gemi adamı cüzdanı ücreti / Gemi Adamı sağlık raporu almak - Ulaştırma Hizmetleri Bölümü - Bartın Üniversitesi

Gemi Adamı Cüzdanı Ücreti

gemi adamı cüzdanı ücreti

Gemi Adamı sağlık raporu almak

Gemi adamı sağlık raporu gemilerde çalışmak isteyen, halihazırda gemilerde çalışan tüm gemi adamları ve amatör denizciler için gerekli belgelerden biridir. Gemi adamı sağlık raporunu ilk defa alacak kişilerin gemide çalışmaya elverişli olduğu bu belge ile tespit edilir ve sonrasında 2 yılda bir yenileme işlemi yapılarak sağlık durumunu koruduğu, herhangi bir hastalığı ve çalışmaya engeli olmadığı tespit edilir.


Gemi Adamı Sağlık Raporu Almak

Gemi adamı sağlık raporu denizde çalışan gemi adamları ve gemi adamı adaylarının gemilerde çalışmak için almak zorunda oldukları bir rapordur. Ayrıca gemi adamı yetiştirmek için eğitim veren okullara girmek içinde gemi adamı sağlık raporu almak gerekmektedir.

Sağlık raporu almak tahmin edildiği kadar zor bir iş olmayıp çok ciddi bir rahatsızlığı olmayan kişiler tarafından profesyonel olarak özellikle bu konuda uzmanlaşmış tıp merkezlerinde 1 gün içerisinde alınabilmektedir.


Gemi Adamı sağlık raporunu almaya engel olan başlıkları söyle sıralayabiliriz

       Madde Bağlımlılığı, Akıl ve Ruh hastalıkları

       Sinir Sitemi bozuklukları

       Kan Hastalıkları (aids vs)

       İskelet sistemi bozuklukları, eksik uzuvlar

       Uzun seyirli bulaşıcı hastalıklar

       Duyu Organlarında Önemli Fonksiyon Kayıpları

 

Yuklarıdaki maddelerden bir ya da daha fazlası tespit edilen adaylara gemi adamı sağlık raporu verilmez ve denizde çalışmalarına müsaade edilmez.

Burada yer alan 6ncı madde göz bozukluklarını çağrıştırdığı için meraklı sorulara sebebiyet vermektedir fakat ilave madde de açıkça belirtilmektedir ki, gözlük ve/veya lens kullanımı ile düzeltilebilen görüş bozuklukları gemi adamı sağlık raporu almaya engel değildir.

Uzağı gözlüklü bir şekilde 20 üzerinden 16 yani 16/20 görebilen güverte sınıfı ve 11/20 görebilen makina tayfa sınıfı bu belgeyi almayı hakeder.

Yakın görme ise gözlüklü/lensli şekilde tam olmalıdır.

Gemide görevi başında gözlük/kontank lens kullanmak ve gemide yeterli sayıda yedeğini bulundurmak şartıyla gemilerde çalışmanızda ya da okullara kayıt yaptırmanızda hiç bir sıkıntı yoktur.

 

Gemi Adamı Sağlık Raporu Ücreti

Gemi Adamı Sağlık Raporu için devlet tarafından talep edilen herhangi bir ücret bulunmamaktadır. Yalnız söz konusu raporu elde edebilmek için muayene olmanız gerekmektedir.

Yetkili kurum ve kuruluşlar listesi mevcut olup devlet hastanelerinde söz konusu muayene için ücret talep edilmezken, özel hastaneler ve yetkili tıp merkezlerinde ücretler yılı itibariyle  lira arasında değişir.

Bu tutar muayenenin periyodik ve genel olmasına göre farklılık göstermektedir.


Gemi Adamı Sağlık Raporu İçin Gerekli Evraklar

Malum ülkemizde her resmi işlem için düzinelerce evrak istenmektedir. Gemi Adamı Sağlık Raporu için bu işlem teknolojinin nimetleri ile biraz olsun aşılmış durumda. Şimdilik hastane muayenesi için Nüfus Cüzdanınız ve 4 adet fotoğraf yeterli.

Hastane (yetkili sağlık kuruluşu) muayenesinden sonra alacağınız Gemi Adamları Sağlık Muayene Formu (Ek-3 olarak geçer) ve yapılan tetkik ve raporların tamamı ile birlikte 30 gün içinde en yakın Gemi Adamları Sağlık Merkezine” giderek gemide çalışmanızı sağlayacak 2 yıl geçerli (özel durumlarda 1 yıl da olabiliyor (şeker hastalığı, hepatit B vs)) Gemi Adamları Sağlık Yoklama Belgesi” (Ek olarak bilinir) için başvurmanız gerekmektedir.

30 gün içinde getirilmeyen raporlar maalesef geçersiz sayılıyor.

Gemi Adamları Sağlık Merkezine gittiğinizde hastaneden (yetkili sağlık kuruluşu) aldığınız tüm belgeleri orada bulunan hekime vererek bilgilerinizin sisteme kaydolmasını sağlarsınız. Son olarak sisteme bağlı web cam (bilgisayar kamerası) ile fotoğrafınız çekilir ve sisteme kaydedilen tüm bilgileriniz sonucunda gemide çalışmanızı sağlayacak aşağıdaki belgeyi size teslim eder.

Bu belgeyi şirketlere iş başvurularına giderken, limandaki işlerinizde, gemiye katılırken sürekli yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Gemiye katıldıktan sonra gemide yetkili kişiye (Genellikle monash.pw) teslim eder, gemiden ayrılırken tekrar teslim alırsınız.


Gemi Adamı Sağlık Raporu Yenileme

Gemi Adamları Sağlık Yoklama Belgesi yetkili sağlık kuruluşunun vermiş olduğu Gemi Adamları Sağlık Muayene Formu sonuçlarına istinaden iki yıl yada daha kısa süreli (1 yıl) olarak belirtilebilir. Rapor 2 yıldan daha kısa süreli verilmişse nedeni açıkça belirtilir. (Genellikle ileri derecede diyabet (şeker hastası) ve hepatit B için 1 yıl veriliyor).

Gemi Adamı sağlık raporunuzu geçerlilik süresi bittikten sonraki 6 ay içerisinde yenileme yapılması gerekmektedir. Aksi durumda periyodik muayene yerine genel muayene görmeniz gerekecektir.

Gemi Adamları Sağlık Yoklama Belgesi (Ek) geçerlilik süresi biten gemi adamları periyodik sağlık muayenesi için şahsen Gemi Adamları Sağlık Merkezine başvurmalıdır. Doktor tarafından kişinin sistemden kontrolü yapıldıktan sonra sisteme bağlı web cam (bilgisayar kamerası) ile fotoğrafınız çekilir ve doktor tarafından Hastanede (yetkili sağlık kuruluşu) muayene yapılması için bir çeşit sevk belgesi düzenlenir. (Gemiadamı Periyodik Sağlık Muayenesi İçin Tetkik ve Tahlil Talep Formu). Sağlık kuruluşunda gerekli muyaneleri göre gemi adamı 10 iş günü içerisinde tekrar Gemi Adamları Sağlık Merkezine gelir ve Gemi Adamları Sağlık Yoklama Belgesi (Ek) yenilenir.


Periyodik ve Genel Muayene

İlk defa Gemi Adamı Sağlık Raporu alınacağı zaman yapılan muayeneye Genel Muayene adı verilir. Genel Muayene sonrası alınan “Gemi Adamları Sağlık Yoklama Belgesi” (Ek) geçerlilik süresi normal şartlarda iki senedir.

İki senelik geçerlilik süresi sonrasında yenilemek için gerekli muayeneye ise Periyodik Muayene adı verilir. Onun da süresi 2 yıldır.

Üç defa “periyodik muayene”den geçen gemi adamının dördüncü muayenesi “genel muayene” olmak zorundadır.

Gemi Adamı Sağlık Raporu Genel Muayenede yapılan tetkikler:Akciğer Grafisi, Odyometri (duyma testi), EKG, Hemogram, Lipid paneli, Açlık Kan şekeri, Tam idrar tahlili, Üre, Kreatinin, Antiv Hiv (aids), Anti Hcv, HBs Ag, Karaciğer Enzim, İdrarda madde bağımlılığı testleri.

Gemi Adamı Sağlık Raporu Periyodik Muayenede yapılan tetkikler: Akciğer Grafisi, Odyometri (duyma testi), EKG, Hemogram, Lipid paneli, Açlık Kan şekeri, Tam idrar tahlili, Antiv Hiv (aids)



Gemi Adamı Sağlık Raporu Merkezleri için
Tıklayınız.

monash.pw

Gemi Adamı Belgesi Nasıl Alınır? için TÜM BİLGİLER!

Denizcilik, hangi alanda olursa olsun, çalışanına tatmin edici seviyede yüksek gelir getiren bir sektör. Özellikle şu sıralar gemi adamı belgesi nasıl alınır? Merak ediliyor. En büyük sebebi, gemi adamı maaşları çok iyi! Peki, bu işi nasıl yapabilirsiniz?

Gemi adamı olmak için gemici belgesi almak şart mı? Bu belgeyi en kolay şekilde almanız için detayları aktardım. Ayrıca gemi adamı belgesi fiyatı yılında ne kadar? Gemi adamı kursu nasıl bulunur? Bunun gibi merak edilen tüm soruların yanıtlarını verdim.

Siz de gemi adamı olmak ve dolar bazında maaş almak istiyorsanız, bu yazımı sonuna kadar dikkatli bir şekilde okuyun. Bu arada gemi adamı belgesi almak ise hiç de zor değil. 😉

Gemi Adamı Nedir?

Gemi Adamı Nedir? Gemi Adamı Belgesi Nasıl Alınır?

Gemi adamı belgesi nasıl alınır, sorunuzdan önce ilk olarak bu mesleği sizlere en basit haliyle tanıtmak istiyorum! Gemi adamları, gemilerde çalışan kişiler için söylenir.

Genel anlamda gemici olarak bilinen gemi adamları, tüm gemi mürettebatını kapsar. Yani bir kaptana da, kamarota da, geminin elektrikçisine de aynı şekilde isim verilir.

Gemi adamı olmak için bazı şartları taşımak zorundasınız. Sadece gemide çalışmak istediğinizi söyleyerek bu işe başvuramıyorsunuz yani! Ama gözünüz korkmasın, birkaç prosedürü aştıktan sonra siz de rahatlıkla gemi adamı cüzdanı alarak iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

İlgili içerik: Yemek Sepeti Banabi Kurye Olmak

Gemi Adamı Belgesi Ne İşe Yarar?

Gemi Adamı Belgesi Nasıl Alınır?

Gemi adamı belgesi nasıl alınır başlığı altında gemi adamı cüzdanı nasıl çıkarılır sorusu da gemi adamı olmak için en sık sorulan soru. Gemi adamı belgesini, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Deniz ve İçsular Genel Müdürlüğü’nden temin edilir.

yetki verdiği taktirde, bazı kurumları veya özel kuruluşlardan da bu belge alınabilir. Gemi adamı belgesi ne işe yarar? sorusunun cevabı şu şekildedir;

  • yani gemi adamı cüzdanı ile vizesiz seyahat hakkı doğar.
  • Gemi adamı belgesi, yeterlilik seviyenizi kanıtlar. Bilgi sahibi olduğunuzu göstererek iş beceri gücünüzü ispatlayan nitelikte bir belgedir.

Gemiler disiplin içeren alanlardır. İşin altından kalkmak kimi zaman hayati önem taşır. Bu sistemin işlemesi de iş disiplini ve yeterlilik gerektirir. İşte gemi adamı cüzdanı aynı zamanda bunları tasdikler niteliktedir. Hiçbir gemicilik firması sizi, bu belge olmadan işe almayacaktır.

İlgili içerik: 

Gemi Adamı Cüzdanı Nasıl Alınır?

Gemi Adamı Cüzdanı Nasıl Alınır

Gemi adamı cüzdanı nasıl alınır? Bunun için belli bir kursa gitmeli ve yeterlilik sınavını geçmelisiniz. Gemi adamı olabilmek için açılmış birçok kurs vardır. Kursa katılıp ilgili derslere düzenli olarak çalışırsanız, sınavı kolay bir şekilde geçebilirsiniz!

Gemi adamı cüzdanı almak çok zaman alacak diye korkmayın: Kursu, sınavı ve belgeyi temin etmeyi içeren tüm bu süreç sadece 1 ayı kapsıyor.

Gemi adamı belgesi nasıl alınır? İzlenecek yollar neler? Bu başlık altında size tüm işlemleri birer birer anlatacağım.

  • Gemi adamı sağlık raporu çıkarılır.
  • İstendiği şekilde fotoğraf çekilir. (4 adet vesikalık/son altı ayda çekişmiş olmalı)
  • E-Devlet üzerinden sabıka kaydı alınır.

18 yaşından küçük kişiler için;

  • Nüfus Müdürlüğü’nden &#;gemi adamı olur&#; ve “ikametgâh” belgesi alınır.
  • Kişinin yanında velisi yoksa veli tarafından notere gidilerek muvafakatname verilir. İlgili muvakatnameyi başvuran kişiye gönderir.
  • Kişi bununla beraber gemi adamı olur yazısı edinir.

18 yaşından büyük kişiler için;

  • Nüfus Müdürlüğü’nden “gemi adamı olur” ve “ikametgâh belgesi” alınır.
  • Liman Başkanlığına Başvuru yapılır, kişi kendisine verilen C kodu ile bankaya ödeme yapar.
  • Dekontları Liman Başkanlığı&#;na teslim eder.
  • Denizcilik bölümlerinden mezun kişiler kurslara başvurmadan öğrenci belgeleriyle işlemi tamamlayabilir.
  • Lisans/ön lisans eğitimi bulunmayan kişiler yetki verilmiş kurslardan edindikleri gemi adamı belgesini belgelere dahil etmelidir.

Yazının başlangıcında verilen sağlık raporu, öğrenim belgesi vs. gibi belgeler de eklendikten sonra gemi adamı cüzdanı, başvuru sonrası kişiye verilir.

Ayrıntılı olarak izleyebilirsiniz:

1- Gemi Adamı Başvuru İçin Gereken Belgeler

Gemi Adamı Başvuru İçin Gerekli Belgeler
  • T.C. kimlik kartı ve fotokopisi,
  • 4 adet vesikalık fotoğraf,
  • Başvuru formu (başvuru anında bürodan verilir),
  • Harç dekontu,
  • Gemi adamı sağlık raporu,
  • Öğrenime dair belge,
  • Diploma belgesi,
  • Adli sicil kaydı belgesi,
  • Nüfus Müdürlüğü’nden parmak izi raporu,
  • Askerlik durumu belgesi,
  • İkametgâh belgesi,
  • Gemi adamı olur belgesi,
  • Eğitim sonrası alınan yeterlilik belgesi.

Popüler içerik: Sermayesiz Para Kazanma

Gemi Adamı Maaşları Ne Kadar?

Gemi Adamı Maaşları

Gelelim asıl konuya: Gemiciler ne kadar kazanıyor? Gemi adamı maaşları ne kadar? Gemi adamı maaşlarının iyi seviyede olduğu bilinen bir gerçektir. Bu iş size döviz olarak para kazanma imkanı da sağlıyor.

Dolar üzerinden yüksek ücretler elde etmek, size yatırım imkanı tanıdığı gibi para biriktirme konusunda da önünüzü açıyor. E daha ne olsun?

Gemi adamı belgesi nasıl alınır aşamasını başarıyla tamamladıktan sonra mesleğe adım atabilirsiniz.

Gemi adamı maaşları en güncel hâliyle aşağıdaki gibidir;

RütbeMaaş
Kaptan ve Başmühendis dolar &#; dolar
2. Kaptan, 1. Zabitan, 2. Mühendis dolar &#; dolar
3. Kaptan. 3. Çarkçı dolar &#; dolar
Zabitan, 4. Kaptan, Çarkçı dolar &#; dolar
Güverte Reisi, Güverte Lostromosu, Güverte Lostromosu, Aşçı dolar &#; dolar
Usta Gemici ve Yağcı dolar &#; dolar
Kamarot, Gemici, Gemi Adamı dolar &#; dolar

NOT: Maaşlar birtakım faktörlere göre değişiklik gösterebilmektedir.

Örneğin Türk bayraklı bir gemide alacağınız para ve şirkete göre alacağınız para değişkenlik gösterebiliyor. Yukarıda yabancı bayraklı bir gemide çalışırsanız alacağınız maaşlardan bahsettim. Türk bayraklı bir gemide çalışırsanız maaşlar TL&#;den başlıyor, TL&#;lere kadar yükselebiliyor.

Sizlerehangileri? Sıraladım.

Gemi Adamı Olma Şartları

Gemi Adamı Olma Şartları

Gemi adamı belgesi nasıl alınır? Merak ediyorsanız, öncelikli olarak bazı şartları karşılamanız gerektiğini söyleyebilirim. Peki, gemici olabilmeniz için ne gibi şartlar bulunuyor?

  • Türkiye Cumhuriyeti ya da K.K.T.C. vatandaşlığı,
  • Sicil kaydının temiz olması,
  • Hastaneden alınmış “gemi adamı olabilir” raporu,
  • Gemi adamı cüzdanı,
  • En az ilköğretim mezunu olmak,
  • 16 yaşından büyük olmak.

Vatandaşlık, ilkokul mezunu olmak ve temiz bir sicil kaydı çok da zor şartlar değil. Gördüğünüz gibi çoğu işte aranan 18 yaş üstü şartı bile bulunmuyor! Yani karada çalışma şartları aranıyor genel olarak.

Gemi Adamı Sağlık Raporu Nedir?

Gemi Adamı Sağlık Raporu

Gemi adamı belgesi nasıl alınır? Gemi adamları sağlık yoklama belgesi almanız gerekiyor. Bunun için alacağınız sağlık raporu tam teşekküllü hastaneden alınmalıdır. Bunun haricinde Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı Gemi Adamı Sağlık Yönergesi&#;ne uygun hazırlanmış olmalıdır.  Muayene tüm bedeni kapsamakta ve deniz aşırı işlerde sağlık sorunu yaşamayacağınızdan emin olmak adına yapılmaktadır.

Gemi adamı sağlık raporu veren hastaneler arasında Safa Hastaneler Grubu olan 2 şubesi Bağcılar Safa Hastanesi ve Yeni Bosna Safa Hastanesi şubeleri üzerinden Gemici Sağlık Raporu belgenizi alabilirsiniz.

  • İç hastalıklar,
  • Kulak burun boğaz (KBB),
  • Göz cerrahisi,
  • Nöroloji,
  • Ortopedi,
  • Genel psikiyatri ve travma

alanlarında tetkikler yapılır. Sonuçlarınızda herhangi bir problem olmaması sonucunda gemi adamı sağlık raporunuzu alabilirsiniz.

Bu belgeyi anlaşmalı özel hastane ve sağlık kuruluşlarından da edinebilirsiniz. Gemi adamı sağlık raporunuzu sorgulamak için adresini kullanabilirsiniz.

Aynı şekilde gemi adamı başvurunuzu artıküzerinden e-Devlet ile sorgulayabilirsiniz. Gemi adamı işlemleri artık çok daha kolay!

Gemi Adamı Harç Ücreti

Gemi Adamı Harç Fiyatları

Gemi adamı belgesi nasıl alınır? Gemi adamı belgesi almak için harç bedelini ödemeniz gerekiyor. Bu pasaport işlemlerinde genel geçer bir prosedürdür. Yine de bu işi bir yatırım gibi düşünürsek, bu harç fiyatı da yatırımın bir parçası.
Bu konuyla ilgili net bir bilgi sağlamak ne yazık ki mümkün değil. Birçok şey gibi harç fiyatları da kısa sürelerde zamlanmaktadır.

Gemi Adamı Cüzdanı Harç Bedeli yılında ortalama olarak TL&#;dir. Ancak alınan belgenin niteliğine göre harç ücretleri değişmektedir.

Harç ücretini en net öğrenme yolu başvurudan önce gerekli kurumlardan doğrudan iletişim almaktır. Bunun için liman başkanlık noktalarını bilmeniz gerekiyor.

1- Gemi Adamı Cüzdan Harcı Nereye Yatırılır?

Gemi Adamı Belgesi Nasıl Alınır? Harç Ücreti Nereye Yatırılır?

Gemi adamı belgesi nasıl alınır sorusunda harçların nereye yatırılacağı da önemli bir konudur. Gemi adamı harç tutarları maalesef bankalara yatırılmıyor. Bunun için Ulaştırma Bakanlığı&#;nın e-Devlet üzerinden girebileceğiniz kendi ödeme portalı bulunuyor.

E-Devlet üzerinden gemi adamı harç ücreti yatırmak için

Portal üzerinden denizcilikle alakalı diğer ödemeleri de gerçekleştirebilirsiniz.

2- Liman Başkanlık Noktaları

Gemi Adamı Belgesi Nasıl Alınır? Liman Başkanlık Noktaları

Son olarak Gemi Adamı belgesi nasıl alınır için liman başkanlık noktaları bilgisini sizlerle paylaşmak istiyorum. Denizcilik bakanlığına bağlı 7 adet bölge liman müdürlüğü bulunmaktadır. Bunlar İstanbul, İçel, Samsun, İzmir, Çanakkale, Trabzon ve Antalya illerindedir. Bunu yanı sıra bu bölgelere bağlı sicil limanları da mevcuttur. İstanbul Bölge Müdürlüğü&#;ne bağlı 13 liman bulunmaktadır.

👉🏻 İstanbul, Karadeniz Ereğli, Enez, Silivri, İzmit, Tuzla, Karasu, Yalova, Şile, Ambarlı, Kefken, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak olarak sıralanabilir.

İlginizi çekebilir:

Gemi Adamı Cüzdanı Sorgulama (e-Devlet)

Gemi adamı belgesi nasıl alınır sürecinde cüzdanınızı sorgulamak için e-Devlet sistemini kullanabilirsiniz. Ulaştırma Bakanlığı&#;nın üzerinden e-Devlet şifrenizle giriş yaparak gereken sorgulamaları yapabiliyorsunuz.

Gemi Adamı Cüzdanı Yenileme İşlemleri

Gemi Adamı Cüzdanı Yenileme İşlemleri

Gemi adamı belgesi nasıl alınır sürecini tamamladıktan sonra bazı durumlarda ilgili cüzdanı yenilemeniz gerekebilir. Örneğin yıpranma nedeniyle ya da 5 yıllık sürenin dolması nedeniyle gemi adamı cüzdanı yenilenebilir.

  • Bunun için İl ya da ilçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü&#;ne giderek parmak izi kaydı vermeniz gerekmektedir.
  • Devamında Pasaport Kanunu&#;na bağlı maddede yer alan sakınca sorgulamalarını yaptırmanız gerekir.
  • Parmak izi kayıt belgeleriyle Liman Başkanlıkları&#;na başvuru yapabilirsiniz.
  • Gemi adamı cüzdan yenileme başvuruları Liman Başkanlıkları&#;nca değerlendirmeye alınır.
  • Değerlendirme sonucunda uygun görüldüğü takdirde cüzdanınız yenilenir.

1- Gemi Adamı Cüzdanı Yenileme Belgeleri

  • T.C. kimlik belgesi,
  • Başvuru dilekçesi,
  • 4 adet fotoğraf,
  • Harç dekontu,
  • Gemi adamı cüzdanının aslı,
  • Nüfus Müdürlüğü&#;nde oluşturulan parmak izi kaydı.

Yukarıdaki belgeler ile Liman Başkanlıkları&#;na başvurmanız yeterli olacaktır.

Gemi Adamı Yetiştirme Kursları

Gemi Adamı Yetiştirme Kursları

Gemi adamı belgesi nasıl alınır? Gemi adamı olmak için gereken belge tek bir sınava bakıyor. Ama bunun için belli bir bütçe gerek. Bunun için gitmek istediğiniz bölgedeki kurs ücretlerini detaylı bir şekilde araştırmalısınız. Her ildeki kurs ücretleri farklı düzeylerde olabilir.

Bunun yanı sıra istediğiniz kurs tipine göre de ücretler değişebiliyor. Bir kamarot ile bir elektrikçi farklı kursları almak zorundadır. Alacakları ücret dahi değişiklik göstermektedir. Dolayısıyla kurs bedellerinde de değişiklikler bulunur.

Kurs size genel olarak gemicilik hakkında;

  • Genel bilgileri
  • Teorik edinimleri
  • Teori ve teknik odaklı olmak üzere güvenlik konusu
  • İlk yardım eğitimi
  • İş tanımı
  • Mesleki bilgileri
  • Gemi adamı jargonunu ve terimleri

1- Gemi Adamı Kursu Fiyatları

Gemi Adamı Kurs Fiyatları

Gemi adamı kursu fiyatları kurumdan kuruma göre değişiklik göstermektedir. Yani fiyat için belirli bir aralık maalesef yoktur. Bulunduğunuz şehre göre fiyatlar değişkenlik gösterecektir. Ayrıca alacağınız eğitimlere göre de fiyat düzeyleri farklı olacaktır.

Ancak gemi adamı belgesi nasıl alınır sürecinde kurs ücretleri dâhil olmak üzere yaklaşık olarak TL masrafınız olacaktır.

📌 Kurs araştırmaları konusunda dikkatli olun!

Gemi adamı kursu adı altında çeşitli dolandırıcılıklar gözlemlenmektedir. Her işte olduğu gibi para yatırmadan önce % güvenilir olduğundan emin olmalısınız. size güvenilir adresleri bulmakta yardımcı olabilir. Daha detaylı bilgi almak ve kurslar için güvenilir yerleri bulabilmek için verdiğim linke tıklayabilirsiniz.

Gemi Adamı Belgesi Başvuru İçin Açık Adres

  • İstanbul Emniyet Müdürlüğü
    Pasaport Şube Müdürlüğü
    Gemi Adamı Cüzdanı Büro Amirliği
  • Fax : 0 18 15 – 0 28 17
    Tel : 0 18 15 – 0 25 59
  • Bilgi almak ve soru sormak için: [email protected]

Sıkça Sorulan Sorular

Gemi Adamı Belgesi Nasıl Alınır SSS

Sizlere gemi adamı belgesi nasıl alınır? Detaylarıyla anlatmaya çalıştım. Şimdi özet mahiyetinde en çok sorulan soruları sıralayıp, cevaplayacağım.

Gemi adamı belgesi ne işe yarar?

Gemi adamı olmak için gerekli olan belgedir. Kısaca gemicilerin pasaportu denilebilir. Bu belge sayesinde gemi adamı olarak birçok ülkeye giriş yapabilirsiniz.

Gemi adamı cüzdanı ne kadar sürede çıkar?

Kurs süresi ortalama olarak 1 aydır. Devamında sınav süreci ve belgelerin çıkarılma süreciyle birlikte yaklaşık olarak 45 günlük bir süre söz konusudur.

Kimler gemi adamı olamaz?

Sağlık belgesi alamayan ve yukarıda bahsettiğim diğer belgeleri tamamlayamayan kişiler gemi adamı olamaz.

Gemi adamı ne iş yapar?

Gemi adamlarının farklı görevleri vardır. Kaptan, gemiciler, vardiya zabiti, birinci zabit, güverte lostromosu, makinist, mühendis gibi çalışanlar genel olarak gemi adamı şeklinde tanımlanır.

Gemi adamı cüzdanı nereden alınır?

Gemi adamı cüzdanı için ilk olarak il ya da ilçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü&#;ne parmak izi kaydı için başvuru yapılır. Devamında belgeler ile Liman Başkanlıkları&#;na başvuru yapılabilmektedir.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır