blogger seo ayarları nasıl yapılır / Blogger Seo Ayarlarınızı Yapın - Nasıl Yapılır ? #1 - Blogger Kullananlar Bakmalı ! | WM Aracı

Blogger Seo Ayarları Nasıl Yapılır

blogger seo ayarları nasıl yapılır

Blogger SEO AyarlarıGoogle'ın ücretsiz blog servisi olan Blogger, kullanmasını bilen için çok büyük bir nimet. Çünkü, ister teknoloji blogu, ister moda blogu olsun, fark etmeksizin, size sağlıklı ve uzun ömürlü bir altyapı sunmaktadır. Blogunuz için sadece bir domain satın alarak da, büyük projeler yaratabilirsiniz. Ancak elbette, Blogger SEO ayarları bu yönde oldukça önemli bir faktör. Yani arama motoru optimizasyonu dediğimiz SEO için aksiyon almak, web sitenizin sıralamalarda daha yukarıda olmasını sağlayacaktır. Bu bağlamda, "Blogger'da SEO nasıl yapılır," gibi bir soru işaretiniz mevcut ise, Teknobeyin olarak bu yöndeki soru işaretlerinizi detaylı, kapsamlı bir anlatım ile gidermeye çalışıyor olacağız. O zaman arzu ederseniz, hemen ilgili içeriğimize göz atmaya başlıyor olacağız.

AYRICA:Blogger'da Resim Boyutlandırma ve Kırpma Nasıl Yapılır?

Blogger SEO Ayarları Nasıl Yapılır?

AYRICA:SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır? (Kapsamlı Anlatım)

Blogger SEO Ayarları Nasıl Yapılır?

1) Başlık ve Açıklama: Blogger'da bir blog oluşturduğunuz zaman, daha sonra başlık ve açıklama bilgilerini kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Blogunuz ile ilgili, uyumlu olan bir başlık ve açıklama belirlemeniz oldukça önemlidir. Bu başlık ve açıklama, blogunuzun ana sayfası dahil, tüm sayfalarında görüntülenecektir. İlgili bilgileri ise, Ayarlar sayfasındaki Temel başlığı altında yer alan bölümler vasıtası ile değiştirebilirsiniz.

AYRICA:Kreatif Blog Başlığı Oluşturmanın 5 Kesin Yolu

Blogger SEO - Başlık ve Açıklama

2) Arama Motorlarına Açık Olun: Standart olarak, Blogger ile oluşturulan bloglar, tüm arama motorlarına açık durumdadır. Ancak, yine de kontrol etmekte fayda var. Yani blogunuzun gizlilik ayarları çerçevesinde, arama motorlarına gizlenmediğinden emin olmalısınız. Bunu ise yine, Ayarlar sayfasındaki Gizlilik bölümü ile kontrol edebilirsiniz.

AYRICA:Hangi Blog Servisi? WordPress mi? Blogger mı? Tumblr mı?

Blogger SEO - Arama Motorları

AYRICA:Başarılı Blog Yazarı Olmanın Sırları!

3) Bir Alan Adı Fena Olmaz: Blogger, bizlere ücretsiz olarak "seafoodplus.info" uzantısı verir. Ancak böyle olunca, alan adı kısmı uzuyor. Bu yüzden, akılda kalıcı olmak, marka olmak gibi hedefleriniz var ise, bir alan adı satın almanız hiç de fena olmayacaktır. Dolayısı ile, blogunuzu açtığınızda, direkt alan adınızı blogunuza yönlendirmeniz SEO açısından önem arz eder. Bütçeniz müsait ise, "com" gibi global bir uzantı tercih etmeniz, olası yurtdışı ziyaretçilerini de düşünecek olursak, en mantıklı tercih olacaktır.

AYRICA:Blog Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

4) Mutlaka HTTPS Desteğini Kullanın: Geçmişte Blogger'da bazı konularda aksiyon almak oldukça zor sayılır idi. Ancak günümüzde, birçok özelliğe birkaç tıklama ile ulaşabiliyoruz. Bu yüzden, Blogger SEO ayarları konusunda en önemli nokta, SSL kullanımıdır. Bu işlemi ise, Ayarlar sayfasındaki HTTPS bölümündeki seçeneği aktive ederek yapabilirsiniz.

AYRICA:Düzenli (Güncel) ve Özgün İçeriğin Önemi

Böylelikle hem, blogunuza giren ziyaretçileriniz güvenli bir bağlantı sağlayacak, hem de arama motorları SEO bazında size artı puan verecektir. HTTPS kullanımı günümüzde oldukça yaygın durumdadır.

AYRICA:Blog Konusu Ne Olabilir? Örnekler ve Öneriler

Blogger SEO - SSL (HTTPS) Kullanımı

AYRICA:Veri Yedeklemenin 3 Madde ile Önemi

5) Arama Açıklaması (description) Ekleyin: Blogunuz, zamanla arama motorlarında listelenmeye başlayacaktır. Bu yüzden, içeriklerinize yönelik bir description dediğimiz arama açıklaması eklemeniz SEO açısından çok ama çok önemlidir. Ayarlar sayfasındaki Meta etiketler bölümü ile bu yönde işlem gerçekleştirebilir ve blogunuz için özgün, sürekli değiştirmeyeceğiniz ve anahtar kelime içeren bir arama açıklaması girebilirsiniz.

AYRICA:Kendi Kendine Motivasyon için 5 Kolay Teknik

Blogger SEO - Description Eklemek

AYRICA:Teknobeyin'den Teknoloji Sitesi Açmak İsteyenlere Tavsiyeler!

6) Anahtar Kelimeler (keywords) Ekleyin: Blogger'da varsayılan olarak "keywords" adlı meta etiketi bölümü yoktur. Bu yüzden, temanıza manuel eklemeniz gerekiyor. Aşağıdaki örnek kodu, temanızın "head" bölümü içerisine eklemeniz bu yönde yeterli olacaktır. Kırmızı alanlara ise, içerikleriniz ile ilgili anahtar kelimeleri, çok fazla olmayacak şekilde ekleyebilirsiniz.

7) SEO Uyumlu Başlık Yapımı: Blogger'daki varsayılan başlık yapısı, maalesef ki SEO uyumlu değildir. Yani yazı başlıklarının, site başlığından önce gelmesi, SEO açısından önemlidir. Bu yüzden mevcut başlık yapısını, SEO uyumlu yapmanız önem arz eder. Aşağıdaki adımlar doğrultusunda, Blogger SEO uyumlu başlık yapımı konusunda kolaylıkla aksiyon alabilirsiniz.

• Temanızdaki aşağıdaki kodu bulun öncelikle.

• Yukarıdaki kodu ise, aşağıdaki kodlar ile değiştiriniz.

8) Kalıcı Bağlantıyı Düzenlemeyi Atlamayın: Blogger'da yazı yazar iken, yazı başlığınızdan yola çıkarak otomatik olarak bir permalink (kalıcı bağlantı) yapısı oluşturulur. Ancak bazı Türkçe karakterler desteklenmediği için, manuel olarak kalıcı bağlantı ayarları yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Bu yüzden, yazı yazdıktan sonra, yazı bölümündeki Kalıcı Bağlantı > Özel Kalıcı Bağlantı kısmından Türkçe karakter kullanmadan, sadece "tire" kullanarak, kalıcı bağlantı ayarlarını kendinizin yapması oldukça önem arz etmektedir.

Blogger SEO - Kalıcı Bağlantı Ayarları

9) Her Yazı için Ayrı Arama Açıklaması: Her yazınıza özel arama açıklaması (description) eklemek isteyebilirsiniz. Bunun için yazı yazma bölümündeki, hemen sağ tarafta yer alan Arama Açıklaması kısmına, içeriğiniz ile ilgili arama açıklaması girebilirsiniz. Arama motorları içeriğiniz ile ilgili bu açıklama doğrultusunda daha sağlıklı fikir sahibi olacaktır. Çok fazla anahtar kelime eklemekten kaçının ve özgün bir şekilde açıklama eklemeye özen gösterin. Bu şekilde, SEO açısından sağlıklı bir sonuç elde etmeniz yüksek olasılıktır.

10) Anahtar Kelime Yoğunluğu: İçerik kaleme alırken, kullandığınız anahtar kelimelerin yoğunluğunu dikkat ile ölçümleyin. İlk paragraf ve son paragrafta anahtar kelime kullanın ancak bunların abartılı olmamasına dikkat edin. Fazla anahtar kelime kullanımı, SEO açısından zararlı olabilmektedir. Bu yüzden, anahtar kelime yoğunluğu bazında titiz davranmanızda fayda bulunmaktadır.


Bu içeriğimizde sizlerle, Blogger SEO ayarları çerçevesinde önemli gördüğümüz 10 maddeyi paylaşmış olduk. Blogger'da SEO yaparken, blogunuzun arama motorları tarafından sevilmesi ve üst sıralarda listelenmesi için, yukarıdaki adımları göz önünde bulundurabilirsiniz. Bu yöndeki tecrübelerimiz doğrultusunda, sizlerle en doğru şekilde bilgi paylaşımında bulunmaya çalıştık. Sizin de bu yönde farklı bir öneriniz var ise, yorum göndererek, tüm Teknobeyin takipçileri ile paylaşabilirsiniz.


Bu Kategorideki Diğer Yazılar

Blogger SEO ayarları
Blogger SEO ayarları
Blogger (blogspot) sayfalarının Google, Bing ve Yandex gibi arama motorları tarafından kolayca bulunmasını sağlamak için yapılması gereken bazı ayarlar var. Bu ayarlar ve yöntemler sayesinde Blogger blogları kolayca arama sonuçlarında listelenir ve blog içerisinde kullanılan anahtar kelimelerle arama sonuçlarında kolayca üst sıralara çıkılabilir. Peki nedir Blogger blogları için yapılması gereken SEO ayarları?

Blogger SEO ayarları


SEO çalışmalarının sonu yoktur dostlarım. Web sitelerimiz ya da bloglarımız için yapacağımız SEO çalışmaları hiçbir zaman bitmez. Ama öncelikli olarak temel SEOayarlarından haberdar olmamız gerekir.

Blogunuzu arama motorlarında listeleyin


Blogger kullanıcı panelinde Ayarlar - Temel ve ardından Gizlilik seçeneği ile karşınıza çıkan seçenekleri Evet olarak işaretleyin. Bu sayede blogunuz arama motorlarının listelerine eklenir ve arama motorlarının blogunuzu bulmasına izin verilir.
Blogger bloglarını arama motorlarında listeleme
Blogger bloglarını arama motorlarında listeleme

Blogger SEO "ayarları" bu kadardı!😐

Evet, yanlış okumadınız. Blogger (blogspot) blogları için yapılması gereken "SEO ayarları" bu kadardı dostlarım.😊 Tabi bu işin şakası. Şimdi geçelim Blogger blogları için uygulanması gereken SEO ipuçlarına.

Blogger SEO ipuçları


SEO çalışmaları genelde anahtar kelimeler üzerine yapılır dostlarım. Arama motorları da belirli algoritmalarla sayfa içinde ve sayfa dışında yoğun kullanılan anahtar kelimelere göre hareket eder. Yani bir yapay zeka yoktur ortada ya da bir grup insan incelemez web sitelerini. Dur şu blog çok kişisel şeyler paylaşıyor onu kişisel blog aramasında üst sıralara çıkarayım demez yani. Anahtar kelimelerin yoğunluğuna bakar. Örnek vermek gerekirse, arama motorlarında kişisel blog aramasında ilk 10 sayfayı inceleyin derim. Hemen hemen her sayfada kişisel blog nedir?, blog nedir?, kişisel bloglar için temalar, kişisel bloglar nasıl olmalı, kişisel bloglarda neler paylaşılmalı?.. gibisinden başlıklar olacaktır. Bunun sebebi ise dediğim gibi anahtar kelime yoğunluğu. Hatta benim burada kişisel blog örneği vermem bile, kişisel blog aramasında blogumu etkileyecektir.😊

Peki anahtar kelimeleri nerelere ekleyebiliriz?

  1. Blog başlığına (Örn: Blog Tecrübem - Kişisel Blog)
  2. Meta description, blog arama açıklama kısmına
  3. Yayın başlıklarına (Özellikle ilk kısımlara. Bu arada yayın başlıkları için ortalama 60 karakter iyidir.)
  4. H etiketlerine (Önem sırasına göre H1, H2, H3 şeklinde. Bu konuyla ilgili detaylı bir içerik hazırlayacağım.)
  5. Görsel başlıklarına (Yayınlara eklediğiniz görsellere başlık ve özellik olarak anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz.)
  6. Yayınların URL kısmına (Kalıcı balantılara)
  7. Arama açıklama kısmına (Yayınlar için olan kısım)
Bu alanlara anahtar kelimeler ekleyerek arama sonuçlarında üst sıralara çıkabilirsiniz dostlarım. Tabi abartılması tavsiye edilmez. Aksi taktirde spam olarak algılanabilir. Bu arada anahtar kelimeleri farklı yöntemlerle belirginleştirerek te dikkat çekebilirsiniz. Örneğin kalın, italik, renkli yazmak gibi.

Anahtar kelime yoğunluğu ne kadar olmalı?


Anahtar kelime yoğunluğu aslında tam olarak bilinmiyor dostlarım. Genelde rekabeti yüksek olan kelimelerde %2 ile %3 arası, rekabetin az olduğu kelimelerde ise %7 ile %8 oranı tavsiye ediliyor. Ama bana sorarsanız yardımcı kelimelerle daha iyi sonuçlar alırsınız derim.


Tabi backlinklerde önemli!


Blogumuzun içerisinde anahtar kelimeleri kullanarak arama sonuçlarında yerimizi aldıktan sonra backlinklerle daha da üst sıralara çıkmak mümkün. Buna da Off Page SEO, yani Site Dışı SEOdeniliyor.

Backlink ile ilgili yazılarım:
Daha önce yazdığım bu içeriklere göz atarak backlink ile ilgili tüm ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Sanırım bitti. Temel SEOolarak bu bahsettiklerim yeterli olacaktır. Dediğim gibi SEO çalışmalarının sonu yok dostlarım. İlerleyen zamanlarda SEO ile ilgili daha birçok içerik paylaşmayı planlıyorum. SEO kategorisinde yer alan diğer yazılarımı da incelemeyi unutmayın. Sorularınız olursa yorum yaparak bildirebilirsiniz.

&#;Yazı içerisine eklenen linklere tıklayarak konularla ilgili detayları mutlaka okuyun. Ayrıca Google'un Blogger blogları için paylaştığı Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) ipuçlarıadlı makaleye de mutlaka bi' göz atın.

Wix Blog: Blogunuzun SEO Ayarlarını Özelleştirme

Wix Blog ile bir blog oluşturmak, işletmenizi tanıtmak ve kitlenizle bağlantı kurmak için pratik bir yoldur. Blogunuza düzenli olarak yeni içerik yayınlamak, sitenizin arama motoru sonuçlarında daha yüksek sıralamada gösterilmesine yardımcı olabilir. Daha fazla bilgi

Wix SEO ayarlarını sitenize otomatik olarak ekler, böylece arama motorları ve sosyal ağlar sitenizi tarayıp dizine alabilir ve sayfalarınız arama sonuçlarında gösterilir.  Bu ayarlar sayfalarınızın her birine sitenizin bilgilerine dayalı şekilde varsayılan olarak en iyi SEO pratikleri kullanılarak eklenir.

Blog yazılarınızın arama motoru optimizasyonu (SEO) ayarlarını, arama sonuçlarında daha yüksek sırada gösterilecek ve sitenize trafik çekecek şekilde özelleştirebilirsiniz. Bireysel blog gönderilerinin SEO ayarlarını düzenleyin veya aynı ayarları tüm blog yazılarınıza aynı anda uygulamak için sitenizin SEO Ayarları'nı kullanın.

Bu makalede bilgi edinebileceğiniz konular: 

Her blog yazısı için tek tek SEO ayarlarını düzenleme

Her blog yazısı için SEO ayarlarını, yazının bulunduğu sayfanın SEO ayarlarından özelleştirebilirsiniz. Yazının URL kısa adını (slug), başlık etiketini ve meta tanımını düzenleyebilir, arama motorlarının yazınızı dizine eklemesi isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz.

SEO ayarlarınızı düzenleyin:

  1. Sitenizin kontrol panelindeki Blog sekmesine gidin.
  2. Düzenlemek istediğiniz blog yazısını seçin.
  3. Soldaki SEO'ya tıklayın.
  4. Aşağıdaki SEO ayarlarını özelleştirin:
    • URL Adres Kısa Adı: Bu metin sayfa URL'sinin son kısmıdır. Bunu yalnızca sayfanızın içeriğini yansıtmanız gerekiyorsa değiştirmeniz gerekir. Kısa ve kolay okunur olmasını tavsiye ediyoruz.
    • Başlık etiketi: Sayfanın içeriğini özetleyen bir başlık etiketi ekleyin. Başlık etiketinizi arama motoru sonuçlarında gösterilmesini istediğiniz şekilde girin.
    • Meta tanım: Sayfadaki içeriğin kısa bir meta tanımını ekleyin. Bu tanım kullanıcıların sayfanın kendilerini ilgilendirip ilgilendirmediğini anlamasına yardımcı olur.
  5. Arama motorlarının bu sayfayı dizine eklemesine izin ver  seçeneğinin yanındaki geçiş düğmesine tıklayarak arama motorlarının sitenizi  taramasını ve dizine eklemesini isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz: 
    • Etkin: Arama motorları sayfanızı dizine ekler. Kullanıcılar, arama motorlarında anahtar kelimeleri ve ifadeleri ararken sayfanızı bulabilir
    • Devre Dışı:Arama motorları sayfanızı dizine eklemez. Kullanıcılar, arama motorlarında anahtar kelimeleri ve ifadeleri ararken sayfanızı bulamaz.
  6. Yayınla'ya tıklayın.

Blog yazılarınızda SEO Ayarlarını kullanma

Wix, blog yazılarınız için otomatik olarak varsayılan SEO Ayarları oluşturur. Bu ayarlar, en yaygın SEO uygulamalarına dayanır, temel meta etiketleri ve diğer gelişmiş ayarları içerir. Bu ayarları [sitenizin SEO Yönetim Paneli'nden özelleştirebilirsiniz. 

Blog Yazıları için SEO Ayarları seçenekleri

Yazınızın sayfa URL'sini düzenleme

Siteniz için bir sayfa oluşturduğunuzda, Wix otomatik olarak sayfa için yeni bir URL oluşturur. URL, sitenizin domainini temel alır ve sonunda sayfaya ait özgün bir ad bulunur (URL kısa ismi olarak bilinir).  Buna örnek bir URL: "seafoodplus.info".

Wix blog yazıları, sitenizin domaini, bir “post” ön eki ve gönderinin adına dayalı bir URL bilgisi içeren özgün bir varsayılan URL yapısına sahiptir. Örneğin, “seafoodplus.info”.

Wix Blog yazılarınızın URL yapısını SEO Ayarlarınızda, “post” ön eki de dahil olmak üzere özelleştirebilirsiniz. Bu işlem arama motorlarının yazılarınızın içeriğini daha iyi kavramasına yardımcı olabilir. 

Önemli:

Sitenizin URL yapısını özelleştirmek ileri düzey bir konudur. URL'lerinizin yanlış özelleştirilmesi sitenizde büyük ölçüde değişikliğe yol açabilir ve arama motoru sıralamasında sorunlara neden olabilir. Sitenizin URL yapısında herhangi bir değişiklik yapmadan önce, sitenizin sıralamasında meydana gelebilecek risklerin değişikliği yapmanın avantajlarına değip değmeyeceği üzerinde düşünmek iyi bir fikirdir.

Blog yazılarınızda kurallı etiketleri kullanma

Farklı URL'ler aynı sayfa içeriğini kullandığında, arama motorları bir URL seçer ve bunu birincil URL olarak kabul eder. Arama sonuçlarında da sadece bu URL görünür. Diğer URL'ler kopya olarak kabul edilir ve arama motorlarından daha az ilgi görür. 

Örneğin, Wix sitenizde ve harici bir blog sitesinde yayınladığınız bir blog yazısı olabilir. Arama motorları bu sayfalardan birini arama sonuçları için birincil sayfa olarak değerlendirir ve diğerini atlar. 

Wix otomatik olarak tüm yazılarınız için bir varsayılan kurallı URL oluşturur. Bu yazıya giden birden çok URL'niz varsa Gelişmiş SEO sekmesinde sayfalardan birinin kurallı etiketini değiştirebilirsiniz. Kurallı etiket arama motorlarına sadece bu sayfayı dizine eklemesini ve belirli bir kelime veya arama ifadesi kullanıldığında arama sonucunda bu sayfayı göstermesini söyler. 

Kurallı etiketi değiştirmek için:

  1. Sitenizin kontrol panelinden Bloga gidin.
  2. Düzenlemek istediğiniz blog yazısını seçin.
  3. Soldaki SEO'ya tıklayın.
  4. Gelişmiş'e tıklayın.
  5. Ek Etiketler'e tıklayın. 
  6. Kurallı alanının yanındaki Varsayılan meta etiketleri'nin altından Etiket Ayarları simgesine  tıklayın.
  7. Etiket değeri'nin altındaki metin kutusuna URL'yi girin.
  8. Onay simgesine  tıklayın. 
  9. Kaydet'e tıklayın.
Daha fazla bilgi edinmek ister misiniz?

Wix'in SEO özelliklerini ve bunların nasıl kullanılacağını Wix SEO Kılavuzu'ndan okuyabilirsiniz.

Blogger SEO Ayarları

Blogger Yeni Gelişmiş Seo Ayarları
Blogger geliştiricileri her geçen gün yeniliklerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. Blogger geliştiricilerinin en son yaptığı geliştirme blogger'ın yeni tema sistemi olan dinamik görünümler için Sidebar özelliğiydi. Bu özellikle ilgili paylaşmış olduğum yazıya buradanulaşabilirsiniz. Bu geliştirmeden sonra ise blogger geliştiricileri bu zamana kadar yapılan tüm geliştirmelerin önüne geçecek cinsten bir özellik ortaya çıkarmışlar. Bu gelişme ise seo ayarlarını daha detaylı yapmaya olanak sağlayan blogger yeni seo ayarları.

Sürekli olarak blogger geliştiricilerinin yapmış olduğu yenilikleri seafoodplus.info adresinden takip eden birisi olarak dün gece saatlerinde Arama Tercihlerinizi Özelleştirinbaşlığı altında bulunan şuyazıyı görmüştüm. Fakat bu konuda yararlı bir yazı yazabilecek durumda olamadığım için bugüne ertelemek zorunda kaldım.
Bu geliştirmeyle ilgili bazı ayarların bulunduğu kısım Blogger Kumanda Paneli > Ayarlar > Arama Tercihleri  sayfasında bulunmakta. Diğer birkaç özellikte yazı yayınlama sayfasında bulunmakta. Merak etmeyin hepsini şimdi teker teker detaylı bir şekilde anlatacağım :)
İlk olarak Arama tercihleri sayfasından başlayalım. Alttaki resimden de anlaşılacağı gibi bu sayfada Meta Açıklama Ayarı, Hatalar ve Yönlendirmeler Ayarları, Gezginler ve Dizin Oluşturma Ayarları bulunmakta.

Blogger Arama Tercihleri Özelleştirme

1 - Meta Etiketler


Bu kısım normalde aşağıdaki kod yardımı ile yaptığımız blog açıklaması ayarını pratik bir şekilde yapmamıza olanak sağlıyor. Fakat diğer keywords(ana kelime) gibi ayarlar eklenmemiş. Bu tip ayarlarda eklense güzel olurdu aslında. Belki bu konuyla ilgili blogger geliştiricileri ilerleyen günlerde bizlere sürpriz yapabilir :) Bu arada alltaki resimdeki kod yanıltmasın kod kullanmadan direk blog açıklamasını gireceksiniz.


2 - Hatalar ve Yönlendirmeler


a) Sayfa Bulunamadı Sayfası İçin Özel İçerik
Bu kısımda ise blogunuzda bulunmayan sayfalar için özel bir hata sayfası oluşturma alanı mevcut. Daha önce bloggger'ın kendi oluşturmuş olduğu sabit bir hata sayfası vardı. Ama artık bu sayfayı 10 bin karaktere kadar istediğiniz bir şekilde özelleştirebilirsiniz.



b) Özel Yönlendirmeler
 blogunuzda bulunmayan, silmiş olduğunuz veya ziyaretçilerinize göstermek istemediğiniz sayfaları blogunuzun başka bir sayfasına yönlendirmenize olanak sağlıyor.


3 - Gezginler ve Dizin Oluşturma


a) Özel seafoodplus.info
Bu ayar arama motorlarının örümceklerinin(robotlarının) blogunuzun hangi sayfalarının arama motorlarında indexlenmesini veya hangi sayfalarınızın arama motorlarında indexlenmeyeceğini ayarlamanızı sağlıyor. Bu ayar eskiden aşağıdaki şekildeydi ve özelleştirmemiz olanaksızdı. Ayrıca yazılarımıza eklediğimiz etiketler arama motorlarında indexlenmiyordu.
User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:
User-agent: *
Disallow: /search
Allow: /
Sitemap: seafoodplus.info?orderby=updated
Eğer seafoodplus.info dosyası hakkında bilginiz varsa kendinize göre özelleştirebilirsiniz. Fakat bu konuda herhangi bir bilginiz yoksa bu alana yukarıdaki kodu kopyalayıp yapıştırınız ve sitemap kısmındaki adresi blogunuzun adresiyle değiştirip etiketleri arama motorlarında indexletmek içinde Disallow: /search kısmını siliniz. Ek olarak ayarın üst kısmındaki uyarıyı dikkate alınız.


b) Özel Robot Başlık Etiketleri
Bu ayarlarda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bu kısım. Bu kısımda arama motorları botlarının blogunuzu takip edip etmemesini(indexlemek için), blogunuzdaki neleri arama motorlarında indexlenip nelerin indexlenmeyeceğinin ayarlandığı kısım. Bu kısım ile ilgili bende ileri düzey bir bilgiye sahip değilim, eğer bu konuda sizin de bilginiz yoksa en iyisi bu kısıma hiç dokunmayınız.


Arama Tercihleri kısmındaki ayarlar işimiz bu kadar. Şimdi yazı yayınlama alanındaki yapılan özelleştirmelere geçelim.

1 - Arama Açıklaması
Arama açıklaması yayınladığımız herhangi bir yazıyla doğru orantılı olarak arama motorlarında  yazdığımız yazının bulunabilmesi için bir açıklama yazmamız için geliştirilmiş. Örneğin "Blogger Arama Motoru Optimizasyonu" başlıklı bir yazı hazırladık, buna uygun veya benzer bir açıklama girerek bu hazırlamış olduğumuz yazının arama motorlarında kolaylıkla bulunabilmesini sağlıyor.


2 - Yazıda Kullanılan Resim Ayarları
Blogger'ın en sevdeğim ve diğer sistemlere göre daha elverişli olan bir özelliği resimlerin google'da çabuk indexlenmesi ve ziyaretçi trafiğini arttırması. Bilindiği üzere yazılarımızda kullandığımız Alt ve Title ayarlarını da kodlardan yapıyorduk. Fakat gelen bu yeni özellik sayesinde artık bu ayarı daha kolay bir şekilde yapabiliyoruz. Alttaki birince resimde görüldüğü gibi eklediğimiz resme tıkladığımızda Properties diye yeni bir şey görüyoruz. Properties'e tıklayınca ikinci resimdeki bir görüntü bizi karşılıyor ve burdan resmimize Alt ve Title yani resim açıklaması ve resim başlığı ekleyerek arama sonuçlarında etkili sonuçlar almamızı sağlıyoruz. İsterseniz Alt ve Title ayarlarına yazınız ile ilgili aynı açıklama ve başlıklar girebilir veya farklı açıklama ve başlıklar da kullanabilirsiniz.


2 - Yazıda Kullanılan Bağlantı (Link) Ayarları
Son özelliğimiz ise yazılarımıza eklediğimiz bağlantıların basit ayarlarını yapıyoruz. Örneğin yazımıza  başka bir siteyle ilgili bir bağlantı verdik, verdiğimiz bu bağlantıya tıklayarak Değiştir'e tıklıyoruz. Açılan pencereden verdiğimiz bu bağlantıyı onaylamadığımızı yani bu bağlantıya referans olmadığımızı belirtmek istiyorsak bunun için Add rel="nofollow" onayını işartliyoruz. Bağlantının yeni bir pencerede açılmasını istiyorsak da Bu bağlantıyı Yeni Pencerede Aç tikini işaretliyoruz.




Bu yazıyı 2 saat gibi uzun bir sürede hazırladım hata veya eksiklikler için kusura bakmayın umarım siz blogger kullanıcılarına faydalı olur. Kopyala+Yapıştır yapanlardan ricam verdiğim bu emeğe karşılık en azından bir bağlantı vermeniz ama mümkünse nofollow olmasın :)

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir