en çabuk sivilce geçirme yöntemi / (PDF) Folklor Akademi Dergisi, Cilt 4 - Sayı 2, | M. Tekin Koçkar - seafoodplus.info

En Çabuk Sivilce Geçirme Yöntemi

en çabuk sivilce geçirme yöntemi

Salatalık çeşitlerinin ve hibrit çeşitlerin arasında, ilginç bir isim olan kültür bitkileri kayınvalidesi kaybolabilir, ancak bu, kültürün bahçıvanları şaşırtacak hiçbir şeyinin olmadığı anlamına gelmez. Nispeten yüksek kaprisli bakıma rağmen, bu salatalıkların, sebzenin temel tanımını daha ayrıntılı olarak inceleyerek ve yetiştirme koşulları için gereksinimlerini inceleyerek görülebilecek birçok avantajı vardır.

Seçim Karakterizasyonu

Kayınvalidenin hibrid salatalıkları, Rus Toprak Koruyucusu Sebze Üretimi Araştırma Enstitüsü'ndeki Rus yetiştiricileri tarafından Moskova'daki tohum şirketi Gavrish'ten bilim adamları ile birlikte yetiştirildi. Tesis, yılında Rusya Federasyonu Devlet Yetiştirme Başarıları Kayıt Defterine girdi ve o zamandan beri devletin çeşitli bölgelerinde giderek daha fazla bulundu. Yeni çeşitliliğin geliştiricileri, onu yalnızca Merkezde değil, Kuzey ve Orta Volga bölgelerinde de yetiştiriciliğe adapte etmek için çok çaba sarf ettiler; bu nedenle, alanın ve ekim malzemesinin kendisinin uygun şekilde hazırlanmasıyla, herhangi bir iklimde yetişmesi sorun olmayacak.

Kayınvalidesi F1, cm boyunda büyüyen ve her biri g'a kadar kilo alan, orta kirpiklere ve silindirik yeşilliklere sahip güçlü bir bitkidir. Meyvenin yüzeyi borulu ve kahverengidir, eti yoğundur, boşlukları yoktur ve lezzet bakımından karakteristik acılığı vardır.

İlk ürün ekimden 48 gün sonra hasat edilebilir ve 1 m²'den 12 kg'a kadar yüksek kaliteli meyveler elde etmek genellikle mümkündür. Hepsinde, uzun süre salatalık depolanmasından sonra bile değişmeyen hoş ve zarif bir lezzet var.

Biliyor musunSalatalık kabuğunun özellikleri, farklı milletlerden insanlar için çekiciliğini belirler.Ruslar için, bu bitkinin sivilce çeşitleri gerçek kabul edilirken, Avrupalı ​​tüketiciler onlara “Rus gömlekleri” diyor ve pürüzsüz bir yüzeye sahip meyveleri tercih ediyorlar.

Avantajlar ve dezavantajlar

  • Kayınvalide ana salatalıkların melez çeşitliliğinin ana avantajları aşağıdaki özelliklerdir:
  • yüksek tat verisi;
  • verimlilik artışı;
  • meyvelerin aşama aşama olgunlaştırılması (hasat süresini uzatır);
  • yüksek tohum çimlenme oranları;
  • uygulamanın evrenselliği (hem taze tüketim hem de kütük halinde işleme için uygun);
  • Her türlü toprakta ve iklim koşullarında yetişme olasılığı;
  • böcekler tarafından tozlaşma ihtiyacının olmaması;
  • külleme ve peronosporoz için iyi direnç.
  • Bu melez salatalık çeşidinin dezavantajları arasında:
  • dikim malzemesinin nispeten yüksek maliyeti;
  • Sulama, toprak işleme ve gübre gerekliliklerini dikkate alarak kaprisli bakım.

Kendi kendine büyüyen fideler

Rusya Federasyonu'nun daha büyük bölgesinde, kayınvalide ana salatalık ekimi, fideler için ilk ekimlerini sağlar, çünkü toprağın yeterli ısınması, Mayıs ayının başından veya sonundan bile önce gözlemlenmez. Ekim tohumlarının spesifik zamanlaması, tıpkı substratın hazırlanmasında ve ekim malzemelerinin hazırlanan kaplara yerleştirilmesinde kullanılan teknolojide olduğu gibi evde dikkate alınmalıdır.

Optimum ekim tarihleri

Fide ekim salatalık sabit bir büyüme dikimde dikimden yaklaşık bir ay önce yapılır. Genç salatalık fidelerinin bahçede yeniden dikilmesi için ideal yaşının, fide ekim anından itibaren gün olduğu düşünülür, yani, mayıs ayının ortasına kadar planlanması halinde (hava sıcaklığı gündüz + 22 + 28 reachC'ye ulaşmalı ve gece + 18 + 22ºC'ye ulaşmalıdır) ), daha sonra Nisan ortasında zaten ekim tohumları yapılabilir. Bu değerleri iki günden daha uzun süren + 8ºC'ye düşürmek, stantların imhasını tehdit eder.

Fide dikim salatalık zamanlaması hakkında daha fazla bilgi edinin.

kir

Salatalık fideleri için ideal substrat, nötr asitli, hafif, besleyici topraklardır. Bu toprağı bitmiş formda (herhangi bir bahçe mağazasında satılır) satın alabilir veya turba veya yaprak toprağı (1 kova), kum ( kova) ve külü (1 l) karıştırarak kendiniz hazırlayabilirsiniz. Kül, dolomit unu veya kireçle değiştirilebilir, bunlar yüksek asitli yüzeylerde söz konusu olduğunda özellikle değerlidir.

Ayrıca, böyle bir karışımın herhangi bir besin içermediğini de unutmayın, bu da en az 3 yemek kaşığı eklemenin değerinde olduğu anlamına gelir. karmaşık gübre kaşıkları. Gelecekte, fide yetiştiriciliği sırasında, sulama için saf su yerine, her seferinde karmaşık gübrelerle bir sıvı karışımı kullanmanız gerekecektir (potasyum, fosfor ve azot içermelidir).

Alternatif olarak, iki parça çim alanı, bir kompost veya turba parçası ve aynı miktarda kum (veya perlit) karışımı kullanabilirsiniz. Tüm bileşenleri karıştırırken, daima topak olmadan homojen bir karışım elde etmeye çalışın.

Önemli!Kullanımdan önce, bitmiş substrat çok sıcak (+70 ° C'ye kadar ) suyasahip bir kovaya onunla bir torba yerleştirilerek dekontamine edilmelidir.Kova bir kapak ile örtülmeli ve bu şekilde su tamamen soğuyuncaya kadar toprağı bırakın. Ayrıca kendi hazırladığınız substratı fırında kalsinasyon yaparak veya zayıf bir potasyum permanganat çözeltisi ile dökerek dezenfekte edebilirsiniz.

Büyüme kapasitesi

Neredeyse herhangi bir kapasite, salatalık tohumlarının ekimi için uygundur. Bu küçük bir plastik kutu, ayrı plastik kutular veya ayrı ayrı delikleri olan özel kasetler olabilir. Turba saksıları tohum yerleştirmek için iyi bir seçenek olacaktır, ancak bunlar gerekli değildir. Fideler daha önce kapta büyütülmüşse, tekrar kullanmadan önce haşlanması gerekir.

Tohum hazırlama

Dikim öncesi hazırlık sadece toprakta değil, aynı zamanda kayınvalide salatalık tohumlarında da gereklidir. Sadece yüksek kaliteli ekim malzemesi seçimi (tüm tohumlar eşit ve yaklaşık aynı büyüklükte olmalıdır), zayıf bir potasyum permanganat çözeltisine daldırılır ve 30 dakika bekletilir. Belirtilen süreden sonra, sadece tohumları temiz suda yıkamak ve toprağa ekmeden önce onları biraz kurutmak için kalır. Potasyum permanganat yerine, gelecekteki fidelerin kök çürüklüğü ve bakteriyozitlerden korunmasına yardımcı olacak özel koruyucu ilaçlar da (örneğin Fitosporin-M) kullanabilirsiniz.

Dikim malzemesinin hızlı bir şekilde çimlenmesi için (özellikle tükenmiş topraklarda), bunlar ayrıca Epin veya Zircon gibi köklendirme çözeltilerine batırılır, ancak 12 saatten daha az değildir.

ekim

Fidede kayınvalide salatalık dikme şeması hazırlanan kabın türüne bağlıdır. Örneğin, ayrı kaplara, her biri toprakta cm derinleştirilerek tohum yerleştirilebilir. Kutular kullanılırken, bitişik bitkiler arasındaki gerekli mesafe göz önünde bulundurularak dikim materyali ekimi yapılmalıdır: en az 5 cm, oyuklar birbirinden cm mesafede yapılır.

Sürecin teknolojisi gelince, standart bir dikim eylemleri kümesi sağlar:
  1. Başlamak için hazırlanan toprak düzlenir ve 3 cm derinliğinde uygun oluklar yapılır.
  2. Daha sonra toprak biraz nemlendirilir ve hazırlanan tohumlar yukarıdaki şemaya göre gereken mesafeye dikkat edilerek yerleştirilir.
  3. İşlemin sonunda, salatalıkların tohumları toprakla kaplanır ve cam veya plastik ambalaj kutuları ile kaplanır.
Ekim işleminin ilk aşamalarında, fideleri karanlık bir yere koymak, hava sıcaklığı + 20ºC'den düşük olmamaktan daha iyidir. Genç filizlerin ortaya çıkmasından sonra, kutular hafif bir pencereye aktarılır ve film kapağını çıkartın.

Fide Bakımı

Yeryüzünden çıkan fideler için yeterli düzeyde aydınlatma, normal büyüme ve gelişme için önemli bir koşuldur. Bununla birlikte, dağılması arzu edilir, aksi takdirde olgunlaşmamış filizler yanabilir. İlk sulama genellikle tohumların ekilmesinden birkaç gün sonra yapılır, toprağın durumuna odaklanır: substratın kurutulmuş üst katmanı her zaman hafifçe nemlendirilir, böylece üzerinde yoğun bir kabuk görünmez. Sıvının yapılmasından birkaç saat sonra, kutulardaki toprak, bitkiler arasındaki alanlara derinleştirilen küçük bir çubuk ya da bir kibrit kullanılarak gevşetilebilir. Fidelerin ortaya çıkmasından önce, işlem yapmamak daha iyidir, zira ekili tohumların topraktan alınma olasılığı yüksektir.

Gübreler gelince, kayınvalide ana salatalık fidelerinin büyüyen ayı için, uygulamalarını bir sonraki ekim sulamasıyla birleştirerek iki kez karmaşık mineral bileşimleri kullanılabilir. Ekimden yaklaşık hafta sonra, yetiştirilen bitkiler ortak bir kutudan ayrı kaplara (dalış) ekilebilir. Çok zayıf filizler, yalnızca güçlü ve sağlıklı örnekler bırakarak çıkarılmalıdır.

Yetiştirilen fidelerin açık toprağa sabit bir büyüme yerinde ekilmesinden yaklaşık bir hafta önce sertleşmeye başlar. İlk günlerde fidesi olan kutuları kapalı bir balkona çıkarmak ve saat boyunca orada bırakmak yeterlidir ve gün sonra fidelerin serin bir yerde geçirdikleri süre saate çıkarılır. Sıcak günlerde, salatalık fidelerini ani soğuk havalardan korumak için balkondaki camlar açılabilir.

Biliyor musunEn uzun salatalık yetiştirme rekoru, cm uzunluğunda bir sebze yetiştirmeyi başaran İngiliz emekli Claire Pierce'e ait.

Salatalık dikimi ve yetiştiriciliği

Tescha çeşidinin salatalık yetiştiriciliği, fide ve fidelerde, her biri kendine has özelliklere sahip olmasına rağmen, aynı zamanda genel şartların yerine getirilmesini de sağlar: örneğin, salatalık için besleyici toprak organizasyonu (çürük humus, gübre tükenmiş topraklara sokulmalıdır) ve bazen fosforla daha iyi yer değiştiren süperfosfat).

Uygun bir substratın asitliği her zaman sıfıra gidecektir ve gevreklik en yüksek seviyede olmalıdır. Zaten kullanılmış toprakta, salatalıklar yıldan daha erken bir zamanda yeniden büyütülebilir. Fide ve fidelerin özel özelliklerine gelince, aşağıdaki özellikleri göz önünde bulundurmak önemlidir.

Fide yöntemi

Fideler için kayınvalideler, toprağı ve tohumları kendileri yukarıda tarif edildiği gibi hazırlayarak, nisan ayının ortasına veya sonuna ekilir. gerçek yaprakçık oluşumu aşamasında (ekimden yaklaşık 25 gün sonra) bitkiler, dönüş donma tehlikesi tamamen geçtiğinde, ortalama olarak Mayıs ayının ortasına veya sonlarına düşen sabit bir büyüme yerine nakli hazırdır. Yataklara dikim fideleri, 50 x 50 cm şemaya göre gerçekleştirilir ve bu da herhangi bir burcun büyümesi için yeterli alanı garanti eder. Yetiştirilen salatalıkları hareket ettirmek için birkaç saat boyunca, ılık suyla dökülmeleri yararlıdır; bu, fidelerin fidelerden çıkarılma işlemini kolaylaştıracaktır.

Genç bitkilerin yeni toprağa başarılı bir şekilde adaptasyonu için, sıcaklığı en az + 13ºC olmalıdır ve uygun ekim zamanı gelince, doğrudan güneş ışığında toprağa doğrudan maruz kalmadan bulutlu havalara dikkat etmek gerekir.

Sert iklim bölgelerinde, dikey olarak ekilmiş filizler (her bitki sabit bir pozisyon almalıdır) üzerine, salatalıkları muhtemel geri dönüş donlarından korumak için geçici bir film barınağının gerdirilmesinde faydalıdır.

Pervasız bir şekilde

Sıcak bölgelerde, salatalık tohumlarının ekimi genellikle doğrudan açık toprağa uygulanır, bu nedenle bu durumda ekim tarihleri ​​biraz değişecektir: Mayıs ayının sonunda veya Haziran ayının başlarında. Önceden kazılmış, döllenmiş ve gevşetilmiş bir yatakta, yaklaşık 4–5 cm derinliğinde olan oluklar düzenlemek gerekir Salatalık çalılarının başarılı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için, en az 2–3 bitki 1 m² alanda olmalıdır. Ayrıca, 50 × 90 cm'lik desene göre bant yöntemini kullanarak tohum ekebilir, açık zemin ve seralar için en iyi salatalık çeşitlerini kontrol edebilirsiniz. Tohum ekerken, 8 cm derinlikte toprak sıcaklığı en az + 8 + 12ºC olmalıdır, daha sonra hafif yüzeylerde, dikim materyali 6 cm derinliğe gömülür ve iyi nemlendirilmiş topraklarda, tohumları 5 cm'den daha derinleştiremezsiniz. Yoğun topraklarda, Tescha'nın salatalıkları cm'den daha fazla olmayan bir derinliğe ekilir, donma olasılığı varsa, ekinleri fide oluşumunu hızlandıracak bir film örtüsü ile kaplayabilirsiniz. Genç bitkiler biraz daha güçlü olur olmaz, filizler güneşte iyi ısınabilir, böylece film çıkarılabilir.

Salatalık için seçilen yer iyi aydınlatılmalı ve soğuk rüzgârlardan korunmalıdır. Ayrıca, salatalıklardan önce kabak, kabak, kabak, kavun, karpuz veya diğer salatalıkların üzerinde yetiştirilmediğinden emin olun. Bu çeşitlilikteki bitkiler için daha başarılı öncüller domates, soğan, patates, havuç, baklagiller olacaktır.

Asmayı takiben salatalık bakımı

Açık toprağa ekildikten sonra, kayınvalidenin salatalıklarına daha fazla özen gösterilmesi, toprağın gevşetilmesi ve salatalıkların kendilerinin ve üzerinde büyüdükleri toprağın durumunu iyileştirmek için diğer önlemlerin zamanında sulama ve üst giyinme şeklinde standart eylemlerin uygulanmasını içerir.

Üst pansuman ve sulama

Fidelerin sabit bir büyüme yerine nakledilmesinden sonra toprağın ilk nemlenmesi, ancak gün sonra gerçekleştirilir. Genel olarak, salatalıkların aktif bir şekilde sulanması, ilk fidelerin ortaya çıkma zamanlarından bitkinin meyvesine kadar uzanır, bundan sonra verilen sıvı miktarının önemli ölçüde azaltılması gerekir.

İyi bir hasat için salatalıkların potasyum, iyot, kül ve maya ile nasıl besleneceği hakkında daha fazla bilgi edinin. Yumurtalıkların ortaya çıkmasından önce, sulama düzenliliği gün içinde 1 kezdir veya üst toprak katmanı kurur (çatlamaz ve fazla sıkıştırılmamalıdır). Yetişkin bir çalı, güneşte en az 2 litre sıvıya sahip olmalı ve salatalık kökünün altına dikkatlice dökülmeli.

Sıcak su ile sulamadan hemen sonra toprağa uygulanması istenen gübreler olarak, suda () seyreltilmiş mullein veya oranında kuş dışkısı kullanabilirsiniz. Mineral örtünün pansumanından potasyum, fosforik ve kompleks gübreler kayınvalide için faydalı olacaktır.Besinlerin kullanımından elde edilen en etkili sonuç yalnızca organik ve mineral bileşenlerin bir kombinasyonu ile elde edilebilir: büyüme mevsiminin başlamasından önce, sebzeler azot içeren maddelere daha çok ihtiyaç duyar, çiçekli bitkiler için fosforlu üst pansuman gerekir ve potasyum içeren bileşikler meyvenin zirvesinde bulunur.

1 litre su, g potasyum permanganat ve aynı miktarda borik asit çözeltisi ile periyodik (ayda 1 kez) yaprak pansumanı çeşitliliği etkilemeyecektir. Gübre düzenliliği gelince, o zaman salatalık büyüme mevsiminde 2 hafta içinde en fazla 1 kez yapılmalıdır.

Önemli!Yumurtalıkların oluşumu ve meyvenin başlangıcında, yaprakların büyümesine katkıda bulunan ve meyve büyümesinin zararına neden olan azot içeren bileşikler, bitkiler için özellikle arzu edilmeyecektir.

Bush jartiyer ve şekillendirme

Bu çeşit salatalıkların çalılarının çok uzun olmamasına rağmen, kirpiklerinin uzunluğu genellikle 2 m'ye ulaşır, bu da yine de toprağa meyvelerde bozulma olasılığını önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olacak bir jartiyere ihtiyaç duydukları anlamına gelir. Ek olarak, bitkinin iyi havalandırılan kısımları haşerelere ve mantar hastalıklarına maruz kalmayacaktır, bu nedenle ilk çırpma teli ve yapraklı saplar genç çalıların üzerinde ortaya çıkar çıkmaz onları bağlamak zorunda kalacaksınız.

Sera koşullarında, bu görevi yerine getirmenin en kolay yolu, bitkileri zemine döşenen metal takviye ile seranın çatısı altına sabitlenmiş aynı kısım arasında gerilmiş sicim olacak şekilde bağlamak olacaktır. Açık toprakta, bunun yerine ağı büyük hücrelerle uzatabilirsiniz. Büyüyen salatalıkların gövdeleri, saat yönünde, güneşin yörüngesini gökyüzüne doğru tekrar eden (tüm bitkiler ona doğru uzanır) tekrarlayan destek etrafına düzenli olarak sarılmalıdır.

Bitkilerin oluşumu jartiyerleriyle neredeyse aynı anda başlar. Kayınvalidenin çeşitliliği genellikle tek bir sapta büyür, genellikle doğal uzunluğu ile sınırlı değildir. Ana gövdede görünen üvey çocukları kullanarak sürgünlerin verimini kontrol edebilirsiniz. Takılan kafes veya seranın yüksekliği, mahsulün büyümesini sınırlandırmayı gerektiriyorsa, salatalıkların üst kısmını sıkın ve tüm aşamaları bitki üzerinde bırakın. Daha fazla mahsulün bolluğuyla daha fazla ilgileniyorsanız, tüm aşamaları kaldırmak ve sadece çalının ana kısmından meyve toplamak zorunda kalacaksınız.

Önemli!Kültür üzerinde ne kadar yanal sürgün olursa o kadar fazla ışık, su ve besin gereklidir, büyüme için yeterli bir yer değil, her zaman uygun değildir.

İlk 5 yaprağın sinüslerinde oluşan tüm çiçekler ve stepler her zaman kaldırılmalı ve eğer stepleri bırakmaya karar verirseniz, onları ikinci yaprak üzerinden 1 m yüksekliğe sıkıştırmanız gerekecektir. 1 ila m yükseklikte, bu tür sürgünler yaprak üzerinde sıkışır ve en üst basamaklarda - yaprak üzerinde. Maksimum uzunluğa ulaşan merkezi sürgünün, traversin üzerinden atılması ve büyümek için ayrılması gerekir. Çalı büyüdükçe aşağıdan büyüyen yaprak plakalarının çıkarılması tavsiye edilir, böylece toprakla kirlenmezler ve mantar hastalıklarının gelişmesine neden olmazlar.

Toprak bakımı

Tescha salatalıklarının büyüme mevsimi boyunca yüksek sulama sıklığı göz önüne alındığında, toprağa bakarken ilk dikkat etmeniz gereken şey, üst katmanı kök kısımdan belli bir mesafede gevşetmektir. Выполнять процедуру желательно каждую неделю, но не углубляя инструмент больше чем на 10–15 см. Одновременно с рыхлением можно выполнять и уборку сорняков, но по правде говоря, они страшны только молодым и ещё не окрепшим культурам. В дальнейшем, при умеренном загущении посадок и правильной подвязке огурцов, проблем быть не должно: удалять сорняки можно будет 3–4 раза за весь вегетационный период.

Мульчирование и окучивание огуречных кустов выполняется после внесения очередной порции жидкости, но чаще всего эти процедуры выполняют только тогда, когда есть вероятность повышенного испарения влаги из почвы.

Zararlı ve Hastalık Kontrolü

Как и в случае с другими гибридными сортами, вырастить огурцы Тёща можно без активной борьбы с вредителями и болезнями, особенно если с момента высева семян и до самого сбора урожая огородник чётко следует всем требованиям агротехники. В редких случаях на листьях и побегах культуры всё же могут появиться небольшие пятна буро-оливкового цвета, свидетельствующие о поражении огурцов пероноспорозом (ложной мучнистой росой).

На начальных этапах развития этого недуга избавиться от него поможет обработка молочной сывороткой, но чтобы перестраховаться и защитить свои огурцы от массового поражения стоит использовать более действенные, специальные фунгицидные препараты (например, «Фитоспорин-М» или «Гамаир»). В первом случае рабочий раствор готовят из расчёта 40–50 мл на 10 л воды, а во втором — 10 таблеток растворяют в 10 л воды.

При появлении на стеблях огурцов признаков гнилостных процессов можно обработать растения составами с содержанием мела, воды и марганцовки, которые предварительно наносят на ватный тампон, а затем уже обрабатывают само растение. Поражённые участки культуры нужно обязательно удалить, что послужит хорошей профилактикой дальнейшего распространения болезни на участке. Дополнительными профилактическими мерами выступают:

  • ürün rotasyon kurallarına uygunluk;
  • своевременное удаление с грядок всех растительных остатков;
  • yabancı ot kontrolü;
  • соблюдение норм полива и подкормок.

Видео: Профилактика болезней огурцов народными средствами

hasat

Гибридный сорт огурцов Тёща характеризуется поэтапным созреванием плодов, то есть максимальное количество урожая, указанное производителем на упаковке с семенами, вы сможете собрать не за один или два раза, а за весь сезон. Чтобы получить максимально хрустящие и ароматные плоды небольших размеров придётся срывать зеленцы каждые 2–3 дня, не позволяя им перерастать.

В свежем виде собранные плоды могут храниться в холодильнике или подвале не дольше недели, поэтому тем, кто хочет заготовить зеленцы на зиму, придётся прибегнуть к стандартному способу — консервации. Для закладки плодов на хранение в свежем виде, их нужно протереть влажной тряпкой и поместить в герметичный полиэтиленовый пакет. Перед консервированием рекомендуется замочить зеленцы в холодной воде на 8 часов, каждые 2 часа меняя жидкость на свежую. Для засолки никакой особой предварительной подготовки не требуется и после очистки можно сразу же отправлять плоды в банку.

Biliyor musunОгурцы можно использовать не только в кулинарных целях. Попробуйте протереть разрезанным плодом зеркало в ванной комнате, и вы избавитесь от проблемы его запотевания во время принятия ванны.

Огурцы гибридного сорта Тёща — неплохой вариант даже для начинающих дачников, ведь, несмотря на повышенную требовательность к уходу, урожай зеленцов всегда радует своим качеством и обильностью. Согласитесь, это уже весомый повод, чтобы вырастить культуру и на своём участке.

Назад к поиску
Quality Score
Реакций на пост
Ботов и подозрительных подписчиков

После регистрации вы сможете увидеть гораздо больше данных по странице — лучшие посты, динамику лайков, комментариев и просмотров, а также сравнить показатели с конкурентами.

Количество подписчиков

Количество подписчиков

На графике показано изменение количества подписчиков за последние 3 месяца и до 30 самых значимых постов.
Доступ к данным ограниченУвидеть эти данные можно только на платном тарифе BASIC и выше.

Выбрать тарифный план

Время активности аудитории

Показаны данные за последние 3 месяца. Чем больше точка, тем активнее аудитория взаимодействует с контентом.
Доступ к данным ограниченУвидеть эти данные можно только на платном тарифе BASIC и выше.

Выбрать тарифный план

Количество реакций

На графике показана сумма всех реакций пользователей.
Доступ к данным ограниченЧтобы увидеть эти данные, перейдите на тариф .

Выбрать тариф

Комментарии

Эффективность хэштегов

Хэштеги, которые оказались самыми эффективными на этой странице.

Посмотрите на последние посты этой страницы. Так вы сможете понять, какой контент публикуется и работает лучше всего.

Мы подобрали несколько похожих страниц. Возможно они будут интересны для вас, рекомендуем изучить их или добавить в любой из наших сервисов для конкурентного анализа.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir