plakadan hasar sorgulama / Şase Sorgulama - Motor Şase Numarası İle Araç Hasar Sorgulama Nasıl Yapılır? - Ekonomi Haberleri

Plakadan Hasar Sorgulama

plakadan hasar sorgulama

Şaseden hasar sorgulama SMS ile nasıl yapılır? Plakadan ve şaseden hasar kaydı sorgulama (BASİT Y&#;NTEM)

Haberin Devamı

Şaseden hasar kaydı sorgulamak için öncelikle hattınızdan belirli miktarlarda ücret düşeceğini göze almanız gerekecektir. yılında bu tutar 11 TL'dir. Şaseden hasar sorgulama için atmanız gereken mesaj ise şu şekilde olmalıdır;

"HASAR S " şeklinde hazırladığınız mesajı, 'e göndermelisiniz. olan bölüme sorgulamak istediğiniz şasi numarasını yazmayı unutmayınız. HASAR boşluk S boşluk  şeklinde boşluk bırakmayı da dikkate alınız.

Şaseden hasar sorgulama SMS ile nasıl yapılır Plakadan ve şaseden hasar kaydı sorgulama (BASİT YÖNTEM)

Plakadan hasar sorgulama için ise aşağıdaki yöntemi izlemelisiniz;

Plakayı yazın, TURKCELL, TÜRK TELEKOM, VODAFONE 'e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi cep telefonunuza gelecektir.

Haberin Devamı
Şaseden hasar sorgulama SMS ile nasıl yapılır Plakadan ve şaseden hasar kaydı sorgulama (BASİT YÖNTEM)

Araç Muayene ve Kilometre Bilgisi Sorgulama

Siz de hemen BURAYA tıklayarak sitemiz üzerinden araç muayene ve kilometre bilgisini öğrenebilirsiniz.

HGS mobil uygulamaları ile Araç KM Sorgulama artık çok kolay!

HGS Mobil uygulamaları üzerinden plaka ya da şase numarası girerek kilometre ve araç muyaene sorgulaması gerçekleştirebilirsiniz.

Uygulamayı İndirerek Hemen Sorgulama Yapabilirsiniz!
  • App Store
  • Google Play Store

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü ile Bilgi Paylaşımı Esaslarının Düzenlenmesine Dair imzalamış olduğumuz protokol sayesinde artık araç sahipleri ve ikinci el araç alacak olan kişiler HGS Mobil Uygulaması üzerinden Kilometre ve Araç Muayene Bilgilerine kolayca ulaşabilecekler.

Araç KM Sorgulama Görsel Anlatım

1. Adım:Uygulamayı açtığınızda karşınıza gelen ekranda alt kısımda bulunan "KM" butonuna tıklayın.

KM Sorgula

2. Adım:Karşınıza gelen ekranda üst kısımda bulunan açılır menüde "Plaka No" seçeneğini işaretli olmalıdır.

Plaka No

3. Adım:Plaka No seçiminin ardından alt kısmında bulunan alana KM bilgisi sorgulamak istediğiniz aracın plakasını girin ve "KM Muayene Sorgula" butonuna tıklayın.

KM Muayene Sorgula

4. Adım:Bu adımda sorgulama işleminde gerekli olan ödemenin alınabilmesi için kredi kartı bilgilerinizi girin. Son olarak dekontunuzu e-posta adresinize almak istiyorsanız e-posta adresinizi girin (isteğe bağlı) ve "Devam Et" butonuna tıklayın.

Devam Et

5. Adım:Bu aşamada çıkan uyarıyı okuyun ve kabul ediyorsanız "Ödeme Yap" butonuna tıklayarak devam edin.

Ödeme Yap

6. Adım:Bu ekran, plakanıza ait birden çok şasi no bulunduğunda araç seçimi yapmanız için sizi karşılayacaktır. Bu ekranı görürseniz listeden sorgulamak istediğiniz aracı seçin ve "Ödeme Yap" butonuna tıklayın.

Arac Secimi

7. Adım:Araç seçiminizin ardından sizi karşılayacak olan güvenlik ekranında kartınızın tanımlı olduğu cep telefonuna gelecek olan SMS'te yer alan şifreyi girin ve "Gönder" butonuna tıklayarak devam edin.

Gonder

8. Adım:Ödemeniz başarılı bir şekilde tamamlandığında plakanıza ait KM Muayene bilgileri ekranda listelenecektir. Bilgileri buradan kontrol edebilir, dilerseniz sağ üst kısımda yer alan "PDF İndir" butonuna tıklayarak sonuçları telefonunuza kaydedebilirsiniz.

Bilgiler
Araç KM Nasıl Sorgulanır?Araç KM ÖğrenmeAraç KM Sorgulamaİnternetten Araç KM Sorgulama

Plaka İle Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

 

Araç sigortası yaptıracaklar bu işlem öncesinde plaka ile araç hasar kaydı sorguluma işlemini gerçekleştirerek, sigorta için ödenmesi gereken karşılığın adil olup olmadığını öğrenebilirler Bu kapsamda sigortaya ilişkin tutarların doğruluğunun sürücü tarafından takip edilebilmesi için plaka ile araç sorgula işlemini gerçekleştirmek önem arz eder. Diğer yandan ikinci el bir araç alımı yapan kişi, araca yönelik hasar geçmişini öğrenmek ve bu kapsamda satın alımda değerinin üstünde bir rakam ödememek için sorgulama yaparak gerçek verilere ulaşır.

Plakadan araç hasar kaydı sorgulaması yapıldığında araca ilişkin  senesinden itibaren meydana gelen ve hasara neden olan tüm kazalar ve kazaların neden oluştuğu, tarih detayları, hasarlar ve tutarları öğrenilir.

 

Plakadan Araç Hasar Kaydı Sorgulama Yöntemleri

Plakadan araç hasarı sorgulandığında, aracın hasara sebep olan kazaları ve tarihleri, gerçekleşen hasarlar, hasarların maddi değeri hakkında bilgiler edinilir. Plakadan araç hasar sorgulamak için SMS’le, E-devlet üzerinden, Sigortam’la, tramer ve çağrı merkeziyle sorgulama yöntemleri kullanılır.

 

SMS İle Araç Hasar Kaydı Sorgulama

SMS ile araç hasarını sorgulamak için kullanılan yöntemler:

SMS ile araç hasar sorgulama işlemi tüm telefon operatörleri kullanıcıları tarafından yapılabilir.

 

E-Devlet İle Online Araç Hasar Kaydı Sorgulama

E-devlet ile araç hasar kaydı sorgulamak için izlemesi gereken adımlar şu şekildedir:

 

İşlem sonunda aracın hasar kayıtları, hasarların maddi değerleri, hasarın gerçekleştiği tarih, hasara sebep olan kaza nedeni ve tarihi görüntülenir.

Sigortam İle Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Sigortam’la araç hasar kaydı sorgulama adımları:

İşlem ile araç hasarlarının ne zaman gerçekleştiği, hasarların ne olduğu, tutarları hakkında bilgi alınır.

Tramer İle Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Tramer üzerinden araç hasar kaydı, mağdur bilgileri, araç trafik poliçesi, araç kasko poliçesi, kaza yapan aracın kaza tespit tutanağı üzerinde yer alan kusur oranı hakkında tüm bilgiler sorgulanabilir. Bu işlemler arasından Tramer ile araç hasar kaydı sorgulaması yapmak için izlenen adımlar ise şöyledir:

Bu adım sonunda aracın hasarları, tarihleri, maddi değerleri, hangi tarihli kazada gerçekleştikleri diğer detaylı bilgiler ekrana yansır.

 

Çağrı Merkezi İle Araç Hasar Kaydı Sorgulama

Çağrı merkezinden araç hasar kaydı sorgulamak için ilk olarak araç plaka bilgisini hazır edilmeli ve TC kimlik numarası ezbere bilinmiyorsa kimlikten bakılmalıdır. Daha sonra telefon ile ‘’’’ Alo Hasar Çağrı Merkezi aranır. Telefona yanıt veren temsilciye TC kimlik numarası ve plaka aktarılıp, hasar sorgusu yapılmak istendiği belirtilir. Temsilci bu kapsamda, aracın trafiğe çıkış tarihinden günümüze kadar yaşanan kaza bilgilerini, bu kazalara ilişkin harsları ve değerlerini, tarihlerini aktarır.

 

TRAMER Üzerinden Yapılabilecek Sorgulama İşlemeleri

Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi (TRAMER), tüm sigorta bilgilerinin toplandığı bir veri deposudur. Buradan şu sorgulamaları yapmak mümkün olmaktadır:

 

Plakadan Araç Parça Değişimi Sorgulama

Plakadan araç parça değişimi sorgulama için SMS yöntemi kullanılabilir. Bunun için “Parca boşluk PLAKA boşluk HASAR TARİHİ” YAZILARAK ’e yollamak yeterli olacaktır.

 

 

Plakadan Aracın Kaç El Değiştirdiği Sorgulama

Bir aracın kaç el değiştirdiğini sorgulamak için “DETAY boşluk PLAKA” yazarak ’e SMS atmanız yeterli olacaktır.

 

 

Plakadan Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama

Plakadan kaza tespit tutanağı sorgulama işlemi de oldukça basittir. Bunun için isterseniz monash.pw üzerinden online olarak isterseniz de ’e KTT boşluk PLAKA yazarak bilgi edinebilirsiniz.

 

 

Plakadan Sorgulama Yaparak Hangi Bilgilere Ulaşabilirim?

Plaka sorgulama ile şu bilgilere ulaşmanız mümkün olacaktır:

 

E-Devlet Hasar Kaydı Sorgulama

E-devlet ile hasar kaydı sorgulamak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:

 

Hasar Kayı Sorgulama Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Hasar Sorgulama Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hasar sorgulama yaparken E-devlet şifresine ve plaka numarasına ilişkin bilgilerin elde olmasına dikkat edilmeli, E-devlet şifresi yoksa PTT şubelerinin gişe bölümünden alınmalıdır.

Hasar Kaydı Sorgulamada KTT Ne Demektir?

Hasar kaydı sorgulamada KTT ifadesi çıkıyorsa, bu aracın kazaya karıştığını ve kaza ile ilgili olarak sürücüler arasında tutanak tutulduğunu bildirir.

Şasi No İle Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Şasi noyu bilen kişiler E-devlet üzerinde yer alan ‘’şasi no ile hasar sorgulama’’ işlem sekmesinden şasi no girerek, sorgulama yapabilirler.

Ücretsiz Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Üst başlıklar yer verilen E-devlet üzerinden plaka numarasıyla ve Tramer ile araç hasar sorgula yöntemi ile ücretsiz sorgu yapılır.

Hasar Kaydı Sorgulama Ne Zaman Başladı?

Hasar kaydı sorgulama işlemleri yılında başlamıştır.

Araç Hasar Kaydına Nasıl İtiraz Edilir Ve Silinir?

Araç hasar kaydına itiraz etmek ve silmek için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web adresine (monash.pw) giriş yapılıp, ‘’itiraz’’ sekmesine girilmelidir. Bu alandaki boşluklara cep telefon numarası, araç plakası, şase numarası yazılıp, silinme işleminin talep edildiği tarih girilir. Açıklama kısmına ise net şekilde kaydın silinmesinin istendiği yazılıp, ‘’gönder’’ kutucuğuna tıklanır.

Plaka Değişince Hasar Kaydı Silinir mi?

Plaka değişinde hasar kaydı silinmez. Şasi numarasından tüm hasarlar halen görüntülenir.

Hasar Kaydı Olan Araç Alınırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hasar kaydı olan araç alınırken her ihtimale karşı alıcı tarafından bir kez daha hasar sorgulaması, satıcıdan plaka bilgisi istenip yapılmalıdır. Bu araçların sorgulamada çıkan parça değişim bilgilerine dikkat edilmelidir. Bu kapsamda kalitesiz parçalara sahip olan, orjinalliği bozulmuş bir araç alınmaz.

 

 

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır