dövme yapıldıktan kaç gün sonra duş alınır / Dövme Sildirme | Dr. Fulya Tezel

Dövme Yapıldıktan Kaç Gün Sonra Duş Alınır

dövme yapıldıktan kaç gün sonra duş alınır

Dövme Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk Adımda Yapılması Gerekenler

Dövme yaptırdıktan sonra ilk bakım, dövme salonunda yapılır. Dövme bakımı uygulamaları dövme sanatçısının yaklaşımına göre değişse de genellikle dövmenin üzeri streç film ya da ameliyat bandı ile kapatılır. Bunun amacı dövmenin bakteri kapmasını ve tahriş olmasını önlemektir. Özellikle dövmenin yapıldığı bölge kıyafetlerle temas ediyorsa streç film veya ameliyat bandı uygulaması önem kazanır. Salondan ayrılırken dövmenizi yapan sanatçıya “Dövme bakımı nasıl yapılır?” sorusunu mutlaka yöneltmeli, önerilerini dikkate almalısınız.

Cildinizi Nemlendirin

Dövme bakımında ilk 24-48 saat büyük önem taşır. Bu süreçte dövme yapılan bölgenin nem dengesini korumaya dikkat etmek gerekir. Yeni dövmenizi size önerilen şekilde ve sıklıkta, parfüm içermeyen nemlendirici özellikteki bir krem veya merhem ile nemlendirebilirsiniz. Genellikle günde 1-2 kere dövmeyi nemlendirmek yeterli olsa da cildinizin ihtiyacına göre bu sıklık değişebilir. Bepanthol® Derma Onarıcı Bakım Merhemi ile dövmeli cildinizi nemlendirerek dövmenizin ilk günkü canlı görünümünü koruyabilirsiniz.

Dövmeyi Temiz ve Kuru Tutun

Dövme yaptırdıktan sonra ilgili bölgeyi temiz ve kuru tutmak çok önemlidir. Dövmenizin üzerindeki filmi ya da bandı size önerilen sürede çıkardıktan sonra yumuşak bir sabunla dövmenizi ovuşturmadan yıkayabilir ve temiz kağıt bir havlu ile nazik dokunuşlarla kurulayabilirsiniz. Dövme yaptırdıktan sonra duş alırken suyun ılık olmasına da özen göstermelisiniz. Her yıkamadan sonra nemlendirici özellikteki merheminiz ile tazelemeyi de unutmayın.

Doğrudan Güneş Işığından Kaçının

Dövme yaptırdıktan sonra dikkat edilmesi gerekenler arasında ilgili bölgeyi güneşten korumak büyük öneme sahiptir. Öncelikle bölgeyi fiziksel olarak korumak önemlidir, yani güneş ışınlarının cilde ulaşmasını önleyen bir kıyafet ile dövmenizi güneşten koruyabilirsiniz. Devamında güneş ışınları nedeniyle dövmenizin renklerinin solmaması için güneş koruma faktörü içeren kremler kullanabilirsiniz.

İki Hafta Boyunca Havuza, Denize Girmeyin

Dövme yaptırdıktan sonra denize girilir mi?” en sık sorulan sorulardan biridir. Deniz ve havuz yeni dövmenizin tahriş olmasına ve enfeksiyon kapmasına neden olabilir. Bu nedenle yeni bir dövme yaptırdıktan sonra genellikle dört hafta beklenmesi önerilir. Dövmeniz büyük bir cilt yüzeyini kaplıyorsa bu süre daha da uzayabilir.

Dövmenizi Tahriş Etmemek için Temiz ve Bol Giysiler Giyin

Dövme yaptırdıktan sonra bakım kadar doğru kıyafet seçimine de dikkat etmelisiniz. Vücudunuzu sarmayan, cildinizin ve yeni dövmenizin nefes almasını sağlayan kıyafetler tercih edebilirsiniz. Kıyafetlerinizin temiz olması da son derece önemlidir. Sentetik kumaşlar yerine pamuklu kıyafetlerin giyilmesi en idealidir.

Duş alırken dövme nasıl korunur?

İçindekiler:

  1. Duş alırken dövme nasıl korunur?
  2. Dövmeye kaç gün krem sürülmeli?
  3. Dövme için hangi kremler kullanılır?
  4. Dövmeye bepanthen kaç gün sürülür?
  5. Kalıcı dövme bakımı nasıl yapılır?
  6. Dövme yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?
  7. Uyurken dövme nasıl korunur?
  8. Dövmeye kaç gün sonra su değmeli?
  9. Dövmeden kaç gün sonra banyo yapılır?
  10. Dövme yaptırdıktan kaç gün sonra spor yapılır?
  11. Spor yapınca dövme bozulur mu?
  12. Dövme enfeksiyon kaparsa ne olur?
  13. Kilo alınca dövmeye bişey olur mu?
  14. Dövme deforme olur mu?
  15. Kimler dövme yaptıramaz?
  16. Dövme küçülür mü?
  17. Dövme yaparken saniyede kaç iğne?
  18. Dövme yaptırırken kanar mı?
  19. Yıllık dövme var mı?
  20. 6 ay kalıcı dövme var mı?
  21. Kalıcı dövme fiyatları ne kadar?
  22. Tattoo geçici mi?
  23. Kalıcı dövme su geçirir mi?
  24. Geçici dövme ne ile yapılır?
  25. Geçici dövme nasıl uygulanır?
  26. Geçici dövme nasıl uzun süre kalır?

Duş alırken dövme nasıl korunur?

Dövme bakıımı yaparken dövmenize su değdirmemek için duştan mahrum kalmanıza gerek yoktur. Dövmenizi üstüne normalde sürdüğünüzden çok daha bol vazelin uygulayın, üzerini streç filmle sarın ve duşa bu şekilde girin. Vazelin conta vazifesi görecek ve streçin içine su kaçsa dahi dövmenize su değmeyecektir.

Dövmeye kaç gün krem sürülmeli?

İyi yapılmış bir dövme kadar, iyi bir bakım da dövmenin bir ömür canlı ve parlak kalmasını sağlar. Dövme bakımı; dövme yapıldıktan hemen sonra başlar ve gün içerisinde 2 saatte bir tekrar eder, uygun olan merhem (bepanthol merhem) her iki saatte bir ince bir tabaka şeklinde sürülür.

Dövme için hangi kremler kullanılır?

bepanthene plus (tüp rengi sarı) kremdir. bepanthene (tüp rengi mavi) merhemdir. bakım için merhem tercih edilmelidir, yani normal bepanthene. dövme yapıldıktan sonra renginin solmaması için en az ilk 10 gün boyunca titiz bir bakım yapmak gerekir.

Dövmeye bepanthen kaç gün sürülür?

eğer spor yapılıyorsa, dövmenin üzerine kıyafet gelmemeli. terledikten sonra dövmenin üzerindeki ter havluyla temizlenmemeli. kendi kendine kuruması beklenmeli. dövme güneş görecekse kesinlikle güneş kremi sürülmeli. 15. günden sonra bepanthen plus'a başlanmalı. bu 3 hafta kadar devam etmeli.

Kalıcı dövme bakımı nasıl yapılır?

dövmeyi yaptırdıktan sonra dövmenin üstü streç filmle kapatılır. sakın streç filmle dövme arasına peçete koymasına izin vermeyin. dövmeye yapışabilir. dövme yapıldıktan 3 saat sonra streç film açılır. içme suyu ve antibakteriyel sabunla yıkanır. ondan sonra krem bakımına girişilir. günde en fazla 7 defa kremlenir.

Dövme yaptırdıktan sonra nelere dikkat edilmeli?

3-Dövmeyi temiz tutun Dövme sonrası en az 1 ay havuzlardan uzak durun. Banyo yapmak yerine duş almayı tercih edin. Antibakteriyel sabunla dövmenizi nazikçe temizleyebilirsiniz. Aşırı sıcak suyla yıkanıyorsanız, dövmenizi duştan önce streçle sarabilirsiniz.

Uyurken dövme nasıl korunur?

Dövme yapılan ilk gün uyurken, kirli kremi temiz bir kağıt havlu ile silin. Ardından dövme üzerine yeniden kremi sürün ve streç filmle kapatın. İlk üç gün streç film kullanmak oldukça önemli. Ancak ilk üç gün içerisinde dövmeyi havalandırmayı ve arada bir açmayı unutmamak gerekir.

Dövmeye kaç gün sonra su değmeli?

DUŞ, HAVUZ, SAUNA VE HAMAM Duşa girebilirsiniz ancak sıcak su ve sauna salonları dövmenize ciddi zarar verebilir; o yüzden dövme işleminden sonra 2-3 hafta girmemelisiniz. Ayrıca dövme işleminden sonra bir hafta duş jeli veya şampuanın dövme bölgesine değmemesi gerekir. Havuza ise en az iki hafta girilmemelidir.

Dövmeden kaç gün sonra banyo yapılır?

Kabuklarını soymayın kendi kendine iyileşecektir. Dövme yapılan bölgenin bir yerlere çarparak tahriş olmamasına dikkat ediniz, üzerine 10 gün boyunca yatmayınız. Banyoya girmeden önce dövme yapılan bölgenin üzerine Vazelin veya Bepanthol pomad ile bölgeyi kapatacak şekilde bolca sürülmelidir.

Dövme yaptırdıktan kaç gün sonra spor yapılır?

Ne Kadar Beklemek Zorundasın? Dövmenizi bitirdikten sonra, dövme sanatçınız yorucu fiziksel aktiviteden ve ağır terlemeden önce en az 48 saat beklemenizi önerecektir.

Spor yapınca dövme bozulur mu?

Hiç antrenman yapmamış bir vücuda sahipken, bu vücutta da dövmeler bulunuyorken aniden profesyonel vücut geliştirici olma kararı alırsanız vücudunuz çok üst düzey bir gelişim yaşayacağı için dövme bozulabilir.

Dövme enfeksiyon kaparsa ne olur?

Enfeksiyon Belirtileri Şunları İçermektedir: Dövme üzerinde veya çevresinde artan ağrılar veya şişmeler. Birkaç gün sonra dövme bölgesinde iyileşme yerine dövme çevresi solgun ve “yara” kırmızımsı görünümü artarak ve yayılırsa. Cildin altında kaşıntılı veya ağrılı topaklar, yumrular.

Kilo alınca dövmeye bişey olur mu?

Bilek üzerine yapılan bir dövmenin kilo almakla deforme olacağını sanmıyorum. Tabii alacağınız kilo yağ olursa deri şekli bozulur. ... Ya da istediğiniz vücut yapısına ulaştıktan sonra dövmeyi yaptırın.

Dövme deforme olur mu?

Dövmenizin uzun yıllar dayanabilmesi için öncelikle dövmenizin kalıcı dövme olması gerekir. Onun dışında dövmeniz ister kalıcı ister geçici olsun eğer bakımı yapılmazsa kısa sürede deforme olucaktır.

Kimler dövme yaptıramaz?

18 yaşından küçükler yasalar gereği anne veya babası olmadan dövme yaptıramaz. Bunun yanında 18 yaşından küçük kişiler gelişimlerini tamamlamadıkları için ileride dövmelerinde bozulma yaşanabilir. Hamile veya emzirme dönemindeki kadınlar da dövme yaptırmamalı.

Dövme küçülür mü?

Dövmen seninle birlikte büyür ve küçülür ancak ani kilo alıp vermelerde dövmede gözle görülür büyük deformasyonlar meydana gelebilir. Ama gelişim normal ve düzenli devam ediyor ise meydana gelen deformasyon pek dikkat çekmez. Yani her iki durumda da dövmede az da olsa şekil itibari ile bir bozulma söz konusudur.

Dövme yaparken saniyede kaç iğne?

Yine sayısal konuşmak gerekirse, kullanılan tipik dövme iğneleri dakikada 50 ila 3.

Dövme yaptırırken kanar mı?

Tamamen normaldir. Streç filmin sarılması dolayısıyla ter; dövme boyası ve kan karışmaktadır. İğneyle deri altına boya işlemi olarak bilinen dövme sonucunda bir miktar kan çıkması normaldir. ... Fakat dövmeyi yaptırdıktan hemen sonra değil de, birkaç gün sonra bir kanama meydana gelmişse bu riskli bir durumdur.

Yıllık dövme var mı?

Dövme silme işlemine bakıldığında hem pahalı, hem acılı olduğu görülmektedir. ... Günümüzde tercih edilen bazı geçici dövmeler gerçekçi olmadığı gibi hemen silinebiliyor da. Bu nedenle yeni bir madde olan Ephemeral ile ortalama 1 yıl süresince silinmeyecek bir dövme yapmak mümkün olmaktadır.

6 ay kalıcı dövme var mı?

Dolayısı ile deri altına zerk edilen hiçbir şey altı ay sonra kendi kendine geçmeyeceği için altı aylık dövme de yoktur. Bir başka tercih ise 1 hafta-10 gün kadar kalıcılığı olan hint kınası, holiday tattoo veya henna adıyla bilinen geçici dövmelerdir.

Kalıcı dövme fiyatları ne kadar?

Stüdyomuzda kalıcı dövme başlangıç fiyatımız 200 ₺'dır. Bunun anlamı yaptıracağınız dövme her ne kadar küçük olursa olsun 200 ₺'dır. Modelin boyutları büyüdükçe santimetre kare fiyatımız 8 ₺'dır. Örnek: Modelinizin eni 6 cm boyu 10 cm ise (6x10x8= 480 ₺) olarak fiyat belirlenir.

Tattoo geçici mi?

Bu dövmenizin bire bir güneş ışınlarından etkilenmesini engelleyecektir. Ama en nihayetinde geçici dövme, kalıcı dövme gibi uzun yıllar dayanamaz. Ortalama dayanma süresi 1 ila 7 gün arasındadır ve derinin cinsine göre kalıcılık süresi değişkenlik gösterebilmektedir.

Kalıcı dövme su geçirir mi?

Din İşleri Yüksek Kurulu, kalıcı dövmelerin yanı sıra, geçici dövmelerin gusül ve abdeste mani olduğunu bildirdi. ... Dövme yaptırmak yasaklanmış olmakla birlikte, deri üzerinde suyun alta ulaşmasına engel olacak bir tabaka oluşturmadığı için gusül ve abdeste engel değildir."

Geçici dövme ne ile yapılır?

Ergül Keskin Conture Make up Studio ekibinin sunduğu hizmetlerden biri olan geçici dövme, pigmentlerin mikropigmentasyon cihazı kullanılarak deri altına sabitlenmesi ile yapılmaktadır. Geçici dövme uygulamasının işlem süresi ise dövme şeklinin boyutuna göre değişebilmektedir.

Geçici dövme nasıl uygulanır?

Su ile cilde uygulanır. Sticker Geçici Dövmeler en az 3-4 gün ciltte kalır....

  1. Yapmak istediğiniz dövme şeklini bir makas ile mümkün olduğunca desene yakın şekilde kesiniz.
  2. Dövmeyi vücudunuzda uygulayacağınız bölgenin tamamen kuru, krem, losyon, parfüm vs. gibi kozmetik ürünleri içermediğinden emin olun.

Geçici dövme nasıl uzun süre kalır?

Geçici dövme, ortalama 1 ile 2 hafta sonrasında silinmeye başlar. Eğer desenli bölge, su ve güneş ışığı ile çok fazla temas etmeyen bir yüzey ise bu süre uzayabilir.

dövmeyi yıkama. ıkı hafta suyla temas etmesin. iyice vazelinle kapla öyle gir duşa


  • metehan01  (26.03.14 21:29:13) 

benim bildiğimde dövme suyla temas etmez ilk yaptırıldığı zamanlarda. beyaz vazelin ince bir tabaka olarak sürülüp streç filmle bölge kaplanır. o şekilde duş vs alınır. göbek piercinginde bile ilk zamanlarda duşa girerken bu şekilde giriyorsun.


  • tuborg yesili  (26.03.14 21:37:14) 

su değmemesi lazım. onun içinde en iyisi hem vazelin üstüne de streç film sararsan su değmesi imkansız olur.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (26.03.14 21:43:36) 

valla ben protexle yıkıyordum bana öyle demişlerdi öyle yapmıştım sonra bepanten falan sürüyodum işte.ama öyle çok sıcak suyla yapma demişlerdi.tabi bu 4 sene önceyd işler değişti mi bilmem


  • high hopes of the sozluk  (26.03.14 21:44:37) 

@high hopes, bana da oyle soylediler, ozel jelle yikayip kremleyebilirsin dediler, ama ndus basligindan akan basincli suyla mi yoksa elle mi yikayayim bilemedim.


  • don mike  (26.03.14 21:47:52) 

yok be basınçlı suya gerek yok mikrop kapmasın diye sabunla yıka işte antibaktiriyel falan.ben günde 2 kere falan yıkıyordum sonra bepantenle sarıyordum sterç falan.3-4 gün öyle devam ettim sonra zaten kabuk bağlamaya başlar.


  • high hopes of the sozluk  (26.03.14 21:50:50) 

dövme değil herhangi bir yara olarak düşün (sonuçta dövmenin mantığı da bu. orada yara oluşuyor iğne gire çıka)

jel ile yarayı yıkar mısın? oraya bakteri vs ekmediğini nereden bileceksin? yara yerini ayrıca bir de üstüne senin tahriş etmen mantıklı mı?

sorular yarı retoriktir, sanırım bu şekilde düşününce doğru yolu bulabilirsin

  • la noix  (26.03.14 21:51:41) 

Yok artık, 2 hafta hem de!? Dövme 4-5 saat sonra, mümkünse ertesi gün ılık suyla(tazyiksiz, avuçla dökerek) ve iyi bir sabunla yıkanır, temiz elle yavaşça ovularak akan plazma/lenf dokusu temizlenir. sonra temiz bir kağıt havluyla tıp tıp dokunarak, sürtmeden kurulanır, bir süre de açık hava kuruttuktan sonra da bepathol gibi besleyici bir kremle çok az miktarda kremlenir. bu işlem 2-3 gün 3-4 saatte bir tekrarlanır, sonra iyileştikçe temiz tutup basit bi nemlendirici kremle kurumasını engellemek yeterlidir.
Kaynak: reddit ve bireysel tecrübem, dövmelerim hiç kabuksuz düzgün bir şekilde iyileşti hep, tavsiyem budur.
www.reddit.com

  • talemon  (26.03.14 22:07:09 ~ 22:08:29) 

Dövme yaptırdıktan sonraki ilk günlerde ortaya çıkabilecek birçok şüphe ve karmaşık aktiviteden biri de duş almaktır. dövme. Ve cilt hala hassas ve yaralı olduğu için daha azı değil.

Bu yazıda birkaçını göreceğiz ipuçları bu ilk günlerde faydalı olabilir.

Indeks

Duştan önce

Dövmeniz tazeyse, muhtemelen hala plastik sargınız vardır. Her şeyden önce, dövme sanatçınızın talimatlarını izleyin. Ancak duşa girmeden önce aklınızda bulundurmanız gereken birkaç ipucu:

  • Gerekirse plastik sargıyı çıkarın, nazikçe ve çekmeden yapmayı unutmayın. Bazı yerlere yapışabilir ve çok sert olmak kendinize zarar verebilir (ve en kötü durumda da dövmeye zarar verebilir)
  • Durumunda bu Kağıt veya bandaj dövmeye yapışmışsa, lütfen daha kolay soymak için su kullanın. Bandajın içine girmemeye dikkat edin, aksi takdirde bakteri bulaşabilir ve yara enfekte olabilir.
  • Ayrıca tavsiye edilir Giysilerinizi çıkarırken dövmenin onlara sürtüğünden kaçınınözellikle artık göz bağı takmıyorsanız.
  • Banyodan kaçının ve duş almayı seçinEn azından ilk hafta, çünkü banyo yaparsanız dövmenin enfeksiyon kapma riski daha yüksektir. Banyolarda sadece evdeki küvet değil, göllerde, yüzme havuzlarında, nehirlerde ...

Duş sırasında

Gerçek an geldi dövme ile duş alma zamanı. Aşağıdaki ipuçlarını akılda tutmak iyi bir fikirdir:

  • Duş sıcaklığını ne çok soğuk ne de çok sıcak bir sıcaklığa ayarlayın (en azından dövme ile en çok temas halinde olacak kısımda).
  • Su akışını doğrudan tasarımın üzerine yönlendirmekten kaçının. Bu sadece ilk günler için değil, tamamen kürlendiğinde de geçerlidir, çünkü su çok fazla baskıya sahipse kabuklarını yırtıp sadece cildinize değil tasarıma da zarar verebilir.
  • Nötr sabun kullanın en azından dövme alanını temizlemek için.
  • Dövmeli alanı ovalamaktan kaçınınözellikle ilk birkaç gün. Hem sabunu koymak hem de durulamak için elinizi bölgenin üzerinde nazikçe gezdirin (önce temizleyin).
  • Duşta çok fazla zaman geçirmemeye çalışın tasarımın gerekenden daha uzun süre su, sabun ve ısı ile temas etmesini önlemek.

Duştan sonra

Duştan sonra temiziz ama dövmemiz tamamen iyileşene kadar hala tehlikede. Bu yüzden şu ipuçlarını dikkate almanız şiddetle tavsiye edilir:

  • Kendinizi kurulamak için temiz bir havlu kullanın dövme. Eğer yoksa (veya çok temiz olduğundan emin değilseniz) kağıt havlu kullanın. Kirli havlular cilde bakteri sokabilir ve dövmenin enfekte olmasına neden olabilir.
  • Dövmeyi çok dikkatli bir şekilde kurutun. Bu, sürtünme olmadığı anlamına gelir: Suyu azar azar emmesi için havlu ve kağıtla hafifçe vurun.
  • Tekrar, Duştan sonra ne yapılacağını bilmek söz konusu olduğunda dövme sanatçınızın tavsiyelerine uyun. Çoğu, iyileşmeyi hızlandırmak için krem ​​kullanmanızı tavsiye eder. Bu durumda, daha azının daha fazla olduğunu ve dövmenin düzgün bir şekilde iyileşmesi için çok ince bir tabaka koymanız gerektiğini unutmayın.

Dövmemi ne sıklıkla temizlemeliyim?

Dövmeli duş almanın yanı sıra, dövme sanatçınız dövmeyi günde üç kez temizlemenizi tavsiye etmiş olabilir., en azından ilk hafta için. Mektuptaki tüm tavsiyelere uyun ve herhangi bir nedenle dövmenize dokunmadan önce ellerinizi yıkamayı unutmayın.

Bir dövme ile duş alma ile ilgili bu ipuçlarının, şüpheleri netleştirmenize yardımcı olduğunu umuyoruz, özellikle de acemi isek, bize çok kolay girebilecek bir şey. Söyleyin, deneyiminiz nasıldı? Paylaşmak istediğiniz herhangi bir ipucunuz var mı? Yorum bırakarak bizimle paylaşın!


nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır