çorbanın yoğurdu kesilirse ne yapmalı / Terbiyeli corba neden kesilir? – seafoodplus.info

Çorbanın Yoğurdu Kesilirse Ne Yapmalı

çorbanın yoğurdu kesilirse ne yapmalı

&#;orbanın Kesilmemesi İ&#;in Ne Yapmalıyız?

Soğuk havalarda içinizi ısıtan, sıcak havalarda ferahlamanızı sağlayan çorbalar, başlangıç menülerinin en sevilen yemekleridir. Hem lezzeti, hem de hafifliği ile çok sevilen yoğurtlu çorbalar, diğer çorbalara göre daha fazla tüketilir. Ancak çok sevilen yoğurtlu çorbalara terbiyesini yedirirken bazen sorun yaşayabiliyoruz. Lezzetli bir çorba yapmak için girdiğimiz mutfaktan, hüsran dolu sonuçlarla çıkabiliyoruz. İşte, tam da bu yüzden çorbanın kesilmesinin nedenlerini ve çorba kesilmesini önlemek için yapmanız gerekenleri tek tek anlatacağız. İşte, çorbanın kesilmemesi içi yapılması gerekenler:

Çorba Terbiyesi Neden Kesilir?

  1. Çorba kesilmesinin en yaygın nedenlerinden biri, kullanılan malzemelerin taze olmamasıdır. Ekşi yoğurt, bozulmuş un veya bayat yumurta, büyük bir emekle hazırladığınız çorbanın kısa süre içinde kesilmesine neden olabiliyor.
  2. Çorbanın kesilmesinin ikinci nedeni ise çorbanın çok sıcak, terbiyenin ise soğuk olmasıdır. Eğer malzemeler birbirine karıştırılmadan ve ılıtılmadan çorbaya eklenirse, kısa süre içerisinde çorba kesilir.
  3. Terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş yerine direkt eklemek de kesilmesine sebep olur. Terbiyenin tamamını çorbaya ilave ederseniz, tüm malzemeler ziyan olabilir.


Çorbanın Kesilmemesi İçin Ne Yapmalı?

  1. Genellikle çorbalara eklenen terbiyeler, un, yoğurt, limon ve yumurta ile hazırlanır. Öncelikle çorbanın kesilmesini önlemek için taze malzemeler kullanmaya özen gösterin. Terbiyeye ekleyeceğiniz yoğurdun tadına mutlaka bakın. Çok ekşimişse, farklı bir yoğurt kullanın.
  2. Terbiye malzemelerini kaseye koyduktan sonra güzelce karıştırın. Özellikle unu elekten geçirerek ekleyin. Bu sayede topaklanma oluşmasını da önleyebilirsiniz. Malzemeleri kaşık, çırpma teli veya mikser yardımıyla çırpın.
  3. Terbiye pürüzsüz bir kıvam aldığında oda sıcaklığında bekletin. Çorbanın suyundan bir kepçe alın ve terbiyeye ekleyerek karıştırın. Bu sayede terbiyeniz ılıyacaktır ve ani ısı değişiklikleri olmayacaktır.
  4. Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş ekleyin ve bu esnada çorbayı sürekli karıştırın. Terbiyenin tamamını döktükten sonra karıştırmaya devam edin.
  5. Terbiyeyi çorbaya eklerken içerisine tuz atmayın. Çorba kıvam almaya başladığında tuzunu ekleyebilirsiniz.
  6. Hazırladığınız çorbayı ocaktan aldıktan sonra üzerinde sos gezdirebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Değişik çorba tarifleri
  2. Doyurucu çorba tarifleri
  3. Çorba hazırlarken yapılan hatalar
  4. Pratik çorba tarifleri
  5. Diyet çorba tarifleri

Çorba Yaparken Yoğurt Kesilirse Ne Yapılır?

Çorba Yaparken Yoğurt Kesilirse Ne Yapılır?

İçinde yoğurt malzemeli bir çorba yapıyorsanız diğer çorbalara nazaran ekstra dikkat etmeniz gerekir. Çünkü yoğurt çorbayı kesecek kıvamda bir üründür. Çorbanızı kaynatıyorsunuz. Kaynayan suyu ılıştırarak yoğurdu koyduğunu kapta ılık hale getirin. Çorba suyundan yoğurdun içine koyun ve hızlıca karıştırın.
Yoğurt ile çorbanın suyu karıştığında artık yoğurt kabını yavaş yavaş çorbanın içine ilave edin. Bu şekilde yapılan işlemlerde çorba kesilmeyecektir. Eğer yoğurt kesildiyse aynı kapta un ve yoğurdu tekrar çırparak çorbanın içine koymanız kesmeyi engelleyecektir. Bu şekilde hayat kurtaran püf noktalarda mutfakta daha pratik şekilde yemekler ya da çorbalar yapacaksınız.

Çorba Yaparken Unun Topaklanmaması İçin Ne Yapılır? >

Çorba Yaparken Arpa Şehriye Yıkanır Mı?Çorba Yaparken Yoğurt Kesilirse Ne Yapılır?Çorba Yaparken Unun Topaklanmaması İçin Ne Yapılır?Çorba Yaparken Yoğurdun Kesilmemesi İçin Ne Yapılır?

Çorba Yaparken Tencerenin Kapağı Kapatılır Mı?

Midemizin daha hafif olması için çorbalar başlangıç yemeği olarak tercih edilir. Çorba yaparken tencerenin kapağı kapatılır mı, arpa şehriye yıkanır mı? Çorba yaparken yoğurt kesilirse ne yapılır, unun topaklanmaması için ne yapılır, yoğurdun kesilmemesi için ne yapılır? Çorba aslında kolay gibi görünen zor yemeklerdendir. Tüm bu zorluk çekile noktaları araştırarak paylaşımda bulunduk.

Çorbayı yapmadan önce ilk zihninizde tasarlamanız gerekir. Bazı ev hanımları ya da usta kişilerin aynı tariflerde farklı noktalarda değişiklikler yapılabilir. Örneğin mercimek çorbasının dört çeşidi olabilir. Bunu malzemeleri koyup ya da koymamak gibi tercih ederek yapabilirsiniz. Gerçek mercimek çorbası sadece mercimekten oluyor. Günümüzde ise içine soğan, patates gibi yan ürünler koyarak renklendirilebilir. Çorba yaptığımızda ise tüm malzemeleri koyduktan sonra bir süre kaynamaya bırakarak kapağının yarısına kadar kapatın. Tam kapatmada çorbanın taşmasına neden olursunuz.

Çorba Yaparken Arpa Şehriye Yıkanır Mı?

Çorba yaparken ana malzemenin yan ürünleri de vardır. Bunlardan biri de arpa şehriye olabilir. Baklagiller ailesinden bir çorba yapmayı tercih ediyorsanız malzemeleri yıkamanız gerekir. Yıkanılan malzemeler bir süzgeçten geçerek tencerenin içine koyularak çorba yapılır. Fakat bazı aşçılar ve alanında uzman kişiler arpa şehriyeyi yıkamayı tercih etmez. Çünkü sonradan katıldığı için çorbanın sulanması ve ağızda su tadı verdiğine inanırlar. Bu yüzden geneli arpa şehriyeyi yıkamadan çorba kıvamını tuttururlar.

Çorba Yaparken Yoğurt Kesilirse Ne Yapılır?

İçinde yoğurt malzemeli bir çorba yapıyorsanız diğer çorbalara nazaran ekstra dikkat etmeniz gerekir. Çünkü yoğurt çorbayı kesecek kıvamda bir üründür. Çorbanızı kaynatıyorsunuz. Kaynayan suyu ılıştırarak yoğurdu koyduğunu kapta ılık hale getirin. Çorba suyundan yoğurdun içine koyun ve hızlıca karıştırın.

Yoğurt ile çorbanın suyu karıştığında artık yoğurt kabını yavaş yavaş çorbanın içine ilave edin. Bu şekilde yapılan işlemlerde çorba kesilmeyecektir. Eğer yoğurt kesildiyse aynı kapta un ve yoğurdu tekrar çırparak çorbanın içine koymanız kesmeyi engelleyecektir. Bu şekilde hayat kurtaran püf noktalarda mutfakta daha pratik şekilde yemekler ya da çorbalar yapacaksınız.

Çorba Yaparken Unun Topaklanmaması İçin Ne Yapılır?

Çorba yaparken çorbanın meyanesi için un gerekli bir malzemedir. Bu unun topaklanmaması adına bir çırpıcı yardımı bize gerekli olabilir. Yağı koyduktan sonra unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Bu karıştırma işlemini sürekli hareket halinde yaparsanız unun kavrulması ve topaklanmasını da engellemiş olacaksınız. Daha sonra çorbanın içine konulan malzemeler un ile birleşerek çorbanın kıvamı için bir miktar suyu ilave ederiz. Tüm bu sıralı işlemler yapıldığında unun topaklanmaması imkansız olacaktır.

Çorba Yaparken Yoğurdun Kesilmemesi İçin Ne Yapılır?

Çorba yaparken yoğurdun kesilmesi herkesin başına gelmiş bir sorundur. Sürekli pratik yaptıktan sonra bu kesilme olayı başınıza gelmez. Ondan önce yoğurdun kesilmemesi adına bazı pratik bilgileri öğrenmeniz gerekir. Öncelikle çorbanın suyunu kaynatın. Tüm malzemeler konulduktan sonra yoğurdun ilave edilmesi gerekir. Tüm malzemelerin ilave edilmesi ve suyunun da kaynamasından sonra, tasın içindeki yoğurda çorbanın suyunu koyarak karıştırın. Yoğurt çorbanın sıcaklığını aldığında tencerenin içine ilave ederek karıştırın. Bu noktada yoğurdunuz kesilmeyecektir.

Yorumlar

Çorbaya Yoğurt Eklendiğinde Kesilmemesi &#x;çin Neler Yap&#x;lmal&#x;?

1. Malzemeler

Malzemeler resmi

Yoğurtlu çorbaların terbiyesinde genel olarak un, yumurta sarısı, limon ve yoğurt kullanılır. Öncelikle bu malzemelerinin her birinin çok taze, yoğurtların ekşimemiş olduklarından mutlaka emin olmalıyız. Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde güzelce karıştırın. Özellikle unu eleyerek kullanın ki içerisinde topaklanmasın.

2. Su S&#x;cakl&#x;ğ&#x;

Su Sıcaklığı resmi

Çorbanızın terbiyesi soğuk, çorbanız da çok sıcak olursa her ne kadar dikkat edersek edelim çorbamız dilediğimiz gibi olmayacaktır ve kesilmeler meydana gelecektir. Çorbanın suyundan terbiyenin içerisine birkaç kepçe yedirin ve güzelce çırpın. Bu şekilde çorba ve terbiyeyi birbirlerine alıştırarak sıcaklığı dengelemiş olacağız.

3. Terbiyeyi Çorbaya Eklemek

Terbiyeyi Çorbaya Eklemek resmi

Terbiyeyi çorbaya eklerken azar azar çorbanın içerisine aktarın ve bir yandan da karıştırmaya devam edin. Güzelce karıştırarak pürüzsüz bir kıvam aldığında birkaç dakika daha kaynatın ve bu aşamalarda içerisine kesinlikle tuz atmayın. Ocaktan aldıktan sonra tuz ile lezzetlendirin.

4. S&#x;v&#x; Yağ Eklemek

Sıvı Yağ Eklemek resmi

Hazırladığınız çorbayı ocağa almadan önce içerisine 1 çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Bu çorbanızın kesilmesini önleyecektir.

5. Tencerenin &#x;çerisine Metal Bir Cisim Yerleştirmek

Tencerenin İçerisine Metal Bir Cisim Yerleştirmek resmi

Eskilerin çok sık kullandığı bir yöntemi de sizlerle paylaşalım. Anneannelerimiz zamanında kullanılan bu yöntemle de çorbamızın kesilmesini önleyebiliriz. Bunun için tek yapmamız gereken şey tencereye metal kaşık veya çatal yerleştirmemiz. Çorbamız kaynayana kadar tencerenin içerisinden bu metal parçayı çıkarmayarak ta kesilmenin önüne geçebiliriz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir