erzurum dermatolog / Uzm. Dr. Cengiz BIÇAKÇI Bursa Özel Medicabil Hastanesi

Erzurum Dermatolog

erzurum dermatolog

TIBBİ BÖLÜMLER

Ünitemizde; lazer epilasyon, iğneli epilasyon, thulium lazer, dolgu, saç mezoterapisi, yüz mezoterapisi, göz çevresi mezoterapisi, kollajen enjeksiyonu, PRP, dermaroller-dermapen uygulamaları, peeling, cilt bakımı, bölgesel zayıflama uygulamaları yapılmaktadır.

Lazer Epilasyon

lazer-epilasyon

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan etkili ve güvenilir bir yoldur. Temel amaç, lazer ışınını doğru dozda kıl köküne ulaştırarak deriye hasar vermeden kılın yeniden üretimini engellemektir. En iyi etki koyu renk ve kalın kıllarda oluşurken, sarı-kızıl ve beyaz kıllara etki edememektedir. Ten rengi, kıl tipi, kılın bulunduğu bölge, eşlik eden hormonal hastalık varlığı, güneş maruziyeti olup olmadığı, cinsiyet gibi özelliklere bağlı olarak gereken seans sayısı, lazer cihazı seçimi, uygulama aralıkları değişmektedir.

Ünitemizde lazer epilasyon amaçlı Alexandrite lazer, Nd Yag lazer, Buz diyot lazer sistemleri kullanılmaktadır.

Thulium lazer

thu_lazer

En güncel teknolojilerden biri olan thulium fraksiyonel lazer uygulamasını yapan Türkiye’deki ilk kliniklerden biriyiz mm dalga boyunda cildi aydınlatıcı özelliğe sahip olan ve BB lazer olarak da bilinen bir franksiyonel lazerdir. Üst deri–alt deri bileşkesine etki ederek derinin kendini tamir etmesini sağlar. Üst deriye etkisi minimal olduğu için yan etki riski diğer franksiyonel lazerlere göre daha azdır. Özellikle güneş lekeleri, kloasma, gebelik lekeleri üzerindeki etkisi çok belirgindir. Leke üzerine olan etkisi dışında geniş gözeneklerin küçültülmesi, sivilce izleri, yara izleri, anti-aging etki (ince kırışıklar, cilt sıkılaştırılması) amaçlı olarak da oldukça başarı ile kullanılmaktadır. Lekeler için kullanımda ilk seansta % etkinlik beklentisi vardır. 3 seansa kadar uygulama gerektirebilir. Uygulamalar hafta ara ile sonbahar–kış aylarında yapılmaktadır. Uygulama öncesi lokal anestezik krem yeterli olmaktadır. gün süren hafif kızarıklık-ödem olabilmektedir. Bir hafta 10 gün sonra cilt üzerindeki etkileri başlamakta ancak aylar içinde görülmektedir. Uygulama sonrası güneşten ve ışıktan çok iyi korunma gerekmektedir.

Dolgu

dolgu

Yıllar içerisinde ciltte elastik lif, kollajen lif, yağ tabakası ve hyaluronik asitin azalmasına bağlı olarak kırışıklıklar ve sarkmalar meydana gelir. Dolgu bu alanlardaki madde kayıplarını yerine koymak amacıyla uygulanır. Genel olarak göz altı, orta yüz, elmacık kemik belirginleştirme, ağız alt köşelerindeki sarkmalar, burun-dudak arasındaki derinleşmiş çizgiler ve dudaklar için dolgu uygulamaları yapılmaktadır. Etki süresi uygulama bölgesi ve kullanılan malzemenin özelliklerine göre ay sürmektedir. Etkisi uygulamadan hemen sonra ortaya çıkar, ancak asıl etki 1 ay sonra görülür. Madde eridikten sonra bile eskiye göre daha iyi görünüm sağlar.

Botox

botoks

Botulinum toksin denen bakteriyel bir toksinin kasların hareketini engelleme etkisinden faydalanılır. Ayrıca bu toksinin terlemeyi engelleme özelliği de vardır. Tıpta pek çok kullanım alanı vardır. Estetik amaçlı kullanımda başlıca mimik kırışıklıklarının engellenmesi, kaş kaldırma, yüz inceltme ve aşırı terlemenin giderilmesi amaçlı uygulanır. yaş arasında uygulanabilir. Özel durumlarda daha genç yaşlarda da yapılabilir. Minik çizgilerinin oluşması engelleme ve oluşanların azaltılmasını sağlar. Etkisi kalıcı değildir. Ortalama ay sonra etkisi geriler. Kaş arasındaki çizgiler, kaz ayağı çizgileri, alın çizgileri en sık kullanıldığı bölgelerdir. Boyun kırışıklıkları, dudak köşesi sarkmaları, diş gıcırdatmanın azaltılması ( masseter uygulaması), dudak çevresindeki sigara içme çizgilerinin azaltılması amaçlı da kullanılmaktadır. Uygulama ince bir iğne ile kas içine yapılır. Etkisi birkaç gün sonra başlar ve bir - iki hafta sonra tam olarak ortaya çıkar. Bazı kişilerde istirahatte de derin çizgiler vardır. Bunlar tel başına botox ile giderilmez. Sonrasında dolgu da yapılması gerekebilir.

Mezoterapi

göz-çevresi-mezoterapisi

Mezoterapi farklı amaçlara yönelik hazırlanmış özel ilaç karışımlarının derinin orta tabakasına, özel iğne uçları kullanılarak uygulanan özel bir enjeksiyon yöntemidir. Klasik farmakolojik ilaçlar, vitamin, mineral, aminoasit, hyaluronik asit, antioksidan maddeler ve enzimlerden oluşabilen organik kokteyllerin derinin orta tabakasına (mezoderm) az miktarlarda enjekte etme yöntemidir. Kullanım amacına göre seçilen ilaç karışımları özel iğneler ve özel tekniklerle uygulanır.

Cildi yenilemek, nemlendirmek, sıkılaştırmak, ince kırışıklıkların tedavisi ve canlandırmak için yüz, boyun ve dekolte bölgesine, saç dökülmelerinde saçlı deriye ve bölgesel zayıflama amaçlı kullanılabilmektedir. Göz çevresi morluklarına yönelik özel uygulama yöntemleri mevcuttur. Kişiye ve problemin şiddetine göre farklı oranlarda iyileşmeler gözlenebilmektedir. Mezoterapi yöntemi cildin elastikiyetini sağlayan liflerin yenilenmesi, cilt altındaki dolaşımın düzenlenmesini sağlayarak etki eder.

Uygulama öncesi lokal anestezik kremlerden sıklıkla faydalanılır. Uygulama elle, çok ince iğne kullanılarak veya mezoterapi tabancası ile çok yüzeyel olarak yapılır. Uygulama sırasında hafif ağrı olabilir ve bölgede hafif kızarıklıklar veya günde tamamen iyileşebilen küçük morluklar oluşabilmektedir. Seans sayısı planlanan tedaviye ve amaca göre değişmektedir. Tedaviden iyi sonuç alabilmek için seansların düzenli yapılması gerekmektedir.

Saç mezoterapisi

yüz-mezoterapisi

Saç dökülmesinin pek çok sebebi vardır. Öncelikle dökülme tipi belirlenir, gerekli ise sebebe yönelik araştırmalar yapılır. Bunların sonrasında ihtiyaç varsa mezoterapiye karar verilir. Mezoterapi ile yok olmuş kıl kökü var edilemez. Mezoterapi ile amaç zayıf olan kıl köklerinin güçlenmesi ve aktif hale gelmesini sağmak, dökülmeyi veya kılların zayıflamasını engellemek, mevcut kılların kalitesini arttırmaktır. Erkek tipi dökülmelerde iyileşme sağlansa bile bunun devamını sağlamak için ara seanslar gerekmektedir. Yapılmazsa ay sonra etkisi kaybolur. Uygulama başlangıçta haftada bir sonra daha uzun aralıklarla ihtiyaca göre yapılır. Bazı durumlarda PRP, dermaroller gibi uygulamalarla kombine edilebilmektedir.

PRP

prp

PRP kan pulcukları (platelit veya diğer adı ile trombosit) yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması adı verilen yöntemin kısaltılmış ismidir. Kan pulcukları vücudumuzdaki hasarlı dokuların onarımını ve doğal hallerine dönmelerini sağlamak için gerekli olan büyüme faktörlerini yapısında barındıran kan bileşenleridir. Doku yenileme tedavisi de diyebileceğimiz bu uygulamada hastadan alınan bir miktar kan özel bir tüp içinde santrüfij işleminden geçilerek plazma elde edilir. Kan pulcukları ve beyaz kan hücreleri bulunan plazma kişiye hangi amaçla uygulanacaksa buna uygun olarak yeniden enjekte edilir. Dermatolojik olarak cillteki kırışıkların giderilmesi, cilde esneklik ve canlılık kazandırma, kronik yara tedavisi, leke ve izlerin azalması, saç dökülmesi gibi durumlarda tek başına veya diğer tedavi seçeneklerinin etkisi güçlendirmek amacıyla kullanılmaktadır.

PRP yüz, boyun, dekolte bölgesi, eller, bacak içleri, kollar gibi vücut bölümlerinde cilt gençleştirme, yapılandırma ve canlandırma amaçlı kullanılır. Maske, dolgu, mikroiğneleme veya mezoterapi gibi yollarla kullanılabilmektedir. Kırışıklar ve çizgilerde hem doldurucu hem gençleştirici hem de onarıcı etki sağlar ortalama uygulamadan oluşan kürler her yılda bir tekrarladığında uzun etkili bir cilt gençleştirici etki sağlamış olur. Saç dökülmesi tedavisinde kullanımı dökülmenin tipine göre farklı prosedürlerde olabilmektedir. Genel olarak hafta aralıklarla uygulama yapılmakta ve sonrasında etkinin devamını sağlamak için ara uygulama ihtiyaçları olabilmektedir. Uygulanan madde, hastanın kendi kan hücreleri olduğu için alerji ve enfeksiyon riski yoktur. Ancak enjeksiyon veya mikroiğneleme ile uygulanırsa kızarıklık, hafif kanama bir kaç gün sürebilen morarmalar olabilir. Uygulanan lokal anestezik ürüne bağlı olarak alerjik reaksiyonlar gelişebilir. Kişinin kendi kanı olduğu için herhangi bir hastalık bulaşma riski yoktur . Kan pulcuklarının sayısı az olması, hamilelik-emzirme dönemi, geçirilmiş veya devam eden kanser hastalığı, bazı otoimmun hastalıklar gibi durumları olanlarda uygulanmaz.

Kimyasal peeling (soyma)

kimyasal-peeling

Kimyasal “peeling”, bir veya birkaç kimyasal ajanın deriye uygulanması ile deride çeşitli derinliklerde kontrollü hasar oluşturulması ve sağlıklı bir derinin ortaya çıkmasını hedefleyen uygulama yöntemidir. Kırışıklık, iz, leke, gözenek sıkılaştırma amaçlı kullanılabilmektedir. Yüzeyel olarak uygulananları cilt sağlığı koruma amacıylada yapılabilir. Kimyasal soyma işleminde amaç, deri tabakalarında istenilen derinliğe kadar hasar oluşturmak ve tamir sırasında yara iyileşmesinin avantajlarından yararlanarak çeşitli lezyonların tedavisini sağlamaktır. Uygulama bölgesinde her hangi bir başka deri hastalığı, uçuk gibi enfeksiyon hastalıkları olmamalıdır. Güneş koruyucunun kullanılmasına önceden başlanmalı ve uygulama sonrası da devam edilmelidir. Uygulama süresi uygulanan ajana ve kaçıncı seans olduğuna göre değişir. Ancak dakikayı geçmez. Genellikle sonbahar kış aylarında uygulama tercih edilir. Seans sayıları uygulama amacına

Dermaroller (Mikroiğneleme)

dermaroller

Dünyada mesoroller ve mikro iğneleme isimleri ile bilinen tedavi yöntemidir. Dermoroller silindirik bir tamburun üzerine dizilmiş çok ince cerrahi iğneler bulunan bir alet ile uygulanır. Dermapen denen teknikte ise üzerinde iğneler bulunan cihaz otomatik hareket eden bir makine ile uygulanır. Deride mikroskobik delikler açarak vücudun kendi tamir mekanizmalarını çalıştırma prensibine dayanır. Cildin eksiklik duyduğu yapıları kendiliğinden üretmesini tetikler. Uygulama amacına göre farklı boyutta iğneler kullanılır. Dermaroller’ ın başlıca kullanım alanları; Mikrokanalların deriye uygulanan formüllerin derialtına geçişini kat kadar artırması nedeniyle aktif madde uygulamada kullanım.

Anabilim Dalı/Klinik Adı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DERİ VE ZÜHREVİ HASTALIKLAR ANABİLİM DALI

Web sitesi

 

Telefon/fax

71 74 (klinik)
68 45 (poliklinik)
73 49(öğretim üyeleri bloğu)

e-posta

 

Adres Bilgileri

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ERZURUM

Anabilim Dalı Başkanı/Klinik Sorumlusu

seafoodplus.infoŞEVKİ ÖZDEMİR

Öğretim Üyesi Kadrosu

seafoodplus.infoŞEVKİ ÖZDEMİR
seafoodplus.info AKTAŞ
seafoodplus.info KARAKUZU
seafoodplus.infoA  ATASOY
seafoodplus.infoTİN AKDENİZ
seafoodplus.infoÇseafoodplus.info BİLEN

Başasistan kadrosu

 

Uzman Kadrosu

 

Araştırma görevlisi/Asistan kadrosu

DR.ŞULE BİLİCİ(uzman doktor)
seafoodplus.info TAŞ
seafoodplus.info METİN
seafoodplus.info KIZILYEL
DR.ÖMER FARUK ELMAS
seafoodplus.infoTÜLKÜBRA EFE
DR. TÜRKAN TUĞBA YILDIZ
seafoodplus.info KILIÇ

 

 

Şu ana kadar uzmanlık alan hekim sayısı

60

Tarihçe

Anabilim dalımız Doç.Dr.Lütfullah Aksungur tarafından yılında kurulmuşseafoodplus.info asistanı seafoodplus.infot Kot’seafoodplus.infoı yıl içerisinde Numune Hastanesinde uzman olarak çalışan seafoodplus.info Ural anabilim dalımızın kadrosuna geçmiştir yılında seafoodplus.info Lütfullah Aksungur’un ayrılmasıyla  seafoodplus.info Ural ve  seafoodplus.infot Kot anabilim dalımızın öğretim üyeleri olarak çok sayıda uzman yetiştirmişlerdir yılında  seafoodplus.info Ayten Ural emekli olmuş,anabilim dalı başkanlığını  seafoodplus.info Sebahat Kot yürütmüştür yılında anabilim dalı başkanlığına  seafoodplus.infoŞevki Özdemir getirilmişseafoodplus.info bu görevi yürütmektedir.Şu anda anabilim dalımızda 5 profesör,1 yardımcı doçent,1 uzman,7 araştırma görevlisi hizmet vermektedir.

 

Vizyon-Misyon

Vizyon:Ulusal ve uluslar arası alanda bilimsel ve akademik çerçevede adından söz ettiren bir klinik olmak.Çağdaş eğitim kalitesinin gereğini yerine getirmek ve katkıda bulunmak.
Misyon:Cumhuriyet’in temel niteliklerine bağlı, iyi iletişim kurabilen,uyumlu,girişimci,paylaşımcı,çözüm üreten,ülke ve dünya gerçeklerine duyarlı,sorgulayan,eleştiren,ulusal ve uluslar arası yeniliklere açık,etik değerleri gözeten,farklı,geniş ve düşüncelere saygılı,sorumluluk sahibi,mesleki bilgi donanımına sahip,çağdaş uygarlığı hedefleyen,evrensel bilgiye ulaşmayı ve üretmeyi ilke edinen öğrenci,uzman ve akademisyenler yetişseafoodplus.infoize,bölgeye vetopluma çağdaş ve kaliteli hizmet sunmak.

Hizmetler

 

                                           Poliklinik

Yıllık poliklinik sayısı

                                           Servis

Yıllık serviste yatan hasta sayısı

Özel/YanDal poliklinikleri

 

Klinikte mevcut cihazlar

PUVA,DUVB, GENİŞ BANT UVB,WOOD LAMBASI,ELEKTROKOTER,LAZER

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir