gerçek bal nasıl belli olur / Gerçek hakiki bal nasıl anlaşılır, anlamanın yolları nelerdir?

Gerçek Bal Nasıl Belli Olur

gerçek bal nasıl belli olur

Değerli ziyaretçilerimiz, gerçek bal ile sahte balı anlamanın bir kaç yolunu sizler ile paylaşacağız. Ama bir bal üreticisi olarak gerçek balı en iyi anlamın yolu laboratuvar ortamında anlamaktır. Eğer bal alacaksanız en kestirme yolu ise de gerçek bal ürettiğine ve dürüstlüğüne inandığınız insanlardan alın.

Son zamanlarda internette sahte balı anlamanın diye saçma sapan videolar var reklam olmasın diye onları buraya paylaşmadık. Suya koyup sahte ile gerçeği efendim altıgen olursa gerçek olmazsa sahte gibi uydurma şeyler onlara sakın inanmayın. gerçek bal nasıl anlaşılır 2

Dünyada ve Türkiye&#;de balların neredeyse yarından fazlası sahte bal olduğu ortaya çıkmıştır. Sahte balı üreten sadece bizim ülkemiz değil bütün dünyada aynı konudan muzdarip. Balın sağlığımıza olan katkıları çok fazla. Doğal ve taze olması halinde vücudumuzdaki bakterileri öldürür ve antibiyotik görevi görür. Yapılan araştırmalarda ise bal sayesinde ileride bakterilerle mücadele etmeye yarayan aşı ve ilaçlar yapılacağı görüldü. Maalesef bazı organik ballar gerçek olmayabiliyor ve içinde gıda takviyeleri bulunabiliyor. Bunun haricinde sahte ballarda polen ve insan sağlığına yararlı olan maddeler bulunmuyor. Sahte balı tespit etmek ve sağlığınıza olan zararlarından kaçınmak için hemen bilmeniz gerekenleri öğrenmeye çalışın.

paket arı

Sahte Balda Görülem Bazı Özellikler:

    • Balın içine yüksek fruktozlu mısır şurubu veya yapay tatlandırıcı vardır. Yediğiniz zaman tat koku gelmez.
    • Üreticiler arıları şeker şurubu ile besleyerek içerisinde polen olmayan maddeler üretmelerini sağlarlar.
    • Balı o kadar filtrelerler ki en sonunda içinde hiç polen kalmaz. Yani bal aldığınız zaman içinde tabiri caizse toz toprak olmalı.

Gerçek Bal Nasıl Anlaşılır?
1- Bir yemek kaşığı alıp suyun içine koyun. Bal erirse gerçek değildir. Bal suyun dibine çökerse gerçektir.
2- Balın üstüne birkaç damla iyodin damlatın. Daha sonra da içinde biraz su olan su bardağına ekleyin. Balın rengi maviye dönerse içinde mısır nişastası vardır.
3- Su bardağının içine birkaç damla sirke koyun. Daha sonra da su bardağına bal ekleyin. Bal köpürürse içinde takviye madde vardır.
4- Kibriti balın içine sokup çıkarın ve daha sonra yakmaya çalışın. Eğer yanarsa bal doğaldır.
5- Balı yemek kaşığıyla alıp havada ters tutun. Eğer balın içinde su varsa yere düşecektir. Yoksa ve düşmezse gerçek baldır.gerçek bal nasıl anlaşılır 1Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir. Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelir. Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağı kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gösterir. Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir. Lakin hemen hemen her bal belli bir zaman donma olabilir. Yazımızın başından dediğimiz gibi güvendiğiniz insanlardan bal almayı ihmal etmeyin.

Gerçek bal nasıl anlaşılır konusuna ekleyeceğiz herhangi bir şey varsa lütfen YORUMLARkısmından bizlere yazmayı unutmayın. Gerçek bal hakkında aşağıdaki videoya bakın sizin için bir fikir olabilir.

Post Views

Arıcılık Com

Gerçek bal nasıl anlaşılır?

Hakiki Bal Nasıl Anlaşılır?

Türk mutfağında kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan bal, doğanın biz insanlara sunduğu mucizevi ürünlerin başında yer alıyor. Tam anlamı ile şifa kaynağı olan bal, geçmiş yıllardan beri sofralardan eksik olmayan tatlı bir lezzettir. Arıların bahar aylarında açan rengarenk çiçeklerden ürettiği bu tatlı lezzet, gerçek olduğunda insan sağlığı için birçok fayda barındırıyor. Ancak son zamanlarda üretimde kullanımı yaygınlaşan katkı maddeleri eklenmiş sahte ballar insan sağlığını ciddi anlamda tehlike barındırıyor. Uygulayacağınız bazı yöntemler ile satın aldığınız balın sahte bal mı yoksa hakiki bal mı olduğunu kolaylıkla ayırt edebilirsiniz.

Bal ürününün sahte ya da hakiki bal yani orjinal bal olduğunu analiz etmek istiyorsanız halk arasında birtakım yöntemler kullanılmaktadır. Ancak sahte bal ile hakiki balı ayırt etmek için en güvenilir yöntem balı gıda mühendislerine analiz ettirmek olacaktır.

  • Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği amacına uygun olarak üretilen balları tercih etmelisiniz. Bu tebliğin amacı; balın tekniğine uygun olarak hijyenik koşullarda üretilmesi, hazırlanması, işlenmesi, depolanması, nakledilmesi ve tüketiciye sunulması aşamalarında taşıması gereken özelliklerini belirlemektir. Bu sebeple satın aldığınız balın kavanozunun ya da ambalajının üzerinde “bal kodeksine” uydundur” yazısının bulunmasına dikkat etmelisiniz.
  • Satın aldığınız bal, bir süre bekleyince kavanoz tabanından itibaren şekerlenmeye başladığını gözlemlediyseniz sahte olma ihtimalinin düşük olduğu söylenmektedir.
  • Sahte bal ürünleri, genellikle açık renge sahip olur. Açık renk balları satın almamak doğru bir tercih olacaktır. Ancak her koyu renk bal gerçek bal değildir.
  • Balı kokladığınızda koku alabiliyorsanız içerisinde katkı maddesi bulunduğu söylenebilir. Ancak her kokusuz bal, gerçek bal değildir. Üreticiler birtakım kimyasal maddeler ile sahte balların kokusunu bastırabilmektedir.
  • Gerçek balı kaşıkla aldığınızda bir süre kesilmeden uzadığı bilinmektedir. Eğer balı aldığınızda katı ve sert bir biçimde direkt kaşığa alabiliyorsanız balın sahte olduğu söylenebilir.
  • Ilık bir suya bir yemek kaşığı kadar bal koyun ve bir süre bekletin. Gerçek bir bal suya bıraktığınız şekilde kalacak, katkılı ise çözünme gösterecektir.
  • Bir yemek kaşığı balı kopardığınız kâğıt havlunun üzerine koyduğunuzda bal, havlu tarafından emilime uğruyorsa katkılı olduğu söylenebilir.
  • Bir çöp şişe sardığınız pamuk parçasını bal ile bulayarak ateşe tuttuğunuzda yanıyorsa büyük olasılıkla gerçek bal olduğu söylenebilir.

Gerçek Bal Markaları

Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olan bal ürünleri, en uygun fiyat seçenekleri ile Peynirci Baba online satış mağazamızda yer alıyor. Güvenilir markaların alanında uzman üretim ekipleri tarafından üretilen sağlıklı ve lezzetli bal ürünlerini Peynirci Baba online mağazamızda yer alan Bal Kategorimizden satın alabilirsiniz. 

Doğal Bal Nasıl Anlaşılır?

Doğal Bal Nasıl Anlaşılır?

İçerikler

                    Geçmişi binlerce yıl eskiye dayanan bal, tadı ve vücuda birçok faydasıyla günümüzde sofralarımızda kendisine yer bulmaktadır. En çok talep edilen besinlerden olan bal doğal olmayan yollarla üretilebilmektedir. Bu nedenle doğal bal nasıl anlaşılır sorusu sağlıklı ve gerçek balı tüketmek açısından çok önemlidir.

Ağaç kovuklarında kendiliğinden başlayan hikâye günümüzde peteklerde kontrollü ve sistemli bir şekilde üretim ile devam etmektedir. Üretilen balı tercihe göre süzme yada petekli şeklinde tüketmek mümkündür. Süzme bal, arıların bal yapma aşamasında peteğin çevresine ördükleri sır tabakasının kaldırılıp, petekteki balın santrifüj yöntemiyle süzülmesinden elde edilen baldır. Petekli bal ise balın hiçbir süzme işleminden geçmeden kovandan peteğiyle beraber alınan baldır. Petekli balda içinde bulunan petek, bal ile beraber tüketilebilmektedir. Balın kendi faydasının yanında besin değeri yüksek peteğinin de bağışıklığı kuvvetlendirmeye, karaciğeri ve cilt sağlığını korumaya yardımcı olabilmek gibi faydaları vardır. Bal peteği özellikle kahvaltıda kaymak, ekmek gibi yiyeceklerle tüketilebilmektedir.

                    Bal vücuda birçok faydası olan bir besindir. Ancak son yıllarda yaşamımızda birçok şeyde olduğu gibi balın da doğallığında bozulmalar meydana gelmiştir. Özellikle üretim aşamasında içine katkı maddelerin eklenmesi, yanlış üretim şekilleri, çam ve çiçek gibi doğal kaynakların yerine yapay kaynakların kullanılması gibi farklı şekillerle doğal olmayan bal elde edilebilmektedir. Bu ballar sadece tat kısmında sorun olmamakta, sağlık açısından da ciddi anlamda problem yaratabilmektedir. Bu yüzden aldığınız balın sağlığınız açısından doğal olması çok önemlidir.

Doğal Balın Özellikleri 

Doğal balın kendine ait özellikleri bulunmaktadır. Bu özellikleri çeşitli şekillerde test ederek doğal bal nasıl anlaşılır sorusuna cevap verilebilmektedir. 

Balın doğallığını anlamanıza yardımcı olacak yöntemler:

 

Akışkan mı?

Balı akıttığınızda eğer kesintisiz olarak akıyorsa balınız doğaldır. Katkılı bal kesik kesik akar ve tamamen akışkan değildir.

 

Su Testi

Bir bardak ılık suya bir kaşık bal ekleyin. Eğer bal su içerisinde çözünmüyorsa doğaldır. Katkılı bal su içerisinde çözünmeye başlayacaktır.

 

Donuyor mu?

Gerçek bal soğuk havada donar. Özellikle bal bulunduğu kabın tabanında donma yapar. Ancak katkılı bal soğuk havada donma yapmaz. 

 

Şekerlenme

Bal özellikle uzun süre beklediğinde kristalize olur. Buna şekerlenme denir. Buzdolabınızda beklettiğiniz bal yaklaşık 30 gün sonra tereyağı kıvamına gelip kristalize oluyorsa doğaldır. Bilinenin aksine doğal bal şekerleme yapar. Ancak hiçbir değişiklik göstermeden ilk günkü kıvamda ve görüntüde duruyorsa muhtemelen balınız sahtedir.

 

Yanıyor mu?

Balın doğallığından emin olmak için diğer bir yöntem yanma testidir. Balı yakmaya çalıştığınızda yanıyorsa doğal baldır. Doğal bal yanar ama katkılı ballar genellikle yanmaz.

 

Kâğıt Havlu

Balı bir kâğıt havlu üzerine döktüğünüzde eğer kağıt havlu balı emiyorsa balınız katkılıdır. Çünkü doğal bal kâğıt havlu tarafından emilmez.

 

Tadı

Doğal bal biraz fazla yenildiğinde genzi yakar. Yedikten sonra ortalama 20 sn daha tadını damağınızda hissedersiniz. Eğer genzinizi yakmıyor ve tadı damağınızda kalmıyorsa muhtemelen balınız katkılıdır. 

 

Kokusu

Doğal balı kokladığınızda herhangi bir koku almazsınız. Eğer net bir koku alıyorsanız balınız gerçek bal değildir.

 

Rengi

Doğal balın rengi çok açık olmaz. Biraz daha koyu bir renktedir. Sahte balın ise genellikle rengi daha açıktır.

 

Ürünün içeriği

Herhangi bir markanın balını aldığınızda içindekiler kısmına mutlaka bakmalısınız. Eğer glikoz, glikoz şurubu, şeker gibi maddeler yer alıyorsa bu katkılı bir baldır. Ayrıca ürünün gerekli onay, sertifika vb almış olmasına da dikkat etmelisiniz.

 

Uzun yıllar bozulmaz

Gerçek bal doğru koşullarda saklandığında binlerce yıl bozulmadan kalabilir. Balın uzun ömürlü olması için saklanması gereken koşullar şunlardır:

  1. Ortamın sıcaklığının derece aralığında olması gerekir.  Sıcaklık değişimleri balın yapısını bozacağından evde fırın, ocak gibi eşyaların yanında ya da buzdolabının içinde saklanmaması gerekir. 
  2. Balın güneş ve ışık görmeyen bir yerde saklanması gerekir. Işığa maruz kalan balda bozulmalar meydana gelebilmektedir.
  3. Balın saklandığı kap ve yer nemden uzak ve kuru olmalıdır. Saklama için cam kavanoz tercih edilebilir.
  4. Balın Dışarıdaki nem, koku vb etkenlerden etkilenmemesi için ağzı sıkıca kapalı bir kapta saklamak gerekir. Özellikle ağzı açık kâselerde bekletmek balın tadını ve yapısını bozabilmektedir.

Tüm bunların yanında balın % hakiki olduğunu anlamak için laboratuvar ortamında kontrol edebilirsiniz.  

 

                 Hakiki bal bulmak giderek zorlaşmaktadır. Özellikle sahte bal üreticilerinin kokusunu bastıran, rengini koyultucu vb farklı formüllerle sahte balı hakiki bala benzetmek için birçok yöntem kullanabilmektedirler. Bu da bildiğimiz yöntemlerin de yeterli olamayacağını gösterebilmektedir. Bu yüzden balı aldığınız firmanın güvenilirliği çok önemlidir. Ayrıca bal üretimi uzun ve zahmetli bir iştir. Özellikle çok ucuz fiyatlara satılan, kontrolsüz ürünlerden sağlığınız için uzak durmanızda fayda var.

HAKİKİ BAL NASIL ANLAŞILIR? SAHTE Mİ, GERÇEK Mİ?

sahte bal nasıl anlaşılır hakiki bal nasıl anlaşılır

Sıkça karşılaşılan sahte bal olaylarından dolayı, pek çok tüketici gibi siz de ambalajlı ürünlere güvenmekte tereddüt ediyor olabilirsiniz. Öyleyse şimdi, sahte ve gerçek bal ile ilgili bilmeniz gereken tüm detayları öğrenme vakti!

Bilindiği üzere bal, arıların çiçeklerden aldıkları içerikleri vücutlarında bulunan birtakım enzimlerle işlemesi sonucu oluşuyor. Tamamen doğal yollarla elde edilen bu yüksek besin değerine sahip gıda, sadece çiçeklerin ve arıların yaptığı ekip çalışmasıyla -insan katkısı olmaksızın- ortaya çıkıyor. Yani fabrikasyondan tamamen uzak bir ürün olmasının yanı sıra, doğanın insanlığa sunduğu en değerli armağanların da başında geliyor.

1. GERÇEK BAL TÜKETTİĞİNİZDEN EMİN MİSİNİZ?

gerçek bal nasıl anlaşılır

Özellikle son yıllarda büyük bir artış gösteren sahte bal olayları, tüketicilerin günümüzde bal kavanozlarına şüpheyle yaklaşmasına neden oluyor. Bu da doğal olarak “Hakiki bal nasıl anlaşılır?” sorusunu gündeme getiriyor. Ve yaygın kanının aksine, sahte ya da doğal balı tek bakışta anlamanın hiçbir pratik yolu bulunmuyor. Hatta ikisini birbirinden ayırt etmek, tadım veya gözlem yapıldığında da pek mümkün olmuyor. Ancak bunun için elbette bazı yöntemler mevcut…

2. GERÇEK BAL İLE SAHTE BAL NASIL AYIRT EDİLİR?

gerçek bal ile sahte bal nasıl ayırt edilir

Bilim ve teknoloji ilerledikçe, insanın doğaya ve besinlere dair bilgi birikimi de hayli gelişti. Bununla birlikte besinlerin üretiminde de bazı hileler ortaya çıktı. Bal ise bu tarz kötü niyetli müdahalelerin başlıca oyun sahalarından biri haline geldi. Aşağıdaki gibi bazı yöntemlerle günümüzde pek çok sahte bal çeşidi üretilebiliyor: 

  • Şeker şerbetine doğrudan renklendirici ve yapay bal aroması eklenmesi,

  • Arıların çiçeklerden nektar almasına izin vermek yerine şeker şurubu ile beslenmesi,

  • Doğal tadın yakalanması için şeker şuruplarına bal enzimi katılması,

  • Gerçek bala sahte bal karıştırılarak miktarların çoğaltılması vb. 

Maalesef ki balın gerçekliği tadından, kokusundan ya da görüntüsünden anlaşılamıyor. Bahsi geçen kriterler büyük oranda belirleyici olabilmekle birlikte, bu şekilde kesin sonuçlara varmak mümkün olmuyor. Tüm bunlara karşılık, “Gerçek bal nasıl anlaşılır?” ve “Sahte bal nasıl anlaşılır?” sorularını yanıtlamanın en kesin yolu, yalnızca laboratuvar analizinden geçiyor.

BAL NASIL ANALİZ EDİLİR?

gerçek bal analiz adımları doğallık testi

Balların doğallığı ve saflığı, sadece araştırma ve kalite kontrol laboratuvarlarında analiz edilerek yüzde oranında kanıtlanabiliyor. Bu nedenle, akredite edilmiş laboratuvara sahip markaların ambalajlı ballarına güvenebilirsiniz. Peki, bu modern tesislerde balların analiz süreci nasıl işliyor dersiniz? Analiz kapsamında öncelikle, balın gerçek olup olmadığı inceleniyor. Balın iletkenliğinden şeker yapısına kadar birçok kimyasal özelliği değerlendirmeye tabi tutuluyor. Duyusal olarak da analiz edilen balın, kimyasal sonuçlarla uyumlu olup olmadığı saptanıyor. Tüm bu adımlarla birlikte ballar, kalıntı bakımından da detaylı bir şekilde analiz ediliyor. Balın orijinallik tespiti için ayrıca polen analizi de yapılarak, arının bal ürettiği nektarları hangi çiçeklerden aldığı belirlenebiliyor.

3. BAL NEDEN ŞEKERLENİR? GERÇEK BAL KRİSTALLEŞİR Mİ?

BAL NEDEN ŞEKERLENİR GERÇEK BAL KRİSTALLEŞİR Mİ

Doğal balın içeriğinde, fruktoz ve 20’ye yakın doğal şeker bileşeni ile birlikte yüksek miktarda glikoz bulunuyor. Glikozun belirli ısı değerlerinde kristalleşebilen doğal yapısından dolayı, bilinenin tersine hakiki balda da şekerlenme söz konusu olabiliyor. 16° C ve altı düşük sıcaklığın yanı sıra; balın içeriğindeki çiçek özleri, hava kabarcıkları, polen vb. doğal maddelerin miktarı da balın şekerlenmesinin diğer nedenleri arasında yer alıyor. Gerçek balın şekerlenmesine karşılık, doğal özler içermeyen sahte bal çeşitlerinde çoğunlukla kristalleşme meydana gelmiyor.

KRİSTALLEŞMİŞ BAL NASIL ÇÖZÜLÜR?

KRİSTALLEŞMİŞ BAL NASIL ÇÖZÜLÜR

Balın kristalleşmesi doğal bir fiziksel değişim olmakla birlikte, bu durum balın bozulduğunu veya besin değerini kaybettiğini göstermiyor. Buna ilaveten, kristalleşmiş bal tüketiminin herhangi bir sakıncası da bulunmuyor. Kristalleşen doğal bal, belirli sıcaklığa ulaştığında önceki kıvamına yeniden kavuşabiliyor. Bu noktada ise benmari usulü, “Bal şekerlenmesi nasıl çözülür?” sorusuna en ideal yanıtı veriyor. Bunun için bal kavanozunu tamamen kapalı bir şekilde, maksimum 45° derece sıcaklıktaki suyun içinde bekletebilirsiniz.

4. ORJİNAL BALDA ZARARLI MADDE OLUR MU?

ORJİNAL BALDA ZARARLI MADDE OLUR MU

Doğal bir besin maddesi olan bal, arılar tarafından çiçeklerin en değerli özlerinin toplanması ile elde ediliyor. Bu nedenle gerçek ballar, arıların seçici ve özenli çalışmaları sayesinde tamamen faydalı içeriklerden oluşuyor. Dolayısıyla orijinal balın doğasında herhangi bir zararlı madde bulunmuyor. Ancak tüm doğal ürünlerde olduğu gibi, bazı zararlı canlılarla ve hastalıklarla mücadele için balın üretiminde de ilaçlara başvurulabiliyor. Yanlış ilaç kullanımı, antibiyotik gibi bazı kalıntıların bala geçmesine yol açabiliyor. Bu nedenle bal tüketiminde, içeriği uzmanlar tarafından detaylı analizlerle tespit edilmiş markalı ürünlerin tercih edilmesi gerekiyor.

5. HAKİKİ BAL EKŞİR Mİ? BAL NEDEN EKŞİR? EKŞİ BAL YENİR Mİ?

HAKİKİ BAL EKŞİR Mİ BAL NEDEN EKŞİR EKŞİ BAL YENİR Mİ

Hakiki balın ekşimesi, baldaki doğal içeriklerin fermente olması sonucu gerçekleşebiliyor. Balda bulunan mayalar, balın içeriğindeki şeker bileşenlerini kullanarak çoğalıyor ve bu da balda ekşimeye yol açıyor. Fermantasyon halinde ise balın aroması ve lezzetinde bozulmalar meydana geliyor. Balın erken hasat edilmiş olması, içerisine su karışması, uygun koşullarda saklanmaması gibi nedenler balın ekşimesinin başlıca nedenleri arasında yer alıyor.

Nem değeri yüzde 20'nin altında olan ballar uygun koşullarda saklanması halinde fermantasyona uğramazken; nem değeri yüzde 20'den fazla olan ballarda ekşime riski yüksek oluyor. Bunun için nem değerleri ve diğer pek çok unsuru analiz edilerek uygun koşullarda saklanmış balları tercih edebilirsiniz.

6. BAL SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

BAL SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR

Bal satın almadan kendinize şu üç temel soruyu sormalısınız:

) PETEK Mİ? SÜZME Mİ?

Pek çok tüketici, petek halinde satılan balların doğası gereği hakiki ve katkısız olduğunu düşünür. Oysa sahte bal üretimi, henüz kovan aşamasındayken, arılara şeker şurubu verilmesiyle başlayabiliyor. Ayrıca arıcılıkta kullanılan birçok ilaç da doğrudan petekler üzerine uygulanıyor. Bununla birlikte, esas yapısı balmumu olan peteklerde çeşitli hilelere başvurulmuş olması da mümkün. Arıların ürettiği doğal petek yerine, kovanlara parafin içeren sahte petekler yerleştirilebiliyor. Güvenilir markaların satışa sunduğu analiz edilmiş süzme balları tercih ederek bu gibi belirsizliklerin önüne geçebilirsiniz.

) AÇIK MI? AMBALAJLI MI?

Organik adı altında satılan ambalajsız ballar tüketicide her ne kadar doğallık izlenimi uyandırsa da, bu gibi pek çok bal çeşidinde de zirai ilaçlar veya sahtecilik yöntemleri uygulanmış olabilir. Bu nedenle detaylı testlerden geçirilmiş ve uzun süre saklamaya uygun şekilde depolanmış doğal ve iyi bal markalarını güvenle tercih edebilirsiniz.

) MARKAYI TANIYOR MUYUM? PEKİ, GÜVENİLİR Mİ?

Türkiye’de faaliyet gösteren firmaların, üretimlerine devam edebilmek adına belirli şartları sağlaması gerekir. Üretim tesisleri ise buna yönelik düzenli teftişlerden geçirilir. Ancak bu, her markanın ürünlerine hassasiyetle yaklaştığı ve tamamen güvenilir olduğu anlamına gelmeyebilir. Dolayısıyla alanında kendini kanıtlamış, hijyenik şartlarda üretim yapan, titiz bir kalite kontrol sistemine ve uzman kadroya sahip markaları tercih etmeniz bu konuda önem arz ediyor.

7. BALPARMAK’IN ÖZENLE SEÇİLEN BAL DÜNYASI

BALPARMAK’IN ÖZENLE SEÇİLEN BAL DÜNYASI

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmiş Balparmak Ar-Ge ve Kalite Kontrol Laboratuvarı’nda yapılan en az ’den fazla parametrede gerçekleştirilen doğallık testi, tüketiciler için çok önemlidir. Arıcılardan temin edilen balların Bal Bilim Merkezi’nde yapılan analizler sonucu doğallığının tespit edilmesiyle, yüzde doğal balın güvenle keyfini çıkarmak mümkündür.

Üstelik, “Priospot” uygulamasıyla balınızın doğallığına siz de şahit olabilir, doğanın bu mucizevi lezzetinin gönül rahatlığıyla tadını çıkarabilirsiniz. Satın aldığınız ürünün etiketindeki Priospot uygulamasını kullanarak Balparmak parmak izi doğrulamasını başlatabilir, ürününüzün analiz raporuna ve balınızı oluşturan çiçek kaynağına ulaşabilirsiniz.  Bunun için linke tıklayıp ürünün üzerindeki kare kodda bulunan numarayı girmeniz yeterli

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir