Ektopik gebelik.
  • Yumurtalıklarda veya diğer pelvik organlarda iltihaplanma süreci.

Hamilelik sırasında, sindirim sisteminin çalışması genellikle bozulur. Anne adayının vücudundaki hormonal değişiklikler tüm organları ve sistemleri etkilemeye başlar. Karın bölgesi özellikle etkilenir, çünkü organları güçlü bir şekilde yer değiştirmeye başlar ve büyüyen embriyoya yer açar. Sindirilen yiyecekler bağırsaklardan yavaş yavaş geçmeye başlar ve kabızlığa neden olur. Düzenli boşalmanın imkansızlığı nedeniyle ağrıyan ağrılar ve spazmlar ortaya çıkar.

Hamilelik sırasında sol alt karında karıncalanma, bağırsak açıklığı ile ilgili bir sorun anlamına gelebilir. Doktorlar kadınlara beslenmelerine daha fazla dikkat etmelerini tavsiye ediyor. Düşüncesizce yerseniz, zararlı yiyecekleri emerseniz, mide için iyi bir şeye dönüşmez. Bağırsaklar tarafından hızlı ve kolay sindirilen günlük menüye taze yiyecekler ekleyerek kendinizi sürekli karın ağrısından kurtarabilirsiniz. Diyet her zaman taze sebzeler, meyveler, tahıllar ve süt ürünlerini içermelidir.

Geç gebelikte batma ağrısı

Bir çocuğu taşımanın son ayları, alt karın bölgesinde periyodik karıncalanma ile gölgelenebilir. Gebeliğin sonlarında, bu sadece bebeğin anne karnındaki büyümesi anlamına gelebilir. Fetüs mesaneyi kuvvetli bir şekilde sıkmaya başlar, bu nedenle kadın boşaldıktan sonra genellikle ağrılı ağrı yaşar.

Ayrıca, hamileliğin yaklaşık ortasından itibaren, karıncalanma ve küçük ağrıların eşlik ettiği eğitim kasılmaları ortaya çıkar. Emek faaliyetinin yaklaşımını gösterebilirler. Jinekolog, antrenman sırasında nasıl davranmanız gerektiğini size söyleyecektir. Anne adayı onları gerçek olanlardan ayırt etmeyi öğrenmelidir.

Alt karın bölgesinde nabız

Hamilelik sırasında alt karın bölgesinde keskin bir karıncalanma, doğada sıklıkla titreşir. İkinci trimesterden sonra, bu tür ağrı plasental abrupsiyona işaret edebilir. Bu patoloji fetüsün durumunu tehdit eder ve tıbbi müdahale gerektirir. Plasenta kısmi bir ayrılma meydana geldiyse, çocuğun hayatını kurtarmak hala mümkündür. Hastaneye zamanında varırsa hafif bir kanamanın varlığı bile hayatı için ciddi bir sorun olmayacaktır. Plasentanın dörtte birinden fazlasının ayrılması ölümcül bir tehdit olarak kabul edilir. Zonklayan ağrı ile ambulans çağırmak ve yatak istirahatine uymak acildir. Böyle bir hastaneye yatıştan sonra kendinize bakmazsanız, düşük yapmanıza neden olabilirsiniz.

Plasental abruption sonrası iyileşme

Bu patoloji çocuğun ve annenin hayatı için bir tehdit oluşturuyor, bu nedenle doktorlar kadınları hastanede gözlem altında bırakıyor. Bu durumda hamileliğin korunması basitçe gereklidir. Aynısı, olası bir ayrılma belirtileri tespit edildiğinde de yapılır.

Anne adaylarının klinikte kaldıktan sonra özellikle durumlarına dikkat etmeleri, daha fazla dinlenmeleri ve mümkünse işe gitmemeleri gerekir. Ağır zihinsel aktivite strese ve kronik yorgunluğa neden olabilir.

Plasental ayrılma genellikle aktif bir yaşam tarzını tercih eden ve hamileliği değiştirmek için bir neden olarak görmeyen kadınlarda görülür. Doktorlar düşük tehdidini ortadan kaldırdıktan sonra, yatak istirahatine geçmeniz, bebeği ve sağlığını düşünmek için zaman ayırmanız gerekir. Hamilelik sırasında alt karın bölgesinde karıncalanmayı önlemek için, sadece iyiyi düşünmeniz ve yaklaşan doğumdan korkmamanız gerekir.

Doğumdan önce alt karında ağrı

Zaten 37 hafta sonra, bir kadın ağrıyan bir doğanın garip ağrı hislerinden rahatsız olabilir. Ağrı büyür ve keskinleşirse, acilen bir ambulans çağırmanız gerekir - belki de vücut yaklaşan doğum hakkında bir sinyal verir. Hamilelik sırasında alt karın bölgesinde hafif karıncalanma, güçlü ve akut ağrı hakkında söylenemeyecek bir tehdit oluşturmaz. Tehlike, aşağıdaki semptomların eşlik ettiği ağrıyı yansıtır:

  • Kanama görünümü. Bu, düşük veya plasental abrupsiyon anlamına gelebilir.
  • İshal, bulantı ve kusma. Viral bir enfeksiyonun tehlikeli belirtileri.
  • Sıcaklık. Ambulans çağırmak için bir başka iyi neden.
  • Ağrılı idrara çıkma. Bu durum normal değildir.
  • Alt karında birkaç saat sonra bile durmayan uzun çekme ağrısı.

Doğumdan önce bir kadın doğum sürecini hızlandırabilecek birçok dış faktöre maruz kalır. Şaşırmamak için hastane için bir çanta ve tüm kişisel evrakları hazırlamanız gerekiyor. Yaklaşan bir doğumun en ufak bir ipucunda, ambulans çağırmalı ve hastaneye gitmelisiniz.

Hamile kalan kadınlar sağlıklarını ciddiye alırlar, en ufak değişiklikleri dinlerler, korkuyla, bazen panikle, vücuttaki alışılmadık belirtilere tepki verirler. Bazı kızlar hamilelik sırasında alt karın bölgesinde hafif karıncalanmadan şikayet ederler. Doğal olarak, anne adayları benzer bir semptomdan endişe duyuyorlar, bu nedenle, gerginliği ortadan kaldırmak için hamilelik sırasında mide kolitinin nedenini ayrıntılı olarak açıklayacağız.

Hamilelik sırasında neden mide koliti

Hamilelik sırasında alt karın bölgesinde kolik, sırt ağrısı, öncelikle büyüme, uterusun boyutunda hızlı bir artış ile ilişkilidir. Üreme organı her gün gelişiyor. Embriyonun büyüklüğü ile kasları, lifleri gerilir, bıçaklanmayı uyarır, acı verici duygular. Hamileliğin “tatlı” bir dönem olduğunu söyleyen, bazen tatsız anlar olur.

Alt karında karıncalanma olan ağrının ana nedenleri şunlardır:

  • rahim hipertonisitesi;
  • sindirim yetmezliği;
  • gaz, gaz oluşumu;
  • gebelik patolojisi;
  • rahim ağzı ve rahim ağzı yaralanmaları;
  • apandisit iltihabı;
  • erken doğum;
  • emek faaliyetinin başlangıcı.
Uterusun tonu tüm hamilelik boyunca gözlenir: hem ilk aşamada hem de sonunda. Bu uterusun çalışmasından, hormonal değişikliklerden kaynaklanmaktadır. Hipertonisite ve onu “iyileştirme” nedeniyle panik yapmaya değmez. Karnın "taşlaşması" sırasında rahatsızlık seviyesini kontrol etmek ve durumun ağırlaşması ile doktorlarla iletişime geçmek gerekir.

Genellikle, bir çocuğu taşırken acı verici duygular, daha önce büyük bir fetüsle doğum, obstetrik forseps kullanımı ve kürtaj nedeniyle ortaya çıkan servikal yaralanmaları olan kadınlarda görülür.

Bazen hamilelik sırasında yürürken alt karında karıncalanma fark edilir. Uzmanlar, hızlı yürüme, koşma, dinamik hareketlerin uterus kaslarının kasılmasına neden olduğunu, alt karın bölgesinde rahatsızlık, bıçaklama ağrısı ile yanıt veren “taşlaşma” olduğunu açıklıyor. Bu durumda, mümkünse yavaşlayın, yatay bir pozisyon alın. Belli bir süre sonra durum normalleşecektir.

Hamilelikte sağ alt karın kolit

İnsan karnının sağ tarafını şartlı olarak iki kareye bölerek - üst, alt - sonra sağ üst segmentte karaciğeri, safra kesesini, bağırsak parçasını, diyaframın sağ tarafını göreceğiz; alt karede, idrarı böbreklerden mesaneye, fallop tüplerine boşaltan bir ek, üreter vardır. İç organların yerleşimi göz önüne alındığında, hangisinin sizi rahatsız ettiğini tahmin edebilirsiniz.

Hamilelik sırasında alt karın kolitinin sağ tarafının olduğu duruma daha fazla dikkat edilmesi gerekir. Özellikle kız apandisit çıkarmadıysa - çekumun bir uzantısı. Sağ alt karında 12 saat veya daha uzun süre devam eden, göbek bölgesinde spazm oluşturan, apendiksin iltihaplanmasına işaret eden bıçaklanma semptomlarıdır. Bir pozisyonda olan bu tür semptomlar göz ardı edilmemelidir, çünkü her an uzantı iltihaplanabilir, çatlayabilir - ölüme yol açabilir.

Kolit, hamilelik sırasında erken dönemlerde sağda alt karın bölgesinde meydana geldiğinde, ektopik bir hamilelik varsayılabilir (döllenmiş yumurta uterus gövdesine inmez, fallop tüpünde kalır). Özellikle karıncalanma dinamiklerine kan akıntısı, genel halsizlik, bayılma ve bazen artan vücut ısısı eşlik ettiğinde.

Bazen cinsel enfeksiyonların neden olduğu alt karında sağ taraflı ağrı: bel soğukluğu, klamidya. Bazen kolik, sistit oluşumunu işaret eder: böyle bir sonuçla, karıncalanmaya, bu süreçte sık idrara çıkma ve kesme ağrıları eşlik eder.

Hiçbir koşulda, asıl şey panik yapmamak, kendi kendine teşhis, kendi kendine tedavi yapmamaktır - akut uzun süreli ağrı, rahatsızlık durumunda, nitelikli yardım isteyin.

Hamilelik sırasında alt karın sol tarafında kolit

Hamilelik sırasında sol alt karında karıncalanma, apendiks sürecinin iltihaplanması dışında sağ alt taraftaki ağrı ile aynı nedenlere bağlıdır. Rahatsızlığı kışkırtan durumlar şunlardır:
  • sistit;
  • cinsel yolla bulaşan çeşitli enfeksiyonların ortaya çıkması (gonore, klamidya, trichomoniasis);
  • ektopik gebelik olasılığı;
  • pelvik uzantıların iltihabı (yumurtalık iltihabı, tümör).
Hamilelik, vücuttaki hormonal değişiklikler nedeniyle, karın organları yörüngelerinden yer değiştirir, kaslarını, elastikiyetini kaybeder, fetüsün büyümesiyle küçülür ve çoğu zaman sindirim sisteminin bozulmasına katkıda bulunur. Yiyecekler aralıklı olarak bağırsaklardan geçer, genellikle durgunlaşır ve bu da kabızlığa yol açar. Bağırsakları boşaltma zorluğu, kolik, sol ve sağ alt karında karıncalanma, spazmlar, ağrıyan ağrılara neden olur.

Uzmanlar, kadınların beslenme sürecine yetkin bir şekilde yaklaşmasını tavsiye ediyor. Ekşi süt ürünleri, taze sebzeler, meyveler, tam tahıllı ekmeğin zorunlu kullanımını diyete dahil edin: sık sık, ancak küçük porsiyonlarda yiyin. Müshil kullanımına sadece bir jinekolog tavsiyesi üzerine başvurmak gerekir - hamilelik sırasında kendi kendine ilaç tedavisine izin verilmez!

Erken gebelikte mide bulantısı

Erken gebelikte alt karında karıncalanma, her şeyden önce rahminizin değiştiğini söylüyor. Döllenme sırasında üreme organı sürekli olarak konfigürasyonunu değiştirir. Ve haftalıkken armut şeklinden ovale doğru şekil değiştirir ve daha sonra boyut olarak büyür. Böyle bir dönüşüm, hamileliğin doğru seyrini ve bir bütün olarak fetüsün intrauterin gelişimini gösterir.

Uterusun dönüşümü ve olgunlaşması nedeniyle duvarları, kasları uzar ve bazen karında ağrıyan ağrılara neden olur. Uzmanların notu: Bu tür belirtiler, döllenmenin başlangıcında standart olarak kabul edilir ve genellikle adet döngüsüne hamilelikten önce şiddetli ağrı eşlik eden kızlar endişelenir, eklerin iltihaplanması gözlenir. Alt karındaki karıncalanma kısa olduğunda, bir buçuk saat içinde kaybolur - doktorlar annelerin sakinleşmelerini, uzanmalarını veya temiz havada rahatça yürümelerini önerir. Uzun süreli semptomlarla, sorunu lokalize etmek için bir doktora danışmalısınız.

Alt karın, hamileliğin erken evrelerinde hapşırırken veya öksürürken batar. Bu durumda da korkmamalısınız, bu tür manipülasyonlar nedeniyle uterus kasları sıkışır ve biraz rahatsızlığa neden olur. Sezaryen sonrası rahimde iz kaldığında, ani hareketlerle alt karın bölgesinde bir miktar rahatsızlık olur. Dikişli uterusun gövdesi daha az elastiktir ve gerildiğinde belirli bir karıncalanma, çekme ağrısına neden olur.

Ameliyattan sonra yeniden hamile kalan kızların iki kat uyanık olması gerekir. Çünkü rahimdeki dikiş dağılarak hayal kırıklığı yaratan bir sonuca yol açabilir.

Ayrıca, yumurtanın yanlış yerde oluşmasından kaynaklanan anormal bir hamilelik, sağ alt karında ağrı, karıncalanma ile karakterizedir.

Geç gebelikte mide koliti

Gebeliğin sonlarında mideyi delmek, genellikle fetüsün intrauterin büyümesi ve genital organdaki bir artış nedeniyle başlar. Bunu göz önünde bulundurarak, çocuk mesaneye basar ve idrara çıkma döneminde veya tuvalete gitme çağrısı yaparken, aşağıdaki mide kolik yaratır.

Hamileliğin ortasından itibaren göbeğin alt segmentinde iğnelenme, antrenmanlarla başlar. Dönemin sonunda, artan uzamış kolik, yakın doğumun belirtilerinden biri haline gelir.

Alt karında rahatsızlığa ne sebep olur?

Alt karında karıncalanma, kadınlar arasında en sık görülen bir sorundur. Benzer semptomlar yaşamın farklı dönemlerinde görülebilir: adet görmeden önce, döngünün ortasında veya hamilelik sırasında. Alt karındaki rahatsızlık en sık jinekolojik problemlerle ilişkilidir. Doğru, bazı durumlarda üriner sistem veya bağırsaklarla ilgili sorunların bir işareti olabilir. Sorunun nedenleri hakkında daha ayrıntılı olarak anlatmaya çalışalım.

nedenler

Bir kadının adet görmeden önce alt karın bölgesinde karıncalanma olur. Bu, adet sürecinin neden olduğu tamamen doğal bir olgudur. Sorun, döngünün ortasında görünebilir. Her şey yumurtlama ile ilgili. Yumurtalıktan döllenmemiş olgun bir yumurta salınır. Sürece, alt karın bölgesinde karıncalanmanın ana nedeni haline gelen folikülün yırtılması eşlik eder.

Hamilelik sırasında alt karın bölgesinde rahatsızlık

Alt karında karıncalanma şikayetlerinin en sık görülen vakaları hamilelik sırasında görülür. Burada karıncalanmanın ilk belirtisi olabileceği unutulmamalıdır. Rahim değiştirilir, duvarları oval bir şekil almaya ve gerilmeye başlar. Hamile anne kaslarını gerdiğinde rahatsızlık artar: kahkaha, hapşırma, efor sırasında. Bu durumda alt karın bölgesinde hafif bir karıncalanma normdur. Bu rahatsızlığa neden olursa veya ağrı şiddetlenirse, hemen bir doktora danışmalısınız.

Hamilelikte doğru beslenme

Hamilelik sırasında, vücut özel değişikliklere uğrar. Hormonal arka plan değişiyor. Bu, bağırsakların çalışmasıyla ilgili sorunları beraberinde getirir. Hamile anne karnının alt kısmında karıncalanırsa, belki de doğru yemiyor. Şişkinliğe neden olan yiyeceklerden kaçının. Ayrıca tüketilen sıvı miktarını da izlemeniz gerekir. Fetus büyür ve gelişir, mesane üzerindeki baskı artar ve bunun sonucunda pelvik bölgede rahatsızlık oluşur. İçmede kısıtlama, gereksiz şişmeyi önlemeye de yardımcı olacaktır. Böylece vücudun her ışık sinyali için alarm çalmaya gerek kalmaz. Alt karındaki koliklerin çocuğun sağlığını tehdit edebileceği sadece birkaç vaka vardır ve hastaneye gitmeniz gerekir: ilk olarak, ağrı yoğunsa veya yoğunlaşırsa; ikincisi, sık sık ortaya çıkıyorsa; üçüncüsü, alt karındaki karıncalanmaya vücut sıcaklığındaki artış, patolojik salgıların ortaya çıkması ve diğer hastalık belirtileri eşlik ediyorsa.

Jinekoloji ile ilgili olmayan karıncalanma

Alt karında karıncalanma jinekoloji ile ilişkili olmayabilir. Yakın gelecekte anne olmayacak olan kızlar için, karıncalanma soğuk algınlığına işaret edebilir. Kısa etekler, yerde "oturmak", açık suda yüzmek - tüm bunlar pelvik organlarda rahatsızlığa neden olabilir. Hastalık şansa bırakılmamalıdır - üşüttüğünüzden şüpheleniyorsanız hemen harekete geçmelisiniz. En etkili halk ilaçlarından biri, midede yünlü bir şal ve yaban mersini, papatya, yabanmersini kaynatmalarıdır. Bağırsaklar düzgün çalışmadığında kolik oluşabilir. Süt ürünleri miktarını artırın, beslenmenize dikkat edin. Bir süre zengin ürünler, baklagiller kullanımı ile kendinizi sınırlandırmalısınız. Alt karın bölgesindeki rahatsızlık kısa süreliyse, çok sık tekrarlamıyorsa, alarmı çalmaya gerek yoktur. Ancak, alt karındaki karıncalanma yoğunsa, bir günden fazla veya gün boyunca sürerse, nedenleri belirlemek için bir doktora görünmeniz gerekir, ki bu çok olabilir.

Kategoride popüler:

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

Danil Koretsky: Dövmeli cilt

okuman
Aile hakkında dövme yazı

Aile hakkında dövme yazı

okuman
Skyrim'de taş ocağı taşı nereden bulunur Skyrim'de taş ocağı taşı nereden alınır

Skyrim'de taş ocağı taşı nerede bulunur Taş ocağı taşı nereden alınır

okuman
İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

İzografları tahmin ettikten sonra nesnelerin isimlerini öğreneceksiniz.

okuman
 Son Güncelleme:

Uyuşma, karıncalanma ve yanma… Bu belirtilere dikkat!

Herhangi bir sinir telinin herhangi bir seviyede basıya uğraması, dolaşımın bozulması zedelenmesi durumuna Tuzak Nöropatit dendiğini aktaran Nöroloji Uzmanı Dr. Hasan Akdemir, bunun vücudun farklı bölgelerinde görülebileceğini aktardı.

Tuzak nöropatitin; sinir sıkışması veya zedelenmesi olarak da tanımlanabildiğini aktaran Akdemir, “Uyuşma, karıncalanma ve ateş basması gibi şikayetler en belirgin tuzak nöropatit belirtileridir. Bunun sonraki aşaması sinirlerin zedelenmesi ve kas kayıplarının yaşanmasıdır” diye konuştu.
En sık karşılaşılan tuzak nöropatitin; Karpal Tünel Sendromu olduğunu dile getiren Akdemir, “Bunun oluşmasının başlıca nedeni; teknolojik cihazların yoğun bir şekilde kullanılmasıdır. Basit bir sinir sıkışmasından dolayı avucunuzda eşyayı tutamayacağınız bir duruma gelebilirsiniz çünkü zamanla kaslar da erir” dedi.

Ağrı kesildiyse dikkat!

Vücutta boyundan başlayıp aşağıya kadar tuzak nöropatit gelişebileceğini belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Akdemir, “Boyunda fazladan servikal kod, köprücük kemiğinin altında tümör veya kistik bir yapı nedeniyle veya damarsal yapı genişlediğinde buradan geçen siniri baskılar ve sinir tuzakları oluşabilir, uzun süre dirseğinizi masaya dayarsanız, bileğinizi dayarsanız buralarda da sinir tuzaklanmaları olabilir” ifadelerini kullandı.

Bunun tedavisi önemsenmez veya sorun anlaşılmazsa zamanla kas kaybı yaşanacağına dikkat çeken Dr. Akdemir, “Özellikle ev işleri, el işleri gibi faaliyetler fazlaca yapıldığında ve dinlenme yeterli olmadığında, zamanla Ağrı sızı kesilince hasta sorununun geçtiğini düşünür ancak aslında durum böyle değildir, sinirler artık öldüğü için işaret vermez ve dolayısıyla ağrı hissedilmez. Ve sinirler öldükten sonra kaslar de erimeye başlar ve en sonunda kişi artık o uzvunu kullanamamaya başlar, örneğin elinde oluşmuşsa artık eşyaları tutamamaya başlar” şeklinde konuştu.

Önce korumak gerekiyor


Sinir zedelenmelerinde öncelikle korumanın çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Hasan Akdemir, şunları kaydetti:

“Yaptığımız işe uygun ortopedik ve ergonomik ürünler kullanmaya özen göstermeliyiz. Hastada ağrı, uyuşma, yanma -belli aralıklarla da olsa- görüldüğünde bir Nöroloji uzmanına görünmelidir. İnsanların vücudunu iyi dinlemeleri gerekiyor, onun bize verdiği sinyalleri dikkate almalıyız, uyuşma, karıncalanma ve seyirme şeklinde olabiliyor bu sinyaller, bunu takip edip uzman bir doktora görünmeleri gerekir, bu sinyaller basit bir sinir sıkışması olabileceği gibi, bir kemik tümörü de olabilir.”

Dar pantolon giymeyin

Tetkik ve tanı sonrasında tedavi şekline karar verdiklerini dile getiren Dr. Akdemir, şöyle konuştu:
“Hastanın sinir zedelenmesi teşhis edilerek seviyesi belirlenir. Hastaya öncelikle koruyucu önlemler sunuyoruz, kişinin yaptığı işe uygun ergonomik ve ortopedik ürünler kullanmasını öneririz. Masa başı iş yapan birinin; bilek koruyucu mousepad veya ergonomik klavye kullanması gibi. Bu kişilerin ağır bileklikler ve saat kullanılmasını da önermiyoruz. Kasık bölgesinde de sinir sıkışmaları yaşanabilir, geniş pantolon giyilmesi, fazla kilolardan kurtulunması gerekir. Bazı durumlarda kişilerin bacak bacak üstüne atmamalarını, namaz kılarken diz üstünde durmamalarını önerebiliyoruz. Ayak parmak ucundan ayak bileğine dize kadar uzanan ağrılar da sinir sıkışması belirtisi olabilir, bu durumda da öncelikle ortopedik ayakkabı öneriyoruz, topuklu giyilmemesini, yumuşak topuklu ayakkabı giyilmesini istiyoruz. Bu tür kolay önlemlerle hastalar çoğunlukla şikâyetlerinden kurtulabiliyor.”

Ameliyatlar lokal anestezi ile kısa sürede yapılır

Durum önemsenmeyip sorun orta ve ileri düzeye geldiğinde daha farklı tedavi yöntemleri devreye girdiğini belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Akdemir, “Orta seviyedekiler ameliyattan fayda görebilirken, ileri seviyede artık işlevin geri gelmesi olanağı kalmıyor” şeklinde konuştu.

Tuzak nöropatitlerde öncelikle korumanın çok önemli olduğunun altını çizen Dr. Akdemir, sonrasında egzersiz, artı ilaçların devreye girdiğini aktardı. Hastalara bazı durumlarda B12 vitamini takviyesi de yapabildiklerini dile getiren Dr. Hasan Akdemir, “Tüm bunlara karşın tedavi olmazsa, fizik tedavi öneriyoruz bununla da sonuç alınmazsa cerrahi müdahale devreye giriyor, bu ameliyatlar basittir ve hayati risk taşımaz, korkulacak ameliyatlar değildir, genelde lokal anestezi ile yapılır ve 10 dakika gibi kısa sürelerde sonlanır. Hasta ile sohbet ederken hasta hissetmeden ameliyat başlar ve biter” dedi.

False

Uyuşma, karıncalanma ve yanma… Bu belirtilere dikkat!

Sağlık

Kaynak: İHA, Fotoğraf: iStock

Haber Giriş: -  

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.