collesium eskişehir cafeler / Eskişehir Tepebaşı Kafeler

Collesium Eskişehir Cafeler

collesium eskişehir cafeler

Eskişehir’in En İyi Kahvecileri

4,8K

Ülkemizin en güzel şehirlerinden Eskişehir, bir öğrenci kenti olduğu kadar aynı zamanda bir kahve
kenti de&#;

Doğduğum, büyüdüğüm ve bana kahveyi sevdiren şehir, şehrim Eskişehir. Lise yıllarımdan beri aktif olarak kahve tüketiyor ve içinde bulunduğum hizmet sektöründe de gelişen kahve trendlerini elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. Üstelik hobim olan kahve, sonlarından itibaren de tam zamanlı olarak mesleğim haline geldi. Bunun en büyük nedeni de yeni nesil kahvecilik akımı. Yeni nesil kahvecilik, kahvenin topraktan fincana olan yolculuğu ve sürekli güncellenen yöntemleriyle merak duygumu dinamik tutuyor. Kahve içmeyi, hazırlamayı ve bu süreci misafirlerimle paylaşmayı çok seviyorum. Kahve Dergisi okurları için de bu yeni sayıda sizlere bir kahve mekânı rotası oluşturmak istedim. Bu rota da hiç kuşkusuz Eskişehir’de olacaktı. Yolunuz bir gün Eskişehir’e düşerse, bu kahve mekânlarına uğramayı unutmayın. Hatta, bir kahvesever olarak yolunuzu bir gün mutlaka Eskişehir’e düşürün.

ORDINARIUS ROASTERS CO. 

​Ordinarius Roasters Co., 22 Temmuz tarihinde mimarisiyle şehrin atmosferini değiştiren Collesium’da açıldı. Bulunduğu bölgede öncü işletmelerden biri olan Ordinarius, açıldığı günden bu yana hizmet kalitesinden ödün vermeden yoluna devam ediyor. Sıcak ve samimi ortama sahip bu küçük kahve dükkânı, sektörel yenilikleri güncel olarak takip edip her zaman bünyesine katmaya devam ediyor. yılına da kendi kahvelerini kavurarak giren Ordinarius, şubat ayı itibarıyla online satışa başladı ve bütün kahveseverleri kucaklamayı hedefliyor. Markanın özellikle Haubal-Peru ve Kilimanjaro – Tanzanya kahveleri tatmaya değer.

Adres: Eskibağlar, Genez Sk. No, Tepebaşı/Eskişehir

’78 COFFEE

’78 Coffee, ismini markanın kurucusu Serhat Bey’in senesinde dedelerinin kurduğu kahve dükkânından alıyor. Serhat Bey, aile mirasını devam ettirmeye karar verip yılında ’78 Coffee serüvenine başladı. Nitelikli kahve çekirdekleri ile birlikte ev yapımı tatlılarını da misafirlerine sunmaktan keyif alan Serhat Bey, senesinde ikinci şubesini de Eskişehir’in en nezih semtlerinden olan Sümer’e açtı. Küçük ve samimi olan ilk şubeleri şehrin en merkezi noktasında ve al-götür olarak da hizmet veriyor. İkinci şubelerinde ferah bir bahçesi bulunuyor. Pandemi yasakları kalktığında bu keyifli bahçe, dostlarla kahve yudumlamak için eşsiz bir buluşma noktası olacak.

Adres: Cumhuriyet, No: D, Cengiz Topel-1 Cad., Tepebaşı/Eskişehir

SNUG COFFEE 

Kapısından içeriye adım attığınızda adeta bir orman evindeymişsiniz gibi hissettiren, odun kokusu eşliğinde şömine başında kahve yudumlamaktan haz duyacağınız nadide bir kahve mekânı Snug Coffee. Öncelerde kafeterya işleten Ferhat Bey, nitelikli kahvenin Türkiye’de hızla yayılmasıyla sektördeki yönünü değiştirip kahveciliğe başlamış. Snug Coffee, açıldığı günden bu yana konsepti ve servis ettiği ürünleriyle şehre kendini çok sevdirdi. Şehrin ara sokağında orman evi gibi görünen bu mekânda, her daim taze filtre kahveniz hazır. Özellikle kış aylarında benim favori mekânlarımdan biri. Şömine başına geçip sıcacık kahve yudumlamak kimin hoşuna gitmez ki?

Adres: Eskibağlar, Yenilik Sk. No, Tepebaşı/Eskişehir

KEÇİ GEÇTİ 

Şeker yok, şurup yok, sos yok hatta bazen süt bile yok ve pazartesileri kapalı! Evet, burası Keçi Geçti. Benim görüp bildiğim en ilginç kahve dükkânı. Kıramayacakları müşterileri için dolaplarında bazen litre sütleri var; ama bazen. Farklı bir çizgide ilerleyip tamamen alt kültüre hitap ediyorlar. Açıldıklarından bu yana ilk üç senelerinde herhangi bir firmaya bağlı olmaksızın multi roastery çalışan Keçi Geçti, son bir yıldır artık kendi kahvelerini kavuruyor. Kahvenin fincanınıza gelene kadarki sürecini alışılagelmişin dışında ve farklı bakış açılarıyla size aktarmayı görev olarak görüyorlar. Eğer şeker kullanıyorsanız ya da aromalı kahve tercih ediyorsanız, buraya gitmeden önce iki kere düşünün. Çoğunlukla V60, chemex, aeropress gibi metotlar ile filtre kahve servis edilen bu aykırı kahve dükkânına sütlü kahve tüketicisi pek uğramıyor. Şimdilerde kapıdan al-götür olarak hizmet veren Keçi Geçti’de, karton bardak kullanılmadığı için yolunuz düşerse termosunuzla ya da kupanızla gidin.

Adres: İstiklal, Adalar Sokak 33/A, Odunpazarı/Eskişehir

COFFEECIEL 

Nitelikli kahveye gönül vermiş üç kahvesever yıllar boyunca kazandıkları deneyimi ve bilgi birikimini Coffeeciel’de bize sunmaya çalışıyor. Geliştirmiş oldukları kahve kavurma profilleri ve tekniklerini kendi imalathanelerinde, dört kıtadan 13 ülkenin farklı çekirdeklerini kahveseverlerle buluşturuyor. Her zaman çekirdek çeşitliliği bolca olan Coffeeciel’de, kahveler el yapımı fincanlarla servis ediyor. Aynı zamanda Uzakdoğu’dan getirdikleri çeşitli bitki çayları da menülerinde mevcut. Kahveniz demlenirken barın arkasında belki de bir sonraki hafta içeceğiniz kahvenin nasıl kavrulduğunu görebiliyorsunuz. Benim favori içeceğim ise Panama Cascara.

Adres: Vişnelik, Erkan Sokak No: 66, Odunpazarı/Eskişehir

PALM COFFEE CO.

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Palm Coffee Co, leziz tatlıları ve kahveleriyle bu bölgedeki kitlenin birinci tercihi. Kava’nın çekirdeklerini servis eden Palm, menüsünde farklı bitki çaylarını da barındırıyor. Yürüyüş yolu kenarında bulunduğu için al-götür olarak hızlı hizmet sağlıyor ve dilerseniz bahçesinde yeşilliğin ortasında kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Palm, misafirlerine şehrin gürültüsünden biraz olsun uzak, daha az hareketli ve huzurlu bir ortam sunuyor. Yürüyüşe ya da koşuya çıkıp bir kahve molası vermek isterseniz adresiniz burası. 

Adres: Vişnelik, Odunpazarı/Eskişehir

MORE & MORE COFFEE 

Yeni mezun bir mühendis ve doktorun hayali ile oluşturulan bu sıcak mekân, yoluna iki yakın arkadaşı da eklemiş ve kurumsallaşma yolunda gidiyor. “Kahve ve daha çok kahve” mottosuyla Montag’ın çekirdeklerini misafirlerine servis ediyor. Sıcak ve samimi bir ortama sahip arka bahçelerinin keyfi özellikle kışın kurdukları soba ile çıkıyor. Kahveye alternatif olarak doğal meyve ile hazırladıkları yaz kokteylleri de müşterilerinin favorilerinden. 

Adres: Güllük, Bacı Sokak No:8/B, Tepebaşı/Eskişehir

KEDD COFFEE 

Salaş ortam, iyi müzik, güzel kahve, satranç, kitap… Hepsi bir arada nerede olur? Cevap elbette Kedd Coffee. Bir köşesi sahaftan hallice, bir köşesi kahve laboratuvarı. Uzun yıllar kahve sektöründe çalışan Mustafa Bey, sektördeki deneyimini kendi markası altında misafirleriyle paylaşıyor. Firmalardan bağımsız, hemen her kavurucudan kahve alan Kedd’de her zaman farklı bir çekirdek çeşidi ile karşılaşabilirsiniz. Kahvemi kendim yapacağım derseniz burada buna da müsaade ediyorlar. Mustafa Bey size eşlik ederek kendi kahvenizi demlemenize yardımcı oluyor. Barlarında kendi üretimleri olan çeşitli cold drip standları mevcut ve her birinde farklı çekirdekler, farklı zaman aralıklarıyla demleniyor. Benim burada favorim tabii ki de cold brew.

Adres: İstiklal, Adalar Sok. No/b, Odunpazarı/Eskişehir

MUCHO GUSTO 

Mucho Gusto, konseptini İspanyol ve Latin Amerika kültürünü temel alarak oluşturmuş. Farklı kültürlere ait mutfağı ve bar menüsüyle, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekerek çok uluslu bir kafe haline gelmiş. Kafede aktif olarak workshop’lar ve kurslar veriliyor. Öğrenci kulüpleri ve İspanyol öğrenci grupları toplantı masalarında sürekli bir etkinlik halindeler. Dinamik bir ortama sahip olan Mucho Gusto’nun menüsündeki en ilgi odağı ürün, İspanyolların severek tükettiği ‘cafe bombon’. Süt reçeli, espresso ve süt ile hazırlanan bu kahve, Mucho Gusto’nun en sevilen ürünü. 

Adres: Eskibağlar, Yenilik Sokak No: 18, Tepebaşı/Eskişehir

yeni başlayanlar için eskişehir

  • -geldiğiniz şehrin ağırlıklı olarak bir öğrenci şehri olduğunu unutmayın. gittiğiniz birçok yerde genç insanlardan hizmet göreceksiniz. garsonlar, satış temsilcileri, genç girişimci tekel bayileri, kahvaltı salonları diyeceğim şu ki çok profesyonel hizmet beklemeyin, sıcakkanlı güleryüzlü belki de gereğinden fazla samimi olacaksınız servis görevlileriyle gittiğiniz birçok yerde.

    -eskişehirin her yerini yaşadığınız üniversite çevresi gibi düşünmeyin, cahil cesaretine kapılıp olur olmaz yerlerde birilerine horozlanmayın, zira buralarda herkes birbirinin yancısı, hiç beklemediğiniz adamlar polis, savcı yeğeni çıkabilir, daha tehlikeli olanı ise ağır abilerin yeğenleri olabilir; kıçınızdan bıçaklanmak istemiyorsanız çözümü bileğinizde değil uzlaşmacı tavrınızda bulun.

    -eskişehir insanları öğrenciyi hazmetmiştir, sokakta öpüşen çift sayısı fazladır laflarına çabucak uyum sağlamayın, postu deldirir; kız arkadaşınıza dehşet yaşatırsınız.

    -gezelim görelim diyorsanız musaözüne, sazovaya pikniğe gidin. bilim-kültür parkına uğrayın, çakma plaj iyi bir alternatif değildir onun yerine havuzları tercih edin.

    -günlük alışverişlerinizi mahallenizin bakkalından yapın ama kırtasiye alışverişleriniz vb şeyler için en yakındaki kırtasiyeciyi emlakçıyı vay efendim ikinci el dükkanını seçmeyin. hepsi için iyi alternatifler biliyorum, anamın karnında öğrenmediğime göre siz de bir bilene danışarak öğrenebilirsiniz. demek istediğim eskişehir alternatifler şehridir, aradığınız şey birçok yerde mevcuttur.

    -eskişehirin en alternatif alışveriş mekanları hamamyolu nda bulunur. bilimum kumaşçılar, kahveciler, tütüncüler, oyuncakçılar, boncukçular, hırdavatçılar, hatta mezarcılar bile. demem o ki aradığınızı civarda bulamazsanız hamamyoluna koşun.

    -gelelim eskişehirde yemek yiyebileceğiniz, eğlenebileceğiniz güzel ama çok da pahalı olmayan mekanlara, kahvaltı alternatifleri ile başlıyorum :
    --doyuran : stadyumun karşısında bir ara sokakta bulunan bu güzel ve sıcak yerde kişi başı maksimum 8 liraya doymak mümkün tabi ki racon bellidir, bazı şeyler ortaya söylenir : menemen, sahanda yumurta, bal kaymak gibi şeyler.
    --up and down : bu şehirde nerde kahvaltı yapsak da masadakilerin hepsini bitiremesek sorusunun cevabı ahanda burda. 14 liraya serpme kahvaltı söylersiniz 3 kişi doyarsınız bir de servis edilen şeylerin tamamını bitiremezsiniz o derece. ilk çaylarınız ücretsiz, sonrakiler ücrete eklenir.
    --havelka : burda da bir serpme kahvaltı var : kişi başı 11 liraya iyi bir kahvaltı servisi alırsınız, sınırsız çayla beraber ama bir up and down kahvaltısı gibi değildir. maddi olarak ayda 2 den fazlası size koyar.
    --acıktım en pahalı kahvaltıyı burda yaparsınız. içtiğiniz herşey hesaba ayrı eklenir o derece. ama güzeldir temizdir lezzetlidir. her sene 1 defa gidin bebişlerim.
    --bal kaymak : ordu evine gelmeden önce anadolubankın sokağında. tam bir köy kahvaltısı salonu. ucuz ama az çay içerseniz, lezzetli kızarmış ekmekler bal kaymaklar yumurtalar menemenler. ama sevgilimle yaptığım bir kahvaltıya 53 lira verdiğimden beri sokağından geçmedim çok afedersiniz.

    bir de diğer alternatifler var : üniversite caddesindeki börekçilerden çok ara sokak börekçilerini tercih edin, sosyeteyi sevmiyorsanız ve gerçekten güzel börekler poğaçalar yemek istiyorsanız.

    gece hayatına geçecek olursak :

    park eskişehirin en ünlü mekanı olsa gerek. bir anlamda sosyete pazarı. eskişehire birçoklarını getirmişlerdir, ancak fiyat olarak hep size dayarlar. live sahnesinde de club alanında da yemek bölümünde de hesap hep içinizde patlar. bir de ben şahsen kendimi o kadar zenginin arasında mutlu hissetmediğimden tercihim değildir, kişisel tercihim kapısında eskişehirin en lüks araçlarının olduğu mekana gitmemekten yana.

    up and down : benim en çok gittiğim mekan burası. gece 4 e kadar açık. neyse işte eskiden ben pek gitmezdim güvenlikçileri caz yapmayı seviyorlar diye. şimdilerde o sorunu da kaldırmışlar. güvenlikler gayet kibar. hatta güvenlikçilerini down sahnesinde dj veya canlı performans varken ritim tutarken görebilirsiniz. 3 erkek giderseniz malum bir dam sorunu olacak o kesin her gece kulübü gibi.

    en önce söyleyeceğim şey şudur ki efsane yemekleri var ve ucuz. çıtır ve ton balıklı sandiviclerini deneyin mutlaka. her bir tavuk yemeği ayrı güzel.
    ayrıca üst katta bira içersiniz muhabbet edersiniz, alt katta düzenlenen program çerçevesinde dj performansı canlı performans karaokeye katılabilirsiniz. hatun garsonları da erkek garsonları da candır, siz bir terbiyesizlik yapmadıkça asla ukala tavır görmezsiniz. hatta müdavimi oldukça masanıza ikramlar artar indirimler artar. bana indirim ve ikramlar yapmak için üstlerine ısrar edişleridir belki de beni bu mekana bağlayan.
    bir de eskişehirin piiz efsanesi vardır ki o da burda sahneye çıkıyor her pazar. siz de üst dönemlerinizden duyacak mutlaka bir kez deneyeceksiniz bir pazar günü piiz' i. 12 ye kadar girişler ücretsiz, aman kaçırmayın. bir de çarşambaları eskişehirin en güzel karaoke gecelerini düzenliyorlar, onun girişleri de 12 ye kadar ücretsiz. diğer gecelerde de farklı ve keyifli guruplar sahneye çıkıyor. çok seveceksiniz.

    barlar sokağı : sokak hakkında çok birşey söylemeye gerek yok. ilk keşfedeceğiniz yer burası zaten. her zevke göre bir bar var rahat olun. alternatif olsun concon olsun türkü bar olsun.

    kafe pi : eskişehirde istediği kadar kitleye hitap edememiştir şimdiye kadar ama iyi bir alternatiftir. fiyatları da makul kabul edilebilecek bir seviyede.

    havelka : nargilesi, alkolü, kahvaltısı alternatif bir konsepti var ama eskişehirde genelde lükse hitap ediyor. kapısından lüks arabalar eksik olmaz. fiyatlar ortalamanın biraz üstünde ama kaliteli bir mekan.

    buda ve hayal diye 2 efsane mekan daha mevcut eskişehirde. ayda 1 kere ünlü birileri gelir 1 kere gidersiniz normal birgün kapısından bile geçmezsiniz.

    leman kültür ilk açıldığında iyi bir mekandı hepimiz için, sık sık gider takılırdık. ama yaşanan talihsiz olaydan sonra eskisi gibi olamadı. güzeldir yine de.

    ve çorbacısı bol bir şehirdir eskişehir. onur işkembe olsun istanbul işkembe olsun. kişisel olarak çok tercih etmem ama yine de iyidir yani. pilavcıdiye bir efsanesi var ki sorma : sloganı da tek rakibimiz anneniz olan bir sıcak ev yemeği dükkanı. ucuz burası da diğer çorbacılara göre. üniversite caddesinde bulunur söyleyeyim.

    tekel bayileri kapandıktan sonra shell iş yapmaya başlıyor. gece gibi bir kalabalık oluyor ki sormayın. tabi ki araba benzini değil insan benzini satışından para basıyorlar.

    son olarak diyeceğim şudur ki öğrenci şehri diye burnunuzu her bulduğunuz deliğe sokmayın. üniversite caddesi civarı da gece tehlikeli olabiliyor. gece yalnız gezmemekte fayda var.

  • aralarında tanışıklık olduğunu düşünmediğiniz, buna hiç ihtimal vermediğiniz iki insanın bile birbirini tanıdığı yer burası. çok acayip ortamları var, dikkat edilmeli, herkesin birbirini bir yerden tanıdığı bilinmeli, unutulmamalı, kafaya yazılmalı. sonra şaşırılmamalı.

  • ayrıntılı bir eskişehir analizi yapacak olursak:

    eskişehir küçük şehirlerden gelecekler için cennet büyük şehirlerden gelecekler içinse daha bir cennettir. araç kullanma derdi olmadığından büyük şehirlerdeki sıkıntı yaşanmayacak ama oradaki hayat yaşanabilecektir. çok arkadaşım oldu istanbul'dan eskişehir'e gelip sonra geri dönmeyen.

    eskişehirspor taraftarıyla muhatap olmamaya bakın hassas ve gergin olurlar genellikle.

    mekanları iyi öğrenmeye bakın genellikle sabit mekanlarınız olacaktır bunu siz de anlayacaksınız. yer yer pahalı kaliteli mekanlara gidersiniz hatta çok seversiniz o mekanları ama ay sonuna geldiğinde son 1 hafta parasızlıktan dışarı çıkamazsınız. fiyat / kalite ortalamasının iyi olduğu mekanlara gidin.

    barlar sokağında peyote şu anda kalite / fiyat açısından en iyi mekandır mesela. ama maç izlemek istiyorum derseniz benzin / los amigos / olympos dan birini tercih edin. bunların dışında del mundo ve drunken duck'ı mutlaka öğrenin/gidin/deneyin. gece çıkıp kopucam derseniz park , up & down, hayal kahvesi , buda , pi cafe , leman kültür gece 4'e kadar açık mekanlar. tavsiyem up & down'dan yanadır. konser mekanı ise genellikle park'tır.

    kahvaltı için cadı / bahçe iyi birer seçenek gibi gözükse de doyuran'dan şaşmayın.

    yemek için eskişehir'in düzgün bir yemek kültürü olmadığını göreceksiniz. ama tavsiye edilecek bir sürü yerleri elbette var. çarşı bölgesinde iskender yemek için nazar döner'i. kebap ve et çeşitleri için belediye durağının arka kısmında bulunan abdüsselam'ı , çibörek yemek içinse kırım çibörek evini ziyaret etmeniz gerekir. (kesinlikle en iyisi papağan diyenlere aldırış etmeyin onlar bir şekilde kandırılmış öyle öğrenmişlerdir. belki de en kötü çibörek yapan yer papağan'dır. sadece ismi ve yeri bilinmiştir o kadar ) bozası ünlüdür eskişehir'in bir kaç arkadaşın yazdığı gibi boza karakedi'de içilir o da çarşı bölgesindedir. esnaf lokantası tercih edecekseniz kesinlikle hüsnüniyet'in yolunu öğrenin 2 tane vardır birisi reşadiye cami karşı aralığında diğeri ise ordu evinin aralığındadır. çekinmeden gidip rahat rahat yiyebilirsiniz ne mideniz bozulur ne keseniz. sakın yemek dünyası'nı denemeyin sonu felaket oluyor. kalabak suyu içmeye alışın. hem ucuz hem leziz. eskişehir'de deniz ürünleri yememeye çalışın sonuçta deniz olmayan bir şehir kendisi. ha çok canınız çektiyse öncesinde altyapı olarak bir kaç (en az 3) bira içmek kaydıyla midye yiyebilirsiniz. (ancak o zaman yenilebilir oluyor çünkü)

    gezilecek yerler düşünüldüğünde kent park'ı,sazova bilim ve kültür parkı'nı, odunpazarı evleri'ni ve oradaki sergileri, şelale park'ı , atlıhan'ı öyle bi gezebilirsiniz. çok gezecek yoktur aslında hatta belli bir zamandan sonra küçücük şehir burası bile diyebilirsiniz. ama eskişehir sizi cezbetmeyi bilecektir.

    ev alışverişi için meyve / sebze alacaksanız çağdaş market'i kampanyalardan yararlanarak migros'u , parasız kaldığınızda bim'i tercih edin. apartmanızdaki insanlarla iyi geçinmeye bakın. ev sahiplerini çok güzel kışkırtabilirler aksi yönde.

    üniversiteye gelip eskişehir osmangazi üniversitesi'ni kazandıysanız, sakın evinizi okula yakın tutmak gibi bir hatada bulunmayın. evinizi merkezden hatta anadolu üniversitesi'ne yakın bile tutabilirsiniz. çünkü anadolu üniversitesi'nde bulunmayan bir imkan bulunmaktadır. otobüs her fakültenin önüne gitmektedir. okula yakın tutarsanız bardan , arkadaştan filan çıktıktan sonra gece eve gitmek için taksiye binmeniz gerekir aksi taktirde.

    kitap düşkünleri varsa aranızda sahaflar için şöyle bir şey vardır. (bkz: eskişehir'deki sahaflar)

    gidin mutlaka bir bisiklet edinin. ama bisikletinizi sokakta bir yere değil apartman içinde kilitleyin. yoksa çalınma ihtimali vardır.

    not: kasım - mart ayları arası kullanılmaması tavsiye edilir.

    piknik yapmak için bir sürü yer vardır. orman fidanlığı , musaözü , regülatör buralara giden otobüsleri keşfedin , öğrenin. hiç olmadı servis kiralayın gidişte bıraksın dönüşte alsın. güzel eğlenirsiniz benden demesi *

  • (bkz: yeni başlayanlar için eskişehir)
    (bkz: aramaya inanmak)

    edit: başlık taşınmış vs.

  • öncelikle hangi üniversiteyi kazandığınızı öğrenin.

  • lütfen karı-kız düşürürüm mantığıyla gelmeyin az insan olun. ve sırf bu niyetinizden ötürü club müziğine ilginiz varmış gibi hareket edip clubları kalkındırmayın. resmen yavşak* etmişsiniz güzelim şehrin müzik anlayışını. arının da gelin.

  • (bkz: eskişehir'i kazanmak)

  • tramvay o salak salak bakmayın, çarpacak kenara geçin.

  • eskişehir'i yeni kazananlar için geliştirilmesi gereken rehber.

    ilk olarak kaydınızı yaptırmaya geldiğinizde sağda solda elinize bir ton broşür tutuşturulacak. pek itibar etmeyin, hatta hiç itibar etmeyin. anadolu'yu kazandıysanız bağlar çevresinden, esogü'yü kazandıysanız kesinlikle bağlar çevresinden eve çıkacaksınız. ogü tarafından eve çıkarsanız en büyük sosyal aktiviteniz, sabahları emeklilerle birlikte yürüyüşe çıkmak olur. tabi apartta veya yurtta da kalmak isteyebilirsiniz. arkadaş çevresi edinmeniz açısından faydalı da olur.

    ilk zamanlar kurduğunuz 10 kişilik arkadaş grubu yakın zamanda parçaya bölünecek. cinsiyetiniz dişi ise bu bölünme sayısı yediye sekize kadar da çıkabilir. çok takılmayın bu duruma. olağan bir durum. sonuçta bambaşka dünyalardan gelen bambaşka insanlarsınız.

    adaları, hamamyolunu, barlar sokağını, bağları vs. gezin. henüz ilk yılınız zincirleri kırmanız gerek tabi. komaya girmeyecek düzeyde için.
    eskişehir'e gelen herkes, adalardaki belli başlı yerleri gezer. siz de gezeceksiniz elbet. hera, harabe, alkara vs harabeye gitmenizi anlayabilirim dostlar ama hera'ya gitmenizi anlayamam. fazla salaş. bu da benim naçizane düşüncem.
    adalardaki mekanların hepsi birbirine benzer. ilk yıldan sonra, çok canınız sıkılmadığı sürece gitmezsiniz zaten.

    gelelim barlar sokağına barlar sokağının recep abisi var. "seviyorum" diyen amca. onunla tanışın. söylediklerine çok inanmayın ama muhabbet edin.
    barlar sokağındaki mekanların kendilerine has konseptleri vardır. kimi ülke bayraklarıyla kimi plakalarla süsler duvarlarını. ama hepsi sıkışık tepişik mekanlardır. ben çok sevmem. ama ilk seneniz, tabi ki gideceksiniz.

    ve bağlar bağlar'da kalıyorsanız zaten ne adalara ne de barlar sokağına ihtiyacınız kalmıyor. ha ben porsuk nehrini izlemeden duramam diyorsanız, porsukta timsah avı şenliklerine katılmadan edemem diyorsanız o başka tabi. ama biz bağlar'ı ele alalım şimdilik.
    bağlarda genel olarak öğrenciler kalır. yani büyük bir şanssızlık eseri aile apartmanına denk gelmezseniz, gece dinlediğiniz yüksek sesli müzik yüzünden evinize polis dayanmaz. ogü'de okuyorsanız 19 ve 23 numaraya çok söveceksiniz ama bağlar'da yaşamaya değer.
    haller gençlik merkezini gezin. burada tiyatro oyunları falan da olur. tiyatro biletleri çok ucuzdur ve çok çabuk tükenir. iyi takip edin. espark da yine bağlar'ın cazibe merkezlerinden. çevresindeki o iğrenç kokuyu önemsemeyin. bir müddet sonra müptelası olacaksınız o kokunun. espark, sabah 10'da açılır ve akşam 10'da kapanır. en hijyenik lokantası pino'dur.

    , hayal, kafe pi, varuna, havelka, spr pub bu muhitteki barlardan ve gece kulüplerinden bazıları. çok kaptırmayın, ağzınızla için (içilmedi). hadi ağzınızla içmediniz, bari çorba içmeye istanbul işkembe'ye gitmeyin. cuma cumartesi geceleri istanbul işkembenin önü tam bir karnaval havasındadır. grup kavgaları, bıçağa sarılanlar, çınlayan topuk sesleri, polis arabaları, ambulanslar sizi düşünüyorum abisi.
    gelelim bağlarda kalanlar için yemek konusuna. ev yemeği için pilavcı diye bir lokanta var. öğrenci dostu ucuz ve kaliteli yemekleriyle aklınızı alacak cinsten. tantuni yiyecekseniz turuncu tantuniden, pizza yiyecekseniz abur cubur pizzadan yiyeceksiniz. kahvaltı için serdivan (adalardaki değil) önerimdir. serpmesi enfes.

    yeniden eskişehir geneline dönersek, bal mumu müzesini kesinlikle ziyaret edin. oradaki sporcuların ve gazetecilerin pek çoğunu tanımıyor olacaksınız ama yinede gezin.
    sazovayı gezin. bilim kültür parkı ve uzay evi için erkenden bilet almanız gerekecek. çünkü okullarıyla beraber gelen küçük ninjalar yüzünden yer kalmıyor.
    şelale park'a çıkın.
    ve son olarak eskişehirspor forması dışında forma giymeyin

  • porsuk çimenlerinde 5 yılınız gececek bilmiş olun.

ekşi sözlük kullanıcılarıyla mesajlaşmak ve yazdıkları entry'leri
takip etmek için giriş yapmalısın.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir