boyundaki morluk / Boyun Morluğu Neden Olur ve Nasıl Geçer? Boyun Morarması Nasıl Kapatılır ve Ne İyi Gelir?

Boyundaki Morluk

boyundaki morluk

Arşiv Bağlantısı

Boyundaki Morluk Nasıl Ge&#;er? Boyun Morluğu Hemen Ge&#;iren Y&#;ntemler Nelerdir?

Deri altında yer alan kan damarlarının patlaması ile beraber boyun bölgesinde morluklar oluşabiliyor. Aşk ısırığı olarak da tabir edilen bu durum boyun kısmında rahatsız edici bir görüntü oluşturur. Genel olarak kendiliğinden yaklaşık bir hafta içerisinde iyileşme potansiyeline sahip olan bu morluklardan, bazı yöntemler üzerinden 2 gün içerisinde kurtulmak mümkün.

Boyundaki Morluk Nasıl Geçer?

Gün içerisinde yaşanan bazı darbe ve çarpmalara bağlı olarak boyunda morluk meydana gelebiliyor. Özellikle hassas bir bölge olduğu için sık yaşanan durumlar içerisinde yer alır. Çarpma sonucu meydana gelen bu durumlar için hematom ismi verilir. Aynı zamanda, ‘aşk ısırığı’ şekilde ifade edilen bu bölüm adına, birçok farklı çözüm yöntemi ele alınmaktadır.

Öncelikle uzman bir doktor kontrolü altında yapılan tetkik neticesinde tedavi yöntemi uygulanır. Ayrıca bir hafta içerisinde vücut boyundaki morlukları ortadan kaldırma potansiyeline sahiptir. Daha hızlı yöntemler açısından ise birçok uygulama ön plana çıkıyor.

Boyun Morluğu Hemen Geçiren Yöntemler Nelerdir?

Özellikle kadınlar için oldukça rahatsız edici bir durum olarak ön plana çıkan boyun morluğu nasıl geçer sorusu üzerinden çok fazla araştırılıyor. Çok daha çabuk ve hızlı şekilde geçmesini isteyenler için ise, evde uygulanabilecek belli başlı bazı yöntemler bulunmaktadır.

- Yaklaşık 20 dakika boyunca bir beze sarılmış buz ilgili bölgeye tutulabilir.
- Diş fırçası ile mor olan bölgeye masaj yapılabilir.
- Her ne kadar biraz acılı olsa bile, madeni paranın kenar kısmı ile mor bölgedeki ölü hücreler kazınmak suretiyle atılabilir.
- Birkaç dakika boyunca herhangi bir kaşığı buzlukta tuttuktan sonra, ilgili bölgeye sürmek iyi gelir.
- Özel kapatıcı makyajlar iki güne bile gerek kalmadan hemen bölgenin ten rengine benzemesine fırsat verebilir.
- Kıyafetleri kullanmak suretiyle de yine aksesuarlar üzerinden kamuflaj gerçekleştirmek mümkün.

Boyun Bölgesindeki Morluklar Kaç Günde Geçer?

Boyun bölgesine oturmuş olan morluklar hem acı verebilir hem de rahatsız edici bir görüntü oluşturabilir. Ancak darbe ya da çarpma ile beraber oluşmuş bölgedeki morluklar genel olarak bir hafta içerisinde iyileşir. Eğer bunun üzerinde bir süre geçmiş ise o vakit mutlaka uzman bir doktora başvurmak oldukça önemlidir. Bunun dışında kullanılacak olan doğal yöntemler 2 gün içerisinde sorunu giderme imkanı tanır.

Germe (Neck Lift)

Alt yüz boyun bölgesinde amaç bollaşmış deriyi gererek fazlasını çıkarmak, deri altındaki kas tabakasını dikişlerle gerginleştirmek, boyundaki fazla yağ dokusunu almak, boyun kaslarını birbirine dikerek gerginleştirmek ve boyun açısını belirginleştirmektir.

boyun germe estetiği ankara

Bu amaçla yüz germe ile boyun germe kombine edilebilir, boyun liposuction’ı, iple boyun askılama işlemleri, gereken hastalarda çene ucu protezleri ve yağ enjeksiyonları uygulanır.

BOYUN GERME

Boyunda dikey bantlar fazla ise ve hindi boynu görünümü varsa çene altından yapılacak kısa bir kesi ile boyun açılır ve boyun adaleleri birbirine dikilir. Bu işlem boyun açısını belirginleştirir. Çene kemiği geride ise çene ucu protezleri ya da yağ enjeksiyonları ile belirginleştirilir. Yüz ve boyundaki deri fazlası kesilerek çıkartılır. İzler kulak önünde, arkasında ve saç içinde gizlenecek şekilde dikilir. Boyun germe ameliyatları ameliyathane ortamında, genel anestezi ya da ağır sakinleştiriciler (sedasyon) altında gerçekleştirilir. Yüz ve boyun germe işlemlerinden sonra hastalar 1 gece hastanede tutulur. Ertesi gün drenler alınır ve hasta taburcu edilir. Şişlik ve morluk bir hafta içerisinde büyük oranda geriler. Dikişler altı gün sonra alınır. Hasta ameliyattan 48 saat sonra banyo yapabilir. Şişlik ve morlukların geçmesi 20 gün sürebilir. Ancak yüzün tam olarak oturması ve son şeklini alması, cilt kalınlığına ve yapılan işlemlere bağlı olarak, üç ayı bulabilir. Tüm yüz ameliyatlarından sonra olduğu gibi, alt yüz gençleştirme işlemlerinden sonra da hastanın 3 ay boyunca kendisini direkt güneşten koruması gerekir.

LIPOSUCTION

Cilt elastikiyeti iyi, yaşı genç hastalarda sadece Liposuction ile boyun inceltilebilir ve boyun açısı belirginleştirilebilir. Alınan yağlar ile çene ucu, çene kenarları doldurularak belirginleştirilebilir, Marionette çizgileri doldurulabilir.

boyun germe ankara

BOYUN ASKILARI

İz istemeyen, cilt elastikiyeti fazla bozulmamış olan hastalarda, boyuna yapılan Liposuction işleminin ardından kulak altından yapılan kısa kesilerden, özel ipler yardımı ile boyun cildi hamak şeklinde asılır. Bu işleme de yağ enjeksiyonları ve çene ucu protezi uygulamaları eklenebilir.

Boyun Liposuction’ı 30 dakika, boyun askıları 30 dakika, yüz ve boyun germe işlemleri ise saat kadar sürmektedir. Boyun Liposuction’ı ve askılama sonrası iyileşme süratli olur. Boyuna genellikle bir bandaj uygulanır ve bunun 3 gün kalması gerekir. Hastalar aynı gün evlerine dönebilirler. Aynı gün boyunu ıslatmamak şartı ile banyo yapabilirler. Yüz ve boyun germe işlemlerinden sonra şişlik ve morluklar olacaktır. Morluk ve şişlikler genellikle bir hafta içerisinde geçecektir.

Boyun Kitleleri

Ne olabilir?  
Boyunda şişlik son derece yaygın bir durumdur.  Boyunda karşınıza çıkan şişlik enfeksiyona bağlı olarak büyümüş bir lenf bezesine, doğumsal kaynaklı kistik bir kitleye ve bu kitlenin aniden büyümesine, baş boyun bölgesinde yerleşmiş kötü huylu tümörlerin buradaki lenf bezelerine yayılmasına, lenf bezlerini tutan iyi veya kötü huylu hastalıklara bağlı olarak olabilir.
Kanser olma ihtimalleri bulunmakla beraber özellikle çocuklar ve genç yetişkinlerde boyun kitlelerinin büyük çoğunluğu kanser değildir.
Bir boyun şişliğinin en olası nedeni lenf düğümü olarak bilinen lenf bezlerinin enfeksiyonu yani iltihaplanmasıdır. Normalde boyun bölgesinde çok sayıda lenf bezi olmasına rağmen bunlar ele gelmezler. Ancak lenf düğümlerinin kendilerinin veya baş boyun bölgesindeki diğer bölgelerdeki enfeksiyonların (Soğuk algınlığı, tonsillit, göğüs enfeksiyonları, kulak enfeksiyonları, diş enfeksiyonları ve apse, cilt enfeksiyonları, su çiçeği, uçuk, HİV vb.) sonucunda boyunda ağrılı, hızlı büyüme gösteren şişlik yaparlar. 
Bunun dışında tükürük bezi hastalıklarında, boyundaki ana damarların hastalıklarında, baş boyun bölgesinin iyi huylu ve huylu tümörlerinde, gelişimsel bozukluklarda, tiroit bezi hastalıklarında da boyunda şişlik oluşabilir.


Endişelenmeli miyim?
Çocukluk yaş grubunda boyun kitlelerinde ön planda enfeksiyona bağlı lenf bezi büyümeleri akla gelir. İleri yaşta görülen ve hızlı büyüme gösteren boyun kitlelerin de ise mutlaka kötü huylu tümörler akılda tutulmalıdır.
Boyundaki şişlikte endişelenecek bir şey olmadığından emin olmak için tek yol doktoru ziyaret edip her şeyi kontrol altına almaktır. Çok yaygın bir kural olarak, yumuşak ise, daha az endişe verici bir nedeni olması muhtemeldir. Aynı zamanda kendi başına kaybolursa yine daha az ciddi bir şey olması muhtemeldir. Kırmızı ya da ağrılı ise, bir enfeksiyon olabilir ve antibiyotik gerekebilir. Boyun şişliklerinin en endişe verici türleri çok sert, katı ve yavaş yavaş büyüme eğilimindedirler. Genelde boyundaki şişlikler için doktorunuza görmeniz gerekir, ama aşağıdaki belirtilerden herhangi biri varsa o zaman en kısa zamanda doktorunuza başvurunuz:

 


Şişkinlik nereden gelmiş olabilir?
Şişlikler boynunuzun dış yüzeyinden yani cildiniz ya da cilt altında bir alandan ortaya çıkabilir. En sık:


Doktor ne yapacak?
İlk olarak doktor şişlik hakkında biraz daha fazla bilgi isteyecektir. Size şu gibi sorular sorulacaktır:

Sonrasında boyun şişliği için muayene yapılacaktır. 


Herhangi bir teste ihtiyacım olacak mı?
Doktorunuz daha sonra muayenede ne bulduklarına ve şişliğin nerede olduğuna bağlı olarak bazı testler önerebilir. Kan testleri yararlı olabilir (tiroit fonksiyonlarını kontrol etmek için, lenfoma veya lösemi gibi kan ile ilgili kanserleri dışlamak için) Ultrason yapılması şişliğin doğasını anlamada genellikle yararlı bir testtir. Diğer tetkik türleri de kullanılabilir.


Boyun şişlikleri nasıl tedavi edilir?
Nedenine bağlı olarak tedavi değişkenlik göstermektedir. Reaktif lenf düğümleri, ilk etapta kendilerine neden olan durum düzeldiklerinden herhangi bir tedaviye ihtiyaç duymazlar. Genelde şişliğe neden olan durum tedavi edilir. Örneğin, yetersiz çalışan bir tiroid bezi, yerine tiroid hormonu olan tiroksin ile tedavi edilir. Tükürük kanallarındaki taşlar çıkarılabilir, tıkanıklık giderilir ve şişlikten kurtulur. Apse gibi enfeksiyonlar antibiyotiklerle tedavi edilebilir. Bazı şişlikler onları çıkarmak için bir operasyona ihtiyaç duyabilir. Örneğin deri tümörleri veya büyük lipomlar. (Herhangi bir rahatsızlığa neden olmayan küçük lipomların mutlaka alınması gerekmez.) Kemoterapi genellikle lenfoma ve lösemiler gibi kanla ilişkili kanserleri tedavi etmek için kullanılır.
 

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir