kurban eti dolapta kaç gün saklanır / Et nasıl saklanır? - Rafinera

Kurban Eti Dolapta Kaç Gün Saklanır

kurban eti dolapta kaç gün saklanır

Kurban eti buzdolabında nasıl saklanır? Taze et buzdolabında nasıl saklanmalı? Kurban eti dışarıda ka&#; saatte bozulur?

Kurban etinin saklama yolları araştırılıyor. Kurban kesen kişiler başta olmak üzere herkes kurban etinin dağıtımını araştırıyor. Kurban etinin saklama koşulları hakkında Türkiye Kasaplar Konfederasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ açıklamalarda bulundu. Peki ama kurban eti nasıl saklanır?

Kurban eti nasıl saklanır?

Kurban etinin buzdolabında en fazla üç gün tutulabildiği biliniyor. Buzdolabı, gün içinde sık sık açılıp kapatıldığı için eti gerektiği kadar fazla soğuk tutamaz. Et kolaylıkla donuk halden uzaklaşabilir. Bu nedenle de en fazla üç gün içerisinde buzdolabında duran et tüketilmelidir. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ,  ''Bu etlerin sıcak sıcak naylon torba, kova veya küvete konularak taşınması, etin kısa sürede bozulmasına neden olur. Eğer soğumasını beklemeden parçalamak durumundaysak, etleri en kısa sürede eve götüreceğiz. Masanın üzerine temiz bir örtü serip, gölge bir yerde birbirine değmeyecek şekilde etleri yerleştirip soğumasını bekleyeceğiz. Soğuduktan sonra borcam veya tepsiye koyup buzdolabına kaldıracağız. Sıcakken hele bir de naylon torba içinde buzdolabına değil derin dondurucuya bile koysanız, o et kullanılamaz hale gelir" diye konuştu.

Et nasıl saklanır?

Birçok farklı pişirme tekniğiyle hazırlanıp tüketilebilen kırmızı et çeşitleri uygun olmayan şartlarda saklandıkları takdirde kısa sürede bozulabilir ve besin zehirlenmelerine yol açabilirler.

Saklama koşullarına dikkat ederek kırmızı et çeşitlerini tazelik ve lezzetlerinden hiçbir şey kaybetmeden uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Şimdi gelin eti nasıl muhafaza ederiz sorusuna birlikte cevap arayalım:

Et nasıl saklanır?

Et ürünlerinizi kullanacağınız kadar porsiyonlara ayırıp buzdolabı poşetine koyarak, streç filme veya yağlı kağıda sararak, ya da kapağı kapalı olarak cam, çelik ya da plastik kaplarda saklamalısınız.

Hemen kullanacağınız etleri buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Etleri buzdolabında saklayabileceğiniz süre ise çeşidine göre değişir. Genel olarak kuşbaşı, bonfile, biftek gibi parça etler gün, kıyma ve sakatatlar ay, sosis salam gibi işlemiş et ürünleri ise son kullanma tarihlerine kadar buzdolabında saklanabilir.

Yakın zamanda kullanmayacağınız etleri muhafaza etmek için ise buzdolabınızın dondurucusu doğru adres. Dondurucuda saklayabileceğiniz süre ise yine etin çeşidine göre değişir. Genel olarak kuşbaşı, bonfile, biftek gibi parça etler 6 ay, kıyma ve sakatatlar 3 ay, sosis salam gibi işlemiş et ürünleri ise ay derin dondurucuda saklanabilir.

  • Buzdolabında eti cam, çelik ya da plastik kapta saklamak sulanmasına engel olur.
  • Çiğ ve pişmiş etleri birbirlerine temas etmeyecek şekilde saklamalısınız.
  • Köftelerinizi porsiyonlayın ve buzdolabı poşetlerine koyarak dondurun. Bu sayede hem uzun süre saklayabilir, hem de birbirlerine yapışmalarını engellersiniz.
  • Dondurduğunuz etleri buzdolabının alt bölmesinde çözdürdükten sonra dışarı almalısınız. Pişirmeden önce oda sıcaklığına getirmeniz de etin yumuşak olmasını sağlayacaktır.
  • Çözdürdüğünüz eti tekrar dondurmamalı ve hemen tüketmelisiniz.

Peki, çok taze olan kurban eti nasıl saklanır?

Kurban etlerini önce parçalara ayırın ve temiz kaplara koyun. Kapları güneş görmeyen serin bir yerde birkaç saat bekletin. Oda sıcaklığına ulaşan etleri buzdolabına kaldırın. Kurban etinin dayanma süresi, kesim kalitesine ve et parçasının büyüklüğüne göre değişir. Etlerin buzdolabı veya buzlukta dayanma süreleri ise yukarıda belirttiğimiz gibi.

Uygun şartlarda muhafaza edilmiş bir eti lezzetli bir yemeğe dönüştürmek için ihtiyacınız olan et pişirmenin püf noktaları da başka bir blog yazımızda :)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir