sekrol balgam söktürücü / Sekrol pediatrik şurup ne işe yarar?

Sekrol Balgam Söktürücü

sekrol balgam söktürücü

Sekrol pediatrik şurup ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Sekrol pediatrik şurup ne işe yarar?
  2. Sekrol şurup ne kadar süre kullanılır?
  3. Sekrol kaç lira?
  4. Antibeksin şurup ne için?
  5. Bir şurup açıldıktan sonra ne kadar kullanılır?
  6. Mucovit C nedir?
  7. Bricanyl şurup ne için?
  8. Bebeğimde balgam var ne yapmalıyım?
  9. Bozuk şurup nasıl anlaşılır?
  10. Bricanyl ne işe yarar?
  11. Bricanyl Duo şurup nedir?

Sekrol pediatrik şurup ne işe yarar?

SEKROL, balgam salgısını sulandıran ve salgılanmasını kolaylaştıran balgam söktürücü bir ilaçtır. Bu sayede balgamın kolayca atılmasını sağlayarak solunum güçlüğünü giderir ve öksürüğü azaltır. SEKROL, 1 mL'lik renkli cam şişede 2.5-5.0 mL işaretli ölçü kaşığı ile birlikte sunulmaktadır.

Sekrol şurup ne kadar süre kullanılır?

ölçek ile 8-10 gündevam edilir. Çocuklarda; 0-2 yaş arasında: Günde 2 defa 1/4 ölçek (1.25 mL), 2-5 yaş arasında: Günde 3 defa 1/4 ölçek (1.25 mL), 5-12 yaş arasında: Günde 2-3 defa 1/2 ölçek (2.5 mL). Tedavinin başlangıcında dozlar bir misli arttırılabilir.

Sekrol kaç lira?

SekrolŞurup ml , ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı İEGM (TİTCK) tarafından 04.04.2020 tarihi itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı22.52 TL dir.

Antibeksin şurup ne için?

ANTİBEKSİN şurup; öksürük ve nefes darlığı ile seyreden nezle, soğuk algınlığı semptomlarını giderme, gribal enfeksiyonlar, alerjik rinit, öksürük gibi alerjik olan veya olmayan bazı hastalıkların semptomatik tedavisinde kullanılır.

Bir şurup açıldıktan sonra ne kadar kullanılır?

Göz, burun, kulak damlaları da yine ağzı açıldıktan sonra10 gün içinde tüketilmeli bu süreci, aşan ilaçlar kullanılmamalıdır. Ateş düşürücü, ağrı kesici şuruplarve nezle şurupları doğrudan güneş ışığı almayan, serin ve kuru yerlerde, oda sıcaklığında (15-25 derece arasında), son kullanma tarihine kadar saklanabilir.

Mucovit C nedir?

MUCOVİT-Cetkin madde olarak asetilsistein ve askorbik asit içerir. MUCOVİT-Cyoğun kıvamlı balgamın atılması, azaltılması, yoğunluğunun düzenlenmesi ekspektorasyonun kolaylaştırılması gereken bronkopulmoner hastalıklarda, bronşiyal sekresyon bozukluklarının tedavisinde kullanılan mukolitik bir ilaçtır.

Bricanyl şurup ne için?

Renksiz, berrak şurupgörünümündedir. BRICANYL® solunum yolunu genişleterek nefes almayı kolaylaştırır. BRICANYL® astımlı hastalarda veya diğer benzer durumlarda nefes daralması gibi belirtileri rahatlatmak için kullanılır. BRICANYL® ayrıca solunum yolundaki balgamı yumuşatarak öksürüğü rahatlatır.

Bebeğimde balgam var ne yapmalıyım?

  1. Bebeğinize bolca su içirmelisiniz. Vücuttaki su ile balgam atılması kolaylaşacaktır.
  2. Çörek otu kaynatılıp süzülen suyu bebeğe verilmelidir. ...
  3. Elma ve armut kabukları, zencefil, tarçın ile kaynatılarak süzülmüş suyunun bebeğe içirilmesi bebeklerde balgam atılmasına yardımcı olur.

Bozuk şurup nasıl anlaşılır?

Bozulmuş ilaçlarda görülen belirtiler şunlardır;
  1. Toz İlaçlarda Bozulma Belirtisi: Topaklanma olur.
  2. Tabletlerde Bozulma Belirtisi: Renk değişimi ve kırılma olur.
  3. Sıvı İlaçlarda Bozulma Belirtisi: Tortu birikimi olur.
  4. Merhemlerde Bozulma Belirtisi: Kuruma, koku ve küf olur.

Bricanyl ne işe yarar?

Renksiz, berrak şurup görünümündedir. BRICANYL® solunum yolunu genişleterek nefes almayı kolaylaştırır. BRICANYL® astımlı hastalarda veya diğer benzer durumlarda nefes daralması gibi belirtileri rahatlatmak için kullanılır. BRICANYL® ayrıca solunum yolundaki balgamı yumuşatarak öksürüğü rahatlatır.

Bricanyl Duo şurup nedir?

BRICANYL® DUOsolunum yolunu genişleterek nefes almayı kolaylaştırır. yolundaki balgamı yumuşatarak öksürüğü rahatlatır. DUO, öngörülen solunum sorunlarının idame tedavisinde kullanılır. DUO, astım veya diğer solunum hastalıklarının idame tedavisinde tek başına kullanılmamalıdır.

Bebeklerde Balgam Nasıl Çıkarılır?

Bebeğinizde balgam, öksürük, hırıltılı nefes gibi semptomlar fark ederseniz, muhtemelen bununla ilgili bir endişe hissedersiniz. Peki, bebeklerde balgam nasıl çıkarılır? Bebeklerde öksürük ve hırıltıya ne iyi gelir? Öksürük şurubu olarak bebeğinize uygun seçenekler nelerdir? Ev yapımı bebek şurubu hazırlanabilir mi? Bebeklerde balgam ve hırıltılı nefes ile ilgili merak ettiklerinizi cevapladık…

Bebeklerde Öksürük ve Hırıltıya Ne İyi Gelir?

öksüren bir bebek

Bebeklerde Hırıltı Ne Zaman Tehlikeli?

Bebeğiniz, ıslık sesinin eşlik ettiği küçük nefesler alabilir. Bebeğinizin hava yollarının küçük olması nedeniyle, pek çok şey nefes aldığında hırıltılı bir ses çıkarmasına neden olabilir. Bu faktörlerin pek çok genellikle zararsızken, bazıları endişe kaynağı olabilir.

Normal solunum sesleri; uyuduğu sırada ya da uyanık olduğunda değişebilir. Hırıltı, nefes alma ile aynı şey değildir. Ara sıra gelen hırıltılar da hırıltılı nefes ile aynı değildir. Bir şeyin akciğerlerdeki hava yolu geçidini engellemesi ya da daraltması durumunda ortaya çıkan hırıltı, pek çok nedene bağlı olarak görülebilir:

  • Alerjenler
  • Bronşit
  • Kistik fibroz gibi kronik bir hastalık
  • Boğmaca
  • Zatürre

Altta yatan ciddi bir hastalık varsa, başka semptomlar da fark edebilirsiniz. 38 derecenin üzerindeki yüksek ateş, bir çocuk doktorunu ziyaret etmenizi gerektirebilir.

Bebeklerde Hırıltı Evde Nasıl Geçer?

Öksüren gözleri kapalı yenidoğan bebek

Bebeklerde hırıltı tedavisinin nasıl yapılacağı kaynağına bağlı olacaktır. Bebeğinizde ilk kez hırıltılı nefes fark ettiyseniz, evde semptomları tedavi ederek ortadan kaldırabilirsiniz. Evde uygulayabileceğiniz aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

Havayı nemli tutmak, bebeklerde hırıltı sorununa neden olan tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olabilir.

Bebeğinizin burun tıkanıklığı devam ederse, bir serum fizyolojik, mukusun bir kısmını üst hava yollarından temizlemeye yardımcı olabilir. Bu süreçte, bebeğinizin akciğerlere giden solunum yollarının hala gelişmekte olduğunu unutmayın ve nazik davranın. Serum fizyolojik kullanırken her zaman dikkatli davranın ve kullanmadan önce tamamen sterilize ettiğinizden emin olun.

Bebeğinizin hırıltılı nefesinin nedeni enfeksiyon ise, bol sıvı alması önemlidir. Ona bol miktarda sıvı verdiğinizden emin olun. Sıvılar, mukusu gevşetmeye ve burnu temizlemeye yardımcı olacaktır.

Bebeğiniz için bir nebülizatör kullanımı da tercih edebilir. Hava yollarını açmak için, bazen ilaç da kullanılabilir. Bu ilaçlar, genellikle astıma bağlı görülen hırıltının giderilmesine yardımcı olur. Muhtemelen, diğer faktörlerden kaynaklanan hırıltılı nefesi azaltmayacaktır.

Bebeklerde Balgam Sökmek İçin

Çocuğunun burnunu silen bir anne

Balgam, bazen bebeklerde de görülebilir. Bu, özellikle yemek yediği ya da uyumaya çalıştığı sırada bebeğinizi telaşlandırabilir. Bir hastalık, bebeğinizin vücudunun çok fazla mukus üretmesine neden olduğunda, tedavi edilmesi gerekir. Bu hastalıklar;

  • Soğuk algınlığı
  • Bronşit
  • Zatürre
  • Grip

Öksürük refleksi, bazı bebeklerde, özellikle de yenidoğanlarda tam olarak gelişmemiştir. Bu da boğaz, burun ve ağzın arkasında aşırı mukus birikmesine neden olabilir.

Yenidoğanlarda Balgam Nasıl Çıkartılır?

Tuz çözeltisi tedavisini uygulayan bir bebek

Tuzlu Su Çözeltisi Balgam Söktürücü

Bunun için, tuzlu su çözeltisi hazırlamayı deneyebilirsiniz. Tuzlu su çözeltisi; kalın olan mukusun inceltilmesini ve çıkarılmasını kolaylaştıracaktır. Evde, kendi tuzlu su çözeltinizi de hazırlayabilirsiniz. Bebeklerde, günde 4 defaya kadar tuzlu su çözeltisi kullanılabilir:

  • 1/4 çay kaşığı tuz ve 1 bardak kaynar suyu karıştırın.
  • Daha sonra ılıması için oda sıcaklığında bekletin.
  • Daha sonra sterilize edilmiş bir kavanozda saklayın. 3 güne kadar kullanabilirsiniz.

Bebeklerde Balgam Söktürücü Şurup İsimleri

sekrol ilaç

  • Ambreks Pediatrik Şurup
  • Pulmor Pediatrik Şurup
  • Traktus Şurup
  • Sekrol Pediatrik Şurup
  • OXXA Şurup
  • Mukoral Şurup
  • Muconex Şurup
  • Mucolator Şurup

Bebekler söz konusu olduğunda, herhangi bir ilaç kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Ev yapımı balgam söktürücü şurup hazırlamak için ise aşağıdaki seçenekleri değerlendirebilirsiniz:

  • Elma sirkesi, limon suyu, bal, zencefil
  • Elma, limon suyu, bal
  • Okaliptus yaprağı, su
  • soğan, bal, sirke
  • Kekik, limon suyu, bal, su

Öksürük ve Hırıltı için Ne Zaman Doktora Gitmeli?

Öksürüğü dinlenilen bir çocuk

Bebeğinizde hırıltılı nefes olduğunu düşünüyorsa, mümkün olan en kısa sürede bir çocuk doktoruna gidin. Çocuğunuz için uygun tedavinin hangisi olduğunu anlamak için mutlaka bir teşhis gereklidir.

Bazı belirtilerin geçmesi beklenmez. Çocuğunuz nefes almakta zorlanıyorsa, derhal tıbbi yardım alın. Bu durum, ciddi bir alerjik reaksiyondan kaynaklanıyor da olabilir. Aşağıdakileri fark ederseniz, hemen bir doktora başvurun:

  • Göğüste tıkırtı
  • Uyumayı zorlaştıran aşırı öksürük
  • Düşmeyen ateş

Bu durumlarda, bir doktor bebeğinizin ihtiyaç duyduğu tedaviyi ve bakımı sağlayacaktır.

Önerilen Makaleler

1 Yaş Bebeklerin Sağlık Kontrolünde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Bebeğim iyi mi? Ne zaman doktora başvurmalıyım?

Yenidoğan Bebeklerde Görülen Sağlık Sorunları

 

Kaynak: https://www.healthline.com/health/parenting/baby-wheezing#causes

https://www.healthline.com/health/newborn-congestion

Özet

Bebeklerde Balgam Nasıl Çıkarılır?

Makale İsmi

Bebeklerde Balgam Nasıl Çıkarılır?

Tanımlama

Bebeğinizde balgam, öksürük, hırıltılı nefes gibi semptomlar fark ederseniz, muhtemelen bununla ilgili bir endişe hissedersiniz. Peki, bebeklerde balgam nasıl çıkarılır? Bebeklerde öksürük ve hırıltıya ne iyi gelir? Öksürük şurubu olarak bebeğinize uygun seçenekler nelerdir? Ev yapımı bebek şurubu hazırlanabilir mi? Bebeklerde balgam ve hırıltılı nefes ile ilgili merak ettiklerinizi cevapladık..

Yazar

Bebek Eğitimi

Yayıncı İsmi

bebekegitimi.com

Logo

bebekegitimi.com

Beğendiniz mi? Arkadaşlarınızla Paylaşın!

Anadolu AjansıAnadolu Ajansı

İSTANBUL (AA) - Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Doç. Dr. Mehmet Bayram, 'Öksürük şurupları doktor tavsiyesi dışında asla ezbere kullanılmamalı. Balgamlı, enfeksiyona bağlı bir öksürüğe, öksürük kesici şurup vermek balgamın akciğerden atılamamasına neden olarak durumun daha kötüye gitmesine neden olabilir.' ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Mehmet Bayram yaptığı yazılı açıklamada, öksürüğün altında yatan sebeplerin araştırılmadan ilaç kullanılmaması gerektiğini belirterek, birçok rahatsızlığın öksürüğe neden olabileceğine dikkati çekti.

Öksürüğün genel anlamda akciğer veya akciğer dışı kaynaklı olabileceğini ifade eden Bayram, şunları kaydetti:

“Öksürük 2 haftadan kısa sürerse akut, 2-4 hafta arası uzarsa ve bir ayı aşarsa kronik olarak adlandırılır. Öksürükle beraber balgam geliyorsa prodüktif öksürük, herhangi bir sekresyon gelmiyorsa kuru öksürük olarak adlandırılır. Akciğer kaynaklı akut öksürük en çok bronşit, zatürre, astım atağına bağlı iken, uzamış öksürük en çok grip sonrası bronş hassasiyetine, astıma bağlı görülür. Kronik öksürük varsa mutlaka, akciğer kanseri, tüberküloz, astım, bronşektazi ve diğer nedenler gibi daha ciddi nedenler araştırılmalı.”

- 'Öksürük sık tekrar ediyorsa astım yönünden değerlendirmek gerekir'

Doç. Dr. Bayram, kuru veya balgamlı öksürüğün altında yatan hastalıkları ise şöyle sıraladı:

'Enfeksiyonlarda öksürüğün en temel özelliği balgamlı olmasıdır. Alerjiye bağlı, üst solunum yollarından kaynaklı mesela geniz akıntısı, sinüzit, farenjit gibi rahatsızlıklarda daha çok kuru öksürük görülür. Bazı tansiyon ilaçlarına bağlı öksürük (ACE inhibitörleri grubu ilaçlar) gıcık şeklinde olur. Gastroözefagial reflüye bağlı mide asidinin boğaz bölgesini tahriş etmesine bağlı da öksürük görülebilir. Burada geceleri artan boğazda acımayla birlikte olan kuru öksürük söz konusudur. Kalp yetmezliğine, geniz akıntısına bağlı öksürük en çok yatar pozisyonda arttığından geceleri daha sık görülür. Toplumun gözünden kaçan ve uzamış öksürüğün en önemli sebeplerinden biri de grip-nezle sonrası uzamış öksürüktür. Burada nezle belirtileri 1 haftada geçtikten sonra yaklaşık 3-4 hafta süren kuru öksürük kalır. En ufak bir uyaranla oluşan bu öksürük nezle sonrası bronşların aşırı hassaslaşmasına bağlıdır. Bir süre sonra geçer ama sık tekrar ediyorsa astım yönünden değerlendirmek gerekir.'

En kritik durumun kanlı balgam olduğuna işaret eden Bayram, “En ciddi ve hastayı hekime getiren durum balgamda kan görülmesidir. Balgamda kan (hemoptizi) akciğer kanseri, tüberküloz, bronşektazi gibi önemli bir durumun habercisi olabilir. Ayrıca balgamın renginin koyu renkli, kokulu olması da enfeksiyonu işaret eder. Öksürüğe ateş eşlik ediyorsa zatürre, grip, tüberküloz gibi durumlar söz konusu olabilir, hemen hekime başvurulmalıdır. Çocuklarda daha çok görülen havlar tarzda öksürük 'krup' yani larengiotrakeal bronşit hastalığında görülür.” değerlendirmesinde bulundu.

Bayram, kronik öksürüğü olan hastanın mutlaka bir göğüs hekimi tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Akciğer kanseri, tüberküloz, astım, KOAH, bronşektazi, kalp yetmezliği, kronik sinüzit, interstisyel akciğer hastalıkları, bazı tansiyon ilaçları, reflü, alerjik rinit ve sigara içimi en sık görülen ve araştırılması gereken durumlardır.” ifadelerini kullandı.

- 'Kuşburnu, ada çayı, ıhlamur, ekinezya, ayva yaprağı çayı tüketilmeli'

Doç. Dr. Bayram, öksürük başlangıcında muhakkak sigaranın bırakılması gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Öksürük şurupları doktor tavsiyesi dışında asla ezbere kullanılmamalı. Balgamlı, enfeksiyona bağlı bir öksürüğe, öksürük kesici şurup vermek balgamın akciğerden atılamamasına neden olarak durumun daha kötüye gitmesine neden olabilir. Öksürüğün kolay atlatılması için yapılması gerekecek önlemler arasında bol sıvı tüketmek (balgamın atılmasını kolaylaştırır), temiz ferah ortamda kalmak gerekir. Nezle ve gribe bağlı öksürükler kış aylarında sık görülür. Bu durumlarda kuşburnu, ada çayı, ıhlamur, ekinezya, ayva yaprağı çayı tüketmek önemlidir. Toz zencefil, karanfil, bal ve limon karıştırılıp çay şeklinde içilmesi öksürüğü rahatlatır. Bu çaylara bal karıştırılması bağışıklık sistemini güçlendirecektir. C vitamini güçlü bir antioksidandır. Ayva, portakal, limon gibi kış meyvelerinde oldukça fazla miktarda bulunur.'

- 'Öksürüğü olan kişilerin maske takmaları oldukça önemli'

Bayram, ticari amaçlı sosyal medya ve televizyonlarda satılan ürünlerden uzak durulması gerektiğine de işaret ederek, “Her türlü hastalığa iyi geldiği söylenen içinde hangi tür karışımların olduğu bilinmeyen, Sağlık Bakanlığı ruhsatı olmayan ticari amaçlı satılan ürünlerden kaçının.” uyarısında bulundu.

Balgamlı öksürükte sıcak buhar tedavisinin etkili olduğunu belirten Bayram, şu tavsiyelerde bulundu:

'Sıcak buhara okaliptüs ya da mentol eklenmesi ferah hissini sağlar, balgamın çıkmasını kolaylaştırır. Ayrıca enfeksiyona bağlı öksürüğü olan kişilerin enfeksiyonu yaymamak adına iyileşene kadar topluma çok karışmamaları karışacaklarsa da maske takmaları oldukça önemli. Tüberküloz hastaları için bu durum bulaştırıcılığın ortadan kalktığı ilk 15 gün için geçerli.'



Sekrol Şurup 30 mg 150 ml

Solunum Sistemi - Soğuk Algınlığı ve Öksürük İlaçları - Öksürük Önleyici Hariç Ekspektoranlar - Mukolitikler (Balgam Söktürücü İlaçlar) - Ambroksol

İlaç Adı:Sekrol Şurup 30 mg 150 ml
Firma:Bilim İlaç
Etkin Madde:Ambroksol HCL
ATC Kodu:R05CB06
Kamu Kodu:
Barkod:8699569570066
Fiyatı:64,74 TL
Reçete Tipi:Normal Reçete
e-Reçete:Aktif
Temin:İlacınızı sadece eczaneden alınız!

Sekrol Şurup 30 mg 150 ml Endikasyonları

Sekrol Şurup; mukusun koyu ve yapışkan hale dönüştüğü, akut ve uzun süre devam eden solunum sistemi hastalıklarının sonuçlarının (semptomlarının) giderilmesinde kullanılır.

Sekrol Şurup 30 mg 150 ml Fiyatı

Sekrol Şurup 30 mg 150 ml , ilaç fiyatı: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bağlı İEGM (TİTCK) tarafından 23.04.2023 tarihi itibariyle açıklanan KDV dahil satış fiyatı 64,74 TL dir. Bilim İlaç firması tarafından satışa sunulan 8699569570066 barkod numaralı bu ilaç Orijinal/Jenerik/Yirmi Yıllık sınıflandırmasında Jenerik ilaç sınıfındadır.

Sekrol Şurup 30 mg 150 ml Etkin Maddesi

Sekrol Şurup 30 mg 150 ml ilacının etkin maddesi olan Ambroksol, orjinal ismiyle Ambroxol maddesinin Milli Tıp Kütüphanesi kayıt numarası (CAS No) - olup, molekül ağırlığı 378.10282 g/mol, formülü ise C13H18Br2N2O dir. Ambroksol maddesinin hamilelik / gebelik kategorisi C'dir, bu etkin madde bulunan ilaçlar ağız yoluyla alınır.


Sekrol Şurup 30 mg 150 ml ilacının ana etkin maddesi Ambroksol için Kimyasal Yapı Resmi:
Sekrol Şurup 30 mg 150 ml  (Ambroksol) Kimyasal Yapısı (2 D)Sekrol Şurup 30 mg 150 ml  (Ambroksol) Kimyasal Yapısı (3 D)

Sekrol Şurup 30 mg 150 ml ilacının Kategorisi

Solunum Sistemi - Soğuk Algınlığı ve Öksürük İlaçları - Öksürük Önleyici Hariç Ekspektoranlar - Mukolitikler (Balgam Söktürücü İlaçlar) - Ambroksol

Sekrol Şurup 30 mg 150 ml Uyarılar

ilaç tr uyarısı: Hiçbir ilacı doktorunuza ya da eczacınıza danışmadan kullanmayınız. Unutmayınız ki, internet sitelerinde ilaçlar hakkında verilen bilgiler, bir uzmanın sizi muayene ederek vereceği reçetenin yerini tutmaz. Bu sayfada Sekrol Şurup 30 mg 150 ml kullananlar veya diğer kişiler ilaç hakkında yorum yapamaz.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır