kurtlanmış buzdolabı nasıl temizlenir / Kurtlanmış Mama Sahte Olabilir Mi | Petlebi Sosyal

Kurtlanmış Buzdolabı Nasıl Temizlenir

kurtlanmış buzdolabı nasıl temizlenir

Buzdolabımız Kurtlanmış? Koku Geçmiyor? +R10

  • Sirkeyle yıkayın hocam işinize yarayacaktır.
  • Hocam içini tuzlu su ile yıka
  • kuzen at çöpe gitsin
  • Hocam içinde kurt larvaları kalmıştır mutlaka. İç kısımlarının da detaylı olarak temizlenmesi lazım. Sirke ile güzelce temizleyin. Sonra içerisinde karbonatlı su koyun. Zamanla koku yok olacaktır.
  • Çamaşır suyuyla silip havalandırın sirke+karbonat yapıp sürün bekletin içine
  • sadece bana ait olsa zaten ilk olarak çöpe atarak başlardım işe kuzen :d
  • Hocam beyaz cif ve bulaşık süngerinin yeşil tarafı ile bolca silin
  • Sirkeyle yıkayın hocam işinize yarayacaktır.
    Çamaşır suyuyla silip havalandırın sirke+karbonat yapıp sürün bekletin içine
    Hocam içinde kurt larvaları kalmıştır mutlaka. İç kısımlarının da detaylı olarak temizlenmesi lazım. Sirke ile güzelce temizleyin. Sonra içerisinde karbonatlı su koyun. Zamanla koku yok olacaktır.
    hocalarım, çok zahmetli bir iş. Tam garanti olarak geçecekse yapacağım
    o yüzden bakalım belki tam da bu durum başına gelen biri yazar



    Hocam beyaz cif ve bulaşık süngerinin yeşil tarafı ile bolca silin
    temizlerken öyle yaptım zaten

Un ve kuru bakliyatlar zaman içinde böceklenerek kullanılmaz hale gelip ziyan olmaktadır. Mutfaklarda en çok rastlanan sorunlardan biri olan un böceklenmesi, mevsimsel olarak yaz aylarında daha sık görülmektedir. Unun doğru saklama kaplarında muhafaza edilmesi ve birkaç basit püf noktasına dikkat edilmesi halinde böceklenme ve kurtlanmaların önüne geçilebilir. Unun çeşidine saklama yöntemleri de çeşitlilik gösterdiğinden ilk olarak un paketinin üzerinde yazan saklama talimatları dikkate alınmalıdır. 

Un ve Bakliyatlar Nasıl Saklanır?

Marketlerden satın alınan paketli unların son kullanma talimatlarına dikkat ederek son tüketim tarihinden önce bitirilmesine dikkat edilmelidir. Uzun süre nemli ortamda bulunan un, zaman içinde böceklenmeye başlar ve tüketilmesi oldukça zorlaşır. Bundan dolayı, son tüketim tarihini unutmadan, unların paketlerinden çıkararak cam kavanozlarda, serin ve nemsiz dolaplarda saklanmasına özen gösterilmelidir. Özellikle fırın ve ocak yanlarındaki sıcak dolaplarda saklanması unların daha çabuk böceklenmesine neden olmaktadır. Un ve diğer bakliyat böceklenmelerinin önüne geçmek için serin yerlerde saklanmasının yanına ağzı sıkıca kapatılmış cam kavanozlarda muhafaza edilmesi gerekmektedir. 

Unun Böceklenmemesi İçin Neler Yapılır?

Un ve diğer baklagiller böceklenmemesi için nemsiz ve serin ortamlarda muhafaza edilmesi için antik çağlardan günümüze kadar uygulanan bitkisel bir yöntem bulunmaktadır. Antik dönemlerde gıdaların buzdolabı gibi soğuk yerlerde muhafaza edilmesi imkanı olmadığından buğday ambarlarının ve kilerlerin böceklenmemesi için defne yaprağı koydukları bilinmektedir. Bu yöntemin oldukça etkili olduğu günümüzde de denenerek teyit edilmiştir. Un ve bakliyatın saklandığı dolabın içine ya da un kavanozunun içerisine adet defne yaprağı konulması böceklenmelere engel olacaktır. Unun dışında nohut, fasulye ve mercimek gibi gıdaların böceklenip kurtlanmaması için ise her birinin saklandığı kapların içine 1 tutam tuz serpiştirilmesi tavsiye edilmektedir. 

Böceklenen Un Nasıl Temizlenir? 

Böceklenmiş unu çöpe atmaya gerek kalmadan temizlenerek tüketilebilir. Ancak sararan ve tarihi geçmiş unun tüketilmesi zehirlenme riskini arttırdığından çöpe atılması gerekmektedir. Böceklenen un, geniş bir tepsiye alınarak havalandırılır ve böcekleri ayıklanarak kullanılabilir. Böceklenen un elenerek de temizlenebilir. 

Buz Dolabı Temizliği

Buzdolabı; gıda stoklarının yapıldığı, bu yiyeceklerin sağlıklı bir şekilde muhafaza edilmesi için kullanılan soğuk hava depolarıdır. Buzdolaplarının görevi, muhafaza edilen yiyecek ve içeceğin tüketim gününe kadar bozulmadan saklanmasıdır.

Buzdolapları kendi içlerinde tek kapılı, çift kapılı, kombi tipi buzdolabı, gardırop tipi buzdolabı, puzzle tip buzdolabı olarak ayrışır.

Çalışma metodu olarak buzdolapları kendi içlerinde No Frost ve Low Frost olarak ayrışır. No Frost buzdolapları buzların çözülmesini kendi sistemlerinde gerçekleştirirler. Bu sebeple yüksek enerji sarfiyatı yaparlar ve biraz sesli çalışırlar. Low Frost buzdolapları ise buzlanma yaparlar yani buzları çözecek bir sistemleri bulunmaz. Bu sebeple enerji tüketimi az ve No Frost buzdolaplarına göre daha sessiz çalışırlar.

Her iki buzdolabı tipinde de arka tahliye leğeni bulunabilir ya da bazı modellerinde bu tahliye leğenlerinin olmadığına da rastlanabilmektedir.

Tahliye leğeninin görevi; buzluk içerisinde herhangi bir sebeple bozulan ve çürüyerek sıvılaşan gıdaların buzdolabı dışarısına izole edilmesidir. Buzdolabı temizliği hizmetinde mutlaka tahliye leğeninin de sökülüp temizlenmesi gerekmektedir.

Buzdolabı nasıl kirlenir?

Buzdolabı kirliliğinin başlıca sebeplerinden biri periyodik olarak temizlik ve dezenfeksiyonunun yapılmamasıdır. Uzun süre temizlik ve dezenfeksiyonu yapılmayan buzdolaplarında bakteri ve mikroorganizma üremesi gerçekleşir. Bu mikroorganizmalar muhafaza edilen yiyecek ya da içeceklere bulaşarak gıda zehirlenmelerine sebebiyet vermektedir.

Buzdolabı kirliliğini oluşturacak diğer bir sebepte, dolap içerisine dökülen gıda maddelerinin detaylı olarak temizlenmemesidir. Böyle durumlarda mutlaka bakteri oluşumu sağlanmadan müdahale edilmelidir.

Bozulan et ve gıdaların yaydığı bakteri ve mikroplarda buzdolabı kirlenmesinin başlıca sebeplerindendir. Böyle durumlarda ağır, yoğun bir koku buzdolabını sarar ve kullanılamayacak duruma gelebilir. Bu durumda mutlaka profesyonel temizlik ve dezenfeksiyon talebinde bulunmanız gerekmektedir. Tekdez Kurumsal firmamız Buzdolabı temizliği ve ozon dezenfeksiyonu hizmetlerinde Türkiye geneli yaygın servis ağına sahiptir.

Buzdolabında kirlilik sonucunda üreyen bakteriler

Buzdolaplarında kirlenme sonucunda çeşitli bakteri ve hastalık yapıcı mikroorganizma üremeleri gerçekleşir. Bunlar bakteriler genellikle seafoodplus.info, salmonella ve botulinum bakterileridir.

seafoodplus.info bakterisi sebze, et gibi ürünlerin iyi yıkanmadan buzdolaplarına yerleştirilmesi sonucu ortaya çıkar. Dışkı kaynaklı bir bakteridir. Üremesi tespit edildiğinde derhal buzdolabı kullanıma durdurulmalı ve profesyonel buzdolabı temizlik hizmeti alınmalıdır. Mide krampları, bulantı, uzun süreli ishal, kusma, ateş başlıca belirtileridir.

Salmonella bakterisi Enterobacteriaceae  ailesinde yer alır. Yaklaşık olarak çeşit alt tipi insanlarda ciddi hastalıklara sebep olur.  Salmonella typhi (bilinen ismiyle “tifo”) ve Salmonella paratyphi (bilinen ismiyle “paratifo”) yalnızca insanlarda bağırsak enfeksiyonları sebebiyle ateşlenme (tifo, paratifo) olarak adlandırılan ve zaman zaman salgınlarla izlenim gösteren hastalıklara neden olan bakteri türüdür. Hasta kümes hayvanlarının kesimi ve buzdolabında muhafazası, et, süt ve yumurtalardan, pastörize edilmemiş süt ve peynir ürünlerinin buzdolabında muhafaza edilmesi suretiyle üreme gerçekleştirir. Vücuda girdikten 15 ile 72 saat sonra karın ağrısı, yoğun ishal, kusma, bulantı ve bağırsak enfeksiyonları şeklinde belirti gösterir. Şüphelenildiği an buzdolabı kullanıma durdurulmalı ve en yakın sağlık kurumuna başvurulmalıdır. Sonrasında salmonellaya karşı buzdolabı detaylı olarak temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir.

Botulinum gıdalar vasıtasıyla bulaşan, dikkate alınması gereken çok ciddi bir hastalıktır. Bir an önce tedavi sürecine girilmezse ölümle sonuçlanan durumlar oluşabilir. Botulizm bir toksindir. Bu toksin madde konservelerde, mısırda, mantarda, ıspanak da, ton balığında, tavuk da, jambon ve sosis de, patlıcan gibi gıdalarda rastlanılmaktadır. Yeterli oranda işlenmemiş veya konserve haline getirilmiş gıdalarda daha fazla bulunmaktadır. Bozulmuş et ve gıdaların bıraktıkları toksin sıvılarda botulinum bakterisini tetikler. Böyle durumlarda buzdolaplarında ağır bir koku meydana gelir. Halsizlik, zayıflık, baş dönmesi şikayetleri ile kendini belli eden bu hastalık gıda zehirlenmelerine sebebiyet vermektedir. Bozulmuş gıdalardan bu sebeple uzak durulmalıdır. Şüphelenildiği andan itibaren en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalı ve buzdolabı kullanıma durdurulmalıdır. Buzdolabı ozon temizliği hizmeti ile botulinum bakterisi izole edilerek, kötü koku sonlandırılır.

BUZDOLABI TEMİZLİĞİNİ KENDİ İMKANLARINIZLA YAPABİLİRMİSİNİZ?

Buzdolabı temizliği zor, meşakkatli ve spesifik işlemler bütünüdür. Buzdolabı temizliği hizmeti mutlaka konusunda uzman, yetki ve kalite sertifikalarına sahip kuruluşlarca yapılmalıdır. Kendi imkanlarınız ile yapacağınız bir uygulama, fayda yerine zarar getirebilir.

Örneğin sodayla, çamaşır suyu kullanarak, sirkeyle yada çeşitli market temizlik ürünleriyle asla buzdolabı dezenfekte edilemez.

Buzdolabı temizlik ve dezenfeksiyonunda güçlendirilmiş hidrojen peroksit ve nötralize edilmiş ozon kullanılmalıdır. Hidrojen dezenfektan Ulv 25 mm uç memeye sahip pülverizatörlerle buzdolabı içine uygulanır.

Bu uygulamada buzdolabı içerisinde üreme gerçekleştiren mikroorganizmalar yok edilir. Buzdolabı kötü koku sonlandırılması ve dolap içinde havada üreyen bakteri ve mikrobu kırmak içinde ozon nötralizatörleri kullanılır.

Bu sebeple buzdolabının sadece yüzeysel temizliği kendi imkanlarınız çerçevesinde gerçekleştirebilirsiniz. Detaylı temizlik, dezenfeksiyon ve sanitasyon hizmeti, profesyonel kuruluşlar vasıtasıyla yapılmalıdır.

Tekdez Kurumsal Türkiye genelinde buzdolabı temizliği ve buzdolabı dezenfeksiyonu hizmetlerini, profesyonel ekipleri tarafından vermektedir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir