muhabbet kuşu neden dans eder / Söz Sanatları (Edebi Sanatlar) Konu Anlatımı Pekiştirme Soruları - Türk Dili ve Edebiyatı

Muhabbet Kuşu Neden Dans Eder

muhabbet kuşu neden dans eder

Öncelikle merhaba ben Parisa bugün muhabbet kuşu neden ötmez ve sessizleşir? diye bir yazı yazmak istiyorum. ben de senin gibi bir evcil hayvan aşığıyım ve birkaç muhabbet kuşum var. bu yazıda bir muhabbet kuşunun sessizleşmesinin tüm nedenlerini anlatacağım.

Muhabbet kuşum neden bu kadar sessiz? sebepleri ve çözümleri bilin! muhabbet kuşu, genellikle tüm gün gürültü yapan neşeli bir kuştur. müziği severler ve ritimlerle dans ederler. peki ya bu cıvıl cıvıl kuş aniden sessizleşirse?

Muhabbet kuşu sahipleri sık sık soruyor, muhabbet kuşum neden bu kadar sessiz? muhabbet kuşu hastalık nedeniyle sessizleşebilir. ancak hasta değillerse, stres, korku, sessizlik alışkanlığı gibi diğer faktörler suçlanabilir. ek olarak, genç muhabbet kuşları ses çıkaramadıkları için hayatlarının ilk ayında genellikle sessizdirler.

Daha fazlasını öğrenmek için Muhabbet kuşuna konuşma eğitimi makalesini okuyun.

Muhabbet Kuşu Sesi Dinle

Muhabbet Kuşum Neden Bu Kadar Sessiz? (Muhabbet Kuşu Neden Ötmez)

Cıvıl yetişkin bir muhabbet kuşunun aniden sessizleşmesi ve uykulu kalmasının birincil nedeni sağlık sorunu olabilir. bu durumda, kuşunuzun uygun tedaviye ihtiyacı vardır.

Bununla birlikte, depresyonda hissetmek, değişen hava ve bir şeyden korkmak, sağlıklı bir muhabbet kuşunun sessizliğinin olası nedenleridir. samimi bir ortam ve iyi yemekle onların ruh halini kolayca açabilirsiniz.

Bir muhabbet kuşunun sessizleşmesinin olası tüm nedenlerini ayrıntılı olarak öğrenelim.

Muhabbet Kuşu Konuşmayı Neden Keser?

Muhabbet kuşlarında kuş guatrına yakalandığında (tiroid hiperplazisi), boğazda şişmeye neden olur ve sonunda rahatsızlıktan dolayı kuşun cıvıldamasını engeller. fazla bilgi için muhabbet kuşu hastalığı yazısını okuyunuz.

Kuş guatrı neden olur? cevap “iyot eksikliği” dır. guatr genellikle iyot içermeyen uygunsuz şeylerin tüketilmesiyle ortaya çıkar. Kuşunuz sadece tohum yerse, iyot eksikliği yaygındır.

Bazı sebze ve meyveler muhabbet kuşları için iyi görünebilir, ancak olmayabilirler. kuşun vücudunda tiroksin üretimini engelleyen brokoli, lahana, soya fasulyesi ve lahana gibi sebzeler içerir. teşhis konulursa, kuşu veterinere götürmeli ve bu hastalık için tedaviye başlamalısınız. ayrıca onlara iyot takviyesi vermelisiniz.

Guatr dışında, muhabbet kuşunuz bir solunum rahatsızlığı veya yaralanma nedeniyle sessiz olabilir. iki yıl önce muhabbet kuşlarımdan biri bir şekilde sol kanadını kırdı. onun için çok acı bir durumdu. sonraki 2 hafta hiç ses çıkarmadı ve sustu. düzgün bir şekilde iyileşmek neredeyse bir ay sürer.

Kuşunuzun yemek yemediğini ve gün boyu sessiz kaldığını fark ederseniz mutlaka kontrole götürmelisiniz. kırık veya kırık bir kemik nedeniyle düzgün yürümeyebilir. bu nedenle, muhabbet kuşlarınızın yaptıklarına karşı tetikte olun. ancak bir yaralanma dışında, muhabbet kuşunuzun başka nedenlerle hiçbir şey yapmadığını ve sessizce oturduğunu fark edebilirsiniz.

İnsanlar, “Sağlıklıyken muhabbet kuşum neden aniden sessizleşiyor?” diye soruyor. Korkmak burada olası bir nedendir. muhabbet kuşlarının korkmaya doğal tepkisi, çevrelerindeki bir şey aniden değiştiğinde donup kalmaktır.

Vahşi doğada yırtıcılardan korunmak için, adaptasyonları sayesinde tamamen hareketsiz ve sessiz bir pozisyonu koruyabilirler. yeni bir çevre, yeni insanlar ve yeni yerler onlardan korkabilir.

Ancak eviniz kedi dostu ise muhabbet kuşunuzun korkusu olma ihtimali yüksektir. aşırı korku durumunda kalp krizi geçirebilirler. makinelerin ve ıslıkların yüksek sesleri de onları korkutabilir. bu nedenle, muhabbet kuşlarınızın yaşamını sürdürmek için tetikte olmalısınız.

Normalde 4 haftalıktan küçük yavru veya yavru muhabbet kuşları çok fazla ses çıkarmazlar. yaklaşık 5 ila 8 haftalık olduklarında, zorlukla dikizlemeye başlarlar. muhabbet kuşlarının sesleri, fiziksel yaşlarıyla birlikte gelişme eğilimindedir.

Yani muhabbet kuşunuz çok küçükse ve ses çıkarmıyorsa endişelenecek bir şey yok. 2 ila 3 aylık olana kadar bekleyin.

Muhabbet kuşu neden ötmez? stres, depresyon ve ruh hali değişimleri muhabbet kuşlarında sık görülen şeylerdir. bu durumda, sadece cıvıltıyı durdurmakla kalmaz, aynı zamanda oynamayı ve hareket etmeyi de durdurur. bazen yemeyi bırakır. Bu stresin nedeni çevre veya herhangi bir duygusal çöküntü olabilir.

Bir çift muhabbet kuşunuz varsa ve bunlardan biri kaybolursa veya ölürse diğeri depresyona girer. bu durumda, stresli bir muhabbet kuşunun nasıl tepki verdiğini görebilirsiniz. Journal of Exotic Pet Medicine’e göre, stresli bir muhabbet kuşunun tüylerini yolması daha olasıdır.

Bu tür davranışlar bir uyarı işaretidir ve muhabbet kuşunuzu neyin rahatsız ettiğini öğrenmek için hemen araştırmalısınız. muhabbet kuşunuzu stres altındayken asla yalnız bırakmayın.

Bir muhabbet kuşunun sessiz olması normal midir? evet, bir muhabbet kuşunun oldukça alışkanlığa sahip olması normaldir. tüm muhabbet kuşları doğaları gereği aynı değildir.

Bazı muhabbet kuşları sessiz kalmayı tercih edebilir. çoğu zaman sessiz ve uykulu kalırlar. bu bir hastalık değil. Ancak bakıcıları “muhabbet kuşum neden bu kadar sessiz ve uykulu?” muhtemel sebep utangaçlık ya da iletişim kurmakta henüz rahat değiller ki bu bir kuş için normaldir ve zamanla düzelebilir.

Muhabbet kuşunuz herhangi bir sebepten korkmuş ise, konuşmayı kesebilir. nedenler ortadan kaldırılmalıdır.

Eğer muhabbet kuşunuzun yeri değişmiş ya da ortama yeni canlılar gelmiş ise konuşmayı bir süre kesebilir. Ortama tekrar alışana kadar konuşmayabilir.

Muhabbet Kuşu Neden Ötmez? Sessiz Bir Muhabbet Kuşunun Yaşam Riski Var Mı?

Muhabbet kuşları için sessiz kaldıkları takdirde böyle ciddi bir yaşam riski yoktur. ancak herhangi bir ses hastalığı veya sakatlığı nedeniyle sessiz kalıyorlarsa kalıcı sakatlık riski vardır.

Ancak asıl risk, muhabbet kuşunuzun eşini kaybettiği için üzülmesi veya depresyona girmesidir. psikolojik olarak iyileşmek çok zaman alır. bazen bu stres ve ruhsal durum nedeniyle kuşunuz herhangi bir yem yemeyi keserek ölebilir. bu durumda, onunla kalmalısın.

Sessiz Muhabbet Kuşumu Nasıl Cıvıldayan Bir Muhabbet Kuşuna Dönüştürürüm?

Artık muhabbet kuşları için sessiz kalmanın yalnızca fiziksel bir engel veya herhangi bir yaralanma nedeniyle meydana geldiğinde şiddetli olduğunu biliyorsunuz. aksi halde düzenli bir bakımla cıvıldamalarını sağlayabilir ve onlarla daha fazla zaman geçirebilirsiniz. muhabbet kuşunuzun cıvıltısı için yapabileceğiniz birkaç şey var.

Muhabbet kuşunuz aniden cıvıldamayı bırakırsa, yapılacak ilk şey bir veterinere danışmak olacaktır. muhabbet kuşunuzu muayene edecektir. herhangi bir sağlık sorunu varsa, uygun tedavi konusunda size tavsiyelerde bulunacaklardır. gerekirse kuşunuzun aşısını da yapacaklardır.

Muhabbet kuşlarının sağlığı için dengeli beslenme her zaman zorunludur. albion Park ve Gerringong Veteriner Hastanelerine göre, darı ile diğer tamamlayıcı yeşillikleri ve bitkileri içeren bir muhabbet kuşu tohumu karışımı ideal olacaktır.

Ayrıca fesleğen, nane, maydanoz, roka gibi otlar ve asya yeşillikleri ve meyveleri, fasulye, brokoli, havuç, ıspanak, mısır ve bezelye gibi sebzeler kuşunuzun tüketmesi için uygundur.

Muhabbet kuşunuz herhangi bir nedenle üzgün olmadığında onu mutlu etmenin en iyi yolu mümkün olduğunca yanında kalmaktır. Kafeslerini daima temiz tutun. ayrıca oyuncaklarını ve diğer eşyalarını da kafeslerinde tutmalısınız. bazen onları dışarıda yanınıza alın.

Muhabbet kuşunuzun yalnız olmadığından emin olun. ona bir ortak ver ki iyi bir arkadaş edinebilsin. ek olarak, bazı evcil hayvan sahipleri kuşların önüne bir ayna koymayı önerir. araştırmalara göre muhabbet kuşunun önüne ayna tutmak, ona bir arkadaşı varmış gibi hissettirir ve ardından cıvıldamaya başlar.

Muhabbet kuşlarının sahiplerinin kuşlarının sessizliğiyle ilgili başka soruları da var. küçük dostunuzu cıvıl cıvıl hale getirmek için ne zaman çalıştığınızı bilmek de önemlidir.

Muhabbet Kuşunuzun Üzüntüden Sessiz Kaldığını Nasıl Anlarsınız?

Bazı belirtiler, muhabbet kuşunuzun mutsuz olduğunu bilmenizi sağlayacaktır. stresli ve üzgün bir muhabbet kuşu kendini veya başka şeyleri ısırmaya devam eder. herhangi bir yiyecek almayı bırakacak ve kendi tüylerini yolacaktır. Susmak da bir semptom olabilir. Ve tüm bu belirtiler göründüğünde, muhabbet kuşunuzun zihinsel olarak yorgun ve depresif olma olasılığı maksimumdur.

Muhabbet Kuşunuz Neden Yorulur?

Muhabbet kuşları, uzun uyku gerektiren hızlı metabolizmaları nedeniyle kısa sürede yorulurlar. tamamen uyanık olduklarında ve bir şeyler yaptıklarında enerjileri hızla tükenir. uyurken muhabbet kuşunun vücudu kendini onarır ve hücrelerini yeniden doldurur, böylece güne tazelenmiş olarak bakabilir.

Muhabbet Kuşunuzun Sessiz Olması Ne Anlama Geliyor?

Muhabbet kuşunuz sessizse ya ses çıkarmada bir engelden muzdariptir ya da isteyerek sessizliğini korur. sağlık sorunları için tedavilerine gitmeniz gerekiyor. ve zihinsel stres nedeniyle sessiz kalıyorlarsa, onları tekrar mutlu ve neşeli hale getirmelisiniz.

Kuşum çok Ötüyor Onun İçin ne Yapmalıyım?

Kuşlar Noorba’yı gördüklerinde sizi selamlamak için şarkı söylemeye başlarlar. televizyonda veya odada aniden yanan bir ışık kaynağı gördüklerinde de bu tür davranışlar sergilerler. bu normal bir davranıştır. İnsanlar için yüksek olabilir ama kuşlar için normaldir.

Kuşlar incindiklerinde veya üzüldüklerinde şarkı söylemeye başlarlar.

Muhabbet Kuşunun Ses Değiştirme Nedenleri?

  • Farklı sıcaklıklardaki hava akımlarına maruz kalması (Cereyan)
  • Soğuk denilebilecek su ile banyo yapması, yaptırılması, Soğuk su içmesi
  • Panik yapmış, soka uğramış ve aşırı korkmuş olması
  • Soğuk algınlığı
  • Bronşit
  • Nezle
  • Nem (rutubet)
  • Yanlış beslenme ve yanlış beslenme sonucu ortaya çıkan hastalıklar
  • Sigara dumanı

Muhabbet Kuşu Neden Ötmez Diye Bir Çözüm…

Bir muhabbet kuşunu evcil hayvan olarak beslemek, onun davranışının anlamını anlamadığınız sürece kolay değildir. sessiz olmak bir muhabbet kuşu için ciddi bir sorun olmasa da dikkatli olmalısınız. duygularını anlamak için uzun süre yanlarında kalmalısınız. ayrıca bebekleriniz gibi onlara da özen gösterin.

Herhangi bir şekilde fiziksel bir engel tarafından engellenmediklerini kontrol edin. herhangi birini fark ederseniz, mümkün olan en kısa sürede veterinere danışın. stresli veya rahatsız görünüyorlarsa, etrafta kalın ve mümkün olduğunca fazla dikkat gösterin.

Ayrı Yazılan Birleşik Kelimeler

1. Etmek, edilmek, eylemek, olmak, olunmak yar­dımcı fiilleriyle kurulan birleşik fiiller, ilk kelimesinde herhangi bir ses düşmesi veya türemesine uğramazsa ayrı yazılır: alt etmek, arz etmek, azat etmek, dans etmek, el etmek, göç etmek, ilan etmek, kabul etmek, kul etmek, kul olmak, not etmek, oyun etmek, söz etmek, terk etmek, var ol­mak, yok etmek, yok olmak vb.

2. Birleşme sırasında kelimelerinden hiçbiri veya ikinci kelimesi anlam değişikliğine uğ­ramayan birleşik kelimeler ayrı yazılır.

a. Hayvan türlerinden birinin adıyla kurulanlar:

ada balığı, ateş balığı, dil balığı, fulya balığı, kedi balığı, kılıç balığı, köpek balığı, ton balığı, yılan balığı; acı balık, bıyıklı balık, dikenli balık vb.

ardıç kuşu, arı kuşu, çalı kuşu, deve kuşu, muhabbet kuşu, saka kuşu, tarla kuşu, yağmur kuşu; alıcı kuş, boğmaklı kuş, makaralı kuş vb.

ağustos böceği, ateş böceği, cırcır böceği, hamam böceği, ipek böceği, uçuç böceği, uğur böceği; ağılı bö­cek, çalgıcı böcek, sümüklü böcek vb.

at sineği, et sineği, meyve sineği, sığır sineği, su sineği, uyuz sineği vb.

deniz yılanı, ok yılanı, su yılanı; Ankara keçisi, dağ keçisi, yaban keçisi; fındık faresi, tarla faresi; dağ sıçanı, tarla sıçanı; Beç tavuğu, dağ tavuğu; ada tavşanı, yaban tav­şanı; kaya örümceği, şeytan örümceği; bal arısı, yaprak arısı; Pekin ördeği, deniz ördeği; Ankara kedisi, bozkır kedisi; Afrika domuzu, yer domuzu vb.

b. Bitki türlerinden birinin adıyla kurulanlar:

ayrık otu, beşparmak otu, çörek otu, eğrelti otu, güzelavrat otu, kelebek otu, ökse otu, pisipisi otu, taşkıran otu, yüksük otu; acı ot, sütlü ot vb.

ateş çiçeği, çuha çiçeği, güzelhatun çiçeği, ipek çiçeği, küpe çiçeği, lavanta çiçeği, mum çiçeği, yayla çiçeği, yıldız çiçeği; ölmez çiçek vb.

avize ağacı, ban ağacı, dantel ağacı, kâğıt ağacı, mantar ağacı, öd ağacı, pelesenk ağacı, tespih ağacı vb.

altın kökü, eğir kökü, helvacı kökü, meyan kökü; ek kök, saçak kök, yumru kök vb.

dağ elması, yer elması; çalı dikeni, deve dikeni; köpek üzümü, kuş üzümü; çakal armudu, dağ armudu; at kestanesi, kuzu kestanesi; can eriği, gövem eriği; kuzu mantarı, yer mantarı; su ka­mışı, şeker kamışı; dağ nanesi, taş nanesi; ayı gülü, Japon gülü; Antep fıstığı, çam fıstığı; sırık fasulyesi, soya fasulyesi; Amerikan bademi, taş bademi; Afrika menek­şesi, deniz menekşesi; Japon sarma­şığı, kuzu sarmaşığı; Hint inciri, kavak inciri; armut kurusu, kayısı ku­rusu; kaya sarımsağı, köpek sarımsağı; şeker pancarı, yaban pancarı vb.

kuru fasulye, kuru incir, kuru soğan, kuru üzüm vb.

UYARI: Çiçek dışında anlamlar taşıyan baklaçiçeği (renk), narçi­çeği (renk), suçiçeği (hastalık); ot dışında anlamlar taşıyan ağızotu (barut), sıçanotu (arsenik); ses düşmesine uğramış olan çöreotu ve yazımı gelenekleşmiş olan semizotu, dereotu bitişik yazılır.

c. Nesne, eşya ve alet adlarından biriyle kurulan birleşik kelimeler:

alçı taşı, bileği taşı, çakmak taşı, Hacıbektaş taşı, ki­reç taşı, lüle taşı, Oltu taşı, sünger taşı, yılan taşı; buzul taş, damla taş, dikili taş, kayağan taş, yaprak taş vb.

arap sabunu, el sabunu; kahve değirmeni, yel değirmeni; kahve dolabı, su dolabı; müzik odası, oturma odası; duvar saati, kol saati; duvar takvimi, masa takvimi; kriz masası, yemek masası; itfaiye aracı, kurtarma aracı; masa ör­tüsü, yatak örtüsü; el kitabı, okuma kitabı; Frenk gömleği, İngiliz anahtarı, İngiliz si­cimi; alt geçit, tüp geçit, üst geçit; çekme demir, çekme kat, dolma kalem, dönme dolap, kesme kaya, toplu iğne, vurmalı çalgılar, vurmalı sazlar, yapma çiçek vb.

afyon ruhu, katran ruhu, lokman ruhu, nane ruhu, tuz ruhu vb.

ç. Yol ve ulaşımla ilgili birleşik kelimeler: Arnavut kaldırımı; çevre yolu, deniz yolu, hava yolu, kara yolu, keçi yolu; köprü yol vb.

d. Durum, olgu ve olay bildiren sözlerden biriyle kurulan birleşik ke­limeler: açık oturum, açık öğretim, ana dili, Ay tutulması, baş ağrısı (hastalık), baş belası, baş dönmesi, çıkış yolu, çözüm yolu, dil birliği, din birliği, güç birliği, iş birliği, iş bölümü, madde başı, ses uyumu, yer çekimi vb.

e. Bilim ve bilgi sözleriyle kurulan birleşik kelimeler: anlam bilimi, dil bilimi, edebiyat bilimi, gök bilimi, halk bilimi, ruh bilimi, toplum bilimi, toprak bilimi, yer bilimi; dil bilgisi, halk bilgisi, ses bil­gisi, şekil bilgisi vb.

f. Yuvar ve küre sözleriyle kurulan birleşik kelimeler: göz yuvarı, hava yuvarı, ısı yuvarı, ışık yuvarı, renk yuvarı, yer yuvarı; hava küre, ışık küre, su küre, taş küre, yarı küre, yarım küre vb.

g. Yiyecek, içecek adlarından biriyle kurulan birleşik kelimeler: bohça böreği, talaş böreği; ba­dem yağı, kuyruk yağı; arpa suyu, maden suyu; tulum peyniri, beyaz peynir; Adana kebabı, tas kebabı; İnegöl köftesi, İzmir köftesi; ezogelin çorbası, yoğurt çorbası; irmik helvası, koz helva; acı badem kurabiyesi; Kemalpaşa tatlısı, yoğurt tatlısı; ba­dem şekeri, kestane şekeri; balık yumurtası, lop yumurta vb.

burgu makarna, yüksük makarna; kakaolu kek, üzümlü kek; çiğ köfte, içli köfte; dolma biber, sivri biber; esmer şeker, kesme şeker; süzme yoğurt; yarma şeftali; kuru yemiş vb.

ğ. Gök cisimleri: Çoban Yıldızı, Kervan Yıldızı, Kutup Yıldızı, kuy­ruklu yıldız; gök taşı, hava taşı, meteor taşı vb.

h. Organ veya organ yerine geçen sözlerden biriyle kurulan birleşik kelimeler: patlak göz, süzgün göz; aşık kemiği, elmacık kemiği; serçe parmak, şehadet par­mağı, yüzük parmağı; azı dişi, köpek dişi, süt dişi; kuyruk sokumu, safra kesesi; çatma kaş, takma diş, takma kirpik, takma kol; ekşi surat, kepçe surat; gaga burun (kimse), karga burun, kepçe kulak vb.

ı. Benzetme yoluyla insanın bir niteliğini anlatmak üzere bitki, hay­van ve nesne adlarıyla kurulan birleşik kelimeler: çetin ceviz, çöpsüz üzüm; eski kurt, sarı çıyan, sağmal inek; eski toprak, eski tüfek, kara maşa, sapsız balta, ça­kır pençe, demir yumruk, kuru kemik vb.

i. Zamanla ilgili birleşik kelimeler: bağ bozumu, gece yarısı, gün or­tası, hafta başı, hafta sonu vb.

3.-r / -ar / -er, -maz / -mez ve -an / -en sıfat-fiil ekleriyle kurulan sıfat tam­laması yapısındaki birleşik kelimeler ayrı yazılır: bakar kör, çalar saat, çıkar yol, döner sermaye, güler yüz, koşar adım, yazar kasa, yeter sayı; çıkmaz sokak, geçmez akçe, görünmez kaza, ölmez çiçek, tükenmez kalem; akan yıldız, doyuran buhar, uçan daire vb.

4. Renk sözü veya renklerden birinin adıyla kurulmuş isim tamla­ması yapısındaki renk adları ayrı yazılır: bal rengi, duman rengi, gümüş rengi, portakal rengi, saman rengi; ateş kırmızısı, boncuk mavisi, çivit mavisi, gece mavisi, limon sa­rısı, safra yeşili, süt kırı vb.

5. Rengin tonunu belirtmek üzere renkten önce kullanılan sıfatlar ayrı yazılır: açık mavi, açık yeşil, kara sarı, kirli sarı, koyu mavi, koyu yeşil vb.

6. Yer adlarında kullanılan batı, doğu, güney, kuzey, güneybatı, güneydoğu, kuzeybatı, kuzeydoğu, aşağı, yukarı, orta, iç, yakın, uzak kelimeleri ayrı yazılır: Batı Trakya, Doğu Anadolu, Güney Kutbu, Kuzey Amerika, Güneydoğu Anadolu, Aşağı Ayrancı, Yukarı Ayrancı, Orta Anadolu, Orta Asya, Orta Doğu, İç Asya, İç Anadolu, Yakın Doğu, Uzak Doğu vb.

7. Kişi adlarından oluşmuş mahalle, bulvar, cadde, sokak, ilçe, köy vb. yer ve kuruluş adlarında, sondaki unvanlar hariç şahıs adları ayrı yazılır: Yunus Emre Mahallesi; Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Ziya Gökalp Bulvarı; Nene Hatun Caddesi; Fevzi Çakmak Sokağı, Cemal Nadir Sokağı; Koca Mustafapaşa; Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi, Sütçü İmam Üniversitesi vb.

8. Dış, iç, sıra sözleriyle oluşturulan bir­leşik kelime ve terimler ayrı yazılır: ahlak dışı, çağ dışı, din dışı, kanun dışı, olağan dışı, yasa dışı; ceviz içi, hafta içi, yurt içi; aklı sıra, ardı sıra, peşi sıra, yanı sıra vb.

9. Somut olarak yer belirten alt ve üst sözleriyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: deri altı, su altı, toprak altı, yer altı (yüzey); böbrek üstü bezi, tepe üstü (en yüksek nokta) vb.

Alt, üst, ana, ön, art, arka, yan, karşı, iç, dış, orta, büyük, küçük, sağ, sol, peşin, bir, iki, tek, çok, çift sözlerinin başa getirilmesiyle oluştu­rulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: alt kurul, alt yazı; üst kat, üst küme; ana bilim dalı, ana dili; ön söz, ön yargı; art damak, art niyet; arka plan, arka teker; yan cümle, yan etki; karşı görüş, karşı oy; iç sa­vaş, iç tüzük; dış borç, dış hat; orta kulak, orta oyunu; büyük dalga, büyük defter; küçük harf, küçük parmak; sağ açık, sağ bek; sol açık, sol bek; peşin fikir, peşin hüküm; bir gözeli, bir hücreli; iki anlamlı, iki eşeyli; tek eşli, tek hücreli; çok düzlemli, çok hücreli; çift ayaklılar, çift kanatlılar vb.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır